Gasskrise i Europa kan sende Qusterre Energy Corp til himmels

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
11.07.2022 kl 17:27
Bare tullball og krangel her. Tråden er stengt av administrator og en håndfull er pauset.
Slettet bruker
QEC 21.06.2022 kl 12:48 25437

https://investornytt.no/gasskrise-i-europa-kan-sende-qusterre-energy-corporation-til-himmels/

QEC – kan gå til himmels på rykter

Det børsnoterte canadiske oljeselskapet QEC kan ifølge de selv levere 40% av Tysklands importbehov for gas som kommer fra Russland.
Selskapet har enorme olje og gassreserver i bakken i Quebec som nå blir gjenstand for storpolitikk.
Et unisont europeisk press som ønsker å sikre fremtidig forsyningslinjer for gassleveranser er svært viktig for EU. Det kan nå føre til fortgang i beslutningsprosesser og utbygginger.

Det er spekulert i media i lengre tid at selskapet skal få erstatning for alle kostnader. Dette fordi Canada trakk tilbake lisensen og noen mener at Canada er nødt til å kompensere for faktisk tap oljeselskapet har for å ikke fremstå som en bananrepublikk. Dette uttalte selskapets styreleder i januar i år til Finansavisen.
En erstatning vil være vanskelig å tallfeste – men selskapet selv har hatt utgifter i milliardklassen, hvis man baserer seg på faktiske reserver med olje/gas, kan det bety mange milliarder i erstatning fra myndighetene i Canada.

Et alternativ er at selskapet får dekket utgifter knyttet til oljevirksomheten men får tillatelse til å ta ut naturgass. Jeg personlig tror dette er hva som vil skje.
Selskapet mottar et betydelig beløp for å stenge ned oljevirksomheten og får tillatelse til å utvinne og eksportere naturgass. Da redder den sittende regjeringen ansikt. For Truedau/Singh regjeringen i Canada som har et uttalt mål om det grønne skiftet kommer olje og gass krisen svært ubeleilig. En nylig undersøkelse i Canada viser at nær to-tredeler av Canadas befolkning mener Quebec bør utvinne olje og gass.

Man har EU som presser Truedau regjeringen på for å sikre forsyningslinje for fremtidig gass ved å la Questerre energy produsere og eksportere, opinionen mener det samme før valget og er rasende over skyhøye energipriser.

Canada er heller ikke interessert i å kompensere QEC i en erstatning som kan overstige 10-30 milliarder kroner i reelle tapte verdier. For den sittende regjeringen vil det være avgjørende å ikke tape ansikt, men likevell beholde velgere og vinne valget i oktober.

Regjeringen har satset hardt på fornybart og jobbet imot olje og gass – nøkkelen er EU taxonomi.

EUs Taxonomi som er hva som definerer hva som er grønt og ikke – kan fort komme til å sette gass som «grønt».

Jeg tror QEC vil få tillatelse til å utvinne og produsere naturgass med henblikk til eksport til Europa og at dette vil bli annonsert i god tid før valget i oktober. Jeg tror det kan komme nyheter allerede ila juli måned og forventer uansett er forventningsrally inn mot valget. Nedsiden er uansett beskyttet av nåværende produksjon som gir god cashflow, selskapet har ikke gjeld.

Om dette skjer vil dette føre til et enormt kjøpspress og selskapet skal reprises. Mange jeg har pratet med mener aksjen kan fint gå til både 10 og 20 kr hvis de får tilbake tillatelsen og eller delvis kompensasjon.

Det skjedde noe i januar og mye skal tilskrives morgenmailen til Sparebanken 1 Markets:

(Hentet fra finansavisen forum)

Sparebanken 1 Markets hadde 7. januar et referat fra ledelsen i QEC som ble lagt frem for investorer samme dag. Det er særlig et punkt som er svært interessant:

5) Government’s internal fair value estimate for the project is CAD 2-5bn

Dette betyr i praksis at staten Canada anerkjenner deres ansvar for å trekke tilbake tillatelsen samt at en erstatning vil være mellom 2 til 5 mrd CAD. Det vil si mellom 15 og 38 milliarder NOK. Det er 14-30 ganger høyere enn dagens kurs.

QEC er som en vill rakett – hvis noen tenner den. Kan det bli action.

