PEN - The final countdown


Forrige tråd stengt grunnet for mange innlegg. Åpner derfor en ny. Trådtittelen henspeiler til boringen av PEN sin mest spennende brønn noensinne. Vi snakker om Gazania-1 i Sør-Afrika. Forventet spud primo september. Vi teller også ned til minst dobling av produksjon på Dussafu i slutten av året eller tidlig på nyåret. Heller ikke å forglemme nye letebrønn(er) på Dussafu. Alt en stund frem i tid, men dette går fort.
Redigert 24.06.2022 kl 13:28 Du må logge inn for å svare
solb
16.11.2022 kl 20:10 3833

Har fulgt ECO tett de siste dagene på TSX og LSE. Særlig LSE viser seg spesielt interessant. En aktør har handlet stort disse dagene, bare kjøp! Det forteller meg at noen har klokkertro på Gazania? Og treet er nok snart ferdig ristet? Forøvrig opp på TSX i kveld.
canarias
16.11.2022 kl 21:35 3736

Høres lovende ut solb
d12m
17.11.2022 kl 07:44 3484

BWE med Q3-rapport idag

On track to increase gas lift capacity from Q1 2023
‒ The new gas lift compressor has arrived in Gabon
‒ Heavy-lift vessel mobilizing for installation in December followed by installation on BW Adolo
‒ Compressor start-up expected in Q1 2023

Lettelse det med kompressoren.

Benyttet dagens nedgang til å akkumulere litt (33,52). Doblet portisen fra et lavt nivå. Sitter nå med akkurat den menge aksje som jeg er komfortabel med før brønn melding. Risikoen har klart økt de siste dagene med overskridelsene og alt rotet, men det er vel derfor det er mulig å plukke aksjer på dette nivået.

Blir det bra treff og melding om kommersiell brønn skal vi over 40-tallet. Er det tørr brønn skal vi ned under 30 med en gang. Med dagens beholdning lever jeg fint med sistnevnte, men håper på førstnevnte :-)

Merkelig at når opec+ har redusert produksjon at ikke brent klarer å holde seg høyere. Må man redusere ytterligere ved neste møte?
Strategiske oljelager er vel ganske tømt nå i USA, og Kina letter på noen av covidrestriksjonene. Jeg tror ikke at kursen i PEN orker både brent nedgang og trenering av resultat fra Gazania. Positivt at BWE gikk bra på dagens Q-resultat. Vi skal vel ikke klage med siste tids oppgang fra slutten av september, men hadde man anet at boreresultatene skulle drøye så hadde jeg solgt en del aksjer. Nå har jeg kjøpt fra 35 og nedover i troen om at det var dagsdipper, men det viste seg feil. Men 40 dagers oppgang er mer vert enn siste 10 dagers nedgang.

Vet ikke hva av triggere som er å forvente av betydning i PEN, men dividend er vel det som betyr mest nå. Liftingene er jo meldt og cashet inn på. Så slik jeg ser det så er Brent det som vil definere kursen i PEN i det første.
Ser ut til at vi skal en tur på 80-tallet i brent
Redigert 17.11.2022 kl 17:41 Du må logge inn for å svare

Norve har nå ankommet Port Gentil.

Et stykke fram, men dette kan jo også bli spennende.

«Kosmos Energy plans to drill the Akeng Deep well on Block S offshore Equatorial Guinea in early 2024.
The well will test a play in the Albian stage targeting a gross mean resource of around 180 million BOE. The Kosmos-operated Block S is adjacent to the Ceiba Field and Okume Complex,»

https://www.esgian.com/articles/esgian-rig-analytics-market-roundup-week-45/3021


«Oslo-listed oil and gas E&P company BW Energy is setting the wheels into motion to kick off its drilling campaign at a development project offshore Gabon, where a rig, hired for this work, is expected to spin the drill bit at the first well next year. The project is still on track for the first oil in late 1Q 2023.»


«https://www.offshore-energy.biz/preparations-underway-for-rig-to-carry-out-drilling-ops-off-gabon/

Skal riggen ligge uvirksom i 1-2 måneder?

Der sies det også litt av hvert. Den skal skifte BOP. Andre kilder sier også at den skal igjennom en periodisk kontroll. Det siste er nok riktig siden de ikke skal begynne å bore før i begynnelsen av januar.


Selskapet bekrefter i dagens oppdatering ( se den andre tråden) at de vil komme med utbyttestrategien 30.11 ved Q3 fremleggelsen.
d12m
18.11.2022 kl 09:10 2210

Utifra det jeg kan finne er det dekkskranene som må ha periodisk kontroll før 28. desember 2022

Den største skuffelsen bidrar til at fallet i dag blir det største. Neste uke regner jeg med stabilisering på litt høyere kurs, kanskje omkring 32-32,50
Oljeprisen vil være avgjørende, faller den under 90 faller PEN under 30.
Fokuset fremover blir de 3 gode ting:

1: Utbyttemeddelelse 30.11 ( Q3)

2: Effekt gaslift: Kompressoreffekten.

