ULTIMOVACS - once in a lifetime!

Ultimovax
ULTIMO 11.07.2022 kl 00:18 246607

Hvem er Ultimovacs og hvorfor de vil lykkes.

Ultimovacs er et norsk legemiddelselskap som er i gang med å utvikle en vaksine som skal kunne anvendes i forbindelse med all type kreft og holde den i sjakk. Selskapet mener at de har mulighet til å videreutvikle vaksinen for å virke forebyggende for pasienter som for eksempel har arvelig kreft i sin familie. Selskapet er spunnet ut av forskning på Radiumhospitalet og ble grunnlagt i 2011. Professor Gustav Gaudernack står bak selskapets ledende produkt, den universell kreftvaksine, UV1.

Gustav Gaudernack var en av de først som hadde ideen til å stimulere kroppens eget immunsystem mot de mutasjonene som fører til kreft, slik at det gjenkjente kreftceller og angrep dem. Den nye kreftvaksinen er den andre generasjonen av teknologien som professor Gustav Gaudernack har arbeidet med siden starten av 90-tallet. Som eneste selskap i verden har Ultimovacs blodprøver helt tilbake til begynnelsen av 90-tallet som utgangspunktet for sin forskning og optimalisering.
Det første forsøket het GV1001, det var aldri meningen at denne vaksinen skulle være den «endelige» vaksinene, men en del av en to trinns rakett. Gjennom to studier av GV1001 klart man å mobilisere immunforsvaret til henholdsvis 55 og 80 prosent av dem som har fått vaksinen vi kaller GV1001. Noen av de dødssyke lungekreft pasientene har fått gjentatte doser av vaksinen gjennom over 15 år og er fortsatt symptomfrie.

Med utgangspunkt i pasienter som disse langtids overlevende, undersøkte Gaudernack og de andre forskerne i laboratoriet nærmere hvor årsaken ligger til at vaksinen er livsforlengende for enkelte, mens andre hadde liten effekt.
De fant ut at svaret ligger i tre proteinbiter, peptider, som de fant i immunresponsen til pasienter med lang overlevelse.

Basert på disse tre peptidene og 30års erfaring utviklet de det vi i dag kaller UV1.

HVORDAN FUNGERER UV1 OG HVA GJØR DEN UNIK?
Ideen med UV1 er å trene opp immunsystemet til bedre å gjenkjenne kreft. For å unngå oppmerksomheten til T-cellene skjuler kreftcellene det som skiller dem fra andre celler.De kan gjenkjennes ved at de bruker telomerase, som virker inne i cellen. Likevel avsløres cellens bruk av telomerase ved at telomeraktiviteten kommer til uttrykk på celleoverflaten gjennom ulike peptider, små biter av enkle proteiner.
I cirka 90 prosent av alle kreftformer benytter kreftcellene telomerase og gjør seg dermed sårbare for UV1.

UV1 består av store doser av de peptidene som kommer til uttrykk på overflaten i kreftcellene. Det lærer T-cellene hva de skal være oppmerksomme, på slik at de kan drepe slike celler. Enkelt og genialt

HVA GJØR AT VI TROR UV1 VIL FUNGERE OG HVOR STÅR VI?
Som nevnt har GV1001 blitt testet på rundt 1000 pasienter, erfaringer fra dette har vært med på å optimalisere sammensetningen brukt i UV1.
I tillegg har UV1 blitt testet i fire ulike fase I kliniske studier i totalt 82 pasienter. Studiene viser at vaksinen er trygg i bruk og har gitt sterke signaler på effekt. I tillegg er det en sterk validering at UV1 testes sammen med BP.Det at både klinikere og Big pharma har vist enorm interesse for å gjennomføre studier med UV1 er også naturligvis svært positivt, se bare på inkludering av pasienter, selv i en verdensomspennende pandemi. CEO, Carlos har presisert at det er ingen problemer å få samarbeidsavtaler det som er utfordringen er å velge riktig indikasjon, kombinasjon og partner – for å oppnå maksimal verdi for aksjonærer og pasienter.
Oppsummert har altså Ultimovacs i dag satt de største medisinselskapene i verden opp mot hverandre med de største og mest verdifulle CPI’ene og er svært godt kapitalisert til å gjennomføre studiene og til eventuelle forhandlinger med big pharma. (500 millioner i banken)
Det finnes ikke andre biotekselskap i verden som gjennomfører 5 store fase 2 studier og utvikler en profylaktisk plattform og samtidig ikke brenner mer enn rundt 35 millioner i kvartalet, (se for eksempel Nano som brenner rundt 110 millioner i kvartalet) og samtidig er priset til vanvittige lave 2 mrd.
Om Ultimo klarer å dokumentere tilsvarende effekt i fase2 som i tidligere forsøk har de skapt medisinsk historie! Aksjonærene sitter da på en universell kreftvaksine, som er billig å utvikle, enkel å distribuere og sette på pasientene, (et stikk i magen og reise hjem etter 30 minutter) og uten bivirkninger.
Ledelsen og innsiderne eier 80% av selskapet om det er omtrent ikke fri flyt, dette vil forsterke oppgangen etter hvert som markedet får opp øynene for Ultimovacs og UV1. Eierstrukturen er en stor fordel og noe som i stor grad sikrer at Ultimovacs ikke blir solgt til Big Pharma for knapper og glansbilder.

