ULTIMOVACS - once in a lifetime!

Ultimovax
ULTIMO 11.07.2022 kl 00:18 254259

Hvem er Ultimovacs og hvorfor de vil lykkes.

Ultimovacs er et norsk legemiddelselskap som er i gang med å utvikle en vaksine som skal kunne anvendes i forbindelse med all type kreft og holde den i sjakk. Selskapet mener at de har mulighet til å videreutvikle vaksinen for å virke forebyggende for pasienter som for eksempel har arvelig kreft i sin familie. Selskapet er spunnet ut av forskning på Radiumhospitalet og ble grunnlagt i 2011. Professor Gustav Gaudernack står bak selskapets ledende produkt, den universell kreftvaksine, UV1.

Gustav Gaudernack var en av de først som hadde ideen til å stimulere kroppens eget immunsystem mot de mutasjonene som fører til kreft, slik at det gjenkjente kreftceller og angrep dem. Den nye kreftvaksinen er den andre generasjonen av teknologien som professor Gustav Gaudernack har arbeidet med siden starten av 90-tallet. Som eneste selskap i verden har Ultimovacs blodprøver helt tilbake til begynnelsen av 90-tallet som utgangspunktet for sin forskning og optimalisering.
Det første forsøket het GV1001, det var aldri meningen at denne vaksinen skulle være den «endelige» vaksinene, men en del av en to trinns rakett. Gjennom to studier av GV1001 klart man å mobilisere immunforsvaret til henholdsvis 55 og 80 prosent av dem som har fått vaksinen vi kaller GV1001. Noen av de dødssyke lungekreft pasientene har fått gjentatte doser av vaksinen gjennom over 15 år og er fortsatt symptomfrie.

Med utgangspunkt i pasienter som disse langtids overlevende, undersøkte Gaudernack og de andre forskerne i laboratoriet nærmere hvor årsaken ligger til at vaksinen er livsforlengende for enkelte, mens andre hadde liten effekt.
De fant ut at svaret ligger i tre proteinbiter, peptider, som de fant i immunresponsen til pasienter med lang overlevelse.

Basert på disse tre peptidene og 30års erfaring utviklet de det vi i dag kaller UV1.

HVORDAN FUNGERER UV1 OG HVA GJØR DEN UNIK?
Ideen med UV1 er å trene opp immunsystemet til bedre å gjenkjenne kreft. For å unngå oppmerksomheten til T-cellene skjuler kreftcellene det som skiller dem fra andre celler.De kan gjenkjennes ved at de bruker telomerase, som virker inne i cellen. Likevel avsløres cellens bruk av telomerase ved at telomeraktiviteten kommer til uttrykk på celleoverflaten gjennom ulike peptider, små biter av enkle proteiner.
I cirka 90 prosent av alle kreftformer benytter kreftcellene telomerase og gjør seg dermed sårbare for UV1.

UV1 består av store doser av de peptidene som kommer til uttrykk på overflaten i kreftcellene. Det lærer T-cellene hva de skal være oppmerksomme, på slik at de kan drepe slike celler. Enkelt og genialt

