Gjør OLJE & BØRS seg klar til å DØDSE ?


De har stått der oppe i hele dag.
Redigert 02.10.2022 kl 20:53 Du må logge inn for å svare
Hugoil
29.07.2022 kl 09:56 19911

Det er noe ablegøyer der oppe, OSEBX stiger drøyt 1% og olja faller drøyt 4%.
Hugoil
29.07.2022 kl 11:04 19797

Trykke penger..., var medisinen. For hva?
--
Lockdownpolitikken er ekstrem klassekamp
Dette er enda et eksempel på hvordan lockdownpolitikken var et ekstremt tilfelle av omvendt Robin Hood-politikk. Det var å plyndre de fattige og gi i bøtter og øsekar til de ekstremt rike. Det gjelder på internasjonalt plan og det gjelder i Norge.

Kulturstøtte til Vanguard og BlackRock
Solbergregjeringas lockdownpolitikk smadret langt på vei utelivet og det frie kulturlivet. Men for å sette plaster på åpne sår har regjeringa lovt å gi kompensasjon for å dekke tapene. Men så viser det seg at det jo ikke vra de små, de kreative og de lokale kulturstedene som fikk støtte. Solberg & co skyflet titalls millioner over til de aller rikeste. Festivalen Tons of Rock får et rekordstort overskudd for 2020 ved hjelp av statlig koronastøtte.

Kulturrådet betalte ut mer enn 120 millioner kroner i kompensasjonsmidler til store festivalaktører som måtte avlyse i 2020. Tons of Rock får mest med 36,1 millioner kroner, etterfulgt av Palmesus med 27,1 millioner kroner og Live Nation Norway, som har fått 24,7 millioner som arrangør.

Live Nation er hovedeier av Tons of Rock, så de har både første- og tredjeplass på lista.

Hvem eier Live Nation?
Live Nation Entertainment, Inc er et globalt amerikanske underholdningsselskap som oppsto gjennom fusjonen av Live Nation og Ticketmaster i 2010. Største eier i selskapet er Liberty Media som har BlackRock og Vanguard blant sine tre største eiere. Live Nation Entertainment omsetter for 11,5 milliarder dollar årlig og blant de største eierne finner vi – du gjettet riktig – Vanguard, BlackRock og State Street.

Så klasseinnholdet i regjeringa Solbergs lockdownpolitikk er krystallklar: smadre det lokale utelivet, smadre den kreative kulturbransjen og øse titall millioner i kompensasjon over til de rikeste finansinstitusjonene i verden og deres norske partnere.

Mens dette ranet pågikk satt venstresida lojalt i sine zoommøter eller gjemte seg bak munnbind.
--
Hugoil
29.07.2022 kl 19:53 19679

Når gode råd er dyre? Fra i dag:
https://imgur.com/HEMrIp2
https://imgur.com/e0s4NGW

Når 4%s oljeprisnedgang har samme virkning som 4%s oljeprisoppgang.
Slettet bruker
29.07.2022 kl 20:08 19631

Stor forskjell på spotprisen kontra kontraktsolja 6 dollar! Får vi en kollaps i oljeprisen, hva tror du?
Hugoil
30.07.2022 kl 12:46 19485

Fra i går: https://imgur.com/D2Vkany
Nasdaq har i år falt mer enn DOW og SP OG kommet lenger i å lage et mer holdbar vending opp. Men Nasdaq vil ikke klare det om ikke DOW og SP også vender.

Olja har lagt og sluret en tid for å plukke med seg aksjeindeksene i en felles opptur rundt rentemøtet denne uka - bebudet av DNB om å "gi moderate virkninger på aksjemarkedet" (les: liten nedsiderisk? selv om vi snakker ..resesjon?) og mix-mastered av FED-sjefen til å måtte bli 3 kvartigner siden arbeidsmarkedet er så sterkt. Dette er også Å SPILLE ØYEBLIKKET (fortegn og momentum påvirker neste blikk). Det han snakker seg bort fra er at arbmarkedet lagger sterkt OG allerede har begynt å vise reduskjon. Mao. 2 kvartinger kunne vært nok reelt sett, men så ønsket man å vise handlekraft mtp. å raskt bekjempe inflasjonen (2 kvartinger ville medført et annet verbalisert budskap...., muligens får vi en rentenedssettelse mellom to rentemøter bla. for å stimulere aksjemarkedet, taktikk, momentum-teknikk). Det er bare det at det kan ikke gjøres best med renteheving SIDEN INFLASJONEN I HOVEDSAK ER drevet av forstyrrelser på tilbudssiden (dette er for krevende/ikke ønskelig for økjournalister å formidle) som følge av KORONAFURORE+KRIG=GREAT RESET.
Så hvorfor setter man da opp renta??
Jo, for å lette gjeldsbyrden fra korona-furorens voldsomme pengetrykking.ved å senke realrenta (da nedbetaler gjelden seg litt av seg selv via realrenta).
Høy presisjon? Nei. Men man forsøker å bekjempe inflasjonen via via istedenfor direkte. Hvorfor? Fordi man ellers måtte reversere great resettende politikk. Og det er det ikke tilstrekkelig med selv-valøriserende prosjekter og gode trender nok til å gjøre. De mest selv-valøriserende trendene er vaksiner, ID-tracking og befolkningskontroll (hvis vi ser bort fra det grønne skiftet som krever 1-2 runder med konkursbølger før utviklingen har kommet langt nok til å være bærekraftig, jfr. telekom 2000-tallet. Men hvem er egentlig sluttkunden i det grønne skiftet ift. telekom: jo staten, så også derfor er det vanskleigere å få grønt i gang). Dessverre er de etisk tvilsomme. Men det fikles med dette siden man ellers vil komme raskere nært implodering (primært ved redusert nasjonal/systemmessig=EU kredittverdighet, sekundert ved redusert tillit fra befolkninger; å øke støyen gjør dette mindre synlig for allmennheten samt "berettiger" staten/de som kjørte forrige trend for langt.

Men tilbake til oljeprisen - som plutselig droppet 4% når børsene åpnet kl. 09 i går - uten at det nådde overskrifter i media. Var det noen som trykket på feil kanpp eller hadde lagt inn noen 0er for mye? Neeida, la børsene stige jevnt og trutt 1-2% utover dagen på lav omsetning. Dette virker inneklemt. Slik som da WHO først gikk ut med omnikorona-nyheten på den tradisjonelt ruglete, inneklemte halvbørsdagen Thanksgiving Day 26. nov. (delvis styrt nyhetsbilde, se også gårsdagens overskrifter):

https://www.theguardian.com/business/2021/nov/26/oil-prices-plunge-as-new-covid-variant-spooks-markets

...nesten 3 uker etter at den kvinnelige legen som hadde oppdaget viruset i Afrika konkluderte med at det ikke var særlig smittsomt eller farlig:

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10495833/South-African-doctor-discovered-Omicron-says-pressured-making-variant-sound-worse.html


Men var det ikke olja vi skulle snakke om? Olje er penger og penger er politikk. Og politikk er penger. 2-sidigheten utnyttes.
I den nevnte sluringen for olja, så brukes olja som delvis verktøy for å redde indeksene. Men ikke nødvendigvis lenger enn til man er reposisjonert for å tjene på korreksjon og politikk.

