Project Riser: $2 milliarder kostpris, 2.500 arbeidsplasser.

drapper12
RECSI 18.07.2022 kl 10:41 11503

Dette er så stort at det må diskuteres!!

I flere måneder har politikerne snakket om Project Riser hvor de nevnte at det er en stor aktør som ønsker å etablere seg i Moses Lake. Det har nå kommet frem at det er REC som står bak "Project Riser". Dette er litt av hva ledelsen har jobbet med de siste månedene. Oppdaget av SVENN_13.

Med dette prosjektet så vil det bygges en ingot / wafer fabrikk rett ved REC. Det blir også snakket om at det må være denne lokasjonen, ellers må alt fraktes i biler noe som sier til meg at dette mest sannsynlig har med silanen å gjøre da polysilikon kan fraktes enkelt på tvers av verden. Det tar ca. 1 år å bygge et slikt fabrikk. REC vil begynne å selge til Hanwha fra 2023. Kan det hende at Hanwha tar hele REC sin produksjon i USA uten SEMA som May bekreftet med UCHI møtet? Evt at de tar hele produksjonen til utlandet men hvorfor project riser da???

Det som er verdt å merke er at denne fabrikken vil koste $2 milliarder å bygge. 20 milliarder KRONER! Det er også snakk om et datterselskap av REC som vil ta seg av dette. Kan det være Hanwha? Eventuelt JV mellom REC og Hanwha?

I lys av møtet May hadde med UCHI så virker det atter en gang at REC overrasker markedet med informasjon ingen av oss hadde kjennskap til. Vi klager over 15-20% svingninger på månedlig basis men samtidig så ser jo jeg at lederne i REC jobber med utrolig mye som kan hente så mye verdi for oss?! REC vil også få flere milliarder i skattelette når de setter i gang pga alle årene med tap.

VÅKNE OPP! Ikke lenge til kontrakter kommer og REC går offentlig ut med planene sine! Da har dette flyet gått!! Tenk å kunne kjøpe til 20% billigere enn største eier med alle disse nyhetene? Kursen skulle vært dobla for lengst!! Er HELT blakk men prøver skrape sammen alt jeg klarer! Full tillit til CEO og fremtiden!

Hva tror du om Project Riser? Hvor stort kan REC bli!? Er 1.000 - 5.000% realistisk innen 5 år?

https://www.grantcountywa.gov/DocumentCenter/View/5307/P-22-0154-REC-Silicon-Inc-PDF?bidId=
Redigert 18.07.2022 kl 10:45 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
19.07.2022 kl 14:09 3030

Ja Rec faller å faller, det er noe alle vet og ser
Slettet bruker
19.07.2022 kl 14:26 2937

Langt derifra. Rec har svinget i intervallet mellom 15-20kr i lang tid, men noen få unntak over og under. Du må få briller tror jeg.
Slettet bruker
19.07.2022 kl 14:28 2924

Fine argumenter, Nemi`s. Du tar dessverre feil. ML vil allerede være oppe med fyr i pipene fra 2023 og i full kapasitet allerede mot slutten av 2024. Bare her går prosessen 1-2 år raskere enn opprinnelig antatt. De har fått et tilbud av Hanwha på 100% kapasitet. Hanwha trenger produktene og har i følge CEO gitt et tilbud som forholder seg til markedsvilkår som sikrer gjenåpningen til REC.

Om Hanwha bygger wafer eller ingot fabrikk ved REC, så er det flott. Hvis ikke, så spiller det ingen rolle, fordi REC kan selge polysil. til deres selskaper i Asia. Som CEO sa til meg for litt over en uke siden, så har alle innsett at det å selge fra Kina til USA / EU ikke lenger vil være et alternativ. Derfor etablerer flere selskaper seg nå i forskjellige asiatiske land. Hvis Biden bruker president makten sin og legger til rette for grønne investeringer i USA, så vil det i følge CEO være bra, fordi det skaper flere potensielle kunder i fremtiden. En ting som jeg må være klinkende klart med:

REC trenger ikke SEMA. De trenger ikke politikerne. De trenger ikke G14 eller Sila Nanotechnologies. ML skal gjenåpnes til 2023 og være i full drift til 2024. Dette er en avgjørelse styret av selskapet har tatt. Får vi SEMA / politiske tiltak derimot? Så er dette gull for vekst casen over de neste årene, fordi jeg ønsker gjerne ytterligere fabrikker.

