ULTIMOVACS - once in a lifetime!

Ultimovax
ULTIMO 11.07.2022 kl 00:18 243788

Hvem er Ultimovacs og hvorfor de vil lykkes.

Ultimovacs er et norsk legemiddelselskap som er i gang med å utvikle en vaksine som skal kunne anvendes i forbindelse med all type kreft og holde den i sjakk. Selskapet mener at de har mulighet til å videreutvikle vaksinen for å virke forebyggende for pasienter som for eksempel har arvelig kreft i sin familie. Selskapet er spunnet ut av forskning på Radiumhospitalet og ble grunnlagt i 2011. Professor Gustav Gaudernack står bak selskapets ledende produkt, den universell kreftvaksine, UV1.

Gustav Gaudernack var en av de først som hadde ideen til å stimulere kroppens eget immunsystem mot de mutasjonene som fører til kreft, slik at det gjenkjente kreftceller og angrep dem. Den nye kreftvaksinen er den andre generasjonen av teknologien som professor Gustav Gaudernack har arbeidet med siden starten av 90-tallet. Som eneste selskap i verden har Ultimovacs blodprøver helt tilbake til begynnelsen av 90-tallet som utgangspunktet for sin forskning og optimalisering.
Det første forsøket het GV1001, det var aldri meningen at denne vaksinen skulle være den «endelige» vaksinene, men en del av en to trinns rakett. Gjennom to studier av GV1001 klart man å mobilisere immunforsvaret til henholdsvis 55 og 80 prosent av dem som har fått vaksinen vi kaller GV1001. Noen av de dødssyke lungekreft pasientene har fått gjentatte doser av vaksinen gjennom over 15 år og er fortsatt symptomfrie.

Med utgangspunkt i pasienter som disse langtids overlevende, undersøkte Gaudernack og de andre forskerne i laboratoriet nærmere hvor årsaken ligger til at vaksinen er livsforlengende for enkelte, mens andre hadde liten effekt.
De fant ut at svaret ligger i tre proteinbiter, peptider, som de fant i immunresponsen til pasienter med lang overlevelse.

Basert på disse tre peptidene og 30års erfaring utviklet de det vi i dag kaller UV1.

HVORDAN FUNGERER UV1 OG HVA GJØR DEN UNIK?
Ideen med UV1 er å trene opp immunsystemet til bedre å gjenkjenne kreft. For å unngå oppmerksomheten til T-cellene skjuler kreftcellene det som skiller dem fra andre celler.De kan gjenkjennes ved at de bruker telomerase, som virker inne i cellen. Likevel avsløres cellens bruk av telomerase ved at telomeraktiviteten kommer til uttrykk på celleoverflaten gjennom ulike peptider, små biter av enkle proteiner.
I cirka 90 prosent av alle kreftformer benytter kreftcellene telomerase og gjør seg dermed sårbare for UV1.

UV1 består av store doser av de peptidene som kommer til uttrykk på overflaten i kreftcellene. Det lærer T-cellene hva de skal være oppmerksomme, på slik at de kan drepe slike celler. Enkelt og genialt

