DOF fremover mot 2035

seasin
DOF 22.06.2022 kl 12:24 46396

Det er altså HELT greit å skyve på 13 MILLIARDER med forfall I 2026 og 2027 men altså ikke på de 5 siste milliardene

Løsning er jo selvfølgelig nå rett før TIDENES comeback å OGSÅ skyve på de siste 5 milliarder tilsvarende i tid

Her er det noe som ikke stemmer og meget merkelig hvordan dof ledelsen har forsatt med nedskrivninger det siste året i et marked som koker over spesielt I brasil der pengemaskinen DOFCON aldri har levert bedre enn nå

De har jo hele tiden betalt avdrag og renter som de skal og har i det siste fått nye gigant kontrakter

OG NÅR DET GJELDER DET GODE SAMARBEIDET MED TECHNIPFMC I BRASIL REGIONEN BØR DETTE UTVIDES KRAFTIG DE NÆRMESTE ÅRENE SLIK AT ENDA STØRRE GIGANT KONTRAKTER KAN OPPNÅS

SÅ HER MÅ DET KREVES EKSTRAORDINÆRT GENERALFORSAMLING og få inn NYTT STYRE som kan se de fantastiske mulighetene som nå ligger foran oss


Redigert 15.09.2022 kl 11:33 Du må logge inn for å svare
Villmannen
24.08.2022 kl 19:00 3640

Syvert1. Veldig rart innlegg med tanke på at inntektene er i usd ? Hvorfor da holde det opp mot nok? Blir rart fordi omtalt del av gjelden klarer de nå mest sannsynlig å betjene med sine inntekter. Omtalt restrukturering vil medføre en del gjeld omgjøres til as kapital. Viktigst blir å sette emi pris der på et nivå som tjener dagens situasjon og aksjonærer.
AlanS
24.08.2022 kl 20:06 3538

Villmannen, tenker du konvertering av gjelden når snakker om emisjon?
syvert1
24.08.2022 kl 20:08 3547

" Skrive opp skipsverdier og tilbakeføre impairment er vel akkurat det samme?"
Impairment i. h. t IFRS baseres på kontant strøm fra hver enhet, skips verdien er relatert til verdien skipet kan selges for i markedet. Vet det opereres med en 5 års kalkyle vedr. Impairment som Finanstilsynet redegjorde for i en annen sak. Tenker etter en tid vil det være naturlig at all impairment tilbakeskrives vs 2015 når kontant strømmen fra skip begynte å falle evnt. skrive opp disse verdiene om ratene blir høgre en 2015. Deretter skal vel skips verdien ikke settes lavere en antatt salgsverdi. Salgsverdien vil øke som følge av at inntektene fra skipene øker, stål pris øker, pris på nybygg øker. Tolker det slik at denne prosessen nå har startet siden SOFF tilbakeskrev en del men vil forsterkes fremover hvert kvartall etterhvert som flere skip får bedre kontrakter og den positive utviklingen fortsetter.
Skulle gjerne sett at Dof sin gjeld minket hvert kvartall men skjønner dette er komplisert og at inflasjon er vanskelig å forutse. Ser for meg at etterhvert som aksjemarkedet roer seg, inflasjonen går ned vil kapital flyttes fra dollar possisjoner til aksjemarkedet og gjerne der avkastningen er størst. Blir veldig spennende å se hvordan 2 halvår blir for Dof og ikke minst 2023 når flaskehalsene i forsynings tjenestene forsvinner, nye kontrakter i Brasil slår inn for fult.
Det hadde vert greit å ventet med denne refinansieringen til 2024 da en vil ha mye mer og bedre data hvordan den fremtidige inntjeningen til Dof vil være i et stabilt oppgående marked. Regner med de fleste kreditorer er forståelsesfulle og er villig å bidra på oppløpssiden slik at konsernets fremtid blir sikret på en god måte.
Et vesentlig punkt er også at høy dollar kurs gir høgre inntekter, EBITDA, betalings evne i nok. Kjenner ikke hvilken valuta obligasjonsgjelden er men om den er i nok vil økt kontantstrøm være positivt for betalings evnen.
Er spent på og se tallene for Q2.
Villmannen
24.08.2022 kl 21:05 3446

