Flere bør se det store potensialet i Petronor

TATOL
PNOR 17.07.2022 kl 18:03 47406

Hei alle dere som er interessert i Petronor.

Jeg har vært aksjonær i mange år (APCL), kjøpt og solgt litt underveis , men stødig bygget på til dagens ikke ubetydelige beholdning. Jeg har bevisst holdt lav profil og ikke skrevet på forumet (eller andre fora), men har lest det meste. Jeg mener å kjenne selskapet og dets muligheter og risiki godt og vurderer dette løpende opp mot egne erfaringer fra styrearbeid og investeringer i andre selskap og bransjer.

Jeg ser at det skrives mye rart, og etter at FKL valgte å trekke seg tilbake (midlertidig?), har det dessverre blitt for lite av kunnskapsbaserte og konstruktive innlegg.

På tross av alle skuffelser i form av forsinkelser og ikke minst økokrim-saken, har jeg fortsatt grunnleggende tro på selskapet, dets strategi og den kommende utviklingen.

Jeg forstår at økokrim-saken skaper usikkerhet og dermed bidrar til redusert interesse for selskapet, men nøkternt vurdert, mener jeg det er helt usannsynlig at dette skal ende med at selskapet mister lisensrettigheter og inntektsgrunnlag. Det må i så fall besluttes av myndighetene lokalt (Congo-Brazzaville), noe som ville innebære at de skyter seg selv i foten. Det er kun enkeltpersoner som er siktet. Det er slått fast gang på gang at selskapet ikke er mistenkt. Skulle mot formodning likevel selskapet bli trukket inn i dette, er etter mitt skjønn det verste som kan skje at selskapet idømmes en overkommelig bot.

Helt uavhengig av dette jobber selskapets meget kompetente ledelse og ansatte med å videreutvikle et bunnsolid selskap. Nåværende cash-flow er knallsterk. Med Aje-avtalen i havn og pågående in-fill drilling for produksjonsøkning i Congo vil inntektene etter hvert øke betydelig. Ikke minst er Petronors økonomi svært robust i den forstand at den tåler (bedre enn de aller fleste offshore oljeselskap) et eventuelt dramatisk vedvarende fall i oljeprisen, om noen skulle være redde for at det skjer.

I tillegg jobber selskapet systematisk med vurdering av konkrete muligheter for ikke-organisk vekst. Jeg har tro på at vi vil se ytterligere (sterkt) innvannende oppkjøp som Aje, med grunnlag for videre produksjonsøkning på relativt kort sikt. Dette arbeidet støttes av selskapets pengesterke hovedeier, som ønsker å bidra til gode finansieringsløsninger for slike oppkjøp.

Et annet element jeg mener er avgjørende, er ledelsens og eiernes gode kontaktnett og aktive deltakelse lokalt for synliggjøring av selskapets kompetanse og ambisjoner, med den positive effekten det har på selskapets omdømme og anseelse som en teknisk dyktig partner med sterk gjennomføringsevne.

Selv om vi ikke trekker inn selskapets store, så langt uutnyttede meget interessante lisensbase i Guinea Bissau, Gambia og kanskje Senegal, som også kan gi positive overraskelser før vi aner, er det grunn til å se lyst på Petronors fremtidsutsikter.

Jeg håper og tror at flere vil få øynene opp for dette etter hvert. Jeg håper også at selskapet etter hvert blir enda dyktigere til å synliggjøre alt dette for aksjonærene og potensielle nye investorer.

Jeg ønsker alle investorer i Petronor lykke til og oppfordrer til en konstruktiv debatt!
Dovretro
27.07.2022 kl 13:25 4602

Det er jo litt rart når verdien påhver aksje som blir tildelt Pen aksjonærene er 1,03, beløpet som er oppgjør er 10 mill dollar fordelt på 96,577,537 aksjer. Hvorfor skal de dumpe disse da ? De bør vel sitte på de til de får verdien som PNOR har betalt trodde jeg

Jeg har sendt mail til IR og spurt om selskapet vil komme med ekstra informasjon om AJE til markedfet (investeringskostnader, forventet produksjon av olje/gass samt et tidsskjema) før Q2-presentasjonen. Mulig de har sommerferie (sånn som jeg selv har), men de har hvertfall fått en heads up om at informasjon er ønsket. Skulle jeg få svar poster jeg selvfølgelig her.

