Referat av privat møte med CEO: Den grønne fremtiden.

Slettet bruker
RECSI 05.07.2022 kl 16:07 48177

Jeg har også hatt anledning til å snakke direkte med James May og deler hva vi diskuterte, samt svarene jeg fikk. Jeg hører på referat mens jeg skriver. Alt er James sine ord, selv om jeg formulerer meg litt rart og bytter på språket. Dette er fordi jeg skriver live og rekker ikke å korrigere innlegget. Mine personlige meninger vil finnes under ( parantes ). Resten er vår dialog. Ta dette med et klype salt ettersom dette er oversatt fra engelsk. Stor takk til IR, Nils Kjerstad.

Jeg starter dialog med å ramse opp mail dialogen og nevner at jeg ikke likte at det var usikkerhet på Q1, rundt gjenåpning og kapital og gir ordet til James.

"Først og fremst; det er ingen spørsmål OM anlegget i Moses Lake skal gjenåpnes. Anlegget SKAL gjenåpnes. Tidslinjene som er gitt er hva vi forholder oss til akkurat nå, (fordi REC er ikke ferdig med forhandlingene). Jeg kan ikke putte REC i et ulempe ved å oppdatere markedet under forhandlingene som pågår". Mine aktiviteter akkurat nå er spesifikt rettet mot å skape prosjekt-tidslinjer, sluttføre prosjekter og å sikre at REC leverer i forhold til tidslinjen jeg snakket om på Q1 (gjenåpning 2023, full drift 2024). Jeg spør han om Hanwha tilbudet og om den kom dagen før Q1 og lærer da at det er feil. Hanwha tilbudet kom ikke dagen før Q1, som mange tror. Det har ligget på bordet, men dette styrker forhandlingskortene til REC med andre aktører enda mer. REC trenger ikke å komme med en børsmelding rundt MOU med Hanwha, fordi de jobber med Hanwha akkurat nå. James vil oppdatere markedet når den endelige kontrakten er signert (med kundene) med en børsmelding. Så vi kan forvente konkret oppdatering når alt er sluttført. (Merk - James sin aktivitet nå går på å skape prosjekt-tidslinjer og sluttføre prosjekter. Med andre ord; sluttfasen før meldingen kommer.)

Videre fortsetter James at REC lenge har vært i en posisjon hvor markeds kondisjonene ikke var tilstede for at de kan gjenåpne. Dette har endret seg enormt og forsterket kortene til selskapet ved at markeds kondisjonene nå er på plass for at REC skal gjenåpne. Jeg spurte James direkte enda en gang rundt annonseringen på Q1 rundt innhenting av kapital og det han sa da var;

Jeg vet hva kostnadene for å gjenåpne ML blir. Det jeg ikke vet ennå, er hvordan vi skal hente disse pengene (lån, emisjon eller forskuddsbetaling). Når vi tok en emisjon i oktober 2020, så var det for å åpne fire FBR, hente penger gjennom å drifte disse fire og deretter åpne tre FBR til. Nå er situasjonen helt annerledes. Vi skal åpne ALLE 12 FBR med en gang (dette er årsaken til utsagnet på Q1). Videre fortsetter han;

Først og fremst har markedet vært "squidish" (som James la det frem) og de krever forskuddsbetaling av alle aktører, spesielt Kina (har det kommet tilbud fra kinesiske aktører?). Når det kommer til Hanwha, så vil forskuddsbetalingen være såpass stor (dvs. høye priser på avtalen og varighet, så glem de usle målene til analytikere på 14 USD og 20 USD) at de ikke vet om det er realistisk å kreve så store summer av Hanwha. James jobber også med å se hvordan de skal få mer kapital og ser på muligheter som vil være gunstig for ALLE aksjonærer. Her kommer de store nyhetene:

Innen august vil markedet forhåpentligvis få vite mye mer. Jeg spurte James om dette betyr at Hanwha ikke vil forskuddsbetale og da svarte han;

