ULTIMOVACS - once in a lifetime!

Ultimovax
ULTIMO 11.07.2022 kl 00:18 243718

Hvem er Ultimovacs og hvorfor de vil lykkes.

Ultimovacs er et norsk legemiddelselskap som er i gang med å utvikle en vaksine som skal kunne anvendes i forbindelse med all type kreft og holde den i sjakk. Selskapet mener at de har mulighet til å videreutvikle vaksinen for å virke forebyggende for pasienter som for eksempel har arvelig kreft i sin familie. Selskapet er spunnet ut av forskning på Radiumhospitalet og ble grunnlagt i 2011. Professor Gustav Gaudernack står bak selskapets ledende produkt, den universell kreftvaksine, UV1.

Gustav Gaudernack var en av de først som hadde ideen til å stimulere kroppens eget immunsystem mot de mutasjonene som fører til kreft, slik at det gjenkjente kreftceller og angrep dem. Den nye kreftvaksinen er den andre generasjonen av teknologien som professor Gustav Gaudernack har arbeidet med siden starten av 90-tallet. Som eneste selskap i verden har Ultimovacs blodprøver helt tilbake til begynnelsen av 90-tallet som utgangspunktet for sin forskning og optimalisering.
Det første forsøket het GV1001, det var aldri meningen at denne vaksinen skulle være den «endelige» vaksinene, men en del av en to trinns rakett. Gjennom to studier av GV1001 klart man å mobilisere immunforsvaret til henholdsvis 55 og 80 prosent av dem som har fått vaksinen vi kaller GV1001. Noen av de dødssyke lungekreft pasientene har fått gjentatte doser av vaksinen gjennom over 15 år og er fortsatt symptomfrie.

Med utgangspunkt i pasienter som disse langtids overlevende, undersøkte Gaudernack og de andre forskerne i laboratoriet nærmere hvor årsaken ligger til at vaksinen er livsforlengende for enkelte, mens andre hadde liten effekt.
De fant ut at svaret ligger i tre proteinbiter, peptider, som de fant i immunresponsen til pasienter med lang overlevelse.

Basert på disse tre peptidene og 30års erfaring utviklet de det vi i dag kaller UV1.

HVORDAN FUNGERER UV1 OG HVA GJØR DEN UNIK?
Ideen med UV1 er å trene opp immunsystemet til bedre å gjenkjenne kreft. For å unngå oppmerksomheten til T-cellene skjuler kreftcellene det som skiller dem fra andre celler.De kan gjenkjennes ved at de bruker telomerase, som virker inne i cellen. Likevel avsløres cellens bruk av telomerase ved at telomeraktiviteten kommer til uttrykk på celleoverflaten gjennom ulike peptider, små biter av enkle proteiner.
I cirka 90 prosent av alle kreftformer benytter kreftcellene telomerase og gjør seg dermed sårbare for UV1.

UV1 består av store doser av de peptidene som kommer til uttrykk på overflaten i kreftcellene. Det lærer T-cellene hva de skal være oppmerksomme, på slik at de kan drepe slike celler. Enkelt og genialt