Indeksene er ute av deres vanlige syklikalitet for nedgang siden øvrige teknikaliteter lå tilrette for oppgang. Nå har siste-uka i juli vært en fantom-uke selv om Fantomet ikke er der. Det var bare FED-sjefen som mix-mastered og FED-eierene (ca de 10 største investeringsbankene) som kjørte markedet.
....olja? Jo den lå unaturlig lenge med for høy times-RSI og MÅTTE ned. Når da? Jo kl. 09 i går var vel det beste tidspunktet for en non-event.

Men hvor går så olja nå? Måneds-RSI er enda mer unormalt høy over selvsagt enda lenger tid - og må før eller senere ned. OG DETTE kommer til å kjøre ned aksjemarkedene i høst. Børsene skal ned mandag/tirsdag, olja kanskje til 97 neste uke. Deretter opp på uroligheter - etterhvert 112 rundt 20. august. Høy volatilitet/vendepunkt 19. sep. Mulighet for frakobling av den etterhvert seiglivede koblingen mellom høyere oljepris - høyere OSEBX ila. august. Da trolig mest som følge av igangsatt 30% nedtur for aksjemarkedene (hvoretter olja kommer nedover etterhvert, 90 7. okt., worst case 76) med bunning etter mellomvalget i USA okt/nov. (wc 68) for så en skulder i pot. 1,5års HS, skal vi ikke fase ut olja da?), alternativt ny krise.

DAX har allerede avgitt 2-årige salgssignal Hode Skulder formasjon og tester neste uke avgivelsen av dette:
https://www.investtech.com/se/market.php?CompanyID=49600811&product=6
Redigert 30.07.2022 kl 13:34 Du må logge inn for å svare
Hugoil
30.07.2022 kl 14:40 19401

US renteøkning gir styrket dollar og isolert noe redusert oljepris (som noteres i dollar). Kina har solgt en del US obligasjoner siste tid, isolert sett med press på dollaren. Om USAs kinasabel rasler videre, kan Kina forventes å selge mer. Ikke nødvendigvis primært for å presse dollaren, men pga. sin tro på dårligere utsikter for USA.
--
Blog/Armstrong in the Media
Posted Jul 30, 2022 by Martin Armstrong
Spread the love


Click here to listen to Martin Armstrong’s latest interview. https://www.financialsurvivalnetwork.com/2022/07/the-world-according-to-martin-armstrong/
Anbefaler minimum minutt 19-23.

By Kerry Lutz:

“We’re seeing oil price shocks, commodity booms and busts, and various factors that are threatening to de-throne the US dollar. Why is this happening, and what does this mean for the global economy? I have Martin Armstrong on the show to discuss this, and he explains the various changes that have occurred—such as sanctions in Russia and countries opting to not borrow in dollars—that put the dollar at risk. Not only is the dollar in danger in these conditions—this shift in currency use greatly affects the world economy. Tune in for more information.”
Redigert 30.07.2022 kl 16:06 Du må logge inn for å svare
Hugoil
02.08.2022 kl 10:35 19159

Det er stort sett USA som vil. Hva skal de drive og fiske etter reker der nede for, rett opp i skjærgården? Alt er lagt til rette for en korreksjon, det må vi ha:
--
"
USA mobiliserer i Sør-Kina havet før det som skal være Nancy Pelosis besøk til Taiwan. Selv om den amerikanske marinen i utgangspunktet skal ha vært imot besøket, ser det nå ut til at de lager en buffersone om hun skulle bestemme seg for å gjøre det kontroversielle stoppet, skriver Nikkei Asia.

Amerikanske fregatter og hangarskip beveger seg nå mot den omstridte øyen, mens Kina mobiliserer på andre siden av Taiwanstredet. Med et Kina som har truet med militær respons om besøket skulle finne sted, er spenningen nå skyhøy i Øst-Asia.

Et besøk til øya er ikke en del av den offisielle reiseplanen, men ifølge lokale reportere fra Taiwan er Nancy Pelosi forventet å ankomme øyen tirsdag kveld. Også den amerikanske nyhetsgiganten CNN forventer at besøket gjennomføres.


– Vil få svært alvorlige konsekvenser

Nyheten om Pelosis reise har ført til stadig nye advarsler fra offisielt hold i Kina. Mandag advarte Kinas utenriksdepartement at besøket ville føre til til en «svært alvorlig» utvikling og konsekvenser.

– Vi ønsker igjen å informere USA om at Kina følger med, og at Kinas militære ikke vil sitte stille å se på, og Kina vil ta resolutte svar og kraftige mottiltak for å forsvare sin suverenitet og territoriale integritet, sa en talsperson for utenriksdepartementet.


SPEAKER I REPRESENTANTENES HUS: Nancy Pelosi. FOTO: BLOOMBERG
Ved spørsmål om hvilke tiltak det kinesiske militæret ville gjøre ved besøket svarte han, «Hvis hun tør å dra, så la oss vente å se».

Historien gjentar seg

Utviklingen i Sør-Kina havet er ikke lovende sett i et historisk perspektiv. I boken «Destined for War» skrev Graham Allison om fenomenet som omtales som «Thukydids felle», hvor en fremvoksende makt på uunngåelig vis truer posisjonen til en etablert makt, og til slutt fører dem til krig. I løpet av de 500 siste årene har 12 av 16 slike tilfeller endt i krig, ifølge Harvard professoren.

Kina og USA er på vei mot krig om de vil eller ei, ifølge Allison i den prisbelønte boken.
"
--

https://finansavisen.no/nyheter/markedskommentarer/2022/08/01/7907665/blodfattig-start-pa-ny-borsmaned
"
For øvrig skaper Nancy Pelosi frykt i markedet. Det går rykter om at den høytstående amerikanske politikeren skal snakke med taiwanske politikere denne onsdagen, noe som i så fall vil føre til en dramatisk forverring av forholdet mellom USA og Kina. Sistnevnte har allerede truet med militære grep, dersom amerikanerne blander seg inn i Taiwan-situasjonen.

Pelosi er på Wall Street også kjent som en svært dreven trader. En oversikt på nettsiden housestockwatcher viser at hennes seneste handel fant sted i forrige uke, da hun dumpet alle sine aksjer i halvlederprodusenten Nvidia. I juni kvittet hun seg med aksjer i Visa og Apple.
"
Redigert 02.08.2022 kl 10:47 Du må logge inn for å svare
Hugoil
03.08.2022 kl 17:14 19078

Indeksen ser topptung ut og trolig ligger utlendignenes andel av handelen på topp, med tuning/opprettholdelse av nivåer for korreks på passende tidspunkt.