Vi kan forvente forskuddsbetaling som vil være "sizeable". Så han bekrefter at selv om de ikke kan forvente like mye på forskudd som de hadde gjort hvis de delte kapasiteten til flere aktører (kostnadene blir rett og slett for store basert på prisene de forhandler på nå) så kan vi forvente en betydelig sum av Hanwha. Videre spør jeg hvor de er i prosessen med å signere kontrakt med Hanwha og får med god humør dette svaret;

Jeg kan ikke fortelle nøyaktig hvor vi er under diskusjonene før endelig kontrakt er signert, men vi er enige med hverandre og jobber med de siste detaljene for å sluttføre prosjektet. Noen av disse prosessene er enkle og rett frem, mens andre er litt mer kompliserte og tar litt tid. Jeg vil oppdatere markedet når endelig kontrakt er signert.

Videre spør jeg: Fra min forståelse og av uttalelsene til både Group 14 og Sila Nanotechnologies, så er de i dialog med REC. Vi vet også at Chuck Sutton prøver å få mer tomt plass til REC Silicon og at REC inngikk MOU med G14 i oktober 2020. Er det noen spesifikk grunn til dette? Fordi mange spekulerer at dette er for å møte etterspørselen til alle tre selskaper.

Da får jeg et smil ut av James, før han svarer:

Vi jobber med å gjøre tomt areal til industri areal, slik at vi har en buffer for videre ekspansjon om det oppstår og dette hadde vi gjort uavhengig av dialog med Hanwha, Group 14 eller Sila Nanotechnologies. Avtalen med G14 var ikke bindende. REC er i spesifikk dialog med Group 14 og skal de ha kapasitet, må de betale markedsvilkår. Sila Nanotechnologies konsulerte ikke med REC før de åpnet fabrikk ved REC, men James legger det frem slik;

Når det kommer til Sila Nanotechnologies så er værste situasjon at vi er en av få aktører som kan levere til dem og beste tilfelle at vi er den eneste aktøren som kan levere til dem. Det vi må forstå er at når REC var i dialog med Group 14 og Sila Nanotechnologies for noen måneder tilbake, så hadde ikke REC en "great deal of negotiating power" som de har nå. De har allerede et tilbud på 16.000 MT polysil. av Hanwha og det betyr at jeg har veldig lite verdifull silan til overs. (tar denne biten på engelsk, så ingen misforstår kontekts) "When I enter into an agreement with Hanwha, this will limit our options going forward, so these guys have got to come to the table and hit hard. These guys are going to the press and saying that REC needs to come to us, no no no no. I have silane. They have a very good need for silane. They need to come and talk to me. The negotiating stance has changed substantially". Der bryter jeg inn og sier;

"I agree completely. Hanwha is a gamechanger for REC. They have to come to the table and pay up, because REC has all the cards as Sila can`t go to China to get their silane". James svarer kort yup, før han sier "go ahead" - og da stiller jeg det store spørsmålet:

Tidligere har REC uttalt at SEMA er avgjørende for å bygge en domestic supply-chain i US, men det virker som om dere allerede er på vei til å inngå avtaler, selv uten SEMA. Er REC fremdeles avhengig av SEMA? James svarer;

"Nei, det er vi ikke. Det er en verdens satsning på å skape en supply chain utenfor Kina. Hvis man ser på selskaper som bygger fabrikker i Thailand, Vietnam, Malaysia. Dette er kinesiske selskaper og de har innsett at de må ut fra Kina for å kunne levere til det vestlige markedet. Hvis SEMA går gjennom, så er det flott, veldig flott, fordi da kan US bygge egen verdikjede, men våre planer er ikke påvirket av SEMA lengre".

Videre begynner vi å snakke litt politikk, Manchin og fremskritt, hvor Manchin har fått til litt av sine ønsker og hvor absurd og jo-jo amerikansk politikk er. Han hadde også nettopp hørt det av sin "politiske representant". Han har hørt mye om amerikansk politikk fra nordmenn, australere og nå koreanerne, men sier noen at de forstår amerikansk politikk, så er det sikkert at de egentlig ikke forstår det. Han tror det når han ser det. Vi ler og jeg beveger meg videre til neste spørsmål.