Denne gangen tror jeg det kan bli en himmelferd og oppgangen i januar var bare en forsmak på hva vi har i vente. Den daglige omsetningen på oppgangen i januar lå på over 60-70 millioner kroner pr dag.

QEC handles på Oslo Børs til en markedsverdi på 714 millioner kroner.
Redigert 11.07.2022 kl 17:27 Du må logge inn for å svare
Nummer20
22.06.2022 kl 20:37 5682

Poenget er da, hva tjener Qec med 2500+ boe/d uavhengig av erstatning og nye brønner? Derfor, what's not to like ? Nå kan du regne litt på dette og komme tilbake med hva du tror.
Slettet bruker
22.06.2022 kl 20:48 5649

Beklager at jeg ga deg et annet svar enn du forventet.
Bortsett fra Binnion ikke har kontroll over produksjonen, er det også andre forhold ved Qec som jeg ikke liker, men det skal jeg ikke plage deg med. For ordens skyld gjengir jeg dirr spørsmål på nytt.
What’s not to like?
Beklager at du ikke likte svaret.. Du vet som man roper i skogen, får man svar..
What’s not to like? Plenty!
Redigert 22.06.2022 kl 21:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
22.06.2022 kl 21:04 5674

Selvfølgelig blander du tingene sammen PU og det du gør helt bevidst, men sådan er det gerne, når man som dig er en bitter mand, som har tabt penge på QEC tidligere 😉 Folk har heldigvis gennemskuet dig 🙏
ÆreVære
22.06.2022 kl 21:14 5639

nd of hydrocarbon activities in Quebec: Utica Resources attacks the State
THE CANADIAN PRESS
The Quebec company Utica Resources announces Wednesday that it has filed a lawsuit in the Superior Court against the Quebec government in order to obtain the nullity of Bill 21 adopted last April by the National Assembly which provides for the end of all activities exploration and exploitation of hydrocarbons in Quebec.
The law also reserves compensation for oil and gas companies up to $100 million.

Utica Resources adds that failing to obtain the nullity of the law, it will claim compensation of $18 billion which, it specifies, corresponds to the present value of future profits estimated by an appraiser that it claims to be independent.

The company claims that the law violates its right to peaceful enjoyment and free disposal of its property under the Charter of Human Rights and Freedoms and the Civil Code of Quebec.


The president of Utica Resources, Mario Lévesque, adds that the law is a disguised expropriation whose public utility has never been demonstrated.

He relates that for years, the Government of Quebec has invited companies to invest in order to explore and exploit oil and natural gas. Utica Resources acted in good faith, according to Mr. Lévesque, by finding local and foreign investors and respecting the regulatory framework of Quebec.

He criticizes the government for having changed its mind overnight.


Shortly before the adoption of the law by the deputies, Utica Resources had pointed out that in the context of the invasion of Ukraine by Russia, Quebec, with its untapped gas reserves, should instead supply Europe seeking to free itself from its gas dependence on Russia.

As for compensation, the law provided when it was adopted that it would cover the expenses incurred since 2015 by five companies, for a sum of $66 million out of the $100 million planned, and three-quarters of the costs of closing wells and restoring them. sites, for a total of $33 million.
1013
22.06.2022 kl 21:43 5564

fedt, QEC kommer snart med deres også, det bliver så godt at der endelig kommer tal på hvor meget staten risikerer at skulle betale.
Slettet bruker
22.06.2022 kl 21:56 5504

Etter hva jeg kan registrere, meddeles innsidekjøpene på løpende bånd foran den forestående erstatningssaken. Innlysende hvem som har trua på hva.
MC Axel
22.06.2022 kl 22:27 5428

now the synergy effect will hit QEC and the share price will go sky high!🚀

Upstream Utica Resources Files Lawsuit Against Quebec Government

Utica Resources today filed a lawsuit in Superior Court to nullify Bill 21 or, failing that, to obtain compensation of $18 billion which it says corresponds to the net present value of future profits, as estimated by a leading independent expert

https://www.dailyoilbulletin.com/article/2022/6/22/utica-resources-files-lawsuit-against-quebec-gover/?ntoken=2JGP9gRPLSi8NI8oosCQ%2BTJbe1TX45dZs6AWqTmTHGpQ6uW6Hcr%2F1qm1okhOynGXoOgQModZPLnbxbDbYTCe7nTcUkkLPeO7BhLg8vNT9AnYFXNXGuanYWuSxIVkGghM8PRa12TuJB4lclINMaxpXtjj8UkIXdmg%2Foi7cxOTPs0%3D
Nummer20
22.06.2022 kl 23:08 5328

Det må da være mulig å få på bordet hva du mener er fair value, i og med at vi som mener qec er verdt betydelig mer enn dagens kurs er så på villspor.

