ULTIMOVACS - once in a lifetime!

Ultimovax
ULTIMO 11.07.2022 kl 00:18 248913

Hvem er Ultimovacs og hvorfor de vil lykkes.

Ultimovacs er et norsk legemiddelselskap som er i gang med å utvikle en vaksine som skal kunne anvendes i forbindelse med all type kreft og holde den i sjakk. Selskapet mener at de har mulighet til å videreutvikle vaksinen for å virke forebyggende for pasienter som for eksempel har arvelig kreft i sin familie. Selskapet er spunnet ut av forskning på Radiumhospitalet og ble grunnlagt i 2011. Professor Gustav Gaudernack står bak selskapets ledende produkt, den universell kreftvaksine, UV1.

Gustav Gaudernack var en av de først som hadde ideen til å stimulere kroppens eget immunsystem mot de mutasjonene som fører til kreft, slik at det gjenkjente kreftceller og angrep dem. Den nye kreftvaksinen er den andre generasjonen av teknologien som professor Gustav Gaudernack har arbeidet med siden starten av 90-tallet. Som eneste selskap i verden har Ultimovacs blodprøver helt tilbake til begynnelsen av 90-tallet som utgangspunktet for sin forskning og optimalisering.
Det første forsøket het GV1001, det var aldri meningen at denne vaksinen skulle være den «endelige» vaksinene, men en del av en to trinns rakett. Gjennom to studier av GV1001 klart man å mobilisere immunforsvaret til henholdsvis 55 og 80 prosent av dem som har fått vaksinen vi kaller GV1001. Noen av de dødssyke lungekreft pasientene har fått gjentatte doser av vaksinen gjennom over 15 år og er fortsatt symptomfrie.

Med utgangspunkt i pasienter som disse langtids overlevende, undersøkte Gaudernack og de andre forskerne i laboratoriet nærmere hvor årsaken ligger til at vaksinen er livsforlengende for enkelte, mens andre hadde liten effekt.
De fant ut at svaret ligger i tre proteinbiter, peptider, som de fant i immunresponsen til pasienter med lang overlevelse.

Basert på disse tre peptidene og 30års erfaring utviklet de det vi i dag kaller UV1.

HVORDAN FUNGERER UV1 OG HVA GJØR DEN UNIK?
Ideen med UV1 er å trene opp immunsystemet til bedre å gjenkjenne kreft. For å unngå oppmerksomheten til T-cellene skjuler kreftcellene det som skiller dem fra andre celler.De kan gjenkjennes ved at de bruker telomerase, som virker inne i cellen. Likevel avsløres cellens bruk av telomerase ved at telomeraktiviteten kommer til uttrykk på celleoverflaten gjennom ulike peptider, små biter av enkle proteiner.
I cirka 90 prosent av alle kreftformer benytter kreftcellene telomerase og gjør seg dermed sårbare for UV1.

UV1 består av store doser av de peptidene som kommer til uttrykk på overflaten i kreftcellene. Det lærer T-cellene hva de skal være oppmerksomme, på slik at de kan drepe slike celler. Enkelt og genialt