HVA GJØR AT VI TROR UV1 VIL FUNGERE OG HVOR STÅR VI?
Som nevnt har GV1001 blitt testet på rundt 1000 pasienter, erfaringer fra dette har vært med på å optimalisere sammensetningen brukt i UV1.
I tillegg har UV1 blitt testet i fire ulike fase I kliniske studier i totalt 82 pasienter. Studiene viser at vaksinen er trygg i bruk og har gitt sterke signaler på effekt. I tillegg er det en sterk validering at UV1 testes sammen med BP.Det at både klinikere og Big pharma har vist enorm interesse for å gjennomføre studier med UV1 er også naturligvis svært positivt, se bare på inkludering av pasienter, selv i en verdensomspennende pandemi. CEO, Carlos har presisert at det er ingen problemer å få samarbeidsavtaler det som er utfordringen er å velge riktig indikasjon, kombinasjon og partner – for å oppnå maksimal verdi for aksjonærer og pasienter.
Oppsummert har altså Ultimovacs i dag satt de største medisinselskapene i verden opp mot hverandre med de største og mest verdifulle CPI’ene og er svært godt kapitalisert til å gjennomføre studiene og til eventuelle forhandlinger med big pharma. (500 millioner i banken)
Det finnes ikke andre biotekselskap i verden som gjennomfører 5 store fase 2 studier og utvikler en profylaktisk plattform og samtidig ikke brenner mer enn rundt 35 millioner i kvartalet, (se for eksempel Nano som brenner rundt 110 millioner i kvartalet) og samtidig er priset til vanvittige lave 2 mrd.
Om Ultimo klarer å dokumentere tilsvarende effekt i fase2 som i tidligere forsøk har de skapt medisinsk historie! Aksjonærene sitter da på en universell kreftvaksine, som er billig å utvikle, enkel å distribuere og sette på pasientene, (et stikk i magen og reise hjem etter 30 minutter) og uten bivirkninger.
Ledelsen og innsiderne eier 80% av selskapet om det er omtrent ikke fri flyt, dette vil forsterke oppgangen etter hvert som markedet får opp øynene for Ultimovacs og UV1. Eierstrukturen er en stor fordel og noe som i stor grad sikrer at Ultimovacs ikke blir solgt til Big Pharma for knapper og glansbilder.

NØKKELPERSON
En viktig mann for å oppnå best mulig avtaler er Ton Berkien som Ultimovacs utrolig nok klarte å få på kroken for rundt 1.5 år siden. Ton Berkien har i 15 år jobbet med forretningsutvikling og oppkjøp i legemiddelindustrien.
Han har reist verden rundt, møtt forskere, håpefulle gründere og forretningsutviklere, og forhandlet på vegne av giganter som Amgen og Takeda. Kort fortalt er hans jobb å få Ultimovacs på radaren til de store farmasiselskaper over hele verden. En stilling han også hadde i danske Nuevolution, selskapet som i 2019 ble kjøpt opp av Amgen

En viktig driver de siste årene har vært de store internasjonale aktørenes ønsker om å sikre seg patenter på nye legemidler, etter hvert som deres egne bestselgere går ut på patent og derfor ikke lenger gir store inntekter.
Store oppkjøp i denne sektoren er lange prosesser som gjerne starter med at selskapene inngår samarbeidsavtaler.
Det er lett å ty til Algeta som en referanse. Selskapet ble kjøpt opp av Bayer i 2014, men det startet med et samarbeid de begynte med i 2009. Noe av det samme så vi i Nuevolution, vi inngikk en stor samarbeidsavtale i 2016, som igjen trigget et oppkjøp.
Når de store farmasigigantene er på jakt etter mulige samarbeidsavtaler eller kandidater for oppkjøp, er det spesielt to ting de ser etter: Et lovende utviklingsprogram for legemidler, eller en attraktiv teknologiplattform.
I Algeta sitt tilfelle var Bayer først og fremst interessert i selskapets hovedprogram, kreftmedisinen Xofigo.
For Nuevolution var Amgen interessert i teknologiplattformen for screening av molekyler. Denne ville Amgen bruke på flere av deres terapiområder, i hovedsak immunologi og onkologi.

En attraktiv teknologiplattform var også det Santaris Pharma satt med da det ble kjøpt av Roche i 2014.
– Interessen kan bli trigget av enten en teknologiplattform eller et forskningsprogram, eller begge deler.
Studiene som gjennomføres i dag:
Ultimovacs er i gang med to fase 2-studier der de kombinerer kreftvaksinen sin, UV1, med to sjekkpunkthemmere – nivolumab og ipilimumab – i behandling av pasienter med malignt melanom (føflekkreft med spredning) og mesoteliom (kreft i lungesekken, ofte relatert til asbest).
Den første studien, Initium, driver de selv, mens den andre studien, Nipu, er ledet av Åslaug Helland, som er lungekreftoverlege og forskningsleder for kreftklinikken ved Oslo universitetssykehus.

I sistnevnte studie er det farmasiselskapet Bristol-Myers Squibb (BMS), som står bak sjekkpunkthemmerne i studien.
Da nyheten om samarbeidet med dette selskapet ble kjent i desember 2019, skjøt aksjekursen til Ultimovacs i været.
I tillegg til de to fase 2-studiene som allerede er i gang, har Ultimovacs også en samarbeidsavtale med den nordiske gynekologiforeningen og AstraZeneca om en studie på livmorhalskreft.

