$$$PPPGGGSSS$$$ PartyTime in the house y'all!

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
05.08.2022 kl 12:55
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)

"Lolly-lo" ztyle hele uka
https://youtu.be/WJozYon2fEQ

🌊🌊🌊🌊🌊🌊🌊


...

PAPIRGREPET SOM GJØR 5 GANGEREN

Kjekt å være International Seabed Organization (MODM) foretrukne seismikkleverandør.

Ressurspotensialet på eksempelvis norsk sokkel skal være om lag 700 milliarder kroner ifølge Rystad. Interessen for havbunnsmineraler er stigende globalt, med eksempelvis The Metals Company som ble opprettet i fjor og lett hentet 570 millioner dollar rede penger til å lykkes med å finne og sutte ressusene, såkalte noduler som ligger strødd på havbunnen, opp. Men oppdragsgiverne for seismikk ser i hovedsak ut til å være de enkelte lands regjeringer inntil videre, Polen i dette tilfelle.

Endel investorer ønsker å posisjonere seg inn mot havbunnsmineraler tidlig. I Norge er Green Minerals børsnotert med en mcap på 129.508M, og utgjør således storparten av verdien i morselselskapet GEG (gamle SBX).

OFG vil trolig danne grunnlaget når PGS velger å børsnotere sin Marine Havbunnsmineraler virksomhet. Slik tilsvarende PGS kontrollerte C Store kanskje vil ligge i bunn for børsnotert CCS satsing.

Kjøp PGS. Få andel i det seismiske duopolet som er en forutsetning for fortsatt virksomhet for Verdens mest betalingsdyktige kunder i olje og gass. Få med aksjer når de to nye selskapene innen fremtidsnæringene Marine Havbunnsmineraler og CCS blir opprettet. Er de verdt noe? Tja i GEG (gamle SBX) utgjør GEM i hvertfall storparten. Kan en papirkonstruksjon mer enn doble selskapsverdien? Ja og den er ikke benyttet enda ... Fasit viser at SBX gikk fra 2.5 i november 2020, til 12 i feb 2021 på dette grepet. Altså nesten 5-gangern! Men de langsiktige industribyggerne i PGS tenker trolig annerledes, var formålet kun å midlertidig blåse opp kursen var det mye de kunne gjort. Her legges sten på sten for å bli en utbyttemaskin deluxe
Redigert 05.08.2022 kl 09:00 Du må logge inn for å svare

Når kursen var oppe i 8,5, og andre så for seg videre rakettoppgang, månen next og alt det der, så påpekte jeg at en etablering på 8-tallet i seg selv ville være enormt, så jeg er usikker på hvor du har det fra at jeg ikke hørte fra meg når kursen var over 8.

Ellers har jeg ingen problemer med å være ærlig om at når kursen var 8,5, i forkant av tallene 11 juli, så hadde jeg store forventninger til at det kom til å være kursdrivende i positiv retning, ikke at den skulle gå ned 2 kroner. Personlig vil jeg jo påstå at markedets reaksjon er en vesentlig bekymring i forkant av Q2 presentasjonen, og at det ikke skal all verdens til for å sende kursen godt under 6-tallet

Kan berre ta og finna oss eit hol og der kan me ta og grava oss ned.

Jeg tar gjerne det veddemålet, men har et par små endringer:

(1) At vi ser 2 sifret kurs innen utgangen av 2022 (stabilisering må bort for denne aksjen stabiliserer seg aldri).

(2) Jeg drikker ikke annet enn single malt så taper jeg kjøper jeg 1 flaske med "Highland Park 30" til deg og taper du så kjøper du 1 flaske med "Isabella’s Islay Original" til meg - avtale?
Redigert 14.07.2022 kl 12:47 Du må logge inn for å svare
Sinhu
14.07.2022 kl 12:56 3214

Et veddemål jeg gjerne er med på :) stabilisert på tosifret vil si minimum 1uke / 5 handels dager kurs over kr. 10,00 ??

