ULTIMOVACS - once in a lifetime!

Ultimovax
ULTIMO 11.07.2022 kl 00:18 243699

Hvem er Ultimovacs og hvorfor de vil lykkes.

Ultimovacs er et norsk legemiddelselskap som er i gang med å utvikle en vaksine som skal kunne anvendes i forbindelse med all type kreft og holde den i sjakk. Selskapet mener at de har mulighet til å videreutvikle vaksinen for å virke forebyggende for pasienter som for eksempel har arvelig kreft i sin familie. Selskapet er spunnet ut av forskning på Radiumhospitalet og ble grunnlagt i 2011. Professor Gustav Gaudernack står bak selskapets ledende produkt, den universell kreftvaksine, UV1.

Gustav Gaudernack var en av de først som hadde ideen til å stimulere kroppens eget immunsystem mot de mutasjonene som fører til kreft, slik at det gjenkjente kreftceller og angrep dem. Den nye kreftvaksinen er den andre generasjonen av teknologien som professor Gustav Gaudernack har arbeidet med siden starten av 90-tallet. Som eneste selskap i verden har Ultimovacs blodprøver helt tilbake til begynnelsen av 90-tallet som utgangspunktet for sin forskning og optimalisering.
Det første forsøket het GV1001, det var aldri meningen at denne vaksinen skulle være den «endelige» vaksinene, men en del av en to trinns rakett. Gjennom to studier av GV1001 klart man å mobilisere immunforsvaret til henholdsvis 55 og 80 prosent av dem som har fått vaksinen vi kaller GV1001. Noen av de dødssyke lungekreft pasientene har fått gjentatte doser av vaksinen gjennom over 15 år og er fortsatt symptomfrie.

Med utgangspunkt i pasienter som disse langtids overlevende, undersøkte Gaudernack og de andre forskerne i laboratoriet nærmere hvor årsaken ligger til at vaksinen er livsforlengende for enkelte, mens andre hadde liten effekt.
De fant ut at svaret ligger i tre proteinbiter, peptider, som de fant i immunresponsen til pasienter med lang overlevelse.

Basert på disse tre peptidene og 30års erfaring utviklet de det vi i dag kaller UV1.

HVORDAN FUNGERER UV1 OG HVA GJØR DEN UNIK?
Ideen med UV1 er å trene opp immunsystemet til bedre å gjenkjenne kreft. For å unngå oppmerksomheten til T-cellene skjuler kreftcellene det som skiller dem fra andre celler.De kan gjenkjennes ved at de bruker telomerase, som virker inne i cellen. Likevel avsløres cellens bruk av telomerase ved at telomeraktiviteten kommer til uttrykk på celleoverflaten gjennom ulike peptider, små biter av enkle proteiner.
I cirka 90 prosent av alle kreftformer benytter kreftcellene telomerase og gjør seg dermed sårbare for UV1.

UV1 består av store doser av de peptidene som kommer til uttrykk på overflaten i kreftcellene. Det lærer T-cellene hva de skal være oppmerksomme, på slik at de kan drepe slike celler. Enkelt og genialt

HVA GJØR AT VI TROR UV1 VIL FUNGERE OG HVOR STÅR VI?
Som nevnt har GV1001 blitt testet på rundt 1000 pasienter, erfaringer fra dette har vært med på å optimalisere sammensetningen brukt i UV1.
I tillegg har UV1 blitt testet i fire ulike fase I kliniske studier i totalt 82 pasienter. Studiene viser at vaksinen er trygg i bruk og har gitt sterke signaler på effekt. I tillegg er det en sterk validering at UV1 testes sammen med BP.Det at både klinikere og Big pharma har vist enorm interesse for å gjennomføre studier med UV1 er også naturligvis svært positivt, se bare på inkludering av pasienter, selv i en verdensomspennende pandemi. CEO, Carlos har presisert at det er ingen problemer å få samarbeidsavtaler det som er utfordringen er å velge riktig indikasjon, kombinasjon og partner – for å oppnå maksimal verdi for aksjonærer og pasienter.
Oppsummert har altså Ultimovacs i dag satt de største medisinselskapene i verden opp mot hverandre med de største og mest verdifulle CPI’ene og er svært godt kapitalisert til å gjennomføre studiene og til eventuelle forhandlinger med big pharma. (500 millioner i banken)
Det finnes ikke andre biotekselskap i verden som gjennomfører 5 store fase 2 studier og utvikler en profylaktisk plattform og samtidig ikke brenner mer enn rundt 35 millioner i kvartalet, (se for eksempel Nano som brenner rundt 110 millioner i kvartalet) og samtidig er priset til vanvittige lave 2 mrd.
Om Ultimo klarer å dokumentere tilsvarende effekt i fase2 som i tidligere forsøk har de skapt medisinsk historie! Aksjonærene sitter da på en universell kreftvaksine, som er billig å utvikle, enkel å distribuere og sette på pasientene, (et stikk i magen og reise hjem etter 30 minutter) og uten bivirkninger.
Ledelsen og innsiderne eier 80% av selskapet om det er omtrent ikke fri flyt, dette vil forsterke oppgangen etter hvert som markedet får opp øynene for Ultimovacs og UV1. Eierstrukturen er en stor fordel og noe som i stor grad sikrer at Ultimovacs ikke blir solgt til Big Pharma for knapper og glansbilder.