Med den dollarkursen som var på avtaledatoen så ble faktisk snittkursen på 1,06 kr/aksje. Jeg anser det som lite sannsynlig at vi vil få et massesalg på 10 % under verdien av utbytte. Som man kan se av intervjuet her (https://www.youtube.com/watch?v=siI9Hgqbt_w) så sier jo sjefen i PEN at salget var av strategiske grunner, at feltet har stort potensiale og at han forventer at de fleste PEN-aksjonærene vil ønske å fortsatt være eksponert for verdiskapning på AJE. Så selv om det har vært enkelte forumbrukere som har spydd ut eder og galle om PNOR og at de skal selge aksjene så fort som overhodet mulig tror jeg nok at de fleste blir sittende. Og hvertfall så lenge kursen er under de 1,06 som oppgjøret ble gjort på.
Bsingh
27.07.2022 kl 13:45 4798

Takk E Desperados, for at du har sendt mail, og for at du deler eventuelle svar med oss.

Jeg tror at fraværet av volum, skaper dagens klima. Ser nesten ut bare som at det er roboter som bytter aksjer. For hvert lille kjøp som gjøres (på allerede lave kurser), så blir budene fra kjøpssiden bare lavere, mens selgerne bare står på samme sted. I blant selges det til kjøpssiden, som bare byr lavere og lavere, og dette drar kursen ned. I fravær av volum, så må vi nesten bare regne med dette her. Det er vell dette som kalles for market-making muligens? Ser også på Sparebank 1 sin side, at PNOR forsatt står oppfør på lista over kunder som har en market-making avtale.

Stusser også litt over at ingen gidder å komme med noe revidert kursmål. Det har skjedd litt siden sist, men helt stille. Selskapet er ikke dømt for noe, men virker jo nesten litt som at meglerhusene ikke vil snakke om PNOR lenger, og kan ikke se noe annen grunn enn at Knut/Eyaz/Gerhard har en pågående sak. Tror dette ødelegger litt for oss, og håper at en avklaring kan komme. Til de som planlegger å svare på innlegget mitt, med at selskapet ikke er dømt for noe, det trengs ikke, det vet alle sammen her allerede. At det derimot ødelegger litt for oss, tror jeg i aller høyeste grad. En avklaring hadde vært bra. Kanskje dette vil gi litt fortgang, analysemessig også.

Redigert 27.07.2022 kl 13:46 Du må logge inn for å svare
klaesp
27.07.2022 kl 14:23 4912

Er veldig enig i det siste avsnittet, en avklaring er helt essensiellt for videre retting i aksjen. Det har vært mitt budskap svært lenge.
Bsingh
27.07.2022 kl 14:35 4913

Der tenker jeg vi er enige klaesp. Hadde håpet på at dette blir litt "glemt", men kursmessig, så ser det ut som at mange ikke fatter interesse av nettopp denne grunnen. Sies at markedet/folk hater usikkerhet. En avklaring, enten i form av at man får en smekk, eller at man blir "renvasket", hadde vært ypperlig. Videre, så håper jeg at vi ser noe mer rundt Senegal saken snart. Kan komme når som helst.
markie
27.07.2022 kl 17:41 4781

Henger tingene sammen slik du beskriver. Da er dette en gavepakke for småsparere. Oppsiden er betydelig ettersom tingene fortsetter matrialisere seg. Selskapet har allerede annonsert betydelig produksjons øk ing allerede i år. Vi gikk lett oppi 1,25 for litt siden. Veien tilbake dit er kort når det snur igjen.
Redigert 27.07.2022 kl 20:40 Du må logge inn for å svare
Groven64
27.07.2022 kl 18:18 4720

Tror dere virkelig at PEN hadde godtatt å få en del av transaksjonen for AJE-feltet i aksjer om PNOR som selskap var innblandet i korrupsjon!! Tror dere virkelig det !?