3. Produksjonsboring i Gabon med first oil Q1 ( innen 1.4)

Håper dette kan løfte kursen videre.

Synes vi falt ganske lite. Mye mindre enn mange her har fryktet. Litt tidlig å si det, men vi har holdt oss over 30 kr.

Som jeg skrev et annet sted. Vi var under 30 for en måned siden med høyere oljepris.

Aksjonærene i Eco Atlantic og Africa Energy kan virkelig puste tungt. ECO ned 53,5 % og Africa Energy ned 38 %. Det må vel kunne kalles overreaksjoner. Selvsagt slipper vi billigere unna pga lavere eierandel, men vi har tross alt kun litt under halvparten av African Energy sin.
solb
18.11.2022 kl 11:15 1911

Kanskje ikke så rart at PEN har mindre fall? De har tross alt en mindre andel, pluss at det også ventes en ny lift i 4.Q! Cash!!
d12m
18.11.2022 kl 11:22 1878

WorldQuant kvittet seg med shorten før dagens melding? Aii. De har tapt begge veier :D

Igrunnen tenkte jeg da jeg leste at de hadde redusert short at det var dårlig omen for boringen. Men jeg hadde uansett redusert beholdning etter den gode sannsynlighetsberegningen tidligere som viste at sjansen for funn var betydelig lavere enn det som var gitt uttrykk for. Idag tenker jeg man skal øke, ikke selge. De som kaster kortene i skuffelse ender fort opp som WorldQuant (les: tap)

Jeg skrev jo at de hadde mindre eierandel. Likevel er fallet mindre justert for det. Vi har 12,5 % og Africa Energy har 27,5 %. Likevel faller de altså mer enn 38 %.
Redigert 18.11.2022 kl 11:35 Du må logge inn for å svare
d12m
18.11.2022 kl 11:43 1794

Jeg er en av de som har trodd at en bom ville føre til at vi ser 20-tallet. LOD idag er 30,00 så vi har til nå være riiiiiimelig nære. Føler ikke jeg skivebommet akkurat, men så skal det sies at dagens melding inneholdt også litt skuff angående produksjon og ikke bare boreskuffelse. Jeg tror uansett at kursen er godt høyere om ganske kort tid dersom oljeprisen ikke får seg en resesjonsfryktsmell

Vi må dog huske på at vel at det meste innen olje faller litt i dag. Det var vel Juice som ventet at vi kanskje skulle langt ned på 20-tallet. Jeg synes at fallet var omtrent som forventet og bedre enn fryktet.

Egentlig kan denne tråden termineres sett opp mot trådtittelen som jeg skrev. Noen som kan tenke å åpne en ny?

Tja - nå sa jeg vel at vi skulle under 30 og ikke at vi skulle langt ned på 20-tallet. Er overrasket over at reaksjonen ikke er større, men klager absolutt ikke.

Tar gjerne feil oftere hvis det er dette som er konsekvensen :-). Nå er ikke dagen over så vi får se hva sluttkursen blir. Er bare happy jeg hvis vi holder oss over 30. Ellers kan jeg vel gratulere meg selv med tidenes dårligste kjøp :-(
Redigert 18.11.2022 kl 12:50 Du må logge inn for å svare

Du sa sannsynligvis godt under og da var kursen høyere enn den var etter slutt i går. Men samme det. Vi får bare se fremover og at den var bra den hadde steget i forkant. Dagens kurs er som sagt høyere enn for en måned siden. Egentlig ingen grunn til det med tørr brønn og fallende oljepris. Alt i alt kom vi ikke så ille ut som man kunne frykte. I hvert fall så langt.

JUICEitUP
15.11.2022 kl 21:39
2472
40something skrev
Det er vel vanlig å snakke opp mens man har for hensikt å selge seg ned/ut. Jeg får også litt høydes..

Her tror jeg dessverre at du forregner deg kraftig. Viser det seg at det blir en ikke kommersiell brønn skal vi kraftig ned, sannsynligvis godt under 30. Å tro på små krusninger i kursen ved negative nyheter blir som å tro på julenissen (snart jul :-)).

Vil nå uansett hevde at jeg hadde halvveis rett her. Øverst på taperlisten er noe annet enn små krusninger. I tillegg er som sagt ikke dagen over så vi får vente å se.

Men som jeg også sa - jeg håper at jeg tar så mye feil som mulig.

Tror også at det skal være mulig å hente tilbake noe av det tapte frem mot Q3 presentasjon på grunn av forventninger om utbytte kommunikasjon. Det er veldig viktig for veldig mange. I tillegg tjener tross alt selskapet penger som gress og har fått veldig godt betalt for leveransene så langt i Q3 og Q4 med snitt på 100 dollar. Pirato fortsatt kursmål på 46.
d12m
18.11.2022 kl 13:57 1474

Piratene skrev i dag morges at de vil justere ned med 2 kr

BUY/TP NOK 46 (to be lowered by NOK 2 due to Gazania.)
Redigert 18.11.2022 kl 13:57 Du må logge inn for å svare