ULTIMOVACS - once in a lifetime!

Ultimovax
ULTIMO 11.07.2022 kl 00:18 254451

Hvem er Ultimovacs og hvorfor de vil lykkes.

Ultimovacs er et norsk legemiddelselskap som er i gang med å utvikle en vaksine som skal kunne anvendes i forbindelse med all type kreft og holde den i sjakk. Selskapet mener at de har mulighet til å videreutvikle vaksinen for å virke forebyggende for pasienter som for eksempel har arvelig kreft i sin familie. Selskapet er spunnet ut av forskning på Radiumhospitalet og ble grunnlagt i 2011. Professor Gustav Gaudernack står bak selskapets ledende produkt, den universell kreftvaksine, UV1.

Gustav Gaudernack var en av de først som hadde ideen til å stimulere kroppens eget immunsystem mot de mutasjonene som fører til kreft, slik at det gjenkjente kreftceller og angrep dem. Den nye kreftvaksinen er den andre generasjonen av teknologien som professor Gustav Gaudernack har arbeidet med siden starten av 90-tallet. Som eneste selskap i verden har Ultimovacs blodprøver helt tilbake til begynnelsen av 90-tallet som utgangspunktet for sin forskning og optimalisering.
Det første forsøket het GV1001, det var aldri meningen at denne vaksinen skulle være den «endelige» vaksinene, men en del av en to trinns rakett. Gjennom to studier av GV1001 klart man å mobilisere immunforsvaret til henholdsvis 55 og 80 prosent av dem som har fått vaksinen vi kaller GV1001. Noen av de dødssyke lungekreft pasientene har fått gjentatte doser av vaksinen gjennom over 15 år og er fortsatt symptomfrie.

Med utgangspunkt i pasienter som disse langtids overlevende, undersøkte Gaudernack og de andre forskerne i laboratoriet nærmere hvor årsaken ligger til at vaksinen er livsforlengende for enkelte, mens andre hadde liten effekt.
De fant ut at svaret ligger i tre proteinbiter, peptider, som de fant i immunresponsen til pasienter med lang overlevelse.

Basert på disse tre peptidene og 30års erfaring utviklet de det vi i dag kaller UV1.

HVORDAN FUNGERER UV1 OG HVA GJØR DEN UNIK?
Ideen med UV1 er å trene opp immunsystemet til bedre å gjenkjenne kreft. For å unngå oppmerksomheten til T-cellene skjuler kreftcellene det som skiller dem fra andre celler.De kan gjenkjennes ved at de bruker telomerase, som virker inne i cellen. Likevel avsløres cellens bruk av telomerase ved at telomeraktiviteten kommer til uttrykk på celleoverflaten gjennom ulike peptider, små biter av enkle proteiner.
I cirka 90 prosent av alle kreftformer benytter kreftcellene telomerase og gjør seg dermed sårbare for UV1.

UV1 består av store doser av de peptidene som kommer til uttrykk på overflaten i kreftcellene. Det lærer T-cellene hva de skal være oppmerksomme, på slik at de kan drepe slike celler. Enkelt og genialt

