ULTIMOVACS - once in a lifetime!


Hvem er Ultimovacs og hvorfor de vil lykkes.

Ultimovacs er et norsk legemiddelselskap som er i gang med å utvikle en vaksine som skal kunne anvendes i forbindelse med all type kreft og holde den i sjakk. Selskapet mener at de har mulighet til å videreutvikle vaksinen for å virke forebyggende for pasienter som for eksempel har arvelig kreft i sin familie. Selskapet er spunnet ut av forskning på Radiumhospitalet og ble grunnlagt i 2011. Professor Gustav Gaudernack står bak selskapets ledende produkt, den universell kreftvaksine, UV1.

Gustav Gaudernack var en av de først som hadde ideen til å stimulere kroppens eget immunsystem mot de mutasjonene som fører til kreft, slik at det gjenkjente kreftceller og angrep dem. Den nye kreftvaksinen er den andre generasjonen av teknologien som professor Gustav Gaudernack har arbeidet med siden starten av 90-tallet. Som eneste selskap i verden har Ultimovacs blodprøver helt tilbake til begynnelsen av 90-tallet som utgangspunktet for sin forskning og optimalisering.
Det første forsøket het GV1001, det var aldri meningen at denne vaksinen skulle være den «endelige» vaksinene, men en del av en to trinns rakett. Gjennom to studier av GV1001 klart man å mobilisere immunforsvaret til henholdsvis 55 og 80 prosent av dem som har fått vaksinen vi kaller GV1001. Noen av de dødssyke lungekreft pasientene har fått gjentatte doser av vaksinen gjennom over 15 år og er fortsatt symptomfrie.

Med utgangspunkt i pasienter som disse langtids overlevende, undersøkte Gaudernack og de andre forskerne i laboratoriet nærmere hvor årsaken ligger til at vaksinen er livsforlengende for enkelte, mens andre hadde liten effekt.
De fant ut at svaret ligger i tre proteinbiter, peptider, som de fant i immunresponsen til pasienter med lang overlevelse.

Basert på disse tre peptidene og 30års erfaring utviklet de det vi i dag kaller UV1.

HVORDAN FUNGERER UV1 OG HVA GJØR DEN UNIK?
Ideen med UV1 er å trene opp immunsystemet til bedre å gjenkjenne kreft. For å unngå oppmerksomheten til T-cellene skjuler kreftcellene det som skiller dem fra andre celler.De kan gjenkjennes ved at de bruker telomerase, som virker inne i cellen. Likevel avsløres cellens bruk av telomerase ved at telomeraktiviteten kommer til uttrykk på celleoverflaten gjennom ulike peptider, små biter av enkle proteiner.
I cirka 90 prosent av alle kreftformer benytter kreftcellene telomerase og gjør seg dermed sårbare for UV1.

UV1 består av store doser av de peptidene som kommer til uttrykk på overflaten i kreftcellene. Det lærer T-cellene hva de skal være oppmerksomme, på slik at de kan drepe slike celler. Enkelt og genialt

HVA GJØR AT VI TROR UV1 VIL FUNGERE OG HVOR STÅR VI?
Som nevnt har GV1001 blitt testet på rundt 1000 pasienter, erfaringer fra dette har vært med på å optimalisere sammensetningen brukt i UV1.
I tillegg har UV1 blitt testet i fire ulike fase I kliniske studier i totalt 82 pasienter. Studiene viser at vaksinen er trygg i bruk og har gitt sterke signaler på effekt. I tillegg er det en sterk validering at UV1 testes sammen med BP.Det at både klinikere og Big pharma har vist enorm interesse for å gjennomføre studier med UV1 er også naturligvis svært positivt, se bare på inkludering av pasienter, selv i en verdensomspennende pandemi. CEO, Carlos har presisert at det er ingen problemer å få samarbeidsavtaler det som er utfordringen er å velge riktig indikasjon, kombinasjon og partner – for å oppnå maksimal verdi for aksjonærer og pasienter.
Oppsummert har altså Ultimovacs i dag satt de største medisinselskapene i verden opp mot hverandre med de største og mest verdifulle CPI’ene og er svært godt kapitalisert til å gjennomføre studiene og til eventuelle forhandlinger med big pharma. (500 millioner i banken)
Det finnes ikke andre biotekselskap i verden som gjennomfører 5 store fase 2 studier og utvikler en profylaktisk plattform og samtidig ikke brenner mer enn rundt 35 millioner i kvartalet, (se for eksempel Nano som brenner rundt 110 millioner i kvartalet) og samtidig er priset til vanvittige lave 2 mrd.
Om Ultimo klarer å dokumentere tilsvarende effekt i fase2 som i tidligere forsøk har de skapt medisinsk historie! Aksjonærene sitter da på en universell kreftvaksine, som er billig å utvikle, enkel å distribuere og sette på pasientene, (et stikk i magen og reise hjem etter 30 minutter) og uten bivirkninger.
Ledelsen og innsiderne eier 80% av selskapet om det er omtrent ikke fri flyt, dette vil forsterke oppgangen etter hvert som markedet får opp øynene for Ultimovacs og UV1. Eierstrukturen er en stor fordel og noe som i stor grad sikrer at Ultimovacs ikke blir solgt til Big Pharma for knapper og glansbilder.

