ULTIMOVACS - once in a lifetime!

Ultimovax
ULTIMO 11.07.2022 kl 00:18 243782

Hvem er Ultimovacs og hvorfor de vil lykkes.

Ultimovacs er et norsk legemiddelselskap som er i gang med å utvikle en vaksine som skal kunne anvendes i forbindelse med all type kreft og holde den i sjakk. Selskapet mener at de har mulighet til å videreutvikle vaksinen for å virke forebyggende for pasienter som for eksempel har arvelig kreft i sin familie. Selskapet er spunnet ut av forskning på Radiumhospitalet og ble grunnlagt i 2011. Professor Gustav Gaudernack står bak selskapets ledende produkt, den universell kreftvaksine, UV1.

Gustav Gaudernack var en av de først som hadde ideen til å stimulere kroppens eget immunsystem mot de mutasjonene som fører til kreft, slik at det gjenkjente kreftceller og angrep dem. Den nye kreftvaksinen er den andre generasjonen av teknologien som professor Gustav Gaudernack har arbeidet med siden starten av 90-tallet. Som eneste selskap i verden har Ultimovacs blodprøver helt tilbake til begynnelsen av 90-tallet som utgangspunktet for sin forskning og optimalisering.
Det første forsøket het GV1001, det var aldri meningen at denne vaksinen skulle være den «endelige» vaksinene, men en del av en to trinns rakett. Gjennom to studier av GV1001 klart man å mobilisere immunforsvaret til henholdsvis 55 og 80 prosent av dem som har fått vaksinen vi kaller GV1001. Noen av de dødssyke lungekreft pasientene har fått gjentatte doser av vaksinen gjennom over 15 år og er fortsatt symptomfrie.

Med utgangspunkt i pasienter som disse langtids overlevende, undersøkte Gaudernack og de andre forskerne i laboratoriet nærmere hvor årsaken ligger til at vaksinen er livsforlengende for enkelte, mens andre hadde liten effekt.
De fant ut at svaret ligger i tre proteinbiter, peptider, som de fant i immunresponsen til pasienter med lang overlevelse.

Basert på disse tre peptidene og 30års erfaring utviklet de det vi i dag kaller UV1.

HVORDAN FUNGERER UV1 OG HVA GJØR DEN UNIK?
Ideen med UV1 er å trene opp immunsystemet til bedre å gjenkjenne kreft. For å unngå oppmerksomheten til T-cellene skjuler kreftcellene det som skiller dem fra andre celler.De kan gjenkjennes ved at de bruker telomerase, som virker inne i cellen. Likevel avsløres cellens bruk av telomerase ved at telomeraktiviteten kommer til uttrykk på celleoverflaten gjennom ulike peptider, små biter av enkle proteiner.
I cirka 90 prosent av alle kreftformer benytter kreftcellene telomerase og gjør seg dermed sårbare for UV1.

UV1 består av store doser av de peptidene som kommer til uttrykk på overflaten i kreftcellene. Det lærer T-cellene hva de skal være oppmerksomme, på slik at de kan drepe slike celler. Enkelt og genialt

HVA GJØR AT VI TROR UV1 VIL FUNGERE OG HVOR STÅR VI?
Som nevnt har GV1001 blitt testet på rundt 1000 pasienter, erfaringer fra dette har vært med på å optimalisere sammensetningen brukt i UV1.
I tillegg har UV1 blitt testet i fire ulike fase I kliniske studier i totalt 82 pasienter. Studiene viser at vaksinen er trygg i bruk og har gitt sterke signaler på effekt. I tillegg er det en sterk validering at UV1 testes sammen med BP.Det at både klinikere og Big pharma har vist enorm interesse for å gjennomføre studier med UV1 er også naturligvis svært positivt, se bare på inkludering av pasienter, selv i en verdensomspennende pandemi. CEO, Carlos har presisert at det er ingen problemer å få samarbeidsavtaler det som er utfordringen er å velge riktig indikasjon, kombinasjon og partner – for å oppnå maksimal verdi for aksjonærer og pasienter.
Oppsummert har altså Ultimovacs i dag satt de største medisinselskapene i verden opp mot hverandre med de største og mest verdifulle CPI’ene og er svært godt kapitalisert til å gjennomføre studiene og til eventuelle forhandlinger med big pharma. (500 millioner i banken)
Det finnes ikke andre biotekselskap i verden som gjennomfører 5 store fase 2 studier og utvikler en profylaktisk plattform og samtidig ikke brenner mer enn rundt 35 millioner i kvartalet, (se for eksempel Nano som brenner rundt 110 millioner i kvartalet) og samtidig er priset til vanvittige lave 2 mrd.
Om Ultimo klarer å dokumentere tilsvarende effekt i fase2 som i tidligere forsøk har de skapt medisinsk historie! Aksjonærene sitter da på en universell kreftvaksine, som er billig å utvikle, enkel å distribuere og sette på pasientene, (et stikk i magen og reise hjem etter 30 minutter) og uten bivirkninger.
Ledelsen og innsiderne eier 80% av selskapet om det er omtrent ikke fri flyt, dette vil forsterke oppgangen etter hvert som markedet får opp øynene for Ultimovacs og UV1. Eierstrukturen er en stor fordel og noe som i stor grad sikrer at Ultimovacs ikke blir solgt til Big Pharma for knapper og glansbilder.