"Although I love REC Silicon, and I am a proud investor, it has been exhausting to be a shareholder at times, because of the lack of communication with the market which in turn has affected the shareprice. I believe you after this meeting that you will keep the market updated. Has REC considered the pros & cons of being listed listed on another stock exchange, such as the US, Germany or South Korea?". James svarer:

"It has come up from time to time. It depends on the capital we need. Right now given the capital requirments the company has, Oslo Børs is a good home for the company. If we get into any transaction where that we need a great deal of capital, a US listing may be better, because you can command that more capital. We haven`t looked at being listed at any exchange in any other countries, such as Korea. I assume that you are asking about South Korea because of Hanwha`s ownership? Hanwha is just 1/3 of the shareholders, we still have 66% of the other shareholders which we are just as concerned about. Any move we make will be in the interest of all shareholders".

Siste vi diskuterer er at situasjonen har fullstendig endret seg fra noen år siden. Dette skaper et stort marked for REC i fremtiden. Er prioritet akkurat nå kun på Moses Lake, eller blir det diskutert om utvidelser i ledelsen? James svarer; I have to take one thing at a time and give it our full capacity. My job right now is to get the facility open. The problem right now is that we are not operating, so my overriding objective is to get the facility open. Then communication with the market and shareholder price will all take care of itself. Der stiller jeg et oppfølgingsspørsmål:

"Can we as shareholders expect that you will keep us updated on the quarterly reports as long as you are the CEO?". "Yes, going forward you can expect this, no matter who is the CEO. I understand your perspective that we haven`t kept shareholders updated very well, if you go out and look at the marketplace, given that we are a single industry company, our disclosures are really relatively comprehensive. And at times are problematic with customers. I will assure you that we are not driven by if we wan`t to keep information secret or not, we look at it in terms of public company requirments and we evaluate it on that basis, all the time".

Mine meninger rundt dette møtet og min dialog med Nils Kjerstad finner du ved å scrolle ned noen kommentarer på side 1.

P.S: Merket ved å sjekke gjennom referat nå en viktig faktor:

MOU med G14 gjelder ikke lengre. Skal de ha silan, så skal de forholde seg til markedsvilkår og betale på forskudd. Sier litt om hva slags kort REC stiller med.
Redigert 04.08.2022 kl 10:47 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
05.07.2022 kl 16:29 19122

Vedrørende ML: Jeg lurer på hva forventet produksjonskost på poly er, og i hvilket område salgspris vil være - og hvilken lengde de ser for seg på kontraktene.
Slettet bruker
05.07.2022 kl 16:43 19215

How does Rec consider the pros&cons for beeing listed on another stock exchange, abroad, f.ex in the US, Germany or South Korea?
Baltus invest
05.07.2022 kl 17:27 19040

Prisverdig initiativ dette, så tusen takk mr. Uchi. Ingen spørsmål til Rec fra meg, essensen har du i dine omfattende spørsmål, som jo er flere spørsmål i ett 😊

Lykke til og ser virkelig frem til ditt referat!
Slettet bruker
05.07.2022 kl 18:00 18899

-is there any affiliation with the new Rec Board members and G14/ porsche Germany?
Because of G14`s capital raise of 400M-usd earlier this year.

-When can we investors expect the New share capital increase to occur?
Redigert 05.07.2022 kl 18:01 Du må logge inn for å svare
Småplukker
05.07.2022 kl 18:05 18852

I likhet med andre her takke for strålende initiativ, Uchi. Antar du har fått nok spørsmål til May fra oss småaksjonærer. Men vil også spørre et muligens banalt spørsmål, til hvem det nå er som kan gi et svar her inne: På Nordnet står Rec med kvartalsrapport både 18.juli og 17.august - begge deler kan da ikke være korrekt?
Redigert 05.07.2022 kl 18:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
05.07.2022 kl 18:08 18830


FINANCIAL YEAR 2022

17.08.2022 - Half-yearly Report
22.06.2022 - Annual General Meeting
16.11.2022 - Quarterly Report - Q3
https://live.euronext.com/nb/product/equities/NO0010112675-XOSL#CompanyPressRelease-10754369
Slettet bruker
05.07.2022 kl 18:49 18677

Er nok ikke alt vi får svar på her, men her er noen innspill:

In section nine at the AGM the BoD ask the shareholders for an authorization to increase the share capital with approx. eighty-four million shares. With the current share price and USD/NOK of mid-June this translates to 165MUSD if the grant provided by the AGM and fully utilized by the company.

