ULTIMOVACS - once in a lifetime!

Ultimovax
ULTIMO 11.07.2022 kl 00:18 254200

Hvem er Ultimovacs og hvorfor de vil lykkes.

Ultimovacs er et norsk legemiddelselskap som er i gang med å utvikle en vaksine som skal kunne anvendes i forbindelse med all type kreft og holde den i sjakk. Selskapet mener at de har mulighet til å videreutvikle vaksinen for å virke forebyggende for pasienter som for eksempel har arvelig kreft i sin familie. Selskapet er spunnet ut av forskning på Radiumhospitalet og ble grunnlagt i 2011. Professor Gustav Gaudernack står bak selskapets ledende produkt, den universell kreftvaksine, UV1.

Gustav Gaudernack var en av de først som hadde ideen til å stimulere kroppens eget immunsystem mot de mutasjonene som fører til kreft, slik at det gjenkjente kreftceller og angrep dem. Den nye kreftvaksinen er den andre generasjonen av teknologien som professor Gustav Gaudernack har arbeidet med siden starten av 90-tallet. Som eneste selskap i verden har Ultimovacs blodprøver helt tilbake til begynnelsen av 90-tallet som utgangspunktet for sin forskning og optimalisering.
Det første forsøket het GV1001, det var aldri meningen at denne vaksinen skulle være den «endelige» vaksinene, men en del av en to trinns rakett. Gjennom to studier av GV1001 klart man å mobilisere immunforsvaret til henholdsvis 55 og 80 prosent av dem som har fått vaksinen vi kaller GV1001. Noen av de dødssyke lungekreft pasientene har fått gjentatte doser av vaksinen gjennom over 15 år og er fortsatt symptomfrie.

Med utgangspunkt i pasienter som disse langtids overlevende, undersøkte Gaudernack og de andre forskerne i laboratoriet nærmere hvor årsaken ligger til at vaksinen er livsforlengende for enkelte, mens andre hadde liten effekt.
De fant ut at svaret ligger i tre proteinbiter, peptider, som de fant i immunresponsen til pasienter med lang overlevelse.

Basert på disse tre peptidene og 30års erfaring utviklet de det vi i dag kaller UV1.

HVORDAN FUNGERER UV1 OG HVA GJØR DEN UNIK?
Ideen med UV1 er å trene opp immunsystemet til bedre å gjenkjenne kreft. For å unngå oppmerksomheten til T-cellene skjuler kreftcellene det som skiller dem fra andre celler.De kan gjenkjennes ved at de bruker telomerase, som virker inne i cellen. Likevel avsløres cellens bruk av telomerase ved at telomeraktiviteten kommer til uttrykk på celleoverflaten gjennom ulike peptider, små biter av enkle proteiner.
I cirka 90 prosent av alle kreftformer benytter kreftcellene telomerase og gjør seg dermed sårbare for UV1.

UV1 består av store doser av de peptidene som kommer til uttrykk på overflaten i kreftcellene. Det lærer T-cellene hva de skal være oppmerksomme, på slik at de kan drepe slike celler. Enkelt og genialt

