BCS - Tidenes kupp på OSE, råbillig enda.


Lånt noen kloke ord fra E.Hanøy delt på Facebook:

Når jeg diskuterer aksjer med «vanlige folk», så er det en setning som ofte dukker opp.
- Tenk om jeg hadde vært tidlig ute i xxx, DA hadde jeg virkelig hatt bra med penger i dag». (Tesla er gjenganger).

Vel, da har jeg gode nyheter. Vi ER tidlig ute denne gangen. Samtlige aksjonærer har gjort sin investering FØR selskapet har kommet i gang med produksjon av betydning. Dette er som å være inne FØR Tesla hadde begynt å selge biler.

Jeg sier ikke at kursen til BCS vil gå i nærheten av like høyt som Tesla, men vi alle er altså tidlig ute.

For at du skal få oppleve å være en av dem som faktisk var tidlig ute, og til slutt fikk god gevinst, så er det én egenskap som er viktigere enn alt annet.

Tålmodighet.…

De ansatte i BCS gjør sin jobb, og vi må gjøre vår.

Så ikke bli deprimert om kursen faller, ikke bli euforisk om den stiger. BCS har et produkt som de vil få solgt rubbel og bit av, til høy pris. Så ro ned, vent til de to fabrikkene er oppe og går, og så skal du bare se at det blir trivelige tider. 😊
Redigert 18.06.2022 kl 13:16 Du må logge inn for å svare

Nei, det er jo å håpe at ny CEO aldri ville tatt imot jobben dersom det kun var en oppblåst ballong. Det tror jeg eller ikke at det er, men at det vil ta lengre tid enn det som hittil er forespeilet markedet, er med dagens melding blitt helt tydelig. Og slikt blir aldri godt motattt i markedet. Spesielt når utsettelsen tydeligvis er såpass stror at det krever en børsmelding for å forberede markedsaktørene mot hva som kommer. Her er det bare å stålsette seg.
Redigert 08.11.2022 kl 21:09 Du må logge inn for å svare
Molbre
08.11.2022 kl 21:10 2481

Innsideinformasjon har Saga fått tydeligvis, men det regner jeg ikke med blir etterforsket! Nok en gang har selskapet rundlurt aksjonærene! Hvorfor knuser Spetalen ned kursen fra 80 til 60 så kommer det emisjon på 54, nå har han kommet seg helt ut før denne meldingen kom, de burde faktisk bli etterforsket for å lekke info her! Igjen sitter rundlurte små aksjonærer! I mine øyne er selskapet på grensen til korrupt! Ikke mindre suspekt at denne tragiske meldingen kommer ett par dager etter at Saga har solgt seg ut! Noen som ikke tror at dette er timer for at Saga skulle få så godt betalt som mulig for aksjene, hadde de lagt ut denne meldingen sammen med nedsalget til Spetalen så hadde kursen virkelig blitt knust, men her holdt de igjen for å hjelpe han!
Redigert 08.11.2022 kl 21:18 Du må logge inn for å svare

Dersom dette var helsvart og grunnlaget for hvorfor SP og ØSS solgte seg ut, så må man jo spørre seg hvorfor ikke kretsen nær fungerende CEO ikke utnyttet samme muligheten og solgte seg ut.
Nei, jeg holder fast ved at forholdet mellom ØSS/SP og ledelsen i BCS må ha skåret seg fullstendig.
Kanskje vi kan få noe mer info rundt dette i morgen.
Molbre
08.11.2022 kl 21:26 2415

Jeg håper jeg tar feil tro meg, men det er jo mulig at Spetalen har fått denne infoen fra noen og at faktisk CEO har holdt tett for familien f.eks!
Rule
08.11.2022 kl 21:33 2391

Tja:
+ CNT
+ super CEO
+ kraftavtale
- forlængelse ( og delvis forsinkelse ? "extension" = "forlængelse" )
+ øget produkt mix (de-risk)

Vi vidste alle godt at TTT og at deres op-rampning sikkert vil blive anstrengt, men ikke umulig. 1 stk Diegel pr uge.
Jeg tænker mere på at den oprindelige plan omkring Mosjøen var ganske urealistisk. Her har styret gjort alt det rigtige - flyttet til Høyanger, så man ikke står med en byggesag også. Man skal lære hvordan man sætter en sådanne produktion op inden man bygger en tailored fabrik til den.
Jeg hæfter mig ved en særlig og meget positiv ting ved dagens melding:
"....several cost saving improvements that can be implemented into future factory designs."

