Referat av privat møte med CEO: Den grønne fremtiden.

Slettet bruker
RECSI 05.07.2022 kl 16:07 48121

Jeg har også hatt anledning til å snakke direkte med James May og deler hva vi diskuterte, samt svarene jeg fikk. Jeg hører på referat mens jeg skriver. Alt er James sine ord, selv om jeg formulerer meg litt rart og bytter på språket. Dette er fordi jeg skriver live og rekker ikke å korrigere innlegget. Mine personlige meninger vil finnes under ( parantes ). Resten er vår dialog. Ta dette med et klype salt ettersom dette er oversatt fra engelsk. Stor takk til IR, Nils Kjerstad.

Jeg starter dialog med å ramse opp mail dialogen og nevner at jeg ikke likte at det var usikkerhet på Q1, rundt gjenåpning og kapital og gir ordet til James.

"Først og fremst; det er ingen spørsmål OM anlegget i Moses Lake skal gjenåpnes. Anlegget SKAL gjenåpnes. Tidslinjene som er gitt er hva vi forholder oss til akkurat nå, (fordi REC er ikke ferdig med forhandlingene). Jeg kan ikke putte REC i et ulempe ved å oppdatere markedet under forhandlingene som pågår". Mine aktiviteter akkurat nå er spesifikt rettet mot å skape prosjekt-tidslinjer, sluttføre prosjekter og å sikre at REC leverer i forhold til tidslinjen jeg snakket om på Q1 (gjenåpning 2023, full drift 2024). Jeg spør han om Hanwha tilbudet og om den kom dagen før Q1 og lærer da at det er feil. Hanwha tilbudet kom ikke dagen før Q1, som mange tror. Det har ligget på bordet, men dette styrker forhandlingskortene til REC med andre aktører enda mer. REC trenger ikke å komme med en børsmelding rundt MOU med Hanwha, fordi de jobber med Hanwha akkurat nå. James vil oppdatere markedet når den endelige kontrakten er signert (med kundene) med en børsmelding. Så vi kan forvente konkret oppdatering når alt er sluttført. (Merk - James sin aktivitet nå går på å skape prosjekt-tidslinjer og sluttføre prosjekter. Med andre ord; sluttfasen før meldingen kommer.)

Videre fortsetter James at REC lenge har vært i en posisjon hvor markeds kondisjonene ikke var tilstede for at de kan gjenåpne. Dette har endret seg enormt og forsterket kortene til selskapet ved at markeds kondisjonene nå er på plass for at REC skal gjenåpne. Jeg spurte James direkte enda en gang rundt annonseringen på Q1 rundt innhenting av kapital og det han sa da var;

Jeg vet hva kostnadene for å gjenåpne ML blir. Det jeg ikke vet ennå, er hvordan vi skal hente disse pengene (lån, emisjon eller forskuddsbetaling). Når vi tok en emisjon i oktober 2020, så var det for å åpne fire FBR, hente penger gjennom å drifte disse fire og deretter åpne tre FBR til. Nå er situasjonen helt annerledes. Vi skal åpne ALLE 12 FBR med en gang (dette er årsaken til utsagnet på Q1). Videre fortsetter han;

Først og fremst har markedet vært "squidish" (som James la det frem) og de krever forskuddsbetaling av alle aktører, spesielt Kina (har det kommet tilbud fra kinesiske aktører?). Når det kommer til Hanwha, så vil forskuddsbetalingen være såpass stor (dvs. høye priser på avtalen og varighet, så glem de usle målene til analytikere på 14 USD og 20 USD) at de ikke vet om det er realistisk å kreve så store summer av Hanwha. James jobber også med å se hvordan de skal få mer kapital og ser på muligheter som vil være gunstig for ALLE aksjonærer. Her kommer de store nyhetene:

Innen august vil markedet forhåpentligvis få vite mye mer. Jeg spurte James om dette betyr at Hanwha ikke vil forskuddsbetale og da svarte han;

Vi kan forvente forskuddsbetaling som vil være "sizeable". Så han bekrefter at selv om de ikke kan forvente like mye på forskudd som de hadde gjort hvis de delte kapasiteten til flere aktører (kostnadene blir rett og slett for store basert på prisene de forhandler på nå) så kan vi forvente en betydelig sum av Hanwha. Videre spør jeg hvor de er i prosessen med å signere kontrakt med Hanwha og får med god humør dette svaret;

Jeg kan ikke fortelle nøyaktig hvor vi er under diskusjonene før endelig kontrakt er signert, men vi er enige med hverandre og jobber med de siste detaljene for å sluttføre prosjektet. Noen av disse prosessene er enkle og rett frem, mens andre er litt mer kompliserte og tar litt tid. Jeg vil oppdatere markedet når endelig kontrakt er signert.