NØKKELPERSON
En viktig mann for å oppnå best mulig avtaler er Ton Berkien som Ultimovacs utrolig nok klarte å få på kroken for rundt 1.5 år siden. Ton Berkien har i 15 år jobbet med forretningsutvikling og oppkjøp i legemiddelindustrien.
Han har reist verden rundt, møtt forskere, håpefulle gründere og forretningsutviklere, og forhandlet på vegne av giganter som Amgen og Takeda. Kort fortalt er hans jobb å få Ultimovacs på radaren til de store farmasiselskaper over hele verden. En stilling han også hadde i danske Nuevolution, selskapet som i 2019 ble kjøpt opp av Amgen

En viktig driver de siste årene har vært de store internasjonale aktørenes ønsker om å sikre seg patenter på nye legemidler, etter hvert som deres egne bestselgere går ut på patent og derfor ikke lenger gir store inntekter.
Store oppkjøp i denne sektoren er lange prosesser som gjerne starter med at selskapene inngår samarbeidsavtaler.
Det er lett å ty til Algeta som en referanse. Selskapet ble kjøpt opp av Bayer i 2014, men det startet med et samarbeid de begynte med i 2009. Noe av det samme så vi i Nuevolution, vi inngikk en stor samarbeidsavtale i 2016, som igjen trigget et oppkjøp.
Når de store farmasigigantene er på jakt etter mulige samarbeidsavtaler eller kandidater for oppkjøp, er det spesielt to ting de ser etter: Et lovende utviklingsprogram for legemidler, eller en attraktiv teknologiplattform.
I Algeta sitt tilfelle var Bayer først og fremst interessert i selskapets hovedprogram, kreftmedisinen Xofigo.
For Nuevolution var Amgen interessert i teknologiplattformen for screening av molekyler. Denne ville Amgen bruke på flere av deres terapiområder, i hovedsak immunologi og onkologi.

En attraktiv teknologiplattform var også det Santaris Pharma satt med da det ble kjøpt av Roche i 2014.
– Interessen kan bli trigget av enten en teknologiplattform eller et forskningsprogram, eller begge deler.
Studiene som gjennomføres i dag:
Ultimovacs er i gang med to fase 2-studier der de kombinerer kreftvaksinen sin, UV1, med to sjekkpunkthemmere – nivolumab og ipilimumab – i behandling av pasienter med malignt melanom (føflekkreft med spredning) og mesoteliom (kreft i lungesekken, ofte relatert til asbest).
Den første studien, Initium, driver de selv, mens den andre studien, Nipu, er ledet av Åslaug Helland, som er lungekreftoverlege og forskningsleder for kreftklinikken ved Oslo universitetssykehus.

I sistnevnte studie er det farmasiselskapet Bristol-Myers Squibb (BMS), som står bak sjekkpunkthemmerne i studien.
Da nyheten om samarbeidet med dette selskapet ble kjent i desember 2019, skjøt aksjekursen til Ultimovacs i været.
I tillegg til de to fase 2-studiene som allerede er i gang, har Ultimovacs også en samarbeidsavtale med den nordiske gynekologiforeningen og AstraZeneca om en studie på livmorhalskreft.

