$$$PPPGGGSSS$$$ PartyTime in the house y'all!

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
05.08.2022 kl 12:55
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
Slettet bruker
PGS 11.07.2022 kl 07:58 412129

"Lolly-lo" ztyle hele uka
https://youtu.be/WJozYon2fEQ

🌊🌊🌊🌊🌊🌊🌊


...

PAPIRGREPET SOM GJØR 5 GANGEREN

Kjekt å være International Seabed Organization (MODM) foretrukne seismikkleverandør.

Ressurspotensialet på eksempelvis norsk sokkel skal være om lag 700 milliarder kroner ifølge Rystad. Interessen for havbunnsmineraler er stigende globalt, med eksempelvis The Metals Company som ble opprettet i fjor og lett hentet 570 millioner dollar rede penger til å lykkes med å finne og sutte ressusene, såkalte noduler som ligger strødd på havbunnen, opp. Men oppdragsgiverne for seismikk ser i hovedsak ut til å være de enkelte lands regjeringer inntil videre, Polen i dette tilfelle.

Endel investorer ønsker å posisjonere seg inn mot havbunnsmineraler tidlig. I Norge er Green Minerals børsnotert med en mcap på 129.508M, og utgjør således storparten av verdien i morselselskapet GEG (gamle SBX).

OFG vil trolig danne grunnlaget når PGS velger å børsnotere sin Marine Havbunnsmineraler virksomhet. Slik tilsvarende PGS kontrollerte C Store kanskje vil ligge i bunn for børsnotert CCS satsing.

Kjøp PGS. Få andel i det seismiske duopolet som er en forutsetning for fortsatt virksomhet for Verdens mest betalingsdyktige kunder i olje og gass. Få med aksjer når de to nye selskapene innen fremtidsnæringene Marine Havbunnsmineraler og CCS blir opprettet. Er de verdt noe? Tja i GEG (gamle SBX) utgjør GEM i hvertfall storparten. Kan en papirkonstruksjon mer enn doble selskapsverdien? Ja og den er ikke benyttet enda ... Fasit viser at SBX gikk fra 2.5 i november 2020, til 12 i feb 2021 på dette grepet. Altså nesten 5-gangern! Men de langsiktige industribyggerne i PGS tenker trolig annerledes, var formålet kun å midlertidig blåse opp kursen var det mye de kunne gjort. Her legges sten på sten for å bli en utbyttemaskin deluxe
Redigert 05.08.2022 kl 09:00 Du må logge inn for å svare
Bjerke
20.07.2022 kl 11:59 6969

Noen som har fått svar på antall akjser ekstra de har fått gjennom Zero kontoen på Nordnet?
Jeg har ikke fått svar på de ekstra aksjene jeg søkte om enda.
Daytrader
20.07.2022 kl 12:00 6975

Forsøker meg her selv om at jeg mener seriøsiteten på tråden er preget av en blanding av Halleluja kjøp for alt du kan pantsette og all is lost i denne tråden.
Kan noen forsøke nøytralt å svare på følgende:
Hvorfor vil Q2 med nokså nøytral vinst gi en massiv oppgang og med det samme bakteppe hvorfor vil det gi en massiv nedgang?
Om EM aksjeeiere ikke ser større gevinst annet enn diff på EM kurs og dagens kurs å ca 6.
En ordre nå som gir større flåteutnyttelse vil mest sannsynlig øke opp mot 8-10, eller tar jeg helt feil!
Slettet bruker
20.07.2022 kl 12:06 6936

Geo1, strak_motbakke, Queenofcrude, Cliff eller noen av dere tallrike andre virkelig kunnskapsrike som vi er velsignet med på tråden. Er det noen som kan svare vår nye venn på en skikkelig måte
oppturen
20.07.2022 kl 12:29 6794

Kortsiktige svingninger er alltid vanskelig å spå.
Denne uken blir PGS ferdig med utlevering av nye aksjer fra emisjoner.
PGS har fortsatt et konvertibelt lån som gir rett til ca 25 mill nye aksjer. Innehaver av denne obligasjonen har åpent shortet/forhåndssolgt ca 12,5 mill av disse aksjene. Mye tyder på at her er enda mer short i PGS ( 2 aktører ligger å vaker på meldeplikt grensen) hvorvidt disse har forward kontrakt ned obligasjons innehaver vet vi ikke.
Men, status på obligasjonene er at nå kan både PGS og Sculptor når de vil kreve obligasjonene konventert til aksjer.
Eneste grunn jeg ser for at PGS ikke har gjordt det enda er at de ønsker å fullføre emisjonen først og muligens å time konventeringen med en offentliggjøring av kontrakt.

