DOF fremover mot 2035

seasin
DOF 22.06.2022 kl 12:24 37419

Det er altså HELT greit å skyve på 13 MILLIARDER med forfall I 2026 og 2027 men altså ikke på de 5 siste milliardene

Løsning er jo selvfølgelig nå rett før TIDENES comeback å OGSÅ skyve på de siste 5 milliarder tilsvarende i tid

Her er det noe som ikke stemmer og meget merkelig hvordan dof ledelsen har forsatt med nedskrivninger det siste året i et marked som koker over spesielt I brasil der pengemaskinen DOFCON aldri har levert bedre enn nå

De har jo hele tiden betalt avdrag og renter som de skal og har i det siste fått nye gigant kontrakter

OG NÅR DET GJELDER DET GODE SAMARBEIDET MED TECHNIPFMC I BRASIL REGIONEN BØR DETTE UTVIDES KRAFTIG DE NÆRMESTE ÅRENE SLIK AT ENDA STØRRE GIGANT KONTRAKTER KAN OPPNÅS

SÅ HER MÅ DET KREVES EKSTRAORDINÆRT GENERALFORSAMLING og få inn NYTT STYRE som kan se de fantastiske mulighetene som nå ligger foran oss


Redigert 15.09.2022 kl 11:33 Du må logge inn for å svare
syvert1
26.08.2022 kl 12:30 3025

I følge CFO er største delen av problemet knyttet til Dof Rederi som har for lav inntekt i forhold til belåningsgrad.
Om Dof Subsea slåes konkurs vil de helt klart påvirke Dof asa da over 70% av inntektene kommer derfra og en god del av konsernets E. K, Backlog. Det kan derfor ende med at enten slår styret Dof asa konkurs da de ikke vil være grunnlag for fortsatt drift eller eierne kaller inn til EGF og instruerer styret om å slå selskapet konkurs.
Kanskje like greit slik at Dere får tilbake betalt denne obligasjons gjelden med renter. Så får vi bare håpe på at inflasjonen i USA går ned, renter og oljepris i Norge går opp slik at gjelden i usd minker kraftig i nok. E. K til Dof group er jo en viktig del av dette bildet.
Kalkylen
26.08.2022 kl 12:36 3015

okey så nå prater du ikke lenger om konkurs? Hva skjedde?, du har jo holdt på med korstog i 24 timer. Men godt du har tatt til fornuft. ++

Står i rapporten, etter refinansieringen vil DOF stå solid finansielt, mye på grunn av backlogen. DOF har jo alt betalt intrest på 111 millioner, med gjeld på kun 13 milliarder blir dette ingen problem, lavere net intrest rate, og bedre nedbetalings vilkår. Backlog på 21.5 brutto vil gi en fin netto, mer enn bare til å ned betale gjeld. Hvordan marked ser ut i 2024 er det ingen som vet, men jeg tror de flest har sett at olje er på vei opp. Backlog avtalene er alt på plass, de vil få inn 21.5 milliarder etter kontrakt slutt uansett hvordan marked ser ut, det vil gi en fin netto og EBITDA.

Hvor mye aksjer som blir konvertert gjenstår å se etter EGF, utvanning er ikke permanent og kan kjøpes tilbake av DOF ASA. Dagens fair value på DOF er faktisk nå 30 kr. etter Q2 analysen https://simplywall.st/stocks/no/energy/ob-dof/dof-shares

Jeg vil også legge til at. i 2023 vil denne backloggen begynne å vise effekt. Det blir mye skatt, det normale å gjøre da er å kjøpe tilbake aksjer for å reduserer skatten og øke EPC, det vil igjen øke mcap og øke kursen. Tenker rundt 25 kr kan være realistisk, og kanskje nye kontrakter kommer også. utilisation er forsatt ikke 100%
Redigert 26.08.2022 kl 12:49 Du må logge inn for å svare