Videre spør jeg: Fra min forståelse og av uttalelsene til både Group 14 og Sila Nanotechnologies, så er de i dialog med REC. Vi vet også at Chuck Sutton prøver å få mer tomt plass til REC Silicon og at REC inngikk MOU med G14 i oktober 2020. Er det noen spesifikk grunn til dette? Fordi mange spekulerer at dette er for å møte etterspørselen til alle tre selskaper.

Da får jeg et smil ut av James, før han svarer:

Vi jobber med å gjøre tomt areal til industri areal, slik at vi har en buffer for videre ekspansjon om det oppstår og dette hadde vi gjort uavhengig av dialog med Hanwha, Group 14 eller Sila Nanotechnologies. Avtalen med G14 var ikke bindende. REC er i spesifikk dialog med Group 14 og skal de ha kapasitet, må de betale markedsvilkår. Sila Nanotechnologies konsulerte ikke med REC før de åpnet fabrikk ved REC, men James legger det frem slik;

Når det kommer til Sila Nanotechnologies så er værste situasjon at vi er en av få aktører som kan levere til dem og beste tilfelle at vi er den eneste aktøren som kan levere til dem. Det vi må forstå er at når REC var i dialog med Group 14 og Sila Nanotechnologies for noen måneder tilbake, så hadde ikke REC en "great deal of negotiating power" som de har nå. De har allerede et tilbud på 16.000 MT polysil. av Hanwha og det betyr at jeg har veldig lite verdifull silan til overs. (tar denne biten på engelsk, så ingen misforstår kontekts) "When I enter into an agreement with Hanwha, this will limit our options going forward, so these guys have got to come to the table and hit hard. These guys are going to the press and saying that REC needs to come to us, no no no no. I have silane. They have a very good need for silane. They need to come and talk to me. The negotiating stance has changed substantially". Der bryter jeg inn og sier;

"I agree completely. Hanwha is a gamechanger for REC. They have to come to the table and pay up, because REC has all the cards as Sila can`t go to China to get their silane". James svarer kort yup, før han sier "go ahead" - og da stiller jeg det store spørsmålet:

Tidligere har REC uttalt at SEMA er avgjørende for å bygge en domestic supply-chain i US, men det virker som om dere allerede er på vei til å inngå avtaler, selv uten SEMA. Er REC fremdeles avhengig av SEMA? James svarer;

"Nei, det er vi ikke. Det er en verdens satsning på å skape en supply chain utenfor Kina. Hvis man ser på selskaper som bygger fabrikker i Thailand, Vietnam, Malaysia. Dette er kinesiske selskaper og de har innsett at de må ut fra Kina for å kunne levere til det vestlige markedet. Hvis SEMA går gjennom, så er det flott, veldig flott, fordi da kan US bygge egen verdikjede, men våre planer er ikke påvirket av SEMA lengre".

Videre begynner vi å snakke litt politikk, Manchin og fremskritt, hvor Manchin har fått til litt av sine ønsker og hvor absurd og jo-jo amerikansk politikk er. Han hadde også nettopp hørt det av sin "politiske representant". Han har hørt mye om amerikansk politikk fra nordmenn, australere og nå koreanerne, men sier noen at de forstår amerikansk politikk, så er det sikkert at de egentlig ikke forstår det. Han tror det når han ser det. Vi ler og jeg beveger meg videre til neste spørsmål.