Her bidrar AstraZeneca med sin sjekkpunkthemmer, durvalumab, og sin PARP-hemmer, olaparib, mens Ultimovacs bidrar med sin UV1-vaksine.
Selskapet har også et samarbeid med Halle University i Tyskland, hvor kombinasjonen UV1 og pembrolizumab testes på pasienter med hode-halskreft.
Det at Ultimovacs dag er partnere med BMS og AstraZeneca må ikke undervurderes.

Kort oppsummert
- Universal kreftvaksine
- Innsiderne og eierne eier 80% av selskapet
- Selv med verdensomspennende pandemi har de lykkes med rekrutering av pasienter
- Klinikerne elsker UV1
- Ingen birvirkninger av betydning
- 5 fase 2 studier med 600 pasienter og de største og mest verdifulle CPI’ene
- Partner med big pharma
- Egen teknologiplattform (TET)
- Ekstremt dyktige ansatte i den ypperste verdensklasse (Ton Berkieb, Carlos de Sousa, Sara Mangsbo, Gustav Gaudernack mm)
- Bransjens laveste cash burn vs studienes størrelse og omfang
- 500 millioner i egenkapital

Ultimovacs er det første biotekselskapet jeg har investert i siden Algeta, selskapet har alt, og den muligheten som ligger her får man kanskje bare en eller to ganger i livet. Oppsiden er enorm, krig, inflasjon og pandemi gjør at man faktisk kan handle Ultimovacs 40% fra toppen, dette til tross for at de i perioden har som verdens kanskje eneste biotekselskap holdt inkluderingstakten opp, forlenget patenter mm.

Oppsiden er enorm, tenk på et tall – en universell kreftvaksine…Her vil det skje mye de neste halvåret.
Anbefaler alle å selv lese seg opp på selskapet, teknologien, studiene de skal gjennomføre, eierstruktur og kompetansen til ledelsen.
Personlig er jeg tungt inn i Ultimovacs og har blitt spurt om å sette kursmål, men det ønsker jeg ikke å gjøre – rett og slett for man vil bli stemplet som useriøs, for kursmålene blir hinsides.
Redigert 11.07.2022 kl 00:39 Du må logge inn for å svare
Anunnaki
21.03.2023 kl 13:27 7026

Jeg må dessverre gi opp å forklare dette ytterligere.

Enten så forstår man at selskapet baserer sin guiding på at CRO sin jobb tar 2 måneder, eller så forstår man det ikke.
Husk at CRO vil melde ifra til CMO og CEO når de påbegynner denne prosessen.

Dersom Ultimovacs ikke har hørt noe fra CRO til den 10. mai så vil de da forvente at data ikke vil bli presentert før i H2.
10. mai + minst 2 måneder cleaning = H2.
Guidinga har ikke noe å gjøre med at de må vite resultatet. De guider for når data mest sannsynlig (i deres syn) forventes å bli presentert til markedet ut fra linja de har lagt seg på og uttalt om at dette "normally takes 2 - 3 months".

Før eller siden vil man nå et tidspunkt i H1 hvor selskapet vil kunne endre guiding gitt at de fortsatt ikke har fått beskjed fra CRO om at de har påbegynt sitt arbeide.
Redigert 21.03.2023 kl 13:31 Du må logge inn for å svare
uRassen
21.03.2023 kl 13:47 7041

"Minst 2 måneder" er vel din tolkning, og er jo noe man ikke vet hvor lang tid tar.. alt fra noen uker til 2 måneder.
Og siden de ikke ønsker å kommunisere når CMO og CEO når 70 events er oppnådd, så er jo dette informasjon som offisielt ikke publiseres.
Så konservative som de er, hvorfor skulle de nå endre guiding basert på at man kanskje sklir, men ikke vet noe mer konkret. Plutselig kommer dataene, og det tar 2 uker å få resultat - da ville de jo være helt på bærtur :P
Når det er klart offentliggjøres dette med pressemeldingen, men vi hører nok nada før dette.
Redigert 21.03.2023 kl 13:48 Du må logge inn for å svare
Anunnaki
22.03.2023 kl 09:41 6913

Jeg har ikke noen formening om minst 2 måneder.
Det er CEO som sier dette normally takes two to three months.

