Flere bør se det store potensialet i Petronor

Slettet bruker
PNOR 17.07.2022 kl 18:03 76205

Hei alle dere som er interessert i Petronor.

Jeg har vært aksjonær i mange år (APCL), kjøpt og solgt litt underveis , men stødig bygget på til dagens ikke ubetydelige beholdning. Jeg har bevisst holdt lav profil og ikke skrevet på forumet (eller andre fora), men har lest det meste. Jeg mener å kjenne selskapet og dets muligheter og risiki godt og vurderer dette løpende opp mot egne erfaringer fra styrearbeid og investeringer i andre selskap og bransjer.

Jeg ser at det skrives mye rart, og etter at FKL valgte å trekke seg tilbake (midlertidig?), har det dessverre blitt for lite av kunnskapsbaserte og konstruktive innlegg.

På tross av alle skuffelser i form av forsinkelser og ikke minst økokrim-saken, har jeg fortsatt grunnleggende tro på selskapet, dets strategi og den kommende utviklingen.

Jeg forstår at økokrim-saken skaper usikkerhet og dermed bidrar til redusert interesse for selskapet, men nøkternt vurdert, mener jeg det er helt usannsynlig at dette skal ende med at selskapet mister lisensrettigheter og inntektsgrunnlag. Det må i så fall besluttes av myndighetene lokalt (Congo-Brazzaville), noe som ville innebære at de skyter seg selv i foten. Det er kun enkeltpersoner som er siktet. Det er slått fast gang på gang at selskapet ikke er mistenkt. Skulle mot formodning likevel selskapet bli trukket inn i dette, er etter mitt skjønn det verste som kan skje at selskapet idømmes en overkommelig bot.

Helt uavhengig av dette jobber selskapets meget kompetente ledelse og ansatte med å videreutvikle et bunnsolid selskap. Nåværende cash-flow er knallsterk. Med Aje-avtalen i havn og pågående in-fill drilling for produksjonsøkning i Congo vil inntektene etter hvert øke betydelig. Ikke minst er Petronors økonomi svært robust i den forstand at den tåler (bedre enn de aller fleste offshore oljeselskap) et eventuelt dramatisk vedvarende fall i oljeprisen, om noen skulle være redde for at det skjer.

I tillegg jobber selskapet systematisk med vurdering av konkrete muligheter for ikke-organisk vekst. Jeg har tro på at vi vil se ytterligere (sterkt) innvannende oppkjøp som Aje, med grunnlag for videre produksjonsøkning på relativt kort sikt. Dette arbeidet støttes av selskapets pengesterke hovedeier, som ønsker å bidra til gode finansieringsløsninger for slike oppkjøp.

Et annet element jeg mener er avgjørende, er ledelsens og eiernes gode kontaktnett og aktive deltakelse lokalt for synliggjøring av selskapets kompetanse og ambisjoner, med den positive effekten det har på selskapets omdømme og anseelse som en teknisk dyktig partner med sterk gjennomføringsevne.

Selv om vi ikke trekker inn selskapets store, så langt uutnyttede meget interessante lisensbase i Guinea Bissau, Gambia og kanskje Senegal, som også kan gi positive overraskelser før vi aner, er det grunn til å se lyst på Petronors fremtidsutsikter.

Jeg håper og tror at flere vil få øynene opp for dette etter hvert. Jeg håper også at selskapet etter hvert blir enda dyktigere til å synliggjøre alt dette for aksjonærene og potensielle nye investorer.

Jeg ønsker alle investorer i Petronor lykke til og oppfordrer til en konstruktiv debatt!
ZimZalbim
06.09.2022 kl 12:13 3693

Hmmm har følelser at det kommer noe nyheter denne uken.....
solid1
06.09.2022 kl 14:33 3557

Hei Fluefiskeren.
god link på en god tråd.

Mener at det allerede den 20. ser ut som man skal velge ut en gruppe tilbydere man går videre med, - før avgjørelse den 18. oktober.

Vet du om det er åpent anbud/tilbud hvor man allerede nå kan vite hvem som eventuelt er interessert?
E Desperados
06.09.2022 kl 14:39 3551

Det er hvertfall nærliggende å tro at de melder om nåværende produksjon etter at andre produksjonsbrønn er koblet på i infil-programmet. Det ble jo meldt under Q2 at de i helgen hadde vært helt oppe i 4 800 bopd netto til PNOR. Det stabiliserer seg jo litt lavere enn det, men spennende å få vite hva nåværende produksjon ligger på.
JUICEitUP
06.09.2022 kl 15:27 3507

Litt for mange tegn i tiden som tyder på at strikken er i ferd med å ryke på makro fronten. Dagen i dag er nok bare en forsmak. Får dommedagsprofetene rett (og de er det mange av for tiden), vil det også garantert påvirke oljeprisen.