According to the Q1 results REC Silicon had a cash balance of 204MUSD by March 31. On the other hand, the 110MUSD Bond has a Maturity date of April 2023.

1) Can you provide an estimate of all cost related to the opening of Moses Lake including full production?

2) What is the need of working capital when Moses Lake has full production? (The Q1 presentation described prepayments from customers)

3) Sila and Group 14 have recently announced their future presence in Moses Lake. If REC Silicon decides to expand their overall production capacity in Moses Lake with 50 %. Could you provide an estimate of CAPEX needed for such and will the planned share issue be sufficient?
Marketwatch
05.07.2022 kl 19:08 18566

Flott initiativ! Jeg har forslag til to spørsmål:
There has been talk of a future increase in the share capital. Can the CEO say something more about when a possible capital increase may be relevant, and whether it must be assumed that this will be a directed expansion?
How dependent is the development of RECsi, including full utilization of ML, on political decisions to financially support the reconstruction of a US based solar industry?
Lykke til!
AB20
05.07.2022 kl 19:52 18389

Hvor langt er de kommet i arbeidet med å finne ny CEO?
Sa2ri
05.07.2022 kl 20:06 18307

Dette (emi) får du/dere ikke svar på da dette er kursdeivende informasjon. Hvorvidt en eventuell kapitalutvidelse blir i form av en emi, lån, obligasjon eller tilsvarende er det skrevet noe om tidligere, og selskapet har sagt at de kommer til å velge den beste løsningen for alle aksjonærene.
trendfriend
05.07.2022 kl 22:11 17857

Dette er et tema som har vært diskutert tidligere, og ser forsåvidt at noen har vært inne på det før på tråden (og jeg vet Sari2 har diskutert dette med ledelsen. Jeg tror likevel mange småaksjonærer som eier aksjen fordi den er notert på Oslo Børs lurer på dette: "please elaborate the future plans for stock listing of the Company: Will it be continued listed on the Oslo Stock Exchange or delisted at some point in the not so distant future?" Vi får sikkert ikke noe klart svar, men verdt et forsøk?
Slettet bruker
05.07.2022 kl 22:30 17737

Nei noe emi eller kapital sa han egentlig nok om på siste q presentasjon. Vil tro ved en avtale vil de få noe forskudd som kan brukes på dette.
Noe mer vet de ikke enda, dette blir seint neste år evt 2024…

Det som betyr noe nå er avtaler og her jeg har flest spørsmålstegn.

Hanwah har tilbudt en 100% offtake kontrakt.
Når kan vi forvente at de har tar endelig avgjørelse på dette? Venter vi på noe politisk før rec kan godkjenne noe kontrakt? Er ikke kontrakten god nok hvis de ser på andre alternativ som du skrev? eller tolket jeg svaret ditt fra dem feil?

Håper du får noe nyttig utav dem i morgen, og veldig bra initativ og lykke til :)
Reflect
05.07.2022 kl 23:03 17556

Flott! 3 hovedspørsmål med oppfølgingspørsmål;
Men Først;
You gave a Great and humble presentation of Rec people and organization challenge in your CEO 2021 RECS annual report.

Is jumpstart q4 2022/Q1 2023 an option, and What is needed to trigger this?
-When is contract with the US poly/Silicon Supply «syndicate» expected?
-Do You think the RECs SEMA opportunity will mature before end Q3?
Your German Board members brings interest;
-is it new applications/-innovations for high end products in other industrial/medical markets
- is it soliciting fabrication opportunities in Europe
- is is for soliciting battery or solar support in Europe

At Q1 presentation need for capital was mentionned:
-Are these linked to ML expansion/upgrade or internal investment
- are decisions expected as result of outsold capacity early 2024/2025?