HVA GJØR AT VI TROR UV1 VIL FUNGERE OG HVOR STÅR VI?
Som nevnt har GV1001 blitt testet på rundt 1000 pasienter, erfaringer fra dette har vært med på å optimalisere sammensetningen brukt i UV1.
I tillegg har UV1 blitt testet i fire ulike fase I kliniske studier i totalt 82 pasienter. Studiene viser at vaksinen er trygg i bruk og har gitt sterke signaler på effekt. I tillegg er det en sterk validering at UV1 testes sammen med BP.Det at både klinikere og Big pharma har vist enorm interesse for å gjennomføre studier med UV1 er også naturligvis svært positivt, se bare på inkludering av pasienter, selv i en verdensomspennende pandemi. CEO, Carlos har presisert at det er ingen problemer å få samarbeidsavtaler det som er utfordringen er å velge riktig indikasjon, kombinasjon og partner – for å oppnå maksimal verdi for aksjonærer og pasienter.
Oppsummert har altså Ultimovacs i dag satt de største medisinselskapene i verden opp mot hverandre med de største og mest verdifulle CPI’ene og er svært godt kapitalisert til å gjennomføre studiene og til eventuelle forhandlinger med big pharma. (500 millioner i banken)
Det finnes ikke andre biotekselskap i verden som gjennomfører 5 store fase 2 studier og utvikler en profylaktisk plattform og samtidig ikke brenner mer enn rundt 35 millioner i kvartalet, (se for eksempel Nano som brenner rundt 110 millioner i kvartalet) og samtidig er priset til vanvittige lave 2 mrd.
Om Ultimo klarer å dokumentere tilsvarende effekt i fase2 som i tidligere forsøk har de skapt medisinsk historie! Aksjonærene sitter da på en universell kreftvaksine, som er billig å utvikle, enkel å distribuere og sette på pasientene, (et stikk i magen og reise hjem etter 30 minutter) og uten bivirkninger.
Ledelsen og innsiderne eier 80% av selskapet om det er omtrent ikke fri flyt, dette vil forsterke oppgangen etter hvert som markedet får opp øynene for Ultimovacs og UV1. Eierstrukturen er en stor fordel og noe som i stor grad sikrer at Ultimovacs ikke blir solgt til Big Pharma for knapper og glansbilder.

NØKKELPERSON
En viktig mann for å oppnå best mulig avtaler er Ton Berkien som Ultimovacs utrolig nok klarte å få på kroken for rundt 1.5 år siden. Ton Berkien har i 15 år jobbet med forretningsutvikling og oppkjøp i legemiddelindustrien.
Han har reist verden rundt, møtt forskere, håpefulle gründere og forretningsutviklere, og forhandlet på vegne av giganter som Amgen og Takeda. Kort fortalt er hans jobb å få Ultimovacs på radaren til de store farmasiselskaper over hele verden. En stilling han også hadde i danske Nuevolution, selskapet som i 2019 ble kjøpt opp av Amgen

En viktig driver de siste årene har vært de store internasjonale aktørenes ønsker om å sikre seg patenter på nye legemidler, etter hvert som deres egne bestselgere går ut på patent og derfor ikke lenger gir store inntekter.
Store oppkjøp i denne sektoren er lange prosesser som gjerne starter med at selskapene inngår samarbeidsavtaler.
Det er lett å ty til Algeta som en referanse. Selskapet ble kjøpt opp av Bayer i 2014, men det startet med et samarbeid de begynte med i 2009. Noe av det samme så vi i Nuevolution, vi inngikk en stor samarbeidsavtale i 2016, som igjen trigget et oppkjøp.
Når de store farmasigigantene er på jakt etter mulige samarbeidsavtaler eller kandidater for oppkjøp, er det spesielt to ting de ser etter: Et lovende utviklingsprogram for legemidler, eller en attraktiv teknologiplattform.
I Algeta sitt tilfelle var Bayer først og fremst interessert i selskapets hovedprogram, kreftmedisinen Xofigo.
For Nuevolution var Amgen interessert i teknologiplattformen for screening av molekyler. Denne ville Amgen bruke på flere av deres terapiområder, i hovedsak immunologi og onkologi.

En attraktiv teknologiplattform var også det Santaris Pharma satt med da det ble kjøpt av Roche i 2014.
– Interessen kan bli trigget av enten en teknologiplattform eller et forskningsprogram, eller begge deler.
Studiene som gjennomføres i dag:
Ultimovacs er i gang med to fase 2-studier der de kombinerer kreftvaksinen sin, UV1, med to sjekkpunkthemmere – nivolumab og ipilimumab – i behandling av pasienter med malignt melanom (føflekkreft med spredning) og mesoteliom (kreft i lungesekken, ofte relatert til asbest).
Den første studien, Initium, driver de selv, mens den andre studien, Nipu, er ledet av Åslaug Helland, som er lungekreftoverlege og forskningsleder for kreftklinikken ved Oslo universitetssykehus.