Alt har forandret seg når de har fått et så godt tilbud av Hanwha. REC kan selge polysil. på tvers av statsgrenser og Hanwha har behov for produktet. De har til og med sagt selv at de har kjøpt aksjer i selskapet for å sikre seg tilgangen, gjentatte ganger. Så det at ingen trenger produktet til REC blir helt feil å si. Det er så mye konkurranse for produktene at aktører investerer milliarder av kroner for å bygge ved REC, uten å ha sikret seg kontrakt. De har fått et tilbud på 100% off-take fra Hanwha og forhandler samtidig med andre aktører, slik som G14 og kinesiske aktører.

For å tydeliggjøre; Hanwha og REC vil inngå en avtale til markedsvilkår. Hanwha kan ikke flå mindre aksjonærer og har gitt ingen tegn på at de ønsker det. Når avtalen mellom Hanwha og REC meldes, så vil flere statlige organer se på avtalen og sørge for at alt har blitt gjort rettferdig, ettersom Hanwha eier 33% av selskapet. Dette bør skape mer trygghet for oss mindre aksjonærer. Istedenfor ser jeg at folk kommenterer at Hanwha har kommet med et lokketilbud og skal flå oss mindre. Helt feil.

Jada, kjedelig med 8% ned etter en liten oppgang i går. Manipulasjon? Nei, jeg tviler. Dette er profesjonelle tradere som tjener millioner på svingninger og som følger tekniske signaler. De kjemper også mot algoritmer. Første mann inn, første mann ut. Når alle har den tankegangen, så blir det nesten som et profeti som blir fylt av seg selv.

Se på det større bildet;

CEO sa til meg at forhåpentligvis vet vi mer innen august. Så finner vi ut at de også jobber med Project Rising bak kulissene, som vil bistå med over 2.500 direkte arbeidsplasser? CEO har også vært tydelig om at alt går som planlagt med Hanwha og at de jobber med å sluttføre prosjektene, hvor jeg antar at forskuddsbetaling er et av temaene. Et annet tema er lokasjon og da må de ha grønt lys av politikere før de kan signere på en avtale til en verdi på (tror jeg) titalls milliarder av NOK.

Se på alle andre selskaper i bransjen. De blomstrer. Europeiske og USA selskaper vil fortsette å blomstre i dette segmentet. Markedet i Kina vil ikke få lov til å fortsette som før av vesten. Verden begynte med det grønne skiftet for over to år tilbake, selv om det har vært mye frem og tilbake. Hvordan kan du tvile på at REC under slike omstendigheter? Nå er det ikke lenger snakk om å selge til straffetoll, det er snakk om å selge til markedsvilkår til FLERE ulike aktører.

Husk; du trodde ikke på samarbeidet mellom Sila Nanotechnologies og REC for noen år tilbake, Nemi`s. Du nektet det. I dag bygger Sila rett ved REC og har sagt med egne ord at de enten må kjøpe fra REC eller ta hele prosessen selv. Lykke til med å opparbeide den silan kunnskapen og ekspertisen, sier nå jeg. Sila har nok konkurranse med andre konkurrenter, de må fokusere på sin kjernevirksomhet - ikke andre prosesser. Intensjonsavtalen som ble inngått med G14 i oktober 2020, gjelder ikke lengre og har gått ut. Skal de ha, så skal de betale. Enkelt og greit.

Selskapet er flott. Kursen er helt elendig. Gi selskapet mer tid, så vil kursen følge etter, tror jeg. Alt for mye venting rundt REC, det skal jeg innrømme, men det er fordi casen har forsterket seg for hver måned, sånn at vilkårene for forhandling forsterkes for oss aksjonærer. Under denne vente perioden begynner vi å tvile. Hva skjer? Lokketilbud? Hvorfor har de ikke akseptert ennå? Hvorfor åpner ikke REC ML med en gang? Hvor er alle tilbudene? Naturlige spørsmål, men da spør jeg igjen - hva er best;

