BCS - Tidenes kupp på OSE, råbillig enda.


Lånt noen kloke ord fra E.Hanøy delt på Facebook:

Når jeg diskuterer aksjer med «vanlige folk», så er det en setning som ofte dukker opp.
- Tenk om jeg hadde vært tidlig ute i xxx, DA hadde jeg virkelig hatt bra med penger i dag». (Tesla er gjenganger).

Vel, da har jeg gode nyheter. Vi ER tidlig ute denne gangen. Samtlige aksjonærer har gjort sin investering FØR selskapet har kommet i gang med produksjon av betydning. Dette er som å være inne FØR Tesla hadde begynt å selge biler.

Jeg sier ikke at kursen til BCS vil gå i nærheten av like høyt som Tesla, men vi alle er altså tidlig ute.

For at du skal få oppleve å være en av dem som faktisk var tidlig ute, og til slutt fikk god gevinst, så er det én egenskap som er viktigere enn alt annet.

Tålmodighet.…

De ansatte i BCS gjør sin jobb, og vi må gjøre vår.

Så ikke bli deprimert om kursen faller, ikke bli euforisk om den stiger. BCS har et produkt som de vil få solgt rubbel og bit av, til høy pris. Så ro ned, vent til de to fabrikkene er oppe og går, og så skal du bare se at det blir trivelige tider. 😊
Redigert 18.06.2022 kl 13:16 Du må logge inn for å svare
in2deep
21.10.2022 kl 08:56 1713

Jeg tenkte for meg selv at de solgte 800k ja.
Og tipper de også lettet seg for ytterligere 1-1,2 mill på ons.

Så jeg tror nå at Awilco er største aksjonær her.
Og da har det nok skjedd ytterligere bevegelser på topp50.

Men det kunne også ha vært interessant å se hvor mye av disse 826k som topp 50 faktisk tok... Antar det egentlig ikke var så mye, og at resten da har gått til "nye" aksjonærer, og tradere.
Vi skal nok få det turbulent fremover som følge av dette.

Enig med deg i det. Ingen negative nyheter fra selskapet. Men en redusert infostrøm etter at Sagmo gikk av, har resultert i en rekke spekulasjoner som igjen har utløst usikkerhet. En usikkerhet som har vist seg som gift for aksjekursen. Så har Saga bidratt til en grusing av aksjekursen, noe som har fått mang en dommedagsprofet til å slå seg på brystet og uttale; «hva var det jeg sa?»

Vel, hva man enn måtte mene har kursmassakren gitt investorene en gylden mulighet til å handle BCS aksjer til innbruddspris.

Lykke til og god helg når den kommer!
Molbre
21.10.2022 kl 09:20 1601

Kan ikke bare Saga Pure dumpe hele beholdningen sin, driter i hvor langt ned den går da! Makan til dritteier skal en lete lenge etter. Selskaper som trenger penger til oppstart håper jeg tenker seg godt om før de involverer Spetalen eller selskaper som han har eierskap i. Å drive med dumping bare fordi de er forbanna på ett eller annet viser jo at de ikke er til å stole på i det hele tatt. Hele spillet til Spetalen og Saga i denne aksjen med å presse kursen opp for så å selge, videre så dumper de så det holder burde jo få ett etterspill. Er det Spetalen og Saga, som har presset Sagmo til de uttalelsene han har hatt? Virker jo som den nye ledelsen ikke er med på dette og da stikker Saga? Bare tanker fra min side!
Redigert 21.10.2022 kl 09:21 Du må logge inn for å svare

Mornings bcs-nisser! Tok litt på 15,94 her i dag, så får vi se!

….og ja, Spetalen har kasta Sagmo her. Ingen tvil. Hvordan kan du være så utbrent og så i ukene etter plutselig hoppe rundt i ny jobb? Da burde Sagmo holde kurs i anti-utbrent på 1-2-3 vertfall.
rockpus
21.10.2022 kl 09:31 1544

Saga sine salg var nok en plan allerede da deres representant gikk ut av styret. Da ble jo dette en mer normal investering der de lettere kunne gjøre som de ville.