HVA GJØR AT VI TROR UV1 VIL FUNGERE OG HVOR STÅR VI?
Som nevnt har GV1001 blitt testet på rundt 1000 pasienter, erfaringer fra dette har vært med på å optimalisere sammensetningen brukt i UV1.
I tillegg har UV1 blitt testet i fire ulike fase I kliniske studier i totalt 82 pasienter. Studiene viser at vaksinen er trygg i bruk og har gitt sterke signaler på effekt. I tillegg er det en sterk validering at UV1 testes sammen med BP.Det at både klinikere og Big pharma har vist enorm interesse for å gjennomføre studier med UV1 er også naturligvis svært positivt, se bare på inkludering av pasienter, selv i en verdensomspennende pandemi. CEO, Carlos har presisert at det er ingen problemer å få samarbeidsavtaler det som er utfordringen er å velge riktig indikasjon, kombinasjon og partner – for å oppnå maksimal verdi for aksjonærer og pasienter.
Oppsummert har altså Ultimovacs i dag satt de største medisinselskapene i verden opp mot hverandre med de største og mest verdifulle CPI’ene og er svært godt kapitalisert til å gjennomføre studiene og til eventuelle forhandlinger med big pharma. (500 millioner i banken)
Det finnes ikke andre biotekselskap i verden som gjennomfører 5 store fase 2 studier og utvikler en profylaktisk plattform og samtidig ikke brenner mer enn rundt 35 millioner i kvartalet, (se for eksempel Nano som brenner rundt 110 millioner i kvartalet) og samtidig er priset til vanvittige lave 2 mrd.
Om Ultimo klarer å dokumentere tilsvarende effekt i fase2 som i tidligere forsøk har de skapt medisinsk historie! Aksjonærene sitter da på en universell kreftvaksine, som er billig å utvikle, enkel å distribuere og sette på pasientene, (et stikk i magen og reise hjem etter 30 minutter) og uten bivirkninger.
Ledelsen og innsiderne eier 80% av selskapet om det er omtrent ikke fri flyt, dette vil forsterke oppgangen etter hvert som markedet får opp øynene for Ultimovacs og UV1. Eierstrukturen er en stor fordel og noe som i stor grad sikrer at Ultimovacs ikke blir solgt til Big Pharma for knapper og glansbilder.

NØKKELPERSON
En viktig mann for å oppnå best mulig avtaler er Ton Berkien som Ultimovacs utrolig nok klarte å få på kroken for rundt 1.5 år siden. Ton Berkien har i 15 år jobbet med forretningsutvikling og oppkjøp i legemiddelindustrien.
Han har reist verden rundt, møtt forskere, håpefulle gründere og forretningsutviklere, og forhandlet på vegne av giganter som Amgen og Takeda. Kort fortalt er hans jobb å få Ultimovacs på radaren til de store farmasiselskaper over hele verden. En stilling han også hadde i danske Nuevolution, selskapet som i 2019 ble kjøpt opp av Amgen

En viktig driver de siste årene har vært de store internasjonale aktørenes ønsker om å sikre seg patenter på nye legemidler, etter hvert som deres egne bestselgere går ut på patent og derfor ikke lenger gir store inntekter.
Store oppkjøp i denne sektoren er lange prosesser som gjerne starter med at selskapene inngår samarbeidsavtaler.
Det er lett å ty til Algeta som en referanse. Selskapet ble kjøpt opp av Bayer i 2014, men det startet med et samarbeid de begynte med i 2009. Noe av det samme så vi i Nuevolution, vi inngikk en stor samarbeidsavtale i 2016, som igjen trigget et oppkjøp.
Når de store farmasigigantene er på jakt etter mulige samarbeidsavtaler eller kandidater for oppkjøp, er det spesielt to ting de ser etter: Et lovende utviklingsprogram for legemidler, eller en attraktiv teknologiplattform.
I Algeta sitt tilfelle var Bayer først og fremst interessert i selskapets hovedprogram, kreftmedisinen Xofigo.
For Nuevolution var Amgen interessert i teknologiplattformen for screening av molekyler. Denne ville Amgen bruke på flere av deres terapiområder, i hovedsak immunologi og onkologi.

En attraktiv teknologiplattform var også det Santaris Pharma satt med da det ble kjøpt av Roche i 2014.
– Interessen kan bli trigget av enten en teknologiplattform eller et forskningsprogram, eller begge deler.
Studiene som gjennomføres i dag:
Ultimovacs er i gang med to fase 2-studier der de kombinerer kreftvaksinen sin, UV1, med to sjekkpunkthemmere – nivolumab og ipilimumab – i behandling av pasienter med malignt melanom (føflekkreft med spredning) og mesoteliom (kreft i lungesekken, ofte relatert til asbest).
Den første studien, Initium, driver de selv, mens den andre studien, Nipu, er ledet av Åslaug Helland, som er lungekreftoverlege og forskningsleder for kreftklinikken ved Oslo universitetssykehus.