NØKKELPERSON
En viktig mann for å oppnå best mulig avtaler er Ton Berkien som Ultimovacs utrolig nok klarte å få på kroken for rundt 1.5 år siden. Ton Berkien har i 15 år jobbet med forretningsutvikling og oppkjøp i legemiddelindustrien.
Han har reist verden rundt, møtt forskere, håpefulle gründere og forretningsutviklere, og forhandlet på vegne av giganter som Amgen og Takeda. Kort fortalt er hans jobb å få Ultimovacs på radaren til de store farmasiselskaper over hele verden. En stilling han også hadde i danske Nuevolution, selskapet som i 2019 ble kjøpt opp av Amgen

En viktig driver de siste årene har vært de store internasjonale aktørenes ønsker om å sikre seg patenter på nye legemidler, etter hvert som deres egne bestselgere går ut på patent og derfor ikke lenger gir store inntekter.
Store oppkjøp i denne sektoren er lange prosesser som gjerne starter med at selskapene inngår samarbeidsavtaler.
Det er lett å ty til Algeta som en referanse. Selskapet ble kjøpt opp av Bayer i 2014, men det startet med et samarbeid de begynte med i 2009. Noe av det samme så vi i Nuevolution, vi inngikk en stor samarbeidsavtale i 2016, som igjen trigget et oppkjøp.
Når de store farmasigigantene er på jakt etter mulige samarbeidsavtaler eller kandidater for oppkjøp, er det spesielt to ting de ser etter: Et lovende utviklingsprogram for legemidler, eller en attraktiv teknologiplattform.
I Algeta sitt tilfelle var Bayer først og fremst interessert i selskapets hovedprogram, kreftmedisinen Xofigo.
For Nuevolution var Amgen interessert i teknologiplattformen for screening av molekyler. Denne ville Amgen bruke på flere av deres terapiområder, i hovedsak immunologi og onkologi.

En attraktiv teknologiplattform var også det Santaris Pharma satt med da det ble kjøpt av Roche i 2014.
– Interessen kan bli trigget av enten en teknologiplattform eller et forskningsprogram, eller begge deler.
Studiene som gjennomføres i dag:
Ultimovacs er i gang med to fase 2-studier der de kombinerer kreftvaksinen sin, UV1, med to sjekkpunkthemmere – nivolumab og ipilimumab – i behandling av pasienter med malignt melanom (føflekkreft med spredning) og mesoteliom (kreft i lungesekken, ofte relatert til asbest).
Den første studien, Initium, driver de selv, mens den andre studien, Nipu, er ledet av Åslaug Helland, som er lungekreftoverlege og forskningsleder for kreftklinikken ved Oslo universitetssykehus.

I sistnevnte studie er det farmasiselskapet Bristol-Myers Squibb (BMS), som står bak sjekkpunkthemmerne i studien.
Da nyheten om samarbeidet med dette selskapet ble kjent i desember 2019, skjøt aksjekursen til Ultimovacs i været.
I tillegg til de to fase 2-studiene som allerede er i gang, har Ultimovacs også en samarbeidsavtale med den nordiske gynekologiforeningen og AstraZeneca om en studie på livmorhalskreft.

Her bidrar AstraZeneca med sin sjekkpunkthemmer, durvalumab, og sin PARP-hemmer, olaparib, mens Ultimovacs bidrar med sin UV1-vaksine.
Selskapet har også et samarbeid med Halle University i Tyskland, hvor kombinasjonen UV1 og pembrolizumab testes på pasienter med hode-halskreft.
Det at Ultimovacs dag er partnere med BMS og AstraZeneca må ikke undervurderes.