"Although I love REC Silicon, and I am a proud investor, it has been exhausting to be a shareholder at times, because of the lack of communication with the market which in turn has affected the shareprice. I believe you after this meeting that you will keep the market updated. Has REC considered the pros & cons of being listed listed on another stock exchange, such as the US, Germany or South Korea?". James svarer:

"It has come up from time to time. It depends on the capital we need. Right now given the capital requirments the company has, Oslo Børs is a good home for the company. If we get into any transaction where that we need a great deal of capital, a US listing may be better, because you can command that more capital. We haven`t looked at being listed at any exchange in any other countries, such as Korea. I assume that you are asking about South Korea because of Hanwha`s ownership? Hanwha is just 1/3 of the shareholders, we still have 66% of the other shareholders which we are just as concerned about. Any move we make will be in the interest of all shareholders".

Siste vi diskuterer er at situasjonen har fullstendig endret seg fra noen år siden. Dette skaper et stort marked for REC i fremtiden. Er prioritet akkurat nå kun på Moses Lake, eller blir det diskutert om utvidelser i ledelsen? James svarer; I have to take one thing at a time and give it our full capacity. My job right now is to get the facility open. The problem right now is that we are not operating, so my overriding objective is to get the facility open. Then communication with the market and shareholder price will all take care of itself. Der stiller jeg et oppfølgingsspørsmål:

"Can we as shareholders expect that you will keep us updated on the quarterly reports as long as you are the CEO?". "Yes, going forward you can expect this, no matter who is the CEO. I understand your perspective that we haven`t kept shareholders updated very well, if you go out and look at the marketplace, given that we are a single industry company, our disclosures are really relatively comprehensive. And at times are problematic with customers. I will assure you that we are not driven by if we wan`t to keep information secret or not, we look at it in terms of public company requirments and we evaluate it on that basis, all the time".

Mine meninger rundt dette møtet og min dialog med Nils Kjerstad finner du ved å scrolle ned noen kommentarer på side 1.

P.S: Merket ved å sjekke gjennom referat nå en viktig faktor:

MOU med G14 gjelder ikke lengre. Skal de ha silan, så skal de forholde seg til markedsvilkår og betale på forskudd. Sier litt om hva slags kort REC stiller med.
Redigert 04.08.2022 kl 10:47 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.07.2022 kl 22:06 3911

Meget bra - Takker deg. Uchi.
Slettet bruker
06.07.2022 kl 22:09 3920

Kanon bra Uchi. Jeg som alle alle andre begynner å bli lei av jojo kursen. Håper det blir meldt noe snart og at short virkelig får brent seg.
Slettet bruker
06.07.2022 kl 22:12 3902

Det er ikke meningen å være festbrems, men jeg evner virkelig IKKE å se hva som er nytt her! ... Men du verden, jeg forstår at de tendensiøse hauserne opplever det som stort at noen har snakket med CEO. ... Stå på!!

He en fortsatt fin kveld! ;-)
thief
06.07.2022 kl 22:24 3780

Ikke alle som er født med gode evner🙂
Slettet bruker
06.07.2022 kl 22:27 3769

Det handler ikke om hva som er nytt, men å få bekreftet at det store potensialet lever i beste velgående. All ære til Uchi og hans betydelige innsats for å opplyse oss andre!!,

At du ikke evner å se verdien av det er jo litt synd for deg 😀
Slettet bruker
06.07.2022 kl 22:29 3757

Signerer denne!
Slettet bruker
06.07.2022 kl 22:30 3827

Hatten av for at du har tatt dette på deg, og også deler innholdet av samtalen med oss andre investorer.

Dette bekrefter det vi egentlig har vætt klar over en tid nå, men som norsk finanspresse ikke klarer å sette seg inn i.

Får stole på at ledelsen kommer med gode nyheter til august, og markedet repriser denne aksjen.

Tålmodigheten min er langt fra slutt😀
Slettet bruker
06.07.2022 kl 22:31 3809

Hei Uchi, kan du poste dette i eget innlegg eller legge det i toppen, slik at det ikke forsvinner blant alle kommentarene?

