Gjør OLJE & BØRS seg klar til å DØDSE ?


De har stått der oppe i hele dag.
Redigert 02.10.2022 kl 20:53 Du må logge inn for å svare
Hugoil
22.11.2023 kl 21:03 9500

Indeksene har lagt seg så bear så de kan oppunder denne thanksgivingen (sjekk tidligere årene på tråden + 17 dagers drøyingen offentliggjøringen av den nye koronavarianten 2021 til denne inneklemte fridagen for å profitere mest mulig på det legen som fant viruset sa var et relativt ufarlig virus).

Olja ligger klar den og, men mindre overbevisende bear enn indexene, særlig etter dagens jojo. Men en puff ned til 75-73 burde være bra for profittens skyld, mest via aksjemarkedene. Tar ikke jahvlene dette denne gangen, så er de i dypere shit enn før - og det er forsåvidt etter skjema med redusert tillit til det offentlige.
Hugoil
26.11.2023 kl 22:06 9095

Man gjør lurt i å være orientert om hva ikke politisk korrekte analytikere mener, de er mest uavhengige og dermed frie til å ...analysere.
Hva er det de andre analytikerene gjør da?

Hva var det politikerene gjorde feil fram mot finanskrisa?
Steno Signals #75 - The 2007/2008 playbook is useful again
The “soft landing” narrative has gained material momentum in the mainstream coverage ahead of 2024, which is a clear risk to the outlook. It always looks like a soft landing until the nosedive.

ANDREASSTENOLARSEN
26. NOV. 2023
∙ PAID
Happy Sunday and welcome to our weekly flagship editorial.

The soft landing narrative has seen material tailwinds over the past 6-8 weeks, while the recession narrative is fading fast. This is the first prerequisite for an actual recession as a recession never arrives when everyone plans for one. A surprise effect is typically needed to push the economy into recession and the conditions for decision making are now much more complacent than just a quarter or two ago.

The main-stream economic coverage has also shifted from recession to soft landing swiftly, which is something we typically see ahead of actual recessions. Therefore it is our chart of the week, which reminds us of the 2007/2008 playbook.

As per usual, we go through each macro asset class with a couple of KEY highlights from our model package. Let’s get to the details.

Conclusions up front:
- The ECB needs to cut by 200bps more than the Fed in 2024
- EUR-flation is likely to drop below target before USD-flation
- The USD is oversold
- Energy and commodities can be traded tactically but not structurally
- No reason to turn net bearish on risk yet


Hva er det politikerene har gjort feil denne gangen?
(Les om det på trådene.)
Redigert 26.11.2023 kl 22:07 Du må logge inn for å svare
Hugoil
28.11.2023 kl 09:41 8909

Mandag 18/12

Fre 29/12 Et express-case er olja rett under 60 fre/man/tirs. (så en korr til 65 kanskje 74 for videre ned ihht. caset for det 3 årige HS) Hvordan blir været, langtidsvarselet, som de har sluttet å gi 3mnd fram. (Vi har flere kulderekorder i nov, ihvf. på flere 10-år. Det indikerer en kald vinter og lav sannsynlighet for expresscaset som mest har teknisk gravitasjon. Tross alt har vi satt fyr på kloden, den brenner og kanskje er vinteren slutt på nyttårsaften. Eller krigen.)

Tirs 8/1


Nato er Ukraina-trøtt, står det. Kanskje de er Kina-kåt. Det er presidentvalg i USA neste år og det hadde kanskje vært best å kunne avlyse det (med krig som unnskyldning) så Biden kan bli sittende så man får build back better i fred og ro (med helst krig som et av verktøyene)

https://www.armstrongeconomics.com/international-news/ukraine/ukraine-cannot-win/
Redigert 28.11.2023 kl 10:28 Du må logge inn for å svare
Hugoil
28.11.2023 kl 16:18 8871

Det forventes et litt varmere enn normalt Europa for desember, mens et litt mer enn litt kaldere enn normalt Norden for desember (avlest fra figuren helt til slutt nedenfor):

"
Kald start på vinteren – hvorfor, og vil det vare?

Erik Kolstad

Nov 28

Denne uken har begynt kaldt, og det ser ut til å holde seg kaldt ut i neste uke også. Her er for eksempel det oppdaterte treukersvarselet for Oslo fra Yr:


Det ser også kaldt ut i resten av landet. Her er et kart som sammenfatter prognosene fra ECMWF for neste uke, de samme prognosene som Yr sitt treukersvarsel bygger på:


Bildet viser et gjennomsnitt av 100 prognoser som ble laget i går, og enheten er avvik i grader fra et gjennomsnittsklima for samme tid på året over de siste 20 år. Klikk på bildet for å komme til nettsiden der disse varslene ligger. Det går da an å bla seg fremover i tid. Uken etter, altså den som starter 11. desember, ser foreløpig kald ut i den nordlige delen av landet vårt. Men, det kan hende kulden holder taket i Sør-Norge også.