Jeg er ikke største eksperten på DOF her inne, men en liten ubetydelig aksjonær som forsøker å tenke litt på omorganiseringen som ble godkjent av kreditorene og som omfatter 5,7 milliarder i gjeld. Jeg har ikke fått med meg hvilken aksjekurs det er gjennomført på og antar da at kurs ikke er satt? Her antydes det at eksisterende aksjonærer blir sittende igjen med ca 4 % av selskapet etter reorg. Hadde i lag med andre aksjonærer håpet på en omgjøring på aksjonær vennlig nivå. Jeg leser her inne og forsøker å lære litt. Grunnen til at jeg skrev kr 4.- i nær fremtid omhandler historisk aksje utvikling med stor oppgang, noe ned før himmel tur for aksje kursen.
syvert1
24.08.2022 kl 21:30 3372

Dof har sikret gjeld i usd mot inntekter i usd, slik eg har forstått det betyr dette at en båt som er belånt i usd ønsker Dof at kontrakten er i usd. I Brasil kan deler av kontrakten være i usd mens resten er i BRL regner med dette skal dekke kostnader i Brasil.
Utfordringen til Dof er relatert at regnskapet føres i Norske Kroner. Selskapene i Brasil bruker BRL og disse regnskapene skal også inn i Dof Subsea aller Dof Group sine regnskaper. Dette har gjort til at Dof sitt resultat påvirkes i stor grad av USD/NOK, BRL/NOK, USD/BRL.
Valuta svingningene påvirker i mindre grad betalingsevnen men det påvirker resultat, E. K og gjeld.
I mange år nå har disse pilene pekt feil retning for Dof som følge av rente nedgang globalt, krise, svekket Norsk krone. Nå kan dette være i ferd med å snu.
AlanS
24.08.2022 kl 21:35 3368

Takk for svaret.
I følge meldingen av 24.06.2022 (http://www.dof.no/en-GB/Media-Center/Story?Action=1&NewsId=6387&currentPage=9&M=NewsV2&PID=7199) ble avtalen inngått mellom DOFs styret (antakelig) og en gruppe av obligasjonseiere som representerer cr 40% av the total outstanding principal amount of the bonds.
Se her: The Restructuring Agreement has been entered into with a majority of the Group's key stakeholders, including all of the Group's secured finance providers (except for BNDES (Banco Nacional de Desenvolvimento Ecônomico e Social, which has separately indicated that it supports the Restructuring) (collectively, the "Senior Finance Parties") and an ad hoc group of bondholders in DOF Subsea's three bond issues controlling in aggregate approx. 40 per cent. of the total outstanding principal amount of the bonds (the "Ad Hoc Group").

Det står om at BNDES støtter restrukturering, men det er uklart hva BNDES mener om avtalen. Det står ingenting om hvor andre sikrede kreditorer står.

Videre skal flere stein på plass for å gå videre med avtalen.
The implementation of the Restructuring is conditional upon a number of conditions to the satisfaction of the Senior Finance Parties and the Ad Hoc Group, including (i) approval by a duly convened bondholders' meeting in each of DOFSUB07, DOFSUB08 and DOFSUB09,
(ii) approval from the Norwegian Financial Supervisory Authority (Norwegian: Finanstilsynet) of the listing prospectus in respect of the new shares to be issued as part of the equity issues and confirmation that the shares to be issued will be listed on the Oslo Stock Exchange when the prospectus is published,
(iii) the general meeting of DOF resolving to carry out a preparatory capital reduction, a consolidation of shares, the equity issues to holders of conversion liabilities as described above and the election of new directors,
(iv) agreement on long form documentation with relevant stakeholders,
(v) the approval by certain secured finance providers and a joint venture partner,
(vi) the consent by Banco Nacional de Desenvolvimento Ecônomico e Socia, and
(vii) certain other customary conditions precedent.

Dermed er avtalen bare et forslag.
Villmannen
24.08.2022 kl 21:41 3349

Takk for god info. Det er grunn til å tro at det bedres i dagens marked. Har begrenset antall aksjer - men håper at vi ser bedringer som kan medføre et godt løft i aksje kurs.
syvert1
24.08.2022 kl 21:48 3321

Vi som har vært med en stund vet at kursen i Dof svinger voldsomt, ofte i forbindelse med neg. meldinger fra Ledelsen eller nedsnakking. Er veldig spent på om Ledelsen denne gang klarer å fremstille fremtiden som positiv og de ser store forbedringer i markedet slik konkurentene som opererer i samme bransje har fokusert på. Er redd de ikke fokuserer på kraftig økning i EBITDA men på gjelden og at E. K er tapt.
AlanS
24.08.2022 kl 22:06 3265

Det er bare å stille riktige spørsmål etter presentasjonen. Ledelsen kan bes om vurdering av EBITDA i 2022 (dette må de kunne si noe om) og hvordan er det i forhold til de 2700 mill som brukes som grunnlag for forslaget.