Håper det kan hjelpe!
ScorpionCap
05.07.2022 kl 23:37 17408

Many shareholders find the share price valuation of the company, and the share price is under pressure by shorters. Why don´t the company buy own stock to counter this share pressure, and sell it later when fit or when/if issuing new shares when the valuation of the company is better?
Slettet bruker
06.07.2022 kl 00:38 17216

Redigert for å gi folk litt kontekst: Flytter det jeg skrev fra side 2 her.

Mine meninger rundt dialogen med James:

Nå håper jeg at jeg har fått med meg det meste. Jeg skal høre gjennom igjen og prøve å huske om det er noe jeg har oversett, fordi vi snakket en stund og dessverre fikk jeg ikke alt på bånd pga. teknisk feil fra min side, så det mangles ca. 6 minutter... Årsaken til at jeg sier at jeg er mega bull, er på grunn av selvtilliten og språket James brukte i forhold til fremtiden til REC. Vanskelig å oversette det i tekst format. Engasjementet han viste. Det at han presiserer at de allerede har et godt tilbud, så skal G14 eller Sila sikre noe kapasitet, så må de komme på bordet og komme hardt!? Dette er ikke en James jeg kjente igjen fra Q-rapporter. Hatten av. Min tillit til James har økt betraktelig. Jeg stoler på han, når han sier at han vil fortsette å holde oss oppdatert.

Bortsett fra hans aggressive ståsted til både G14 og Sila Nanotechnologies, så elsker jeg at han sier at vi kan forvente kommunikasjon med markedet på Q-rapporter fremover. Jeg setter også stor pris på om at han sier at kommunikasjon med markedet og kursen vil komme av seg selv når han har sikret gjenåpning og meldt det til markedet. Det at han sier at vi vil vite mer innen august, forteller meg at han allerede har et tidsperspektiv på at alt vil være signert innen den tid.

Jeg valgte å ikke stille noen spørsmål som er børs sensitiv. Jeg ønsker å opprettholde en god relasjon med James og vil ikke sette han under en vanskelig posisjon, fordi jeg tror at vi kan få til disse møtene oftere i fremtiden, hvor jeg også vil få muligheten til å direkte oppdatere dere på ting som er uklart eller spørsmål dere har. Denne gangen gikk alt litt fort i svingene, men jeg skal inkludere dere mye mer til neste gang.

Markedet får vel fortsette å undervurdere REC litt til. Etter dette møtet er jeg helt overbevist om at James jobber med noe stort bak kulissene. Jeg er også overbevist om at ALLE undervurderer prisene Hanwha og REC vil inngå samarbeid på. Han hadde ikke spesifikt nevnt at de skal få en betydelig stor sum av Hanwha, men selv det er ikke det de ellers hadde krevd av andre, fordi det blir alt for mye penger å be om på en gang hvis det var snakk om de usle prisene per KG som blir diskutert av analytikere.

Deilig å få våre tanker bekreftet om at REC vil fortsette å gå videre, med eller uten SEMA. Spørsmålet nå er;

Har vi nok is i magen til å stole på ledelsen og ikke få panikk, når vi er så nærme august og flere har ventet siden 2019? Hehe. Jeg kommer til å kjøpe mer :)

P.S. Jeg informerte også James om at jeg er overbevist om at han er riktig man, til riktig sted og til riktig tid og at jeg skulle ønske markedet så denne siden av han. Dette trodde jeg ikke at jeg skulle si, for å være helt ærlig. Mega bull? Mega bear? Jeg vet ikke hva det er for deg, men min tillit til selskapet er forsterket enda mer.

Håper at dette var nyttig for dere. Gi meg litt tid, så vil jeg korrigere første innlegg og redigere språkbruken, så det ikke virker som om jeg plutselig kommer med mine meninger midt i en setning. Som nevnt så finner dere mine meninger under parantes. Resten er enten direkte sitat eller James sine ord, selv om det virker som om jeg skriver med egne meninger. Beklager! Ikke så lett å gjøre dette live og nå forstår dere hvorfor jeg må bruke ett par timer på å redigere alle mine innlegg.

