ULTIMOVACS - once in a lifetime!

Ultimovax
ULTIMO 11.07.2022 kl 00:18 248927

Hvem er Ultimovacs og hvorfor de vil lykkes.

Ultimovacs er et norsk legemiddelselskap som er i gang med å utvikle en vaksine som skal kunne anvendes i forbindelse med all type kreft og holde den i sjakk. Selskapet mener at de har mulighet til å videreutvikle vaksinen for å virke forebyggende for pasienter som for eksempel har arvelig kreft i sin familie. Selskapet er spunnet ut av forskning på Radiumhospitalet og ble grunnlagt i 2011. Professor Gustav Gaudernack står bak selskapets ledende produkt, den universell kreftvaksine, UV1.

Gustav Gaudernack var en av de først som hadde ideen til å stimulere kroppens eget immunsystem mot de mutasjonene som fører til kreft, slik at det gjenkjente kreftceller og angrep dem. Den nye kreftvaksinen er den andre generasjonen av teknologien som professor Gustav Gaudernack har arbeidet med siden starten av 90-tallet. Som eneste selskap i verden har Ultimovacs blodprøver helt tilbake til begynnelsen av 90-tallet som utgangspunktet for sin forskning og optimalisering.
Det første forsøket het GV1001, det var aldri meningen at denne vaksinen skulle være den «endelige» vaksinene, men en del av en to trinns rakett. Gjennom to studier av GV1001 klart man å mobilisere immunforsvaret til henholdsvis 55 og 80 prosent av dem som har fått vaksinen vi kaller GV1001. Noen av de dødssyke lungekreft pasientene har fått gjentatte doser av vaksinen gjennom over 15 år og er fortsatt symptomfrie.

Med utgangspunkt i pasienter som disse langtids overlevende, undersøkte Gaudernack og de andre forskerne i laboratoriet nærmere hvor årsaken ligger til at vaksinen er livsforlengende for enkelte, mens andre hadde liten effekt.
De fant ut at svaret ligger i tre proteinbiter, peptider, som de fant i immunresponsen til pasienter med lang overlevelse.

Basert på disse tre peptidene og 30års erfaring utviklet de det vi i dag kaller UV1.

HVORDAN FUNGERER UV1 OG HVA GJØR DEN UNIK?
Ideen med UV1 er å trene opp immunsystemet til bedre å gjenkjenne kreft. For å unngå oppmerksomheten til T-cellene skjuler kreftcellene det som skiller dem fra andre celler.De kan gjenkjennes ved at de bruker telomerase, som virker inne i cellen. Likevel avsløres cellens bruk av telomerase ved at telomeraktiviteten kommer til uttrykk på celleoverflaten gjennom ulike peptider, små biter av enkle proteiner.
I cirka 90 prosent av alle kreftformer benytter kreftcellene telomerase og gjør seg dermed sårbare for UV1.

UV1 består av store doser av de peptidene som kommer til uttrykk på overflaten i kreftcellene. Det lærer T-cellene hva de skal være oppmerksomme, på slik at de kan drepe slike celler. Enkelt og genialt