Marketwatch
06.07.2022 kl 22:35 3769

Du har tydeligvis bla ikke fått med deg dette: "Vi skal åpne ALLE 12 FBR med en gang". Når skal markedsaktørene fokusere på dette og sørge for at Rec reprises, istedet for å kun fokusere på en mulig fremtidig emisjon, som, om den i det hele tatt blir nødvendig, skjer for å gi fabrikken tilstrekkelig kapasitet. Synes hele referatet viser at CEO er svært optimistisk på Rec sine vegne. Vi som aksjonærer kan derfor sove trygt, selv om turbulensen i markedet tiltar. Takk Uchi!
Slettet bruker
06.07.2022 kl 22:36 3742

På saken. Beklager. Gått litt i ett for meg. Det var kanskje dumt å komme med en oppdatering før jeg hadde god tid, men dette har tatt hele dagen min egentlig. Fremdeles verdt det. Min tillit til James er sterkere enn noen gang og som sagt flere ganger før, jeg bruker gjerne noen ekstra timer hvis det hjelper noen andre der ute.

Ved å gå gjennom referat en gang til så innser jeg at jeg glemte en viktig ting;

MOU med G14 gjelder ikke lengre. De skal forholde seg til markedsvilkår og pris, akkurat som alle andre. Skal de ha produktet, må de betale på forhånd og til markedsvilkår. Viser enda en gang hvor sterke kort REC sitter med for tiden. Jeg er rett og slett imponert over mannen jeg snakket med i dag.

Til alle andre som takker meg; takk til dere. Gleden er på min side :)

og til han ene negative fjotten; hva tror du jeg skal snakke om børs sensitiv informasjon med CEO og dele det på forum? Tror du han skal bryte norsk lovverk for å mette ditt ego eller at jeg, når jeg snakker med CEO som en privat person med mye ansvar, skal ta en slik risiko over mitt omdømme og stille han dumme spørsmål? Eller er det kun fordi det er jeg som står bak innlegget? Hehe.
Slettet bruker
06.07.2022 kl 22:39 3703

Dette er så sterkt Uchi! Så utrolig sterkt! Takk skal du ha
Slettet bruker
06.07.2022 kl 22:40 3700

Potensialet er jeg fullstendig klar over - men jeg evner ikke å se at det her er foreligger relevant tilleggs informasjon, utover det som allerede er godt kjent.

... Men siden du mener noe annet, så kanskje du kan fortelle meg på en kort og konsis måte hva som her har relevant nyhetsverdi, utover det som allerede er kjent?
Slettet bruker
06.07.2022 kl 22:44 3614

Sånn. Redigert. Nå finner alle informasjonen på side 1. Virker det greit eller bør jeg bare slette tråden og opprette et nytt et?

Tar denne på min kappe. Jeg skulle ha reservert ett par innlegg på side 1 som jeg kunne ha redigert på nå. Hektiske dager for meg. Beklager. Gått i ett med jobb og jeg har nettopp blitt covid-positiv, men dette var for viktig for meg til å ikke legge inn tid i.

Snart vil jeg legge meg og hvile, så svarer jeg heller på andre spørsmål i morgen.

Enda en gang - til alle som takker meg;

Dere er den eneste årsaken til at jeg gjør dette ❤️
Redigert 06.07.2022 kl 22:53 Du må logge inn for å svare
VL
06.07.2022 kl 22:46 3627

Tusen takk for at du delte med oss, bare å lene seg tilbake og vente.
Slettet bruker
06.07.2022 kl 22:46 3645

Er det meg du kaller "fjotten"? .. Vel, dine usaklige og sjikanøse kommentarer bryr meg lite. Som sagt så evner jeg ikke å se at novella de tilfører noe informasjon av verdi med hensyn til caset. Men, jeg forstår at du og resten av de tendensiøse hauserne opplever det som stort å ha snakket med selveste CEO. .... Stå på - og ha en fortsatt god kveld!
Svenn_13
06.07.2022 kl 22:50 3594

Har vært veldig spent på hva du fikk ut av samtalen Uchi og er spesielt glad for den tro du nå viser både May og planene fremover. Er også veldig glad for at planen er å åpne hele fabrikken med en gang og en ellers offensiv tone vi ikke har hørt tidligere. Alt i alt en veldig nyttig prat og oppdatering.
Stabukk
06.07.2022 kl 22:51 3591

Kunne vi kanskje spurt Sa2ri om ei vurdering av verdien av den nye samtalen med May, samanlikna med den han blei innvilga etter Q1-framlegging?
nemi's
06.07.2022 kl 22:55 3530

Rimelig opplagt at alle reaktorene skal restartes når REC sier at de skal i full produksjon i ML i løpet av noen år. Det må du skjønne. Og det er absolutt ingenting nytt i det. May sier i følge Uchi at det omhandler 16.000MT, selv om dere kontinuerlig skriver 20.000MT her på HO. Det tallet er derimot nytt for dere, tenker jeg. Så her må dere fantasiregne på nytt.