som igen, igen bekræfter at eventyret (volumener) ikke forventes at kunne blive dækket med Høyanger :-)
OZZY
08.11.2022 kl 21:36 2377

fungerende CEO er tross alt en av gründerne. han har ikke solgt eller de rundt han. de har økt. Løkke som er styreleder er en seriøs mann ny CEO er seriøs så det holder. og jeg mener at Tidligere CEO holdt på å jobbe seg ihjel og måtte slutte. kort fortalt.
Gork
08.11.2022 kl 21:37 2391

Dette er akkurat hva jeg hadde håpet på. Diegel 2.0 er bra, men volumet må opp. Kan man i tillegg få bedre rensing er det supert. Klarer de en piperenser som kan ta store volumer, blir dette bra. Bedre å installere Diegel X.0, med tilhørende økning. Håper vi får et innblikk på presentasjonen.

Det kan bli, seriøst bra. Interessant at det er Løkke som "signerer" meldingen.
Redigert 08.11.2022 kl 21:38 Du må logge inn for å svare
Rule
08.11.2022 kl 21:40 2411

Igen, BCS står et helt helt andet sted end dengang de havde IPO på ca. 18 NOK og de har så hentet ca. 8 NOK ind i kapital ( = 26 NOK ).
SP har solgt til en kurs på ca. 30 NOK i snit. Lad os se hvad Q præsentationen afdækker imorgen, men vi skal vel op et sted i 30 - 45 NOK lejet.
Ultimativ rekyll til ATH bliver det nok ikke til - så skal de trække en kontrakt kanin op af hatten. Hokus Pokus. :-)
Molbre
08.11.2022 kl 21:44 2389

Jeg tror ikke de har kjøpere og velger da å fokusere på utvikling! Jeg ville ønsket at de kom i gang med å produsere og tjene penger, de har jo i det vide og brede fortalt hvor mye de skulle tjene på dette! Nå er visst ikke det tilfelle så da begynner vi på nytt , og pakker det inn med fine ord virker det litt som på meg!

Hva er dette for en vag drittpakke å legge ut noen timer før de kan guide på det? Vi trenger gode svar i morgen!

Ja, det gjenstår å se hva de bringer til torgs i presentasjonen. Men dagens melding har uten tvil bidratt til økt usikkerhet i en tid da vi trenger det motsatte. Jeg håper de evner å ta ned igjen noe av usikkerheten de har skapt, men det gjenstår å se.
FaderGem
08.11.2022 kl 22:09 2385

Synes flokken blåser ballongen opp med rein og kjær utålmodig flatulens. La oss nå vente til vi får servert den riktige ballongen, med riktig innhold. Lukter litt bedre hvis lufta skulle vise seg å sige ut, og vi slipper å sitte igjen som overtenkende idioter.
Les meldigen på nytt, nøye. Og tenk litt lengre frem. Gjerne en gang til.
Redigert 08.11.2022 kl 22:10 Du må logge inn for å svare
Patron72
08.11.2022 kl 22:20 2362

Skjønner egentlig ikke hvorfor de trengte å melde dette ikveld?
Dette kunne de pent bakt inn i presentasjonen i morgen.

Er bare å krysse fingrer for andre positive ting i morgen tidlig.
Utsettelser er sjeldent populært
FaderGem
08.11.2022 kl 22:25 2407

Vi får nok en dupp da flokken higer etter salgsknappen, om å gjøre og være først ute, alle mann alle, følg flokken. Men igjen, blir spennende å se hvem som benytter seg av flokkens panikk. :-)
Gork
08.11.2022 kl 22:29 2389

Teknologisk utvikling er en garantert kursøkning. Morgen dagen kan bli veldig bra.

Vi får se.

FaderGem
Har lest meldingen en gang til, nøye.

Joda det står mye spennende i meldingen. En mer effektiv produksjon vil kunne gi fabrikken bedre marginer.