Med de nye aksjene gir dagens kurs en MCAP på 140 MUSD. Overskuddet etter skatt vil være på ca 15 MUSD i Q2. Når infill-drillingen er ferdig så er overskuddet etter skatt ca 20 MUSD i kvartalet. Det gir en P/E på godt under 2. Så kommer AJE og letelisenser i tillegg. Klart dette blir en gullgruve om man har de lange brillene på. Gjelder bare å putte aksjene i skuffen og ikke la seg stresse av at kursen er som den er.
beetle
27.07.2022 kl 19:30 4683

Jeg tror ikke det, vektet meg opp da AJE saken var i boks. Hadde korrupsjonssaken vært sprengstoff så forundrer det meg veldig om PEN hadde gått for aksjer, ....
nkamok
27.07.2022 kl 19:33 4737

Groven64 det tror jeg du har HELT ret i - havde der været den mindste mistanke, havde PEN nok ikke været interesseret i aktier 😬

@nkamok, og de hadde neppe blitt tatt opp på hovedlista på OB dersom selskapet hadde vært i søkelyset til Økokrim!
Poirot
28.07.2022 kl 09:03 4412

Når kommer utbytteaksjene til PEN i markedet for handel?
HP17
28.07.2022 kl 09:07 4436

«Selskapet er ikke dømt for noe, men virker jo nesten litt som at meglerhusene ikke vil snakke om PNOR lenger, og kan ikke se noe annen grunn enn at Knut/Eyaz/Gerhard har en pågående sak. Tror dette ødelegger litt for oss, og håper at en avklaring kan komme»

Helt enig denne betraktningen.

De eies nå av PEN. Må avvente børsmelding derfra før man vet noe mer.
HT
28.07.2022 kl 09:20 4712

Men hvorfor ta et lodd i dette lotteriet når det finnes plenty av selskaper på børsen som faktisk stiger i verdi?
HT
28.07.2022 kl 09:21 4737

For hver aksjonær som har tro på dette selskapet er det tydeligvis 10 som ikke har det og da blir det vanskelig å få noen oppgang....
HT
28.07.2022 kl 09:28 4701

Er redd dette har er et selskap hvor aksjekursen styres av en minoritet småaksjonærer som gjør denne aksjen uforutsigbar og lite interessant for profesjonelle aktører:(
Bsingh
28.07.2022 kl 09:29 4671

Jeg mener at vekstpotensialet er veldig stort, og at det allerede har begynt å gå i en positiv retning. Kursen henger ikke helt med, men det tror jeg ikke er tilfelle litt fremover i tid. Her har man muligheten til å være med fra start, og på en reise på vei mot 30,000 boepd i produksjon. PNOR har heller ikke fått noe særlig igjen for økningen i oljepris, så holder meg til denne her. Så jeg mener kursen bør øke om følge av at oljeprisen har økt, også er det en økning som jeg håper vil komme, som følge av at selskapet vokser. Men ikke sikkert ting går som man håper, så vi får se.
HT
28.07.2022 kl 09:31 4669

Men hvorfor er det ingen andre som ser det alle her inne på forumet ser? Om potensialet er så stort hvorfor er ikke folk interessert i aksjen?

-Selskapet tjener gode penger. 11,4 MUSD etter skatt i Q1. Ca 15 MUSD etter skatt i Q2 og med ca 5 000 bopd (som estimert) i Q4 så snakker vi 20 MUSD etter skatt i Q4. Med en nåværende markedsverdi på 140 MUSD så betyr det en P/E på under 2 med produksjonen man vil ha ved årsslutt.
-Selskapet har net cash og ikke net loan. Det betyr at infill-drilling og utbygging av Aje i stor grad kan gjøres med overskuddet fra nåværende produksjon og ikke via store lån som påvirkes av triple rentehevinger.
-Spennende leteportefølje som forhåpentligvis kan resultere i farm-out med free carry og eierandel på 30-40 %. Her er lisensene i Senegal de helt klart mest spennende.