Hvor for dumpes det av spettet m.m.m. er det no ubehagelig på vei snart?? Hvorfor dumpe nå om han hadde vært sikker på å få 50 om litt?? Hva er det vi ikke ser som han og andre som selger ser?? At det kommer emisjoner , det kommer det ...tris at de de blir så lave med utvanning grunnet kursfallet. Kanskje han selger for å være med på neste emi?? Det nye styre formannen er jo kongen av emisjoner. Fortsetter fallet så blir neste emi på 10 kr.
Redigert 21.10.2022 kl 09:52 Du må logge inn for å svare
Molbre
21.10.2022 kl 10:03 1412

Hei! Hvis en ser på Spetalen sine siste eskapader så har han vel ikke akkurat truffet på så mye i det siste(Flyr) etc så tror ikke vi skal se på han som en guru lengre.Det han tjener på er sånne selskaper som BCS hvor han kommer seg inn tidlig, og de har jo uansett tjent en Gullhaug med penger på BCS!
rockpus
21.10.2022 kl 10:05 1416

Takk Gullhaugen! Dine grundige og seriøse analyser er en gullhaug verdt!

Røk på SL på 16.

Er det noen som kan bekrefte at Saga har solgt de siste 2 ukene?

Ja, Saga har solgt i bøtter og spann.

Vi får se, kontantene er fløyet bort lenge før de har fått på plass noen form for fabrikk / produksjon og en omsetting som gir positiv kontantstrøm. Hvorfor selger spettet og andre nå da om de kunne fått 50 - 100 ???? Fortell oss.
rockpus
21.10.2022 kl 10:41 1333

Ja Gullhaugen, du må være en av de dyktigste investorer på dette forum! Din vurderingsevne er jo unik! Og selvsagt har du ingen skjult agenda eller baktanker i dine innlegg!

Er det noe dere tror eller vet? Fremgår det noe sted?
Gork
21.10.2022 kl 10:50 1315

Regner man SP solgte aksjer mandag og tirsdag / samlet volum de dagene, er SP sin andel ca 60%, Mandag til og med torsdag var det solgt ca 5.2 mill aksjer, SP sin andel blir da drøye 3 mill aksjer. Ser ut som salget fortsetter i dag. Kan tyde på at SP vil sitte igjen med ca 4 mill aksjer ved ukeslutt. Det vil nok ta minst en uke til før SP har tømt seg helt.

Største eier selger seg ut via børsen er sjelden kost, litt Rana Gruver og NEL.

Tror BS får det tungt å finne gründere som synes de er en trygg havn.
in2deep
21.10.2022 kl 10:50 1317

Pr 16.10:
Investor Number of shares % of top 20 % of total Type Country
SAGA PURE ASA 7 416 962,00 25,83 17,67 COMP NOR

Pr 18.10:
Investor Number of shares % of top 20 % of total Type Country
SAGA PURE ASA 7 085 904,00 24,96 16,88 COMP NOR

Pr 19.10:
Investor Number of shares % of top 20 % of total Type Country
SAGA PURE ASA 6 259 532,00 22,6 14,91 COMP NOR


Gullhaugen
ØSS kan ha mange grunner til å dumpe sine aksjer i BCS og for å si det slik; det er vel mer normalen fra den kanten en unormalen. Jeg vil ihvertfall ikke tolke hans salg som at han ser noe andre ikke ser. Se på de 50 største og hvorvidt de selger. Når de sitter stille i båten og familiemedlemmer av nåværende CEO de facto øker sin beholdning, da tror jeg det er grunn til å konkludere med at det ikke er noe selskapsspsifikt som fikk Saga til å selge.

Så trekker du også frem emisjonskortet, som upsidedown gjorde på Frodon sin tråd, som nå er stengt.(Frodon, det var ikke deg jeg svarte på den tråden, det varxderimit en respons til Upsidedown.)
Du sier at emisjon kommer og at den vil bli satt på dette lave nivået.