I tillegg bet jeg meg merke i følgende:

« In addition, BCS has identified further product configurations, with large volume possibilities, that can become part of the future delivery strategy for the company.»

Jeg undres; betyr dette gjennombrudd i prosjekt C? Det vil i seg selv være positivt. Men da håper jeg vi får et mer konkret svar på hva implementering av nytt produkt i porteføljen har å si mhp utsettelse. Er det snakk om to måneder, fire måneder eller mer? En utsettelse blir det uansett. Men på presentasjonen til CTO i Høyanger ble det registrert produksjonsstart i august 2023. Dersom forsinkelsen ikke blir mer enn et par måneder, og vi samtidig er sikret bedre marginer gjennom mer effektiv produksjon og en større produktmengde, så kan det bli oppfattet positivt. Men dersom vi snakker om fire til seks måneders utsettelse er jeg redd kursen dipper.
rockpus
08.11.2022 kl 22:43 2323

Foreløpig, og i vert fall frem til i morgen, velger jeg å puste med magen!

Hadde det vært problemer med å gjennomføre teknologien til reell business, hadde ikke MOU avtalen nylig blitt signert, da hadde heller ikke foreldrene til CEO kjøpt nye aksjer hver uke og de hadde ikke fått ansatt en kapasitet av format til ny CEO!
Tenk selv! Det de beskriver er meget spennende videre produktutvikling for å bli enda mer konkurransedyktig. I morgen får vi vite hvor mye forsinkelse det eventuelt vil medføre, men enda viktigere om dette er så verdiskapende at det virkelig kan være verdt å strekke etableringen litt ut i tid! For det vi vet, kan dette være en avgjørelse de gjør i direkte forbindelse med det Japanske selskapet!
Møtet de nylig hadde med politikerne i Høyanger, bar ikke bud om at vi snakker om vesentlige forsinkelser.
FaderGem
08.11.2022 kl 23:01 2229

De som graver seg ned i panikk over denne meldingen, jeg tillater ikke meg selv til å forstå det. Da har man enten misforstått meldingen til de grader, eller er usedvanlig kortsiktig også med misforståelser av meldingen.
Forhandlinger pågår med Japan. Japan kan være med på å skreddersy BCS i påpekende riktig retning for best mulig utnyttelse for deres behov, BCS har svaret og spinner videre på teknologien. Dette kan ta litt tid. Svaret får vi muligens i morgen.
Redigert 08.11.2022 kl 23:02 Du må logge inn for å svare
rockpus
08.11.2022 kl 23:03 2216

Har lest meldingen en gang til.
Faktum er jo at hele meldingen beskriver en positiv utvikling for lavere kostnad, høyere effektivitet, større marked osv osv.
Det eneste negative er at dette medfører at etableringen drar noe ut i tid.
Det hadde jo vært en helt annen sak om bakgrunnen for forsinkelse hadde vært nye problemer. Vel, det er i vert fall ikke det de beskriver.
En annen sak er hvorfor skulle de bry seg med kraftavtale signering nå, dersom alt var helt i det blå? Verdt å merke seg at denne avgjørelsen er basert på planlegging de har bedrevet i flere måneder. Dermed må det ha vært kjent for både det Japanske selskapet de signerte MOU med og den nyansatte CEO!

Og dersom dette skulle være grunn for Saga til å selge seg ut, hvorfor i all verden solgte da ikke flere av de andre store eierne seg ut??
Redigert 08.11.2022 kl 23:06 Du må logge inn for å svare
Fink
08.11.2022 kl 23:05 2221

Om det ikke skal bli kursfall i morgen, må de rapportere konkret(e) avtale(r) eller i det minste konkrete tall og datoer for oppskalering. Alt av prat ellers og allerede kjent info vil være nokså likegyldig. De skal ha mye gull i ermet av andre nyheter for å skape økt interesse for Bcs.
rockpus
08.11.2022 kl 23:09 2193

Alt vil avhenge av begrunnelsen.
Ser ikke bort fra at vi etter Q3 presentasjonen også vil kunne få et saftig innsidekjøp fra Løkke.