Spiller ikke noen rolle hva jeg mener. Selskapet guider ikke på mine antagelser, men Carlos og Jens sine.
De med deep insight på Tekinvestor sier dette tar 4 - 6 uker.
Redigert 22.03.2023 kl 09:41 Du må logge inn for å svare
heilo888
22.03.2023 kl 10:35 6967

Anbefaler å høre siste podkast om Ultimovacs.

https://soundcloud.com/user-972208711
heilo888
22.03.2023 kl 10:41 7010

Her "polygon" etter å ha hørt radium podkast:

"Fin Radium med Carlos og Anne i går synes jeg. Fint at de gikk litt igjennom statistikken og fikk ut klart og tydelig at primærendepunktet oppnås ved en HR=0.73. Carlos brukte en metafor om “concentric circles” som dersom de utvides jevnt fra de to hypotensene på henholdsvis HR=1.00 og HR=0.60, så møtes de på HR=0.73.

Men jeg bet meg merke i noe annet som omsider ble tidfestet: Etter resultatene (mest sannsynlig) får vi vite mer om UV2: “In addition, what we are doing in parallel [to TENDU] is a lot of preclinical activities and CMC. So we expect that in the second half of this year we will be able to reveal a little bit more - be more visible in terms of what we have with the TET, not TENDU, but the platform in general”

For de som er nye i tråden trengs kanskje en liten repetisjon på hva UV2 er: Alle vaksiner bruker en adjuvans for å trigge en respons fra immunsystemet. UV1 bruker i dag en standard adjuvans som heter GM-CSF. Denne har såpass stor risiko for såpass kjipe bivirkninger at det ikke er aktuelt å bruke den til å vaksinere friske personer. Dersom pågående studier viser at peptidene i UV1 hjelper til med å kurere kreft, så er det absolutt all grunn til å tro at de også fungerer (og så gar fungerer enda bedre) til å forhindre kreft i personer som har høy risiko for fremvekst eller tilbakefall av kreft. Men for dette trenger man altså en ny adjuvans. Det er derfor Ultimovacs kjøpte TET tilbake rett før IPO. Med på kjøpet fikk de TENDU-peptidene som Sara Mangsbo hadde utviklet for å bruke sammen med TET-adjuvansen. Det at disse var nærme klare til å kunne brukes i klinikk er grunnen til at man kjører TENDU-studien nå med disse peptidene. Men det primære er altså ikke å se om disse peptidene er safe og kan ha effekt i akkurat prostatakreft - det er for å finne ut om TET-adjuvansen er safe og gir en immunrespons som indikerer at den vil fungere sammen med UV1-peptidene. Etter børsnoteringen har man bevisst ikke snakket om UV2, men dette har vært planen hele veien, og man har underveis i det stille jobbet med denne for å få den klar for klinikk (noe nåværende CEO nå for første gang indirekte bekrefter). Om UV1 nå viser gode resultater, så vil altså selskapet ganske umiddelbart dele denne “next-level”-planen. Da vil i hvert fall analytikerne sine tvangsmessige indikasjonsbaserte rNPV-analyser gå BOINK!"
Anunnaki
22.03.2023 kl 13:27 6919

Anbefaler også å høre denne podcasten et par ganger.
Hørte du hva Carlos de Sousa gjentar om cleaning av data?

De har sikkert fått masse spørsmål rundt dette, og kanskje fått med seg det som skrives på tekinvestor, HO m.fl.

Fri oversettelse:
Dette er svært krevende arbeid, og det er utrolig viktig at man får det riktig. Mye viktigere enn at det går fort.
Det er helt vanlige folk som jobber i vanlige jobber / vanlige dager med dette. De har fri på kveldstid og i helger, og de har også ferie og går på dass som andre folk.