Her bidrar AstraZeneca med sin sjekkpunkthemmer, durvalumab, og sin PARP-hemmer, olaparib, mens Ultimovacs bidrar med sin UV1-vaksine.
Selskapet har også et samarbeid med Halle University i Tyskland, hvor kombinasjonen UV1 og pembrolizumab testes på pasienter med hode-halskreft.
Det at Ultimovacs dag er partnere med BMS og AstraZeneca må ikke undervurderes.

Kort oppsummert
- Universal kreftvaksine
- Innsiderne og eierne eier 80% av selskapet
- Selv med verdensomspennende pandemi har de lykkes med rekrutering av pasienter
- Klinikerne elsker UV1
- Ingen birvirkninger av betydning
- 5 fase 2 studier med 600 pasienter og de største og mest verdifulle CPI’ene
- Partner med big pharma
- Egen teknologiplattform (TET)
- Ekstremt dyktige ansatte i den ypperste verdensklasse (Ton Berkieb, Carlos de Sousa, Sara Mangsbo, Gustav Gaudernack mm)
- Bransjens laveste cash burn vs studienes størrelse og omfang
- 500 millioner i egenkapital

Ultimovacs er det første biotekselskapet jeg har investert i siden Algeta, selskapet har alt, og den muligheten som ligger her får man kanskje bare en eller to ganger i livet. Oppsiden er enorm, krig, inflasjon og pandemi gjør at man faktisk kan handle Ultimovacs 40% fra toppen, dette til tross for at de i perioden har som verdens kanskje eneste biotekselskap holdt inkluderingstakten opp, forlenget patenter mm.

Oppsiden er enorm, tenk på et tall – en universell kreftvaksine…Her vil det skje mye de neste halvåret.
Anbefaler alle å selv lese seg opp på selskapet, teknologien, studiene de skal gjennomføre, eierstruktur og kompetansen til ledelsen.
Personlig er jeg tungt inn i Ultimovacs og har blitt spurt om å sette kursmål, men det ønsker jeg ikke å gjøre – rett og slett for man vil bli stemplet som useriøs, for kursmålene blir hinsides.
Redigert 11.07.2022 kl 00:39 Du må logge inn for å svare
JosefK
11.07.2022 kl 00:47 85315


Tapte 45 mill på driften 1. kvartal. To år med like stort trekk så er de insolvent. Jeg vet ikke om det rekker, til det kjenner jeg ikke konseptet godt nok.

Jeg bare sier det: det blir lite gratis penger framover. Det vet nanovector bedre enn de fleste. Og det har ikke manglet på lignende beskrivelser av nettopp nanovector.

Ultimovax
11.07.2022 kl 01:05 85334

36,6 milioner i Q1 og godt kapitalisert med 500 mill på bok, i tillegg har de en eierstruktur som gjør det uproblematisk å hente penger ved behov (men de har ikke behov og vil heller ikke ha det på mange år)
Det at du sammenligner Nano og Ultimo vise hvorfor man kan kjøpe Ultimo ned på disse nivåene, dårlige resultater fra norsk biotek er med på å skape et surt klima noe som gir en glimrende mulighet i Ultimo.
Ønsker ikke å bruke Ultimo trådene til å diskutere andre biotekselskaper, men helt kort; de røde lysene i Nano har lyst i årevis, manglende rekruttering, en ledelse som ikke holder guidingen, innsidesalg, klinikere som ikke har tilstrekkelig tro på produktet mm - altså, motsatt av Ultimo på alle måter.

kom gjerne med konstruktive kommentarer og momenter som ikke er belyst.
Redigert 11.07.2022 kl 01:21 Du må logge inn for å svare
JosefK
11.07.2022 kl 02:36 85332


Les cashflow analysen -45 mill på driften.
SirJohnny
11.07.2022 kl 09:14 85060

Med så få frie aksjer ligger det vel an til en skikkelig vakuum når interessen for selskapet tar seg opp. Utrolig lav burnrate, imponerende!
Ultimovax
11.07.2022 kl 12:44 84881

Gjesp, lav omsetning - blir mer fart med 100+ mill i omsetning og omtrent ingen frie aksjer! Om kursen er 30kr 70kr 150kr spiller liten rolle, lykkes ultimo vil vi være vitne til et norsk biotek eventyr uten sidestykke.
Jaqar
11.07.2022 kl 14:16 84743

Ojsann, noen som ikke har forstått Ultimovacs når man begynner å snakke om driftsunderskudd og behovet for finansiering.