NØKKELPERSON
En viktig mann for å oppnå best mulig avtaler er Ton Berkien som Ultimovacs utrolig nok klarte å få på kroken for rundt 1.5 år siden. Ton Berkien har i 15 år jobbet med forretningsutvikling og oppkjøp i legemiddelindustrien.
Han har reist verden rundt, møtt forskere, håpefulle gründere og forretningsutviklere, og forhandlet på vegne av giganter som Amgen og Takeda. Kort fortalt er hans jobb å få Ultimovacs på radaren til de store farmasiselskaper over hele verden. En stilling han også hadde i danske Nuevolution, selskapet som i 2019 ble kjøpt opp av Amgen

En viktig driver de siste årene har vært de store internasjonale aktørenes ønsker om å sikre seg patenter på nye legemidler, etter hvert som deres egne bestselgere går ut på patent og derfor ikke lenger gir store inntekter.
Store oppkjøp i denne sektoren er lange prosesser som gjerne starter med at selskapene inngår samarbeidsavtaler.
Det er lett å ty til Algeta som en referanse. Selskapet ble kjøpt opp av Bayer i 2014, men det startet med et samarbeid de begynte med i 2009. Noe av det samme så vi i Nuevolution, vi inngikk en stor samarbeidsavtale i 2016, som igjen trigget et oppkjøp.
Når de store farmasigigantene er på jakt etter mulige samarbeidsavtaler eller kandidater for oppkjøp, er det spesielt to ting de ser etter: Et lovende utviklingsprogram for legemidler, eller en attraktiv teknologiplattform.
I Algeta sitt tilfelle var Bayer først og fremst interessert i selskapets hovedprogram, kreftmedisinen Xofigo.
For Nuevolution var Amgen interessert i teknologiplattformen for screening av molekyler. Denne ville Amgen bruke på flere av deres terapiområder, i hovedsak immunologi og onkologi.

En attraktiv teknologiplattform var også det Santaris Pharma satt med da det ble kjøpt av Roche i 2014.
– Interessen kan bli trigget av enten en teknologiplattform eller et forskningsprogram, eller begge deler.
Studiene som gjennomføres i dag:
Ultimovacs er i gang med to fase 2-studier der de kombinerer kreftvaksinen sin, UV1, med to sjekkpunkthemmere – nivolumab og ipilimumab – i behandling av pasienter med malignt melanom (føflekkreft med spredning) og mesoteliom (kreft i lungesekken, ofte relatert til asbest).
Den første studien, Initium, driver de selv, mens den andre studien, Nipu, er ledet av Åslaug Helland, som er lungekreftoverlege og forskningsleder for kreftklinikken ved Oslo universitetssykehus.

I sistnevnte studie er det farmasiselskapet Bristol-Myers Squibb (BMS), som står bak sjekkpunkthemmerne i studien.
Da nyheten om samarbeidet med dette selskapet ble kjent i desember 2019, skjøt aksjekursen til Ultimovacs i været.
I tillegg til de to fase 2-studiene som allerede er i gang, har Ultimovacs også en samarbeidsavtale med den nordiske gynekologiforeningen og AstraZeneca om en studie på livmorhalskreft.

Her bidrar AstraZeneca med sin sjekkpunkthemmer, durvalumab, og sin PARP-hemmer, olaparib, mens Ultimovacs bidrar med sin UV1-vaksine.
Selskapet har også et samarbeid med Halle University i Tyskland, hvor kombinasjonen UV1 og pembrolizumab testes på pasienter med hode-halskreft.
Det at Ultimovacs dag er partnere med BMS og AstraZeneca må ikke undervurderes.