HVA GJØR AT VI TROR UV1 VIL FUNGERE OG HVOR STÅR VI?
Som nevnt har GV1001 blitt testet på rundt 1000 pasienter, erfaringer fra dette har vært med på å optimalisere sammensetningen brukt i UV1.
I tillegg har UV1 blitt testet i fire ulike fase I kliniske studier i totalt 82 pasienter. Studiene viser at vaksinen er trygg i bruk og har gitt sterke signaler på effekt. I tillegg er det en sterk validering at UV1 testes sammen med BP.Det at både klinikere og Big pharma har vist enorm interesse for å gjennomføre studier med UV1 er også naturligvis svært positivt, se bare på inkludering av pasienter, selv i en verdensomspennende pandemi. CEO, Carlos har presisert at det er ingen problemer å få samarbeidsavtaler det som er utfordringen er å velge riktig indikasjon, kombinasjon og partner – for å oppnå maksimal verdi for aksjonærer og pasienter.
Oppsummert har altså Ultimovacs i dag satt de største medisinselskapene i verden opp mot hverandre med de største og mest verdifulle CPI’ene og er svært godt kapitalisert til å gjennomføre studiene og til eventuelle forhandlinger med big pharma. (500 millioner i banken)
Det finnes ikke andre biotekselskap i verden som gjennomfører 5 store fase 2 studier og utvikler en profylaktisk plattform og samtidig ikke brenner mer enn rundt 35 millioner i kvartalet, (se for eksempel Nano som brenner rundt 110 millioner i kvartalet) og samtidig er priset til vanvittige lave 2 mrd.
Om Ultimo klarer å dokumentere tilsvarende effekt i fase2 som i tidligere forsøk har de skapt medisinsk historie! Aksjonærene sitter da på en universell kreftvaksine, som er billig å utvikle, enkel å distribuere og sette på pasientene, (et stikk i magen og reise hjem etter 30 minutter) og uten bivirkninger.
Ledelsen og innsiderne eier 80% av selskapet om det er omtrent ikke fri flyt, dette vil forsterke oppgangen etter hvert som markedet får opp øynene for Ultimovacs og UV1. Eierstrukturen er en stor fordel og noe som i stor grad sikrer at Ultimovacs ikke blir solgt til Big Pharma for knapper og glansbilder.

NØKKELPERSON
En viktig mann for å oppnå best mulig avtaler er Ton Berkien som Ultimovacs utrolig nok klarte å få på kroken for rundt 1.5 år siden. Ton Berkien har i 15 år jobbet med forretningsutvikling og oppkjøp i legemiddelindustrien.
Han har reist verden rundt, møtt forskere, håpefulle gründere og forretningsutviklere, og forhandlet på vegne av giganter som Amgen og Takeda. Kort fortalt er hans jobb å få Ultimovacs på radaren til de store farmasiselskaper over hele verden. En stilling han også hadde i danske Nuevolution, selskapet som i 2019 ble kjøpt opp av Amgen

En viktig driver de siste årene har vært de store internasjonale aktørenes ønsker om å sikre seg patenter på nye legemidler, etter hvert som deres egne bestselgere går ut på patent og derfor ikke lenger gir store inntekter.
Store oppkjøp i denne sektoren er lange prosesser som gjerne starter med at selskapene inngår samarbeidsavtaler.
Det er lett å ty til Algeta som en referanse. Selskapet ble kjøpt opp av Bayer i 2014, men det startet med et samarbeid de begynte med i 2009. Noe av det samme så vi i Nuevolution, vi inngikk en stor samarbeidsavtale i 2016, som igjen trigget et oppkjøp.
Når de store farmasigigantene er på jakt etter mulige samarbeidsavtaler eller kandidater for oppkjøp, er det spesielt to ting de ser etter: Et lovende utviklingsprogram for legemidler, eller en attraktiv teknologiplattform.
I Algeta sitt tilfelle var Bayer først og fremst interessert i selskapets hovedprogram, kreftmedisinen Xofigo.
For Nuevolution var Amgen interessert i teknologiplattformen for screening av molekyler. Denne ville Amgen bruke på flere av deres terapiområder, i hovedsak immunologi og onkologi.

En attraktiv teknologiplattform var også det Santaris Pharma satt med da det ble kjøpt av Roche i 2014.
– Interessen kan bli trigget av enten en teknologiplattform eller et forskningsprogram, eller begge deler.
Studiene som gjennomføres i dag:
Ultimovacs er i gang med to fase 2-studier der de kombinerer kreftvaksinen sin, UV1, med to sjekkpunkthemmere – nivolumab og ipilimumab – i behandling av pasienter med malignt melanom (føflekkreft med spredning) og mesoteliom (kreft i lungesekken, ofte relatert til asbest).
Den første studien, Initium, driver de selv, mens den andre studien, Nipu, er ledet av Åslaug Helland, som er lungekreftoverlege og forskningsleder for kreftklinikken ved Oslo universitetssykehus.

I sistnevnte studie er det farmasiselskapet Bristol-Myers Squibb (BMS), som står bak sjekkpunkthemmerne i studien.
Da nyheten om samarbeidet med dette selskapet ble kjent i desember 2019, skjøt aksjekursen til Ultimovacs i været.
I tillegg til de to fase 2-studiene som allerede er i gang, har Ultimovacs også en samarbeidsavtale med den nordiske gynekologiforeningen og AstraZeneca om en studie på livmorhalskreft.