Ultimovacs viktigste studie Initium (maligne melanom)er ferdig avlest innen behovet for ny kapital. Dersom denne studien viser det mange forventer, en synergi med sjekkpunkt-hemmere og bedring av mOS og PFS, kan Ultimovacs hente penger på kurser laaangt over dagens nivå.(Om de da ikke blir kjøpt opp av BP)

I tillegg har de 4 andre fase 2 studier (Mesothelioma, head and neck, ovarial og lunge) med forskjellige BigPharma selskap.

Og en siste ting. Det går ikke an å sammenligne Ulti med Nano, hvis man skulle gjort det måtte dette vært tilfelle:

«Initium-studien slutter å rekruttere pasienter, deretter blir den aldri ferdig rekruttert. En ekspertgruppe må avlese studien før den er ferdig, og man finner at medisinen har dårligere effekt enn forventet. Studien avblåses. Selskapet har intet annet i klinikk (ingen NIPU, ingen Dovacc, ingen Lungvac, ingen Focus studie). I tillegg måtte hele ledelsen i U hatt millionlønninger og brent 200 millioner i kvartalet.»

Hvis dette hadde vært tilfelle, da kunne man sammenlignet Nano og Ultimovacs :)

Igjen, å snakke om finansene til Ultimovacs per dags dato er helt bak mål, da de er godt finansiert til avlesning av den første fase 2 studien. Ikke glem at de også hentet penger på 125kr i fjor høst.
Redigert 11.07.2022 kl 14:50 Du må logge inn for å svare
Ultimovax
11.07.2022 kl 15:35 84633

Helt enig, poenget er bare at det er særdeles imponerende å gjennomføre 5 store studier med 600 pasienter, utvikling av TET og brenner bare i overkant av 30 mill i kvartalet, det er ingen andre biotekselskaper som er i nærheten av å drive så effektivt. Cash burn vil naturligvis stige noe etter hvert, men 500 mill på bok og en meget solid eierstruktur er ikke cash et tema.
Redigert 11.07.2022 kl 22:56 Du må logge inn for å svare
Ultimovax
12.07.2022 kl 08:58 84301

For hverdag som går er man en dag nærmere med info om TET, fase 2 resultater og en avtale med big pharma, spørsmålet er når markedet skal ta tak i selskapet og se potensialet.
Rassen
12.07.2022 kl 12:29 84197

Rett ned i dass! Hvorfor??
Aaleby
12.07.2022 kl 12:33 84179

Ferietid, null volum=volatilitet.
heilo888
12.07.2022 kl 18:13 84020

Ja men det vil bli "andre boller" når det nærmer seg avlesning av Initium og Nipu i H1 2023.

Men først nå i høst resultater fra TET-studien, og ikke minst en overlevelses-avlesning med UV1 og verdens mest omsatte immunterapi Keytruda.
Gitarhelt1
12.07.2022 kl 18:27 83971

Denne ikke i ulykka som Nano og PCIB? Alt var jo så fryd og gammen i begge de tidligere.
TRD73
12.07.2022 kl 21:44 83856

Man kan aldri vite i denne bransjen. Ikke sats mer enn du har råd til å tape.
Sydney
12.07.2022 kl 23:59 83743

For å si det sånn. Fase 1 resultater i melanoma påd E siste 10 pasientene kom nettopp inn. De er marginalt bedre enn keytruda alene. Det er en pasient hit eller en pasient i feil retning så stuper eller øker statistukken. I Nano var det åpenbart gode resultater i fase 1/2 så kræsjer det totalt. Så det er vrient. Jeg har troa men det er svært vanskelig. Dagens soc ipi+nivo har veldig gode resultater..så det er ikke såre enkelt å forbedre det..men mulig. Man kan bare tenke seg hvordan usikkerheten vil bre seg om initium feiler. Hva da med resten. Så også på den andre siden..om initial når sine endepunkter hva da... Absolutt spennende selskap.
heilo888
13.07.2022 kl 11:28 83485

Ja den studien du omtaler her er uhyre sensitiv som følge av lavt pasientantall. Det neste blir vel avlesning overlevelse av kohort 1 med 20 pasienter, men finner det tryggest å avvente resultatene fra Initium- og Nipu-studiene før man kan si noe med sikkerhet.
Men alle resultater fra tidligere fase 1 studier er meget sterke.
Ultimovax
13.07.2022 kl 22:52 83282

Anbefaler de som er interessert i selskapet å være med på investormøte i Oslo i september, mer info om dette kommer etter hvert.