Merkelig at ledelsen ikke sier om muligheter som følges opp eller under utvikling. Ledelsen bør nok fokusere på driften. Orientering om restrukturering er styrets ansvar.

Det er spennende å se hvordan ordreboken ser ut nå. Om de nyere kontraktene ikke er med, kan det være lurt å høre hvordan ordreboken kommer til å se ut om disse legges på. Orientering om ordreboken for Q3 og, eventuelt, Q4 vil gi en indikasjon på 2022 omsetning or, dermed, EBITDA.

Redigert 24.08.2022 kl 22:09 Du må logge inn for å svare
drekkapilsen
24.08.2022 kl 23:00 3157

Blir nok milliardsmell på bunnlinja her med all den dollargjelden
syvert1
24.08.2022 kl 23:19 3114

De vet vel noe om hva de vil få i EBITDA i 2023 også basert på de nye kontraktene i Brasil og hvordan de forventer markedet utvikler seg. En kan jo også spør om CFO er enig med Nordeas 2019 rapport der det hevdes at gjeld/EBITDA på 5.0 er meget bra i denne bransjen.
Regner med all fokus blir på E. K som er tapt og store overskrifter i media at gjelden har økt voldsomt. Det blir veldig interessant å se om nedsnakkingen fortsetter når alle andre melder om rekord i inntekter og et fantastisk marked.
viva1
25.08.2022 kl 01:39 3022

369 stk har per nå lest innlegget til AlanS. I dette innlegget hevder han at selskapet ikke opplyser hvordan den sikrede gjelden (- BNDES) til selskapet stiller seg til refinasierings forslaget som ble presentert den 22 juni. Er det virkelig ingen som tar seg bryet med å bistå med å finne svaret på hvordan de sikrede kreditorene bortsett fra BNDES stiller seg til den fremlagte refinansierings avtalen?

Hint: Han referer til svaret i linjene over sin påstand om manglende informasjon om ståstedet til den sikrede gjelden.
Redigert 25.08.2022 kl 01:56 Du må logge inn for å svare
AlanS
25.08.2022 kl 07:36 2849

"The Restructuring Agreement has been entered into with a majority of the Group's key stakeholders, including all of the Group's secured finance providers (except for BNDES (Banco Nacional de Desenvolvimento Ecônomico e Social, which has separately indicated that it supports the Restructuring) (collectively, the "Senior Finance Parties") and an ad hoc group of bondholders in DOF Subsea's three bond issues controlling in aggregate approx. 40 per cent. of the total outstanding principal amount of the bonds (the "Ad Hoc Group"). "

Står ingenting om at BNDES støtter forslaget, kun om støtte av refinansiering. Ser ditt poeng om at sikrede kreditorer er med på forslaget selv om det er uklart hvor stor andel av disse faktisk støtter forslaget.
hifidude
25.08.2022 kl 07:38 2838

Eh...det står jo at de har gått inn i avtalen...

Agreement...avtale
Redigert 25.08.2022 kl 07:39 Du må logge inn for å svare
hifidude
25.08.2022 kl 08:08 2728

Med de tallene på bordet er det vel soleklart at de overhode ikke klarer seg uten refinans.

Fullstendig ute av stand til å betjene/betale gjelden sin.

Spørsmålet er vel om den foreslåtte refinansieringen er stor nok.
Dette kan bare gå en vei, og det er ikke lystig for aksjonærene.
AksjeKong1
25.08.2022 kl 08:20 2638

Sitter rolig med inngang på 0,59, blir du aldri lei av å følge med/kommentere aksjer du ikke eier?😎
AlanS
25.08.2022 kl 08:21 2620

hifi. Du kommer med misvisende opplysninger igjen.
Financial costs -373 (stort sett rente)
Repayment of borrowings -474

DOF brukte faktisk 874 millioner i Q2 på å betjene gjelden. Dette er mer enn DOF brukte på å betjene gjelden før standstill.
I tillegg kjøpte DOF eierandeler for 203 mill Purchase of tangible assets -203

Om urealisert valuta tap sees bort, var DOF faktisk i solid pluss.

hifidude
25.08.2022 kl 08:22 2607

Med den inngangen tror jeg du gjør lurt i å cashe inn ;-)
Idag går det utforbakke.
Castornova
25.08.2022 kl 08:25 2593

Blir dere aldri lei av å sutre hver gang noen ikke er enig med dere?
Gullhaugen
25.08.2022 kl 08:25 2593

4 prosent av 100 igjen til dagens aksjonærer
hifidude
25.08.2022 kl 08:28 2574

Store deler av gjelden blir ikke betjent.