NØKKELPERSON
En viktig mann for å oppnå best mulig avtaler er Ton Berkien som Ultimovacs utrolig nok klarte å få på kroken for rundt 1.5 år siden. Ton Berkien har i 15 år jobbet med forretningsutvikling og oppkjøp i legemiddelindustrien.
Han har reist verden rundt, møtt forskere, håpefulle gründere og forretningsutviklere, og forhandlet på vegne av giganter som Amgen og Takeda. Kort fortalt er hans jobb å få Ultimovacs på radaren til de store farmasiselskaper over hele verden. En stilling han også hadde i danske Nuevolution, selskapet som i 2019 ble kjøpt opp av Amgen

En viktig driver de siste årene har vært de store internasjonale aktørenes ønsker om å sikre seg patenter på nye legemidler, etter hvert som deres egne bestselgere går ut på patent og derfor ikke lenger gir store inntekter.
Store oppkjøp i denne sektoren er lange prosesser som gjerne starter med at selskapene inngår samarbeidsavtaler.
Det er lett å ty til Algeta som en referanse. Selskapet ble kjøpt opp av Bayer i 2014, men det startet med et samarbeid de begynte med i 2009. Noe av det samme så vi i Nuevolution, vi inngikk en stor samarbeidsavtale i 2016, som igjen trigget et oppkjøp.
Når de store farmasigigantene er på jakt etter mulige samarbeidsavtaler eller kandidater for oppkjøp, er det spesielt to ting de ser etter: Et lovende utviklingsprogram for legemidler, eller en attraktiv teknologiplattform.
I Algeta sitt tilfelle var Bayer først og fremst interessert i selskapets hovedprogram, kreftmedisinen Xofigo.
For Nuevolution var Amgen interessert i teknologiplattformen for screening av molekyler. Denne ville Amgen bruke på flere av deres terapiområder, i hovedsak immunologi og onkologi.

En attraktiv teknologiplattform var også det Santaris Pharma satt med da det ble kjøpt av Roche i 2014.
– Interessen kan bli trigget av enten en teknologiplattform eller et forskningsprogram, eller begge deler.
Studiene som gjennomføres i dag:
Ultimovacs er i gang med to fase 2-studier der de kombinerer kreftvaksinen sin, UV1, med to sjekkpunkthemmere – nivolumab og ipilimumab – i behandling av pasienter med malignt melanom (føflekkreft med spredning) og mesoteliom (kreft i lungesekken, ofte relatert til asbest).
Den første studien, Initium, driver de selv, mens den andre studien, Nipu, er ledet av Åslaug Helland, som er lungekreftoverlege og forskningsleder for kreftklinikken ved Oslo universitetssykehus.

I sistnevnte studie er det farmasiselskapet Bristol-Myers Squibb (BMS), som står bak sjekkpunkthemmerne i studien.
Da nyheten om samarbeidet med dette selskapet ble kjent i desember 2019, skjøt aksjekursen til Ultimovacs i været.
I tillegg til de to fase 2-studiene som allerede er i gang, har Ultimovacs også en samarbeidsavtale med den nordiske gynekologiforeningen og AstraZeneca om en studie på livmorhalskreft.