Når det er skikkelig kaldt om vinteren, henger det ofte sammen med det som skjer i stratosfæren, fra ca. 15 km over oss og videre oppover. Her er et bilde som viser den gjennomsnittlige vindstyrken på vestavindene om vinteren, fra bakken til høyt oppe i stratosfæren (kilde: ECMWF):


Enheten langs y-aksen er hPa, som er et mål på lufttrykket. 10 hPa er ca. 30 km over bakken. Langs x-aksen finner vi breddegraden. Vi ser at det er et område med kraftig vind over Sør-Norge (ca. 60 grader nord). Noen ganger er vindstyrken høyere enn normalt, andre ganger er den svakere enn normalt. Dette påvirker været vårt.

Kort sagt er det slik at når vinden i stratosfæren over 60 grader nord er svak, så føres det færre lavtrykk inn mot kysten vår fra Nord-Atlanteren. Da går vi inn et regime med kald, østlig vind, som vi opplever denne uken. Blant de andre kjente periodene med en slik værtype er det mange som husker den kalde vinteren 2009/2010.

I det motsatte tilfellet, når vinden i stratosfæren er sterkere enn normalt, opplever vi gjerne at det kommer flere lavtrykk inn mot kysten vår enn i en normalsituasjon. Da har vi en værtype med vind og fuktig vind inn fra vest og sørvest, mye nedbør, og stort sett milde temperaturer.

Grafen under viser det nyeste varselet for vindstyrken på 10 hPa og 60 grader nord (klikk på bildet for å se den nyeste prognosen til enhver tid). De blå kurvene viser hvert av de 100 varslene som ble produsert av ECMWF i går. Den tykke blå kurven viser gjennomsnittet av alle disse varslene.


Vi ser at vindstyrken akkurat nå er litt høyere enn normalen (den tykke røde kurven), men at prognosene indikerer at vindstyrken de neste ukene kommer til å svekkes. Det er til og med noen enkeltprognoser som går under 0 m/s, det vil si at vinden snur fra vestlig til østlig. Slike hendelser kalles brå stratosfæriske oppvarminger.

Det er ofte slik at vi i Nord-Europa opplever en kald værsituasjon før vinden svekkes i stratosfæren. I tillegg er det økt sannsynlighet for kaldt vær etter at vinden svekkes. I sum er prognosen over en indikasjon på at været kan holde seg kaldt i flere uker fremover.

Et annet nyttig produkt er varslene for værtyper. I Europa opererer vi som oftest med fire distinkte værtyper. Disse er beskrevet av Simon Lee på denne siden. Her er et bilde som han har laget og som viser hver av disse værtypene i form av lufttrykk, der røde farger indikerer høytrykk og blå farger lavtrykk:


Den vanligste værtypen er NAO+ (NAO står for North Atlantic Oscillation, eller den nordatlantiske svingning). Da er det lavtrykk rundt Island, og Norge opplever en mild og våt værtype. Denne værtypen knyttes gjerne til en sterk vind i stratosfæren.

Neste værtype er Scandinavian blocking, som beskriver et såkalt blokkerende høytrykk over Skandinavia. I dag (28. november), har vi en situasjon som minner litt om dette, og akkurat denne værtypen har en tendens til å opptre i dagene og ukene før vindene i stratosfæren svekkes.

Værtypen Atlantic ridge heter så fordi den har en høytrykksrygg midt i Nord-Atlanteren. I Norge merker vi dette ved at vi får en kald værtype med vind fra nord.

Den siste værtypen, NAO–, beskriver den negative fasen av NAO, og det er denne værtypen som gir oss sprengkulde med svak, kald og tørr vind fra øst. I ekstreme tilfeller blir vi tilført luft helt fra Sibir.

Her er det nyste værtype-varselet der de 100 prognosene fra ECMWF har blitt delt inn etter disse værtypene (klikk på bildet for å se den nyeste prognosen til enhver tid):


De nærmeste dagene skal vi altså være i værtypen NAO–, noe som rimer godt med de kalde langtidsvarslene. Utover i neste uke øker sannsynligheten for andre værtyper, og fra neste helg (9.–10. desember) og utover er det omtrent en tredjedels sjanse for NAO+, altså en mildere værtype.

Helt til slutt tar vi med et oppdatert langtidsvarsel for hele desember. Det er produsert av den amerikanske værtjenesten NCEP bygger på informasjon frem til 27. november. Her er prognosen for temperatur i form av avvik fra normalen for desember (klikk for å se oppdaterte prognoser til enhver tid):"
Prewia
28.11.2023 kl 16:29 8911

Oljan stiger fint i dag, men oljebolagen faller , rekordkyla i Sverige , kan bli riktigt hård vinter, de verkar 8nte oljehandlarna tro på, finns d3 billigare aktier än oljebolagen
Hugoil
28.11.2023 kl 17:38 8958

Masters of the universe, eller i det minste solsystemet, forskning er viktig ass:

https://inyheter.no/27/11/2023/store-kontraster-i-vgs-foremeldinger-skisesongen-krymper-bare-a-spenne-pa-skia/


Naturfilmene med David Attenburg i hovedstolen på søndagene etter Makta er fine, men er det så sikkert at "vi kan klare å snu utviklingen" som de sier så pk?
Ja da får saten jammen trykke opp mer penger å gi de so mtrekker seg fra vind konsesjonsrunden.
Og batterifabrikkene er fine sysselsettingstiltak de, med mange overkvalifiserte europeere som ellers vil finne det vanskelig å få jobb ihht. utdannelse/erfaring.
Jeg trenger å stusse håret.
Redigert 28.11.2023 kl 17:42 Du må logge inn for å svare
Hugoil
29.11.2023 kl 13:55 8820

Se Steno Signals over.