En del internasjonal oppmerksomhet rundt rekrutteringen i INITIUM;
https://www.targetedonc.com/view/study-of-uv1-plus-nivolumab-ipilimumab-completes-enrollment-of-patients-with-melanoma

https://nordiclifescience.org/ultimovacs-completes-patient-recruitment-in-phase-ii-trial/

Fint intervju med Odd Terje Brustugun angående Lungvacc studiet ; https://www.healthtalk.no/alle-artikler/onkologi-han-skal-lede-lungekreftstudie-som-kombinerer-immunterapi-med-norsk-kreftvaksine/
Kanskje spesielt interessant siden det straks er oppstart her.
Jaqar
18.07.2022 kl 15:13 82680

Bra innlegg, og ikke minst historien bak Ultimovacs. Må bare få rette på et par småting:

« I tillegg til de to fase 2-studiene som allerede er i gang, har Ultimovacs også en samarbeidsavtale med den nordiske gynekologiforeningen og AstraZeneca om en studie på livmorhalskreft. »

Her dreier det seg ikke om livmorhalskreft men om kreft i ovariene (eggstokkreft).

« et stikk i magen og reise hjem etter 30 minutter) og uten bivirkninger. »

Viktig å få med at det stikkes intradermalt (hovedsakelig i overarmen), dette for å presentere peptidene til APC i underhuden. Dette er en vesentlig forskjell da det krever noe mer opptrening enn subkutan (underhudsfett) injeksjon.
Ultimovax
28.07.2022 kl 09:29 82358

Hei og takk for gode innspill. Når det gjelder intradermalt/subkutan kjenner jeg ikke til om dette gjøres forskjellig på studiene? Men på fase 1 UV1 lungekreft
studien som ikke var randomisert og inkluderte 18 lungekreftpasienter med kreft av typen ikke-småcellet lungekreft som tidligere var behandlet i to behandlingsrunder med kjemoterapi, før de fikk kreftvaksinen UV1 som en vedlikeholdsbehandling - disse fikk sprøyte i magen og kunne dra hjem etter 30 minutter.
Redigert 28.07.2022 kl 23:39 Du må logge inn for å svare
Ultimovax
28.07.2022 kl 23:42 82197

Snart vil markede starte posisjoneringen, oppsiden ved gode resultater er så stor at det vanskelig lar seg forstås fult ut. Ikke bare for aksjonærene, men ikke minst pasienter og pårørende. Få frie aksjer og for hver dag som går kommer vi en dag nærmere avlesning. Emisjon på 125kr hvor de fleste større aksjonærer tegnet seg, nå kan denne plukkes på 70kr etter flere god nyheter.
Redigert 29.07.2022 kl 01:06 Du må logge inn for å svare
Ultimovax
01.08.2022 kl 09:14 81905

Fremdeles laber interesse for selskapet, kanskje ekstra labert på grunn av sommerferie, liten omsetning på børsen og surt miljø for biotek i Norge generelt etter flere skuffelse. Når interessen og volumet kommer, vil det ikke være enkelt å få kjøpe volum under emisjonskurs på 125kr - som vi har sett fra tidligere rally i Ultimo er den svært potent og eksplosiv. Full kapitalisert, solid eierstruktur, ledelse i verdensklasse og det største potensielle oppsiden jeg noen gang har sett på børs - vi snakker om en universal kreftvaksine og en forbyggende vaksine (TET).
Ultimovax
01.08.2022 kl 10:04 81875