Overrekker ærbødigst en flaske Highland Park 30 om dette ikke inntreffer innen 31-12-22 …. Tar med stor glede i mot det samme om det inntreffer ?
TRD73
14.07.2022 kl 13:03 3141

Sa millionæren med 15k aksjer til snitt på 7,02 😂😂😂

Luring. Isabella er verdens dyreste whiskey og koster 62 millioner kroner. Antar at du har søkt på verdens dyreste whiskey for å komme opp med dette forslaget.

Anbefaler Nikka Miyagikyo Single Malt. Beste whisky under 1000 kroner.

Redigert 14.07.2022 kl 13:18 Du må logge inn for å svare

Når ting inntreffer slik som jeg tror,så vil de bli veldig stille her inne fra ris i pgs fjøset.
Ikke Glem å se på borr,shelf,pgs og se hva som skjer når markedet går i feil retning.alle vil ut en utgang,og da er det trangt ris.
PS Hegnar skrev på lederplass for noen uker tilbake hvordan Equinor holdt oppe børsen i Norge.Vi har hatt flaks nå ris med olja.
Redigert 14.07.2022 kl 13:13 Du må logge inn for å svare
Kontur
14.07.2022 kl 13:11 3017

Hvorfor kursen er under press nå er jo helt åpenbart og helt forventet. Etter den 19 vil situasjonen være en annen.
Så spørs det selvsagt hvor god Q2 presentasjonen blir, den er viktig.
Makrobildet er svært positivt, verden trenger mer olje og gass. Spørsmålet som kan rokke litt på prisen er om Biden får Saudi til å pumpe mer. Personlig tror jeg ikke de har så mye mer å gå på i det korte bildet.
Dernest påvirkes oljeprisen negativt av at flere land fristes til å kjøpe russisk olje med rabatt, money talks.
Jeg har kjøpt mer de siste dagene, fulltegnet meg x 2 og selger noen andre aksjer for å finansiere dette.
Har god tro på at aksjen snur kraftig opp 20 juli.

Tar det jeg hvis ikke det er noen andre takers. Hva koster en sånn flaske forresten?

For meg virker det ikke logisk i forhold til hvordan makro bildet er per i dag. Det er stor etterspørsel for gass og olje og dette trengs akkurat nå i samfunnet for å mette behovet. Vi befinner oss i en periode med krig som har fått etterspørselen til å eksplodere. Det blir rett og slett ikke produsert nok olje i forhold til energi behovet vi har i dag. Det er ingen tvil om at olje og gass vil være en viktig ressurs over de neste årene. Joe Biden har jo tatt turen til Saudia Arabia for å få økt produksjonen, men jeg tviler at de får gjort det, fordi de har jo ikke mer kapasitet. Vi ser jo at når Russland stengte kranen til Tyskland hvordan dette ble merket på tvers av EU. Det er stor mangel for olje og gass akkurat nå og det er ingen tegn på at etterspørselen vil roe seg ned i nærmeste fremtid.

Midlertidig nedgang og støy pga. makro bildet, men hvis vi tenker litt fremover så er det veldig spennende og gode tider i vente for PGS. Snart får vi Q2 tallene lagt frem, men Q3 og Q4 blir enda mer gøy. Markedet er hot akkurat nå og det lønner seg å være inne før de gode tallene blir synlige for alle andre. Det er en grunn til at mange kjente og store investorer har lastet opp tungt på 7 of 8 tallet, fordi det er en kupp hvis man tenker noen måneder frem!

Jeg liker at du refererer til et produkt hvor det er selve flasken, ikke innholdet, som utgjør verdien.

Det høres ut som en fin plan, sinhu. Er enig i kriteriene. Skulle det være utfordringer med lagerstatus på vinmonopolet så finner vi en flaske i samme prisområdet som vi blir enig om.

Sinhu hoppet på det først.