Første mål for olja er nådd og kan falle til 94 i morgen.
Redigert 03.08.2022 kl 17:15 Du må logge inn for å svare
Hugoil
04.08.2022 kl 08:05 19004

Nyhetsbildet er ikke tilfeldig. Denne artikkelen i dag er indikativ for oljeprisnedgang og børskorreksjon:
--
Se sånn som de ansvarsløst prater seg bort fra sitt eget ansvar for sin degenererte misbruks-politikkk (great reset, fin i ord - men 2-sidig i handling/effekt) (hvis du ikke helt ser det, så tenk igjennom sammenhengene som presenteres på denne tråden):

https://finansavisen.no/nyheter/olje/2022/08/03/7908872/guterres-hardt-ut-mot-umoralske-olje-og-gasselskap?internal_source=sistenytt

(Påstand om umoral er dobbeltmoral.)

Hvis du synes det virker konspiratorisk, så fokuser på avslutningen:
"
– Mange utviklingsland drukner også i gjeld, har ingen tilgang til finanser, kjemper for å komme ovenpå igjen etter covid-19-pandemien og kan havne utfor stupet, sier han.

– Vi ser alt faresignaler om en bølge av økonomisk, sosial og politisk uro, som ingen land vil unnslippe følgene av, sier Guterres.
"

pinne1:
Dollarhegemoniet ser vi USA stradig arbeide for å opprettholde. BRIC og en god del utviklingsland er fanget i lån hvor mye entenvar niminert i dollar eller som landene har omgjort til dollar grunnet den lave renten. Covid19 var jo å rasere deler av økonomiene; værst gikk det ut over de typiske bransjene for middel- og lavere sosiale skikt. Best gikk det for IT og grønne prosjekter. Penger dalte ned fra sky.

pinne2:
Det skyldes mest Covid19 restriksjonene for folk og logistikkkjeder. Deretter kom den framdyrkede "what war we will do" (Jens) fra USA og NATO.


- en lang rekke av dobbeltmoral -
https://www.youtube.com/watch?v=paaen3b44XY

Dette er det sentrale fra Wolrd Ec Forum i vinteren 2016 (året Trump vant valget drøyt 10mnd senere) - for å unngå å miste makten:
https://www.youtube.com/watch?v=k6BWhd5Ww1Y
Hva er populisme? Noe som oppstår av seg selv/i et vakum?
--

Anslår dagene rundt 11. august som sensitive og med implikasjoner.
Redigert 04.08.2022 kl 08:15 Du må logge inn for å svare
Hugoil
08.08.2022 kl 12:41 18797

Oljeprisen gikk til 94 mens indeksene holdt seg. Nå ligger olja klar/set-up til å ta med seg indeksene et leg videre opp. Et set-up det også.
omans
08.08.2022 kl 15:47 18724

Osebx fikk litt test mot ATH, men var ikke klar for nye høyder. Da naturlig med pullback. Olje ned siste uker, etter spiketopp og dette kan sammenfalle.
Oljeselskapene tjener meget gode penger, dette har ikke nødvensigvis materialisert seg i kursene. Samtidig er mange vekstaksjer nede i hengemyr.

Derfor ser jg ikke bort ifra at det etter hvert kommer nye tester oppover og så ta ut ath for nye Bull run til nye høyder over 13-1400.
Redigert 08.08.2022 kl 15:55 Du må logge inn for å svare
Hugoil
12.08.2022 kl 13:02 18592

Advarer mot høysensitive dager nå. Klokken er jo tross alt 2355.
Redigert 12.08.2022 kl 13:05 Du må logge inn for å svare
Hugoil
12.08.2022 kl 13:59 18552

Korona-furoren (hvorav omlag halvparten av de 200mrd betalbare kr brukt i Norge kan ha vært unødvendig, men tilsiktet great reset, ja gjerne oppheve deler av grunnloven også) og den framprovoserte Ukraina-krigen har gjort alt mer utsatt for de naturlige svingninger. I 2018 var den reduserte skipstrafikken på forsyningselven Rhinen stengt i over 4 måneder (varigheten er mindre sannsynlig i år siden det starter senere) , noe som påvriket økonomien sterkt. I år kan en stenging påvirke sterkere, grunnet de allerede nevnte forstyrrelser i logistikk-kjeder. Dette kan gi ny, sterk prisstigning og inflasjon (togtransport tar lenger tid og drives av strøm..) - med behov for betalingsutsettelser av europeiske obligasjonsrenter og dermed lavere rating av statsobligasjoner og redusert tillit til det offentlige (pga. de lite selv-valørende industrikickene med vaksine og krig).
Redigert 12.08.2022 kl 14:11 Du må logge inn for å svare
Hugoil
15.08.2022 kl 00:42 18429

Olja starter uka med å gape ned, det er skjeldent og lover ikke bra. Ser igjen 93-94 denne uka. Renteheving i Norge denne uka ligger i korta.
Hugoil
15.08.2022 kl 09:43 18294

Et mulig 3dagers salgssignal HodeSkulder ligner et mulig 3 ukers HS som ligner et langt framskreden 11måneders HS.
Redigert 15.08.2022 kl 09:46 Du må logge inn for å svare
Hugoil
16.08.2022 kl 22:40 18164

Jeg skrevet innlegg om en håndfull bruk av floskelen "perfekt storm" for noen dager siden, men ADMIN har visst slettet det også, Ytringsfriheten har jo gode vilkår i Norge, jfr. rapporten som ble lagt fram i går. Men har man en posisjon, så må man jo få lov til å ta seg til rette.

Her har vi floskelen igjen i dag: Er det noen som kan påta seg å forklare hva som er så perfekt med disse stormene? Eller er det bare et sminkeverktøy?
https://imgur.com/yydnMsL

Finner heller ikke igjen innlegget fra helgen beskrivelsen av Rhinen-tørken i 2018 og i år - som inngår i denne perfekte stormen.
--

Er det en perfekt storm når store oljefolk selger olja ned med 4% på åpningen 0900 for de europeiske børsene fredag siste handelsdag for juli måned uten at noen i finanspressene bemerker det - slik at vi i dag har fått avgitt et drøyt ukeslangt salgssignal HodeSkulder med kursmål i første omgang 88,5, så 84?

Redigert 16.08.2022 kl 23:22 Du må logge inn for å svare
Hugoil
17.08.2022 kl 22:06 18035

Er solstormer perfekte? Tjaa, hvis de er planlagte kanskje.