Kort oppsummert
- Universal kreftvaksine
- Innsiderne og eierne eier 80% av selskapet
- Selv med verdensomspennende pandemi har de lykkes med rekrutering av pasienter
- Klinikerne elsker UV1
- Ingen birvirkninger av betydning
- 5 fase 2 studier med 600 pasienter og de største og mest verdifulle CPI’ene
- Partner med big pharma
- Egen teknologiplattform (TET)
- Ekstremt dyktige ansatte i den ypperste verdensklasse (Ton Berkieb, Carlos de Sousa, Sara Mangsbo, Gustav Gaudernack mm)
- Bransjens laveste cash burn vs studienes størrelse og omfang
- 500 millioner i egenkapital

Ultimovacs er det første biotekselskapet jeg har investert i siden Algeta, selskapet har alt, og den muligheten som ligger her får man kanskje bare en eller to ganger i livet. Oppsiden er enorm, krig, inflasjon og pandemi gjør at man faktisk kan handle Ultimovacs 40% fra toppen, dette til tross for at de i perioden har som verdens kanskje eneste biotekselskap holdt inkluderingstakten opp, forlenget patenter mm.

Oppsiden er enorm, tenk på et tall – en universell kreftvaksine…Her vil det skje mye de neste halvåret.
Anbefaler alle å selv lese seg opp på selskapet, teknologien, studiene de skal gjennomføre, eierstruktur og kompetansen til ledelsen.
Personlig er jeg tungt inn i Ultimovacs og har blitt spurt om å sette kursmål, men det ønsker jeg ikke å gjøre – rett og slett for man vil bli stemplet som useriøs, for kursmålene blir hinsides.
Redigert 11.07.2022 kl 00:39 Du må logge inn for å svare

Akkurat det bekymrer meg ikke. Er også kommet over at jeg var en smule rask på avtrekkeren. Men jeg så for meg at aksjekursen skulle nordover og ikke sørover, så derfor kjøpte jeg på 140+. Men innen uker, i verste fall måneder, så vil GAV 140 fremstå som et røverkjøp, sa brura. ;-))
Redigert 24.11.2023 kl 09:43 Du må logge inn for å svare
Gunnars
24.11.2023 kl 09:47 7875

Kommer nok tyngre aktører etter hvert som vil løfte.
For oss langsiktige får vi bare holde godt og ikke bli fristet når himmelferden begynner.
Stay cool.
heilo888
24.11.2023 kl 11:07 7799

Ultimovacs siste presentasjon på dere hjemmeside som gir en fin oversikt for de som ikke kjenner selskapet så godt.

https://ultimovacs.com/content/2023/11/20231117-Ultimovacs-company-presentation.pdf
Gunnars
24.11.2023 kl 12:30 7754

Once in a lifetime.
Anus er rundhåndet idag, det er bare å ta imot.
Utrolig anledning, bare å øke videre :)
Lodge
24.11.2023 kl 13:08 7846

Ja, helt utrolig, holder på 250, 500 og 1000 poster i det uendelige, deles jo opp og så det kan være god trening i hoderegning! Ufattelig med sånne poster. 10 minutter etter det på Nordnet i dag ble lagt ut den positive meldingen fra CEO, sånn kl. 0951,ble det solgt litt i underkant av 9000 aksjer, antagelig fra en selger. Da føk vi ned to kroner og etter det henter den seg ikke inn. De ovennevnte postene sørger for det, men husk, det er «lovlig»…
peaf
24.11.2023 kl 14:04 7781

Er det ikke underlig at Bristol Myers som var andre part i Nipu studien med verdens beste universal vaksine, ikke nevner det med en liten pressemelding ens en gang Synes de ikke resultaten var gode nok at melde, eller vil de ikke fortsette samarbeidet og gå til en fase 3 studie som gir dem en fortrinn i konkurransen på den kreftformen.
Noe må det vare og de må jo vare informert om hvor utvikklingen i INITIUM studien føregår som og er med deres produkt. Det er jo bare de og ULTI som har glede av en godkjend fase 3 studie i de kreftformerne.

Om man ser på hva de pressemelder forøvrigt så er det merkeligt, men vi for vel håpe noen kombipartner vier UV1 litt oppmerksomhet og med tiden. Det ser ut som selskapet for stå for den alene en så lenge.
Rule
24.11.2023 kl 15:35 7637

Næ - ikke spor underligt. Det er trods alt Ulti's medicin. Hvad skulle de melde og hvad skulle markeds reaktion være..?
hypotetisk melding: "Gode resultater i kombi med andre's medicin - det vil udkonkurrere vores medicin som alligevel løber ud af patent - vi må gøre noget"
markeds reaktion: positiv / negativ ? noget overhovedet..? særlig kursfølsomt for BM..?