Prisen er vel per dags dato 12k på vinmonopolet, en ubetydelighet hvis kursen lander på tosifret.

Har ikke søkt opp noe som helst - tok bare et raskt blikk i barskapet og så at den siste Isabellan går mot slutten ...
oppturen
14.07.2022 kl 13:26 2853

På grunn av høy olje pris og manko på olje i markedet så fryktes Resesjon.
På grunn av Resesjons fryk så synker oljeprisen ettersom en da ser for seg lavere etterspørsel.

Dette er hva algoritmer etc tror på og det fører til surt marked også i olje service.

Etter mitt syn totalt feil. For å løse problemet må her letes etter olje og gass.
Akillies
14.07.2022 kl 13:26 2849

Er andre ting enn fundamentale forhold i selskapet som styrer kursen nå.

Du tror så mye rart og du som har ferie av alle ting - er det ikke bedre å ta ferie nå, slappe av og heller kjøpe dyrere når du kommer tilbake ... ;)
Sinhu
14.07.2022 kl 13:31 2757

Da har vi en avtale på det.

Må bare innrømme at jeg ikke har for vane eller uvane med å handle brennevin i denne prisklassen så lagerstatus vet jeg lite om dessverre..:) å finne noe annet i samme prisklasse om den ikke er å oppdrive vil være det mest praktiske

Ja, det er første reaksjon så siger realitetene inn, oljeprisen kommer sterkere tilbake enn noen gang og sammen med det så kommer reprisingen - noen benytter seg av anledningen som byr seg mens andre tar tapet og kjøper dyrere tilbake om ikke lenge - slik går no dagan ... ;)
Møkki
14.07.2022 kl 13:33 2737

Jøss, her var det temperatur 🙂

Slapp av ... at investorer rømmer PGS for tiden, er jo lett å forstå når en tross alt kan vekte seg opp i SAS 😂.
Hvalross
14.07.2022 kl 13:36 2704

Hadde priset disse dagene opp i skyene, om jeg hadde mer å handle for.

Men vet at i PGS er det bare å lukke øynene og glise, det har gått bra mange ganger før.

Kursmål 50 neste sommer

Handelen i dag er jo bare trist- så liten vits i å dvele ved det

Men du peker jo på dette med at det nå MÅ letes mer etter olje og gass... Som er helt rett

Energibehovet er prekært, og det burde kvalifisere til straffeforfølgelse dersom styre og stell verden over ikke kjente sin besøkelsestid og snarest mulig iverksatte leting etter mer olje og gass. Allerede til vinteren blir det krise i store deler av Europa, og i mellomtiden leker algoene seg så til de grader med verdsettelsen av de selskapene som sitter på data og utstyr som kan avdekke flere ressurser

Make no mistake; Dette er ran på høylys dag
Gullgutt
14.07.2022 kl 13:39 2655

Vi skal nok ned til emi pris…

Det er alltid for sent å angre så jeg har vektet meg ned andre plasser og økt godt her mens den midlertidige xtra rabatten fortsatt er her ... ;)
Hvalross
14.07.2022 kl 13:47 2559

Skål! Verden brenner, men det er enda øl i krana. Og vi skal bygge opp igjen i mur og ikke tre.

Kjøp mer, eller hold. - Dagene for å nyte fruktene av mot til å seile like gjennom stormen kommer, og de kommer hardt som Gunda
Quendi
14.07.2022 kl 13:51 2492

Har du inget vettigt att säga kan du väl lika gärna hålla käften?

Gått bra förr? Om du i fem års tid har stängt ögonen och lutat dig tillbaka så hade du gått -60% medan OSE har gjort +60%. Tycker du det låter som en bra affär?

Kursmål 50kr är ett jävla påhitt utan grund. Försöker du lura dig själv eller vad är anledningen till att du sitter och repeterar något som en papegoja?
Sinhu
14.07.2022 kl 13:51 2499

Kan være fare for utfordringer med lagerstatus,
Pr.dd status Vinmonopolet:
Bergen, Vestkanten 266,8 km 1 stk.