Biotek er på langt nær like surt investeringsklima for i feks Sverige for flere selskaper har hatt en fin reise siste tiden. Tidligere har man sett dette smitte over til Norge til en viss grad. Det er når interessen er laber og investeringsklimaet er surt man bør laste i biotek, personlig mener jeg tidspunktet for å kjøpe Ultimovacs nå neppe kan bli bedre. Les om selskapet, forsøk å forstå teknologien og hør spesielt på Gustav Gaudernack og Sara Mangsbo, radium podkasten anbefales også. Om man spør, for man også tilgang til å besøke Oslo cancer cluster, noe som er en opplevelse og anbefales. Ultimo vil også gjennomføre investor presentasjoner i de største byene i Norge nå rett etter sommeren.
Gitarhelt1
01.08.2022 kl 10:09 81866

Akkurat det samle ble sagt om Nano da de hentet penger på 114 kr
Ultimovax
01.08.2022 kl 13:47 81770

Man kan ikke sammenligne epler og pærer, kom heller gjerne med innspill som går på teknologien til selskapet, ledelse eller resultatene som er presentert så langt.
Ultimovax
01.08.2022 kl 14:42 81761

Blir heftig når pendelen svinger Ultimos vei, med så få frie aksjer i selskapet.
Fiskestang
01.08.2022 kl 16:14 81698

Det tror jeg også, men er ikke akkurat så heftig for øyeblikket. Får bare legge de i skuffen enn så lenge og vente på resultatene av studiene. Gleder meg allerede.
heilo888
01.08.2022 kl 16:48 81657

Fra "Fornybar" på TI:
"Dette er forsåvidt min konklusjon og, og jeg ser for meg de fortapte aksjonærverdiene er en stor del av grunnen til at kjøpsinteressen i hva som virker å være en veldig potent mulighet, for tiden er helt fraværende.

Men - i tillegg til at aksjen sliter litt med at investorene er fanget i andre aksjer, så er det jo også “peak risk” akkurat nå. Dersom UV1 ikke fungerer så er det sannsynligvis rundt nå og litt fremover de nyhetene vil komme. De som sitter nå er de som både tror at det fungerer og de som mener risk/reward er positiv.

Det Ultimovacs har som f.eks Nordic Nanovector ikke har, er et stort antall svenske aksjonærer; hhv 1342 vs 119 (kun hos Avanza bank).

Hvis man da tenker seg følgende:

Ultimovacs har 5 store RCT’er - hvorav to potensielt selskapstransformerende studier muligens leser av på rundt samme tid (1h23)
Aksjen har stor interesse i et marked som er maaaaange ganger større enn bioteksektoren på OSE.
Aksjen har lav “free float”. Det er store aksjonærer som sitter på mesteparten av aksjene, og de er ikke interessert i å selge nå.
I løpet av noen uker kan man begynne å se for seg spennende oppdatering på 3års overlevelse i den største kohorten i UV1-101 (pembrolizumabstudien)
I løpet av året får vi sannsynligvis avklart sikkerhet på TET-plattformen
Inn mot slutten av året er det definitivt lov å begynne å håpe veldig høylydt på suksess for INITIUM
I mine øyne så er caset superpotent herifra og ut til readout, men det er veldig vanskelig å vite hva eller hvem som sparker i gang ballet. Når jeg følger tankerekken min greier jeg ikke å lande på at interessen skal være fraværende når det begynner å dra seg til.

Dukker det for eksempel opp enda en partneringstudie er plutselig situasjonen snudd på hodet, det samme med f.eks verdifulle regulatoriske designasjoner eller andre lanseringer."
Redigert 01.08.2022 kl 16:49 Du må logge inn for å svare
Ultimovax
01.08.2022 kl 19:01 81600

Flotte refleksjoner, oppdatering på 3års overlevelse i den største kohorten i UV1-101 og TET er store nærtstående triggere. Dette blir veldig veldig bra.
Ultimovax
02.08.2022 kl 01:29 81478

Som nevnt innledningsvis, når de store farmasigigantene er på jakt etter mulige samarbeidsavtaler eller kandidater for oppkjøp, er det spesielt to ting de ser etter: Et lovende utviklingsprogram for legemidler, eller en attraktiv teknologiplattform. Ultimovacs har begge deler. De fem uhyre spennende fase2 studiene og TET-plattformen, sist nevnte har det blitt informert lite om fra selskapets side og har ditto fått nada oppmerksomhet fra meglerhus og investorer.