Kursfølsomheden er jo en x1000 ifht BM for lille biotech myg Ultimovacs.
Rule
24.11.2023 kl 15:39 7782

den samlede Janus short har ligget bom stille i 8-9 dage nu siden 14/11:
https://ssr.finanstilsynet.no/

og kursen har braget op lige siden....( måske lidt puster idag - kommer kanske tilbage ved luk,hvis de har forsøgt med lidt intraday shorting idag )
Redigert 24.11.2023 kl 15:39 Du må logge inn for å svare
Rule
24.11.2023 kl 15:55 7755

Og folk ligger garanteret på lur i sivene ved selv ganske små tilbagefald. Re-pricing i full swing :-)
peaf
24.11.2023 kl 16:30 7677

Så kreftvaksiner er ointeressant for Bristol Myers mener du, gjeller det andre selskaper og eller er det bare dem. Det er ganske vanligt at selskap melder resultaten når deres produkter deltar i en studie. Kombi eller ikke så er det nok det normale. Det var ikke ULTI sin studie.
heilo888
24.11.2023 kl 17:23 7582

Rule og andre;
best å overse den evige tulleskribenten "peaf" som må ha verdensrekord i villedende informasjon på FA-forumet!
Nå rakner det for hans kjære Pho så da går han til andre jaktmarker og lager spam!
Redigert 24.11.2023 kl 23:39 Du må logge inn for å svare
peaf
25.11.2023 kl 11:24 7283

Ja nå går jo du inn på PHO tråden og seier din mening i bland, så jeg tenkte det var på tiden jeg seier hva jeg mener om ULTI igjen. Før ett år siden påstod jeg at ULTI kunde ikke presentere noe resultat på 70 PFS om ikke hele studien hadde 12 mnd resultaten, det vart jo et ramaskrik om jeg ikke kunde lese eller førstå hva ledelsen sa.
Nå har vi fasit inga 70 PFS resultat kom og ledelsen hevder at fortsatt har ikke 70 pasienter av 156 fått progresjon, det er mer en sensasjonellt da det er over 3 år siden de første pasienterne blev innrullert så even kontrollgruppen overgår tydligen alle tidligare resultater. Er det sannsynlig troligen ikke det luter mer åt at ULTI skyver resultaten for at hemte penger på Nipu resultaten. Der det tydligen ikke var noen større skillnad når UV1 gruppen og kontrollgruppen fikk progresjon men UV1 gruppen levde 4 mnd lengre da med antagligen mildare progresjon.

Det er samme studie som Bristol Myers ikke gidder melde resultatet i fra fast det er deres CPI,er som UV1 forsterker effekten på, og om de ikke gidder delta i en fase 3 studie der deres CPI,er inngår så har jeg vanskeligt for at se at noen annen skal gjøre det. Om ikke så må ULTI ta kostnaden selv og da blir det dyrt så de må hemte mye penger. Da de må garantere finansieringen av studien om de skal få den godkjent, de penger de har er reden bundit opp til de pågående studier de har.

Og når det gjeller INITIUM studien så er jo den i fase 5 stadiet i Melanom og etter fase 3/4 der mRNA og keytruda hadde så overtygende resultater. Nå kjør jo Morderna/Merck for fullt en fase 3 studie og om resultaten fra fase 2 står seg så reduseres pasienterne i fase 5 stadiet kraftigt. Og det er vel inget tvivel om at det kommer at gjemføres med vilken kreftvaksine som forsterker effekten mest i sine deltakende CPI,er, det er samme kreft bare større tumører i UV1 stadiet.

https://investors.modernatx.com/news/news-details/2023/Moderna-and-Merck-Announce-mRNA-4157-V940-in-Combination-With-KEYTRUDAR-pembrolizumab-Demonstrated-a-Statistically-Significant-and-Clinically-Meaningful-Improvement-in-Distant-Metastasis-Free-Survival-in-Patients-with-High-Risk-Stage-IIIIV-Melanoma-F/default.aspx.
Sen får vi se om UV1 vinner konkurransen men at de behøver penger antingen gjenom en partner eller en emisjon, men en partner er vel nesten et must om de skall ta seg igjenom en masse fase 3 studier tils de har begynnt tjene penger selv. Vilket lær ta minst 3 år om alt går bra.
Men fungerer mRNA bedre så blir det ingen kø for at sikre seg noen UV1 rettigheter.
heilo888
25.11.2023 kl 16:15 7116