HVA GJØR AT VI TROR UV1 VIL FUNGERE OG HVOR STÅR VI?
Som nevnt har GV1001 blitt testet på rundt 1000 pasienter, erfaringer fra dette har vært med på å optimalisere sammensetningen brukt i UV1.
I tillegg har UV1 blitt testet i fire ulike fase I kliniske studier i totalt 82 pasienter. Studiene viser at vaksinen er trygg i bruk og har gitt sterke signaler på effekt. I tillegg er det en sterk validering at UV1 testes sammen med BP.Det at både klinikere og Big pharma har vist enorm interesse for å gjennomføre studier med UV1 er også naturligvis svært positivt, se bare på inkludering av pasienter, selv i en verdensomspennende pandemi. CEO, Carlos har presisert at det er ingen problemer å få samarbeidsavtaler det som er utfordringen er å velge riktig indikasjon, kombinasjon og partner – for å oppnå maksimal verdi for aksjonærer og pasienter.
Oppsummert har altså Ultimovacs i dag satt de største medisinselskapene i verden opp mot hverandre med de største og mest verdifulle CPI’ene og er svært godt kapitalisert til å gjennomføre studiene og til eventuelle forhandlinger med big pharma. (500 millioner i banken)
Det finnes ikke andre biotekselskap i verden som gjennomfører 5 store fase 2 studier og utvikler en profylaktisk plattform og samtidig ikke brenner mer enn rundt 35 millioner i kvartalet, (se for eksempel Nano som brenner rundt 110 millioner i kvartalet) og samtidig er priset til vanvittige lave 2 mrd.
Om Ultimo klarer å dokumentere tilsvarende effekt i fase2 som i tidligere forsøk har de skapt medisinsk historie! Aksjonærene sitter da på en universell kreftvaksine, som er billig å utvikle, enkel å distribuere og sette på pasientene, (et stikk i magen og reise hjem etter 30 minutter) og uten bivirkninger.
Ledelsen og innsiderne eier 80% av selskapet om det er omtrent ikke fri flyt, dette vil forsterke oppgangen etter hvert som markedet får opp øynene for Ultimovacs og UV1. Eierstrukturen er en stor fordel og noe som i stor grad sikrer at Ultimovacs ikke blir solgt til Big Pharma for knapper og glansbilder.

NØKKELPERSON
En viktig mann for å oppnå best mulig avtaler er Ton Berkien som Ultimovacs utrolig nok klarte å få på kroken for rundt 1.5 år siden. Ton Berkien har i 15 år jobbet med forretningsutvikling og oppkjøp i legemiddelindustrien.
Han har reist verden rundt, møtt forskere, håpefulle gründere og forretningsutviklere, og forhandlet på vegne av giganter som Amgen og Takeda. Kort fortalt er hans jobb å få Ultimovacs på radaren til de store farmasiselskaper over hele verden. En stilling han også hadde i danske Nuevolution, selskapet som i 2019 ble kjøpt opp av Amgen

En viktig driver de siste årene har vært de store internasjonale aktørenes ønsker om å sikre seg patenter på nye legemidler, etter hvert som deres egne bestselgere går ut på patent og derfor ikke lenger gir store inntekter.
Store oppkjøp i denne sektoren er lange prosesser som gjerne starter med at selskapene inngår samarbeidsavtaler.
Det er lett å ty til Algeta som en referanse. Selskapet ble kjøpt opp av Bayer i 2014, men det startet med et samarbeid de begynte med i 2009. Noe av det samme så vi i Nuevolution, vi inngikk en stor samarbeidsavtale i 2016, som igjen trigget et oppkjøp.
Når de store farmasigigantene er på jakt etter mulige samarbeidsavtaler eller kandidater for oppkjøp, er det spesielt to ting de ser etter: Et lovende utviklingsprogram for legemidler, eller en attraktiv teknologiplattform.
I Algeta sitt tilfelle var Bayer først og fremst interessert i selskapets hovedprogram, kreftmedisinen Xofigo.
For Nuevolution var Amgen interessert i teknologiplattformen for screening av molekyler. Denne ville Amgen bruke på flere av deres terapiområder, i hovedsak immunologi og onkologi.

En attraktiv teknologiplattform var også det Santaris Pharma satt med da det ble kjøpt av Roche i 2014.
– Interessen kan bli trigget av enten en teknologiplattform eller et forskningsprogram, eller begge deler.
Studiene som gjennomføres i dag:
Ultimovacs er i gang med to fase 2-studier der de kombinerer kreftvaksinen sin, UV1, med to sjekkpunkthemmere – nivolumab og ipilimumab – i behandling av pasienter med malignt melanom (føflekkreft med spredning) og mesoteliom (kreft i lungesekken, ofte relatert til asbest).
Den første studien, Initium, driver de selv, mens den andre studien, Nipu, er ledet av Åslaug Helland, som er lungekreftoverlege og forskningsleder for kreftklinikken ved Oslo universitetssykehus.