Forøvrig er det pratmakeri for i hovedsak å mele sin egen (formell makt/politikere og uformell makt/verdens største penger) kake:
--
"
HOLDER PUSTEN: Det går mot en myk landing for verdensøkonomien, kanskje, mener OECDs generalsekretær Mathias Cormann og sjeføkonom Clare Lombardelli.
"
https://www.finansavisen.no/makro/2023/11/29/8065010/oecd-myk-landing-kanskje
>Som bebudet på trådene for 2-3 år siden

--
More fuel to the 2007 = 2023 analogy
We are in many ways experiencing 2007 all over. The BoJ is considering a move on the policy rate, the ECB is in a hawkish denial, while the Fed is still the most sensible “pauser” of the three.
ANDREASSTENOLARSEN
NOV 28

“The following a small appetizer from our inst coverage at www.stenoresearch.com - please follow this link to find the full article (requires premium access)”

We have used the 2007 = 2023 analogy a few times already this year and we continue to find coincidental evidence that looks a lot like the emerging pressures built up in the quarters preceding the financial crisis.

The outcome of 2024 is still up in the air, but credit indicators do not look pretty ahead of next year when we combine the impulse in China, the US and the Euro area in an aggregate model and judging from the central bank behavior, we see a lot of similarities to 2007 across the BoJ, the Fed and the ECB.

Is this another recipe for disaster? Read the full analysis here..

“The above was a small appetizer from our inst coverage at www.stenoresearch.com - please follow this link to find the full article (requires premium access)”

Chart 1: The credit impulse ahead of 2024 looks recessionary
--

Dagens katteknipe mellom sentralbanker og den øvrige bedrifts- og samfunnsøkonomien:
https://www.marketwatch.com/story/why-bill-ackman-thinks-the-economy-will-need-a-fed-rate-cut-very-early-in-2024-94427190?mod=home-page
Hvem skal ta tapet og hvordan? Problematikken/dead-locken gir en stagflatorisk impuls - via en "must do" lavere rente H1 24, økt skattelegging (minst i USA) - men med fortsatt inflasjon i hovedsak. I sum et klima hvor det blir mindre interessant for bedrifter å investere. Det blir en type "Kina-effekten/globaliserings-effekten" dabber av. .slik at toskehauene/politikere må fortsette å skape nye "industrier" for å lappe på de dårlige effektene av mer eller mindre bevisst degenerert politikk.


Degenererte PK-ryttere:
https://www.finansavisen.no/industri/2023/11/28/8064364/freyr-toppenes-lukrative-sluttpakker


Dette er en uvitende ikke-sak. Chatgpt har en begrensning på 4000 ord input og det samme for output:
https://www.finansavisen.no/energi/2023/11/28/8064591/chatgpt-laget-motsatt-konklusjon-av-rystads-kjernekraftrapport
https://www.finansavisen.no/energi/2023/11/28/8064684/rystad-slar-tilbake-null-verdt

Hva som kan bli en stor sak er at den bebudede kjempe-emisjonen/IPO? for chatppt kan gi tidenes største boblede nedsalg og børskorreksjon generelt.
Les om tiden for lite selvvaløriserende prosjekter av Thomas Fazi på Armstrong-tråden, batterier inkl.
Med disse forsøkene på nye strømproduksjon øker også strømforbruket, ikke pga. opprinnelig etterspørsel - men pga. den forsøkte økningen. Dette er udugelige puter under armene. God gammeldags forbruksforståelse er det bærekraftige. Ikke flere opptinede innkjørsler og inngangspartier.
En hytte på fjellet, en hytte ved sjøen. Og så var det båten da, og brøytingen fram til hytta.
Så noe er det ved befolkningen og befolkningsveksten - med igangsatte migrasjonsstrømmer for å holde i-hjulene i gang i offentlig og privat sektors stadig mindre selvvaløriserende prosjekter. Deter litt som Dressmann, det er nok klær på lager, men det er ikke fullt på lageret. Så det kan fortsatt være en viss/rar lønnsomhet i å produsere for lager og avtagende etterspørsel. Nye konsuemnter avhjelper dwet, men gir følgeproblemer.
Degenererte formell og uformell makt pisser på seg under snøraset. De burde nedbemanne seg selv - ved å legge opp til mer direkte folkestyre og derved langsiktig sunnere beslutninger.