Her bidrar AstraZeneca med sin sjekkpunkthemmer, durvalumab, og sin PARP-hemmer, olaparib, mens Ultimovacs bidrar med sin UV1-vaksine.
Selskapet har også et samarbeid med Halle University i Tyskland, hvor kombinasjonen UV1 og pembrolizumab testes på pasienter med hode-halskreft.
Det at Ultimovacs dag er partnere med BMS og AstraZeneca må ikke undervurderes.

Kort oppsummert
- Universal kreftvaksine
- Innsiderne og eierne eier 80% av selskapet
- Selv med verdensomspennende pandemi har de lykkes med rekrutering av pasienter
- Klinikerne elsker UV1
- Ingen birvirkninger av betydning
- 5 fase 2 studier med 600 pasienter og de største og mest verdifulle CPI’ene
- Partner med big pharma
- Egen teknologiplattform (TET)
- Ekstremt dyktige ansatte i den ypperste verdensklasse (Ton Berkieb, Carlos de Sousa, Sara Mangsbo, Gustav Gaudernack mm)
- Bransjens laveste cash burn vs studienes størrelse og omfang
- 500 millioner i egenkapital

Ultimovacs er det første biotekselskapet jeg har investert i siden Algeta, selskapet har alt, og den muligheten som ligger her får man kanskje bare en eller to ganger i livet. Oppsiden er enorm, krig, inflasjon og pandemi gjør at man faktisk kan handle Ultimovacs 40% fra toppen, dette til tross for at de i perioden har som verdens kanskje eneste biotekselskap holdt inkluderingstakten opp, forlenget patenter mm.

Oppsiden er enorm, tenk på et tall – en universell kreftvaksine…Her vil det skje mye de neste halvåret.
Anbefaler alle å selv lese seg opp på selskapet, teknologien, studiene de skal gjennomføre, eierstruktur og kompetansen til ledelsen.
Personlig er jeg tungt inn i Ultimovacs og har blitt spurt om å sette kursmål, men det ønsker jeg ikke å gjøre – rett og slett for man vil bli stemplet som useriøs, for kursmålene blir hinsides.
Redigert 11.07.2022 kl 00:39 Du må logge inn for å svare
Ultimovax
04.08.2022 kl 23:52 7058

Ja, det har vært en fantastisk oppgang i US, men i Norge virker det som olje og fisk er tingen. Biotek genrelt har en fantastisk fremtid - er det noe vi mennesker trenger er det biotek og utviklingen skjer nå så utrolig raskt.

La oss se om den positive trenden vil smitte på Norge og Ultimovacs.
Ultimovax
04.10.2022 kl 22:35 6584

Fint med en opptur i dag, men for min egen del handler jeg ikke ut i fra følelser eller markedspsykologi. Da hadde jeg kommet til å solgt feks Algeta på 15kr. Her må man lese seg opp på teknologien, personene bak teknologien, ledelsen og eierstrukturen. Ta egne valg, personlig tror jeg vi får en vaksine som vil inngå i det fleste standard kreftbehandlinger og i forskjellige stadier av behandlingsforløpet. Den potensielle oppsiden, er større enn hva vi noen gang har sett av biotek på OSE og Skandinavia tidligere. Men det viktigste er at pasientene får en skånsom behandling som gir økt livskvalitet og lengre overlevelse.
Redigert 04.10.2022 kl 22:36 Du må logge inn for å svare
Rassen
04.10.2022 kl 22:40 6651

Hvorfor skriver ikke finansavisen ett eneste ord om dagens vinner???
heilo888
04.10.2022 kl 23:12 6634

Så det, og har kommentert det til hun journalisten som skrev oppsummeringen fra dagens børsdag.
SirJohnny
04.10.2022 kl 23:58 6605

Selskapet er undervurdert og underanalysert - noe av grunnen til kursen også er så lav. Bare vent til markedet våkner og vi får en omsetning på + 100 mill på en dag, da blir det trangt inn døra.
SirJohnny
05.10.2022 kl 22:42 6487