🤡!
Alt det "peaf" skriver over er blitt tilbakevist som feil opptil flere ganger. Men skribenten "peaf" har gjentatte ganger vist at han er en sann kverulant som nekter å motta og forstå riktig faktainformasjon.
Så det beste er egentlig bare å overse hans skriverier både her og på andre diskusjonstråder.
Redigert 25.11.2023 kl 19:23 Du må logge inn for å svare
Rubin
26.11.2023 kl 01:08 6939

Jeg tror dessverre at selskapet blir kjøpt opp før verdiene gjenspeiles i aksjekursen. Som alltid er investorene eller rettere sagt traderne på mafiabørsen kortsiktige uten evne til til å se det virkelige potensialet… Alle gode norske selskaper har opp gjennom årene blitt kjøpt opp av utenlandske selskaper for en billig penge. Uansett, jeg tror nok prisen blir høyere enn for Algeta i sin tid.
Ola Dunk er stort sett fornøyd med sine trygdepenger og Ola Rik har jo allerede flyttet til Sveits…
…unntatt Gjeldsten som kanskje blir jokern…
Redigert 26.11.2023 kl 01:15 Du må logge inn for å svare
peaf
26.11.2023 kl 07:22 6859

Det er noen som har høye tanker om seg selv og mener de alltid har rett, det som er blitt tilbakevist i Helios hode har inget med realiteter at gjøre. Hva som har skjedd med NIPU og INITIUM studien vet vi, men hva det endeligen ender med vet vi ikke. Det vi vet er at de må igjenom en fase 3 studie for at bli godkjent og generere inntekter, og det blir dyrt det begriper til og med Helio uten at han vil erkjenne det.

Nå har det vart null reaksjon fra Bristol Myers hittils som eier CPI,erne i studierne, om det beror på at de er osikkre om at vinne frem i konkurransen med andre kreftvaksiner vites ikke heller men hittils har de ikke gjort noe for at sikre seg rettigheter til UV1. Det vi vet er at mRNA/Keytruda gjorde det meget bra i sin fase 2 studie i melanoma, og Moderna mener deres mRNA fungerer meget godt på større og alvorligere tumører og. Sen er det naturligt at andre Farmaselskap må tru at deres CPI med UV1 i kombi vil vinne frem mot mRNA/Keytruda om de skall satse på en studie med UV1.

Så alt avhenger av resultaten fra INITIUM som bør vare meget gode om de skal matche mRNA, sen at mRNA er persontilpassed og dyrere at fremstille er en sak. Men det gjør den og meget anpassbar til ulike kreftformer og stadier, det er inget eg finner på det går at lese på Mordena sine sider. Så kan Helio tilbakevise det om han vil men jeg trur ikke Morderna/Merck bryr seg.
elnomi
26.11.2023 kl 10:54 6699

Jeg tror dessverre at selskapet blir kjøpt opp før verdiene gjenspeiles i aksjekursen. Alle gode norske selskaper har opp gjennom årene blitt kjøpt opp av utenlandske selskaper for en billig penge. Uansett, jeg tror nok prisen blir høyere enn for Algeta i sin tid

Det tror jeg du får helt rett i og et oppkjøp kan komme til å skje alt i løpet av 2024.
Bamse
26.11.2023 kl 13:16 6604

Har hvert 2 innsidekjøp den siste mnd. Det er god tid før avlesning. Det er bull 💥
Redigert 26.11.2023 kl 13:17 Du må logge inn for å svare
Cpt MC
26.11.2023 kl 14:37 6578

Du skriver så mye tull at jeg bare må le. Det VAR en større skillnad i progresjon i NIPU studien. LA viste PE møtt på PFS godt backet opp av overall survival. Folk bryr seg ikke stort om control review sin vurdering av PFS når OS viser statistisk signifikant forbedring. Når NIPU som er en svært svært tøff indikasjon viser forbedret overlevelse kan man bare drømme om hvor bra INITIUM blir. Nå har UV1 gjennom flere studier vist økt overlevelse og tregere progresjon. Hvorfor skal man komplisere ting så mye mer? ALT går i retning positivt resultat i INITIUM. Risikoen er fortsatt til stede, men det ser utvilsomt bra ut. Emisjon blir det uansett i dette selskapet, men det kommer til å bli på VESENTLIG høyere kurser ved positive resultater. Eneste grunnen til at emisjon unngåes er ved oppkjøp eller partner som tar hele regningen. Sees i 2024 og kurs 1000kr (ved positivt resultat).
Redigert 26.11.2023 kl 14:38 Du må logge inn for å svare
Tota
26.11.2023 kl 22:30 6353