Viva 1: Jeg har gang på gang tidligere tatt deg i å beviselig manipulere og blir nødt til å finne frem de tidligere innleggene hvis du er interessert i repetisjon av disse. Det du nå skriver enda en gang over her er besvart en lang rekke ganger. Derfor kan de som er interessert lese om dette finne gjentatte svar lenger opp i denne og andre tråder. Mange har begynt å klage på gjentagelsene her så dette gidder jeg ikke mer. Selvfølgelig skal ikke vi eiere delta i kreditormøter når vi ikke er kreditorer. Vi behøver heller ikke blandet oss inn i hva styret velger å sende videre av grådige forslag til oss eiere for vurdering. Styret i Dof er de vi eiere velger om skal sitte eller om skal avskjediges. Det er vi eiere gjennom høyeste organ Generalforsamlingen som bestemmer alt ikke ansatte. Det er selvfølgelig ledelsen og styret plikt å påpeke at en konkursbegjæring og etterfølgende rekonstruksjon kan være katastrofalt. Vi har nå diskutert dette timesvis med en lang rekke økonomer og advokater og alle 99,9% er enige om at en konkursbegjæring vil få aller størst negative konsekvenser for kursutviklingen til Dof Subsea obligasjonene og føre til at disse hvis markedet igjen kollapser vil tape milliarder trolig alle milliardene utestående. Tap de ellers ikke hadde behøvd å ta.
Begynner å bli lei av å avklare manipulasjonen fra deg og Hifidude gang på gang fra ulike vinklinger der alt vris og vendes på til det kjedsommelige. Alle oppegående skjønner at dere trolig vet bedre. Dette ble siste repetisjon av svar på fordummende gjentatte innlegg fra meg og etter dette foreslår jeg at denne manipulasjons tråden legges død.
viva1
26.08.2022 kl 13:22 2936

Samme ekspertene som lærte deg at selskapet ensidig kunne kreve standstill?

Om du slutter å komme med direkte feilinformasjon om gjeldsituasjonen og obligasjonsgjelden, så skal gladelig ignorere deg fremover.
Redigert 26.08.2022 kl 13:27 Du må logge inn for å svare
hifidude
26.08.2022 kl 14:35 2862

Unnskyld, men er det manipulasjon å sitere selskapet?

Er vel snarere du som farer med manipulasjon.
Redigert 26.08.2022 kl 14:35 Du må logge inn for å svare
Force10
26.08.2022 kl 14:50 2841

Viva1, du har gang på gang skrevet gode, saklige innlegg på forumet, og delt god informasjon, ser at den ikke alltid faller i smak hos alle, om det er enkelte bidragsytere du vil ignorer fremover, håper jeg du fortsatt er innom av og til.

Så kan de innvidde diskutere videre på sin tråd, dersom det ikke lykkes å få laget sitt helt eget aksjeforum der man slipper ubehagelig "støy".

Ser at nå går det faktisk så bra for Dof at det ymtes frempå om utbytte, det er gjerne en del av den alternative refinansieringen man har forventning om at skal komme på bordet så snart man har fått stemt ned den løsningen aksjonærenes representanter, styret, har foreslått. Hvordan utbyttet evt. skulle finansieres forstod jeg meg ikke helt på, man kan gjerne anta at å ta opp nye lån for betale ut utbyttet ville være en akseptabel løsning for aksjonærene? For det er visst uhyre enkelt å finansiere Dof, det er bare det at ledelsen og styret er kontrollert av "gribbe"obligasjonseiere og banker som er ute etter å berike seg på aksjonærenes bekostning.

Så snart det blir valgt inn et nytt styre som forstår at når man låner mye penger, gjelder det å ikke være så opptatt av å betale tilbake, så ordner dette seg.
hifidude
26.08.2022 kl 14:52 2834

Ser at Syvert hevder at cashflow i Q2 er 818 mill, ifølge rapporten er den 464 mill.
I den lukkede tråden altså.
syvert1
26.08.2022 kl 15:10 2810

Utbytte var ikke ment bokstavlig og mer som en spøk. Faktisk har under krisen Equinor med flere lånt penger for å betale utbytte men i edrulighetens navn vil vi nok sette pris på at fri cash flow og bank innskudd brukes til å tilbake betale den dyre obligasjons gjelden. Dof bør heller ikke ta opp mer lån de neste 5 årene selv om belåningsgrad vil bli redusert og EBITDA øker betydlig.
Investeringer bør kun relateres til det absolutt nødvendigeste. Tror de fleste aksjonærer er veldig opptatt av at Dof gjør opp for seg.
Force10
26.08.2022 kl 15:54 2737

Det er ikke så lett å forstå hva som er ment som spøk og hva som er alvor lenger, så takk for oppklaringen. Mitt innlegg var ment som en ironisk kommentar til den etter min mening vel optimistiske og naive holdningen enkelte viser i forhold til utfallet av restruktering av DOF. Jeg er oppriktig forundret over at Dofs ledelse blir fremstilt som komplette idioter, samtidig som man mener at selskapet drives helt fortreffelig.