Hurra; https://www.globenewswire.com/news-release/2022/10/05/2529004/0/en/Ultimovacs-Announces-Positive-Three-Year-Results-of-71-Overall-Survival-Rate-in-Cohort-1-of-UV1-103-Study-in-Metastatic-Malignant-Melanoma.html

«“The high survival rate after three years for metastatic malignant melanoma patients is very encouraging and reinforces the positive data we have consistently observed throughout the UV1-103 trial,” said Jens Bjørheim, Chief Medical Officer of Ultimovacs. “As previously reported, the combination of UV1 and pembrolizumab has a strong safety and tolerability profile. These three-year data also signal that UV1 continues to mobilize the immune system providing patients with a long-term, effective clinical response. We are very pleased to see the positive results for these patients.”

heilo888
06.10.2022 kl 16:05 6399

Edison mener Ultimovacs bør prises til 7,2 milliarder med en aksjekursen NOK 209.

"Ultimovacs’ lead therapeutic vaccine candidate, UV1, continues to display positive signs of clinical efficacy, this time in the form of long-term patient survival from the ongoing Phase I (NCT03538314) study in advanced unresectable and metastatic malignant melanoma patients. The trial is investigating UV1 in combination with Merck’s immune checkpoint inhibitor (ICI) pembrolizumab (Keytruda) in the first-line setting. The three-year overall survival (OS) rate from patients in cohort one of the study was 71% (12/17). This result builds on the consistently high OS rates already observed from the trial: 85% (17/20) after one year and 80% (16/20) after two-year follow-up. We believe these latest data not only highlight the clinical utility of UV1 in melanoma patients, but also provide encouraging signs for further indications which UV1 is being investigated in the clinic. We continue to value Ultimovacs at NOK7.2bn or NOK209/share."
Ultimovax
18.10.2022 kl 09:26 6253

Denne setningen burde doblet kursen i dag

«The biomarker data provide a particularly important insight into the study population, showing that the combination treatment resulted in good clinical responses in patients considered less likely to respond to monotherapy checkpoint inhibition.»

Her følger alle de største kraftselskapene i verden med..
Ultimovax
18.10.2022 kl 11:13 6220

Markedet er ikke enig og slik har det vært i år. Personlig kjøpte jeg enda mer etter dagens melding og det ovenstående sitatet, spesielt siden markedet ikke skjønner hva dette kan bety.
SirJohnny
18.10.2022 kl 13:53 6146

Brytes 81kr er det null motstand og vi kan få en heftig avslutning på dagen. Tenk når markedet faktisk ser på oppsiden om Ultimovacs faktisk lykkes og det blir FOMO
gade
18.10.2022 kl 15:40 6156

I USA var det i 2018 84000 nye tilfeller av malignt melanom. Keynote -716 studien sier at risikoen for tilbakefall ble redusert betydelig med 35% når pasienter med ikke sårdannende melanom uten spredning fikk immunterapi (KEYTRUDA) alene etter at føflekken ble fjernet kirurgisk . Etter dagens positive melding er det logisk å anta ytterligere reduksjon av tilbakefall(recidiv) vil oppnåes med Pembroluzimab / UV 1 i kombinasjon . Ved dagens informasjon så man at 57% hadde tumorskrumpning på mer enn 30 % og 33 % hadde fullstendig remisjon (svulstene forsvant helt ) .Overlevelses rate etter 3 år 71%,som indikerer vedvarende immunrespons. Framtiden virker meget lovende g det blir spennende å følge resultatene av de andre forsøkene som er i gang på andre kreft-typer. Markedet er meget stort ,og patentgodkjenningen i USA for kombinasjonsbehandlingen av Malignt Melanom er nok verdt noen kroner relatert til antall årlige nye tilfeller . Sitt rolig folkens !!
Rassen
19.10.2022 kl 16:22 5979

Rett ned igjen etter et par dager med opptur…
Gunnars
20.10.2022 kl 10:59 5984

Leste meg opp på denne.
Spennende selskap som kan ha noe stort på gang.
Tar en lyttepost og sitter musestille :)
Rassen
20.10.2022 kl 14:28 6028

Raser ned i dag også…..
Gunnars
20.10.2022 kl 14:32 6151

Snedig handelsmønster.
Her skal det ristes ut.