Problemet er at restart av de 16.000MT ikke er finansiert. Det er heller ikke noe nytt for markedet.
thief
06.07.2022 kl 22:57 3533

Så er det heldigvis ingen som bryr seg om hva du evner eller ikke. Ingen tvil om at innlegget var meget informativt og gav gode bekreftelser på oppsiden i caset. Markedet har snudd,og endelig sitter rec med de gode kortene. Det er mange år siden.Så reprisingen vil mest sannsynlig bli meget solid den kommende tiden.Og den starter med melding om kontrakt med Hanwha,hvor vi endelig får klare tall på verdiene her.Vil nok overraske markedet. Ikke minst noen analytikere,som opererer med tullete lave priser på poly!
Slettet bruker
06.07.2022 kl 23:02 3500

Hehe. Min bestevenn er tilbake, som alltid.

Litt dumt at du skal komme med propaganda, når jeg nettopp har vært i møte med CEO. Jeg tror hans ord trumfer dine, nei?

16.000 MT går til Hanwha. Resten går til de som kommer "hardt" på bordet med det beste tilbudet til markedsvilkår. Ja, selskapet vil trenge mer kapital, noe James var tydelig om i dag, fordi dette er så mye større enn vi ante, men her er det flere alternativer som ligger på bordet - og når markedet forstår at eneste grunnen til at REC trenger mer kapital, er fordi veksten kommer så fort, så tror jeg nok at det vil gå kjempefint med både kursen og det å sikre ytterligere finansiering HVIS det blir tatt en emisjon. Selv amatører bør vite at emisjon for vekst = bull. Emisjon for overlevelse = bear.

La markedet fortsette å undervurdere selskapet. La teknikerne og tradere dytte denne ned til 14kr eller forhåpentligvis enda lavere. Det betyr enda mer billige aksjer for oss som har tillit til CEO, Hanwha og REC Silicon. Jeg spår ingen kurs akkurat nå, men jeg er overbevist om at dette vil bli en av de største vinnerne på sikt i hele OSE, med mindre aksjen også noteres i USA. Da er det enda mer bull for oss, fordi vi slipper at skvetne små aksjonærer eller tradere vil ha så stor påvirkning på kursen. Da vil det komme omsetning og store kjøpere, ikke som i dag hvor noen millioner i salg er nok for å skremme alle, hehe. Dere som kjenner til USA markedet vet at OSE er peanøtter i forhold. Jeg gleder meg til veien videre og elsket å se en så sterk CEO. Jeg håper at dere ser den samme siden på Q2 :)
Redigert 06.07.2022 kl 23:13 Du må logge inn for å svare
Hemsen
06.07.2022 kl 23:04 3505

Tusen takk Uchi!
Ikke bare for den formidable innsatsen du legger legger ned, men også den store rausheten du viser ved å dele. Å kunne oppleve dette i vår ego tid får meg til å sitre av glede.
I kveld skal jeg pakke dyna godt rundt aksjene mine og be de hvile ut før det braker laus :))) God natt.
Småplukker
06.07.2022 kl 23:08 3488

Som en haug med andre - takk for uvurderlig innsats Uchi. Nemis og en håndfull andre negative er det bare å overse.
Compilation20
06.07.2022 kl 23:12 3457

Takk,Uchi..!
Bra jobbet.
Scarface2020
06.07.2022 kl 23:19 3429

Takker og bukker for jobben du gjør Uchi :)
Reflect
06.07.2022 kl 23:19 3501

Compilation20 skrev Takk,Uchi..! Bra jobbet.
Uchi - Takk!!! God informasjon! Og du har mange bak deg!
Nemi- løs nå ut shorten før du tar ferie igjen- blir større tap denne gang!
Shares4fun
06.07.2022 kl 23:20 3509