I sistnevnte studie er det farmasiselskapet Bristol-Myers Squibb (BMS), som står bak sjekkpunkthemmerne i studien.
Da nyheten om samarbeidet med dette selskapet ble kjent i desember 2019, skjøt aksjekursen til Ultimovacs i været.
I tillegg til de to fase 2-studiene som allerede er i gang, har Ultimovacs også en samarbeidsavtale med den nordiske gynekologiforeningen og AstraZeneca om en studie på livmorhalskreft.

Her bidrar AstraZeneca med sin sjekkpunkthemmer, durvalumab, og sin PARP-hemmer, olaparib, mens Ultimovacs bidrar med sin UV1-vaksine.
Selskapet har også et samarbeid med Halle University i Tyskland, hvor kombinasjonen UV1 og pembrolizumab testes på pasienter med hode-halskreft.
Det at Ultimovacs dag er partnere med BMS og AstraZeneca må ikke undervurderes.

Kort oppsummert
- Universal kreftvaksine
- Innsiderne og eierne eier 80% av selskapet
- Selv med verdensomspennende pandemi har de lykkes med rekrutering av pasienter
- Klinikerne elsker UV1
- Ingen birvirkninger av betydning
- 5 fase 2 studier med 600 pasienter og de største og mest verdifulle CPI’ene
- Partner med big pharma
- Egen teknologiplattform (TET)
- Ekstremt dyktige ansatte i den ypperste verdensklasse (Ton Berkieb, Carlos de Sousa, Sara Mangsbo, Gustav Gaudernack mm)
- Bransjens laveste cash burn vs studienes størrelse og omfang
- 500 millioner i egenkapital

Ultimovacs er det første biotekselskapet jeg har investert i siden Algeta, selskapet har alt, og den muligheten som ligger her får man kanskje bare en eller to ganger i livet. Oppsiden er enorm, krig, inflasjon og pandemi gjør at man faktisk kan handle Ultimovacs 40% fra toppen, dette til tross for at de i perioden har som verdens kanskje eneste biotekselskap holdt inkluderingstakten opp, forlenget patenter mm.

Oppsiden er enorm, tenk på et tall – en universell kreftvaksine…Her vil det skje mye de neste halvåret.
Anbefaler alle å selv lese seg opp på selskapet, teknologien, studiene de skal gjennomføre, eierstruktur og kompetansen til ledelsen.
Personlig er jeg tungt inn i Ultimovacs og har blitt spurt om å sette kursmål, men det ønsker jeg ikke å gjøre – rett og slett for man vil bli stemplet som useriøs, for kursmålene blir hinsides.
Redigert 11.07.2022 kl 00:39 Du må logge inn for å svare
Rule
25.04.2023 kl 16:48 7863

Wow - det er en kjæmpe god betragtning. Og jeg er rystet i min grundvold - selveste mr negativ/sortseer over alle sortseer him self - peaf - er positiv - hvad skjer der for dig...? Kan vi ikke regne med at du altid flager med de grimme ultimative risks..? Spøg til side. Point taken. Vi må nok sige at der med extrem stor sandsynlighed ligger en ones-in-a-lifetime opportunity for en enorm god risk-reward til bundpris :-)
Rule
26.04.2023 kl 11:33 7342

og kursmål 238kr er på nuværende tidspunkt sat sammen med 25% sandsynlighed for at det bliver til kommerciel medicin...
We note that results of the upcoming NIPU and INITIUM studies are likely to have a material impact on our valuation and we will look to revise this after the readouts.
Så hvis man selv fremskriver det til 100% vil deres evaluation give ca. 1000kr på tangible "assets" i pipeline.
Hvis "results" har "likely material impact" kan værdierne formentlig også opskrives yderligere.
Hertil kommer TET platformen... :-O
Redigert 26.04.2023 kl 11:35 Du må logge inn for å svare
Rassen
26.04.2023 kl 13:50 7179

Rart prisen i dag er så lav! For mange som sikrer gevinst?? I så fall hvorfor ikke vente med det til den er verdt vesentlig mer?? 🤷🏽‍♂️
Slettet bruker
26.04.2023 kl 14:09 7144

En del trader kortsiktig så kursen vil alltid gå opp og ned i så godt som alle aksjer.
Men nå er dette av mindre viktighet da det er de kommende dataene som vil avgjøre aksjekursens skjebne til slutt.