Det betyr at jeg begynner å bli nervøs for at olje på lager en en fryktelig dårlig strategi (selv om det ikke var villet fra PNOR). Skulle olja tryne nå og vi stunder mot 70 dollar om en måneds tid har PNOR trøbbel. Med kostnadene og utbyggingsplanene trenger de alle pengene de kan få. Liker det dårlig. Har ikke solgt for de som lurer på det.
solid1
06.09.2022 kl 15:50 3515


Inntjeningen er nok god uansett.

Enkelte har også dårligere nerver enn andre. Kjøpte selv en større post i dag.
Har ingen problem med nervene av den grunn.
Slettet bruker
06.09.2022 kl 16:26 3486

Er det noen garanti for at de får levert oljen i oktober? Tipper det kommer nye meldinger om utsettelse noe som igjen vil føre til enda mer salgspress i aksjen....Er det noen garanti for at vi ikke får nye utsettelser?
solid1
06.09.2022 kl 16:47 3446


Den ene garanti man kan registrere her, er nok at HT tilnærmet aldri kan ytre seg positivt.

Vi som har kjøpt, og videre kjøper aksjer, har på forhånd kalkulert inn den risiko som vi er villig til å ta.😊
Lykke til
Slettet bruker
06.09.2022 kl 17:03 3429

Nei evnen til å gripe etter et halmstråd har kanskje aldri vært min gode side men det har da også spart meg for noen skikkelig nedturer opp gjennom.. Men svaret dit var vel som forventet. Ingen garantier for noen ting.. Videre er da spørsmålet mitt Solid1. Hvorfor er det så stor spread mellom dine tanker om aksjen og utviklingen i aksjekursen? Ja. Du kan si jeg er negativ, men hadde du vært like negativ kunne du solgt for ei krone for to uker siden og tatt den igjen nede på 70 tallet i.l.a kort tid... Så hvorfor er det å være negativ feil. Du kan jo ikke si at jeg har tatt feil siste tiden ved å være negativ?
Slettet bruker
06.09.2022 kl 17:07 3436

Misforstå meg rett. Jeg håper absolutt på et rekyl. Men jeg synest det enorme potensiale som dere kaller det hele tiden blir motarbeidet av selskapets evne til og alltid skape en form for usikkerhet. Og sånn må du jo innrømme at det har vært lenge...? Så hva skal til for at dette endres?
elta-gnilk
06.09.2022 kl 17:33 3399

Jeg misforstår deg rett, du ordlegger deg så klart at diagnosen blir lett å sette.
solid1
06.09.2022 kl 18:30 3338


Kjøpte 350 000 til i dag, noe som var nær 10 % av dagens omsetning.
Man har ikke den siste måneden kunne kjøpe PNOR aksjer under 80 øre. Ettersom det på en dag som denne kun omsettes for 0,35 promiller av hele selskapet er det lite trolig den skal ytterligere ned. (min antagelse 😊)

Har tatt feil før, så man vet jo aldri.
De siste dager virker det som en del bare har byttet aksjer til nærmest lik kurs. (+/- noen ører)
Det ble utvider 90 million aksjer til Pen-aksjonærer, og jeg tror mange sitter på sine tildelte aksjer. Ettersom vi fikk aksjer som utbytte til kr 1,06 kan det likevel ligge fornuft i å selge for et beløp (kr 0,80 - 0,90) og kjøpe tilbake for samme beløp dersom man ikke har Ask-konto.
(Dette gir en skattemessig gevinst i år.)😇

Uansett, med det potensialet som ligger i PNOR, herunder OML 113, eget oljelager og andre triggere, er det ikke nødvendig å lete etter noe «halmstrå» å klamre seg til.
Pnor får nok en kraftfull reisning skal du se. Men mulig man må vente på en «freddan», for virkelig å stå. 😇

Det er uansett vanskelig å spå, spesielt om fremtiden.
I høst er det nok bare å høste det man kan. 🥂
E Desperados
06.09.2022 kl 21:17 3200

+artikkel, men kursmål, korrupsjonssaken hensyntatt, på 1,4. Dvs 75% høyere enn dagens kurs.