Kort oppsummert
- Universal kreftvaksine
- Innsiderne og eierne eier 80% av selskapet
- Selv med verdensomspennende pandemi har de lykkes med rekrutering av pasienter
- Klinikerne elsker UV1
- Ingen birvirkninger av betydning
- 5 fase 2 studier med 600 pasienter og de største og mest verdifulle CPI’ene
- Partner med big pharma
- Egen teknologiplattform (TET)
- Ekstremt dyktige ansatte i den ypperste verdensklasse (Ton Berkieb, Carlos de Sousa, Sara Mangsbo, Gustav Gaudernack mm)
- Bransjens laveste cash burn vs studienes størrelse og omfang
- 500 millioner i egenkapital

Ultimovacs er det første biotekselskapet jeg har investert i siden Algeta, selskapet har alt, og den muligheten som ligger her får man kanskje bare en eller to ganger i livet. Oppsiden er enorm, krig, inflasjon og pandemi gjør at man faktisk kan handle Ultimovacs 40% fra toppen, dette til tross for at de i perioden har som verdens kanskje eneste biotekselskap holdt inkluderingstakten opp, forlenget patenter mm.

Oppsiden er enorm, tenk på et tall – en universell kreftvaksine…Her vil det skje mye de neste halvåret.
Anbefaler alle å selv lese seg opp på selskapet, teknologien, studiene de skal gjennomføre, eierstruktur og kompetansen til ledelsen.
Personlig er jeg tungt inn i Ultimovacs og har blitt spurt om å sette kursmål, men det ønsker jeg ikke å gjøre – rett og slett for man vil bli stemplet som useriøs, for kursmålene blir hinsides.
Redigert 11.07.2022 kl 00:39 Du må logge inn for å svare
Rassen
03.05.2023 kl 11:10 5370

At folk velger å selge/gi bort aksjene sine til denne prisen nå som en mulig rekyl uten sidestykke kan være rett rundt hjørnet, er for meg helt uforståelig 🤡🤡🤡 🤷🏽‍♂️🤷🏽‍♂️🤷🏽‍♂️🤦🏻🤦🏻🤦🏻
heilo888
03.05.2023 kl 12:19 5369

Det kan virke som at nervøsiteten øker desto nærmere man kommer publisering av data.
Resultatene kan avgjøre om det blir kurs-dobling eller kurs-halvering.
Når det sagt, har jeg mer og mer tro på gode resultater i Nipu for hver dag som går.
Rassen
03.05.2023 kl 12:54 5359

Ikke bare kursdobling…. Mangedobling!
heilo888
03.05.2023 kl 13:06 5369

Kan nok bli det med tiden, men ikke på dag 1 etter gode resultater.
Rassen
03.05.2023 kl 13:28 5348

Vi får se. Hvis de en dag kommer med kreftvaksine som kan selges i hele verden via et selskap så sier det seg selv at kursen eksploderer!! Men i dag raser det dessverre.
Anunnaki
03.05.2023 kl 14:25 5266

Nærmer oss 110-114 kr. Nedgang som det tekniske bildet antydet etter man bikket ned fra 142.

Synes du det tekniske antydet man skulle dure på videre mot ATH etter meldingen om utsettelse kom?
heilo888
03.05.2023 kl 15:57 5225

Hva er det teknisk du ser som tyder på nedgang fra 142 til 110-114? Ser ikke helt den!
Cpt MC
03.05.2023 kl 16:35 5303

Jeg ser ikke noe som helst som antyder at vi skal til 100kr (teknisk). Jeg lurer på hvor du ser det, men du evner jo ikke å svare på det. Uansett vil det fundamentale vise vei til slutt her. Så kan du kose deg med trading i mellomtiden :-)
Rule
03.05.2023 kl 17:13 5260

Ja det er vildt. Og når nu sygdom progression er så langsom at vi efter alt sandsynlighed ligger an til mulig AA i Initium - ja hvorfor skulle NIPU ikke også komme frem med resultater der viser at UV1 har en effekt og opnår primary endpoint. Måske ikke så signifikant en effekt som tidsakser og sandsynlighed estimater peger på for Initium. Der er selvfølgelig altid data risiko ind til resultater er fakta. Ny update af artikel på reddit vedr NIPU:

https://www.reddit.com/r/biotech_stocks/comments/133rc4a/uv1_exploring_the_potential_of_a_highly_promising/
Based on the graph presented earlier, it can be inferred that the probability of 42 events occurring in the control arm has already been surpassed, indicating a highly favorable outcome. Nevertheless, it is recommended to allocate a few weeks for data cleaning, as shown by the green field of 6 weeks. Despite the data cleaning process, it seems that the primary endpoint has already been reached, given that the relapses correspond to CheckMate 743.