DEt vi må anta at vi vet om INITIUM er at kontrollarmen ikke oppfører seg som forventet. For ca 1 års tid siden ble det skrevet mye om når resultatene fra INITIUM kunne komme. Det ble laget modeller basert på resultatene fra CM 067 og CM 511. Det ble beregnet og argumentert for når vi ville oppnå 43 events i kontrollgruppen og 27 events i UV-1 gruppen - dette ville gi p<0.001 - dette skulle/burde skje i mai -23 basert på observasjoner i CM067 og i februar -23 basert på CM511. Det eneste vi vet er altså at dette ikke har skjedd, selv om det burde ha skjedd. Nå er det ikke mulig å spå når 70 events oppnås og man "tvinger" en tidligere avlesning. Den blir ikke mindre spennende - men litt uro kan man føle når kontrollgruppen åpenbart har et mye fredeligere forløp enn forventet - blir det mulig å vise en forskjell??
heilo888
26.11.2023 kl 23:32 6285

Dette var en særdeles merkelig argumentasjon som bryter med all logikk! Hvorfor tror man at en sen avlesning må skyldes at kontrollgruppen avviker ekstraordinært i forhold til 3 tilsvarende store studiegrupper gjort tidligere, og ikke det at sen avlesning skyldes at UV1 gruppen har svært sen progresjon eller død.
Redigert 27.11.2023 kl 07:50 Du må logge inn for å svare
peaf
27.11.2023 kl 08:24 6118

Ja nå har vel studien fått kritikk av en ekspert og uten jeg skal gå inn på den. Men studien var i andre linje behandling og det finns ikke noen alternativ til Bristol Myeres CPI,er de har reden 100 % av behandlingen, og det hjelper ikke om man plusser på UV1 så tjener ikke BMS mere penger. Det ende som skjer er at den totale behandlingen blir dyrere med UV1 på toppen på en reden spinndyr behandling. Om Bristol Myers er interessert av at delta økonomiskt i en studie som bare genererer inntekter til ULTI for UV1 er vel meget tvivelaktigt. Og det gjeller vel for førstelinje behandling og der ipilimumab og nivolumab har tatt over, om de reden har 100 % der og så tjener de ikke mer med UV1 på toppen.

Sen om de vil ha med UV1 i konkurransesynpunkt betyr at de må sikkre seg rettigheterne til UV1, men risken at Bristol Myers skal bli utkonkurrert uten UV1 innen patentet utgår er minimal. Da en ny CPI med eller uten en kreftvaksine må igjenom først en fase 2 og sen en fase 3 studie etterpå vilket tar tid . Så han kritikkern som mente at andre linje studien var i det nærmste meningsløs om man ser på kostnader og mulig inntjening har nok rett. Tvivler sterkt på at det blir noen fase 3 studie i andrelinjebehandling.

Når det gjeller INITIUM blir det annerledes som er i en betydligt større kreftform der Opdivo er førstevalg i stadie 3 og 4 av melanoma, der mRNA/Keytruda nesten helt sikkert tar over når deres fase 3 studie blir godkjent. Her har jo Bristol Myers behov for en kreftvaksine med Opdivo som overgår mRNA/Keytruda da det handler om mange pasienter og store summer. Før i femte linjebehandling der INITIUM har studien er det bare de som ikke har respons på 4 linjebehandling som kommer og det er vel siste utvei. Men even der er det vel bare ipilimumab og nivolumab som gjeller i dag og Bristol Myers vinner vel ikke noen økte markedsandeler på en fase 3 studie med UV1.