Jeg bli hele tiden møtt med at man ikke vet om man skal bore til neste år og at dette er voldsomt negativt. Husk at dagens kurs er kr 1,65+/-. Det produseres betydelig mer enn for enn for bare noen måneder siden og cash flow er mye høyere.

Videre kommer det signaler om hva som kreves i erstatning. Og det er i henhold til lovens definisjon og myndighetenes egne estimater.

Så, vær så snill, ikke si at kr 1,65 er dyrt .

Slettet bruker
23.06.2022 kl 00:36 5151

Du må forklare hva du holder på med for mitt vedkommende. Jeg har aldri skrevet at 1,65 er dyrt. Eller annen aksjekurs for den saks skyld.


Redigert 23.06.2022 kl 00:41 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
23.06.2022 kl 00:39 5143

Tror vi skal tjene godt ved en slik inngang.
kimj
23.06.2022 kl 01:19 5073

Det stemmer. Og det vil være rundt 50 tunge olje- og gass-selskaper med dype lommer og noen av verdens beste jurister, mot Quebec. Aldri i verden om Quebec vinner saken, da vil de måtte gå vekk fra å være et utviklet industri-land til å bli et u-land. Det skjer naturligvis ikke.
fjellape
23.06.2022 kl 07:15 4796

Trådstarter er inne på en interressant tanke:
Vi kan alltids ha et håp om endring av politisk retning. Han beskriver det godt som spekulasjoner som kan dra kursen oppover.

Men jeg vil komme med noen korreksjoner, og han kan gjerne redigere innlegget sitt litt:
Det har vel aldri vært på tale for selskapet å utvinne olje i Quebec.
Tråden starter også med en sammenblanding av statelige og føderale myndigheter. Jeg kan aldri huske at føderale myndigheter har uttalt seg om verdien av gassressursene til selskapet i Quebec, og i Quebec har det vært antydninger om langt mindre erstatningsbeløp enn milliardbeløp.
Det er også verdt å kommentere at Quebec lever poilitisk isolert fra resten av verden, og da betyr det ikke så mye hva verden trenger.
I fjor inngikk føderale myndigheter avtale med Tyskland om energisamarbeid. Deretter har Quebec nekta byggetillatelse av havn for utskiping av LNG.
Det er og har vært store ambisjoner for produksjon og bruk av Hydrogen i Canada. Alikevel går Quebec mot strømmen, og blokkerer Questerre sine gedigne planer for utvinning av Hydrogen.

Etter min mening har politiske vendepunkt skjedd før, og vinden kan snu i Quebec også, og man må alltids leve med håp og kjempe for løsninger, men samtidig bør man forstå hva spillet går ut på.
Kvike11
23.06.2022 kl 07:38 4705

Politikerne kommer til at ændrer deres politik.
Har de ikke en baggårdsadvokat som kan rådgive dem, de virker virkelig presset op i et hjørne, og er de lidt kloge skynder de sig ud af deres kattepine.
QEC har jo en dygtigt regnskabschef som har regnet ud at erstatning svarer til mega beløb til selskabet.
Det er nok betydeligt højere ida, da gas priserne er steget voldsomt siden.
Måske 10 aktivister kan stoppe det hele igen, de har mere magt end millioner af mennesker.
Kurs 15 -20 kunne være inden for rækkevide
Cph2500
23.06.2022 kl 08:08 4581

Det koster ikke noget at drømme 😂Det har du gjort de sidste 10 år i QEC..
Når du vågner op her til morgen..vil du opdage at Qec nedgangen forsætter..
Undskyld hvis jeg kom til at vække dig 😏fra drømmeland 🤣🤣🤣
Redigert 23.06.2022 kl 08:09 Du må logge inn for å svare
1013
23.06.2022 kl 08:16 4498

spillet går vel ud på at regeringen taber kampen på den ene eller anden måde, det er ulovligt at ekspropriere uden at betale fuld erstatning, så for mig er der ingen tvivl der kommer fuld erstatning eller ret til at hente gassen. er enig i at olie aldrig har været et emne.
6710
23.06.2022 kl 08:22 4454

Mig bekendt er Quebec ikke negativ til udvinding af hydrogen og lagring af CO2, som man ser som del af fremtidens klimavenlig tiltag.
Så int hvordan man i Quebec vil få dette i drift udover igennem vandkraft.