https://www.finansavisen.no/nyheter/finans/2022/09/06/7925320/har-valgt-aksjer-a-kjope-og-ikke-a-kjope-i-olje-og-offshore
Dopey
06.09.2022 kl 22:13 3143

Straks Pnor får på plass regelmessig salg av olje med påfølgende inntekter, så må dette kursmålet flyttes nordover med en anbefaling om kjøp. Hold anbefaling med 75% oppside til kursmål, ser bare rart ut.
E Desperados
07.09.2022 kl 06:45 2990

Hold, med kursmål 75% over dagens kursmål fremstår jo noe merkelig. Men her skyldes det jo at ingen analytikere tørr å si kjøp så lenge Økokrim-saken fortsatt eksisterer. Åpenbart at analytikerne kommer til å bytte til kjøp så snart vi får en avklaring der.
Trond.heim
07.09.2022 kl 07:00 3015

“…Ettersom vi fikk aksjer som utbytte til kr 1,06”

Forstår ikke helt dette tallet 1,06. På min DNB konto står kjøpspris 0.93
oivindl
07.09.2022 kl 08:45 2887

Kan være at 1,06 er prisen da handelen mellom PNOR og PEN ble gjennomført, mens 0,93 er verdien da du mottok aksjer som utbytte fra PEN.
Det er jo to transaksjoner her, betaling fra PNOR til PEN, og så en utdeling av utbytte i form av aksjer fra PEN til aksjonærene.
solid1
07.09.2022 kl 09:00 2881


Du har rett Trond.heim. Det er inn-pris på din konto som gjelder.

Et poeng jeg mener, er at få av de 90 million aksjene synes å bli solgt, og noen av de nye større aksjonærer øker sin beholdning.
I går ble det kun omsatt 0,35 promille av selskapet til tross for øket kursmål.
Forhåpentlig får vi en interessant dag i dag. Lykke til.
thief
07.09.2022 kl 09:21 2866

Har fulgt PNOR hele tiden,selv om jeg ikke har hatt aksjer på en stund.Denne økokrimsaken har nok hemmet selskapet endel.Eyas sa for ca ett år siden,at et nytt kjøp var like om hjørnet,og han virket ganske sikker på å komme i havn før nyttår 2022!De hadde flere muligheter, plutselig ble det stille etter at Økokrim slo til.Åpenbart har det blitt vanskeligere for PNOR. Det kan også slå negativt ut på eventuelle partnere i Gambia, som virker å renne bort i sanden.De landet Aje, men kan tyde på flere kanskje ikke ivrer etter noe samarbeid med selskapet Hvertfall ikke før saken er avgjort.Da kan mye forandre seg,mtp kurs og fundamentale forhold.Men inntil da,så virker det litt seigt!Selv om kronene ruller inn,mer enn noen gang!
elta-gnilk
07.09.2022 kl 09:28 2906

Har ikke noen tro på din analyse. Penger har større makt enn skinhellighet. Og til det kjedsommelige, PNOR ER IKKE EN PART I SAKEN! som flere marer om og om igjen.
Slettet bruker
07.09.2022 kl 09:29 2915

Nå har det vel ikke rullet inn en krone siden alt de har produsert inneværende år står på fat og venter på en lavere oljepris:)
thief
07.09.2022 kl 09:36 2893

Ok,så hvorfor har ikke nytt kjøp kommet??De jobbet veldig med dette i 2021,og var så og si sikre på å komme i havn før 2022.Så ble det helt stille om dette,etter økokrim.Hvorfor,hvis ikke det hadde en påvirkning?Åpenbart at det har påvirket selskapet.Tull å si noe annet
Fluefiskeren
07.09.2022 kl 09:39 2908

Du må huske på at slike samtaler er høyst konfidensielle. Oppkjøpet til PEN av Tullow-assets kom som lyn fra klar himmel. Det er normalen vil jeg tro.
E Desperados
07.09.2022 kl 09:59 2870

Åpenbart at Økokrim-saken hemmer. Selskapet et ikke involvert, men de sier jo at lån er en utfordring i dagens situasjon og tredjepartssignaturen de mangler til ADNOC-avtalen er jo åpenbart en banksignatur.
Blygen
07.09.2022 kl 10:20 2831

Velger å eie noen aksjer i selskapet før avklaring fra økokrim...øker litt ved synkende kurser...:)
solid1
07.09.2022 kl 10:23 2962

Man vet jo aldri, men muligheter for å lande rimelig store avtaler er så unektelig tilstede. Vi er fremdeles i 2022, -
Oktober kan være en lovende mnd. Salg av olje (lifting), og mye penger inn.