I sistnevnte studie er det farmasiselskapet Bristol-Myers Squibb (BMS), som står bak sjekkpunkthemmerne i studien.
Da nyheten om samarbeidet med dette selskapet ble kjent i desember 2019, skjøt aksjekursen til Ultimovacs i været.
I tillegg til de to fase 2-studiene som allerede er i gang, har Ultimovacs også en samarbeidsavtale med den nordiske gynekologiforeningen og AstraZeneca om en studie på livmorhalskreft.

Her bidrar AstraZeneca med sin sjekkpunkthemmer, durvalumab, og sin PARP-hemmer, olaparib, mens Ultimovacs bidrar med sin UV1-vaksine.
Selskapet har også et samarbeid med Halle University i Tyskland, hvor kombinasjonen UV1 og pembrolizumab testes på pasienter med hode-halskreft.
Det at Ultimovacs dag er partnere med BMS og AstraZeneca må ikke undervurderes.

Kort oppsummert
- Universal kreftvaksine
- Innsiderne og eierne eier 80% av selskapet
- Selv med verdensomspennende pandemi har de lykkes med rekrutering av pasienter
- Klinikerne elsker UV1
- Ingen birvirkninger av betydning
- 5 fase 2 studier med 600 pasienter og de største og mest verdifulle CPI’ene
- Partner med big pharma
- Egen teknologiplattform (TET)
- Ekstremt dyktige ansatte i den ypperste verdensklasse (Ton Berkieb, Carlos de Sousa, Sara Mangsbo, Gustav Gaudernack mm)
- Bransjens laveste cash burn vs studienes størrelse og omfang
- 500 millioner i egenkapital

Ultimovacs er det første biotekselskapet jeg har investert i siden Algeta, selskapet har alt, og den muligheten som ligger her får man kanskje bare en eller to ganger i livet. Oppsiden er enorm, krig, inflasjon og pandemi gjør at man faktisk kan handle Ultimovacs 40% fra toppen, dette til tross for at de i perioden har som verdens kanskje eneste biotekselskap holdt inkluderingstakten opp, forlenget patenter mm.

Oppsiden er enorm, tenk på et tall – en universell kreftvaksine…Her vil det skje mye de neste halvåret.
Anbefaler alle å selv lese seg opp på selskapet, teknologien, studiene de skal gjennomføre, eierstruktur og kompetansen til ledelsen.
Personlig er jeg tungt inn i Ultimovacs og har blitt spurt om å sette kursmål, men det ønsker jeg ikke å gjøre – rett og slett for man vil bli stemplet som useriøs, for kursmålene blir hinsides.
Redigert 11.07.2022 kl 00:39 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
23.02.2024 kl 17:20 4376

Det er begrenset hvor mye de kan bestemme og styre kursen. Det er jo bare noen dager siden at den steg sterkt. Og også tilbake i litt tid har kursen steget.
Redigert 23.02.2024 kl 17:24 Du må logge inn for å svare
Londonmannen
23.02.2024 kl 17:23 4367

I den grad meldingen i mars inneholder PE met, som flere av oss tror. Så tenker jeg Janus vil ha mer enn nok med å avgrense tapet sitt. Jeg tror neppe at Janus finner på å selge i en slik situasjon. Men man skal aldri si aldri, for suicidale personer vil det alltid finnes.
klarak
23.02.2024 kl 17:33 4366

Hvem er det som ikke har trua? Jo, det er Janus. De øker shorten gjevnt og trutt. Uten Janus som en short aktør hadde kursen vært en helt annen. Måtte shorten svi godt snart.