Wow for en spøk, at du ikke klarer å lese og mulige a prøve å forstå det syvert1 skrev er helt og tydelig ment som en liten spøk… helt utrolig hele denne tården dessverre, muligens ta med bildet av bullen som kalkylen linket på låst trå å si se her de trur dette er bilde av Dof sin backlog.
Redigert 26.08.2022 kl 16:02 Du må logge inn for å svare
syvert1
26.08.2022 kl 16:18 2682

Når det gjelder Dof Ledelse og Styre kunne de kanskje brukt mer "forward looking statements" slik at det som sies om fremtiden er mer i tråd med det konkurentene ser for seg av markedsutvikling fremover.
Det er også med en viss undring Mons kommenterer at om Nordea mener en NIBD/EBITDA =5.0 er meget bra i 2018 trenger ikke å være tilstrekkelig i 2022 da flåten blir eldre vel vitende om at de endret avskrivingstiden / useful life of wessel til 30 år. fra 20 som f. eks SOFF opererer med.
Mange er også ikke fornøyd med at Ledelse, styre ikke har vurdert alternative løsninger til denne enorme konverteringen. Hva kan f. eks Dof få i dagens marked for sin 50% anndel av DofCon?. Kan det være EV= (8x EBITDA - NIBD) *0,5 slik Nordea brukte på verdsettelse av Dof i 2018?. Men dette kommer kanskje til å bli fokusert mer på etter EGF, håper ivertfall obligasjonseierne får tilbakebetalt alt Dof skylder fortest mulig.
Redigert 26.08.2022 kl 16:21 Du må logge inn for å svare
Force10
26.08.2022 kl 17:09 2623

Man kan jo tro akkurat hva man vil, for min del ser jeg ingen grunn til å tro at ikke ledelsen og styret har vurdert og prøvd alle muligheter de har sett for å finne en løsning på refinasiering for Dof, uten å ødelegge verdier for aksjonærene. Flere av de er jo aksjonærer selv. Å selge de delene av Dof som går bra for å finansiere gjeld i de selskapene som går dårlig høres ut som en dårlig plan.
syvert1
26.08.2022 kl 18:22 2574

Selge DofCon kan fort bli en løsning om ikke det er mulig å få 2/3 flertall for konverterings sporet. Det meste av inntjeningen i DOFCON går vel til nedbetaling av gjeld så det vil ikke endre mye på Dof Group sin EBITDA. DE får vel 50% av overskuddet. Om ikke banker stiller opp vil salg av verdier være bedre en konkurs.

I følge Hilde Drønen på webcast så hadde de betalt 110mill i renter ja, men det var egentlig for lite. Beløpet for betalte renter skulle vert høyere, men det var ikke penger til mer. Si meg, dere som er aksjonærer, lager dere deres egen virkelighet? Det er jo bare å se webcasten så får dere svar på disse fantasiene dere serverer! Dere kommer til å få et skikkelig spark mellom beina når dere får virkeligheten servert siste oktober. De gjentok også at tilbudet som ligger på bordet er nok det beste dere kan håpe på.

Osvaldsen
Force10
26.08.2022 kl 21:41 2416

Spot on Osvaldsen, her går det i alternative fakta, det er nærmest en "Flat Earth Society" som er oppstått.

Det er forøvrig bare en liten del av gjelden som blir betjent og betalt renter på, den gjelden som er standstill avtale for blir rentene lagt til gjelden. Dof har jo noe cash, men det er jo tydelig at beholdningen ikke stiger like fort som rentene legges til lånene, og at finansieringen ikke er bærekraftig.

Det ser ut til at noen mener at om aksjekursen presses opp, vil det bli mulig å refinansiere gjennom en emisjon. Men det kan godt være det er ment som en spøk, å være aksjonær i Dof for tiden krever nok en langt mer avansert form for humor enn den jeg er i besittelse av, så denslags forstår jeg meg ikke på.
syvert1
26.08.2022 kl 22:42 2347

Fra Q2 rapporten.
s. 22 Nedbetaling
Lån. 624 mill
Lease 47 mill
Overdraft. 8 mill
Totalt. 379 mill

S. 14
Investeringe.203 mill

Cash 01.0.3. 1784 mill
Overført. 125 mill
Saldo. 01.0.7. 1882 mill.