Fordelen med unoterte aksjer er at de er enda mer private - og dermed mindre utsatt for svikten i tillit til det offentlige. Disse aksjene er ikke børsnotert og like mye under grønn taksonomi svøpeen og terrorisering. Følgelig kan de forventes å få bedre overskudd og være bedre drevet ihht. sunt bondevett.
https://www.finansavisen.no/finans/2023/11/28/8064352/nicolai-tangen-unoterte-aksjer-kan-bli-en-klinkekule

Vi fikk rett i det der AP=H=1, stem SP, selv om finansministeren er en tomte - så må han jo få det samme voksenopplæringen som Kristin Halvorsen.

Politikk i Norge er vel omlag 50% politikk i utlandet, av ymse og mest dårlige grunner (bla. Støre på Gardermoen for å ta imot et fly med palestinske nordmenn, med Dagsrevyen i hælene). Denne andelen bør reduseres til halvparten, slik at begeret blir 3/4 fullt og kvaliteten innad i landet økes.
Redigert 29.11.2023 kl 14:25 Du må logge inn for å svare
Hugoil
02.12.2023 kl 13:32 8665

Bløffer i katteknipa https://www.marketwatch.com/story/dow-near-record-high-because-traders-are-calling-bluff-on-higher-for-longer-fed-bbe0b2a2?mod=home-page
og markedet syner løsning som i innlegget over.

Børsene ned neste uke (formert ukeBearHarami i går), opp uka deretter og så ned fom. fre. 15. (i sommer/høst har børsene likt å toppe "feilaktig" ut dagen før elelr på dagen etter FEDmøter) eller man. 18. Tipper denne nedgagne drar seg inn i jula og oppgang mot ATH for SP500 i januar, mao nyttårsrally framfor julerally. Dette kan også olja være med på, slik at det 3-årige HS ihvf. kan modnes/overmodnes(for å tas ut etter ny athSP i jan)) etter at kommende uke blir å stokke korta ned til 77,6 sammen med aksjemarkedet, for så opp neste uke til 80 og deretter ned til farlige 75 i romjula hvor de sensurerte langtidsvarslene for veret blir viktige - også for aksjemarkedet.
Men ingen kan nekte deg å se ut av vinduet (det er nesten 500 år siden innføringen av den gregorianske kalenderen og dermed har kalenderen nå skjevdriftet 3 dager siden da, sli kat vinter&vår kommer 3-4 dager tidligere + evt. en liten håndfull andre astronomiske sykluser som HO-forumadm slettet grønske-tråden med. De høytliggende jet-strømmene som værmeldingen på Dagsrevyen ikke nevner, men nevnt av Kolstad på værvarselet lenger opp og som svenskene gillar, kan meget vel være forrykket av ikke bare/heller endringer i magnetisk jordakse, forklarer det issmeltingen?? jaa det kan det, men det ødelegger jo et politisk virkemiddel "de" så sårt trenger - de blir omtrent som å betale avlat i mellomalderen og skremme med skjærsilden - du er syndig! Jeg mener ikke at vi kan ha menneskeskapte miljøkriser, men menneskeskapte klimakriser er nok overvurdering av oss som masters of the universe. Slik sløser og laller vi børt valgkamp etter valgkamp og politikk og systemer drifter for langt bort fra sundt bondevett i gata slik at tilliten til det offentlige ..fordamper) .
Oljeprisen siste 2 uker indikerer uten mål og mening (bortsett fra potensiell shortinndekking, har ikke sjekket, men sticksene ser litt midten av sep 22 hvoretter det ble reaction low for så oppgang et par måneder) ..en slik reaction low kan komme uken tom.fredag 15./mand18. i form av en relativ kraftig oppgang/volatilitet i starte nav uka hvoretter det vender ned fre/man og videre ned inn i romjula til farlige 75 - hvor vi får se an hjemmesnekrede langtidsvervarsler, delvis avlest av oljeprisen og aksemarkedene. Går de ned blir langtidsværvarslet mildt.
Redigert 02.12.2023 kl 14:26 Du må logge inn for å svare
Hugoil
11.12.2023 kl 09:30 8196

På tide å tenke på 2024?
https://www.armstrongeconomics.com/uncategorized/this-is-why-the-2024-election-will-never-be-accepted/
Ser dere likheter med Norge?

(Likhetene blir større dess mer det røres sammen til en gryte?
Og det skal liksom være oppskriften på å ...løse problemer.)

( https://www.armstrongeconomics.com/world-news/govt-incompetence/we-have-the-stupidest-people-in-government-in-history/ )
https://www.armstrongeconomics.com/international-news/ukraine/the-truth-always-surfaces/
Redigert 11.12.2023 kl 09:47 Du må logge inn for å svare
Hugoil
14.12.2023 kl 19:19 8030

Im from the govenrment, and Im here to help you:

https://www.armstrongeconomics.com/markets-by-sector/real_estate/get-ready-for-a-1986-repeat-of-a-real-estate-crash/

As always, the Democrat’s constant hunt to punish the rich with every breath they take caused the entire S&L crisis of the 1980s. The Democrats only see the money dangling in front of them and nothing else. They pushed through a landmark 1986 Tax Reform Act that reduced the top personal income tax rate from 50% to 28%. However, in a bitterly divided Congress, as usual, demanded a compromise and that the income tax cuts were to be paid for by raising the rate on capital gains from 20% to 28% and limiting the deductibility of real estate losses for passive investors. The braindead unintended consequences undermined the entire real estate market and took down the S&L Industry in the process.