Stay calm :)
heilo888
31.10.2022 kl 08:59 5820

Bedre håp for pasienter med eggstokkreft ifb. med kombistudie med UV1 i 11 europeiske land

https://www.healthtalk.no/eggstokkreft-esgo-kreft/dette-gjennombruddet-har-kurert-mange-kvinner-med-eggstokkreft/163165
Otard
31.10.2022 kl 09:14 5958

Fra artikkelen:
Norsk kreftvaksine
Han forteller at nå pågår en studie der kreftvaksinen UV-1 som er utviklet av det norske selskapet Ultimovacs testes sammen med en immunsjekkpunkthemmer og en PARP-hemmer. - Studien pågår i 11 europeiske land og jeg har stor trop på at den vil gi oss gode resultater, sier Mirza.
Gunnars
31.10.2022 kl 09:39 6054

Utrolig spennende.
Hvis disse, som vi håper, har noe på gang innen kreftbehandling, er oppsiden enorm.

Anbefaler alle å lese seg opp.
SirJohnny
01.11.2022 kl 15:59 5846

Markedet skjønner dessverre ikke hva som er på gang, men det kommer og når markedet våkner å man får en omsetning på 50-100 million per dag ser man 200kr raskere enn man tror. Lykkes Ultimovacs i de pågående studiene kan man faktisk lett se 1000kr per aksje, og det er til og med konservativt.
Sydney
02.11.2022 kl 07:56 5715

På en partner avtale så tror jeg kursen er nærmere 800 kr. Så spørs det hvor bra medisinen er. Bare litt bedre så spørs det. Men betraktelig forbedring av cpi... Ja tenk på ett tall. Da kan man fort bli rik.
Ultimovax
02.11.2022 kl 15:15 5651

«Problemet» er at analytikere og andre neppe ønsker å dumme seg ut med å komme med anslag/kursmål ved positiv avlesning. Har man tro på positiv avlesning er dagens kursnivå drømme inngang, spesielt sett i lyset av alle positive signaler siden emisjon på 125kr og tidligere ATH. Litt volum og noen som vil ha aksjer for 5-6 millioner så er kursen tresifret igjen.
SirJohnny
14.11.2022 kl 14:33 5423

Hopper nok raskt til 125kr hvor emisjonen ble overtegnet denne uken. Tenk når volumet kommer mer opp og interessen tar seg opp sammen med økt sannsynlighet for positiv avlesning og få frie aksjer i markedet - denne skal høyt!
Lighttrela
14.11.2022 kl 15:47 5361

Ultimovacs, fin avslutning idag!!!?
SirJohnny
15.11.2022 kl 00:46 5248

I morgen (tirsdag) kommer Geir Holom til radium podkasten for å snakke om blant annet Ultimovacs, det blir spennende. Ultimovacs skal også presenterer på BioStock Life Science Summit 2022, November 29-30 dette blir et viktig arrangment som kan skape økt interesse fra våre svenske investorer.
SirJohnny
16.11.2022 kl 12:00 4929

Antar vi går igjennom den siste fulltegnede emisjonen på 125kr denne uken. 200kr i løpet av året og 200-250kr i januar gitt vi ikke har fått avlesning til da.
Sydney
16.11.2022 kl 12:18 5072

Jeg tenkte 125-150 kr I midten av desember. Men det har gått fortere enn jeg antok. Får bare håpe at verden er litt normal fram til nyåret og en evt parter avtale.
SirJohnny
16.11.2022 kl 12:36 5094

Tenk av en avtaleparter kan være…og vi vet at Ultimovacs snakker med alle de største farmasiselskapene.

Den største CPIEen (Keytruda) selger for over 200 milliarder NOK i året. 
som nevnt ovenfor finnes disse peptidene i 90% av all kreft, derfor kan UV1 benyttes i nesten alle sykdommer Keytruda kan benyttes i - og da blir potensialet enormt. 
Så må man justere inntjeningspotensialet etter hva sannsynligheten er for at dette faktisk skjer 
Nå er market cap 3 milliarder NOK - så sannsynligheten blir av markedet beregnet til å være svært liten.