Her bidrar AstraZeneca med sin sjekkpunkthemmer, durvalumab, og sin PARP-hemmer, olaparib, mens Ultimovacs bidrar med sin UV1-vaksine.
Selskapet har også et samarbeid med Halle University i Tyskland, hvor kombinasjonen UV1 og pembrolizumab testes på pasienter med hode-halskreft.
Det at Ultimovacs dag er partnere med BMS og AstraZeneca må ikke undervurderes.

Kort oppsummert
- Universal kreftvaksine
- Innsiderne og eierne eier 80% av selskapet
- Selv med verdensomspennende pandemi har de lykkes med rekrutering av pasienter
- Klinikerne elsker UV1
- Ingen birvirkninger av betydning
- 5 fase 2 studier med 600 pasienter og de største og mest verdifulle CPI’ene
- Partner med big pharma
- Egen teknologiplattform (TET)
- Ekstremt dyktige ansatte i den ypperste verdensklasse (Ton Berkieb, Carlos de Sousa, Sara Mangsbo, Gustav Gaudernack mm)
- Bransjens laveste cash burn vs studienes størrelse og omfang
- 500 millioner i egenkapital

Ultimovacs er det første biotekselskapet jeg har investert i siden Algeta, selskapet har alt, og den muligheten som ligger her får man kanskje bare en eller to ganger i livet. Oppsiden er enorm, krig, inflasjon og pandemi gjør at man faktisk kan handle Ultimovacs 40% fra toppen, dette til tross for at de i perioden har som verdens kanskje eneste biotekselskap holdt inkluderingstakten opp, forlenget patenter mm.

Oppsiden er enorm, tenk på et tall – en universell kreftvaksine…Her vil det skje mye de neste halvåret.
Anbefaler alle å selv lese seg opp på selskapet, teknologien, studiene de skal gjennomføre, eierstruktur og kompetansen til ledelsen.
Personlig er jeg tungt inn i Ultimovacs og har blitt spurt om å sette kursmål, men det ønsker jeg ikke å gjøre – rett og slett for man vil bli stemplet som useriøs, for kursmålene blir hinsides.
Redigert 11.07.2022 kl 00:39 Du må logge inn for å svare
Andersiverden
08.06.2023 kl 09:21 6569

Auda 77 as we speak
Andersiverden
08.06.2023 kl 09:26 6517

Hengt seg på 77...ingen handel siden 09.19.02...pussig
elnomi
08.06.2023 kl 09:27 6496

Handelen er ikke stanset, kun en pause som innføres automatisk ved store kursutslag opp/ned (fra 70 til 77 på kort tid).
Andersiverden
08.06.2023 kl 09:31 6471

Kommer seg nå..84..tipper vi når 85 i sluttauksjonen.
Redigert 08.06.2023 kl 09:44 Du må logge inn for å svare
bj111
08.06.2023 kl 09:37 6422

Kjedelige saker men det er det vanligste utfallet. Syntes fortsatt at MCAP er veldig høy her ettersom det er så forsvinnende lav sannsynlighet for at selskapet vil oppnå suksess. De har kjendisfaktoren og det er kanskje derfor vi over lang tid har sett en unormal prising ca 100% over det maksimale av en normal før dagens melding.
Må se litt mer på dette men alt over 2 milliarder er fortsatt dyrt har vert og er min mening om denne.

Enkelte daytradere kan og vil gjøre gode penger her nå for den vil svinge mye for mange tror den er billig og fornektelses fasen har startet. Mange går på en smell dessverre men det er endel av spillet i biotek selskaper uten noen inntekter.
Rule
08.06.2023 kl 09:58 6310

Kan du uddybe hvorfor du mener at:
.... ettersom det er så forsvinnende lav sannsynlighet for at selskapet vil oppnå suksess....

da det går imod alt statistik og sandsynlighed der er sat op og dokumenteret ifht. Initium og udsættelsen af resultater på samme. De får events mye langsommere end forventet - jo længere tid jo bedre chance for success og studiet kører faktuelt på overtid.
NIPU er den mindste indikation og langt sværeste (asbest) og ingen havde regnet med et signifikant breakthrough her. Dog viser data at UV1 har effekt, hvilket jeg ser som fundamentalt positivt.
Redigert 08.06.2023 kl 10:02 Du må logge inn for å svare
Gullit
08.06.2023 kl 10:13 6250