To summarize, the NIPU Phase II trial is a ground-breaking study that holds promise for patients suffering from metastatic pleural mesothelioma. The study aims to evaluate the effectiveness of a combination of UV1, ipilimumab, and nivolumab, with the primary endpoint being progression-free survival. The study's results are expected in the first half of 2023, and if successful, the treatment could be a game-changer for patients with this rare and aggressive form of cancer.

heilo888
03.05.2023 kl 20:39 5100

Nå er det faktisk slik at man trenger bedre resultater fra Initium enn fra Nipu for å få godkjent AA og midlertidig markedsgodkjenning. Dette fordi metastatic pleural mesothelioma pr. i dag er en svært vanskelig kreftindikasjon å helbrede, langt verre enn malignt melanom.

Det kan godt tenkes at man får AA på meget gode data fra Initium, men man kan også tenke seg at Nipu får AA på passe gode data (primary endpoint), mens Initium ikke får det og må kjøre fase3 før markedsgodkjenning.
Anunnaki
03.05.2023 kl 21:51 5011

Og du evner ikke en gang å uttale hvor du mener kursen skal.
Annet enn "det fundamentale vil vise vei til slutt".... hahahah
Tror du bør endre navn til Cpt Obvious ;-)
Cpt MC
03.05.2023 kl 22:59 4942

Veldig saklig av deg👏 Du har da aldri spurt meg om hvor jeg mener kursen skal? Som sagt kommer det fundamentale til å vise vei. Enten blir det fiasko og et par halveringer i kurs, eller så blir det suksess og til slutt et oppkjøp. Du klarer jo fortsatt ikke å si noe mer konkret om det «tekniske», så da tar jeg det egentlig for gitt at du bare skriver tull!
heilo888
04.05.2023 kl 00:07 4876

Synd at man ikke får lagt inn bilder av chart her.
Men ut av dagchartet kan man lese at brudd på motstanden ved kr 135 gir en dobbelbunn og en stigning til kr 170 om formasjonen går inn.
Men det kan så klart fortsatt bli litt nedgang før kursen stiger igjen.

Ellers enig at nå vil det bli det fundamentale som til syvende og sist vil avgjøre fremtidig kursnivå.
Redigert 04.05.2023 kl 07:28 Du må logge inn for å svare
Rule
04.05.2023 kl 01:05 4973

Fra trådstarter: Personlig er jeg tungt inn i Ultimovacs og har blitt spurt om å sette kursmål, men det ønsker jeg ikke å gjøre – rett og slett for man vil bli stemplet som useriøs, for kursmålene blir hinsides.
Slettet bruker
04.05.2023 kl 12:12 4785

Ble ikke den utviklingen en trudde det her, skulle tatt «sell News»
Rassen
04.05.2023 kl 12:13 4818

Rævva utvikling i kursen ass!!
rockpus
04.05.2023 kl 12:21 5002

"Rævva utvikling i kursen ass!!"

Ja, denne kursutviklingen hører hjemme langt opp i Rassen..;-)
Slettet bruker
04.05.2023 kl 13:09 5048

Ja, tenkte på å kaste hele greia i stopp loss dassen, men så hva om det der uv1 virket, da burde vi jo se litt avkastning.
Slettet bruker
04.05.2023 kl 15:01 5030

Men med et BV på 4 milliard pr idag, hva tror dere suksess vil gi ? 8 ? 16? Oppkjøp som algeta på 300kr?
Cpt MC
04.05.2023 kl 15:32 5038

Kan ikke sammenlikne kursen på algeta og Ultimo! Det er helt fundamentalt at aksjekurs betyr null og niks hva gjelder verdsettelse. Det er selskapsverdien som gjelder ved oppkjøp - ikke aksjekurs! En aksje er ikke dyr fordi den koster 300kr. Algeta ble kjøpt opp for 25 milliarder kroner med dagens kronekurs. Dersom man skal sammenlikne Algeta og Ultimovacs vil det tilsi en kurs på 746kr eks opsjoner.
Rule
04.05.2023 kl 16:00 5012