A bill is now being introduced to Congress that will prohibit hedge funds and other institutional investors from buying single-family homes. What these people in Congress FAIL to ever understand, is that they will now eliminate that segment of buyers and create a one-way market. Prices will have to collapse as these investors will ONLY be able to sell to a mom-and-pop, and as we head into a recession from 2024 to 2028, this does not bode well for the blue states especially.

(The intent of the bill is to address the housing supply, which continues to dry up as prices have been climbing 20 percent since 2021. They believe that it is the low housing supply that is driving up prices, and they are pointing their finger at hedge funds to blame, like Blackrock. The bill’s sponsors are U.S. Senator Jeff Merkley (D-OR) and Representative Adam Smith (D-WA). )

Dere husker å hørt den i 2022-23 om at de måtte sette opp renta for å få ned aksjemarkedet og inflasjonen (skapt av konoa-fuurora + ukrig) - mao. at bedrifter og privatkonsumenter ikke skal ha det så godt (etter å ha foret de opp under koronaen og FED sa inflasjon er bare forbigående) . Nå skal de altså "få ned" eiendomsmarkedet og inflasjon ved en misforstått? lovendring som ekskluderer institusjonelle investorer fra å kjøpe boliger. Intensjonen høres god ut, men?
Begge deler (aksjemarked og eiendom) pimpet opp av samfunnsristingene korona-furora og Ukriana-krig som helikopter-penger for å "generere etterspørsel etter staten" og samtidig legge et fuktig ullteppe (egentlig sørpetrukken med penger) over den gryende sentralbankkrisa og det skakk-kjørte EU.
Så fikk jo disse ekskrementene folk til å miste tillit til det offentlige og alt som er privat stiger ytterligere.
Det viktigste er tross alt å sikre ETTERSPØRSELEN ETTER STATEN (formell makt) og de tørste pengene (formell makt) som går i to-spann med politikerene. Gentlemen agreementsene kan bli drøye for å få det til, se bare TRMED-tråden om hvordan degenerasjonen og ta-seg-til-rette-holdningene fortsetter. Kan saten, erna, ditt og datt; ja så kan saktens enhver deg og meg som måtte sitte på en tue kalt TRMED, TI-investor eller FA-forum (sistnevnte blitt litt bedre siden de ikke vil bli husket for godt i å drite på leggen, brenner det på dass?)

Korr/krakk i eiendoms-, aksje- og obligasjonsmarkedet H2/senhøstes 2024? Understøttes av Steno over og under.
Ihvertfall er det US presidentvalg 5. november 2024, kanskje.


Fed Watch - Are lower yields really what risk assets want?
Nothing comes for free, and a bull steepening of the yield curve is typically not great for risk assets. Will this time be different? Markets better hope so.
ANDREASSTENOLARSEN
DEC 14

***This is a snippet/appetizer from our FULL institutional coverage at www.stenoresearch.com***

Markets are pricing in heavy cuts for next year as inflation keeps coming in soft, making a soft landing the base case for the bulls, but everything comes at a price.

But how are assets likely to perform if the market narrative is correct and yields will indeed come down in a continued bull-steepening fashion, which in our view is the most likely scenario in H1 2024?

We have pulled out some of our cross-asset beta studies from our data-library to provide you with an overview of how assets perform during various yield curve regimes. Keep in mind that the bull-steepening regime historically has rhymed fairly well with recession, but markets are pricing in a substantial bull steepening of the curve - without a recession!

Let’s run through each asset class to see where to put your eggs if a bull-steepening of the yield curve continues into 2024. Prepare for loads of charts and data coupled with short and concise points!

Equities
Equities have historically performed relatively bad during bull-steepening regimes, as a bull-steepening of the yield curve historically has arrived together with a recession of some kind, which is clear based on the rolling betas in chart 1.b, with the beta turning very negative in 1990, 2000 and 2008.

Interestingly, S&P500’s rolling beta to a bull-steepening regime was barely ever positive until 2012-2013 when ZIRP took the stage and has fluctuated around 0-0.1 since, but we are now seeing a return towards 0 again, which could indicate that markets are not as excited about a bull-steepening as previously (or that the bull-steepening comes on the back of weak data).

If the market rally has to continue, you better hope for a bull flattener - and not a steepener.
"
Det er snakk om yield-kurven. Den blir jo mindre invertert og mindre fare for invertering. Men alt er relativt og noen ganger funker ikke tommelfingerregelene, særlig ikke i schizio-markedet satene har laget til for å redde seg.