I sistnevnte studie er det farmasiselskapet Bristol-Myers Squibb (BMS), som står bak sjekkpunkthemmerne i studien.
Da nyheten om samarbeidet med dette selskapet ble kjent i desember 2019, skjøt aksjekursen til Ultimovacs i været.
I tillegg til de to fase 2-studiene som allerede er i gang, har Ultimovacs også en samarbeidsavtale med den nordiske gynekologiforeningen og AstraZeneca om en studie på livmorhalskreft.

Her bidrar AstraZeneca med sin sjekkpunkthemmer, durvalumab, og sin PARP-hemmer, olaparib, mens Ultimovacs bidrar med sin UV1-vaksine.
Selskapet har også et samarbeid med Halle University i Tyskland, hvor kombinasjonen UV1 og pembrolizumab testes på pasienter med hode-halskreft.
Det at Ultimovacs dag er partnere med BMS og AstraZeneca må ikke undervurderes.

Kort oppsummert
- Universal kreftvaksine
- Innsiderne og eierne eier 80% av selskapet
- Selv med verdensomspennende pandemi har de lykkes med rekrutering av pasienter
- Klinikerne elsker UV1
- Ingen birvirkninger av betydning
- 5 fase 2 studier med 600 pasienter og de største og mest verdifulle CPI’ene
- Partner med big pharma
- Egen teknologiplattform (TET)
- Ekstremt dyktige ansatte i den ypperste verdensklasse (Ton Berkieb, Carlos de Sousa, Sara Mangsbo, Gustav Gaudernack mm)
- Bransjens laveste cash burn vs studienes størrelse og omfang
- 500 millioner i egenkapital

Ultimovacs er det første biotekselskapet jeg har investert i siden Algeta, selskapet har alt, og den muligheten som ligger her får man kanskje bare en eller to ganger i livet. Oppsiden er enorm, krig, inflasjon og pandemi gjør at man faktisk kan handle Ultimovacs 40% fra toppen, dette til tross for at de i perioden har som verdens kanskje eneste biotekselskap holdt inkluderingstakten opp, forlenget patenter mm.

Oppsiden er enorm, tenk på et tall – en universell kreftvaksine…Her vil det skje mye de neste halvåret.
Anbefaler alle å selv lese seg opp på selskapet, teknologien, studiene de skal gjennomføre, eierstruktur og kompetansen til ledelsen.
Personlig er jeg tungt inn i Ultimovacs og har blitt spurt om å sette kursmål, men det ønsker jeg ikke å gjøre – rett og slett for man vil bli stemplet som useriøs, for kursmålene blir hinsides.
Redigert 11.07.2022 kl 00:39 Du må logge inn for å svare
Pk2k
25.02.2024 kl 20:21 5186

De kan holde tilbake info når det er snakk om selskaps messige grunner noe det å holde på data til en stor medisinsk konferanse er.

Selskapets innsidere kan da selvfølgelig ikke handle før all informasjon er delt med markedet
dreamliner
25.02.2024 kl 20:21 5235

Du har et poeng der. Hvis det er sensasjonelle resultater så skjønner jeg ikke at man kan holde dem tilbake i 3 måneder, men de kan vel si at de er extremely pleased og at resultatet er bedre enn målet deres.
Redigert 25.02.2024 kl 20:23 Du må logge inn for å svare
Rubin
25.02.2024 kl 21:02 5174

De har plikt til å publisere kursdrivende informasjon snarest mulig. Å vente 3 måneder med å publisere slik informasjon vil normalt gi store bøter, men på Mafiabørsen sover jo FT det meste av tiden…
Dessuten, når mange ansatte har kjennskap til slik informasjon, som markedet ikke kjenner til, er det så godt som umulig å unngå lekkasjer, derav strenge regler…
Lord B
25.02.2024 kl 21:02 5180