Men viser det seg at UV1 overgår alt av andre Kreftvaksiner i INITIUM så er vel veien open til det meste, men hittls har de ikke vist noen resultater som tyder på det. Bristol Myers har hasteverk med at starte fase 2 studier med en kreftvaksine om de skal beholde sine markedsandeler, og i NIPU studien virker det ikke som de har sett noen løsninger i for sine CPI,er i fremtiden.
Redigert 27.11.2023 kl 08:56 Du må logge inn for å svare
Rule
28.11.2023 kl 23:13 5526

du undlader meget elegant at Bristol Meyers patenter udløber om ganske kort tid på deres CPI'er og Ulti har patenter frem til 2036'ish. Smart selektiv fremstilling eller uvidenhed.
Redigert 28.11.2023 kl 23:15 Du må logge inn for å svare
peaf
29.11.2023 kl 05:08 5380

Du leser ikke godt nok jeg skriver vil de konkurrere med UV1 som en del av en kombibehandling så må de eie rettigheter til UV1 om det skall gi noen mening. På lik linje som Mordena og Merck eier 50 % var av mRNA vaksinen, og skall selge den som kombi med Keytruda. De eller noen andre kan og lage en kombi med en kopi av CPI og en kreftvaksine, da det blir kreftvaksinen som blir den store kostnaden i kombien. Vi ser jo at mRNA/keytruda lager studier i store kreftformer for at återta som førstevalg der de har mistet den.
Men Bristol Myers vinner inga nye markedsandeler der studierne med UV1 har foregodt, men kan beholde dem gjentimot en kopi etter patentet gått ut. Men om man ser på prisen til ipilimumab og nivolumab behandlingen skal det nok en meget god kreftvaksine til om myndigheter skal velge den føre en billig kopi av ipilimumab og nivolumab.

Det kommer garantert kopi av både OPDIVO og Keytruda når patentet går ut 2028, og da må du ha en godkjent kombi med patent om du skal beholde førstevalget i behandlingen. Og som sagt Merck valgde mRNA fast de hatt en liten studie med UV1, som tydligen ikke imponerte nok for noen avtale.
Cpt MC
29.11.2023 kl 09:05 5233

Du skriver veldig mye feil, men skal prøve å forklare på en pedagogisk måte:

1. Studien fikk kritikk av en ekspert på ESMO. Denne eksperten sin jobb VAR å gi kritikk til studien. Hans oppgave var å være en motvekt i debatten.
2. Du mener de ikke tjener mer penger på bedre medisin, og det er jo greit nok. Men de øker da vitterlig konkurransefortrinnet sitt ser man frem i tid.
3. Selskapet har selv sagt at en eventuell fase 3 blir i førstelinje, så her har du nok misforstått kommunikasjonen/ikke lest deg godt nok opp.
4. Så nevner du 4 og 5-linje behandling. Hva er det du egentlig mener her? INITIUM går i førstelinje
leinad
29.11.2023 kl 10:12 5266

Postet denne på feil, tråd. Beklager!

Slettet!
Redigert 29.11.2023 kl 10:52 Du må logge inn for å svare
heilo888
29.11.2023 kl 10:58 5254

Bare kommentere til punkt 1 at den såkalte "kritikken" fra den utpekte eksperten under ESMO var selvfølgeligheter helt uten betydning, og skyldes bla. at Nipu-studien enda ikke har modnet nok.
Angående NIPU så kommer det modne og høyst sannsynlig enda bedre oppdaterte data til neste år, kanskje presentert på verdens største kreftkonferanse ASCO 31 mai- 4. juni i Chicago.
peaf
29.11.2023 kl 11:37 5178

Eksperten som var professor var bare en betald bajas mener du, ja han gjør det sikkert godt i den medisinske verden.
Nå bruker vel man ikke kunne gå direkte på en fase 3 studie med en kombibehandling om man ikke hatt fase 2 først i samme linje.
Og så er det en del behandlinger i melanoma som kommer føre den som var med INITIUM så kan du fundere på saken så finner du kansje ut av det.
Cpt MC
29.11.2023 kl 12:25 5112

Hva er det du snakker om? Eksperten var der for å gi en motvekt til Helland. Det er helt vanlig på sånne konferanser, og ikke noe å henge seg opp i. Det er helt standard. De bør ikke ha noen problem med å få fase 3 i førstelinje. Det er samme indikasjon og samme medisiner, så den må du lengre ut på landet med. Eller kanskje du kan dokumentere påstandene dine?
heilo888
29.11.2023 kl 12:42 5095

Tror det er på høy tid at "peaf" abdiserer og går av med pensjon både her og på PHO-tråden.
For maken til tulleskrivererier har jeg ikke sett på FA-forumet verken før eller senere!
Redigert 29.11.2023 kl 12:43 Du må logge inn for å svare
Cpt MC
29.11.2023 kl 13:00 5076

Ja, dette blir bare for dumt.
Anunnaki
29.11.2023 kl 14:14 5020

Om tørr bjørkeved med mye never er den friske kroppen sitt immunforsvar og 1 stk fyrstikk tilsvarer 300 ug UV1, som om man får fyr på veden så er bålet/flammene immunreaksjonen.
Krefttypene er regnvær med ulik intensitet som gjør veden våt. Ved aggressivt regnvær som har fått holde på lenge, så begynner veden selvfølgelig å bli verre å få fyr på. Jeg ville da mye heller ha 2 fyrstikker enn 1 til å få fyr på bålet.
Ved lett duskregn som tidlig oppdaget melanom så er det antagelig nok med 1 fyrstikk til å få fyr.
Eller hva sier du Jens Bjørheim?