Igjen - tenk hva en avtale kan være verdt, markedet vil bli blåst fullstendig av banen..
Sydney
16.11.2022 kl 12:44 5102

Tror man skal være nøktern ift partner avtale. Er det gode resultater får vi håpe på ett kontantbeløp og en høy andel royalties. Husk nykode landet verdenes høyeste partner avtale med potensielt 8 milliarder I milestones og low double digit royalties. De fikk ca 2 milliarder upfront.


Hadde man fått noe lignende men med en høyere royalties opp mot 50% tror jeg det er realistisk.
heilo888
16.11.2022 kl 15:00 5007

Blir ikke noen partneravtale på nyåret som Sydney skriver.
Først skal man forta en avlesning, trolig en gang i løpet av vinteren. Så skal dataene renskes og gjøres klar til publisering noe som ledelsen har sagt vil ta alt fra noen uker til noen måneder. Derfra har Carlos uttalt at det vil ta mellom 6-12 måneder å fremforhandle en partneravtale.

Dette sagt så kan en avlesning komme tidligere enn antatt avhengig av hvor syke pasientene har vært. Rekrutteringen har skjedd i koronatiden så dette kan spille inn.
Så en avtale kan kommer tidligst til sommeren 2023 og senest et godt stykke ut i 2024.

Selv om man alltid har datarisiko innen biotech mener jeg at rasjonale er godt tilrettelagt for meget gode studieresultater og en god partneravtale om det skulle bli utfallet.
Men det er også på sin plass å nevne at flere kompetente personer på Ultimovacs mener at et oppkjøp av UV1-teknologien eller hele selskapet er langt mer sannsynlig enn en partneravtale.
Redigert 16.11.2022 kl 15:21 Du må logge inn for å svare
SirJohnny
16.11.2022 kl 15:46 4974

Er ikke vanskelig å tenke seg at Ultimo raskt kan bli tidenes «julekule»/«nyttårsrakett» på Oslo Børs
Ultimovax
16.11.2022 kl 15:55 4959

Det er nok ikke utenkelig at det kan bli et vanvittig jule-rally. Syns det er greit kursen roet seg litt i dag, liker ikke så godt disse hoppene på 15-20% liker bedre at det tikker rolig oppover dag for dag i takt med økende sannsynlighet for positiv avlesning.
heilo888
16.11.2022 kl 16:12 4960

Tror ikke man nå skal være så fokusert på en eventuell partneravtale eller oppkjøp da det aller viktigste nå først er å få avlest best mulig studieresultater fra Initium og Nipu.
Hvor god en partneravtale blir, eller hvor høy en oppkjøpspris vil være, samt hvor aksjekursen går, er helt og holdent avhengig av hvor gode resultatene blir.
Redigert 16.11.2022 kl 16:30 Du må logge inn for å svare
Ultimovax
17.11.2022 kl 08:34 4706

Nok et døgn uten melding om NITIUM og sannsynligheten for positiv avlesning øker ytterligere.
heilo888
17.11.2022 kl 11:25 4591

Ser mest ut som at aksjekursen nå konsoliderer og samler krefter før den gjør et nytt støt oppover.

Kraftige stigninger i aksjekurs kommer alltid i rykk og napp da noen alltid vil ta gevinst underveis. Konsolidering og moderate kursnedganger i en stigende trend er bare sunt.
Redigert 17.11.2022 kl 11:39 Du må logge inn for å svare
Sydney
17.11.2022 kl 11:30 4588

De skal analysere resultatene de tar uker kanskje ett par måneder. Så det kommer nok ingen melding før på nyåret. Bare å være tolmodig. Ved suksess når de endepunktene på nyåret. Så går det kanskje
5-8 uker. Så man risikerer å vente litt på dette. Eneste er at jo lengre venting jo bedre er det i teorien.
Redigert 17.11.2022 kl 12:08 Du må logge inn for å svare
Ultimovax
17.11.2022 kl 12:34 4564

Ja, det som er poenget. No news = good news