Men tror du virkelig at de hadde fått ansatt den nye CEO om de nå hadde store problemer??
Fink
08.11.2022 kl 23:17 2169

Ikke sikkert de selv opplever problemer. Foreløpig er det vel egenkapital nok. Får se lyst på at Bcs tross alt sysselsetter noen (hvor mange?), og at ledere og styremedlemmer får ut sin klekkelige lønn/honorarer.
Gork
08.11.2022 kl 23:27 2112

Det som forundrer meg mest, om det er tilfelle, så er det andre gang Løkke kommer i posisjon og ØSS selger seg ut. Første gang tok det ca 1 år før kursen føk, her kan de gjøre 3 dager etter ØSS er ute. Blir det tilfelle, må noen stille noen store spørsmålstegn om Løkke vs ØSS. BS sin troverdig er ikke beundringsverdig.

Kommer de riktige ordene i morgen vil kursen slutte på 20+.

Et riktig godt ønske til alle "trofaste" BCS fans.
Redigert 08.11.2022 kl 23:28 Du må logge inn for å svare

Vi krysser fingre og tær og håper vi får gode og overbevisende svar i morgen på presentasjonen. Og jeg håper at ledelsen evner å være klare, tydelige og konkrete slik at vi får fjernet envhver usikkerhet som har oppstått i kjølvannet av SP/ØSS sitt nedsalg. For det minste vi trenger er at markedsaktørene sitter igjen i usikkerhert og spekulasjoner om at det har vært noe negativt i i selskapet som ØSS har fått nyss om og som kan forklare SP og ØSS sitt nedsalg. Jeg håper ledelsen er seg bevisst dette ansvaret.
Lykke til! Fingers crossed! God natt!
mimer
09.11.2022 kl 00:08 2074

Veldig gode poenger og begrunnelser du har der. Er man en smule langsiktig virker dette positivt totalt sett. Så får de kortsiktige og traderne herje som de vil, det skaper omsetning og kjøpsmuligheter.

Skjønner ikke hvorfor Saga solgte (dumpet er vel mer korrekt) alle aksjene hvis dette skulle være grunnen.
Fyret
09.11.2022 kl 00:48 2033

Udslettelse er ren gift for aktier, så ikke så sært.
Rule
09.11.2022 kl 01:25 1993

Glemte en mye vigtig ting:
+ CNT
+ super CEO
+ kraftavtale
- forlængelse ( og delvis forsinkelse ? "extension" = "forlængelse" )
+ øget produkt mix (de-risk)
+ Saga Pure / Spette er ude af BCS

Det står mig ret klart at de bevægelser og korrektioner BCS foretager sig er drevet af MoU med Japan partner. Så overordnet ser jeg det der sker som ekstremt positivt.
Rule
09.11.2022 kl 01:33 1989

Vi skal ikke glemme et mulig link med Freyer her heller. BCS er ude i fin tid ifht dem.
Fra deres Q2 presentation:

https://ir.freyrbattery.com/events-and-presentations/presentations/default.aspx
Giga Arctic construction sanctioned and on track for anticipated start of production in 1H 2024
Working in parallel to secure raw materials for Giga Arctic while building a Nordic Supply Chain
-Cathode materials, which account for up to 70% of raw materials required to produce LFP cells
-Ambition to supply significant part of raw materials out of Nordic Supply Chain by startup of Giga Arctic
-Initial discussions on Anode materials production in the Nordics
-Working on decarbonization of main contributors to carbon emissions in the value chain by localizing production in the Nordics

hau hau...
Redigert 09.11.2022 kl 01:35 Du må logge inn for å svare
MacT
09.11.2022 kl 06:56 1800

Kompisene Ketil Skorstad og Guttorm Bjerke øker.
Totalt
Tigerstaden 900k
pirol as 100k
tigergutt as 100k
guttis as. 100k

Fredly ut med 450k
OZZY
09.11.2022 kl 07:02 1800

BCS: Financial results for the third quarter of 2022

(Bergen, 9 November 2022) Bergen Carbon Solutions AS (Bergen Carbon Solutions, OSE: BCS) reported an operating loss of NOK 10.6 million in the third quarter of 2022. The company remains confident on the strategy, driven by proven core-technology, several recent technological breakthroughs, increased market understanding, as well a solid financial position. On 4 November the Board proudly announced Odd Strømsnes as new CEO.

The Q3 presentation is attached to this message.