seasin
27.08.2022 kl 15:13 2101

NÅR MANAGEMENT OG STYRE SÅ KLART OG TYDELIG SIER AT DETTE ER ENESTE LØSNING OG MAN NÆRMEST HAR GITT OPP Å FINNE ANDRE LØSNINGER ER DET PÅ TIDE Å FÅ INN BÅDE NYTT STYRE OG NYTT MANAGEMENT NÅ

Det nye styret bestemmer hvor lenge MONS og HILDE skal bli sittende hvis de forsetter sin destruktive måte å snakke ned selskapet ved enhver anledning

Planen til konvertering gruppen er jo å få inn SINE FOLK både i styre og management så det er like godt å gjøre det NÅ og få inn VÅRE FOLK i både styret og management

Så blir DU som liten eller stor aksjonær GODT IVARETATT og der alle får være med på tidenes opptur som nå venter

Vi har bare siden mai fått mange kjempe kontrakter tilsammen 7 MILLIARDER likevel er ALT fra styret BARE HELSVART

Og når det gjelder gode løsninger finnes det mange av for å realisere KONTANTER

1...SELGE DOF INSTALLER ASA som DOF SUBSEA eier 84,9 prosent av

2...BØRS NOTERE ENORME DOF SUBSEA Der 1 aksje i DOF gir 1 aksje i DOF SUBSEA for dagens aksjonærer

DA HADDE MAN ENDELIG FÅTT SYNLIGGJORT DE ENORME VERDIENE I DOF SUBSEA med alle datterselskap rundt om i hele verden

For å få ENDA mer synliggjøring bør børsnotering skje i LONDON eller NEW YORK sammen med blandt andre samarbeidspartner TechnipFMC

Da kunne DU først følge aksjene dine i DOF på Oslo børs før du om kvelden kan følge aksjene dine i DOF SUBSEA på Wall Street i NEW YORK

MED EN SLIK BØRSNOTERING HADDE MAN FÅTT TILFØRT MINST 7-8 MILLIARDER I NY FRISK KAPITAL der ordrereserven,NY verdivurdering av båtene,fremtidige planer m.m er med i regnestykket hva DOF SUBSEA blir verdsatt til

Så kan DOF eie 51 prosent og for dagens aksjonærer gir 1 aksje i DOF automatisk 1 aksje i DOF SUBSEA


DA KUNNE MAN ENDELIG FÅTT AVSLUTTET ALL DISKUSJON OM KONVERTERING FOR GODT OG SETT FREMOVER


3...KONTANTBEHOLDNINGEN 1881 MILLIONER NOK der en god del kan brukes på ned betaling av gjeld

4...flytte en verdens mest avanserte subsea båter altså super båten SKANDI AFRICA fra Mosambik når den går ut av dagens kontrakt og over til brasil regionen der petrobras er I AKUTT mangel på slike båter og hadde fått en dagrate på over 4 millioner altså over 1MILLIARD I ÅRET og hadde stått for 10 prosent av total omsetningen

Båten er utstyrt med ROV hangar med 2 super avanserte WROW-ar som kan jobbe ned til 4000 meter og hadde fått en 8 års kontrakt med en gigantisk dag rate


ET SALG AV SKANDI AFRICA FRA DOF SUBSEA REDERI som er en del av restruktureringen vil kutte gjelden med 1,5 MILLIARD I DOF SUBSEA REDERI AS og samtidig ØKE KONTANTBEHOLDNINGEN MED 2 MILLIARDER I DOF SUBSEA

Selve salget fra DOF SUBSEA REDERI TIL DOFCON kan gjøres NÅ men overlevering skjer når den går ut av nåværende kontrakt

5....Utestående hos solide kunder som kunne tas inn raskere 3400 MILLIONER

6...DOFCON kan lett betale tilbake lånet på 750 MILLIONER til DOF SUBSEA umiddelbart


Dette er i SUM OVER 8 MILLIARDER som DOF SUBSEA som RASKT kan stilles til disposisjon

I TILLEGG TIL ALT DETTE EIER JO DOF SUBSEA ALLEREDE SIN EGEN OBLIGASJONS GJELD MED OVER 500 MILLIONER I DOF SUB 07,08 OG 09

Pluss mange andre ting som kunne styrket cach beholdningen

Men styre og management ser ingenting av dette og trenger AVLØSNING UMIDDELBARTLITT OM VERDIER OG GJELD

Å bygge de 4 nye PLSV ene som er i brasil regionen pluss SKANDI AFRICA og i tillegg de 3 super avanserte nye ATHS også de I brasil hadde idag kostet OVER 40 MILLIARDER