Men denne i morgen https://www.nrk.no/nordland/nordlys-i-vente_-_kannibalistisk_-solstorm-pa-full-fart-mot-jorda-1.16070658
kan kan skje komme til å blacke ut strømnett her eller der. Sist blackout hadde implikasjoner for børsebn var tidlig høsten 2020 i USA. Da gikk Wall Street for batterier de siste 20 minuttene den dagen.

HAR DU SETT?: "– Vi ser at solstormene belaster strømnettet. Selv en relativt moderat storm påvirker ganske mye."
(Mon tro om det dytter på Jordens magnetakse og påvirker ...klimaet??)

Antar større/kritisk transport til lands, havs og luft går noe saktere 1-2 dager., da det er økt risk for satelitt/navigasjonssystemer.

Ser forøvrig at hele tråden om Grønn Klimakrise er slettet, den inneholdt endel interessant fundamentalinfo. Man kan stille sprøsmål ved hvor god de underliggende fundamentalanalysene er for grønne, ihvertfall noen grønne oppstartsselskaper. Muligens da de som retter seg mot karbon. Rett nok kan co2 være et miljøproblem, men neppe årsak til global oppvarming. Tråden listet astronomiske forhold som ble diskutert, men som f.eks. Cicero ikke ser ut for å ha diskutert som mulgie årsaker. Verdt å minne om at FN ikke fant noen årsak-virkningsforhold i rapporten som bhle lagt fram for et år siden - da< klokken var 2355; og derfor valgte seg menneskeskapt CO" som årsak til global oppvarming. HVORFOR?

Hvilke grønne selskaper mener dere er de største kandidatene for en sjekk/gjennomgang av dets underliggende fundamentalanalyse?
Tenker da aller mest på "naturgitte forhold" og mindre på marked/kundeforhold - hvor staten ser ut for å være stor kunde/bistand/subsidier.

Håper Finansavisen ikke sletter dette også, for det er da vitterlig mange grønne aksjer å diskutere hvorav de mest soleklare sjekk-kandidatene imøteses her. (Lar være å opprette ny tråd for å evt. slippe å tråkke på ømme klimatær og ta høyde for den gode ytringsfrihetsrapporten i forgårs.) Sjekkanalysen vil bli veldig top-down og derfor foreløpig ingen distribuering ned på spesifikk selskapstråd.

..kom med kandidater.

Capsol ?
Bergen Carbon ?
Aker whatever ? (hm, kanskje et godt navn, skal vi starte noe Shjell?)

vel, amoniaqkk må vel være soleklare kandidater?


Hvilke serlskaper kommer til å måtte gå konk 2 ganger, slik det var for telekom-bonanzaen før de kunne begynne å bli aksjonærvennlige?


HAR DU SETT 2?: "Når aktiviteten på sola nå er ventet øke i årene fremover, øker også sannsynligheten for større solstormer. Om et par år går vi inn i en ny «solmaks»."
Jeg synes jeg hører Biden si "hvordan kan vi bruke dette politisk?"
Dere vet hva Jonas sier? Som sagt i dag på Dagsrevyen 21: "Norge vil vente å se hva EU bestemmer seg for."
Det blir det høye strømpriser av.


HAR DU SETT 3?: "– Vi installerte dette under et «solminimum», og er spente på hva som skjer nå som det drar seg til. Både hvordan nettet klarer seg, og hva vi får målt.
Det er gjerne de stormene som inntreffer med 500 og 1000 års mellomrom som er de man er redde for. Og som prosjekter som dette kan ruste oss mot."

Åå, går det i sykler?? Aldri vært så tørke i Europa på 500 år, leste vi i går.. Dette fikser Aker Carbon, kjøp!
Redigert 17.08.2022 kl 22:49 Du må logge inn for å svare
Hugoil
17.08.2022 kl 22:50 18023

HAR DU SETT 4?: "Blir mer nordlys i årene fremover
At det går mot en mer aktiv periode på sola, bekrefter Pål Brekke.

Etter noen rolige år, er vi nå på vei inn i en ny solsyklus.

Nordlys i Vesterålen.
NORDLYS I VESTERÅLEN: Jens Andre Mehammer Birkeland tok dette bildet i fjor. Nå er han spent på hvordan de neste nettene blir.

FOTO: JENS ANDRE MEHAMMER BIRKELAND / VESTERÅLEN TOURS
En syklus som ligger an til å bli heftigere enn ventet, sier han.

– Noen få eksperter har sagt at dette blir en ganske sterk syklus. Det er de som ser ut til å få rett.

– Sola har vært mer aktiv enn modellene skulle tilsi. Det siste året har solen ligget langt over det man har estimert.

Det er godt nytt for nordlysjegere."

Legg merke til siste setning. Det er nesten så vi er på vei ut av en middelaldersik mørketid med all denne nye oppsolysningen.
Blir travelt hos Cicero nå.
Redigert 17.08.2022 kl 22:51 Du må logge inn for å svare
Hugoil
19.08.2022 kl 14:44 17886

I går var det Ernas tur til å bruke "perfekt storm" om en villet politikk/designet situasjon:

https://www.dn.no/kommentar/munchen-sikkerhetskonferanse/geopolitikk/sikkerhetspolitikk/frykten-for-en-perfekt-storm/2-1-544643

"
– Hadde strømprisen vært lavere med deg som statsminister?

– Nei. Strømprisen dannes på grunn av en perfekt storm. Det skyldes krigen og at vi hadde lite nedbør i fjor. Situasjonen ville vært den samme uavhengig av hvem som satt i regjeringen.
"
(Hvorfor ingen reelle fredsforhandlinger i denne krigen? Den er etter flere solemerker en villet krig, designet i forkant.)

Det er et uttrykk som heter:

"Store ord og fleske-fett står ikke fast i strupen."

Det sklir rett ned.

kvalmt

Jens tar kaka med i kronologisk rekkefølge at NATO må bli grønnere, at Sentralbanken må bli grønn og what war we will do.

--

Børsene og olja går nå uten mål og mening og bare venter på at det nye mediebildet blir satt slik at det kan falle.

Redigert 19.08.2022 kl 15:27 Du må logge inn for å svare
Hugoil
19.08.2022 kl 22:12 17837

OSEBX sluttet med formert BEAR HANGING MAN i ukechartet.
Negativ divergens i times og 4timerschartet i august.
Uttoppingen kan skje rolig/glidende eller mer volatilt. I siste tilfelle er det likevel en relativt stor sannsynlighet for at onsdag 31. august vil slutte ganske rett i underkant av 1253. At det må bli under er det relativt stor sannsynlighet for, siden markedets intelligens (eller bare de største pengene) vil søke dette for å unngå konflikt i candlestick-signaler på månedsbasis. September starter med nedgang, korreksjon og relativt stor mulighet for utover høsten å bli kalt krakk, med bunning første-andre uka november - før eller etter mellomvalget i USA 8. nov., alt etter hvor dramtisk det blir.

