Austevoll Seafood (AUSS) kursmål 161

Slettet bruker
AUSS 15.07.2022 kl 13:33 7651

Teknisk sett nært gulvet nå i en bred stigende trendkanal, muligheter for at det kringkastes ekstraordinært utbytte snart, og kursmål..? Tja… La oss si 161, som disse:

https://finansavisen.no/nyheter/sjomat/2022/05/27/7873434/nedjusterer-samtlige-sjomataksjer

All mat blir dyrere, og lakseprisen skal vel også inflasjonsjusteres opp straks..? Så kommer økte lønninger etter osv. Og ja… Det kan bli knapphet på visse typer mat, og det kan også påvirke lakseprisen positivt. I tillegg kan miljø- og klimasaken nevnes, for selv om all matproduksjon tar plass, så er laksen temmelig grønn ift. f.eks. rødt kjøtt fra kveg. Helsemessig mye bedre også, vil jeg påstå. Det kan komme mer av avgifter på rødt kjøtt i flere land etter hvert, tror jeg, og det vil i så fall etter alle solemerker gagne lakseprisen. En noe svakere krone er heller ikke så verst når det kommer til eksport, og kanskje kan mer dollarsterke amerikanere kjøpe mer.

Her er det både utbytter og et godt kurspotensial, og kanskje en aldri så liten «inflasjonssikring».

Tallslipp i august. God helg, og fortsatt god sommer!

🤑🌊🍣🍣🌊🤑
Winter is Here
15.11.2022 kl 07:05 984

Ikke så værst, ikke så værst. Hva tenker dere ?
Fljo
15.11.2022 kl 07:26 941

Bra. Men - det er historie og fortid. I aksjemarkedet ser man fremover og der har man spøkelset Grunnrenteskatt. Ser vi snart omfattende permitteringer også i Austevoll?
upsidedown
15.11.2022 kl 08:09 869

Grunnrente i fiskeriene er ikke gjennomførbart da de aller fleste fiskeslag krysser flere lands grenser gjennom sin livssyklus.
Marketwatch
15.11.2022 kl 08:59 795

Hvorfor sier Austevoll selv da at de er redd dette blir neste næring som får grunnrenteskatt? Grunnrenteskatt på fisk tatt i norske farvann er vel ikke problematisk å innføre av skattekåte politikere. Grunnrenteskatten som er innført hovedsaklig for de 5 store oppdretterne i Norge er ødeleggende for deres virksomhet. De vi ikke over tid ha mulighet til å konkurrere med mindre fiskeoppdrettere som slipper skatten, samt utenlandsk oppdrett. Dersom man får endret beregningsgrunnlaget til faktisk oppnådd pris, kan man tenke seg at oppdretterne selger fisken rund til litt over kostpris av landet,, og foredler fisken utenlands og tar fortjenesten der.
upsidedown
15.11.2022 kl 10:06 750

«Grunnrenteskatt på fisk tatt i norske farvann er vel ikke problematisk å innføre av skattekåte politikere.»

Grunnrenteskatt er fornuftig i oppdrett, men kan ikke gjennomføres på fiskeslag vi deler med andre land. Både forvaltningsmessig og økonomisk vil det bli umulig å gjennomføre uten at alle avtaleparter er med.

Så nei, hvis Austevoll hevder at det kommer grunnrente på villfanget fisk i Norge har de tatt for drøye doser av Møllers tran. Det blir litt i samme kategori som man underslår at hvert eneste år er det relativt store permitteringer i foredlingsleddene i oppdrettsnæringen. Det er bare i år det er eksepsjonelt og utnyttes politisk i en kamp næringa vil tape.

I sin egen rapport skriver AUSS følgende:

«• Forslaget om grunnrenteskatt innen havbruk
» Et næringsfiendtlig forslag preget av manglende forståelse av industriens verdikjede og disrespekt for privat verdiskaping til velferdsstaten, herunder sysselsetting og grunnlag for bosetting langs kysten.
» Regjeringens forslag synliggjør en politisk risiko vi tidligere har vært skånt for i Norge, og stikk i strid med den norske tradisjonen som verdsetter ansvarlighet og forutsigbarhet».
Redigert 15.11.2022 kl 10:42 Du må logge inn for å svare