HVA GJØR AT VI TROR UV1 VIL FUNGERE OG HVOR STÅR VI?
Som nevnt har GV1001 blitt testet på rundt 1000 pasienter, erfaringer fra dette har vært med på å optimalisere sammensetningen brukt i UV1.
I tillegg har UV1 blitt testet i fire ulike fase I kliniske studier i totalt 82 pasienter. Studiene viser at vaksinen er trygg i bruk og har gitt sterke signaler på effekt. I tillegg er det en sterk validering at UV1 testes sammen med BP.Det at både klinikere og Big pharma har vist enorm interesse for å gjennomføre studier med UV1 er også naturligvis svært positivt, se bare på inkludering av pasienter, selv i en verdensomspennende pandemi. CEO, Carlos har presisert at det er ingen problemer å få samarbeidsavtaler det som er utfordringen er å velge riktig indikasjon, kombinasjon og partner – for å oppnå maksimal verdi for aksjonærer og pasienter.
Oppsummert har altså Ultimovacs i dag satt de største medisinselskapene i verden opp mot hverandre med de største og mest verdifulle CPI’ene og er svært godt kapitalisert til å gjennomføre studiene og til eventuelle forhandlinger med big pharma. (500 millioner i banken)
Det finnes ikke andre biotekselskap i verden som gjennomfører 5 store fase 2 studier og utvikler en profylaktisk plattform og samtidig ikke brenner mer enn rundt 35 millioner i kvartalet, (se for eksempel Nano som brenner rundt 110 millioner i kvartalet) og samtidig er priset til vanvittige lave 2 mrd.
Om Ultimo klarer å dokumentere tilsvarende effekt i fase2 som i tidligere forsøk har de skapt medisinsk historie! Aksjonærene sitter da på en universell kreftvaksine, som er billig å utvikle, enkel å distribuere og sette på pasientene, (et stikk i magen og reise hjem etter 30 minutter) og uten bivirkninger.
Ledelsen og innsiderne eier 80% av selskapet om det er omtrent ikke fri flyt, dette vil forsterke oppgangen etter hvert som markedet får opp øynene for Ultimovacs og UV1. Eierstrukturen er en stor fordel og noe som i stor grad sikrer at Ultimovacs ikke blir solgt til Big Pharma for knapper og glansbilder.

NØKKELPERSON
En viktig mann for å oppnå best mulig avtaler er Ton Berkien som Ultimovacs utrolig nok klarte å få på kroken for rundt 1.5 år siden. Ton Berkien har i 15 år jobbet med forretningsutvikling og oppkjøp i legemiddelindustrien.
Han har reist verden rundt, møtt forskere, håpefulle gründere og forretningsutviklere, og forhandlet på vegne av giganter som Amgen og Takeda. Kort fortalt er hans jobb å få Ultimovacs på radaren til de store farmasiselskaper over hele verden. En stilling han også hadde i danske Nuevolution, selskapet som i 2019 ble kjøpt opp av Amgen

En viktig driver de siste årene har vært de store internasjonale aktørenes ønsker om å sikre seg patenter på nye legemidler, etter hvert som deres egne bestselgere går ut på patent og derfor ikke lenger gir store inntekter.
Store oppkjøp i denne sektoren er lange prosesser som gjerne starter med at selskapene inngår samarbeidsavtaler.
Det er lett å ty til Algeta som en referanse. Selskapet ble kjøpt opp av Bayer i 2014, men det startet med et samarbeid de begynte med i 2009. Noe av det samme så vi i Nuevolution, vi inngikk en stor samarbeidsavtale i 2016, som igjen trigget et oppkjøp.
Når de store farmasigigantene er på jakt etter mulige samarbeidsavtaler eller kandidater for oppkjøp, er det spesielt to ting de ser etter: Et lovende utviklingsprogram for legemidler, eller en attraktiv teknologiplattform.
I Algeta sitt tilfelle var Bayer først og fremst interessert i selskapets hovedprogram, kreftmedisinen Xofigo.
For Nuevolution var Amgen interessert i teknologiplattformen for screening av molekyler. Denne ville Amgen bruke på flere av deres terapiområder, i hovedsak immunologi og onkologi.

En attraktiv teknologiplattform var også det Santaris Pharma satt med da det ble kjøpt av Roche i 2014.
– Interessen kan bli trigget av enten en teknologiplattform eller et forskningsprogram, eller begge deler.
Studiene som gjennomføres i dag:
Ultimovacs er i gang med to fase 2-studier der de kombinerer kreftvaksinen sin, UV1, med to sjekkpunkthemmere – nivolumab og ipilimumab – i behandling av pasienter med malignt melanom (føflekkreft med spredning) og mesoteliom (kreft i lungesekken, ofte relatert til asbest).
Den første studien, Initium, driver de selv, mens den andre studien, Nipu, er ledet av Åslaug Helland, som er lungekreftoverlege og forskningsleder for kreftklinikken ved Oslo universitetssykehus.