Det gikk som ventet ut av katteknipen:
https://www.marketwatch.com/story/s-p-500-futures-rise-and-dow-set-for-new-record-on-fed-rate-cut-optimism-63e45810?mod=home-page


Og fler og fler leser Armstrong, som har sagt dette i klartekst med argumenter og med ref. til også Larry Summers potensielle blunders om det samme:
https://www.marketwatch.com/story/history-shows-even-the-fed-cant-really-predict-what-it-does-with-interest-rates-a-year-out-82592660?mod=home-page


tillit
Hugoil
15.12.2023 kl 12:29 7896

En etterhvert rødere Roger graver her litt i sakene/dybden:
https://www.nrk.no/ytring/nrks-okonomikommentator-bommer-1.16676979
(Analyse: "forskning viser" at vaksinen er 95% effektiv, bare spør Nakstad: https://www.finansavisen.no/makro/2023/12/15/8072371/dobbelt-norsk-inflasjonsproblem )

Graver man videre nedover og lengre enn det media kan drekke før bde må haste videre til neste dag, så kommer man ned på ting du kan tjene penger på i et mellomlangt perspektiv - som å kjøpe olje slik Oljefondet gjorde da olje var og skulle være politisk ukorrekt, naivt, forledende og bedragersk som det var for å få opp pengebruken på ...gode prosjekter, eh nei, det ble lite selv-valøriserende prosjekter (se Thomas Fazi sin artikkel på REPO-tråden) som stod igjen som såkalt beste alternativ (i hovedssak grønt som jo er sjefsfargen for narrativet kl. er 5 på 12 + noen andre hyperhypede enklere techlight som videokonferanse og coworking-property).
Graver du videre ned til bunns, og handler etter sannheten - så er det ikke åpenger å tjene siden du ikke går sammen med jahvel.
Derfor trives verden desverre med fordreininger. Og dette er den største og mest reelle miljø- og klimakrisen. Den ble skapt ved skapelsen av det hele, alt og alleh.
Så nå har du et tips til hva de fleste ikke vet, heller ikke de kristne - hva la navnet ditt helliges betyr.
Skal olja kunne rekke 60 i slutten av mars, så må den kjøre det meste av HSet fra senest månedsskiftet jan/feb.

"
momo
4

Tixis
1t
The Norwegian stock exchange has the reputation to be a « gentleman Club » ( the gentleman part, that was 100 years ago…), “Latin America politic” in a small scale and in this kind of system, you need “good puppets “ while the real power stays « quietly» in the shade, if there is a problem ? well, as an old Mexican told me « you can allways find to pay a poor man to «kill» an other poor man». Welcome to the real world!..…Around me and I, we swim in the “shit” every day so I am sadly use to it !...As a dreamer I am only trying……
"

FY! Vi trenger flere konsumenter, ikke minst trenger vi mer arbeid - for politikerene og offentlig sektor. Dessuten skal det bli one world order, slik at vi kan glatte ut problemer med småkorrupsjon og heller skape større problemer med korrupsjon/inntektskilder/maktgrep. Vær typisk norsk, vennlig og vis hjertelag! Tross alt er det bare jul en gang i året og den er handelsstandens beste måned., tenk på det og ta vel imot:
https://www.nrk.no/ytring/innvandringens-skyggesider-1.16673814


Har man en posisjon, så man for søren kunne utnytte den. Alle andre blir jo millionærer, "tjente 40 mill på 4 dager" hørt den før liksom. :
https://www.nrk.no/sorlandet/lensmannen-i-flekkefjord-drev-storstilt-med-eiendom-bak-politimesterens-rygg-1.16646053


Farta er der. Vi er nå i take-off for avsløringenes periode.


Olja ligger nå rett under (evaluert i dollarnoteringen) et inflection-punkt (betydelig/multippelt linjekryss) som fungerer som motstand. Det spesielle er at vi også har et slikt rett under (evaluert på dato, og i dollarnotering likt siste bunn-noteringer hvor 2 av disse var litt under halslinja til det 3-årigeHS og 3 var rett på halslinja).
Så spørs det hvilket av punktene som er sterkest - teknisk. Jeg er tilbøyelig til å tolke den dyktige DNB oljeanalytikerens analyse og uttalelser om "raskt har blitt press i markedet" som ganske temporære og delvis ventiljusterte greier - og heller kalle hele gANGEN SIDEN sensommerens prokrastinering (se ovenfor) som bortimot helt unødvendig/uten spesiell mening bortswett fra volatyilitet for profittmakeri og modning av formasjon som vi nå har liggende klar. Dermed tror jeg det er størst sjangs for at det 3årige HS blir tatt ut, men kanskje amputert underveis - alt etter hvor politisk korrekt saten klarer å lage/bruke det + andre sataniske vers og engasjementer. Det ser ut som snøen smelter bort til jul..

Størst sjangs for å slutte formert bear candlstick i dag, men ingen ukesticks siste uker har sluttet ned til eller under halslinja til det 3-årige HSet.
Da spørs det bare hvordan neste uke går - og for å indikere det ift. oljas halskutting, så er det bare en ting til som gjelder - men det er litt for mye dyrkjøpt.
Redigert 15.12.2023 kl 15:11 Du må logge inn for å svare
Hugoil
16.12.2023 kl 15:25 7795

Ja det var det med å tenke på 2024 noen innlegg lenger opp.
Spørs om man kan ha Biden som kandidat i US-presidentvalget, selv om det ikke finnes andre kandidater i det partiet. Det er jo helt råttent:

"
Some may recall the video above from 2016 where Biden brags about wielding unlimited power. In the clip, Biden admits that he has Ukrainian Prosecutor General Viktor Shokin fired for investigating Burisma, where his son was allegedly employed. Biden bribed Ukraine by withholding US aid until the prosecutor was fired. In this odd world, Donald Trump was actually reprimanded for simply questioning Biden’s bribery scheme.