Presentasjonen i morgen vil tydeliggjøre (etter mitt skjønn) at PGS fremover vil betjene gjelden og komme med solide overskudd i nær fremtid.
Da vil dagens mcap være svært lav i forhold til både inntjening og underliggende verdier. PGS vil dramatisk øke overskuddet fremover.

Så når du som daytradere spør om aksjekurs så vil jeg svare at «kursen» er i spill, den er frakoblet selskapsverdien og er vesentlig lavere enn den burde være, men når det vil stabilisere seg ? Ja si det. Kan være en må vente til utbytter i 2023 eller enda lenger, eller det kan være noen større vil posisjonere seg og starter reprising/oppkjøp om 5 min.

Noen aksjer er billige noen er dyre, ofte ser vi at de billig blir billigere og de dyre blir dyrere.
Se på SAS eller tidligere på Norwegian, mange andre eksempel på prising av aksjer langt over hva Mcap kan rasjonelt forsvare. Daytrading i slike selskaper handler ikke om å være med på en verdistigning med selskapsbygging og utbytter, der handler det om å «finne en større idiot» (og de lykkes ofte)
protagoras
20.07.2022 kl 12:30 6796

Q2 må overraske stort for å flytte kursen nevneverdig.
Emi-aksjene vil påvirke kursen negativt en kort periode, men det som virkelig kan gjøre susen er guidingen vi får imorgen.
Redigert 20.07.2022 kl 12:31 Du må logge inn for å svare
Kontur
20.07.2022 kl 12:47 6667

Emisjonen er nå over og mesterlig gjennomført. Ingen grusing av kurs slik vi ofte ser i selskaper hvor hverken ledelse eller aksjonærer har tro på eget selskap og i iveren etter å få "billige " emisaksjer ødelegger sitt eget selskap og sine egne verdier. PGS gjorde annerledes fordi de kunne, fordi de underliggende verdiene i en unik flåte og enormt verdifullt bibliotek er så store at de som følger bittelitt med forstår hva det betyr.
Skal noen bygge opp en skipsflåte som PGS sitter på i dag måtte de ha betalt titall MRD, det ville i tillegg ta altfor lang tid. altså ingenting å tenke på siden behovet er NÅ, nasjoner og store oljeselskaper skriker etter mer olje og gass, mer energi, mer stabil grunn for havvindsatsing og mer seismikk til CO2 lagringsfelt.
PGS har "over hodet" med arbeid og oppdragene og pågående tendere står i kø de kommende årene i en horisont så langt noen kan se.
Ratene og inntjeningen fremover kan en bare spekulere i hvor høye kommer til å bli. Største utfordringen for PGS Managment er å ikke velge oppdrag som ikke gir max uttelling hva inntjening angår.
Vi er helt i starten av en supersykel. Hvor dumme vil et oljeselskap se ut om de ikke besitter nok oljeressurser å pumpe på kommende 3-10 år. Hvor lange tror dere en oljeleder sitter i stolen om han/hun sier at nei vi har ikke tro på å sikre oss nye felt.
Nei, gutter og jenter, seismikk kommer til å være en vinner de kommende årene og de som ikke ser eller klarer å fatte det nå kan like gjerne stå på andre siden av gjerdet og senere se over til den andre siden i mnd som kommer og lure på hvorfor i all verden kjøpte jeg meg ikke inn i PGS når jeg hadde sjansen da aksjen sto under 10 NOK.
Mitt råd er å handle så mye PGS aksjer som mulig nå i dag, legg de på et trygt sted og la verdiene mangedoble seg fremover. Klarer ikke å se hvordan PGS ledelsen skal klare å legge frem budskap i morgen som er noe annet enn voldsomt positivt. Fremtidsutsiktene er bedre enn ever.
Slettet bruker
20.07.2022 kl 12:50 6770

Kontur har spådd nesten hver oljeservice skypumpe i år. Dette vil du være med på
oppturen
20.07.2022 kl 12:57 6790

Det er nesten som en skulle tro at flere sliter med å se forskjellen på $ og kr.
Mcap på under kr 5 mrd og inntekter på $0,275 mrd i Q2.
Inntektene i 2023 vil overstige mcap og ebitda vil være over 70 % av inntektene.
Helt vilt !
ag-3
20.07.2022 kl 13:00 6746

Det er ikke sikkert Q2 gir noe massivt noen vei.

PGS var et selskap mange store aktører i markedet mente ville gå konkurs, og ihvertfall ikke klare lånebetingelser.
Markedssituasjonen nå er at de uten tvil klarer lån og vil overleve. Mange av oss tror det vil gå helt motsatt og at PGS de neste årene vil få et fantastisk marked.

Da er det slik at på ett eller annet tidspunkt så har markedet kommet i en situasjon hvor det slår igjennom og kursen går fra konkurspreget til et selskap som tjener veldig store penger.
Skjer det så vill den massive oppgangen skje. Når det skjer vet ingen.