Hva som ikke er nevnt før om olja, er at 3,5mnd HS salgssignal er avgitt og testes siste uker/neste. Prismål 65.

seriekorrelasjon/tankskip
Redigert 19.08.2022 kl 22:16 Du må logge inn for å svare
sisterx
20.08.2022 kl 15:01 17738

Dette er interessant; Saudi-Arabia har importert mye olje fra Russland, se siste avsnitt i FA artikkel, der vi kan lese: "Hittil i år har Kina importert 48,45 millioner tonn olje fra Russland, opp 4,4 prosent fra samme periode året før. Det er likevel Saudi-Arabia som har importert mest olje til «Midtens rike» i år, med 49,84 millioner tonn."

Er det vanlig at Saudi-Arabia er stor-importør av russisk olje også i "normal-år"? - I år der EU/Europa ikke sanksjonerer Russland? Vil den importerte oljen finner veien til Europa (og kan legge mindre press på oljeprisen fremover....)? Det er et uttalt ønske at Saudi-Arabia skal eksportere mer olje til Europa. Biden var nettopp på besøk i landet. Det er mellom-valg i høst i USA (første uken i november).

Det vil være bra for økonomien verden rundt (med noen uttak)* om oljeprisen skulle falle/ikke øke og bli værende på et høyt "ikke bærekraftig" nivå. Det vil få inflasjonen ned, blant mye annet.

https://finansavisen.no/nyheter/utenriks/2022/08/20/7916681/russiske-rabatter-gir-kinesisk-handel?internal_source=sistenytt

https://e24.no/naeringsliv/i/34l7wA/kina-trapper-opp-energiimport-fra-russland

* gammel artikkel, fra 7. august 2015, men interessant nok i disse tider der alt har blitt veldig forskjellig fra den gang;
https://e24.no/olje-og-energi/i/3j8wge/oljerikdommen-til-saudi-arabia-skrumper

Det meste er i bevegelse, alltid.
jess23
20.08.2022 kl 16:13 17705

Dette er jo selvfølgelig en skrivefeil i FA, som jeg tror de fleste skjønte. Bytt ut importert med eksportert.
sisterx
20.08.2022 kl 18:26 17674

Ja, det står feil i overskriften, og det forstod jo sikkert alle var en skrivefeil, jeg også. Jeg påpekte at det var tekstens siste avsnitt. Saudi-Arabia har importert mye olje fra Russland. Mitt spørsmål var om de pleier å gjøre det? Og jeg tenker at det kan ha konsekvenser for oljeprisen
jess23
20.08.2022 kl 20:03 17640

Forstår ikke helt hva du mener...
Skrivefeilen jeg påpekte er i siste avsnittet. Det står i artikkelen: "Det er likevel Saudi-Arabia som har importert mest olje til «Midtens rike» i år, med 49,84 millioner tonn."
Her skal det stå: Det er likevel Saudi-Arabia som har eksportert mest olje til «Midtens rike»(Kina) i år, med 49,84 millioner tonn.
sisterx
20.08.2022 kl 20:37 17616

Ok, skjønner. Jeg "beit på", men fant det rart, det skal sies. Skrivefeil både her og der i artikkelen, da. Jaja. Bra det var skrivefeil.
Hugoil
23.08.2022 kl 11:04 17431

Det var ikke så lett å forstå morgenens børskommentar til Finansavisen, basert på intervju/morgenrapport med/fra Roger Berntsen. Og det er nok som Berntsen sier, ikke så lett å forstå OPEC heller - ihvertfall hvis man ser uttalelsene opp mot oljeprisen.

Fra trådstarten så har olja tatt en halv døds, mens EQNR/OSEBX har steget. 4% oljefall 29. juli hadde ingen innvirkning på børsen, selv om fallet var starten på halv-dødsen. Det indikerer økning av utlendigers andel på OSEBX på ellers lave/fallende volumer, mao. en viss pleie/manipulering/tuning for set-up med iverksettelse rundt 4. sep.. (Det meste har falt selv om oljeaksjene har kunnet øke pga. tidens superprofitt - men også den effekten når implodering, særlig om den utnyttes i tuningen).

Er det tuning? Tjaa, flere ting kan tyde på det. Dagens børsoppgang (hvordan er volumutviklingen for OSEBX?) tilskrives 4,5% oljeprisoppgang etter et nesten ditto kortvarig oljeprisfall før OSEBXs stengetid i går - som børsen bare falt nesten tilbake på. Oljeprisen er mao. tilbake til nivået den hadde i går og i forgårs. Likevel oppnås overskrifter som dette i dag: https://imgur.com/vsYGwUy
..., mens det altså ble ingen overskrift av 4%fallet kl.09blank 29. juli - et fall som vedvarte, også dagene deretter - mens OSEBX steg.
Så tuningen kan være for å bringe aksjemarkedet og olja i tilstrekkelig samme synch, i påvente av et tilstrekkelig mediebilde for nedtur. (For at gårsdagens oljeprisoppgang - som altså var var en netto liten oppgang - skulle nå mediebildet, så måtte det kobles til noen uforståelige OPEC-uttalelser; som igjen kan skyldes:
– Ekstrem volatilitet og mangel på likviditet betyr at terminprisene stadig blir mer frakoblet fra fundamentale forhold, sa bin Salman til nettstedet.
https://finansavisen.no/nyheter/energi/2022/08/23/7917515/analytiker-en-av-de-storste-truslene-for-kollaps-i-oljeprisen)

[Forøvrig ikke mye Kina i mediebildet, særlig ikke om økonomi/finans. Har hatt litt august2015 følelse i år. Den gang devaluerte Kina og det ble et kortvarig krakk i vesten. For vel en uke siden satte Kina ned renta, etter at de har solgt ikke veldig mye, men endel US obligasjoner. Jo mindre tillit Kina har til USA, dess mer vil de selge. Dollaren skal/har jo da blitt (delvis?) vekslet til yuan (kanskje også rubel?) med styrking av yuanen som følge. Så rentenedsettelsen har en viss devaluerende virkning. Som nevnt tidlgiere, gav gjennomførte US-obligasjonssalg mer dollar i markedet - med mulig US renteøkning også som følge. Så disse renteøkningene for å bekjempe inflasjon er et veldig sløvt verktøy og nok en smekk på forbrukerenes blanke messing - både i USA og i Norge. Og så skal staten igjen komme med støttetiltak for å døyve deres egen dårlige, degenererte politikk. Det politiske Norge må passe seg for ikke å bli en stat på attføringstiltak, det får holde med 250.000 personer. Anbefaler å holde seg både oppdatert og lese gamle innlegg på Armstrong-tråden.]