Londonmannen
23.02.2024 kl 19:40 4220

Ja, ingen lukt er så god som av godt, svidde shortere.
elnomi
23.02.2024 kl 19:44 4242

Noen som husker shortskvisen. Gamestop eller Volkswagen enda noen år tidligere? Jeg bare nevner det som en aperitiff for helgen.
klaesp
23.02.2024 kl 20:30 4217

Uansett må short aksjer kjøpes tilbake i markedet før Generalforsamling i april.. får vi positiv avlesning i mars så vil vi se tidenes oppgang på OB💣
Londonmannen
24.02.2024 kl 10:11 4033

Ja, basert på det bakteppet vi nå har så ligger det an til en real kurseksplosjon, forutsatt melding om PE met.
Anunnaki
24.02.2024 kl 12:37 3920

Jeg er rimelig trygg på at primærendepunktet blir oppnådd i INITIUM.
Det var helt i grenseland at dette ble nådd i NIPU, der de lokale behandlerne sin oppfatning var at dette ble nådd, mens det eksterne firmaet vurderte det til at det ikke ble nådd. I ettertid har vi ut fra overlevelsesdata (fasit) sett hvem som hadde rett av disse. Vi vet dermed hva som skal skje i enklere kreftformer der komboen UV1 + sjekkpunkthemmere får bedre tid til å virke.

NIPU gikk i en forferdelig aggressiv kreftform som andre linje mesotheliom, så å være i nærheten av å ha oppnådd PE her må være fantastisk bra.
INITIUM er selskapets studie som er nøye valgt av Gaudernack, Bjørheim m.fl. som har 30-40 års erfaring med vaksinen.
Kreftform, dose etc. er alt sammen optimalisert for at her skal man bevise hva UV1 er god for.
Selskapet som har være alt for nøktern i sin kommunikasjon har nå begynt å snakke om ASCO i starten av juni og en verdenssensasjon som må ut til alle via CNN og flere av verdens største mediehus. Innslag i Dagsrevyen på NRK duger ikke denne gangen.

Med tanke på framtida til norsk biotek er jeg utrolig spent på hvordan selskapet vil opptre når de skal hente penger til veien videre. CEO har allerede sagt det er nødvendig å ha bra cashbeholdning når man skal forhandle med de store selskapene, og slike forhandlinger kan ta tid for å oppnå den beste dealen så man trenger uansett penger til videre drift mens dette pågår.
Vil styreleder "gi bort" emisjonen til en aktør som har mer enn nok fra før - institusjonell eller privatpersoner - eller vil det bli kjørt en tegningsrett-emisjon der alle små og store som eier aksjer og har tatt risiko får høste fruktene av suksess? Nytter ikke å kjefte på folketrygdfondet for at de opptrer som de gjør om man i neste sekund forfordeler noen få på bekostning av fellesskapet til å kjøpe kronestykker for 10-øringer selv.
Det kan ikke være slik at hvermansen kun får lov å delta i emisjoner når det går dårlig eller man ikke vet, mens etter at gullskatten er funnet så skal plutselig alle nye eierandeler tildeles en elite.
Herman*
24.02.2024 kl 14:39 3805

Og hvis de melder «PE not met», hvordan tror du markedet reagerer?
Londonmannen
24.02.2024 kl 15:02 3792

Da går den rett i kjelleren. Så det store spørsmålet er hva du selv tror vil skje, ut fra den informasjonen du har tilgjengelig. Selv mener jeg at sannsynligheten er størst for at meldingen lyser «PE met». Men det er hva jeg leser ut fra tilgjengelig informasjon. Du kan ha et helt annet inntrykk. Fasit får vi i mars, så jeg skal ikke påstå at jeg har rett og du feil. Vi må nok vente til meldingen foreligger for det kan avgjøres.
Londonmannen
24.02.2024 kl 15:08 3803

Helt enig med deg i dette. Når man tar en slik risiko som man egentlig gjør i biotec, skulle det bare mangle at ikke primært aksjonærene blir tilgodesett når risikoen er fjernet og belønningen høstes. Det ville være skandaløst å gå ut til institusjonelle kapitaliserer og tilby rabattert eierandel til denne gruppen som ikke har tatt risiko i hele tatt. Jeg håper noen kan hviske de største eierne i øret om hvordan de bør behandle aksjonærene.
Herman*
24.02.2024 kl 16:27 3749