I sistnevnte studie er det farmasiselskapet Bristol-Myers Squibb (BMS), som står bak sjekkpunkthemmerne i studien.
Da nyheten om samarbeidet med dette selskapet ble kjent i desember 2019, skjøt aksjekursen til Ultimovacs i været.
I tillegg til de to fase 2-studiene som allerede er i gang, har Ultimovacs også en samarbeidsavtale med den nordiske gynekologiforeningen og AstraZeneca om en studie på livmorhalskreft.

Her bidrar AstraZeneca med sin sjekkpunkthemmer, durvalumab, og sin PARP-hemmer, olaparib, mens Ultimovacs bidrar med sin UV1-vaksine.
Selskapet har også et samarbeid med Halle University i Tyskland, hvor kombinasjonen UV1 og pembrolizumab testes på pasienter med hode-halskreft.
Det at Ultimovacs dag er partnere med BMS og AstraZeneca må ikke undervurderes.

Kort oppsummert
- Universal kreftvaksine
- Innsiderne og eierne eier 80% av selskapet
- Selv med verdensomspennende pandemi har de lykkes med rekrutering av pasienter
- Klinikerne elsker UV1
- Ingen birvirkninger av betydning
- 5 fase 2 studier med 600 pasienter og de største og mest verdifulle CPI’ene
- Partner med big pharma
- Egen teknologiplattform (TET)
- Ekstremt dyktige ansatte i den ypperste verdensklasse (Ton Berkieb, Carlos de Sousa, Sara Mangsbo, Gustav Gaudernack mm)
- Bransjens laveste cash burn vs studienes størrelse og omfang
- 500 millioner i egenkapital

Ultimovacs er det første biotekselskapet jeg har investert i siden Algeta, selskapet har alt, og den muligheten som ligger her får man kanskje bare en eller to ganger i livet. Oppsiden er enorm, krig, inflasjon og pandemi gjør at man faktisk kan handle Ultimovacs 40% fra toppen, dette til tross for at de i perioden har som verdens kanskje eneste biotekselskap holdt inkluderingstakten opp, forlenget patenter mm.

Oppsiden er enorm, tenk på et tall – en universell kreftvaksine…Her vil det skje mye de neste halvåret.
Anbefaler alle å selv lese seg opp på selskapet, teknologien, studiene de skal gjennomføre, eierstruktur og kompetansen til ledelsen.
Personlig er jeg tungt inn i Ultimovacs og har blitt spurt om å sette kursmål, men det ønsker jeg ikke å gjøre – rett og slett for man vil bli stemplet som useriøs, for kursmålene blir hinsides.
Redigert 11.07.2022 kl 00:39 Du må logge inn for å svare
heilo888
21.09.2023 kl 10:57 5748

Ulti har steget 23% ila. de siste 2 ukene. Men med et LBA på ESMO er dette begynnelsen.
Første uka i oktober blir det klart om NIPU-studien får LBA, og 19.oktober kl. 00.05 blir et eventuelt abstrakt publisert.
Redigert 21.09.2023 kl 11:47 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
21.09.2023 kl 11:32 5714

Vanskelig å stå utenfor nå, Fomo tid krone for krone
Ultimovax
24.09.2023 kl 23:24 5381

Det er neppe noen aksjer i skandinavia med større oppside enn Ultimovacs, markedet forstår ikke betydningen av økt effekt sammen med CPI. De neste 6 måneden er det bare å spenne på seg sikkerhetsbeltet, lene seg tilbake se kursutviklingen og holde godt på aksjene sine.
elnomi
27.09.2023 kl 17:13 5226

Once in a lifetime!

Da ble det LBA på ESMO 2023! Dette er et MEGET sterkt signal!

https://newsweb.oslobors.no/message/600415
Rassen
27.09.2023 kl 19:24 5154

Tippekonkurranse!
Hva åpner kursen på i morgen ved åpning av børsen?