“The activity in the third quarter of this year has been high. We are continuously optimizing and developing our technology while gaining more insight into the market” says Finn Blydt-Svendsen, Interim Chief Executive Officer.
“Bergen Carbon Solutions aims to pioneer a new industry for environmentally friendly material-technologies. We currently have three focus areas: Optimize and further develop a profitable and climate positive technology, work towards industrial facilitation and remain financially solid. We believe this combination provides us with the best prerequisites to succeed long-term,” Finn concludes.

BCS have decided to extend the timeline of the factory in Høyanger to implement recent findings and detail engineering further. The company is confident that this will reduce risk and improve the overall business case.

A live presentation of BCS’ Q3 results and status will be available on the following link at 09:00 a.m. CET.
Link to webcast: https://channel.royalcast.com/landingpage/hegnarmedia/20221109_5/
Dfence
09.11.2022 kl 07:30 1707

Betyr dette at dem ikke har begynt på fabrikken engang?
OZZY
09.11.2022 kl 07:32 1707

Den er ferdig bygd. å Innrede fabrikken står igjen
Redigert 09.11.2022 kl 07:33 Du må logge inn for å svare
Dfence
09.11.2022 kl 07:40 1673

Dem tok jo over ett ferdig bygg, spørsmålet var om noen har sett at det faktisk har blitt gjort noenting som helst siden dem overtok bygget?
OZZY
09.11.2022 kl 07:42 1669

jeg har ikke vært der å sett inn av dørene, kanskje noen andre har vært der. noen ?
Gork
09.11.2022 kl 08:15 1480

Kommentar til presentasjonen som ligger ute:
BCS Q3

NEW PROJECT: Project C
• We are investigating to use our technology for mass production of
graphite from CO2
• This can enable us to utilize substantial amounts of CO2 and
contribute solving the geopolitical challenges in this sector

Da er piperenseren på plass;
BCS have the potential to produce approx. 50,000 tonnes of
anode materials from 250,000 tonnes CO2 annually.

250.000 tonn CO2 forbrukt, da er de store gutta interessert, hvorfor fylle CO2 i hull i nordsjøen (skape et evig "problem".) 20 slike enheter vil kunne ta vekk mer enn 10% av norges totale CO2 utslipp, samtidig som man kan tjene penger, hvilket kinderegg.

Soft funding:
• Extended factory timeline opens the possibility of applying for soft funding
through various initiatives and organizations, such as EU, EksFin, Innovation
Norway, RFF and Enova
Technology:
• Complete testing at BIR in December 2022
• New CO2 based separation pilot in 2023
• Continue optimalization of core technology
Gork
09.11.2022 kl 08:20 1465

BCS Q3
https://e24.no/det-groenne-skiftet/i/V9vgJr/staten-gir-300-millioner-ekstra-til-co-rensing-i-oslo

Klippet fra artikkelen:

Bystyret i Oslo vedtok onsdag kveld med stort flertall å støtte finansieringen av byens store prosjekt for fangst av CO₂. Prosjektet har en kostnadsramme på 9,1 milliarder kroner.

Alt over sommeren i år skal byggingen av et fangstanlegg på Klemetsrud sørøst i Oslo, settes i gang. Anlegget skal, om alt går bra, fra 2026 av fange inntil 400.000 tonn CO₂ i året.

Her kan et BCS anlegg produsere grafit av sluttresultatet (renset CO2) kostnadsfritt samt at de vil tjene penger.
in2deep
09.11.2022 kl 08:22 1452

Heldige er SAGA som fikk anledning til å selge alle sine aksjer før denne meldingen om forsinkelsen kom.
Makan til svada-melding fra selskapet. Holde illusjonen gående? Hva blir det neste? Rett før de når dette "målet", så kommer det nok enda en utsettelse da de har ENNÅ større mål?? ENNÅ bedre muligheter her eller der?
BCS har lekket innsideinfo til SAGA.
Så kommer SAGA tilbake på et senere tidspunkt i en rettet emisjon da antar jeg.

Vi andre får nå muligheten til å selge oss ut ned mot 10kr da i de neste månedene.

Prosjekt C GRAPHITE .
Kan være at de skal produsere store mengder grafitt som gir utvidet timeline?
Produktmix nanofiber,nanotubes+ grafitt