Jeg sier ikke at jeg er uenig med deg, jeg forsøker bare å se hvilket utfallsrom folk ser for seg. Gode nyheter vil sende kursen opp, men hvor mye? Dårlige nyheter vil sende den ned, men hvor mye? Vil det være et greit utgangspunkt å anta opp 100% vs ned 50%?
Lord B
24.02.2024 kl 16:44 3757

Tror du tar veldig feil. Gode nyheter = 500 til 1000 prosent opp. Dårlige nyheter = 80 til 90 prosent ned er mest sannsynlig.
Herman*
24.02.2024 kl 17:02 3725

Så du mener alle pågående og planlagte studier blir verdiløse?
elnomi
24.02.2024 kl 17:34 3687

Gode nyheter = 500 til 1000 prosent opp. Dårlige nyheter = 80 til 90 prosent ned er mest sannsynlig.

Kommer aldri til å skje at kursen går opp 500-1000 prosent opp samme dag/uke/måned ved gode nyheter (eller ned 80-90 prosent). Opp 100% den dagen positiv nyheter meldes kan en håpe på og ned mellom 50 til 60 prosent. På lengre sikt, kan kursen gå betydelig opp flere hundre prosent eller sågar med enn 1000 prosent, men ikke på kort sikt.
Redigert 24.02.2024 kl 17:34 Du må logge inn for å svare
Lord B
24.02.2024 kl 17:34 3745

I det korte bildet så blir kursen rasert. Ved negative resultat forsvinner all tillit til Ultimovacs og deres vaksine. Da må tilliten bygges opp på nytt, det kan bli særdeles vanskelig.
Herman*
24.02.2024 kl 17:39 3784

Fair enough. Andre som har synspunkter på dette?
Lord B
24.02.2024 kl 17:46 3780

Ved ``sikre`` bevis for at UV1 hjelper kroppen å bli kvitt 90 prosent av alle kreftformer så tviler du på enorm oppgang? Første uken snakker vi om 500 til 1000 prosent, de neste månedene mange 1000 prosent opp. Man må heller ikke glemme alle aksjene som ligger short. De skal kjøpes i et marked hvor ``ingen`` vil selge.
Redigert 24.02.2024 kl 17:58 Du må logge inn for å svare
Herman*
24.02.2024 kl 17:55 3762

Nei, jeg er mer opptatt av nedsiden enn oppsiden. Men siden du tar opp oppsiden, la oss ta ditt eksempel. Selskapet har en market cap på ca. 5 milliarder kroner. Du snakker om 500-1000% på en uke. Det vil si 4-9x, så la oss si 6X. Da er vi på 30 milliarder i market cap. Så skal den opp ytterligere mange 1000% prosent? La oss nøye oss med 1000%, som da vil gi en market cap på 270 milliarder kroner. Mener du at selskapet i løpet av noen måneder kan gå fra 5 milliarder til minst 270 milliarder i market cap. Slik jeg forstår det, er ikke dette en vaksine som helbreder kreft men som i hovedsak forlenger levetiden og kompletterer standard behandling. Hvis du har rett, er det jo relativt friskt å shorte en slik aksje....:-) Ang nedsiden, ser frem til å høre andres kommentarer. Ikke likegyldig om den er f eks 50 eller 90%.
Redigert 24.02.2024 kl 17:56 Du må logge inn for å svare
Lord B
24.02.2024 kl 18:13 3755

Du synes en tenkt markedsverdi på 270 milliarder kr virker for høy? Novo Nordisk har en markedsverdi i dag på ca 4500 milliarder kr. de har medisin som kan hjelpe mot sukkersyke og fedme. NOVO Nordisk sin medisin kurerer ikke sukkersyke eller fedme, men man er avhengig av å ta medisinen resten av livet. Hvis ikke blir man syk eller overvektig igjen. Tenk hvis UV1 holder kreften i ro så lenge man tar vaksinen og man blir avhengig av å få vaksinen jevnlig, hvis ikke blusser kreften opp igjen. I et slikt tilfelle bør vel Ultimovacs være mer verdifullt enn NOVO?
Redigert 24.02.2024 kl 18:37 Du må logge inn for å svare
elnomi
24.02.2024 kl 18:41 3740

Første uken snakker vi om 500 til 1000 prosent, de neste månedene mange 1000 prosent opp.»