Og hvordan er det med muligheten til å kjøpe seg en fyrstikk til å tenne på bålet før det begynner å regne?
Det selges jo vitaminer og kosttilskudd all mass selv om disse ikke har beviselig effekt. Og folk betaler i dyre dommer for å få sprøytet kroppen sin full med silikon, plast, fett, saltvann, fargestoffer og sement.
Kan man ikke få muligheten til å kjøpe seg en dose UV1 så lenge denne beviselig ikke er skadelig?
Redigert 29.11.2023 kl 14:29 Du må logge inn for å svare
peaf
29.11.2023 kl 14:33 5012

Denne eksperten som har invendninger som ikke betyr noe enligt deg må jo da bare vare en farse som alltid er der. Og hvorfor kommenterte han med at studien burde vare i første linje om det ikke har noen betydelse for fase 3 studien.
Cpt MC
29.11.2023 kl 15:22 4989

Det er ikke det jeg sier. Han har gode argumenter og jeg respekterer de. Han kommenterte at fase 2 studien BURDE vært kjørt i førstelinje. Dessverre var ikke IPI+NIVO standard of care i førstelinje da Ultimovacs startet fase 2 studien. Da er konklusjonen også at dersom man skal kjøre fase 3 burde det kjøres i førstelinje (slik som både selskapet og Helland har sagt).
peaf
29.11.2023 kl 15:52 4966

Ja nå likner det noe men at de får gå rett på en fase 3 studie har vel ingen bekreftet, men i prinsipp så er jo andrelinjebehandlingen meningsløs da det er samme som førstelinjebehandlingen. Men det er vel fortsatt så at bare UV1 vinner markedsandeler på en godkjenning tils Bristol Myers patenter utgår, og eier ikke Bristol Myers noe av UV1 da har de ingen garanti for noe. Så spørsmålet er hvor stor tro BMS har på UV1 og der blir nok INITIUM avgjørende. Men jeg har mine tvivel, men det viser seg.
Rule
29.11.2023 kl 17:34 4871

“Gaining FDA orphan drug designation for UV1 in mesothelioma highlights UV1’s potential and the significant need for new treatment options for this patient population,” said Carlos de Sousa, CEO of Ultimovacs. “We look forward to the presentation of the NIPU results at the ESMO Congress later this month and to continue our dialogue with the FDA as we seek to bring UV1 to cancer patients as quickly as possible.”
https://www.nordnet.dk/markedet/nyheder/1008405573
Rule
29.11.2023 kl 17:42 4926

Ultimovacs Provides 4-Year Update from Phase I Study in Malignant Melanoma
Three patients in cohort 1 chose not to be followed up after 2 years.
Measured in absolute numbers, the overall survival in cohort 1 after 3-year follow-up was 71% (12 out of 17 patients).

In December 2021, the U.S. Food and Drug Administration (FDA) granted a dual Fast Track designation for UV1 in combination with checkpoint inhibitors in the treatment of unresectable or metastatic melanoma – either as add-on therapy to pembrolizumab or as add-on therapy to ipilimumab.

Og nu kører Initium Phae II så på vild overtid - patienterne får ikke det antal hændelser som tilsvarende reference studier.

https://www.nordnet.dk/markedet/nyheder/1008409408
Cpt MC
29.11.2023 kl 19:56 4880

Det sa jeg heller ikke. Jeg sa DERSOM de skal kjøre fase 3. Det er klart INITIUM blir avgjørende, og ALLE piler peker i riktig retning.
Rassen
07.12.2023 kl 08:52 4098

Ganske kort vei opp til 139,- nå. Hadde vært bra om listen over kjøpere og selgere sto seg slik gjennom hele dagen.
Rule
08.12.2023 kl 00:11 3798

Ja, det kan komme til at gå stærkt og mye højt. Jeg tror at vi fint kan gå >50% op inden vi får initium resultater til Marts/April. Går der short inddæk "on top", så må en dobling være mulig. Her skal mye dækkes ind....