Var helt nede i 70!! Stiger nok bra oppover igjen. Makan te reaksjon..
Interleukin6
08.06.2023 kl 10:14 6225

Det er ett biotechselskap på oslo børs som har verdensledende gode data innen kreftterapi med en klar vei til markedet:
Nykode

Dessverre viser det nå seg at Ulti ikke når opp - jeg vekter meg over i vinneren i dag.
Rule
08.06.2023 kl 10:39 6095

nogen der havde mulighed for at deltage i webcast...? Jeg så det sidste og CEO virkede fint confident.
h3nk1
08.06.2023 kl 10:49 6053

Det er altså helt tydelig nå (og gjentatt flere ganger) av CEO at Helland og studiets klinikere mener resultatene / data gir PE-møtt iht. de forhåndsdefinerte kriteriene (som vi kjenner til - HR 0,73), og at det er klar signifikans mellom armene. Independent Review Board og Helland ligger altså rett over og under 0,73. Det er påfallende at markedet ikke forstår at dette er et (svært) positivt signal på både PFS og OS. Selv i CM743 så man ingen signifikans på PFS. Typisk for biotek og Oslo Børs - her eier (dessverre) akademikerne dataene og ønsker naturligvis å ikke dele disse før på en viktig konferanse. Og nei, dette er ikke rasjonalisering eller rosemaling, det er rett og slett slik det foreligger.
Redigert 08.06.2023 kl 10:58 Du må logge inn for å svare
bj111
08.06.2023 kl 10:53 6029

Hvor mange biotek selskaper oppnår suksess i sin forskning? Svaret er at de aller fleste ikke kommer noen vei dessverre. Her prises det inn en høy sannsynlighet for suksess og det ser ut til at det er glemt at det de forsker på er det veldig mange selskaper i verden som forsøker seg på, så langt har ingen lyktes.
Ja det er generelt men eksemplene er veldig mange på at selskaper faller sammen når data kommer. Det er jo grunnen til at kreft fortsatt er et problem. Det bør man ha i bakhodet når man kjøper slike selskaper og prisen på selskapet indikerer at det er en kjendisfaktor eller noe ute å går her. Det er jo noen kjendiser på eier siden her men de trekker på skuldrene av det fallet vi nå ser for det er ikke de store pengene i deres økonomi de har gått inn med her. Det de er skuffet over er at kreftproblemet ikke ser ut til å ha kommet nærmere en løsning noe de av veledige grunner har valgt å sponse. Så er spørsmålet om de som kjøper seg inn her er sponsorer eller har en strategi om å få avkastning på sine penger.
elnomi
08.06.2023 kl 11:20 5882

Slike kollapser er en del av pakken for den slags aksjer»
https://www.dn.no/borskommentar/slike-kollapser-er-en-del-av-pakken-for-den-slags-aksjer/2-1-1463967?abtest=b

Ultimo føyer seg inn i dag i den rekken.
aksjeintr
08.06.2023 kl 11:26 5891

Tja, selv om Gjelsten har til salt i maten så er jo ca 500 MNNOK endring fra den ene dagen til den andre penger for han også, men nei, han går ikke konk av det.

Jeg mener at nådd primærendepunkt i NIPU ville vært en sensasjon (og ja, noen kryssa nok fingrene og håpet på det) men gitt det som er uttalt så mener jeg at Ulti har fått så gode data/indikasjoner det var lov å håpe på fra starten av. Og bare det at det viser seg å våre signifikant forskjell er jo egentlig en liten sensasjon i seg selv, gitt utgangspunktet.

Det var vel dette scenarioet den såkalte «legen» også så for seg ville skje, men at han nå har fått en gyllen anledning til å kjøpe seg inn igjen.

Seff ikke moro med kurser som går ned som aksjonær, men fra mitt ståsted så har dette styrket troen og at vi får et hyggelig H2
Redigert 08.06.2023 kl 11:28 Du må logge inn for å svare
peaf
08.06.2023 kl 11:26 5907

Ulti melder at de nådde ikke effektmålet knyttet til progresjonsfri overlevelse (PFS).
Samtidig viste en tilleggsanalyse av det samme effektmålet, foretatt ved sykehusene der pasientene fikk behandling, en statistisk signifikant positiv effekt av UV1-vaksinen.
Nå bør det vel vare de samme sykehusene som leverte studie resultaterne til studieledelsen, men de har tydligen noen egne resultater som de ikke meldt inn til studieledelsen. Skall man ta sånt seriøst gir en studie to ulike resultater og eller er det valgfritt at tolke dem til det som passer best. Det har ikke tikket inn noe bud fra Bristol Myers endå, kansje de ikke fått tilleggsanalysen en så det forklarer saken.
Rule
08.06.2023 kl 11:48 5845