Ingenting vil glede meg mer enn at du får rett og jeg tar feil. Det ville vært fantastisk.
Herman*
24.02.2024 kl 19:10 3759

Uten at jeg skal belære noen om noe som helst innen bioteknologi/Pharma, er jo det meste relativt i denne verden. Hvis det viser seg at UV1 forlenger livet med fire mnd i gjennomsnitt sammenlignet med dagens "gold standard" behandling for en rekke indikasjoner, vil en jo i høyeste grad si at den virker. Det vil jo allikevel bli en omfattende diskusjon rundt kost/nytte for de som skal betale for dette. Mitt poeng er at en kan ha suksess på så mange nivåer. Novo Nordisk er vel Skandinavias største selskap med en rekke godkjente produkter. Ultimovacs har jo et godt stykke igjen. Men for all del: Hvis vaksinen blir standardbehandling for 90% av krefttypene fordi vaksinen gir en god kost/nytte, vil jo 270 milliarder ikke være utenkelig.
Lord B
24.02.2024 kl 19:24 3734

Må si du har lave forventninger til UV1 vaksinen. 4 måneder forlenget livslengde? Jeg tror de fleste i Ultimovacs har høyere ambisjoner enn dette. Etter hva jeg har hørt fra ledelsen er målet at medisinen skal gjøre at mennesker kan kunne dø med kreft og ikke av kreft. I et tilfelle hvor UV1 virker slik at den holder kreften i sjakk og man må ta UV1 for ikke å bli syk av kreften har Ultimovacs gjort kreften ufarlig i de fleste tilfeller. Da ser jeg ingen god grunn til at ikke Ultimovacs skal være et mye mer verdifullt selskap enn NOVO.

Novo Nordisk har en medisin hvor folk kan dø med sukkersyke og ikke av sukkersyke. Etter hva jeg har forstått av hva ledelsen i Ultimovacs har som mål så er det dette som er målet med UV1, når det gjelder Kreft. Mennesker skal kunne dø med kreft og ikke av kreft.
Redigert 24.02.2024 kl 19:34 Du må logge inn for å svare
Herman*
24.02.2024 kl 19:49 3690

Mitt eksempel på 4 mnd var bare for å illustrere at suksess er relativt. At Ultimovacs skal bli det mest verdifulle selskapet i Norden-langt større enn Equinor, er jo en hyggelig tanke all den tid jeg er aksjonær. Om det er realistisk er jo en annen ting. Her får vi la markedet vise oss fasit.
Lord B
24.02.2024 kl 19:57 3722

Hvis UV1 virker slik ledelsen håper, så er ikke slike tall urealistiske om noen år. Målet er i utgangspunktet ikke å kurere kreft, men å gjøre kreften ufarlig. Folk er i dag villige til å betale opp til 3500kr i måneden for å gå ned i vekt og holde vekten. EN vaksine som holder kreften i sjakk er nok en enda mer verdifull medisin.
Gunnars
24.02.2024 kl 19:57 3738

Selskapet er vel de eneste i verden som har greid langtidsoverlevere i den verste kreftformen.
Ved suksess i Intium regner jeg konservativt at det er 85% sjanse for at det blir vaksine for hvermansen.
Ved suksess videre i Lungvac er det 95% sikkert, men da er bil hel kjøpt opp.
Vaksinen styrker immunforsvaret og trenger iflg de som har peiling ca 2 til 3 mnd for å få effekt.
Her skal vi ikke legge vekk muligheten for at vaksinen kan settes mye tidligere og ikke bare når pasientene er dødssyke uten noen muligheter. At vaksinen kan redde slike oppgitte dødssyke pasienter er rett og slett fantastisk. Det blir en spennende mars, og ikke minst følge med på rallyet hvis u innfrir.
Londonmannen
25.02.2024 kl 08:10 3460