Nei, det er ingen snarlig behov for penger i BCS. Kassen er fortsatt rimelig full. I tillegg går nå produksjonen for fullt på Flesland.

Men emisjon er en av flere opsjoner når Høyanger skal ferdigstilles. Men på det tidspunkt vil BCS ha på plass en avtakeravtale og muligens et JV med den japanske aktøren. Da vil aksjekursen befinne seg på et betydelig høyere nivå enn dagens omsetningsnivå. En utvanning trenger derfor ikke å bli så avskrekkende. Det gitt at det blir emisjon. Men BCS er klar på at de vil ha andre opsjoner enn emisjon.

Og om det skulle bli en emisjon for å ferdigstille og starte opp fabrikkproduksjon i Høyanger med 160 tonn CNF/CNT, tror du virkelig aksjonærene vil anse det som et problem? For en slik emisjon vil uansett bli begrenset.

Men ikke glem at med null gjeld, avtakeravtale på 160 tonn CNF/CNT så vil det ikke være noe problem å få til banken. Og tror vi virkelig at dagens regjering vil sitte med hendene i fanget når det begynner å røre seg i Høyanger og de må innse hva BCS er i ferd med å skape?
I tillegg kan vi ikke utelukke forskuddsbetaling på produksjonen.

Nei, BCS har flere muligheter enn kun emisjon.

Gork
Nå er ikke ØSS og hans fremgangsmåte akkurat ukjent i norske investorkretser. Så at et av hans selskaper selger seg ut tror jeg ikke vil skremme andre fra å ta posisjon. Men det kan fordre litt mer info om fremdriften fra ledelsen.

Det lukter emisjon lang vei for å finansiere fabrikken. Da sitter SP med mye cash og kan øke sin %-andel. Pris i emisjon vil helt sikkert bli lavere enn siste dagers børskurs.
BMjelde
21.10.2022 kl 11:17 1256

At noen tørr å ta i denne nå er helt utenfor min fatteevne. Det må være "greater fool" teorien som slår ut i all sin blomst. Her er det røde flagg på rekke og rad, både teknisk og fundamentalt. Jeg skrev for noen måneder siden her at det helt sikkert vil være behov for kapital for å ferdigstille Høyanger. Nå kan den emisjonen vise seg å bli helt katastrofalt utvannende for eksisterende aksjonærer. Det er vel det de store gutta ser, samtidig som de ikke har tenkt til å tegne seg fordi caset er for dårlig.

De store gutta? Kan du si meg hvem ande av de såkalte store gutta enn kynismens far, ØSS som ser det skrekkscenario du mener er årsak til hans nedsalg?

Og det var nytt for meg at bankkontoen til BCS er nærmest tom. Hvor har du det fra? Eller er det bare vissvass og tøv du strør om deg med?

Evner du ikke å se at langt over 90% av de største aksjonærene sitter dønn i ro, ja enkelte sv dem velger sågar å øke sin beholdning? Hvaler problemet?

Dersom disse gutta tør sitte og sågar kjøpe mer, så har ikke jeg noe problem å være investert. Men, som i ethvert selskap på børsen er det også risiko forbundet med en investering i BCS. Så all in er jeg langt fra investert i BCS.

Lykke til med skremselspropagandaen! Sikkert noen som lar seg overbevise.
OZZY
21.10.2022 kl 11:47 1146

ØSS sier på førstesiden på Hjemmesiden til Finansavisen at han har masse BCA aksjer. Hadde vært fint om han stoppet nedsalget nå.
runman
21.10.2022 kl 11:56 1122

Kan det tenkes at de, på grunn av sin lange varslede oppskaleringsperiode, faktisk setter inn produksjonsutstyr etter hvert som det er klart. Jeg har forstått det slik at det er modulbasert og dermed kan produsere fra første modul og setter opp flere etter som de er produksjonsklar. Dermed oppskalerer de når som de får flere moduler på plass. Det vil holde emisjonsbehovet borte vil jeg tro.