Dette er en aksje med lang tidshorisont. Utbytte er nok 3-4-5 år frem i tid. Men når det kommer vil de være høye i forhold til dagens kurs.
HT
28.07.2022 kl 09:42 4689

Men hva tenker de som har sitti på aksjer her men nå kaster kortene? Har de mistet troen helt?
smaa
28.07.2022 kl 09:56 4655

Her er et spill som Oslo børs tillater, pågått over tid. Det er ikke de som har sittet lenge som selger, se aksjonærlistene. Selskapet kunne også snakke opp selskapet, men velger å være tause. De har jo lovet mye som så langt ikke har slått til eller gjentatte ganger blitt utsatt. Vet ikke hvorfor de ikke vil ha fart på kursen.
toftos
28.07.2022 kl 09:59 4649

Venter bare til vi når 1,2 igjen så kastes mne kort. Har vært med i 2 år no og ingenting skjer. Det har hele tiden vært nye ting som man har ventet på og som skulle få fart på kursen, no er mye av det gjennomført, og vi er langt unna der vi var for 12-15 mnd siden
Bsingh
28.07.2022 kl 12:12 4486

Trist utvikling ja toftos. Ser frustrasjonen din veldig godt, og kan ikke klandre deg for å ta et valg her. Håper du finner et litt grønnere gress (Skal kanskje ikke så mye til, akkurat sånn vi ligger ann nå). Jeg fortsetter å gi dette tid derimot, klarer fint å vente enda lengre. Håper bare at det blir verdt det
Namnam
28.07.2022 kl 13:17 4411

Skjønner deg godt. Har selv vært inne i 5 år og gikk ut for et par 3 mnd siden. Ble litt tap, men det gikk opp mangedoblet i andre aksjer. Fæl tid og sitte i pnor. Skjønner godt dem som heller vil tjene penger nå som vi er i så mange sykluser bull. Lite volum i pnor og kommer nok ikke til og bli den raketten noen tror. Går nok rolig oppover så man rekker og ta lodd. Det samme hause koret holder på ennå bare andre navn. Har ingen tro på guidingen, og få vil ha noe med pnor og gjøre. Var på kjøperen, men markedet har snudd. Ikke billig for oljefelt lenger. Vanskelig stempel på og ha på seg. Selskapet ikke under efterforskning, men man vet aldri hva den internasjonale efterforskningen avdekker med underselskaper som Hemla etc.. Men til dere som er bull lykke til, men ikke forelsk dere i aksjen.
Mdg1
28.07.2022 kl 13:45 4381

Hvorfor solgte PEN Aje andelen? De får nesten 7% eierskap i Pnor og fremtidig utvikling på Aje i tillegg til alt annet Pnor utvikler. De får betalinger med milepæler for utviklingen og får frigjort kapital til å utvikle kjerneeiendelelne sine. For Pnor var det viktig fordi de pr dags data bare har en lisens som er under utvikling. De andre kan ta tid å komme igang med og det å kjøpe produserende assets i dagens oljemarked tror jeg er for dyrt
Jajaja
28.07.2022 kl 20:51 4678

Mdg1: Hvorfor solgte PEN Aje andelen? De får nesten 7% eierskap i Pnor og fremtidig utvikling på Aje i tillegg til alt annet Pnor utvikler. De får betalinger med milepæler for utviklingen og får frigjort kapital til å utvikle kjerneeiendelelne sine. [...] kan ta tid å komme igang med og det å kjøpe produserende assets i dagens oljemarked tror jeg er for dyrt

Ingen kapitalfrigjøring til PEN nå. (Det kommer kun ved et overskudd fra gass-andel en eller annen gang fremtiden.) Salget ble nå gjennomført med oppgjør i PNOR-aksjer - noe som går til PEN-aksjonærene. Dvs. at oppgjøret kan bli bli brukt til hva de skulle være, som f.eks. "cruise i Karibien". ;)

Hvorfor ble AJE solgt? Jeg tipper det f.eks. kan ha sammenheng med sendrektighet og kapitalbehov hos AJE-partnere. Nå har det kanskje ordet seg???