“Det er og har vært store ambisjoner for produksjon og bruk av Hydrogen i Canada. Alikevel går Quebec mot strømmen, og blokkerer Questerre sine gedigne planer for utvinning av Hydrogen”
Slettet bruker
23.06.2022 kl 08:28 4411

Du er ikke blevet klogere siden sidst, da du ikke kan regne ud, at der kun er 5 år fra 2017 til 2022 og ikke 10 år, men for en knægt som dig, der kun handler for småører på Børsen, så forventer jeg naturligvis heller ikke, at du kan regne det ud :-)

Men fortæl os nu, hvornår sommeren er ovre og hvilken dato, at du senest forventer QEC rammer 1 NOK? Kom nu ud med det, Cph2500 Happiness :-)
Slettet bruker
23.06.2022 kl 09:44 4163

Sitat: Det er og har vært store ambisjoner for produksjon og bruk av Hydrogen i Canada. Alikevel går Quebec mot strømmen, og blokkerer Questerre sine gedigne planer for utvinning av Hydrogen”

Her misforstår du. Quebec satser på grønn hydrogen utviklet av fornybar energi som vannkraft.
https://www.quebec.ca/en/government/policies-orientations/strategy-green-hydrogen-bioenergy
Redigert 23.06.2022 kl 15:03 Du må logge inn for å svare
MC Axel
28.06.2022 kl 00:24 3382

From today!

Bloomberg News
Brian Platt and Michael Nienaber
Publishing date:
Jun 27, 2022  •  52 minutes ago  •  2 minute read  •   173 Comments
German Chancellor Olaf Scholz (L) meets on the sidelines of the G7 summit in Germany with Canada's Prime Minister Justin Trudeau. PHOTO BY (PHOTO BY CHRISTINAN BRUNA - POOL/GETTY IMAGES)
 (Bloomberg) — German Chancellor Olaf Scholz used a meeting with Canadian Prime Minister Justin Trudeau to push for closer energy ties as his ruling coalition in Berlin races to find alternatives to Russian fossil fuels.
 0 seconds of 1 minute, 28 secondsVolume 0%
 
Germany hopes to import liquefied natural gas from Canada to help replace the Russian gas it still relies on for more than a third of its imports, down from about half before the invasion of Ukraine.

Germany and Canada have been discussing options for an LNG terminal on Canada’s east coast to export to Europe, German officials said.


Meeting Monday on the sidelines of the Group of Seven summit in Bavaria, Scholz and Trudeau discussed how to maintain pressure on President Vladimir Putin and cut reliance on Russia for energy. “The two countries will cooperate even better than they already do,” Scholz said, standing next to Trudeau before their talks at Schloss Elmau.

"""""""""""""""""""

Scholz plans to visit Trudeau in Canada in late August, and German officials are hopeful the two countries will be able to announce an LNG deal by then.
An agreement can’t come quickly enough for Europe’s biggest economy. Scholz’s government last week warned that recent Russian moves to slash Europe’s gas supplies risked sparking a collapse in energy markets.

"""""""""""""""""""""""
😶
Economy Minister Robert Habeck raised the country’s gas risk level to the second-highest “alarm” phase and invoked the role of Lehman Brothers in triggering the financial crisis.

“Lower Russian gas flows are leaving Germany in a dangerous situation,” Maeva Cousin, a euro-area economist for Bloomberg Economics, said in a note published Monday. “Whether this turns into a full-blown energy crisis may depend on how willing European partners are to spread the pain.”