Selskapet sier at refinansieringen er vital for at selskapet skal overleve.
Skal vi anta at de kjenner fakta?
Force10
25.08.2022 kl 08:32 2590

Interressant å slå sammen tall fra henholdsvis profit and loss og cash flow statement.
Villmannen
25.08.2022 kl 08:52 2475

Hvem kjenner ikke de fakta ? Man vil nå se en reduksjon av gjeld på ca 6 milliarder og de som har aksjer pr dato beholder 4 % av hele selskapet. I sum et godt kvartal, med unntak av at de bokfører hele tapet på valuta usd/nok. Valuta tapet er en engangs sak dersom man ikke da tror at usd styrker seg mer mot nok. Dvs at de i fremtiden vil klare betjene rest gjeld, noe som vil få sterk økning i aksjekurs. Dette er ikke verre enn kjente tall for de innviede. Ser vi på aksjens pålydende har de som omgjorde ca 6 milliarder betalt nærmere krona for aksjen i om organiseringen. Skjerp dere gutter - dette var innafor.
hifidude
25.08.2022 kl 08:55 2455

Hilde sier dette så klart det kan sies: store verdier går tapt hvis ikke refinansieringen godkjennes.

Den pågående aksjonen fremstår som ett naivt forsøk på å redde tapte aksjonærverdier.

Man må være temmelig konspiratorisk for IKKE å forstå dette nå.

Regner med at hele aksjonen nå rakner når mange nå kaster kortene og overlater scenen til rene spekulanter.

Som vanlig på slike dager er de første ut de som får best betalt.

Og AlanS: Hilde sier det klart og tydelig, majoriteten av gjelden blir IKKE betjent.

Skal bli artig å se topp20 lista fremover.
AlanS
25.08.2022 kl 09:08 2367

Bare se det som DOF sier om markedet fremover.
hifidude
25.08.2022 kl 09:10 2384

Ja, det ser ikke dårlig ut for ett refinansiert DOF, der er vi enige ;-)
hifidude
25.08.2022 kl 09:22 2306

Her legges det jo helt klart på bordet i webcasten: godta avtalen eller gå konk.

Altså vet vi at ett sted ikke langt fremme vil aksjene mest sannsynlig være priset til ett sted under 0,50 ELLER 0,-.
Slettet bruker
25.08.2022 kl 09:52 2172

Skal bli en sann glede å kjøpe Dof når de er ferdige med restruktureringen, men de får jo ikke ut fingern og egenkapitalen blir mindre og mindre uke for uke, som igjen tilsier mindre og mindre til dagens aksjonærer.
Bare å vente, ikke kjøpe.
At aksjen lever sitt eget liv på børs for bare være, har ingen sammenheng med den virkelige verden.
Prosafe,Soff og Sdrl tradet også himmelhøyt på børs rett før strukturering, de somsatt gjennom mistet ´alt´
Samme lekse venter her.
Slettet bruker
25.08.2022 kl 10:02 2132

Du er veldig rask på labben, tror du skal ro ned hestene dine og faktisk lese hele rapporten. Det faktum at backlogen er på 19 milliarder betyr ikke noe?, de går konk med andre ord? Hvor mye skulle ned bet. av gjeld igjen? Vet du hva en backlog er? Eller forventet du at disse skulle komme i Q2 ? Ja det var litt skuffende rapport selv om EBITDA har økt fra 680 til 848, men dette har jo ingen ting med refinansierings sitasjonen å gjøre, det ligger fortsatt langt fram i tid. Det er ingen som nekter for at DOF skal løse gjelds situasjonen.

Du skal fortelle meg at i framtiden med en backlog på 19 milliarder at DOF kurs skal være 0.5øre eller 0 ,-? Jeg tror ikke du passer spesielt godt som aksjonær, mer sirkusartist. Du må lese børsnoteringen og rapporterer ikke stå å gale som en klovn.
Redigert 25.08.2022 kl 10:16 Du må logge inn for å svare
Force10
25.08.2022 kl 10:20 2100

Du har helt rett kalkylen, at backlogen er på 19mrd betyr ingenting, dersom ikke en refinansiering kommer på plass.

Dersom ikke refinansieringsavtalen blir godkjent vil nesten 20mrd gjeld forfalle til betaling. Hilde mente at de ca. 2mrd Dof har i cash vil være vesentlig for lite til å betale 20 mrd.