Benytter samtidig anledningen til å anbefale tråden med ticker MEDIA. Den bør du være rask til å lese ved oppdateringer, da det hender at Finansavisen er ute og sletter innlegg i ytringsfrihetens redefinerte navn. Mi lige det ikkje.
Redigert 23.08.2022 kl 11:40 Du må logge inn for å svare
Hugoil
25.08.2022 kl 17:05 17407

Synd, nå er MEDIA-tråden også slettet - i ytringsfrihetens redefinerte navn.

Det har gått inflasjon også i perfekte stormer, hvorfor?:
--
Den perfekte storm
Av alle konsulentbransjens disipliner i Norden er det ingen som opplever en vekst som de som jobber med cybersikkerhet. – Vi ser en perfekt storm under oppseiling, sier bransjeaktør.
https://kapital.no/karriere/jobb/2022/08/18/7893855/cyberkrim-konsulenter-greier-ikke-a-ta-unna-voldsom-ettersporsel
Redigert 25.08.2022 kl 17:07 Du må logge inn for å svare
Hugoil
26.08.2022 kl 16:13 17423

Da ser set-upen - eller skal vi si den perfekte stormen?? - for aksjemarkedene ut til å være synchet med olja - som avga salgssignal 3dHS - etter å ha vendt opp noen dager fra nivå som hadde to tomme lommer av nivåer under seg. Det ble for drastisk å ta det ut på direkten da, men kan starte neste uke. Til og med EQNR har blitt pushet opp til å formere candlestick salgssignale bear 3 gaps up. Hvordan har årets relative sommervolum på børsen vært? Trolig lavt og dermed med større andel utlendinger. amerikanerene som de værste som vanlig både her og der. Men hvem er egentlig amerikanerene i dette henseendet...?

For OSEBX avgis nå en 3dHS som er en mikrolik/fraktal av det lange snaut årlige (begge med DT tom hode). Tilsvarende uhygge for US-indeksene.


Det er jo slik i USA at sentralbanken FED er ikke statlig, den er privateid. Historisk har den kommet mer og mer i spagat med staten/føderasjonen siste knappe 130 år fra JPMorgan himself. Særlig ille har det vært fom. korona-furora. det grønne skiftet og proxykrigen USA-Russland via Ukraina med all statlig støtte som gis på bekostning av budjsetter og kommende skatteinnkreving. Disse halvgale politikerene må FED hanskes med, dog er FED medskyldig i form av å være de største pengene og dermed infiltrert i US-politikk.
Saken er at renten neppe kan bringe inflasjonen ned, men mest bare redusere gjeldsberget statene har bygget opp, særlig siste 2 -3 år - til ulempe for middel- og underklassen. Så sånn sett ser dere statene kan drive og dope ikke bare pasientene - som tidligere var bankene og nå sentralbankene - men også folket til å lulle dem inn i at "dette er noe som skjer nå og det er viktig og nødvendig" - eureka: så har de "berettiget" og opprettholdt sin posisjon, disse yrkespolitikerene - og deres allierte, den uformelle makten i form av de største pengene.
Redigert 26.08.2022 kl 16:38 Du må logge inn for å svare
Hugoil
30.08.2022 kl 10:24 17304

Olja haler det ut og gikk opp til taket i en kortere stigende trend - hvor den nå er i taket og det er også videre opp 1 tom lomme oppover som den neppe vil ta ut for å unngå å ødelegge børsenes skjema for nedgang. Olja går derfor trolig tilbake til 98 for å opprettholde "sine valgmuligheter", evt. max 108-9 i neste uke.

Se her så overrasket media er:

"
Han påpeker at nedturen på verdens børser, inkludert de amerikanske, fortsatte mandag.

«Mange investorer ble overrasket over signalene som Fed sjef Jerome Powell ga i forbindelse med det årlige møte i Jackson Hole fredag, der han uttrykte stor villighet til å stramme renteskruen videre for å dempe inflasjonen fremover. Inflasjonen har løpt løpsk etter to år med null-rentepolitikk i forbindelse med pandemien», skriver analytikeren.

På børsen i New York var investorene fremdeles skremt etter talen til Fed-sjef Jerome Powell på sentralbanksamlingen i Jackson Hole på fredag.
"
https://www.finansavisen.no/nyheter/borsoppdatering/2022/08/30/7921587/dette-vil-pavirke-oslo-bors-tirsdag
Hugoil
31.08.2022 kl 11:11 17239

Her går det unna, men nå har vi en midlertidig bunn på 95,6. Tidligere (hoved-)forløp opprettholdes. Kan få 88 om 1 uke, hvilket er dobbelt så sannsynlig som den andre "valgmuligheten" ovenfornevnt til 108.
Redigert 31.08.2022 kl 11:24 Du må logge inn for å svare
Anywhere
31.08.2022 kl 12:27 17209

Synes olje viser dødsing og rakett-tilstander med en vekselvirkning som får råvaren til å se ut som en 10xgearet opsjon på en eller annen lav-likvid vare.
Fra i går på denne tiden er vi ned 10 dollar, ikke uvesentlig høyt på listen over de største absolutte oljefall i historien på et døgn.
Likevel er det omtrent bare et skuldertrekk på markeder og nyhetsmedium??

I krig og kjærlighet er alt tillatt, og normalisert. Det er vel det vi ser om dagen??
Hugoil
31.08.2022 kl 16:36 17187

Det er mulig oljeanalytiker Shieldrup har fått med seg en snakkis om Saudi-Arabia som ønsket oljeprisen opp 20dollar. I tillegg var det en igangsettelse av en offensiv i Ukr4aina i de dager. Litt "må" jo den krigen fortsatt få påvirke. Men det tekniske tilsa ned, inkl. det avtagende volumet på oppturen og det økende volumet i dag.

Noen som har en link til volumet på OSEBX, gjerne fordelt over dagen?
Hugoil
05.09.2022 kl 00:31 17045

Er dette de eneste kurvene med volum for OSLO BØRS?
https://www.investtech.com/se/market.php?MarketID=1&product=0

Tror vi på det ca 15% stigende volumet i oppgangen i august fram til indeksens toppntering for august? Ser merkelig ut.
https://www.investtech.com/se/market.php?CompanyID=100001
Hugoil
07.09.2022 kl 20:27 16838

God morgen!

Da er vi der, 88. Se strømtråden for lettere saker enn å spå oljeprisen.

great reset

new world order

biden build back better

--

Dere ser innleggene på STRØMPRIS-tråden fortsatt, men nå har trådstarter utestengt meg (ikke adm altså)/bedt meg om å be om tilgang til å skrive på tråden hans (slette innlegg kan han ikke) - kanskje fordi det lenger opp på den går klart fram at vi er endel uenige om Ukraina-krigens istandkomme (for at dere skal se/forstå synet der, så er vi avhengig av at Finansavisen endrer tilbake sitt redefinerte syn på ytringsfrihet og demokrati - som muliggjorde deres sletting av 3-4 tråder; en type sletting o0gså strømtrådstarteren JBJB ble utsatt for i fjor med sin første strømtråd, heia great reset altså). Er det da jeg skal dra fram splittelse-kortet til Jona, Erna og energiministeren??