Spette .
de driver med noe hokkus pokkus greier 🤣🤣

.
OZZY
21.10.2022 kl 12:18 1074

Ja når lokalene er klare begynner de å sette inn maskiner og begynner å produsere medio 2023 . Opprampen til 160 tonn vil være trinnvis og, som tidligere veiledet, slik oppramingsfase er beregnet til 9-12 måneder.
mimer
21.10.2022 kl 12:23 1045

Merkelige uttalelser fra ØSS om BCS. Han kan da / vet da mye bedre og mere enn dette?

- – Det er en hokuspokus-metode de skal lage nanofiber av. Det kan sikkert fungere, jeg vet ikke, jeg sitter ikke i styret.

- – Dette er nanofiber – et stoff du bruker til å tilsette i plast og stål og så videre – harde metaller. Det produseres et stoff. Det har ikke noe med grønt å gjøre, det er et produksjonsmiddel (...), det er en materialprodusent.

Ikke noe med grønt å gjøre der altså ! ha ha...

https://www.finansavisen.no/nyheter/industri/2022/10/21/7949167/saga-pure-selger-aksjer-i-bergen-carbon-solutions

Typisk spetalen svar, dette er slik jeg tolker det et signal til styre og ledelse, få ut fingeren og kom med mer informasjon
Molbre
21.10.2022 kl 12:36 992

Virker som tidenes piss hvis det du skriver der stemmer, ikke fått lest artikkelen! Hvorfor skal han disse selskapet, vil jo si at han får dårligere betalt enn han kan få om han snakker det ned! Psykeiatisk neste på den mannen der!
in2deep
21.10.2022 kl 12:37 986

Jeg er faktisk helt enig med Spettet her. BCS er en råvareprodusent - ferdig snakka
Joda, de bruker et piss i havet av CO2 for å lage dette produktet, men det er så lite at det ikke er verdt å fokusere på engang.
Men selvsagt; om det kan bidra til at selskapet får "grønt lån" eller tilskudd, så hipp-hurra!

Men han virker å være litt vonbroten ja :)
trek
21.10.2022 kl 12:37 979

Spetalen sitter fortsatt med mer enn 10% av selskapet via Saga, og er fortsatt største aksjonær. Uansett motiv så sier det sitt om han som investor å omtale selskapet på den måten. Dessverre kommer nok både han og kompisen Fredly til fortsatt å bli invitert inn til emisjoner med 70-80% rabatt i framtiden også. Men mulighetene blir kanskje litt færre.

saga har ca 7 mill aksjer igjen og dettte blir ikke det siste nedsalget de kommer med alt avhenger nå med hva JV partneren ( som jeg er overbevist om er panasonic) til BCS finner på etter at avtalen er signert. da er disse to økonomiske samarbeidspartnere og da MÅ de slippe ut navnet som de har holdt skjult av uvisse årsaker. og som jeg skrev i går så var det bare et tidsspørsmål før dumpingen startet på nytt. hvordan de skal hente penger til fabrikken i høyanger skjønner vel alle må bli gjennom en rettet emisjon. og gjett hvem som kjøper i denne emisjonen
Redigert 21.10.2022 kl 12:44 Du må logge inn for å svare
in2deep
21.10.2022 kl 12:45 935

Det er vel ikke helt riktig: pt har de offisielt sett 6,2m aksjer. Reelt sett er nok dette godt under 5 i skrivende stund.

du har rett dette er for 2 dager siden BCS SAGA PURE ASA -826.372 6.259.532 14,9 da har de dumpet ca 1,3 mill aksjer på kort tid

Redigert 21.10.2022 kl 12:52 Du må logge inn for å svare
trek
21.10.2022 kl 12:52 917

Du er åpenbart dårligere informert enn flertallet her. Unødvendig da å holde oss oppdatert med støy. Salget fra onsdagen er heller ikke med i den oversikten

var det deg jeg svarte !!

ser ikke ut til at du helt skjønner rekkevidden av dette nedsalget, jeg er sikker på at de sitter inne med innside informasjon om en pågående emisjon
Redigert 21.10.2022 kl 12:58 Du må logge inn for å svare