Nærmest vinner en valgfri pølse i brød på bensinstasjonen.
Skier
27.09.2023 kl 20:01 5103

Hei, Rassen. Tenker du skal slippe å spandere pølse om jeg treffer med kr 99 på åpning i morgen :-) Hva kursen er til nyttår er trolig mer spennende å tippe.
Slettet bruker
27.09.2023 kl 20:04 5150

Åpne litt ned og så ende på en 4-5% opp i løpet av dagen?
Slettet bruker
27.09.2023 kl 20:19 5224

Mer spennende er hvor trading intervallet blir, litt god trading så kan det bli en god helg🍾
heilo888
27.09.2023 kl 21:31 5122

Langt mer interessant er kurs om 1 år og resultater fra 3 randomiserte studier. Tror på ingen måte at markedet klarer å ta innover seg at gode date i en umulige kreftform å behandle har positive resultater om man tilføyer UV1 til immunterapi! Dette peker tydelig mot at UV1 er universell! Slutt å sove, våkn opp! Dette er verdenssensasjon innen utvikling i kampen mot kreft.
Redigert 27.09.2023 kl 21:33 Du må logge inn for å svare
elnomi
27.09.2023 kl 22:35 5131

Her selges ikke de første aksjene før kr 500 er nådd. Det kam skje alt i 2024. Jeg husker tilbake til Algeta og hvordan denne aksjen gjorde noen mangedoblinger på kort tid og hele ferden gikk fra rundt kr 6 til godt over kr 300.

Blir ultimo det nye Algeta caset?
Rassen
27.09.2023 kl 22:54 5090

Visste ikke at Ulti var en spesielt god trading aksje. Kanskje begynne med det? Selger på 130 og kjøpe på 70,-? Høres enkelt ut.
Sydney
28.09.2023 kl 00:03 5010

Det er enten eller med dette caset. Så ved suksess tror jeg det blir solgt for mye mer enn 500
Kr aksjen. Blir det suksess så håper jeg ikke der blir solgt med engang. For da blir 100 milliarder rimelig. Altså om flere indikasjoner har suksess. Meso er kanskje den vanskeligste de er inne i. Så om det funker her. Så er sjansen stor i melanom og lunge. Så bare her er en medisin kombinert med cpi verdt
100 milliarder ++. Vi får første svar på dette 19 -21 oktober
Gunnars
28.09.2023 kl 11:32 4764

Kursen tenderer nå i et mellomstadie.
Ved gode nyheter på Esmo , er neste studie bankers.
Da ser vi kurser lett opp mot 200 og mere.
Her er det bare å holde godt , Lene seg tilbake og vente til end October :)
heilo888
28.09.2023 kl 15:11 4572

Tror på minimum kr 200 (Dnb kursmål) ifb. ESMO om 3 uker.
Markedet kan lett få bakoversveis med de resultatene på overlevelse (OS) som kommer i en av verdens vanskeligste kreftindikasjoner å behandle. Med dagens behandling dør pasienter med Pleural Mesothelioma i løpet av meget kort tid.

Med gode resultater her så er det en verdenssensasjon. Men ikke nok med det; gode resultater i denne kreftformen vil nærmest garantere for enda bedre resultater i de andre 4 fase 2 studiene da de er å betrakte som enklere å behandle med immunterapi (CPI). Og desto bedre CPIène virker desto bedre virker kreftvaksinen UV1.
Redigert 28.09.2023 kl 15:11 Du må logge inn for å svare
Rassen
28.09.2023 kl 15:30 4575

Fint med positivitet på fremtiden, men en bedrøvelig utvikling av kursen i dag.
Kursen har rast ned fra 107,- og ned til 93 tallet… en nedgang på ca 12%. Mye det!