HVA GJØR AT VI TROR UV1 VIL FUNGERE OG HVOR STÅR VI?
Som nevnt har GV1001 blitt testet på rundt 1000 pasienter, erfaringer fra dette har vært med på å optimalisere sammensetningen brukt i UV1.
I tillegg har UV1 blitt testet i fire ulike fase I kliniske studier i totalt 82 pasienter. Studiene viser at vaksinen er trygg i bruk og har gitt sterke signaler på effekt. I tillegg er det en sterk validering at UV1 testes sammen med BP.Det at både klinikere og Big pharma har vist enorm interesse for å gjennomføre studier med UV1 er også naturligvis svært positivt, se bare på inkludering av pasienter, selv i en verdensomspennende pandemi. CEO, Carlos har presisert at det er ingen problemer å få samarbeidsavtaler det som er utfordringen er å velge riktig indikasjon, kombinasjon og partner – for å oppnå maksimal verdi for aksjonærer og pasienter.
Oppsummert har altså Ultimovacs i dag satt de største medisinselskapene i verden opp mot hverandre med de største og mest verdifulle CPI’ene og er svært godt kapitalisert til å gjennomføre studiene og til eventuelle forhandlinger med big pharma. (500 millioner i banken)
Det finnes ikke andre biotekselskap i verden som gjennomfører 5 store fase 2 studier og utvikler en profylaktisk plattform og samtidig ikke brenner mer enn rundt 35 millioner i kvartalet, (se for eksempel Nano som brenner rundt 110 millioner i kvartalet) og samtidig er priset til vanvittige lave 2 mrd.
Om Ultimo klarer å dokumentere tilsvarende effekt i fase2 som i tidligere forsøk har de skapt medisinsk historie! Aksjonærene sitter da på en universell kreftvaksine, som er billig å utvikle, enkel å distribuere og sette på pasientene, (et stikk i magen og reise hjem etter 30 minutter) og uten bivirkninger.
Ledelsen og innsiderne eier 80% av selskapet om det er omtrent ikke fri flyt, dette vil forsterke oppgangen etter hvert som markedet får opp øynene for Ultimovacs og UV1. Eierstrukturen er en stor fordel og noe som i stor grad sikrer at Ultimovacs ikke blir solgt til Big Pharma for knapper og glansbilder.

NØKKELPERSON
En viktig mann for å oppnå best mulig avtaler er Ton Berkien som Ultimovacs utrolig nok klarte å få på kroken for rundt 1.5 år siden. Ton Berkien har i 15 år jobbet med forretningsutvikling og oppkjøp i legemiddelindustrien.
Han har reist verden rundt, møtt forskere, håpefulle gründere og forretningsutviklere, og forhandlet på vegne av giganter som Amgen og Takeda. Kort fortalt er hans jobb å få Ultimovacs på radaren til de store farmasiselskaper over hele verden. En stilling han også hadde i danske Nuevolution, selskapet som i 2019 ble kjøpt opp av Amgen

En viktig driver de siste årene har vært de store internasjonale aktørenes ønsker om å sikre seg patenter på nye legemidler, etter hvert som deres egne bestselgere går ut på patent og derfor ikke lenger gir store inntekter.
Store oppkjøp i denne sektoren er lange prosesser som gjerne starter med at selskapene inngår samarbeidsavtaler.
Det er lett å ty til Algeta som en referanse. Selskapet ble kjøpt opp av Bayer i 2014, men det startet med et samarbeid de begynte med i 2009. Noe av det samme så vi i Nuevolution, vi inngikk en stor samarbeidsavtale i 2016, som igjen trigget et oppkjøp.
Når de store farmasigigantene er på jakt etter mulige samarbeidsavtaler eller kandidater for oppkjøp, er det spesielt to ting de ser etter: Et lovende utviklingsprogram for legemidler, eller en attraktiv teknologiplattform.
I Algeta sitt tilfelle var Bayer først og fremst interessert i selskapets hovedprogram, kreftmedisinen Xofigo.
For Nuevolution var Amgen interessert i teknologiplattformen for screening av molekyler. Denne ville Amgen bruke på flere av deres terapiområder, i hovedsak immunologi og onkologi.

En attraktiv teknologiplattform var også det Santaris Pharma satt med da det ble kjøpt av Roche i 2014.
– Interessen kan bli trigget av enten en teknologiplattform eller et forskningsprogram, eller begge deler.
Studiene som gjennomføres i dag:
Ultimovacs er i gang med to fase 2-studier der de kombinerer kreftvaksinen sin, UV1, med to sjekkpunkthemmere – nivolumab og ipilimumab – i behandling av pasienter med malignt melanom (føflekkreft med spredning) og mesoteliom (kreft i lungesekken, ofte relatert til asbest).
Den første studien, Initium, driver de selv, mens den andre studien, Nipu, er ledet av Åslaug Helland, som er lungekreftoverlege og forskningsleder for kreftklinikken ved Oslo universitetssykehus.