Flight records show that Hunter flew on Air Force Two over 400 times while his dad was in office. There are countless emails and text messages to Hunter Biden asking him to give their best to his father or thanking him for introducing them to his famous father. There are messages between business associates reminding them not to bring up Joe Biden’s name.
"
Se videolionken med Biden her: https://www.armstrongeconomics.com/international-news/politics/house-moves-to-impeach-joe-biden/

--

Dæven, de fnyser:
https://www.finansavisen.no/energi/2023/12/20/8074122/rodehavsrally-i-olje-houthi-fnyser-av-usa-trussel?internal_source=sistenytt
Redigert 20.12.2023 kl 14:18 Du må logge inn for å svare
Hugoil
17.12.2023 kl 12:06 7606

Se forrige innlegg med REKLAME og se det opp mot dette om ønsket/behovet/planen for krig/kriger:

NÅ:
Europe is desperate to commit geopolitical and economic suicide. They have bullshitted the people all along, and all they are interested in is creating war to devastate Europe a third time simply as the excuse to cover up the economic failure of the Euro and the fiscal mismanagement of the economy as all world leaders have been doing by borrowing endlessly with absolutely NO INTENTION of ever paying off what they borrow.
SOURCES
Russia is on the verge of total victory in Ukraine. So, the EU is desperate to try to rush Ukraine into the EU and then NATO. This proxy war, which has devastated Ukraine and sacrificed its people in the Neocon altar of world domination, has placed the US and the EU, along with NATO, in a difficult position. After all the propaganda about Russia and Putin as the aggressor, it has been the West that does not want peace, as evidenced by even the Ukrainian press reporting that the purpose of Boris Johnson’s visit was to make sure there would be no peace agreement.
https://www.armstrongeconomics.com/world-news/geopolitical/viktor-orban-tries-to-save-europe-from-world-war-iii/

Hvis dere tar dere bryet med å se helheten i hvert av de to innleggene, så får du BRYET MED AT du forstår - og dermed har din del av ansvaret ved å være in the know.


Se fra minutt 8 (evt. min 4 for å se alle guds utvalgte folk Biden har tilbakeinnsatt. https://www.bitchute.com/video/B0QyjQbMwZVw/
"Guds utvalgte folk" står desverre saten og fordreiningene nærmest. Og det å framsette seg som uthengt, er en del av fordreiningene/fortsettelsesmulighet. Det er et MAXIMALT spill, bla. med slik det var med Hitler og slik det var med


https://www.voltairenet.org/article187508.html

Pelosi, om guds folk: https://youtu.be/FJofc7xR00g
Pelosi salgssignal: https://youtu.be/LPlvYeEfceU

Som dere ser av rettene, så vil ikke de styrende i samfunnene ha fram MAKSIMAL intelligens/kunnskap/informasjon på det offentlgie bordet. Da mister de MANIPULERINGSKONTROLLEN, som er del av deres eget profittverktøy og redningsverktøy. (Det er dette som er den reelle "miljø-" og "klimakrisa".)

Du kan jo tenke deg om det hadde vært 3-4 aviser som over de siste årene hadde skrevet 2-3 ganger i uka noe om informasjonen jeg skriver om. Det hadde blitt en annen offentlighet, et annet samfunn, mindre kriminalitet og det nye nå skyting og stikking.

Så hvillet parti skal vi stemme på? Stem blankt.
Tenke seg til, holde Finnes-saken nede inntil valget er over! Det er jo som å lansere den 95% effektive vaksinen på første arbeidsdag etter US-valget (Blue Wave stategy, av de største demokratiske pengene in the know).
Egentlig så tror du meg. Ikke bli stresset nå (men fattet og ikke falsk)
Hugoil
20.12.2023 kl 13:59 7305

Hvor stor er denne Houthi-Rødehavssaken egentlig?
Har ikke sett noe om den på nrk.no, noen som har hørt noe om den på Dagsrevyen? Det er et innslag på Dagsnytt 18 18. des. hvor den systemklekkede statsekretær med internasjonale studier i UD 42 årige Eivind Vad Petersson sier "det er grunn til å tro at det er Houti-militsen" som står bak angrepene" på skipet eid av det norske rederiet uten noen ansatte (sjekket registeret) og at "Norge vil sende flere stabsoffiserer ned til den internasjonale koalisjonen for å bevare sikkerheten i området" (høres ut som en lengtet opprustning, litt kleint intervju https://tv.nrk.no/serie/dagsnytt-atten-tv/202312/NNFA56121823/avspiller). Hva er bra med den lengtede hendelsen utover flere US-krigsskip til midtøsten og oljeprisen opp fra halslinja på det 3-årige HS. Å selge seg ut på oppgangen eller unngå nedgangen? Er dette den første? stimulansen for å holde oppe markedet, med ditto følger for volatilitet i 2024? Beste måten å få indikasjoner på dette er å følge med på omsetningsnivåene og RSI i indeksene - som ikke er så lett å finne for de fleste i det norske markedet etter børs-/dataendring.