Inngå avtale raskest mulig for å betrygge aksjonærer eller - drite i markedsverdien akkurat nå, fortsette å jobbe med forhandlinger når alt går til REC`s favør, hente en avtale eller to som vil gjøre opp for all ventingen og som vil sikre fremtiden til REC? Markedet undervurderer både REC og Hanwha, mener jeg. Siste store avtale i bransjen var rundt $37/KG. Håper alle tenker med fornuft fremfor følelser. Lykke til.
Slettet bruker
19.07.2022 kl 14:48 2797

Hvis NEL kan fly på en avtale til en verdi av 450M NOK, så gleder jeg meg til oppgangen vi REC aksjonærer har i vente, når vi vil inngå avtaler med milliardoverskudd årlig. Avhengig av pris på kontrakten så er det til og med snakk om flere milliarder i overskudd årlig. For å bare være tydelig:

Det er ingen spørsmål om ML gjenåpnes eller ikke. Denne avgjørelsen er tatt. En klar tidslinje har blitt gitt til oss. Nå vil ledelsen inngå kontrakter som forsvarer denne gjenåpningen. Vi vil være på 100% kapasitet til slutten av 2024 og tallene vil være synlige allerede fra 2025. Får vi SEMA / politiske incentiver derimot, så bør alle begynne å legge ytterlig fabrikk til 2025 - 2026 i kalkylen sin. Da vil det være så mange kunder at REC rett og slett må ekspandere for å møte etterspørselen. Kommer ikke SEMA? Ingen problem. Markedet vil fortsette å vokse. REC selger til ikke Kinesiske aktører. Skal G14 / Sila / batteri anode produsentene rekke sine tidslinjer, må de sette i gang uavhengig av lokal politikk eller flytte lokasjonen til hele sin virksomhet. Hvordan kan man argumentere for at det er ingen som trenger REC, når aktører sloss om å sikre kapasiteten?

Og siden jeg først nå er aktiv her, Longtidsbulk:

Haha. Får du ikke nok juling på andre deler av forumet med tøvet du pleier å spytte ut at du velger å komme til REC-seksjonen? Skumleste PGS i går og så at du er like populær som alltid. Bommet du ikke også med både MPCC og Kahoot nylig?

Gå tilbake til SDRL og anbefal den til alle du. Vi så jo hvordan det gikk i fjor. Du kommer her og snakker negativt om norges beste vekst case og det eneste argumentet du har er aksjekurs? Vi har vært i en stigende trendkanal de siste to årene, fra 2-5 NOK til 14 - 20 NOK og enda mer blir det etter at kontrakten med Hanwha kommer til markedet. Hvorfor skriver du ikke når REC er på 17, 18, 19, 20 - men kun når vi nærmer oss bunnen av kanalen?

Skjønner ikke hvorfor folk som eier ingen aksjer går rundt på diverse deler av forumet og sprer tull og negativitet. Må vel være andre ting å bruke tiden sin på? Spar meg for at du er en engel som skal spare folk for penger. Da hadde du lagt inn mye mer innsats bak dine innlegg.
The golden 1
19.07.2022 kl 14:51 2776

Signerer på denne!
Slettet bruker
19.07.2022 kl 15:01 2706

Hvis det ligger noe i kodeordet "Riser", altså spekulasjoner om direct wafer teknologi og direkte overføring gjennom rør til batteri anode fabrikker, så er dette absolutt spennende.
Så vidt jeg vet er det CubicPV som har denne teknologien for wafer og vil være revolusjonærende og kostnadsbesparende. Men utifra det jeg har lest og hørt vil REC og CubicPV være god match. Og begge er med i Ultra low-carbon solar alliance.
Redigert 19.07.2022 kl 15:09 Du må logge inn for å svare
omac
19.07.2022 kl 15:20 2573

En del av kostnadene med oppstart var endring av handling and packaging om jeg ikke husker feil. Står i q1 mener jeg
thief
19.07.2022 kl 15:24 2544

Ja,hvis NEL går 20% på en "liten" kontrakt,som de må ha mange av for å være i nærheten av noe overskudd,blir det crazy i rec 💰Kontrakten med hanwha vil garantert generere milliardoverskudd, for polyprisen vil være over 20$!Spørsmålet er jo bare hvor bra den blir. Så alt ligger til rette for kjappe 50-100% oppgang. Er vel ikke så vanskelig å regne seg til,med den mcap rec har nå!
Intravenøsiu
19.07.2022 kl 15:55 2416

Jeg går utifra at det og vil være potensiale for wafer for halvleder bransjen og?

sende FZ polysilicon fra Butte og virderforedle dette, muligens ta inn litt fra Hemlock også.