Independent review board melder sådan og den konklusion står 100% fast med nuværende niveau af data insights.
Ulti melder at de ser frem til at de får data og er opmuntret.
h3nk1: Det er altså helt tydelig nå (og gjentatt flere ganger) av CEO at Helland og studiets klinikere mener resultatene / data gir PE-møtt iht. de forhåndsdefinerte kriteriene (som vi kjenner til - HR 0,73), og at det er klar signifikans mellom armene. Independent Review Board og Helland ligger altså rett over og under 0,73.
heilo888
08.06.2023 kl 11:49 5847

Her kan det være så små nyanser som at ulike radiografer tolker bildene litt forskjellig og man dermed havner så vidt på den ene eller andre siden av at endepunktet er møtt.
Tota
08.06.2023 kl 12:08 5751

Med en smule ettertanke er det uforståelig at et biotekselskap i en så kritisk fase som det jo er når man avventer fase 2 studiene, kan gi seg inn på investiogator-driven studier slik at selskapet ikke har fullstendig kontroll på resultatene. Vi ser jo idag hvilke problemer det medfører, de kan ikke presentere data og facts, de snakker rundt det, og investigator har visst et mer positivt syn. Jeg synes selskapet bør være adskillig mer modent - langtkommet - før de lar andre få kontroll på data - selv om det bare er for en periode. 2linje ved malignt mesoteliom er heller ikke piece of cake. Like attraktivt som småcellet lungecancer?
SomSa
08.06.2023 kl 12:28 5722


Dette lukter Betalutin når investigator skal se på dataene.

Har noen oversikt over ulike mestolomia studier i verden, hva er nye data og når nye data skal publiseres?
Når man kjøper biotek aksjer må man ikke ta siesta og falle i drømmeverden. Man må oppdatere seg hver uke og hver dag.
Gullit
08.06.2023 kl 12:47 5643

Som sagt så gjort


Oslo, 8 June 2023, Radforsk Investeringstiftelse, a closely associated party of
Jónas Einarsson, a primary insider and chair of the board of the Company, has
today bought 7,100 shares in the company at an average price of NOK 70.00 per
share. Following this transaction, Radforsk Investeringsstiftelse hold
1,519,263 shares in Ultimovacs ASA.
h3nk1
08.06.2023 kl 12:49 5772

Ja, i dag er et skrekkeksempel på det. Ironien er jo at selskapets *egen* studie INITIUM skulle komme først. Men denne avlesningen ble altså utsatt fordi pasientene ikke får progresjon (les: UV1 virker etter alle solemerker svært godt). Så da kom NIPU først i andrelinje mesoteliom, en av de mest aggressive kreftformer som finnes og hvor immunterapi knapt gir effekt. PFS er ikke signifikant selv i Checkmate-743.

Og på toppen av dette får man nå den ekstremt delikate situasjonen hvor det åpenbart er VELDIG nærme at primærendepunkt er oppnådd. Dette er vet man når studieleder Åslaug Helland og hennes spesialister opplyser at de forhåndsdefinerte analysene viser at endepunktet ER oppnådd. Men, Independent Review Board er ikke enige. Det er dels umulig å se for seg at det kan være snakk om mer enn 1-2 eventer i forskjellig vurdering.

Helland, en av verdens fremste klinikere, som har *ingen* insentiver til å hause data eller sette sitt renommé på spill, sier altså at endepunktet på progresjonsfri overlevelse (PFS) er møtt. Óg hun forteller at de har en lovende utvikling på total overlevelse (OS) som er gullstandarden. Og som i alle tilfelle trenger tid til å modnes (som i CM-743). MEN vi får altså ikke se dataene! Disse ønsker nemlig akademikerne å presentere selv på en viktig konferanse og i publikasjoner.