Vel,se det siste innlegget på strømpristråden og sammenhold med at Goldman Sachs i god tid før korona-furora og strømkrisen kjøpte av børs Hoegh LNG som er verdensledende på gassifiseringsskip for LNG gass-salg:

https://www.marketscreener.com › quote › stock › HOEGH-LNG-HOLDINGS-LTD-8357090 › company
HÖEGH LNG HOLDINGS LTD. - MarketScreener.com
May 25, 2021Hoegh LNG Holdings Ltd is a Bermuda-based company. The Company develops, owns and operates floating liquefied natural gas (LNG) import terminals. It is engaged in providing the crucial energy infrastructure that connects geographically diverse markets to the global LNG trade. It serves clients throughout Bermuda.
--


Og GS nå i juli: https://www.goldmansachs.com/insights/pages/how-europe-can-replace-russian-gas-and-still-achieve-its-net-zero-emissions.html
Her markedsfører de nettopp sin investering i Hoegh.

great reset - antagelig kommer GS til å årlig tjene det dobbelte av hva Hoegh LNG selv tjente før oppkjøpet..


https://imgur.com/TUwgIYG
Høyesterett har tatt saken. Jeg sier som Romy:
--
Storebrand har per i dag 16,5 millioner norske kroner investert i Eolus Vind på Øyfjellet.

De sier at denne dommen har fått betydning for hvordan de vurderer utbygginga på Øyfjellet. «En rettferdig overgang til en karbonnøytral økonomi vil kreve investeringer i fornybar energi, men slike investeringer må også respektere urfolks og andre sårbare gruppers rettigheter», skriver Jan Erik Saugestad, direktøren for Storebrands kapitalforvaltning, i rapporten.

Motvind skriver på sine sider:

«Mens Storebrand tar et steg i riktig retning, viser Olje- og energidepartementet liten vilje til handling. Det er alvorlig, med tanke på at man kanskje står over det største tillitsbruddet og samerettslige oppgjøret i samisk-norsk historie siden Alta-saken. Om knapt et år skal Jillen Njaarke møte Eolus Vind i Helgeland Tingrett, og spørsmålet om konsesjonens gyldighet kan versere i rettssystemet i flere år framover – slik som i Fosen-saken.»


Vindkraftutbygginga i reindriftsområder i Norge har fått internasjonal oppmerksomhet og The Guardian skrev om dette den 18. januar 2021. I artikkelen «Sámi reindeer herders file lawsuit against Norway windfarm» skriver de om hvordan norske myndigheters «grønne skifte» truer «territorial and cultural rights», territoriale og kulturelle rettigheter

Vi trenger i utgangspunktet ikke utbygging av vindkraftverk i Norge. Vi er og har vært mer enn selvforsynt med strøm i over ti år. Strømprissjokket vi opplever nå skyldes derfor ikke mangel på strøm, men at Statnett har bygd kabler til høyprisområdene Tyskland og England. Vindkraftverk vil ikke gi oss lavere strømpriser, de vil bare gi oss en rasert natur.

Vi må ut av EUs energiunion, men dette vil vi ikke snakke om i Norge da dette utfordrer EØS-avtalen.
--


Det svarte gull https://imgur.com/jkTiqsl
eller gass gass gass!
Redigert 07.09.2022 kl 23:04 Du må logge inn for å svare
Hugoil
08.09.2022 kl 14:06 16798

Alle må få med seg Goldman Sachs sitt kjøp av puslebrikken Hoegh LNG ovenfor.

Jens: "What war we will do" Jo, den som gagner "våre" investeringer og grønne skifte slik at vi fortsatt kan ha noe selvvaløriserende (se eget artikkelinnlegg Armstrong-tråden) gevinst - på bekostning av østen og våre egne små landsmenn/forbrukerene. Men da har vi jo gjort et grep som gjør at vi fortsatt kan sitte med den formelle makten (og den uformelle - de største pengene, sleipe og grådige som de er med vaksiner og våpen - egentlig ondskap for å holde seg flytende).
Dette er temaet replikkene dreier seg om i realpolitikkens filminnspilling. (Natos egen status-/strategirapport inneholdt vel 4 tema, hvor det siste mer virket som et gigantisk teknologisk business-prosjekt. Nato soper inn medlemsavgifter, rett nok bidrar USA mer enn sin pro-rata - men så tar de ut mer også til sin egen industri og taktiske internasjonale disponering.)

Vel, hvor går olja vi nå videre etter 88?
Det lange HSet er nå tydelig nok avgitt, men vil trolig bli testet med oppgang til 93-94 den 13-14. sep. før det setter nedover igjen. Stor volatilitet 16. og 19. sep er D-dag/ny epoke også for børsen. OSEBX bare falt glatt gjennom 50,100 og 200 dags snittene. Snittene lå ganske samlet. Råttent som ondskapen. Politikerene og den uformelle makten har rotet det til i ubermaksimeringen av marked og profitt for å ho0lde seg flytende. Nå begynner de å streke opp regulerigner og bortgang fra markedsmaksimeringen - når det passer dem og sine egne redningsforsøk. Tilliten er dalende som aksjekursene. Dollar styrkes relativt og olja faller på styrket dollar sammen med reguleringen/oppsplittingen av markeder.
Så skal vi ikke glemme at det ser riski ut for demokratene inn mot mellomvalget i nov. Bla. pga. Biden-crime filmen og fordi Trump fikk oppnevnt en egen master for å gjennomgå det FBI sier de har funnet:
What was on those tapes was enough to send many in New York to prison for 20 years+ admitting to even bribing Russian officials to recall Platinum for a trade. Hence, the REAL significance of a Special Master is he will now review what the FBI actually took and there will have to be a real live inventory. That was a MAJOR victory. It will also open the door to exposing the validity of the entire search. When Judge McKenna was trying to protect me and order the government to explain what I was even being charged with, the government had him removed from my case so they did not have to answer and put in a pro-government judge who would do as they told him. They sealed the record so I have no idea what even the arguments were to remove the judge.

Trust me. In a high-profile case, the judge does as they are told. For Trump to with this motion for a Special Master, in a normal case, that is one in a million. This has led to such a risk of major civil discord, I believe the Judge had no choice. She was ALSO not the magistrate, assistant to a judge basically, who granted the search. A magistrate could not hold a trial. They are the lower level people who grant bank of will rubber-stamp a search warrant as took place here.

Additionally, if she denied the Special Master, Trump would have appealed and p[probably could have been at the Supreme Court before the election. Even MORE significant, this was granted on a HOLIDAY – meaning this was the emergency judge delivering this opinion.