Fantastisk, Uchi 👍 Tusen takk for at du nok gang deler denne informasjonen med oss, samt dine tanker rundt REC Silicon 😃 Høyt verdsatt er du💪
LasseH
06.07.2022 kl 23:21 3663

Rett og slett fantastisk jobb Uchi, ekstremt takknemlig.
Nesodden1
06.07.2022 kl 23:27 3653

Tar av meg hatten og bøyer meg i støvet! Tusen takk Uchi for det jobb du gjør og at du deler. Blir til at bruke litt ferie penger imorgen :)
Stabukk
06.07.2022 kl 23:39 3641

Takkar også Uchi, etter å ha fått tid å gå gjennom oppsummeringa no i kveld. Som fleire andre synest eg det er både flott og spesielt at Rec sin CEO stiller opp på denne måten.

Samtidig bør selskapet etter kvart også få media til å sjå samme potensiale som oss som er long og tålmodige! August bør bli ein månad med litt meir håndfast info, som bidreg til å løfta kursen opp frå dagens triste nivå.
Markedwatch
06.07.2022 kl 23:45 3603

Merk deg ordene "ML SKAL åpne" og "med en gang". Nei, her må du nok inn med et monaleg beløp prompte!
Slettet bruker
06.07.2022 kl 23:55 3622

Denne tråden er etter mitt skjønn et godt eksempel på hva som menes med å "koke suppe på spiker". .... Intet nytt under solen, foreløpig.
Mathias
07.07.2022 kl 00:03 3595

Fantastisk bra jobba Uchi! Tusen takk for at du bruker av tiden din og deler med alle på denne måten 👍🏻
Middelmann
07.07.2022 kl 00:07 3571

Flott å lese. Veldig god jobb, Uchi. Takker!
Slettet bruker
07.07.2022 kl 00:11 3622

Tusen takk til Nils og James som gjorde dette mulig. Gi meg til i morgen, så skal jeg endre på hele strukturen og korrigere språket, slik at referat blir så korrekt som mulig. God natt, venner.
Redigert 07.07.2022 kl 00:11 Du må logge inn for å svare
MorganKane
07.07.2022 kl 00:24 3607

"....men våre planer er ikke påvirket av SEMA lengre". Dette var nytt for meg. Og sier egentlig alt.

Bra jobba Uchi.
drapper12
07.07.2022 kl 01:02 3594

I 2020 samlet du aksjonærmassen sammen og informerte dem om fundamentet og potensialet i rec selv når mange snakka dritt og sa konkurs er neste!! fra at dette var et litt død forum til flere titusener som begynte å lese dine innlegg daglig. i 2022 er du fortsatt her og snakker høyt om selskapet. selv om du ikke skriver like ofte. du beroliger oss andre og bruker så mye tid og energi bak alle dine innlegg. at du deler dine tanker med oss betyr så mye. jeg tror ikke du aner hvor viktig du er for oss aksjonærer uchi! jeg har vært nær gråten pga pengene jeg har tapt på børsen og man vet ingenting om i morgen men hvor enn du går følger jeg etter!! stoler blindt på dine meninger!! TUSEN TAKK min mentor!
solfylt
07.07.2022 kl 01:06 3615

En stor takk til deg Uchi, og til Kjerstad for å få til dette til. Kult at May stiller opp. Dette er så bull. Ting tar tid, resten er gull.
umbrako
07.07.2022 kl 01:12 3619

Meget interessant lesning på en sein onsdagskveld/natt! Imponerende jobb - og takk for at du deler! Har vært småaksjonær i aksjen lenge, og dette bidrar nok til at jeg fortsatt vil bli det i overskuelig fremtid, les - i hvert fall til når avtalene legges på bordet.
Hafleikr
07.07.2022 kl 03:48 3487

Helt rått Uchi! Profesjonelt fremstilt og riktig framtoning til ceo. Håper du får litt mer ut av James vedr. spørsmål-sankingen her som kan deles med allmennheten. Jeg har ingen ytterligere spørsmål som bør stilles, foruten at jeg forventer du stiller i din sedvanlige karakter og; Ordlegger deg og spør vagt om ting som kan deles med oss andre ;)
Happy hunting brother!
Redigert 07.07.2022 kl 03:49 Du må logge inn for å svare