Og når det gjelder å selv kreve ekstraordinært generalforsamling må det gjøres NÅ ikke etter konvertering generalforsamlingen

Kun 10 prosent trengs for selv å kreve ekstraordinært generalforsamling der valg av nytt styre er ENESTE sak

Så må DOF innen 30 dager sende innkallingen til alle dagens aksjonærer

Der er 2 alternativer for dagens aksjonærer enten minst en 10 dobling av dagens aksje verdi innen 2 år hvis man NÅ gjør der riktige eller nærmest bli nullet ut hvis nåværende styre får det som de vil mens vi sitter stille og bare ser på


AKKURAT NÅ ER ANGREP DET BESTE FORSVAR FOR DINE VERDIER


DET ER NÅ ELLER ALDRI
Redigert 05.09.2022 kl 09:17 Du må logge inn for å svare
seasin
31.08.2022 kl 13:55 1635

STYRET I AKSJESELSKAPER ER AKSJONÆRENES FORLENGEDE REPRESENTANTER INN I SELSKAPET OG SKAL REPRESENTERE AKSJONÆRENES ØNSKER OG FREMTIDSPLANER HVIS IKKE BØR DE BYTTES UT OMGÅENDE
seasin
13.09.2022 kl 12:58 1087

Den beste måten for DOF SYSTEMET å løse det økonomiske er å BØRS NOTERE ENORME DOF SUBSEA

Dette er jo en av Røkkes favoritter altså å splitte opp for å SYNLIGGJØRE VERDIER

Da kunne man fått inn NY FRISK KAPITAL MINST
7-8 MILLIARDER som kunne brukes til nedbetaling av gjeld

.BØRS NOTERE ENORME DOF SUBSEA Der 1 aksje i DOF gir 1 aksje i DOF SUBSEA for dagens aksjonærer

DA HADDE MAN ENDELIG FÅTT SYNLIGGJORT DE ENORME VERDIENE I DOF SUBSEA med alle datterselskap rundt om i hele verden

For å få ENDA mer synliggjøring bør børsnotering skje i LONDON eller NEW YORK sammen med blandt andre samarbeidspartner TechnipFMC

DET GODE SAMARBEIDET MED TECHNIPFMC SOM MAN HAR I BRASIL REGIONEN BØR DE NÆRMESTE ÅRENE UTVIDES KRAFTIG SLIK AT ENDA STØRRE GIGANT KONTRAKTER KAN OPPNÅS


Da kunne DU først følge aksjene dine i DOF på Oslo børs før du om kvelden kan følge aksjene dine i DOF SUBSEA på Wall Street i NEW YORK

MED EN SLIK BØRSNOTERING HADDE MAN FÅTT TILFØRT MINST 7-8 MILLIARDER I NY FRISK KAPITAL der ordrereserven,NY verdivurdering av båtene,fremtidige planer m.m er med i regnestykket hva DOF SUBSEA blir verdsatt til

Så kan DOF eie 51 prosent og for dagens aksjonærer gir 1 aksje i DOF automatisk 1 aksje i DOF SUBSEA


DA KUNNE MAN ENDELIG FÅTT AVSLUTTET ALL DISKUSJON OM KONVERTERING FOR GODT OG SETT FREMOVERRedigert 15.09.2022 kl 11:38 Du må logge inn for å svare
seasin
17.09.2022 kl 16:01 655

Ser at folk til stadighet sammenligner DOF med Solstad og Siem men det må alle nå slutte med

Siem og Solstad er som en PØLSEBOD sammenlignet med DOF systemet med enorme DOF SUBSEA i spissen

Det er bare ET selskap her i Norge som kan sammenlignes med DOF og det er subsea7

I Europa og USA er det en del selskap som kan sammenlignes men de er priset 30-40 ganger den latterlige lave markedsverdien som DOF har IDAG PÅ OSLO BØRS

Her i Norge er det BARE GJELDEN som det fokuseres på og IKKE de ENORME UNDERLIGGENDE VERDIER

Derfor bør DOF SUBSEA børsnoteres i USA der ENDELIG de store UNDERLIGGENDE verdier hadde blitt synliggjort

DOF SUBSEA HADDE BLITT EN HIT PÅ DOW JONES der det NÅ er energi aksjer som er i vinden
Redigert 17.09.2022 kl 17:56 Du må logge inn for å svare