Mao tar dette mest sannsynlig two to three months, heller enn 4-6 uker. Selvsagt kan det være noen anonyme på andre forum som hevder de vet bedre for de jobber i denne bransjen. Velger selv hvem man vil høre på.
Redigert 22.03.2023 kl 13:29 Du må logge inn for å svare
heilo888
22.03.2023 kl 16:15 6811

Med tanke på tid til datavasking er det sagt litt forskjellig fra CEO Carlos de Sousa, HIR. Anne Worsøe, CMO. Jens Bjørheim og styreleder Jonas Einarsson; etter all sannsynlighet fordi ingen av de vet med sikkerhet.
Som følge av at dette er en events-drevne studier hvor rensing av data kan gjøres underveis og at Bjørheim er best kvalifisert til å si noe om dette så forholder jeg meg personlig til hans uttalelse om at datavaskingen mest trolig vil ta noen uker men neppe over 2 måneder.

Så får hver og en gjøre seg opp sin egen mening uten at dette spørsmålet egentlig er så viktig.
Det er de kommende dataene som er viktige.
Redigert 22.03.2023 kl 18:41 Du må logge inn for å svare
Anunnaki
22.03.2023 kl 20:54 6567

Ja, de kommende dataene vil avgjøre alt.

Uheldigvis har studiene pågått under en pandemi som medfører mye usikkerhet (ekstra risiko).
Kan en mRNA vaksine ha gjort ting med immunforsvaret som gjør at UV1 minsker sin effekt eller til og med blir i overkant effektivt, kan standardbehandling ha fått en boost takket være mRNA?
Mye har skjedd med mange mennesker etter å ha mottatt denne vaksinen. Brainfog, utmattelse, redusert lungekapasitet, ukontrollerte blødninger for å nevne noen vanlige bivirkninger.

Flere medisinske studier har fått problemer pga pandemiens effekter. Vil også Ultimovacs føye seg inn i denne rekken?
Rule
22.03.2023 kl 21:15 6547

hvis de får besked når CRO begynner at cleane data, så kan de vel fint give denne besked til markedet også...? det giver da ingen mening at de forsøger at sidde på den info...
er der nogen der ved om de har tænkt sig at melde ud til markedet hvornår data cleaning starter...? dvs hvornår den sidste event er indtruffet...?
Redigert 22.03.2023 kl 21:16 Du må logge inn for å svare
Carrera
22.03.2023 kl 22:23 6487

SirJohnny
15.12.2022 kl 14:43
"Mellom 200-250kr til nyttår er helt realistisk, husk kommer vi til medio Januar uten avlesning er 250kr billigere enn 120kr i dag sett ut i fra risk/reward."
Rule
23.03.2023 kl 02:00 6402

A significant opportunity exists here that the market has yet to realize.
https://www.reddit.com/r/stockstobuytoday/comments/10vcz6k/universal_cancer_vaccine_with_very_promising/

Ja, det er ret utroligt at kursen ikke er stukket mere af endnu, men makro har lagt en kæmpe dæmper og så er der måske en del sandhed i ovenstående.

Der ligger også noget usikkerhed rundt om tipping point for hvor langt vi er på tidsaksen for de event drevet studier. Er data rensning 2 uger eller 3 måneder...?
Det er dog hævet over enhver tvivl at vi nu virkelig træder forbi selv den usikkerhed i løbet af de næste par uger...
Og vi træder ind i en tids periode hvor vi ikke blot kan tale om god chance for at opnå endepunkt, men taler om significant effekt ! ! !

Følger kontrol armen CM511 og bruger vi 1 til 3 måneder til data rensning:

primary endpoint: 15/11 --> 15/12 til 15/2 incl. rensning 1-3 mndr
significant effect: 6/2 --> 6/3 til 6/5 incl. rensning 1-3 mndr

on top så har vi NIPU som dag for dag øger sin overvægt i sandsynlighed for at vise significant effekt contra no effect på en meget stejl kurve i løbet af de næste 2-3 måneder...

men som ultimo selv skriver om initium:

...patients will be administered UV1 in combination with ipilimumab (CTLA-4 checkpoint inhibitor) and nivolumab (PD-1 checkpoint inhibitor). The trial will be run in the US and Europe, including Norway. The first INITIUM patient was treated at the Oslo University Hospital (OUS) in June 2020, and the last patient was enrolled in July 2022
...
Ultimovacs hopes UV1 vaccination will increase the response rate further for this patient group. If successful, the combination therapy will be a SIGNIFICANT INNOVATION and address a LARGE MEDICAL NEED....
https://ultimovacs.com/clinical-studies
Redigert 23.03.2023 kl 02:11 Du må logge inn for å svare
uRassen
23.03.2023 kl 09:15 6266

De har kommunisert ganske tydelig at ingenting blir publisert før resultatene er klare. De vil mao ikke melde når 70 eventer er oppnådd.
Gullit
23.03.2023 kl 09:53 6471

Hva kan vi forvente oss imorgen?
VIP001
23.03.2023 kl 10:23 6416

Hva skjer i morgen?
Capaz
23.03.2023 kl 11:04 6336

Årsrapport blir publisert i morgen tidlig. Interessant å lese, men skal normalt ikke inneholde vesentlig ny informasjon.
Rule
23.03.2023 kl 17:37 6176

er det ikke en lidt farlig praksis..?
x antal personer må vide og registrere et eller andet sted hvornår de 70 eventer er opnåd ud over CEO+CMO. Det er 1-3 måneder risk eksponering af at insider viden lækker.

jeg ville da mye gerne vide med sikkerhed om ulti ikke er igang med data rensning endnu :-)
heilo888
23.03.2023 kl 20:08 6071

Ledelsen får bare vite at man har nådd 70 events, og ikke noe om resultatene. Så det kan da neppe være så viktig når i tillegg ledelsen i siste podkast hevder at tiden til avlesning ikke har betydning for dataresultatet.
SirJohnny
23.03.2023 kl 23:57 5863

Vasketiden blir mindre og mindre viktig til lengre man kommer ut på aksen, det sagt så er gj.snitt vasketid for fase2 29 dager
Rule
24.03.2023 kl 01:23 5854

ja det er klart at for et studie der startede i 2020 så er 2-3 mndr måske ikke super meget, men jo længere tid der går før 70 events indtræffer er unægteligt noget der øger chancen for højere HR og jo mere sikre er vi på om endpoint nås...
Rule
24.03.2023 kl 01:25 5887

tiden til avlesning ikke har betydning for dataresultatet. :
- nej, om der bruges 1,2 eller 3 måneder på data vask har INTET impact på resultatet.... :-)
rockpus
24.03.2023 kl 09:10 5691

" Så det kan da neppe være så viktig når i tillegg ledelsen i siste podkast hevder at tiden til avlesning ikke har betydning for dataresultatet."

Om det er vasketiden de sikter til, så er nok det riktig. Om ikke, så savner jeg en logisk forklaring.
heilo888
24.03.2023 kl 09:43 5679

De begrunnet det i siste podkast med at det er umulig å si hvordan kontrollgruppen oppfører seg, men det er merkelig om kontrollgruppen skal oppføre seg særlig ulikt det de har vist i tidligere studier imo.
rockpus
24.03.2023 kl 10:11 5700

Antagelig sagt kun for ikke å fremstå useriøst eller som om de hausser. Logikken bak beregninger rundt hva lengre tid mest sannsynlig kan bety, kan de jo uansett ikke bestride.
Capaz
24.03.2023 kl 12:27 5635

100% enig. Det at Jonas Einarsson sammenligner situasjonen med den gangen Algeta fikk sitt gjennombrudd, viser jo hvor stort dette er for ham og hele det norske kreftforskningsmiljøet. Men de må opptre nøkternt og seriøst, og det klarer de utmerket.

Det som er mest synd med dette caset er jo at stort sett hele investor-Norge ikke klarer å skille mellom ulike biotek-selskap. Så man klarer ikke å se når noe uvanlig stort er i emning.

For å dra en parallell til olje-selskapene, så blir det som at man ikke klarer å skille Equinor og Zenith Energy fra hverandre. Man ser bare at de driver med olje og gjør en vurdering ut fra det. Tror mange kommer til å heve øyenbrynene over hvor stort dette caset kan bli dersom INITIUM/NIPU kommer inn positivt, som det er større og større sannsynlighet for, for hver dag som går.
Redigert 24.03.2023 kl 12:31 Du må logge inn for å svare
Rule
24.03.2023 kl 14:13 5534

Enig, jeg har godt tænkt over det. skulle det her blive blockbuster så er det ikke russiske procenter vi taler om, men russiske multipler ! ! !