Så da får man altså en melding som leses av "markedet" som at studien er "feilet" og folk som ikke har forutsetninger for å lese ting riktig forstår ikke at dette er en melding som i en rasjonell verden skulle sendt kursen opp, ikke ned. UV1 har med dette gitt et tydelig *signal* i andrelinje mesoteliom. At *noen* skjønner dette er åpenbart, da RADFORSK selv handler i markedet, noe de i utgangspunktet aldri gjør.

Her er et helt ferskt intervju med styreleder (og sjef for RADFORSK) på ~20 minutter som folk som er interessert i å forstå dette *virkelig* bør lytte til: https://on.soundcloud.com/UCWxWGzVApthuzEB8 Det er tydeligvis mange baller i luften der, så lyden er så som så i begynnelsen.

Kursmessig er dette en voldsom overreaksjon og i praksis direkte misforståelse. Men, jeg klandrer ikke "markedet" for dette nødvendigvis. Børs er børs. Her ble det en komplisert melding, disputt på analysene og mer til. Poenget er: signalet er kraftig positivt og øker sannsynligheten for at UV1 gir effekt (med CPI).
Redigert 08.06.2023 kl 13:13 Du må logge inn for å svare
heilo888
08.06.2023 kl 12:54 5748

I likhet med meg selv kjøper nå styreformann Jonas Einarsson:

Ultimovacs ASA: Mandatory notification of trade by primary insider
Oslo, 8 June 2023, Radforsk Investeringstiftelse, a closely associated party of
Jónas Einarsson, a primary insider and chair of the board of the Company, has
today bought 7,100 shares in the company at an average price of NOK 70.00 per


Vis børsmeldingen
share. Following this transaction, Radforsk Investeringsstiftelse hold
1,519,263 shares in Ultimovacs ASA.

This information is subject to the disclosure requirements pursuant to the
Market Abuse Regulation article 19 and section 5-12 of the Norwegian Securities
Trading Act.
heilo888
08.06.2023 kl 13:09 5669

Nå er det vel ca. 10 dager igjen før vi får svært spennende data fra UV1-103 studien.
Denne er i kombi med Keytruda.
Aldri kjedelig i Ultimovacs!
Redigert 08.06.2023 kl 13:16 Du må logge inn for å svare
heilo888
08.06.2023 kl 13:11 5670

Vet ikke om det er nevnt, men kommer Radium podkast med Jonas Einarsson i ettermiddag.
Aldri kjedelig i Ultimovacs!
heilo888
08.06.2023 kl 13:13 5663

Aksjen er nå opp 20% fra åpningskursen i morges!
Aldri kjedelig i Ultimovacs!
Redigert 08.06.2023 kl 13:15 Du må logge inn for å svare
h3nk1
08.06.2023 kl 13:20 5647

Det som marked og folk antakelig ikke helt forstår (enda) er at hadde marginene var noen promille den andre veien, så ville kursen vært 2-300 prosent *opp* på åpning. Dette er en kjøpsanledning som egentlig er for dum til å være sann. Men slik er det, børs er ikke kjedelig.
heilo888
08.06.2023 kl 13:21 5653

Fra Martins på TI:
"Disse kursene er en gavepakke til de som ikke var full-investert. Håper de holder seg litt til her nede så jeg som får månedlig påfyll får tatt litt til før INITIUM tar verden med storm. :slight_smile: Med NIPU som var to eksperimentelle armer, altså de så ikke på effekt opp mot SOC(da det ikke finnes i 2L), men effekt av UV1 med ny behandlingsform i begge armer, så er jo det viktigste den relative forskjellen mellom ARM 1 og 2 for oss. Derfor når de sier at Overall Survival trender mot at UV1-armen kommer best ut og at HR er i nærheten av 0,736 (fra webcast+local sjekken av data) så sier det jo at UV1 gir ganske mye bedre resultater enn denne nye behandlingsformen alene hittil. Det var forventet at man ikke skulle se så mye effekt her, så at man gjør det på nivå nesten til statistisk signifikans, så sier det at UV1 gjør en forskjell og at vi derfor kan glede oss til de neste studier, hvor forventningene er mye høyere til end point reached. Når det er uenighet om det gikk i NIPU, så bør det klart gå i INITIUM, alt annet likt fordi sjansen der er mye høyere."
heilo888
08.06.2023 kl 13:44 5550

Nå tar det helt av!
Opp over 25% fra i morges!
Har nå allerede i løpet av noen timer tjent en liten formue på mine kjøp i morges.