Ja, kjøp av "produserende assets" må man anta er blitt mer kostbart. Det må man anta også gjelder for utvikling av AJE-gassen – noe som også tar tid.
Redigert 28.07.2022 kl 23:02 Du må logge inn for å svare
HT
29.07.2022 kl 09:03 4539

Historien gjentar seg... Oljepris opp. Oslo Børs opp.. Oljesektor opp.... Så er det en stakkar eller to som kjøper opp PNOR i morgenauksjonen bare for å få selgerne i trynet med en gang....
oivindl
29.07.2022 kl 09:09 4573

Oljeprisen er vel ikke akkurat opp siden stenging i går, selv om den tar seg opp igjen for øyeblikket.
smaa
29.07.2022 kl 09:23 4542

Samme mønster hver dag, kan det hjelpe at Sveaas satser i olje, han er inne i Pen og da får han også PetroNor aksjer. Vi må jo bare håpe at dette tar slutt og at vi får en riktig prising.☀️👍

De får bare holde på, jeg kjøper hvertfall hver gang jeg får penger, så begynner å bli ganske eksponert, men det er bare positivt, brønnene spruter allerede mer enn forventet, halvårs rapporten blir knallsterk og når Aje er ferdigstilt vil dagens kurs virke helt latterlig. Jeg ser absolutt ingen nedside i pnor
Groven64
29.07.2022 kl 13:45 4381

Før kvelden er over er nok oljen ca. 109 USD . 😉
Redigert 29.07.2022 kl 15:23 Du må logge inn for å svare
HT
29.07.2022 kl 15:54 4283

Ser ut som vi skal greie å ende i minus i dag også. Men minus 7-8% på ei uke børsem er opp 5-6% og oljeprisen det samme skal man være brukbart fornøyd... Kanskje på tide å sikre gevinst... Den er jo opp 0.54% for dagen... Må jo komme en kraftig korreksjon etter en så vill oppgang!

Blakk... Omg, sitter på nesten 500' stk, vurdere å låne på huset, værtfall ha ett rammelån klart til pen aksjene slippes, bare i tilfelle. Er vel ingen som tror at kursen ikke er ett helt annet sted når Aje er ferdig.. nei jo ja, sender en søknad, dette er helt latterlig
Groven64
29.07.2022 kl 19:04 4292

Nyhet idag fra:
National daily Newspaper.

Three African countries have reached an agreement to lay an intercontinental gas pipeline from Africa to Europe to provide alternative source of energy for European countries in the aftermath of the energy crisis during the Russia/Ukraine conflict. Energy conglomerates in Algeria, Nigeria and Niger signed a memorandum of understanding on gas pipeline project from the African continent to Europe for gas supply to the European Union (EU).

The gas pipeline project indicated that Trans-Saharan Gas Pipeline (TSGP) has the mandate to convey billions of cubic metres of gas across 4,128 kilometres (2,565 miles) from West Africa – Nigeria, via Niger to North Africa, passing through Algeria, into the Mediterranean undersea Transmed pipeline to Italy, or loaded onto liquefied natural gas tankers for export.

The Minister of Energy in Algeria, Mohamed Arkab, at a forum with the Minister of State for Petroleum in Nigeria, Timipre Sylva, and Energy Minister in Niger, Mahamane Sani, in Algiers deliberated on the interconnection gas supply project to Europe.
Groven64
29.07.2022 kl 19:10 4295

Har ikke sagt hvilken kveld! 😉😁

Gass-kabler til Europa hadde økt salgsprisen betraktelig for PNOR. Bare oppside å hente her.