I så tilfelle er det forståelig at man i Radium podcast snakker om at det i tilfelle suksess kan bli tale om Donald duck penger. Det betyr vel i klartekst at summen detersnakk om blirså sinnsyk høy at det blir umulig åsetesretten tall på.
Pk2k
25.02.2024 kl 08:28 3443

Ifb med shorten som er satt og at selskapet ikke vil melde noe utover om at PE blir met eller ikke met så er risikoen på denne avlesningen ganske skjevkjørt. Med dette så mener jeg nedgangen ved fail er høyere enn oppgangen ved suksess (i det korte bildet).

Jeg er investert men ikke all inn ifb med dette, om selskapet ville meldt dataene samtidig med melding om PE met, hadde jeg økt yttligere før readout men når det ikke er tilfellet så avventer jeg med resten av kruttet jeg skal inn med.

Til informasjon så gikk selskapet ut med forrige Q rapport at de vil spare dataene (Om PE blir met) til en stor medisinsk konferanse, mest sannsynlig ASCO som er i juni. Dette for å spre det glade budskap til klinikere og farma investorer generelt.

Når overnvente er sagt så har jeg stor tro på at PE vil bli møtt med ganske stor margin. Min tilbakeholdenhet er ifb med strategien til selskapets ledelse og den sittende shorten som er ganske aktiv.
Londonmannen
25.02.2024 kl 09:23 3363

Nå er sikkert Equinor imponerende i størrelse for Ola Dunk, men man skal altså ikke lengre enn over Skagerak så finner man biotecselskap som er langt mer verdifullt. Og beveger man seg nedover i Europa og lengre ut i verden vil nok Ola Dunk få store øyner når han innser at Norge er slettes ikke verdens navle og at Equinor ikke er noen kjempe i internasjonal målestokk. I henhold til en oversikt nicket Gøte la inn i april 2023, var ikke Equinor å finne blant topp 100 en gang. Man måtte faktisk ned på plass nr 150.
Så dersom U lykkes med å presentere en kreftvaksine, som dekker de fleste krefttyper, trenger man verken å fremvise ringen fra NHH eller være noen skarpskodd finansanalytiker for å skjønne at U da sitter på et produkt med ufattelig potensiale, og at UV1 vil gjøre selv småaksjonærene i U skammelig velholdte!
Tota
25.02.2024 kl 10:01 3322

Selskapet meldte 16.1.24 at de vil informere om "top-line results" i mars og at de planlegger deretter å presentere "full data" på en medisinsk konferanse og i et Peer-reviewed tidsskrift. Jeg antar at top-line results gir svar på om de primære endepunkter er nådd.
Pk2k
25.02.2024 kl 10:13 3435

Stemmer det du skriver, jeg forventet det fulle data settet ved PR met melding, men dette ble pushet til en konferanse. Når bare PE met vil meldes så har vi ingen aning om PE ble møtt med god/lav margin. Som har ufattelig mye å si mtp partnerskap/oppkjøp/accelerated approval osv.

Som jeg skrev i mitt innlegg så er dette som en fis i vinden i det korte bilde, men om studien feiler så vil jeg påstå kursen kan falle mellom 80-95% og oppsiden ved suksess blir holdt tilbake helt frem til de endelige dataene presenteres på ASCO/ en annen konferanse.

Om annet så kan det være en god mulighet for de som ikke er inne eller ikke er fullastet til å sette inn det man makter.
Tota
25.02.2024 kl 10:29 3449

Spørsmålet er hva som menes med "top-line results" - hva dette inneholder - jeg vil tro at det må være noe mer enn et statement om at "PE met" - som isolert utsagn er ikke det så mye å henge i taklampa - selv om det er adskillig bedre enn at "PE not met"
Slettet bruker
25.02.2024 kl 10:42 3432

Det kan vel tenkes at man ut fra melding og intervjuer i forbindelse med en eventuell PE-met kan danne seg et inntrykk ved språkbruk og humør hvorvidt ledelsen er entusiastiske og veldig fornøyde med dataene?
Pk2k
25.02.2024 kl 10:44 3444

Hvis du hører på podcasten til radium hospitalet, hvor styreleder Jonas i ultimovacs er med på så sier han 10:15 inn i episode 294 at det som vil bli meldt om PE blir met er "PE met" og ikke mer enn det.