Burde klare å finne noe drikkenes i klassen 12k så dette løser vi :)
Hvalross
14.07.2022 kl 13:54 2510

Kjøpte PGS første gang våren/forsommer 2020.

Ingen liker å se verdiene sine rasert. I tillegg pustes brannen på godt av gribber som vet hva PGS og lignende case er verdt, men vil ha det enda billigere.

Skal holde fred, men da blir det med ekstra doser hovering når sukseen er et faktum.

Til alle dere som kun er ute etter å Nage Nage Nage: Sutt så inderlig rasstapp i hælvete
Redigert 14.07.2022 kl 14:22 Du må logge inn for å svare

Beklager, det fikk jeg ikke med meg. Med høy omsetning av aksjer rundt kr 8 og en markedssituasjonen der det skriker etter mer oljeproduksjon (samt et Q2 resultat på 2014 nivået), var jeg også i den oppfatning at vi var på vei mot en ny topp. Det at kursen har falt ned til 6 tallet endrer ikke min oppfatning - og jeg er faktisk enda mer bull til PGS i dag enn for 3 dager siden. Grådighet og frykt er derimot de verste fiendene i aksjemarkedet - akkurat nå er det frykt som preger handelen. Forventningen til Q2 er tydeligvis ikke høy med dagens kurs - men det var den forsåvidt heller ikke for 2 uker siden kursen var på samme nivå som i dag.

Lykke til videre med dine investeringer!

Går du på en smell nå Risotto?
Hvis 6,5 ryker kan det vel tenkes at 5 kroner gapet skal tettes?
Som jeg skrev her forleden dag, da du var så negativ.

I morgen er du den største hausseren i Pgs og det stemte jo godt.

16 hausse inlegg så langt fra Riskokeren
Redigert 14.07.2022 kl 14:01 Du må logge inn for å svare

Visste jeg burde satset pengene i Nordic Nanovecter - stiger i dag med 10 %, mens PGS faller 7.5 %...:)

I dag har det nok gått en del stoplosser som igjen har ført til en negativ spiral og dette sammen med en haug med småsparere går inn, ut, inn, ut i håp om å treffe den optimale bunnen noe som forsterker nedgangen. På et eller annet tidspunkt så snur det hvor det også kan være større aktører med i spillet for å kunne akkumulere for det som er i vente. Uansett, det viktigste er å forstå at olje og gass etterspørselen ikke endres pga en midlertidig dipp i oljeprisen. Folk må tenke utenfor boxen siden vi nå har en extraordinær situasjon hvor det skal letes etter nye felt okke som og som kjent så er seismikk i førstelinje sammen med rigg som har eldre nedstengte uplugga brønner hvor det i mange av disse er en restanse på opptil 40% da teknologien den gang ikke kunne få mer ut og det sies å skulle være over 3000 slike brønner bare på norsk sokkel alene.

Mao, oljepris dippen er midlertidig og vil komme tilbake sterkere enn noen gang med nye topper vi aldri har vært i nærheten av og det vil letes som aldri før noe som betyr at seismikk vil oppleve den reneste klondyke stemningen hvor oppdrag og inntjening vil nå nye rekorder - det er kun snakk om tid så er vi der ... ;)
Redigert 14.07.2022 kl 14:03 Du må logge inn for å svare

Sier han som er long den ene dagen og short den andre ...

Nei, jeg hausser ikke - seismikk hausser seg selv i disse tider ...;)
Redigert 14.07.2022 kl 14:07 Du må logge inn for å svare
slipp
14.07.2022 kl 14:15 2395

Det var i går siste dagen PGS måtte være over 6 NOK? Da kan de gå langt ned fra i dag og fremover. Er det noen som har regnet på hvor mye akser som skal gjøres om til kroner?
Knfo
14.07.2022 kl 14:15 2418

I fritt fall nå.

Pausert for andre gang i dag ...