Redigert: som nevnt, så har jeg mistet 6 viktige minutter av samtalen vår. Må virkelig beklage for dette. Jeg kan prøve å skrive fra hukommelsen her, men jeg vil helst ikke gi noe informasjon som viser seg å være feil. Tar dette på min kappe.

- Uchi.

Min kommunikasjon med Nils i går:

Limer inn min dialog med Kjerstad fra i går for de som er interesserte, ettersom jeg endrer hovedinnlegget.

Tilbud på 100% er gitt av Hanwha konsernet som vurderes, men samtidig vurderes også andre alternativer. Selv om REC ikke formelt sett har snakket med verken G14 og Sila rundt co-location, så sender dette et stort signal på hvor ting er på vei til og de har vært i dialog med dem lenge rundt et mulig samarbeid. For REC er det da viktig at de kan betale, ettersom begge selskapene er under oppstartsfasen og sikrer blant annet kapital for videre vekst. Prisene som forhandles med alle parter er til markedsvilkår som vil være gunstig for alle aksjonærer. REC vil være mye mer tydelig på kommunikasjon og oppdatere markedet hurtigere fremover. Dette er et av kjerne sakene til May og Hanwha. May er CEO inntil noen andre beskjeder er gitt, så han er ikke interim CEO, som mange av oss har trodd. Vi kan forvente mye mer klarhet og svar på flere av våre spørsmål innen Q2 (kan den store meldingen komme innen da?).
Redigert 06.07.2022 kl 22:46 Du må logge inn for å svare
Sa2ri
06.07.2022 kl 06:30 16919

"Er ikke kontrakten god nok hvis de ser på andre alternativ som du skrev? eller tolket jeg svaret ditt fra dem feil?"

Litt usikker på hva du mener her, og om dette er rettet til meg eller andre.
Svenn_13
06.07.2022 kl 07:48 16709

Ser at forslagene jeg hadde allerede er kommet med blandt forslag til spørsmål i denne tråden.

Lykke til og gleder meg til å høre fra deg i kveld.
Skalleknarp
06.07.2022 kl 07:58 16650

Skaper inflasjon og prisøkning noen utfordringer - endringer i planene? (For så vidt også høy dollarkurs mot flere valuttaer)
Redigert 06.07.2022 kl 09:52 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.07.2022 kl 09:03 16409

Any comments on this deal: https://www.pv-tech.org/tongwei-hikes-pv-cell-prices-signs-polysilicon-deals-worth-us18-billion/
The agreement is for 478,500 MT and is worth 18 billion dollars. That means $ 37.6 per kg.
And does this deal affect the negotiations with Hanwha, in terms of price for product?

If and when we can expect a signed contract with Hanwha or others?

Will all agreements/deals be announced to the stock exchange?
Slettet bruker
06.07.2022 kl 09:11 16338

Nei ikke deg :)

Uchi skrev følgende, og jeg bare syntes det var litt rart.

——Tilbud på 100% er gitt av Hanwha konsernet som vurderes, men samtidig vurderes også andre alternativer. —-

Kan du utdype litt på den Uchi? Det hørtes ut som avtalen ikke er god nok, og at de vurderer andre alternativ også. Med tanke på størrelsen på hanwah tilbudet om 100% offtake, så lurer jeg veldig mye hva de trenger å vurdere som andre alternativ :/

Slettet bruker
06.07.2022 kl 09:21 16248

Are REC Silicon in any collaboration with DOE(Li-Bridge alliance) regarding battery technology to develop supply chain domestically in the US?

Slettet bruker
06.07.2022 kl 09:24 16225

Ettersom Kjerstad var tydelig om at REC forhold er seg til markedspris, så antar jeg at tilbudet ligger rundt markedspris + liten rabatt siden dette vil være et langvarig avtale. 20.000 MT x 5 år = 100.000 MT, så her snakker vi fort litt volum og nå har jeg ikke tatt utvidelser eller ekspansjon i betraktning.