Nå bør man prise seg lykkelig hver eneste dag man ikke får resultater fra Nipu-studien for sannsynligheten for gode resultater stiger nå meget raskt og er i ferd med å bli betydelig.
Og et godt resultat i en så vanskelig kreftindikasjon som blir studert i NIPU vil være en sensasjon, og gi håp for at UV1 i kombinasjon med immunterapi kan komme til å virke i flere kreftindikasjoner som pr. i dag er svært vanskelig å behandle med bare immunterapi.
Redigert 26.04.2023 kl 16:17 Du må logge inn for å svare
Rule
26.04.2023 kl 19:31 6977

jeg havde forudset et bull-run det næste stykke tid og tænkte jeg vil se her til morgen men var forberedt på at toget var gået..Istedet har kursen sat sig lidt, what :-O , yes, yes, yes... :-) .
Vi ved at der ikke kommer news de næste 2 måneder, så mange tænker måske at deres penge kan gøre godt et andet sted ind til da. Vandvittig kortsigtet og risky for at toget så er gået. For os longs er et godt Q hvad et optimal tidspunkt for akkumulering så er..? Om 1 måned når vi er halvvejs i perioden frem hvor nyheder kan komme igen..? Ingen forventer vel at man bare kan springe ind igen "over night":
Lad os se hvad de næste dage siger. Kan også være det tunge træk blot lige skal sparkes igang og så kører det op, op, op...
Slettet bruker
26.04.2023 kl 19:35 6970

Tror du må revidere teorien din, fordi du har glemt NIPU som kan komme når som helst.
Rule
26.04.2023 kl 21:35 6841

ugh for katten - good point. Kanske vi får en lignende melding på NIPU om 3-4 uger :-)
Så bliver der nok trangt ved døren den kommende tid...
Slettet bruker
26.04.2023 kl 23:19 6765

Det er nesten helt utenkelig pga ulikhetene i studiene. NIPU kommer mest sannsynlig veldig veldig snart😊 Tipper innen 2 uker..
Redigert 26.04.2023 kl 23:19 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
27.04.2023 kl 00:34 6718

Ja, progresjon og dødelighet kommer langt raskere i Nipo enn i Initium så det er nesten utenkelig at resultatene ikke vil komme i H1,
Rassen
27.04.2023 kl 11:39 6463

Skal vi ned 3% i dag også? Raser nedover nå.
Slettet bruker
27.04.2023 kl 11:44 6463

Er du redd?
Rassen
27.04.2023 kl 12:12 6418

Hehe 😂 Nei heldigvis ikke 😂 Er bare forundret over at kursen går den veien for tiden. Det rimer liksom ikke 🤷🏽‍♂️
h3nk1
27.04.2023 kl 12:16 6473

"Raset" skyldes at Inven2 har solgt litt i markedet iht. strategien sin, slik de gjorde i 2021. Kjedelig, men desto bedre anledning til å eventuelt øke eksponering for dem som skjønner rekkevidden av meldingen (noe markedet på ingen måte gjør).
Anunnaki
27.04.2023 kl 17:41 6247

Teknisk ser det ut som vi har passert en topp og at man kanskje skal ned igjen å teste 100 kr.
Veldig svak utvikling til tross for fantastiske nyheter tidligere i uka.
Løper TA foran det fundamentale og varsler at middels dårlige NIPU-resultater er på vei til å tikke inn?

Kan meldingen om utsatt INI være noe Ulti sendte ut som plaster på såret / forebyggende kurspleie da de har fått NIPU-data som skal meldes markedet på fredag, og derav ville de nå forhøre seg hvordan INI ligger an?
Snodig at denne meldingen om utsettelse måtte sendes ut allerede nå i april, og ikke kunne vente til Q1 den 10. mai...
Redigert 27.04.2023 kl 17:41 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
27.04.2023 kl 18:20 6173

Teknisk ser det ikke ut som vi skal ned til 100kr. Skjønner ikke hvor du ser det? Det fundamentale kommer til å vise vei her. Enten kommer noen store til å begynne å posisjonere seg ganske snart (før resultater) eller så får vi data som viser vei. Alt dette innenfor svært kort tid :)
rockpus
27.04.2023 kl 18:49 6156