Kan se ut til at markedet ikke lenger biter på de latterlige overskriftene om "feilet studie". Er ganske så tragisk at journalister uten faglig kompetanse skal feil-lede deler av markedet på denne måten!
Redigert 08.06.2023 kl 13:46 Du må logge inn for å svare
heilo888
08.06.2023 kl 16:13 5138

Mer innsidekjøp:

Ultimovacs ASA: Mandatory notification of trade by primary insider

Oslo, 08 June 2023, Board member Ketil Fjerdingen and primary insider in Ultimovacs ASA, has today through Langøya Invest AS bought 7,000 shares in the company at a price of NOK 79.5159 per share. Following this transaction, Ketil Fjerdingen through Langøya Invest AS holds 1,396,006 shares in Ultimovacs ASA.



This information is subject to the disclosure requirements pursuant to Section 5-12 the Norwegian Securities Trading Act.

heilo888
08.06.2023 kl 17:28 4950

Anbefaler å høre Radium podkasten med Einarsson om man vil forstå litt mer omkring historikken bak, og hvordan man skal forstå og tolke denne Nipu-studien:
https://soundcloud.com/user-972208711
Anunnaki
08.06.2023 kl 18:28 4806

Anbefaler folk å høre på hva selskapet guidet og guider om "vasketid".
Carlos har sagt dette tar 2-3 måneder, mens selverklærte eksperter fra dette fagområdet på TekInvestor mente det skulle ta 4-6 uker (det er bare å lese der inne).

Skummelt å stole på anonyme selverklærte eksperter som påstår de veit så mye om mangt.
Var det ikke over 90% sikkert med suksess i minst en av NIPU eller INITIUM ifølge grafene?

Selskapet får nå flere røde flagg for hvordan de har klart å tåkelegge markedet med en kryptisk melding i rein Nano-stil.
Hvorfor kom det ingen støttekjøp fra ledelsen i dag? Er det bare skyhøy lønn og haugvis med opsjoner de er opptatt av? Ala Nano her også.
Ja, riktignok brukte Jonas Forskningsstiftelsens midler til å gjøre et kjøp, og en meget velstående i styret plukket opp et par aksjer.

Hva med CEO, CMO, CFO, IR osv? Kan ikke de hoste opp noen grunker og kjøpe et par aksjer for å forsvare det de sier om at dette er en syk overreaksjon i markedet og at de nå ser enda lysere på framtida? Bekymringsverdig.

Selskapet har lovet de skulle levere top line data for NIPU i H1 2023, men vi får ikke et eneste tall før kanskje godt utpå høsten.
Hvorfor skal de lyve og villede aksjonærene sine på denne måten? Bekymringsverdig.
Redigert 08.06.2023 kl 18:33 Du må logge inn for å svare
h3nk1
08.06.2023 kl 18:50 4762

Jøss, dette må være årets nedrigste og mest patetiske innlegg. Gratulerer.

For der første har CEO flere ganger gjentatt at det kan fra noen uker inntil noen måneder. Plottene for NIPU med rundt 6-8 uker «vask» tilsa høy **sannsynlighet** for endepunkt møtt. Og jammen går ikke studieleder Helland, en av verdens mest anerkjente klinikere og mener at primærendepunktet BLE møtt. Hun hadde ALDRI gjort dette om hun var helt sikker i sin sak. Sjekker man Researchgate ser man at hun er referert 9000+ ganger og har en h-indeks på 50 (nobelprisvinnere ligger typisk rundt 30).

Det er snakk om ekstremt små marginer og vi får altså ikke tallene nå fordi de forståelig nok ønsker å presentere dette på førstkommende store konferanse (bekreftet nå av Helland at det blir i høst, noe som betyr ESMO).

CEO, CMO et al. kan IKKE kjøpe fordi de sammen med BMS har sett topplinjetall. De har med andre ord innside. Det er videre Helland som principal investigator som bestemmer og eier dataene. Det er *ingenting* Ultimovacs kan gjøre noe med.
Redigert 08.06.2023 kl 19:18 Du må logge inn for å svare
SomSa
08.06.2023 kl 18:54 4744


Mange har dårlig erfaring fra ledelsen i Nanov, TRVX, PCIB, BGBIO, Life Care, Softox..... og de stoler ikke på hva ledelsen sier når de ikke klarer å levere. De som stolte blind på ledelsen i disse selskapene tapte mye. De jobber ikke for sine aksjonærer men jobber for å ta vare på sine millionlønninger

Gullit
08.06.2023 kl 19:27 4729

Dette bør annunaki svare på. Kommer han bare med masse påstander uten å vite hvem som Kan kjøpe?? Stygt
h3nk1
08.06.2023 kl 19:49 4665

Det er ikke til diskusjon, CEO fortalte at de fikk resultatene fra NIPU-teamet i fellesskap i går.