I 2018 overtok Ultimovacs immunterapivirksomheten til det svenske selskapet Immuneed AB. De komplementære teknologiene i de to selskapene gir en unik plattform for å utvikle enda bedre vaksineløsninger for behandling og potensielt forebygging av kreft.

TET-platform adresserer den generelle utfordringen ved ‘adjuvanser’ som forsterker immunforsvarets ønskede respons på vaksiner. Teknologien gjør det mulig å samle adjuvans og selve vaksinen i ett molekyl. Når man benytter teknologien fra Immuneed vil antistoffer i kroppen som er generert som følge av tidligere vaksinering kunne fungere som en adjuvans for en ny vaksine. Dette prinsippet er generelt og kan anvendes som en adjuvans for mange ulike vaksiner. Prinsippet og teknologien har blitt validert i ulike prekliniske modeller.  
Ultimovacs har i parallell med videre utvikling av UV1 jobbet aktivt med utviklingen av en ny ‘first-in-class’ kreftvaksine basert på den proprietære TET-platform teknologien. Dette er under kommunisert og ikke ilagt noen verdi i analyser eller av investorer. Men TET kan være selve gullegget, en forbyggende kreftvaksine er den «hellige gral» og trenger ikke være utopi. Oppsummert kan man krysse av alle boksene (utviklingsprogram og teknologiplattform) som er viktig for å fremstå om en attraktiv oppkjøpskandidat. Mer informasjon om TET kommer i løpet av høsten i form av safety og immunrespons - er dette så lovende som Ultimovacs håper og tror vil fokuset mot TET bli enorm.

Topp dette med at man har verdensklasse forhandlere/selgere i Ton Berkien og Carlos de Sousa som skal selge lisenser/selskapet - så lukter dette suksess.
Ultimovax
02.08.2022 kl 09:50 81310

Carlos har også uttalt at de snakker med «alle» potensielle partnere og BP og holder alle muligheter åpne. Etter evt positiv avlesning tipper jeg man raskt vil se arbeidet Carlos og Berkien har lagt ned i kulissene materialisere seg. Her kan det bli drakamp mellom BP.
Redigert 02.08.2022 kl 10:52 Du må logge inn for å svare
SirJohnny
02.08.2022 kl 11:10 81210

Nano, targo og pcib har fått seg noen fine løft siste dagene. Er Ultimo neste?
SirJohnny
02.08.2022 kl 11:19 81188

Ser i hvert fall ikke noe motstand i chartet, fyker lett her i fra. Ultimovacs er jo også i en helt annen klasse enn de andre nevnte biotek selskapene. Selskapet leverer alltid, er sunt driftet og har en ufattelig oppside med plenty med triggere de neste ukene.
Ultimovax
02.08.2022 kl 14:40 81094

Godt mulig at Ultimo er neste, men forskjellen er at i Ultimo ligger det helt andre fundamentale ting til grunn for en eventuelt oppgang. Flere triggere i høst, samt at det finnes ikke andre biotekselskap i verden som gjennomfører 5 store fase 2 studier og utvikler en profylaktisk plattform og samtidig ikke brenner mer enn rundt 35 millioner i kvartalet og er full kapitalisert i lang lang tid med rundt 500 millioner i banken. Oppsiden er gigantisk og gjenspeiles overhode i dagens aksjekurs, den dagen markedet sakte men sikkert begynner å ta innover seg potensialet vil vi se en hinsides oppgang og det vil bli ekstremt trangt inn døren. Om kursen er 50kr,70,250kr spiller liten rolle. Får vi positive fase 2 resultater og TET kan man bare tenke på et tall. Jeg skal dele noen beregninger på forskjellige indikasjoner og prosentvis markedsandeler etter hvert.
SirJohnny
02.08.2022 kl 15:30 81036

Utrolig å tenke på at etter emisjon på 125kr hvor de største eierne tok det mest, har man fått
1. fast track
2. orphan drug
3. fått forlengelse av patenter
4. selskapet har meldt at kreftvaksinen UV1 viste sterk overlevelsesgrad i den pågående fase 1-studien for behandling av ondartede melanom i kombinasjon med pembrolizumab. På tvers av alle 30 pasientene i studien var 24-måneders overlevelsesraten 73 prosent.