Jeg tolket det heller slik som at, selv om de har fått tilbud på 100% off-take, så er de fremdeles i dialog med andre som også ønsker å kjøpe. Kjerstad nevnte spesifikt Group 14 og Sila Nanotechnologies. Her kan de inngå en avtale med Hanwha til markedsmessige vilkår, men de forhandler seg også ferdig med G14 og Sila Nanotechnologies før noen avtaler blir meldt? Jeg tror at når meldingen kommer, så vil den gjøre opp for all ventingen. Jeg tror ikke folk ennå forstår hvor stort dette er på vei til å bli, ellers hadde markedet aldri vurdert selskapet til 6.9 milliarder NOK, selv under resesjon og markeds uro.

Blir nok litt klokere etter møtet senere i dag. Lover å grave mer rundt dette. Jeg er bull for tiden.
Sa2ri
06.07.2022 kl 09:44 16086

Selskapet har planer om en mer langsiktig avtale (10-15 år) med HS/HC. En slik avtale vil være til markedsmessige vilkår (bransjenorm) med en mulig rabatt og justeringer sett hen mot prisen på poly, men dette kan du jo spørre om/få bekreftet i kveld.
Sa2ri
06.07.2022 kl 09:47 16067

Den er grei, men dette kan jeg faktisk oppklare. De er i forhandlinger med HS/HC, men har døren åpen for andre aktører også. Den som kommer med bindende tilbud, og har finansieringen i orden, kan få en avtale om levering. Her nevner de ingen spesielt, men det som ble sagt er at de har vært i dialog med hhv SilaN/G14/andre.

https://finansavisen.no/forum/thread/148388/view/0/0?page=14#
Redigert 06.07.2022 kl 10:12 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.07.2022 kl 09:55 15996

Dette er et fantastisk initiativ! Tusen takk🙂
økon
06.07.2022 kl 10:26 15803

In view of the positive frame factors and the time urgency, why don’t Recsi and Hanwha just go ahead with startup and production for a solar value chain in the US?
Redigert 06.07.2022 kl 10:27 Du må logge inn for å svare
InnerTier
06.07.2022 kl 10:43 15701

Fordi fasilitetsanvendelsene må kunne tilpasses i logistikk ok rammeverk over landegrenser og hav i søkk og kav ;)
TWS & TTT ( Time Will Show & Things Take Time )

Shorterne vet og utnytte det, og den har styrket seg siste par dager:
REC SILICON (NO0010112675)
ACC. SHORT #
12 650 597

ACC. SHORT %
3,09%

LATEST POSITION (DD.MM.YYYY)
04.07.2022
------------
Edit: REC S kan avmattes i mellomtiden ned til 10 - 12 kroner.
Slettet bruker
06.07.2022 kl 10:54 15615

Jeg ville kanskje spørre om framdriften i forhandlingene med HS går i forhold til det som man har planlagt, eller om de er vanskeligere eller lettere en planlagt. Kan man si noe om hvor langsiktig avtalen er tenkt å bli, og om det er mulig å gi en indikasjon på når de ser for seg at en eventuell avtale foreligger (eks. i form av antall mnd), og i hvilken grad tidspunktet for at en avtale foreligger avhenger av at føderale incitamenter som eksempelvis skattekreditter blir vedatt.
Supert tiltak Uchi, gratulerer!
Redigert 06.07.2022 kl 10:55 Du må logge inn for å svare
MySpace
06.07.2022 kl 11:33 15422

Skulle gjerne hørt hva de tenker om shorterne, og om de har noen planer for å ta grep for å gjøre aksjen mindre volatil, f.eks tilbakekjøp av aksjer.
Slettet bruker
06.07.2022 kl 12:01 15290

Selskapet gir nok ikke helt f**n i aksjekursen, men på nåværende tidspunkt hvor de er opptatt med å få til ting som vil bringe selskapet opp og frem, så er nok det fokus. Hva aksjen er priset til nå har ingen betydning, de skal ikke hente noe penger nå uansett.