Ved positive signaler/ resultater er det Å holde tilbake viktig info for aksjonærene og markedet dessverre en gavepakke til Janus og andre shortere. Det gir dem en gylden mulighet til å få dekket shorten til en rimelig penge. Det vil igjen medføre at norske biotek selskap også senere vil oppleve å få aksjene sine shortet ihjel og vanskeliggjøre å skaffe til veie penger til ytterligere forskning på vanskelige sykdommer. Jeg personlig blir veldig skuffet over Ultimovacs hvis de gir Janus denne utsettelsen/ gavepakken.
Pk2k
25.02.2024 kl 21:45 5128

Hør hva Carlos sier i q4 presentasjonen og hva styreleder sier i podcasten, mer svart på hvit får dere det ikke..
Slettet bruker
25.02.2024 kl 23:04 5006

Nevnte til Einarsson for et par år siden denne kritikken med å holde tilbake informasjon til konferanser. Han sa da at når han nevnte denne
særnorske kritikken i utlandet så lo de godt da dette har vært internasjonal praksis i alle land i mange 10-år.

Så Rubin, dette er en anerkjent praksis i Norge og i alle andre land.
Redigert 25.02.2024 kl 23:06 Du må logge inn for å svare
VantageVolante
26.02.2024 kl 09:11 4750

156.

Median er 24 mnd. De korteste 18 mnd, de lengste 2 år og 1 mnd lenger.
elnomi
26.02.2024 kl 10:02 4691

Nå stiger spenningen betraktelig fremover. Ikke mange dager igjen til en får svaret på om Ultimovacs har lykkes med PE Met. Mange indikasjoner peker i den retningen.
Rubin
26.02.2024 kl 10:16 4660

Takk for svar. 3,5 børsdager til mars…
Gunnars
26.02.2024 kl 10:45 4628

Utrolig at denne kan handles på 140 tallet enda. Kun 3,5 dgr altså til mars, men alle er vel fullt lastet.
Men ser ut til at noen får fomo nå, og kanskje noen har snappet opp noe på puben, flere og flere etterhvert som kjenner resultatet.
Hold!
Gunnars
26.02.2024 kl 11:01 4632

Ser at anus igjen peiser på med 200 poster. Denne skal manipuleres ned, koste hva det koste vil. En av de siste dagene det kan være å få billige aksjer, vi andre får bare holde og gjøre det dyreste mulig
VantageVolante
26.02.2024 kl 11:28 4623

Dette er en blind studie. Men selvsagt.........noen begynner å danne seg et klart bilde nå.
Anunnaki
26.02.2024 kl 13:19 4450

Hvorfor endrer ikke Ultimovacs primærendepunktet i FOCUS til PFS etter 12 måneder istedenfor 6 måneder når de først har tatt et strategisk valg om at det er bedre å vente til 12 måneder er gått kontra 6 måneder, siden vaksinen trenger noen måneder på å få begynne å virke skikkelig?
Virker litt inkonsekvent.

Er jo dessverre sånn at å utvikle legemidler tar alt for lang tid som det gjør allerede om man ikke skal måtte vente et ekstra halvår på å få vite om et studie møtte primærendepunktet sitt eller ikke.
For i neste omgang der igjen skal man jo vente et halvår på å få presentere dataene på konferanse osv osv,
Redigert 26.02.2024 kl 13:24 Du må logge inn for å svare
Pk2k
26.02.2024 kl 13:27 4479

Langt ifra fullastet her, har en god mengde krutt om PE blir møtt, mye som taler for nøyaktig det!
Pk2k
26.02.2024 kl 13:52 4464

Focus er jo en "investigator - related" studie så det nok ikke ultimovacs som har råderetten over protokoll endringer
Gunnars
26.02.2024 kl 14:28 4756