I sistnevnte studie er det farmasiselskapet Bristol-Myers Squibb (BMS), som står bak sjekkpunkthemmerne i studien.
Da nyheten om samarbeidet med dette selskapet ble kjent i desember 2019, skjøt aksjekursen til Ultimovacs i været.
I tillegg til de to fase 2-studiene som allerede er i gang, har Ultimovacs også en samarbeidsavtale med den nordiske gynekologiforeningen og AstraZeneca om en studie på livmorhalskreft.

Her bidrar AstraZeneca med sin sjekkpunkthemmer, durvalumab, og sin PARP-hemmer, olaparib, mens Ultimovacs bidrar med sin UV1-vaksine.
Selskapet har også et samarbeid med Halle University i Tyskland, hvor kombinasjonen UV1 og pembrolizumab testes på pasienter med hode-halskreft.
Det at Ultimovacs dag er partnere med BMS og AstraZeneca må ikke undervurderes.

Kort oppsummert
- Universal kreftvaksine
- Innsiderne og eierne eier 80% av selskapet
- Selv med verdensomspennende pandemi har de lykkes med rekrutering av pasienter
- Klinikerne elsker UV1
- Ingen birvirkninger av betydning
- 5 fase 2 studier med 600 pasienter og de største og mest verdifulle CPI’ene
- Partner med big pharma
- Egen teknologiplattform (TET)
- Ekstremt dyktige ansatte i den ypperste verdensklasse (Ton Berkieb, Carlos de Sousa, Sara Mangsbo, Gustav Gaudernack mm)
- Bransjens laveste cash burn vs studienes størrelse og omfang
- 500 millioner i egenkapital

Ultimovacs er det første biotekselskapet jeg har investert i siden Algeta, selskapet har alt, og den muligheten som ligger her får man kanskje bare en eller to ganger i livet. Oppsiden er enorm, krig, inflasjon og pandemi gjør at man faktisk kan handle Ultimovacs 40% fra toppen, dette til tross for at de i perioden har som verdens kanskje eneste biotekselskap holdt inkluderingstakten opp, forlenget patenter mm.

Oppsiden er enorm, tenk på et tall – en universell kreftvaksine…Her vil det skje mye de neste halvåret.
Anbefaler alle å selv lese seg opp på selskapet, teknologien, studiene de skal gjennomføre, eierstruktur og kompetansen til ledelsen.
Personlig er jeg tungt inn i Ultimovacs og har blitt spurt om å sette kursmål, men det ønsker jeg ikke å gjøre – rett og slett for man vil bli stemplet som useriøs, for kursmålene blir hinsides.
Redigert 11.07.2022 kl 00:39 Du må logge inn for å svare
Anunnaki
26.05.2023 kl 10:45 10162

Teknisk ser det fortsatt svakt ut.
Ser ut som jeg får rett i at den skal mot 110 - 115 før det snur.
Kjøper mer i det intervallet, ca 20% - 30% - 50% innenfor rangen.
Slettet bruker
26.05.2023 kl 10:53 10133

Må være ekkelt å se på tekniske analyser når du vet at det kan komme nyheter når som helst som endrer casen vesentlig.
Anunnaki
26.05.2023 kl 11:12 10083

Neida, har en del aksjer som ligger fast.
Nyheter kommer ikke før i juni - kanskje om et par uker og imens skal det bli volatilt og med høyere frykt etter hvert som USA nærmer seg mislighold.
Slettet bruker
26.05.2023 kl 11:38 10036

Det er imponerende som det har dratt ut i tid å få 70 eventer.
Bra med en base av aksjer :)

Hvis den faller til 110 som du sier skal jeg kjøpe mer.
heilo888
26.05.2023 kl 12:13 9983

Kortsiktig ser det negativt ut, men langsiktig positivt.
heilo888
26.05.2023 kl 13:17 9863

Hvor er du "Rassen". savner deg,,, hva tror du om kursen? Den stuper jo?! Har du solgt deg ut`?
Rassen
26.05.2023 kl 13:25 9848