Interessant at det finnes en stor aktør innen wafer bransjen i Moses Lake "Moses Lake industries ", som blandt annet lager Tetramethylammonium Hydroxide som brukes for rensing av wafer for Sol/Semi.

edit: Jeg tror dette er noe man benytter uavhengig av om det er “Direct wafer” (CubicPV/Nexwafe) eller krystalltrekkere man benytter.

Jeg nevnte dette i januar ifjor.

http://www.mlindustries.com/tmah-tmah-based-developers/
Redigert 19.07.2022 kl 16:17 Du må logge inn for å svare
Svenn_13
21.07.2022 kl 01:56 1771

Takk drapper12 for at du startet egen tråd for "Prodject Riser"!

Denne rapporten fra DOE håper jeg at Biden nå har i bakhodet når han skal legge ut sin klimapolitikk. Her anbefales det mest støtte til produksjon av ingot/ wafer og at støtten bør ha en lang tidshorisont.

3.4.1 Policy Recommendations for the Legislative Branch Enact legislation to provide tax incentives to support domestic clean energy manufacturing, including incentives for building new facilities, for the ongoing operation of those facilities, and for domestic content Tax incentives are needed to provide a clear demand signal and help U.S. manufacturers build and maintain a competitive edge in clean energy technologies such as solar photovoltaics. To reestablish domestic solar manufacturing in the U.S., companies that produce and sell solar components will require financial support to offset the 30 – 40% higher cost of domestic solar production. Expansion of ingot and wafer production should receive the highest incentive because nearly all the world’s capacity exists inside China, and expansion in these sectors would have the compounding effect of creating demand for existing U.S. polysilicon producers to run at full capacity. These tax credits should be enacted for at least a decade to provide the long-term signal for companies to establish new production facilities. Renewal for some time thereafter, perhaps at a reduced level, could be required to maintain domestic competitiveness. Specific actions recommended to Congress for solar power and other clean energy technologies include: • To directly address the higher costs of domestic production, establish investment-based and productionbased manufacturing tax incentives specifically targeting critical aspects of the domestic supply chain, inclusive of materials, components, and logistics. Prioritize silicon ingot and wafer production. The levels for these incentives should be chosen to fully offset the higher costs of domestic production. For silicon ingot and wafer production, which is most difficult to locate outside of China, incentives should be significantly greater than the cost differential to give the best chance of establishing domestic production. • To accelerate the establishment of new manufacturing capacity, extend, expand, and revise eligibility for advanced energy manufacturing tax credits (e.g., IRS 48C) to include material processing facilities such as those for equipment manufacturing facilities such as solar polysilicon, wafers, cells, modules, and other components. • As proposed in the Build Back Better Act passed by the House of Representatives in 2021, the federal government could offer bonuses for sufficiently high domestic content on government-supported energy projects (e.g., those projects receiving investment or production tax credits) and penalties if domestic content requirements are not met by the end of 2025.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.energy.gov/sites/default/files/2022-02/Solar%2520Energy%2520Supply%2520Chain%2520Report%2520-%2520Final.pdf&ved=2ahUKEwit-uie1Yj5AhU8RPEDHQajD1MQFnoECDQQAQ&usg=AOvVaw0AKnyh6tZFa7hcU3NRbawV
Kvike11
21.07.2022 kl 07:57 1541

Tesla har rekord omsætning på solceller og rekord indtjening.
Underligt at RECSI aktiekurs skal holdes nede, kunstigt.
Melding om fabrik der åbner er ude, og nabo grund er solgt til stor kunde.
Hvem er det der manipulerer kursen så den ikke stiger, står norske banker bagved ?? og modarbejder deres egne kunder
Svenn_13
21.07.2022 kl 21:31 1168

Her er det bare oppgitt REC i forbindelse med omregulering og kjøp av tomtene:

0155 - REC Silicon Inc - Moses Lake Area - Land use designation change to Urban Industrial and zone change to UHI. Expansion of Moses Lake UGA. Thursday, August 25, 2022

https://columbiabasinherald.com/news/2022/jun/13/2-legals-for-june-13-2022/
13 juni 2022