Canada is among the world’s largest producers of natural gas but it lacks export infrastructure on its eastern coast. Building a new LNG terminal could take a decade to get through the regulatory process and would likely face fierce opposition from environmental groups.


https://stockhouse.com/companies/bullboard/t.qec/questerre-energy-corporation?postid=34785317
Redigert 28.06.2022 kl 00:26 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
28.06.2022 kl 00:45 3340

Nå er jo quebec utelukket men bra hvis Alberta kan hjelpe Tyskland med gass 👍
SirJohnny
28.06.2022 kl 00:58 3318

Har kan Questerre bidra med en miljøvennlig clean tech gassproduksjon - samtidig som det vil skapet tusenvis av arbeidsplasser og skatteinntekter til Canada og Qubec. Man har et medmenneskelig ansvar for bidra om man kan og spesielt når situasjonen i Europa er som den er.
Slettet bruker
28.06.2022 kl 06:01 3258

Det bliver et laaaaaaaaangt efterår for Steviewonderpick 😂🚀
Mon ikke vi ser 2 NOK i denne uge, som Elly har forudsagt 😉

https://stockhouse.com/companies/bullboard/t.qec/questerre-energy-corporation?postid=34785749

Another company with major gas reserves in the province, Calgary’s Questerre Energy, is also moving forward with legal action seeking multi-billion-dollar compensation. Michael Binnion, Questerre CEO, describes the Quebec shutdown of fossil fuels as worse than expropriation. “I call it confiscation,” he said in an interview. Statistically, he said, “half the Russian exports of gas to Germany could be replaced by our discovery in Quebec.” He said Questerre holds 21 trillion cubic feet (tcf) in resources. A rough rule is that each tcf is worth $1-billion for a total of $21-billion.


Redigert 28.06.2022 kl 06:07 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
28.06.2022 kl 09:02 2853

Bum bum bummelum, så ramte vi 2 NOK i denne uge som forudsagt :-).......Steviewonderpick :-)
Slettet bruker
28.06.2022 kl 09:11 2795

Dagen er ikke over, vi får se hva sluttkursen viser !
Slettet bruker
28.06.2022 kl 09:14 2780

Og da var Qec i minus 😂😂
Slettet bruker
28.06.2022 kl 09:17 2749

Det her er simpelthen for barnligt - hvad i har gang i…
Come on
C-Eiken
28.06.2022 kl 09:19 2736

Kvalmende børnehave retorik fra "investorer" de tror de er bedre end andre. Virkelig lavmålet og ulideligt at se på.
uptrade
28.06.2022 kl 09:23 2744

Trenden har vært fin for QEC siste ukene, så det er helt normalt å bøye knærne for å hoppe høyere 😉
OPC1000
28.06.2022 kl 09:32 2691

Dagen er ikke over, vi får se hva sluttkursen viser !
JanH
28.06.2022 kl 09:47 2604

Hvor har du det fra; at QEC er i minus? Den er vitterlig over 3 prosent opp! Og veldig snart passerer den 2 kr.
Slettet bruker
28.06.2022 kl 10:07 2523

Kan du sige 8% :-).......hvor er Mr. pump & dump henne i dag??
Redigert 28.06.2022 kl 10:08 Du må logge inn for å svare
6710
28.06.2022 kl 10:19 2440

Kansleren, chefen selv tager ikke til Canada om ikke det er fordi aftaler falder på plads, dette er højpolitisk, her er andre internationale spilleregler, hvor det skal reageres hurtig og effektivt.
Her bliver også partnerskab bekræftiget, muligheder åbnes.
Dette er højpolitisk i en tid hvor alt bevæger sig hurtig, kræver det hurtige beslutninger og tiltag.

“Scholz plans to visit Trudeau in Canada in late August, and German officials are hopeful the two countries will be able to announce an LNG deal by then.
An agreement can’t come quickly enough for Europe’s biggest economy. Scholz’s government last week warned that recent Russian moves to slash Europe’s gas supplies risked sparking a collapse in energy markets”
Redigert 28.06.2022 kl 10:20 Du må logge inn for å svare
mofi1
28.06.2022 kl 10:37 2337

Dette er blitt «den store elefanten i rommet», egentlig kan vi ikke snakke om det siden følgende for Qec blir så enorme dersom politikerne i Québec mot alle odds må snu helt om.

Derfor er det lettere å snakke om inntjening og økt produksjon samt størrelsen på erstatningen, som i seg sjøl er nok til å dra aksjen betydelig opp.

Så når Binnion sier at Québecs forbud er verre enn en ekspropriasjon, og kaller det en overtakelse, er det ganske avslørende for hva han mener de har krav på. Fordi dette impliserer jo at myndighetene på et seinere tidspunkt sjøl kan utvikle verdiene i bakken vel å merke etter at de, hvis myndighetenes forslag til erstatning blir stående, har betalt småpenger til nåværende eiere.