Ender vel på 89,- igjen 😂😂
Redigert 28.09.2023 kl 15:41 Du må logge inn for å svare
heilo888
28.09.2023 kl 15:55 4575

Er et teknisk gap til kr 91 som jeg antar skal fylles før aksjen går videre.
Kan ikke se på en og en dag Rassen! Se frem mot 19. oktober og publisering av Nipu-studien
Rassen
28.09.2023 kl 22:42 4358

Hadde vært kult om INGEN gadd å legge sine aksjer til salgs under de 40 aksjene til 143,- pr stk i morgen 😂👍🏽
Rule
28.09.2023 kl 23:00 4383

havde Ulti ikke en investor præsentation idag et sted..? Ikke dårlig timing sammenholdt med konference indlæg er på vej...
Rassen
28.09.2023 kl 23:20 4362

Grønt i usa i dag. Kommer vi over 100,- eller under 90,- i morgen?
Rassen
28.09.2023 kl 23:24 4356

?? Hva har jeg sagt feil nå?? Du er forresten rapporter. Ingen grunn til slike uhyggelige personlige meldinger.
elnomi
29.09.2023 kl 08:43 4204

Tror på minimum kr 200 (Dnb kursmål) ifb. ESMO om 3 uker.
Markedet kan lett få bakoversveis med de resultatene på overlevelse (OS) som kommer i en av verdens vanskeligste kreftindikasjoner å behandle."

Kursen var over kr 130 i april i år og det er å anta at kursen vil gå oppover basert på forventninger til resultatene på ESMO.
En ville nok ikke fått presentere på ESMO dersom ikke resultatene er positive?
Gunnars
29.09.2023 kl 09:37 4126

Her er det bare å holde.
Lite igjen av selgere, intet etter 143.
Rule
29.09.2023 kl 14:10 3958

den kører ganske fint tilbage opad igen og der er langt til conferencen i ultimo Oktober endnu...
at man kan købe til under 120-130 NOK som den droppede fra pga NIPU top-linie giver ikke mye mening. Initium er skubbet yderligere i tid, hvilket har mye mer value end NIPU. Dog også positiv indikation på NIPU er kommet til oven i hatten...
Redigert 29.09.2023 kl 14:18 Du må logge inn for å svare
Serboss
29.09.2023 kl 14:55 3915

Etter det som ble meldt, er det fortsat en mulighet for å feile ?
Slettet bruker
29.09.2023 kl 15:38 3895

Anbefaler å lese på TekInvestor. Der er dette caset beskrevet meget godt. For å svare på spørsmålet ditt så enkelt som mulig:

Denne studien har allerede feilet per definisjon, men så viser det seg i ettertid at overlevelsesdatene er solide (ukjent hvor solide, men solide nok til å få plass på ESMO). Overlevelsesdata er en gylden standard innenfor kreftforskning, så at studien «feilet» har ikke lengre betydning siden OS (overall survival) er god. Dette er en kreftform som er MEGET vanskelig å behandle, så man kan på mange måter si at det er en sensasjon.

Utenom denne studien har ultimovacs flere pågående studier hvor INITIUM er den mest spennende. Her viser det seg at pasientene får progresjon MYE saktere enn historikken skulle tilsi. Det er samme medisin (vaksine) i begge studiene, så at denne studien (NIPU som skal bli presentert på ESMO) viser lovende OS-data styrker troen på at utsettelsen i INITIUM skyldes økt levetid blant pasientene og tregere progresjon. Vi kan her stå ovenfor en sensasjon av en annen verden, og jeg synes Ultimovacs er det beste caset på Oslo Børs per dags dato. Den oppfatningen har jeg hatt i over ett år nå, men denne høsten blir EKSTREMT spennende! Vi krysser fingrene for gode resultater og at dette blir medisin til slutt. Det ser hvertfall lovende ut!

Og videre: JA, det er en mulighet for at studiene kan feile, ellers hadde ikke aksjen vært så billig😉
Redigert 29.09.2023 kl 15:40 Du må logge inn for å svare
elnomi
09.10.2023 kl 11:56 3106

Blir Ultimovacs Norges neste Algeta case?
Algeta gikk fra rundt kr 6 til godt over kr 340 på noen år. Nå begynner Ultimovacs å levere kanongode meldinger og der er flere nærtstående potensielle triggere. Spennende uker/måneder og år fremover for selskapet og alle aksjonærer. High risk (som deriskes for hver positiv melding)/High reward!
SirJohnny
09.10.2023 kl 14:53 2971