Det blir ulidelig spennende å se hva kursen er i neste uke. Regner med resultat i den uken, tør ikke å tippe dag :)
Herman*
26.02.2024 kl 17:03 4588

Har vært i kontakt med selskapet, og de opplyser om årsakene til at de er optimisme vedrørende resultatene i mars, men understreker samtidig at et positivt resultat absolutt ikke er garantert. På spørsmål om konsekvensene ved et negativt resultat, sies det at det bare vil ha en begrenset effekt på øvrige studier. Har derfor ikke tro på 80-90% nedgang i aksjekursen ved et negativt resultat, eller 50x i løpet av noen mnd hvis «PE met» . (Slik noen tror) 50x kan være et realitet på et senere tidspunkt hvis alt klaffer. Dette er dog bare synsing fra min side. For øvrig er det riktig som enkelte skriver at de bare vil gi begrenset med info i mars ved gode nyheter, detaljene kommer om noen måneder. De gode nyhetene er som kjent av relativ karakter, så en kursoppgang vil fordele seg på disse to milepælene.
klaesp
26.02.2024 kl 17:26 4646

Ved PE met vil aksjen stige enormt, men det vil bli trykk frem til generalforsamling I april hvor store mengder short aksjer skal dekkes inn. Poenget mitt er at det er veldig dårlig strategi å selge noen dager etter en eventuel posetiv melding .
Fluefiskeren
26.02.2024 kl 17:31 4641

Hvorfor tror du meldingen kommer så tidlig i mars? Det er vel uttalt at den kan komme når som helst i mars?
Gunnars
26.02.2024 kl 18:06 4634

De har uttalt at den skal komme i god tid før påske.
Hvis de er nogenlunde proaktive og har god kontakt med CRO, vil de tilstrebe å få resultatene så tidlig at de rekker den første store konferansen sent i mai, begynnelsen juni. Men da må de ha fått til ovenstående. Ellers er det bare en god magefølelse jeg har , støttet av virkelige oppegående ansatte i U. Blir skuffet om de ikke har fått det til.
Pk2k
26.02.2024 kl 18:55 4598

Innlevering av deltakelse til ASCO har frist den 11mars så det jobbes nok hardt for dette. Om det forskyves så kan ventetiden på selve dataene bli lang
Gunnars
26.02.2024 kl 20:30 4541

Det er det jeg frykter, ikke minst ved god avlesning at vi kan få vaksinen på markedet asap.
Det er absolutt pri 1, da får vi enda flere langtidsoverlevere tidligere i en av verdens verste sykdommer.
Herman*
26.02.2024 kl 20:36 4635

La oss se litt på risk/reward. Hvis vi legger bort de mest ekstreme utfallene og antar at "PE Met" vil totalt gi en 200% (3x) kursstigning over 3 mnd. Dvs i mars og ved offentliggjøringen av resultatene. Videre la oss anta at "PE not met" vil medføre et kursfall på 60%. Ved en investering på 1 million vil en ved positivt utfall sitte igjen med 3 mill minus skatt, ca 1.86 mill. Ved negativt utfall vil en sitte igjen med 400 000 pluss skattefradrag, totalt ca 620 000. Så da har vi en gevinst på 860 000 vs et tap på 380 000 ved en COS-Chance of success på 50%. De fleste av oss antar vel at COS er over 50%, kanskje 70%? I så fall er det 7/3 totalt 133% større sjanse for et positiv utfall enn et negativt utfall.
Risk reward blir i utgangspunktet 380000/860 000 som er 0.44. Et tall under 1 indikerer lavere risiko enn reward. Deler vi på 2.33 (133%) får vi 0.19. Dette er sannsynlighetsregning som jeg har tatt på sparket, så nå legger jeg hodet på blokka. Hvis jeg tar feil, vennligst korriger basert på samme forutsetninger.
Pk2k
26.02.2024 kl 20:43 4642