Haha!! Hyggelig at du tenker på meg 😘 Nei jeg har ikke solgt en aksje…. Gjør bare som sekten på TekInvestor…. Venter og venter…. Og gleder meg over hver dag som går og kursen faller…. For det er jo det som betyr noe…. Hvor lenge vi venter… jo lenger vi venter jo rikere blir vi 😂😂🤦🏻🤦🏻🤦🏻🤦🏻

I mellomtiden koser jeg meg med å eie både Scana og Airthings 🤩🤩
Redigert 26.05.2023 kl 13:27 Du må logge inn for å svare
heilo888
26.05.2023 kl 14:04 9819

Fint at du kose seg, men kjøper du mer Ulti nå som den er så billig?
Redigert 26.05.2023 kl 14:05 Du må logge inn for å svare
Rassen
26.05.2023 kl 14:15 9853

Absolutt ikke. Jeg har kjøpt de jeg skal ha jeg. Kommer ikke til å kjøpe hvis den detter ned til 50,- heller. Så får det gå som det går. Planen er jo å bli millionær på Ultimo. Og det blir jeg hvis vi venter lenge nok 😂😂🤦🏻🤦🏻🤦🏻
Redigert 26.05.2023 kl 14:16 Du må logge inn for å svare
h3nk1
26.05.2023 kl 14:18 9859

Nå shortes det, Rassen. Tenk om det er info på avveie!

Og om du blir millionær, kommer du til å beklage til «sekten» på TekInvestor som lot deg få anledning til å forstå hvordan studiene er designet og hvorfor det *er* veldig positivt jo mer tid som går uten at man har fått data?
Rassen
26.05.2023 kl 14:30 9862

Jeg skal beklage hvis du beklager for alle du eventuelt drar ned dersom dette ikke skulle vise seg å være den suksessen vi håper på. Dere har tross alt overbevist en del personer vil jeg tro, om at dette mest sannsynlig (siden vi har ventet så lenge) går til himmels!! 🚀
h3nk1
26.05.2023 kl 14:55 9802

Jeg har skrevet hundrevis av ganger at det er datarisiko og at ingen må finne på å eie aksjer om ikke de er innforstått med dette og/eller ikke forstår rasjonalet. Jeg vil aldri beklage noe som helst, annet enn å beklage at ikke norsk biotek og pasientene får en kjærkommen suksess. Om dette går dårlig taper jeg mer enn de fleste.

Det som irriterer meg er at du omtaler faktabaserte analyser og snakk om helt reell potensiell oppside som en «sekt» eller «hausing». Det er like deler barnslig og bom på mål.
Redigert 26.05.2023 kl 14:59 Du må logge inn for å svare
Rassen
26.05.2023 kl 15:12 9781

Ok, da skal heller ikke jeg beklage noe som helst til deg. Det som irritere deg er at jeg gjentar det dere skriver på TekInvestor….. alt dere snakker om er jo hvor sykt bra det er at vi venter lenge… og samme grafer kommer opp hele tiden… alt er bare repetisjon… er såååå lei dere!! 🤮🤮🤮
h3nk1
26.05.2023 kl 15:16 9782

Hehe, du er litt av et kasus.
peaf
26.05.2023 kl 15:42 9746

Nå er vel ikke designet spesielt på ulti studier, alle head to head studier går ut på at måle effekten på produktet mot standardbehandlingen. Og i dette tilfellet tilsetter de UV1 på standardbehandlingen for at måle effektøkningen med UV1. De må ha en kontrollgruppe om studien skall bli randomisert, og det er standard på alle studier som de skall bevise økt effekt på. Nå har de jo og sagt at resultaten kommer senere, antagligen for at samtlige 12 mnd resultat og skall foreligge. Har man 156 deltakere så skall samtlige resultater redovises innen det for noen form for godkjenning. At sen noen gjør egne beregninger som de mener er faktabasert skall man ta med en klype salt. Det er ikke ovanligt med bortforklaringer fra ledelsen når vel resultaten kommer.
Men det seier inget om resultaten er bra eller dårlige, men for ultis del får vi vel håpe de er gode nok. Men det er flere om beinet.
Redigert 26.05.2023 kl 15:47 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
26.05.2023 kl 16:05 9724