Virkelig imponerende og intelligent baissing du prøver på her! ;-))
Slettet bruker
27.04.2023 kl 21:23 6029

Anunnaki;
Vi har tydeligvis fått en ny "peaf". Og den nye peaf farer ikke bare med villedende informasjon, men også med direkte konspirasjonsteorier.
Faktisk så tullete innlegg at det var en viss underholdningsverdi i å lese det
Redigert 27.04.2023 kl 21:24 Du må logge inn for å svare
h3nk1
28.04.2023 kl 09:30 5731

Tilfeldig? Det er rett og slett Inven2 som hindret at aksjen fikk gå mot ATH ved å selge volum over børs. Får håpe de er ferdige.
peaf
28.04.2023 kl 09:47 5700

Men det er litt merkelig at noen selger når Carlos de Sousa går ut med en sånn melding som han gjorde trur de ikke på hva som kommer fra han. Og Gjelsten og Hagen burde vel kjøpe med begge hender når de snart kan få 50 gangern skattefritt i Sveits. Er ikke de heller trygg på Sousa, eller at de robuste resultaten er så robuste som noen vil ha dem til.
Slettet bruker
28.04.2023 kl 10:00 5767

Med unntak av tradere på dette forumet topper du listen over inkompetanse Peaf. Det er ikke slik at Gjelsten sitter og følger med på kursen dag inn og dag ut slik som deg. Gjelsten finansierte i bunn og grunn selskapet for mange mange år siden og har vært med i emisjoner gjennom årene. Mye grunnet familiære årsaker. Det er ikke slik at hans holdingselskap handler over børs pga noen meldinger her og der. Han eier flere selskaper og ultimovacs er bare en bitteliten del av hans portefølje. Selvsagt er de trygge på Sousa! Hadde de ikke vært trygge på han ville de sørget for å erstatte han med en annen CEO. Og før du kommenterer at «han sitter ikke i styret, så det går ikke». Neivel, men han eier 18% og kan fint gå inn i styret for å avsette.
peaf
28.04.2023 kl 10:16 5747

Så vidt jeg vet kan alle rikinger øke eller minke beholdningen i de selskaper de investert i, og det gjør dem. Men at det overgår din førståelse for du bare leve med.
Redigert 28.04.2023 kl 10:18 Du må logge inn for å svare
Rassen
28.04.2023 kl 12:14 5667

Det er bare komisk å se på kursutviklingen for tiden 😂🤡🤦🏻
Slettet bruker
28.04.2023 kl 12:25 5658

Nå vrir du om på dine egne ord og endrer argumentasjon. Du sår i utgangspunktet tvil over ledelsen med argumentasjon om at ikke «rikingene» kjøper aksjer i det åpne markedet. Det er klart de kan øke hvis de vil. Men at de ikke øker betyr ikke at de ikke stoler på ledelsen eller hva resultatene (som ingen vet enda) blir. Men dette går tydeligvis langt utover din snevre forståelse av aksjemarkedet og Ultimovacs. At du ikke snart slutter å skrive på denne tråden er for meg et mysterium. Uansett hva du skriver så har du blitt irettesatt av folk med mer kompetanse enn deg selv. Plutselig var du positiv til Ultimovacs etter meldingen, men nå er du negativ igjen.. Hva har skjedd i mellomtiden uten om det faktum at kursen er ned? Tærer det på psyken din å se noen røde prosenter? Kjøpte du på topp og er bitter?
Rule
29.04.2023 kl 08:35 5353