Utroligt at der ikke er gået opkøb's panik i Ulti endnu med så lovende et tidsperspektiv. Som trådstarter sagde så kan man lave estimater der er hinsides....
Rassen
05.05.2023 kl 09:27 4752

Sykt lav omsetning første 30 min!! Ingen som er interessert i denne aksjen ser det ut som 🤷🏽‍♂️🤷🏽‍♂️🤷🏽‍♂️
Andersiverden
05.05.2023 kl 09:54 4696

124,20 as we speak Var oppe i 125 på økt omsetning. Har det snudd nå?
Cpt MC
05.05.2023 kl 12:07 4581

Du skriver som det skulle vært VGLive.. Å følge med på Ultimovacs sin kurs er sløsing av tid. Caset er nærmest binært, så enten blir det bra eller dårlig. Da har det lite å si hva omsetningen og kursen er på akkurat nå
Rassen
05.05.2023 kl 12:34 4551

Enig i det, men liker å følge med hver dag uansett.
Rule
05.05.2023 kl 13:04 4521

Jeg tror der er rigtig mange som ikke forstår eller kender til denne mulighed. Risk-reward var super god og så klikkede vi 2-3 måneder oven i, hvilket giver en helt eventyrlig mulighed. At man kan købe på de her niveauer kan kun være fordi ganske få kender til casen....
Cpt MC
05.05.2023 kl 13:26 4596

Helt enig👍
Andersiverden
05.05.2023 kl 15:54 4465

Passerte 126 nå .....
Redigert 05.05.2023 kl 15:57 Du må logge inn for å svare
Andersiverden
05.05.2023 kl 16:16 4438

126,80....jiipppii
Andersiverden
05.05.2023 kl 16:19 4476

129,80----hva f...skjer? var vist bare en stusselig handel på 2 aksjer...sukk
Redigert 05.05.2023 kl 16:23 Du må logge inn for å svare
Andersiverden
05.05.2023 kl 16:26 4458

128 i sluttauksjonen...er fornøyd med det. En positiv trend.
Gunnars
05.05.2023 kl 19:16 4322

Det blir mer og mer risikabelt å sitte ute over helga.
Resultatet kan tikke inn når som helst .
Rule
05.05.2023 kl 20:28 4272

De lader vente på sig --> overvægt at vi får gode resultater:
https://www.reddit.com/r/biotech_stocks/comments/133rc4a/uv1_exploring_the_potential_of_a_highly_promising/
Despite the data cleaning process, it seems that the primary endpoint has already been reached, given that the relapses correspond to CheckMate 743.

Toget forlader perronen....
Sydney
05.05.2023 kl 21:42 4297

Det er vel 90% sjanse for godt resultat i initium og 80-90% i nipu pr idag. Men legger man sammen de to sjansen så bør ihvertfall en av studiene dunke inn med god margin
Rule
06.05.2023 kl 01:25 4209

Og man bør indregne at udfaldet af de to forsøg bør være korreleret pga UV1's virkemåde.... :-)
Det kursfald vi har set forstår jeg ikke. Sell on news giver ikke meget mening. Muligheder:

(1) algoritme handel - forstår ikke nyheder
(2) markeds psykologi - nogen tror nogen ved noget
(3) "manipulativ" algoritme handel - algoritmer ryster træet for stop-loss
(4) sell-on-news

Jeg vil nok hælde til (3). AI algoritmer/robotter ved at det kan betale sig at sænke kursen for at købe op længere nede. Det kan observeres for os private investorer som "manipulativt", fordi multiple algoritmer gør noget irrationelt hver for sig....

Det er vi forbi nu - to the mooooonnnn ! ! !
Slettet bruker
09.05.2023 kl 12:16 3279

Skulle valgt Lytix isteden. Får håpe denne klarer det samme doblingen
Rule
09.05.2023 kl 16:57 3105

Endnu en dag uden NIPU status eller resultater er blevet announced. Det er jo en sand gyser...
Rule
09.05.2023 kl 20:43 2920

Morgendagens Q1 reporting kan vi vel ikke forvente os en hel masse af...?

Invitation to first quarter 2023 results webcast presentation
Wednesday 10 May.
Rassen
09.05.2023 kl 22:13 2802

Tenkte samme jeg, men den vil nok falle til grus med årene den. Bare se resten av denne uken.