18. oktober starter også konferanse African Oil network hvor både Hamilton (PEN) og Alhomous (PNOR) er foredragsholdere.
https://aecweek.com/

Noen ganger legges det til rette allerede fremforhandlede avtaler på slike samlinger, hvor kun signeringen (og champagnen) mangler.
Hele bransjen, også våre potensielle samarbeidsparter samles under samme tak i noen dager.
Høsten er jo knapt begynt, og vi får høste så mye vi kan.
Fluefiskeren
07.09.2022 kl 13:12 2910

Et lite spørsmål:
Denne nye løftepolitikken som vi vel alle bekymrer oss over. Gjelder det samme for operatør Perenco? Vil vel anta det. Og hvorfor gå fra en relativ trygg rutine (snittpris i den måneden liftig blir foretatt)? Hvis dette blir rutinen videre bør de vurdere å hedge en større del av produksjonen.
E Desperados
07.09.2022 kl 14:48 2767

Har sendt mail til IR nå og spurt. Så får vi se om jeg får svar ;)
Greenoil
07.09.2022 kl 14:57 2753

Har forstått at det er ganske vanlig der nå. BW og andre har vist samme opplegget???
Fluefiskeren
07.09.2022 kl 15:40 2694

Nei. Jeg tror ikke det. Vil tro BWE har det samme som Panoro. Pris ved tidspunktet for lifting pluss/minus noen dager.

Slettet bruker
07.09.2022 kl 16:01 2658

Nå er oljeprisen ned ca 16 dollar siden Q2.. Tilsvarer vel et verditap på lagerført olje på ca 100 mill? Som igjen er ca 10% av børsverdien til Pnor. Grovt regnet... Jaja... Får ha på seg de lange brillene si😊
Slettet bruker
07.09.2022 kl 16:02 2669

Fluefiskeren skrev 👍
Nå er oljeprisen ned ca 16 dollar siden Q2.. Tilsvarer vel et verditap på lagerført olje på ca 100 mill? Som igjen er ca 10% av børsverdien til Pnor. Grovt regnet... Jaja... Får ha på seg de lange brillene si😊
Fluefiskeren
07.09.2022 kl 16:10 2776

Nå skjønner jeg ikke hva du mener. jeg tok tommelen opp for at Desperatos hadde kontaktet ledelsen.
solid1
07.09.2022 kl 16:17 2760


Du er rimelig flink med dine negative vinklinger HT
Når prisen fra topp er ned 16 dollar, så er det også som børsen, - at det er vanskelig å alltid treffe topp - og bunn.

Skulle man selge med levering i f. eks. oktober, så må du nå uansett trekke ned ca. 7 % på prisen.
Som beskrevet til deg tidligere, er alt vi eventuelt kan få betalt fra 93 dollar og oppover fortjeneste når salget skjer.
Eventuelt tap om prisen er under 93. Ha en tankefull aften.
Slettet bruker
07.09.2022 kl 16:25 2777

Ja nå står det vel ikke noe i reglementet for å skrive her at du kun må være positiv... Da burde det kanskje heller het Putin forum:). Alt tryner jo im dagen men du kan vel være enig om at timingen for å sitte med hele kontantbeholdningen i olje på fat kunne vært bedre.... Hadde liftingen vært 2 mnd før hadde det vært en kjempe deal. Nå... 1 mnd før er jeg mer skeptisk....
polion
07.09.2022 kl 18:02 2665

En nokså brukbar dag for Petronor, og da i forhold til bla. Aker BP, DNO, Equinor, Interoil Exp., Okea, Panoro og Vår Energy. Antar at bunnen i Petronor kanskje vil ligge på 0,73 (med eller uten korrupsjon og oljepris >80 dollar). PS. hvis Økokrim får til noe som helst mot Kongo/selskapet, skal jeg spise skinnlua mi (uten garnityr).
E Desperados
07.09.2022 kl 19:27 2613

16$ ganger 440 000 fat per Q2 er lik? Så kan du i tillegg justere for redusert oljeskatt som følge av mindre inntekter.

Skal ikke være noe ekkokammer her inne, så det er fritt frem for å være negativ, men om du ønsker å bli tatt seriøst kan du hvertfall slenge ut tall som har en viss realisme.