Konkurs er ikke et uvanlig utfall for de som ikke klarer å betale for seg, uansett hvor gode inntekter man har fremover i tid. Det er nok mange som vill jobbe lenge for å unngå en konkurs i Dof, men går det i den retningen er det ikke mye igjen på bordet til dagens aksjonærer.
Slettet bruker
25.08.2022 kl 10:21 2102

Realiteten er at DOF sitter på en backlog på 19 milliarder (står i Q2 rapporten) Faktisk backlog er på 21,5 milliarder. Gjelden skal kun ned 5,7 . 2023 blir et bra år. Ellers har jo DOF økt inntekter enn fra år Q2 2021 med 500 millioner. Tenker nok at Q3 blir bedre. Vet ikke om strømpriser har påvirket DOF sine utgifter.
Redigert 25.08.2022 kl 10:35 Du må logge inn for å svare
hifidude
25.08.2022 kl 10:21 2140

Alt jeg gjør er å sitere hva ledelsen sier klart og tydelig, hvis du hørte på webcasten.

Regnestykket tar utgangspunkt i mange milliarder nye aksjer, da kan ikke resultatet bli noe annet enn kollaps.
Skulle forslaget falle sier og ledelsen at da finnes ikke annet alternativ enn konkurs.

Så kan man jo velge å tro noe annet selvfølgelig, men jeg vil ha meg frabedt å bli kalt en klovn når jeg forholder meg til selskapets egne ord.
Redigert 25.08.2022 kl 10:37 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
25.08.2022 kl 10:33 2079

Nå er du sikelig på bærtur (ser du har laget deg ny konto). For det første skal ikke gjelden ned til 0 den skal reduseres til 13 milliarder. Innen 31. Oktober senest 17. feb 2023 (står i avtalen). Jeg har ikke hørt noe om at majoriteten ikke ønsker at gjeld skal ned betales, det er snakk om implementeringen av den hvor det tas 100% av aksjene. Backloggen er på 21,5 milliarder (liten korrigering fra minside) . Det er kun 5,7 som må betales. Det sier seg selv rent matematisk at DOF ikke går konkurs. Dette har ingen ting med Q2 å gjøre faktisk .
hifidude
25.08.2022 kl 10:40 2072

Jeg har aldri sagt at gjelden skal til null, jeg sa kursen kan gå i null, altså konkurs, hvis selskapet ikke får aksept for refinansieringen som ligger på bordet.

Både CEO og CFO trekker frem konkurs som eneste alternativ, skulle forslaget falle.

Backlog er fint, men må ikke forveksles som cash i banken ;-)

PS: Jeg har en konto her, men flere i banken ;-)
Redigert 25.08.2022 kl 10:41 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
25.08.2022 kl 10:46 2061

Jeg vet ikke hva tarcutgangspunkt er, det er ukjent Engelsk for meg. Folk som sitter i DOF styre er ikke de skarpeste i skuffen, er ikke bare tall de sliter med, men også å snakke Engelsk, utydelig prat som bare blir lest opp fra tidligere (ikke noe nytt). Det er ikke noe kollaps her når dette blir ryddet opp i. Tenker at det blir krevd et nytt styre. Beklager å kalle deg klovn mr. "Hifidude" men din retorikk er klovnaktig derfor .. Tenker det er på sinn plass med tanke på alle løgnene du serverer uten kilde. Som man reder sånn ligger man. Eneste som kollapser her er Engelsken.
Redigert 25.08.2022 kl 10:47 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
25.08.2022 kl 10:51 2048

Jeg skjønner du sliter med å forstå hva en backlog er, tror vi lar det ligge der, igjen er du på bærtur, det er jo ikke førstegangen. Denne Q2 rapporten endrer ingen ting, det er faktum.
Redigert 25.08.2022 kl 10:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
25.08.2022 kl 10:56 2044

Selv trollmannen fra oz kan ikke hjelpe aksjonærene her.
Stay away
Force10
25.08.2022 kl 10:59 2043

Hifi, her må du nok tåle å bli kalt "klovn", på samme måte som at Dof ledelse og styre må tåle å bli kalt "ikke de skarpeste knivene i skuffen".
Husk at rasjonell tenking og enkel matematikk i dag er avlegs, det kommer man ingen veg med.
Her gjelder det nok bare å vente på Q3 for å se om strømprisene slår ut i regnskapet.
På webcasten hørt også jeg rykter om utvanning, men siden engelskuttalen ikke var perfekt oxford, kan umulig det de sa om "bankruptcy" være noe å ta inn over seg.
Det kan muligens være noe ironi i dette innlegg, men husk at ironi på nett er som aksjekursen i Dof for tiden, noe ikke alle forstår seg på.
Slettet bruker
25.08.2022 kl 11:03 2039

Og hva tjener du på å skremme aksjonærer bort? Skal ikke folk få ta del i backloggen som kommer? Slutt å skremme folk det er helt uten hensikt.