Ja meget overraskende med så stor en nyhed. Vi har fået fjernet 3 måneders usikkerhed ifht et konservativt estimat på hvad det tager at rense data. Vi er nu med et svup inde i at vi kommer til at se om resultaterne er gode, meget gode eller fantastiske. At UV1 skulle komme ud med 0 virkning er utænkeligt. Kæmpe de-risk. Kæmpe skridt imod at chancen for fantastiske resultater er ret stor.
Mon ikke det blot er en smule gevinst sikring eller ryste træ for stop-loss inden den farer videre til himmels.
Dem der har siddet med fra start har trods alt en x3 og kanske rart at hive lidt hjem på nuværende tidspunkt for dem.
Vi gik fladt igår fredag så tænker det var vendingen till videre opgang.
Med den frigivelse må en kurs i lejet 250kr være noget vi hurtigt kan suse op i. Et stykke forbi ATH må være pære logik.
Anunnaki
29.04.2023 kl 13:20 5107

Jeg skal moderere meg litt.
Mest plausible teorien er antagelig at NIPU har lest av rundt den 20. april, og at CRO har gitt Ulti beskjed om at dette har inntruffet og at cleaning av data nå vil pågå de neste x antall ukene.
I lys av dette har Ulti forhørt seg hvordan INI ligger an, og dermed har forsinkelsen blitt avdekket.

Avlesning i NIPU den 20. april gir temmelig høy sannsynlighet for gode nok resultater til at dette blir medisin.
Fin anledning til å kjøpe flere aksjer på billigsalg fram mot 10. mai og Q1-presentasjon for de som ikke er ferdigkjøpt.
Redigert 29.04.2023 kl 13:21 Du må logge inn for å svare
Rule
29.04.2023 kl 20:22 4917

Jeg finder det svært usandsynligt. Hvis NIPU var gået igang med data rensning så havde de da meldt begge dele samtidig. Eller meldt at NIPU data rensning er startet og meldt Initium nyhed bagefter.
Når de har givet status på Initium, så må de da gøre det samme på NIPU.
Slettet bruker
29.04.2023 kl 22:37 4806

Det er ikke Ultimovacs som er hovedsponsor for NIPU men Ullevaal University ved Åslaug Helland så er ikke garantert at Ultimovacs får samme info fra NIPU.
Ulti står kun som collaborator på den studien:
https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04300244
Anunnaki
30.04.2023 kl 14:40 4502

Jeg tenker det er god flyt i kommunikasjon mellom Einarsson, Bjørheim og Åslaug Helland. De virker å være ganske tette og "lettsnakkede".
Så jeg vil tro det er sannsynlig heller enn usannsynlig at Åslaug vil informere Bjørheim om at NIPU har lest av 69 eventer og at CRO jobber med datavask, mot at det er vanntette skott fram til dataene plutselig presenteres.
Redigert 30.04.2023 kl 14:46 Du må logge inn for å svare
Rule
01.05.2023 kl 16:49 4074

Så du tænker at:

Åslaug Helland
Professor in oncology, University of Oslo
Research Director, Oslo Comprehensive Cancer Centre
Group leader, Institute for Cancer Research, Oslo University Hospital

vil risikere at sætte sin karriere og job over styr for NIPU forsøget..? For det er vel det hun gør, hvis noget "letsnakkeri" skulle foregå..?
Redigert 01.05.2023 kl 16:55 Du må logge inn for å svare
Rule
02.05.2023 kl 09:56 3672

her bliver trangt ved døren - se blot Nykode. Denskulle lige have lidt gevinst sikring og fløj så op...det samme kommer her... :-)
Redigert 02.05.2023 kl 09:56 Du må logge inn for å svare
Rassen
02.05.2023 kl 13:40 3495

Går i rødt i dag, fortsetter nedgangen fra forrige uke.
Slettet bruker
02.05.2023 kl 16:11 3341

Ja det er trist og begredelig😉!
Rule
02.05.2023 kl 19:10 3188

nope - hoppede i lille plus på en rød dag....
Rassen
02.05.2023 kl 21:54 3290

Hehe! + 0,16% 😂😂
Rassen
03.05.2023 kl 09:06 3045

I dag går det nedover igjen. Ligger på 127,- nå men neste som selger har lagt seg på 125,60 🤦🏻🤦🏻🤦🏻🤦🏻
Rule
03.05.2023 kl 09:08 3106

Gylden mulighed at den ikke er stukket af…
Slettet bruker
03.05.2023 kl 09:28 3085

Spennende! Fremtiden avgjøres av kommende NIPU-data.