65% sannsynlig at OSEBX skal ned og teste 200ukerssnittet rundt 1000.
Redigert 08.09.2022 kl 14:14 Du må logge inn for å svare
Hugoil
09.09.2022 kl 13:35 16833

OSEBX i dag uten mål og mening.

Oi: fra DNB: "Equinor stengte i går på NOK 354.10 pr aksje og her har vi en kjøpsanbefaling med et kursmål på NOK 525 pr aksje."
Dette minte meg på kursmålet på Norwegian i hine hårde dager.
Er det noen som husker hva artikkelen "Derfor skal du ikke vettlegge analytikerenes kursmål" gikk ut på?


Et eksempel på en patetisk, liten puslespillbrikke:
--
MELTWATER: Apropos harde kursmålskutt så må man vel si at Pareto massakrerer kursmålet når de reduserer fra NOK 40 til NOK 8. Aksjen nedgraderes også fra kjøp til hold. Var Pareto blant tilretteleggerne når selskapet gikk på børs i 2020 til kurs NOK 43,5? Pussig nok, ja.
--

Pussig, det finnes store også.

chuck it
Redigert 09.09.2022 kl 14:12 Du må logge inn for å svare
Hugoil
14.09.2022 kl 10:45 16669

FA:
Nordea: Dette er ikke normale forhold
Vanligvis skyldes renteoppgang sterk BNP-vekst, men slik er det ikke nå. Seniorstrateg Joachim Bernhardsen er følgelig nøytral til bankaksjer.
Publisert 12. sep. 2022 kl. 08.43
Lesetid: 2 minutter

UTLÅNSTAPENE KAN ØKE: Kombinasjonen av renteoppgang og svakere økonomisk vekst kan føre til at flere bankkunder misligholder sine lån, ifølge Nordea-strateg Joachim Bernhardsen.


Fare for økte mislighold

Ifølge Bernhardsen trues børsutviklingen for tiden mest av frykt for tiltagende inflasjon og enda høyere renter.

I motsetning til mange andre strateger er han ikke skråsikker på at bankaksjer vil gi meravkastning i det gjeldende klimaet.

– Historisk har finanssektoren gjort det bra i perioder med renteoppgang, men i dag stiger rentene samtidig som veksten avtar, og det øker faren for blant annet mislighold av gjeld, påpeker han. >han tenker nok mest på banksektoren her<

– Dermed kan koblingen mellom renteøkning og finansaksjenes avkastning være brutt.


Er vanskelig å navigere

Bernhardsen synes generelt at kombinasjonen av høyere renter, svakere vekst og resesjonsfrykt gjør det ekstra vanskelig å navigere finansmarkedet.

– Vanligvis stiger rentene fordi det er god vekst, men nå stiger de som følge av høy inflasjon, sier han.

– Sentralbankene bryr seg mindre om at veksten blir svak, noe som understøtter argumentet om å vri porteføljen i en defensiv retning.

I Nordeas hovedscenario vil de lange rentene stige noe mer, men banken tror ikke at oppgangstakten blir på langt nær like høy som hittil i år.
--


"– Vanligvis stiger rentene fordi det er god vekst, men nå stiger de som følge av høy inflasjon, sier han."

>De har laget et bakvendtland (-verden) for oss). Maria Moræus Hansen sier det som det er på dagens Morgenrapport med FA-sending kl. ca 0929 inn i Paretos Oljekonferanse - "krigen i Ukraina er en energikrig mellom Vesten og Russland".
Det tar som regel 1 år før media begynner å nærme seg sannheten med ordene (litt for at man skal ha skoene på noenlunde tørr grunn - etter at pandemi, krig og sånt har gått ok inn i folkets bevissthet - se tråden om Er aksjekursen en FILMINNSPILLING?).

Men, er dette kalrert på høyere hold?:
– ESB har ikke peiling
ESBs rosenrøde estimater er ikke troverdige, mener Ole André Kjennerud, DNB Markets. – Se heller på risikoen enn på estimatene.
https://www.finansavisen.no/nyheter/makro/2022/09/14/7929165/esb-har-ikke-peiling
Redigert 14.09.2022 kl 10:58 Du må logge inn for å svare
Hugoil
22.09.2022 kl 15:37 16474

Hvordan er det mulig? Hvorfor har man pumpet så mye narkotika inn i økonomien/pasienten??:
--
"
Massiv økning i gjeldsproblemer: – Det kommer et krakk i gjeld
– Mange høytlønnede er maks belånte eller overbelånte, med boliger til 10 og 15 millioner. Slik var det ikke før. Dette blir en gamechanger, sier gjeldsrådgiver.
"
--

Det var da veldig. Leser han HO? https://www.finansavisen.no/nyheter/finans/2022/09/16/7930993/hermanrud-varsler-krakk-det-smeller-na
Det var sist fredag og rett før denne trådens bebudede mandag 19. sep. med intradag oljeprisfallet fra 92,5 til 88,5.

I dag er "Røkkes oljeanalytiker" referert i den etterhvert ganske så blogg-stylede avisen DN referert med størst sannsynlighet for oppside i oljeprisen som innertier. Hvilket tidsvindu?

Olja skal i det nærmeste ned til kritiske1 linjen 89 blank og så, etter litt villrede, til den enda mer krtisk2 linjen 87,7 - så litt tjooghei i 89-90 før 85 rundt månedsskiftet.
Redigert 22.09.2022 kl 16:25 Du må logge inn for å svare
Hugoil
22.09.2022 kl 20:57 16438

Hammer i Arctic tror også på oppgang for olja. Går det som flertallet forventer..?;)

"Egentlig en miniskandale" sier Rytman i SMB Norge om statens strømstøtte. Selvfølgelig er det det, det er større enn en stor skandale det der komplottet med Nordstream2 som Tyskland/USA ikke ville ta i bruk og så den USA-drevede framprovoserte "nedstengingen" (vil ikke betale i rubler) av Nordstream1, alt for USA/Vestens profitt til ulempe og miniskandale for SMB bedrifter mm.

Og så denne skandalebaserte koronakrigsrenta; heldigvis kommer det makroøkonomer som nå spør om riktigheten av denne mulig forbigående tilbudsdrevede prisøkningen I gamle dager, mens man var nyktern, så satte man opp renten når økonomien gikk (for) godt, dvs. etterspørselsdrevet. Men redningsaksjonen av formell/yrkespolitikere/Leviathan og uformell makt (de aller rikeste) med koronafuroren og den stimulerte stedfortrederkrigen skal de tyne på verden. På tide å syne korta. De er jo så godt som det, keiseren er uten klær - se også Armstrong-tråden.
Redigert 22.09.2022 kl 20:57 Du må logge inn for å svare