Edit: og hvor massivt? Da må du sammenligne med tidligere inntjening /gjeld /fremtidsutsikter/ antall aksjer og hvilken kurs som da rådet.
Redigert 20.07.2022 kl 13:11 Du må logge inn for å svare
rischioso
20.07.2022 kl 13:08 6786

Hadde det bare vært så vel for de fleste ønsker jo extra godt rabatterte aksjer, MEN teknisk så befinner vi oss i trading intervallet 5,5 - 6,4 så 4 tallet blir nok litt i meste å laget å håpe på. I morgen skjer det 2 motstridende eventer:

(1) Q2 presentasjon hvor det er å forvente at detaljer om og rundt cash vs gjeld blir tatt opp og en høyst sannsynlig triggende outlook

Vs

(2) Frislepp av emiaksjer så gjenstår det og se om majoriteten holder de tett til brystet eller velger å dumpe

* Mao, morgendagens retning vil fortelle oss om markedets dom så det blir nok volatilt - ikke bare i morgen men også i tiden fremover.
Redigert 20.07.2022 kl 13:16 Du må logge inn for å svare
Londonmannen
20.07.2022 kl 13:20 6711

Men dersom man løfter blikket litt lenger enn til Q2 presentasjonen, så er det mange faktorer som tilsier at seismikksektoren er på vei inn i en supersyklus. Enkelte vil hevde at den forestående supersyklusen blir historiens sterkeste. Akkurat det gjenstår å se.

Men på grunn av fremtidsutsiktene vil det trolig være smartest å sitte helt stille i båten. Skulle kursen mot formodning falle, så vet man at kursen vil ta seg opp igjen i løpet av høsten.
Skulle guidingen sette fyr i PGS, så vil man slippe å knute på seg piggskoene og håpe på å ta igjen «toget».

Å trade i denne på nåværende tidspunkt er risikosport.
ronny40
20.07.2022 kl 13:37 6547

Tenker GSA dekker inn short fra klokken 1500 - antar sluttkurs 6,40
Slettet bruker
20.07.2022 kl 13:39 6572

Ingen ting er sikkert på børs, det eneste som er sikkert er at Pgs i H2 kommer til å øke inntjeningen dramatisk.
Om du og kompisen din velger å selge Pgs på 5 tallet i et slikt senario, det vet jo ikke jeg, det eneste jeg vet er at jeg kommer til å øke antallet aksjer i takt med eventuell lavere kurs.
Det er mye høl i hue som foregår på børs, det kan den som har litt mellom øra utnytte seg av, er jo på den måten noen blir rikere og andre fattigere
Redigert 20.07.2022 kl 13:39 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
20.07.2022 kl 13:44 6524

Noen som har vært på Lysaker og sett på bilen til Johansen? Fint å kombinere med "molberger" fra 10-ern på Pantern (12 ved lavvann) ...
Slettet bruker
20.07.2022 kl 13:53 6445

Er vi fornøyd med simple 50% over dagens sluttkurs som i mseis?
HP17
20.07.2022 kl 13:55 6420

2) Frislepp av emiaksjer så gjenstår det og se om majoriteten holder de tett til brystet eller velger å dumpe

Frisleppet av hovedtyngden av emisjonsaksjene har funnet sted for lengst (over 216 millioner emisjonaksjer) har vært i markedet i ukesvis/dagesvis. Følger du ikke med??

Nå er det kun 38 millioner emisjonaksjer og det er et lavt antall i forhold alle fikk tegne seg for i forhold til aksjer de hadde. Selv solgte jeg nok PGS aksjer mandag i forrige uke til å dekke emiaksjene og venter på at kursen flyr høyt opp fremover. En dobling av kursen kan komme raskt og senest innen Q3.
Slettet bruker
20.07.2022 kl 14:11 6480

Slår dette til ble det riktig gode penger på oss alle. Jeg tror fremdeles en kurs mellom 20 og 50 ville vært oppnåelig neste sommer. Men jeg kommer uansett til å stemme for 50% økning over natta om Kristian Johnsen virkelig blir å se på samme scene som Pedersen 08 i morgen som noen vil ha det til.

Prekast. Legenden vil gjennoppstå.