Mener du her at de utsetter data slik at de kan rapportere 12mnd samtidig? Det ville jo vært ulovlig!
h3nk1
26.05.2023 kl 16:11 9730

Peaf er tilbake, endelig. Og beviser igjen at han ikke skjønner at studiet leser av etter 70 events.
peaf
26.05.2023 kl 16:43 9673

Les Clinical Trail der skall det stå vilke endepunkter de vil nå om de er seriøse og gjør jobben sin. Og gjør de endringer under veis skall de korrigere i protokollet.
Rule
26.05.2023 kl 23:32 9357

tjar, følger man den lange trend fra sommer 20 til 21 og forlænger så kører den lige op i nuværende område og indikerer at vi vender nu. Og 117 NOK er også ganske tæt på 115 NOK.
Slettet bruker
26.05.2023 kl 23:33 9374

Studiet leser av etter 70 events. Når selskapet mottar data er det meldepliktig, punktum. Her må du lese deg opp på børsregler😊 Liker forøvrig at du er bull når kursen går opp og bear når den går ned. En ekte FA trader med andre ord!
Rassen
31.05.2023 kl 13:20 8593

😴😴😴
heilo888
31.05.2023 kl 14:23 8563

Rassen henger du fortsatt med!?
Hvor mange aksjer har du?
heilo888
31.05.2023 kl 14:25 8560

Rassen skrev 😴😴😴
Rassen henger du fortsatt med!?
Hvor mange aksjer har du?
Rassen
31.05.2023 kl 14:46 8525

1500 bare.
heilo888
31.05.2023 kl 19:17 8398

Det ert for lite!
Kjøp deg opp mot 10.000 og du vil bli belønnet!
heilo888
31.05.2023 kl 19:20 8395

Og belønningen kommer nå i juni!
Slettet bruker
02.06.2023 kl 20:36 7987

Får vi håpe , venter på Donald duck kursene så vi ale blir onkel skrue
SirJohnny
04.06.2023 kl 22:02 7492

Da har vi kommet et godt stykke inn i Juni. Husk følgende; Ultimovacs guider på oppnådd primærendepunkt og at dette trolig blir oppnådd i 1H både i INITIUM og NIPU, risikoen var dermed svært høy 2H 2022 - siden dette er event studier, er det bedre til lengre tid det tar, INITIUM ble utsatt til H2 2023 og vi er nå inne i slutten av H1 i NIPU. Hvem hadde trodde dette og at kursen skal være under emisjonsnivå - resultatene fra UV1 kan ikke komme på et bedre tidspunkt, Big Pharma renner over av penger og de store medisinene går ut på patent.
aksjeintr
05.06.2023 kl 10:04 7273

Bra omsetning så langt i dag……

Nå er vi faktisk i juni, hvem hadde trodd det når vi begynte å bli positive i okt-des 2022:-).

Gått inn med litt mere en jeg hadde tenkt i Ulti, men dette er muligheten jeg kommer til å få i min levetid for en mulig «jackpot» så den risken tar jeg…..
heilo888
05.06.2023 kl 10:45 7253

Veldig spennende i de kommende dagene.
Nipu-data vil avgjøre mye av kursutviklingen frem til Initium-data foreligger en gang i H2.
Litt nervøs kursutviklingen nå da Nipu kommer først, og da de fleste hele veien har følt seg noe mer sikker på UV1 sin effekt i Initium enn i Nipu.
Redigert 05.06.2023 kl 12:20 Du må logge inn for å svare
Rassen
05.06.2023 kl 21:56 6880

Jeg ser på TekInvestor at det er både ramaskrik og mye usikkerhet. Er det egentlig noe som har skjedd bortsett fra at en kreftlege har solgt aksjene sine? Ikke godt å vite hvem man kan stole på.
Rule
05.06.2023 kl 23:17 6760