Episoden finner du på spotify eller soundcloud
klaesp
25.02.2024 kl 11:17 3388

Med gode argumenter for nettopp det..
Har god tro på PE met og stor repring av aksjen fremover i første omgang frem til april da short aksjer må kjøpes tilbake i forkant av generalforsamling. Videre blir det posjonering og mye omtalte før ultimovacs presenterer resultater på stor konferanse i mai/juni.. ( forutsetning PE met og tilfredsstillende resultater fra fase2 studien)
Anunnaki
25.02.2024 kl 12:09 3340

Shorten kan være litt bekymringsfull med tanke på at det er 100-vis av millioner av kroner på spill, som en aktør vedder på og ønsker at skal gi et bestemt utfall for den eksterne vurderingen av resultatet for INITIUM-studien.
Korrupsjon finnes over alt, men er det mulig for Ultimovacs å avsløre feil i rapporten fra det eksterne firmaet før de sender ut melding?
NIPU ble tydeligvis vurdert veldig forskjellig ut fra øyet som ser, og det var liksom ingen big deal siden bildene er så vanskelige å tolke. Man kan altså påvirke utfallet av tolkningene dit man ønsker med litt bevisst eller ubevisst bias.

Vil INITIUM-bildene være entydige og kontrollert av datamaskin eller kun menneskelig tolkning? Vil tro det er bilder her også som vil være i grenseland for hvilken kurv de skal havne i.
Vil Ultimovacs få tilgang til alle bildene og vurderingene slik at de kan konferere eller innhente ny vurdering fra tredjepart om de mener det er begått (grove) feil i vurderinger som har vippet studieresultatet fra å være godkjent til å feile? Ultimovacs eier alle datene her, og kan sånn sett få de sjekket opp og ned i mente før de går ut med de.
Pk2k
25.02.2024 kl 13:17 3267

Sjansene for at det er blitt gjort feil i initium studien er mye mindre enn i nipu da det predefinerte antallet på 70 pasienter med kreftprogresjon / død enda ikke er oppnådd, hvorpå det ble gjort om på protokollen til 18mnd oppfølging isteden da vi er milevis over tiden mtp tidligere studier i denne kreft populasjonen.

Går man utifra tidligere studier og progresjon i armen UV1 konkurrerer med så burde 70 events skjedd for over 1 år siden. Det er kjørt helt utrolig gode og gjennomførte statistiske analyser på dette som du kan lese mer om på tekinvestor :)
Gunnars
25.02.2024 kl 14:53 3170

Støtter dette og lener meg på de som har peiling: Ulti vaksinen trenger tid på å virke, den skal jo styrke immunforsvaret, dette tar opptil 2 til 3 måneder, deretter blir virkningen bedre og bedre. Ikke rart vi er på overtid. Etter uken som kommer er vi i mnd hvor resultatene er ventet, får vi fomo?
Rubin
25.02.2024 kl 18:32 2987

Hvis de har mer informasjon enn «PE met» er de vel pliktig til å informere markedet snarest mulig. Å holde tilbake informasjon til en senere anledning bryter vel informasjonsplikten. Dessuten vil det da kunne oppstå lekkasjer som gir fortrinn til enkelte aktører…
Redigert 25.02.2024 kl 18:33 Du må logge inn for å svare
Rubin
25.02.2024 kl 18:39 2930

Var det ikke totalt 150 pasienter som var med i testingen hvorav rundt halvparten har vært med 24 måneder, mens de resterende i 18 måneder. Noen som har korrekt oversikt?
Redigert 25.02.2024 kl 18:40 Du må logge inn for å svare