Jeg vil hvertfall tro det er slik. Shorterne og aksjekursen er et resultat av at selskapet inntil nå, ikke leverer noen verdier til aksjonærene. Et selskap som ikke leverer noe resultat eller leverer negativt, prises som regel ganske lavt på børsen.

Det vil løsne med nyheter som kommer. Helt naturlig.
Reflect
06.07.2022 kl 12:11 15224

Ett spørsmål til;
How important is the need to get more than one (HANWA) customer;- company strategic vs Local/Federal political expectations?
Bør Børson j
06.07.2022 kl 12:47 15036

De har vel sagt at DERSOM det blir aktuelt med en emisjon, så blir ikke det rundt de nivåene kursen er på nå. Dette ble vel nevnt, når kursen var ca rundt 19 kr.
Derfor er det av Rec sin interesse, i tillegg til oss aksjonærer, at kursen er høyest mulig, når en evt emisjon finner sted.
Så det må du gjerne nevne for mr. May.

Å for å komme dit, så trengs det selvfølgelig gode nyheter, men også hvordan selskapet kommuniserer utad.
Nå har det blitt sagt, at de skulle holde oss oppdaterte rundt 100% offtake fra Hanwha, men det er fortsatt stille..

Forhåpentligvis får man en del gode svar i kveld, men vel så viktig for min del, at selskapet lytter og er litt PÅ i tiden fremover.
Stake ut en ny kurs, i dobbel forstand.
økon
06.07.2022 kl 12:56 14983

Og mens graset gror, dør kua.. — Og østen styrker sin posisjon.
Slettet bruker
06.07.2022 kl 12:57 14983

Dessverre så leser nok ikke den generelle aksjonær rec fa tråd... så kanskje May burde gjøre tilsvarande intervjue med en norsk finansavis. Vel og merke ikke hegnar, så det ikke er Trygve sin personlige mening som kommer frem
Slettet bruker
06.07.2022 kl 13:02 14943

Jepp, klar over dette, derfor jeg skrev at dette driter de nok i nåværende kurs med tanke på emisjon. For på nåværende tidspunkt er det å hente penger helt uaktuelt, de har vel nevnt at det vil bli langt ut i neste år før det blir noe snakk om dette. Da har vi fått kontrakt med Hanwha og/eller andre. Da er også kursen en del høyere naturligvis, med mindre det er WW3 på gang.
Slettet bruker
06.07.2022 kl 13:02 14925

Hva skjer, kursen stuuuper !
MorganKane
06.07.2022 kl 13:05 14885

Bra Uchi,

Blir spennende å lese hva som kom ut av samtalene. Synes det viktigste er å vite om Hanwha vil få rabatter eller ikke. Og prinsipper en slik avtale vil følge. Mange andre langtidskontrakt på leveranse på som har blitt publisert den siste tiden. De fleste er låst på volum, men pris vil forhandles fortløpende. Vil REC følge det samme prinsippet? Eller kan det være en mix? Altså, en min og Max pris også følger man index mellom der. For øvrig, vil de kreve en bedre pris/påslag pga lavt karbonavteykk? Og ikke minst har de kommet i noen tettere dialog med Sila og G15? Jeg haddekonsentrert meg om spørsmål rundt start av ML. Hadde ventet med spørsmål om utvidelse etc til man har snakket ferdig om det som ligger nærmest i tid.
Slettet bruker
06.07.2022 kl 13:08 14846

Lite kjøpere og noen skulle dumpe 1,2 millioner aksjer i rekordfart så et ut som. Så ut som en aksjonær som er drittlei og ville ut fort.
Bullinvestor
06.07.2022 kl 13:55 14639

Noen som mangler feriepenger?
Intravenøsiu
06.07.2022 kl 14:19 14512

Eller noen som ser det som en ypperlig mulighet å nappe litt i kursen ettersom det er skrudd opp forventninger i forbindelse med samtalene Uchi har med ledelsen.

PS dette er ikke en kritikk av Uchi, bra initiativ.