Hoved argumentet er så vidt jeg kan følge på tekinvestor en udtalelse fra en kræftlege om at fordi NIPU kommer før Initium sælger han sig ud fordi han mener der er mye lavere chance for success i NIPU ( umulige patienter ). Mystisk at det ikke kom for mange uger siden hvor melding om udsættelse af Initium faldt.
Den omtalte kræftlege skulle have handlet i Ultimo 24 gange up/ned. Og swappet ind i Rec Silicon med store mængder aktier.
Jeg har ikke set navn eller bekræftigelse af identiteten på den person der udtaler sig. Ingen link til en officiel udtalelse i et nyheds magasin/portal.
Redigert 05.06.2023 kl 23:18 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.06.2023 kl 09:15 6543

Om Nipu leverer så kan du bare drømme om å kjøpe på 118kr.
Anunnaki
06.06.2023 kl 09:41 6468

Det er ingen som tror UV1 skal utrette mirakler i NIPU, og ei heller at Ultimovacs skal selges ut fra resultatene som oppnås der.
Dersom man får en effektrespons så er dette veldig positivt for selskapet og vaksinen. Det styrker rasjonalet om at vaksinen er universell og fungerer på krefttyper som har Telomorase som formeringsmekanisme.
At man da får kjøpt tilbake aksjene man har solgt ut nå på disse lave nivåene eksisterer ikke.

Jeg tror kreftlegen det skrives om på Tekinvestor må ha misforstått det første. En fail kunne jo foreligge for lengst i NIPU så han burde jo da være klar på triggeren for å selge så snart meldingen kom om at INITIUM er utsatt. Men det gikk uker etter meldingen til han begynte å selge.
Virker mer som en som er usikker og har misforstått litt og tvilt seg fram til at han vil selge nå.
Redigert 06.06.2023 kl 09:43 Du må logge inn for å svare
Gunnars
06.06.2023 kl 11:11 6287

Spisser seg til nå.
Sjokkselgerne har gitt seg.
Absolutt intet er forandret, fremdeles ulidelig spennende.
Tiden jobber for oss, dess senere avlesning håper jeg på forbedret resultat.
Nipu som kommer først er vel den verste kreftformen. Et godt resultat her blir en sensasjon og legger føringer på de kommende studiene som vil forhåpentligvis vil vise bedrede resultater og derved legge gulvet for videre fremdrift for Ultimovacs .
Gunnars
06.06.2023 kl 13:26 6113

Mistenker at shorterne har gjort sitt inntog her og herjer med igjenkjennende like poster.
For oss som er optimister er det en glimrende anledning til å øke.
Tipper resultatene kommer i uke 25 :)

Rule
06.06.2023 kl 22:04 5735

der ligger en langsom trend med bunde, der har udløst opgang med 30 NOK:

23/11-22 - 91 NOK ---> 127 NOK
15/3-23 - 102 NOK --> 136 NOK
??/6 - 115 NOK ? ---> 145 NOK ?

mon ikke vi vender imorgen eller om få NOK og så er det ellers ny optrend....fjederen er spændt...
Alset
07.06.2023 kl 10:46 5421

Hvilken dato havner ratio 40/29 for NIPU utenfor 95% konfidensintervall på oversiden, dvs at sannsynligheten er 2.5% for at ratio 40/29 kommer etter denne datoen. Min beregning ca 260423.
Utgangspunktet er
1)Polygon sin tabell hvor omtalte ratio er 160323
2) 95 konfidensintervall for cm 743 sin mpfs på 18;dager på oversiden.
3 justerer 18 dager med faktor 2.25, som er kvadratroten av 303/kvadratroten av 59=40
Det jeg er usikker på her er
1) hvordan korrigering av antallet som gjelder normalfordelt konfidensintervall , vil avvike for ikke normalfordelt konfidensintervall som NIPU sitt er.
2) hvordan konfidensintervallet vil være på km plottet ved 40/29 ratio kontra ved mpfs. Antagelig noe større hvis man ser på Bobleguttens beregninger for INITIUM på Tekinvestor.
Redigert 09.06.2023 kl 00:40 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.06.2023 kl 10:48 5423

Elller trenden er nedover , failur er på vei og alt går til helvete la med rente til 8% og regjeringen tar restene.
h3nk1
07.06.2023 kl 11:15 5336

Det du lurer på bør du jo bare ta med nevnte brukere på TekInvestor, de har sikkert nyttige innspill.