Jeg var tidlig inde i Danske Genmap med en meget lille post på 35-50 DKK og der var seriøse skribenter med medico/farma baggrund som forstod hvad de drev på med og at de også havde en platform. Der blev slynget helt groteske store tal på banen over hvilke revenues og fortjenester de kiggede ind i ved success. Efterfølgende blev de estimater gjort til skamme og overgået og kursen har været i +3000 DKK. Desværre missede jeg toget der og blev med at tro at det der kom frem var komplet urealistisk. Kursen er 2550 DKK idag.
Redigert 24.03.2023 kl 14:14 Du må logge inn for å svare
Capaz
24.03.2023 kl 15:17 5471

Dersom Ultimovacs skulle klare å oppnå samme verdi som Genmab (ca. 250mrdNOK), så vil det tilsi en pris på kr. 7350,- per Ultimovacs-aksje.
Andersiverden
24.03.2023 kl 17:41 5370

Kjøpt mer i selskapet i dag. Var det lurt mtp en bankkrise som utvikler seg nesten time for time nå...eks DB.
SoriaMoria
25.03.2023 kl 17:32 5074

Hvis man har kjøpt for å sitte over avlesning er det vel ingen grunn til å være bekymret for makro.
Ultimovax
25.03.2023 kl 20:10 4978

Det er nå stor overvekten sannsynlighet for av avlesning blir positivt. Hva kan verdens første universale kreftvaksine, som er billig og enkel å produsere/injisere , ekstremt god bivirkningsprofil verdt? 10mrd, 50mrd, 100mrd? Markedet har null tro på at selskapet skal lykkes, denne risk/rewarden får man neppe igjen.
Andersiverden
26.03.2023 kl 12:20 4673

Da tolker jeg deg slik at pharma er en safehaven i "disse tider"...eller?
SirJohnny
26.03.2023 kl 15:05 4562

Pharma er naturligvis ingen safehaven, men enkelt selskaper som Ultimovacs som står foran en slik transformerende periode er på mange måter avskilt fra virkeligheten. Ved nådd primærendepunkt vil kursen gå mange hundre prosent, uavhengig av makro - faktisk blir ofte slike hendelser forsterket i dårlige tider da mange hiver seg på når det plutselig åpenbarer seg muligheter på høyt volum.
Carrera
26.03.2023 kl 19:41 4379

Noen som har hørt dette før?Jo,vi/de som satset på BGBIO,Nordic Nano,PCI ,Targovax osv.
elnomi
26.03.2023 kl 20:08 4365

Skal en først lage en slik liste må også MEC, DIAG, SoftOx og Clavis med på listen over norske biotek taper aksjer på OSE historisk. Så får en se om Ultimo blir er unntak?
SirJohnny
26.03.2023 kl 22:35 4229

De to siste innleggene viser kanskje hvorfor prisingen er slik den er - at man er skeptisk når man ser på alle andre bioteks som har mislykkes på OSE. Det sagt så er ikke sannsynligheten på noen måte knyttet opp mot andres suksess/fjasko - og akkurat dette bidrar til helt unike muligheter.
SoriaMoria
27.03.2023 kl 00:34 4145

He he nei det var ikke det jeg mente. Pharma er jo absolutt ikke noen safeheaven.

Men hvis du har kjøpt aksjer i U så bør du jo ha fått med deg at aksjen kan falle svært mye over natten på en dårlig melding. Å være redd for at kursen kan falle pga. makro blir da meningsløst i mine øyne. Spørsmålet er jo om avlesningen blir bra eller ikke.