Oppsiden er potensielt så stor at det er knapt mulig å forestille seg, og markedet har ikke fulgt med her - det er nok ikke mange som har fått øynene opp for at her er en short som sitter svææært dårlig i det og muligens må løse inn 650 000 aksjer. Når markedet oppfatter dette, tipper jeg at flere større aktører vil forsøke å presse shorten.
Rule
09.10.2023 kl 15:10 2968

Nej, det er selvklart ikke gået op for markedet at:
Det er kreftvaksinen UV1 for behandling av pasienter med mesoteliom, også kjent som brysthinnekreft, som har fått legemiddelstatusen av FDA.
Mesoteliom er en sjelden og aggressiv form for kreft med høy dødelighet og få terapeutiske alternativer.

Det hober sig op med positive tegn omkring at de kan forbedre Overall Surveival her...data kommer på bordet i sidste halvdel af Oktober...
Det er jo vandvittigt bra nyt (håb) for patienterne...
Rule
09.10.2023 kl 15:16 2987

her kan jo grundlægges store formuer (penge kuler) hvis det går Genmap og Algeta vejen. Håber Genmap vejen og dermed at ULTI forbliver et selvstændig selskab med partnerships og milestone betalinger i groteske størrelser...
Har man en god post der går x10 ja så vil hver 10% herefter svare til 100% af ens oprindelige indskud ! ! ! - så bliver det sku morro at malke penge ud i et tempo hvor man ikke kan følge med de yderligere stigninger over årene from imod x50 ( Genmap eksempel )...
Rule
09.10.2023 kl 15:22 3129

hvem i al verden sælger på de her idiotisk lave niveauer...? er det folk som har lagt noget salg ind på forhånd for at gevinst sikre i noget trading forstand..? shorter og andre robotter der er gået i selvsving..?
Har selv aktier og har selv købt over 1000stk idag til 108'ish - tusind tak til sælgerne.
Dette er ikke et investerings råd.
Redigert 09.10.2023 kl 15:24 Du må logge inn for å svare
Rassen
09.10.2023 kl 15:27 3127

Dårlig uttelling og labert rally. Var bra da den var oppe i 114,- men 108,- er ikke særlig imponerende på en dag som dette. Men for all del, det blir spennende å se hva denne koster i slutten av oktober!
Rule
09.10.2023 kl 17:16 3166

Yes. I artiklen:
https://www.finansavisen.no/helse/2023/10/09/8042451/rally-i-ultimovacs-etter-viktig-fda-stempel

står der følgende:
Vi ser frem til .......... og til å fortsette dialogen med FDA ettersom vi prøver å bringe UV1 til kreftpasienter så raskt som mulig, sier de Sousa.

her kommer mit Norske på prøve, men jeg ser det som en ekstremt lovende udtalelse....

Der er vel ikke alt for mange på Oslo børs som har indsigt i biotech og farma...?
Multiplerne her er jo mye større end ved et stort Olie fund og sammenholdt med stor short, ja så er dagens pris-sætning muliggjort..... :-)
Redigert 09.10.2023 kl 17:17 Du må logge inn for å svare
elnomi
09.10.2023 kl 19:49 3000

Jeg var egentlig fullastet i ultimo, men etter dagens melding, samt at kursen ikke gikk mer, går jeg nok inn med enda noe mer i morgen formiddag.

Risk/reward blir bare bedre og bedre for hver melding sett i forhold til kursen.
Rassen
09.10.2023 kl 20:38 2934

Ja jeg venter som alle andre :)

I mitt hode burde jo kursen bare gå oppover fram mot 19. oktober, for da å gå i luften.

Noen som tør tippe åpning og stengningskurs for morgendagen?

Selv tipper jeg den åpner 108,60 og stenger på 110,80.
Hva kursen er i slutten av oktober vil jeg ikke gjette på.
elnomi
09.10.2023 kl 20:41 2923

Åpning 107,6
Intrade lav 105,4
Slutt 110,4

Og husk det er kun 7 handelsdager igjen til 19.10 Vinduet til å komme seg billig inn er i ferd med å lukkes.
Redigert 09.10.2023 kl 20:59 Du må logge inn for å svare