Og nå får man aksjen på 70kr før den mest spennende periode i selskapets historie med tett i tett med triggere.



så får man aksjen til 70kr?
Ultimovax
02.08.2022 kl 15:58 80974

Ja, biotek på OSE har vært virkelig trynet siste året. Forskjellen på Ultimo og de andre biotek selskapene er at det mest av nedgangen på de andre mer eller mindre er fortjent pga dårlig rekruttering, dårlige resultater eller forsinkelser. Med Ultimo er det motsatt og dermed har nedgangen fra ATH rundt 170kr og emisjonen på 125kr gitt markedet en alle tiders mulighet til å laste opp på dagens nivåer.
SirJohnny
02.08.2022 kl 22:24 80778

Det kan ikke sammenlignes, nedgangen i Ultimo er helt ubegrunnet i motsetning til resten av sektoren på OSE.
SirJohnny
04.08.2022 kl 10:40 80472

En del spørsmål rundt Ultimovacs i gårsdagens Radium podkast, uten at Einarsson kunne si for mye - så skjønner man at det er mye på gang.
heilo888
04.08.2022 kl 16:04 80348

Her "Fornybar" om Lungvac-studien som enda ikke er kommet i gang.

"Jeg skjønner frustrasjonen til folk rundt at de kliniske forskningsorganisasjonene/sykehusene Ultimovacs har valgt å starte studier med ikke leverer nøyaktig som de forespeiler på oppstart. SÆRLIG nå fordi kursen har vært i en dalende trend etter den fantastiske opptredenen på høsten i 2021.

Jeg er likevel av den oppfatning at det er en distraksjon fra det som virkelig betyr noe - og det er resultater fra NIPU og INITIUM. Det er fint å følge med på utviklingen av kliniske studier, men aksjen har enten klappet sammen eller oppnådd en enorm vekst før disse resultatene i det hele tatt er mulig å skjelne trender i.

I min forrige post skrev jeg at bare Keytruda selges for 2500mill på 5 dager. 50 milliarder i kvartalet. 200 milliarder i året. OG det er økende over hele immunterapifeltet.

Dersom INITIUM og NIPU viser at tillegg av UV1 gir en klinisk meningsfull effekt (ca >20% økning i PFS/OS) er det en hendelse klinikere og børsen virkelig vil legge merke til. Er effekten merkbart bedre enn det snakker vi om en sensasjon.

Rasjonalet til UV1 er logisk og studiene er satt opp så vi får gode svar. Selskapet er finansiert langt forbi readout, og produktet er et kombinasjonsprodukt for et marked hvor
a) de store spillerne har medikamenter på vei ut av patent og jobber med å finne produkter å kombinere med for å øke patenttiden
b) de mindre spillerne ser etter muligheter for å finne kombinasjonsprodukter som gir de mulighet til å raskere spise av markedsandelene

I tillegg er UV1 et pipeline-in-a-drug produkt, som i likhet med en plattform er et enormt verdifullt produktkonsept. Det muliggjør en bred ekspansjon på positive fase 2-data, noe som igjen vil si at en avtale/oppkjøp basert på gode resultater burde gi oss som kjøper på disse nivåene og hele veien opp til dagens kursmål veldig god avkastning på pengene. Å se på BEMPEG-avtalen mellom Nektar Therapeutics og Bristol Myers -Squibb er ikke ulogisk, men man må tenke på at UV1 vil være validert klinisk når de er klare for en deal — med mindre noen blir utålmodig og tilbyr en deal de ikke kan avslå før readout da.
Ultimovax
04.08.2022 kl 20:57 80170

Flott innlegg. Når man ser på salgstallene til Keytruda, setter det ting i perspektiv. Da det selges for 2500mill på 5 dager og over 200 milliarder i året. Dette gjelder kun EN CPI, her finnes uendelig med potensielle indikasjoner…oppsiden og markedet Ultimovacs trer inn i er helt enormt. Minus cash er selskapet priset til knalt 2mrd…det er nada.
heilo888
04.08.2022 kl 23:40 80024

XBI opp hele 5,53% i kveld!
Biotech buller skikkelig i USA og er nå opp 42% fra bunnen i juni.

Nå bør det også her på berge være kjøp av gode biotech-selskaper med formidable potensialer som fremfor alt Ulti, men også Softox, Pho, og kanskje også AZT.
Redigert 05.08.2022 kl 00:00 Du må logge inn for å svare