Elsker dere PGS-posse ❤️❤️❤️
Slettet bruker
20.07.2022 kl 15:19 6098

Du må tenke på de dekker inn kontinuerlig. Hele dagen, hver børsdag. Ny short blir satt..
Normalone
20.07.2022 kl 16:22 5781

Tusen takk oppturen - sjeldent mellom hver gang en finner gode veloverveide innlegg på HO. Dette er en av dem!
Queen of Crude
20.07.2022 kl 18:06 5240

Jeg tror de som venter på billige aksjer etter emi-slipp blir like skuffet som etter hovedemisjonen. Det er nemlig ikke uten grunn at emiaksjene blir gjort tilgjengelige for trading 21. juli. Dette er dagen for Q2-presentasjon, og ledelsen har til og med fremskjøvet presentasjonen med 1 time i forhold til tidligere. Nå er det tallslipp kl 7 og audiocast kl 8 (tidligere var det kl 9). PGS-ledelsen ønsker med andre ord at aksjonærene (inklusive de med splitter nye emi-aksjer) denne gangen skal få hele infopakken før børsåpning. Lovende!
Llaalljj
20.07.2022 kl 18:08 5275

Savner Per ulv idag som veldig seriøs person men sine råd og god tips og forventing til imorgen....sin forklaring er utrolig rikverdi dor mange her....håpe han kan skrive noen snart ....takk Per Ulv.
Slettet bruker
20.07.2022 kl 18:15 5228

Jeg er enig med deg i alt kontur, er inne med alt av løsøre og er long. Men er uenig i en ting: Rune Pedersen klarer faktisk å lage negativ vri av positive nyheter.

Det fundamenrale i PGS er som fjell nå, så vi har lite å frykte på dette kursnivået.
Slettet bruker
20.07.2022 kl 18:21 5198

Hvorfor er der så lovende? Nå spør jeg dumt men ute etter tanken din. Du virker meget opplyst
Queen of Crude
20.07.2022 kl 18:47 5004

Var ikke noen avansert tankerekke bak dette. Eneste grunn jeg ser til å flytte frem rapporteringen med én time i forhold til før er at de sitter på gladnyheter. Så de ønsker å unngå en unødvendig time med sell-off før kursen går riktig vei :-)
Slettet bruker
20.07.2022 kl 18:51 5039

Panteren ligger på Bygdøy, nordvest for Paradisbukta noen hundre meter.
Obxserver
20.07.2022 kl 18:52 5083

Yepp og hvis man har fulgt litt med i PGS så har de alltid hatt presentasjonen kl. 09.00 sharp, dette er vel første gang de har 1 time før. Carnegie har vært en ypperlig rådgiver igjennom denne prosessen! Ikke tro dette er tilfeldig:), nok om dette snakkes imorgen.
Slettet bruker
20.07.2022 kl 18:58 5064

Innlegget er slettet
Han har deaktivert seg selv.
Slettet bruker
20.07.2022 kl 19:05 5043

Vår allés gode mann PerUlv er en livsnyter, er vel på et vilt raid i Baltikum igjen. Nyter XO av høy klasse, og kommer innom når vi trenger det. Timinga og info fra PU er fantastisk.
Men seff mange andre meget gode bidragsytere her også.
Slettet bruker
20.07.2022 kl 19:10 5027

Takk for svar. Blir spennende å se/høre. Tror det blir utelukkende positivt.
nafa
20.07.2022 kl 19:27 4966

Ja det er jo nettopp derfor jeg sitter fullasta i PGS det etter et meget godt og informativt startinnlegg av nettopp Queen of Crude. Og det i tråden Fremtiden er seismisk.
Lytt på den dama, hun sitter nok nermere selskapet enn vi kanskje tror.
Slettet bruker
20.07.2022 kl 19:42 4934

https://investornytt.no/investorintervju-dette-satser-suksessinvestoren-pa-na/

Flere som lytter til QoC!
Redigert 20.07.2022 kl 19:43 Du må logge inn for å svare
ag-3
20.07.2022 kl 20:31 4749

Her blir det ikke solgt noe før jeg har en fortjeneste hvor jeg kan bomme på en trade med 50 - 100k og tenke greit nok. Det vil være rundt kurs 15-20.
Skal ha igjen min 200 K til PGS blir utbytteaksje i 24/25 tipper jeg.

Ser det har blitt populært å rakke ned på deg long. Snur ettersom du er ute eller inne. Kan sikkert stemme det. Men:
Hele gevinsten med dette forumet er å kunne trekke ut viktige poeng som betyr noe for selskapet og markedet det opererer i. Og filtrere ut støy, som gjerne kan komme fra den samme. Du er en av dem det ofte er interessant å lese. Kjør debatt✔️
Slettet bruker
20.07.2022 kl 20:36 4819

Uansett så fremstår Queen of crude som informativ og seriøs
Daytrader
20.07.2022 kl 21:04 4644

Takk til deg og flere her for mange konstruktive innspill.
Selv om jeg har Nick som «daytrader» så driver jeg ikke kun ned det men ja, i dette tilfellet hadde jeg håpet på 9++ i morgen som en positiv start på forhåpentligvis enda brattere kurve utover i Q3