«BMS was with us when the investigating team shared the data. We were of course present and BMS was also participating. So the data was shared with both companies and of course we are talking about that, this was shared yesterday»
Redigert 08.06.2023 kl 19:50 Du må logge inn for å svare
peaf
09.06.2023 kl 07:33 4080

Det er ganske utroligt at det skall diskuteres om studiens utfall, er ikke studien lagt etter de krav som stelles for en godkjenning. Om effektmålet er PFS klarer da ikke studieledelsen måle progresjon, det er to like store grupper og de må vel klare telle hvor mange og når som får progresjon i var gruppe. Og finner de ingen markant skillnad på grupperne så mangler UV1 effekten, det har inget med en prosent hit eller dit at gjøre. Og føler man ikke tillit til at studieledelsen gir en korrekt konklusjon av resultatet så er hele studien verdiløs.
Man kan ikke komme til myndigheterne med et studie resultat som sier en sak og en tilleggsanalyse som sier en annen sak, og tru man får det godkjent for en fase 3 studie. Jeg syns det er direkte tåpligt at misstenkliggjøre kompetansen til studieledelsen på den måten selskapet og del andre gjør her. Effekten til UV1 må bevises i studier og ikke i tilleggsanalyser, og den her studieleder Helland klarer hun ikke førklare resultaternes innebørd til resten av studieledelsen.

Nå er det sykehusen som måler og rapportterer når pasienterne får progresjon, så just den biten må vare odiskutabel om de kan jobben sin. Og når det ikke presenteres tall så mangler som regel de positive tallen og man må finne en måte før at få dem fremstå best muligt. Men det hjelper ikke når myndigheterne skall gjenomgå resultaten.
gade
09.06.2023 kl 08:47 3884

Kjære PEAF !
For en oppklarende informasjon til deg foreslår jeg at du leser Christian Binders analyse kommentar av NIPU-studien og dens resultater på REDEYE sin web side.Mulig du vil få et annet inntrykk da !
aksjeintr
09.06.2023 kl 08:50 3872

Bare for å ha det på det rene, Helland har ingenting å tjene på å få «tallene» til å fremstå bedre en de faktisk er, og har dermed ingen interesse av å «sminke» resultatet. Det vil sette hennes karriere og troverdighet på spill.

Nei, ingenting kan bortforklare hennes positive uttalelser ifb med studien selv om end point ikke ble oppnådd. Derfor tror jeg oppriktig på at hun er oppstemt over hva studien har av tallmateriale og gleder seg til å kunne presentere dette på aktuell konferanse.

Hadde NIPU studien vært total fiasko for Ulti og UV1 så er jeg ganske sikker på at CEO i Ulti ikke hadde uttalt seg slik han har gjort ifb med studien og at han med NIPU ser enda mer frem til INITIUM.

elnomi
09.06.2023 kl 08:52 3865

Mange har dårlig erfaring fra ledelsen i Nanov, TRVX, PCIB, BGBIO, Life Care, Softox..... og de stoler ikke på hva ledelsen sier når de ikke klarer å levere. De som stolte blind på ledelsen i disse selskapene tapte mye. De jobber ikke for sine aksjonærer men jobber for å ta vare på sine millionlønninger

Dette er spot on!
Og biotek selskapene vil nok fremover i langt sterkere grad bli priset etter hva de faktisk leverer på (og ikke basert på hva de sier i flott presentasjoner).
Kursnedgangen i Ultiomax har en enkel grunn og det er at selskapet skuffet ved fremlegging av resultatetene og meldte følgende i kortversjonen. "The results showed that the NIPU trial did not meet the primary endpoint of PFS based on blinded independent central review."
https://newsweb.oslobors.no/message/592709

Da bør det ikke overraske folk her inne at kursen faller.
Redigert 09.06.2023 kl 09:29 Du må logge inn for å svare