Initium er flagship studien til ulti, om denne feiler så daler den ned langt over 60%, i sjiktet mellom 85-95% tror jeg.
Redigert 26.02.2024 kl 20:44 Du må logge inn for å svare
Herman*
26.02.2024 kl 22:02 4577

De pågående studiene fortsetter og kan vel fortsatt gi gode resultater? For øvrig: Enkelte mener at COS er meget høy og at kursen ved positivt utfall vil gå bananas. Hvorfor ser vi ikke da en ekstrem FOMO? Hvorfor satser enkelte enorme summer på å shorte denne aksjen om de nærmest risikerer skifteretten om selskapet lykkes?
Fluefiskeren
26.02.2024 kl 22:17 4651

Det er vel bare Janus som har satset hardt på shorting, og de har muskler til å stå i dette.
Rule
26.02.2024 kl 22:30 4602

Vi har set en del "FOMO" - men slået effektivt ned af short.
Det er diskuteret vældig mye på TI. Lidt input vedr diskussionen:

(1) JHI operere strategisk med short's som hedge imod deres egne tunge investeringer i pharma / health-care ( vi ved ik om det er sagen for Ulti )
(2) Shorten er bygget op over vældig lang tid --> beslutning taget for mye lang tid siden
(3) NIPU studien fik ikke endpoint met - men senere kom gode OS data
(4) Teknologien (peptider) er "gammeldags" - the new black er vel persontilpasset vaccine
Slettet bruker
26.02.2024 kl 22:36 4717

Ja selv om JH må kjøpe tilbake til kr 1000 pr. aksje vil det være småpenger i deres regnskap som knapt vil være synlig. Mer som en avrundingsfeil å regne som.

Men gledelig at biotech-indeksen XBI i US nå stiger kraftig og i kveld er den høyeste på 2 år.
I tilfelle Ulti nå skulle kommer ut med gode data fremover kommer det i en tid da bioteck begynner å bli internasjonalt "hot" igjen.
Rule
26.02.2024 kl 22:46 4756

ja og det er nok i det lys man skal se det. De har spredt sig ud med X-antal strategiske shorts som hedge og det er små % set i deres samlede portfolio.
Dividend
26.02.2024 kl 23:10 4738

Så gale blir det nok ikke. Ultimo er ikke helt en one trick pony selv om Initirum er flaggskipet. Skulle anta fall til 40-50, så si ~ 75%. Ved PE met, vil det nok bli en dobling, kanskje mer avhengig av hva Janus gjør. Det kan bli utrolig trangt i døra for dem hvis de må dekke inn alt innen FTFs aksjer kalles tilbake. Ved PE met vil det blir forventingsrally mot (forhåpentligvis) data på ASCO, så den rasjonelle investor vil ikke selge særlig før i juni. Tenker PE met kan gi kurs på minst 300 på 1 mnd eller 2 sikt.

Forventingsverdien, E(x), til kursen si 1. mai vil jeg vurdere slik:

E(x|CoS= 0.5) = 40*0.5+ 300*0.5 = 170

Dette altså gitt 50/50 CoS. Kurs hhv 40 /300 innen 1. mai for PE ikke met/ PE met.

Er vi mer offensiv og sier 60/40 i i favør PE Met blir det slik:

E(x|CoS=0.6) = 0.4*40 + 0.6*300 = 196

Så et scenario hvor det blir shortsqueeze og vi vurderer at kursen kan gå til 500 og vi beholder CoS = 0.6:

E(x|CoS=0.6) = 0.4*40 + 0.6*500 = 316

Sånn kan man leke med tall.

Så kan man snu på det og tenke hva som implisitt er priset inn på dagens kurs, går nå tilbake til base case 40/300. Hva blir implisitt CoS?