Mange av oss som eier aksjer tror vel at kursen kan stige flere 100 % på åpning, og at dette blir et mer sannsynlig utfall dag for dag som går. Samtidig så vil risikoen ikke være over før avlesningen(e) faktisk kommer.
bj111
27.03.2023 kl 21:52 3782

Risikoen er vel ikke over før en har solgt seg ut? Mener selv om det kommer gode data så er veien til markedet lang. De er i Fase2 og må vel gjennom fase3 før det kan komme et ferdig produkt. Så skal det selges og selv det er ikke alltid like enkelt.
Dessverre er det fortsatt større sannsynlighet for at dette ender i fiasko enn suksess men det sagt så vil det jo komme selskaper som lykkes og det kan jo hende det er Ultimovax :-)
Anunnaki
27.03.2023 kl 22:52 3689

Skal nok svært gode resultater til før man kan håpe på åpning opp på flere 100%.
Det er langt fram ved middels gode data, og selskapet må antagelig benytte en slik anledning til å hente penger gjennom en stor emisjon som vil legge en demper på kursen.
Børsklimaet er elendig om dagen, og med stigende renter / forventing om resesjon litt lenger fram vil det neppe bli bedre. Å ikke hente penger etter framleggelse av dataene for heller å håpe på at det ordner seg i en deal på et senere tidspunkt vil være uansvarlig. Det er viktig at prosessene for videre framdrift går med stor hastighet, og at selskapet henter de midler som trengs uavhengig av om det blir en (framtung/baktung) avtale med BP.

Runway til avlesning av øvrige studier og videre utvikling av TET / UV2 krever store penger, for ikke å nevne fase3-studiene som må til for å få markedsgodkjenning fra FDA og EMA.
Redigert 27.03.2023 kl 22:54 Du må logge inn for å svare
Rule
28.03.2023 kl 01:47 3630

Enig. Ret utroligt at vi ikke er over ATH, men kursen har da snuet opad igen....
heilo888
28.03.2023 kl 10:49 3447

bj111; Tror du bør lese deg opp litt, høre på podkaster, kvartalsrapporter osv. før du skriver om Ulti!
Bla. så kan man faktisk få midlertidig FDA godkjenning basert på meget gode fase2-resultater. Fase3 ender i så fall opp
å bli et mer eller mindre proformaløp finansiert og kjørt i regi av et BP.

Og det er klart at for hver dag som går nå så øker sjansen for meget gode resultater og at det ender med en midlertidig godkjenning og et oppkjøp fra BP; og
til hvilken pris? Man snakker i så fall faktisk om verdens første kreftvaksine som virker og det i verdens største legemiddelmarked.
Redigert 28.03.2023 kl 10:50 Du må logge inn for å svare
Gunnars
02.04.2023 kl 12:14 2995

Har meget stor tro på at den enkeltes robusthet i immunsystemet er nøkkelen til å stå imot kreftviruset.

Limer inn noe fra andre dyktige skribenter for utfyllende forklaring.

Ultimovacs’ UV1-vaksine er en universell kreftvaksine som tar sikte på å behandle en rekke krefttyper ved å utnytte kroppens eget immunsystem.
UV1 fungerer ved å målrette et protein som heter telomerase. Telomerase er et enzym som spiller en nøkkelrolle i kreftutvikling og -progresjon, da det hjelper kreftceller med å opprettholde sine telomerer (de beskyttende endene på kromosomene) og dermed tillate uendelig celledeling og overlevelse av kreftcellen.
Telomerase er overuttrykt i opptil 85-90% av alle krefttyper, noe som gjør det til et attraktivt mål for immunterapi.

Mekanismen for UV1 er basert på å stimulere immunsystemet til å gjenkjenne og angripe kreftceller som uttrykker telomerase. Vaksinen inneholder syntetiske peptider som etterligner deler av telomerase-proteinet. Når disse peptidene injiseres i kroppen, blir de tatt opp av antigenpresenterende celler (APC) i immunsystemet. APC-ene presenterer peptidene på overflaten og aktiverer T-celler, som er ansvarlige for å identifisere og eliminere kreftceller. Når T-cellene har blitt aktivert og “opplært” til å gjenkjenne telomerase, kan de angripe og ødelegge kreftceller som uttrykker dette proteinet. Immunforsvaret vil da være så sterkt at det overvinner og stopper kreftcellenes videre utvikling.

Resultatet av de pågående studiene (de to første) er ventet hvilken dag som helst, men i alle tilfeller før juni d.å.

Vi krysser fingrene :)

Vi har jo også UV2 i ermet :)