(1-x)*40 + x*300 = 142

260x = 102
x = 102/260 = 0.39

Bruker vi verdiene over så er det altså priset inn en CoS på 39%

Syns det er svært konservativt gitt det vi vet.
Redigert 26.02.2024 kl 23:21 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
27.02.2024 kl 10:20 4354

Se nytt intervju med CMO Jens Bjørnheim i Ultimovacs.
https://www.edisongroup.com/edison-tv/ultimovacs-executive-interview-5/33278/
Redigert 27.02.2024 kl 10:21 Du må logge inn for å svare
elnomi
27.02.2024 kl 12:52 4225

Anus spiller på frykt og at enkelte skal bli engstelig og selger når kursen faller like før en får resultatene. Tenk at en nå får kjøpt Ultimovacs til rundt kr 135-136 få dager før en får resultater som kan gi en Donald Duck kurs? Utrolig
Lodge
27.02.2024 kl 13:06 4254

Ja, helt utrolig, er nok en del som kaster kortene. I går var en ekstrem manipulering, fikk den jo ned 6-7 kroner fra HOD og alltid ned på slutten og sluttauksjonen er det bare å ikke se fram til. I går var det 125x2x3 osv og 150x2 osv og de vanlige 200 postene. De er jo ekstremt brukt i dag og, 100x1x2 osv, osv. I dag er det jo også ekstrem bruk av poster på 80 og 90 tallet, litt «vanskeligere» å oppdage.. at dette er lovlig i verdens mest gjennomregulerte og overvåkede land er forbi utrolig, men sånn er det. Lykke til med mars, er bare å lukke igjen pc nå.
Rassen
27.02.2024 kl 13:29 4179

Shorten øker vel kanskje bare mer hver dag framover? Falt 30,- på noen få dager nå.
Anunnaki
27.02.2024 kl 13:49 4126

Noe er det hvertfall som gjør at studiet oppfører seg helt annerledes enn hva selskapet forventet når de designet INITIUM med bakgrunn i relevante historiske data for CHECKMATE, og for tidligfasestudier med UV1.

Selskapet har dessverre bommet på studieoppsettet når man 1,5 år på overtid ikke har nådd milepælen for å få svar på studien, men at man heller må gå i dialog med myndighetene for å få åpne databasen likevel for å se på hva som har skjedd.

Så spørs det om årsaken til at man ikke får tilfeller av at kreften forverrer seg eller fører til død er at pasientene er sykere eller friskere enn tidligere sammenlignbare studier. Ser ekspertene på tekinvestor mener pasientene i denne studien antagelig er sykere heller enn friskere på grunn av pandemien som herjet samtidig. Men hvorfor fikk man ikke da nok tilfeller av forverring av sykdomsforløpet til at studien kunne leses av? Her har kurvene flatet ut uten at man oppnådde nok eventer til å avlese.
Årsaken til dette er vel heller at pasientene er friskere og at behandlingsregimet er blitt bedre over tid, heller enn at de som er innrullert var sykere og svakere enn historiske studier - da skulle man jo få nok tilfeller av død og/eller progresjon?

Svaret får vi vel om bare noen dager nå.
Rubin
27.02.2024 kl 14:06 4058

Ned nesten 40kr på noen dager nå. Skal vi skylde på shortingen eller lekkasjer fra selskapet? Tja, ser jo uansett ut som om at man ikke bør være fullastet her. Har ledelsen vært edruelige når de snakket om Donald Duck prising?
Andersiverden
27.02.2024 kl 14:15 4056

Kombinasjonen rekken av insidekjøp og positive meldinger fra regulatoriske myndigheter så langt gjør at jeg tror dette kan gå veien i mars. Lasta litt opp i dag på dippen. Just for the record.
Redigert 27.02.2024 kl 14:16 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
27.02.2024 kl 15:45 3914

Teknisk er Ulti nå på et kritisk punkt i og med at den tidligere i dag var nede på SMA50. Reagerte umiddelbart opp derfra men et fall under SMA50 vil være et teknisk negativt signal.