Reuters melder også at Houthi-militsen stod bak angrepet. Hvordan var angrepet?
Litt sånn US-sikkerheten i Yemen var tatt ned (i form av bytte ti lden kvinnelgie ambassadøren/US-myndighetspersonen i Jemen) i forkant av den plantede eksplosjonen på USS COLE i datidens oppbrygging?:

The Investigation into the Attack on the U.S.S. Cole

bits.de
https://www.bits.de › HASC-colereport0501
PDF
In. December 1992, two bomb blasts occurred at hotels in Aden,. Yemen where U.S. military forces were staying en route to deployment in Soma- lia. These ...


"
History
Agence France-Presse has its origins in the Agence Havas, founded in 1835 in Paris by Charles-Louis Havas, making it the world's oldest news service.[3][4] The agency pioneered the collection and dissemination of news as a commodity,[3] and had established itself as a fully global concern by the late 19th century.[5] Two Havas employees, Paul Julius Reuter and Bernhard Wolff, set up their own news agencies in London and Berlin respectively.[3]

In 1940, when German forces occupied France during World War II, the news agency was taken over by the authorities and renamed "Office français d'information" (French Information Office); only the private advertising company retained the name Havas.[6] On 20 August 1944, as Allied forces moved on Paris, a group of journalists in the French Resistance seized the offices of the FIO and issued the first news dispatch from the liberated city under the name of Agence France-Presse.

Established as a state enterprise, AFP devoted the post-war years to developing its network of international correspondents.
"
"
Biography
Havas was born into a Jewish family of Hungarian descent in Rouen.[2][3] In 1835, he founded the Agence Havas, aware of their growing interest in international affairs, translated foreign newspapers and then sold them to the French national press, local businessman, and the government.Recognizing that newspapers were not always accurate and often biased, he explored the concept of having his own correspondents in the field who would supply his agency with information. He died at Bougival.

Two of his employees, Paul Reuter and Bernhard Wolff, later set up rival news agencies in London (the Reuters News Agency founded in 1851) and Berlin (the Wolffs Telegraphisches Bureau founded in 1849) respectively. In order to reduce overhead and develop the lucrative advertising side of the business, Havas's sons, who had succeeded him in 1852, signed agreements with Reuter and Wolff, giving each news agency an exclusive reporting zone in different parts of Europe. This arrangement lasted until the 1930s, when the invention of short-wave wireless improved and cut communications costs. To help Havas extend the scope of its reporting at a time of great international tension, the French government financed up to 47% of its investments.
"

Alle 3 nyhetsbyrå grynderene var av guds folk.


Endelig ble det litt oppmerksomhet rettet mot Politiet etter fjase-valget i 2021 om det grønne skiftet og klimakrisa som oppvispet politisk korrekthet ifm. pengeødslingen forut og i etterkant.
Antall hgenlagte anmeldelser i Oslo opp 70% på var det 1 år eller siste 3 år?
Mer penger er bevilget til Politiet i Oslo, men færre er å se. Prioriterer de barneporno og miljøkriminalitet, slik at den innvandrede kriminaliteten kan få slått skikkelig rot?
Joda, det er bra med alt politikerene vedtar. Nå er det samlet bevilget tilsvarende et sted mellom 25-35% av OLJEFONDET til Ukraina-krigen og 1,2 millioner mennesker er døde. Fred var aldri et alternativ, aller minst fra USA - som dessverre styrer det hele. (USAatan)
(Great Reset, Build Back Better)

"
Det er uforståelig for velgerne at mer penger ikke fører til mer politi i gatene, skriver Aslak Bonde.


Aslak Bonde

Politisk kommentator
"

Fortsatt tror jeg på gravitasjon i det 3årige HS (særlig når det ved gårdagens varsel er overvekt sannsynlig for varmere vinter enn i fjor for Europa). Men formasjonen er av dårligere kvalitet en ditto rett i forkant av korona-furoraen; så det er mulig at den vil trenge å gå ferdig det som nå er en 4/5dels ferdig mindre HS som skulder i det større HSet - for å ha nok unnskyldning til å iverksette. Kanskje er det aksjemarkedene som går overtrøtt opp og må ha noe å skylde på og så kommer olja hjelpende til i et tospann. Les hendelsen beskrevet over i hele dette innlegget som kort som stokkes for både å tjhene på nær oppgang og lengre unna nedgang - og med det formere plausible formasjoner/dansetrinn/eller turer som man sier i salsa og figurer i tango. fake it until you make it
Redigert 20.12.2023 kl 13:59 Du må logge inn for å svare
Hugoil
22.12.2023 kl 13:41 7232

To good to be true?:

https://imgur.com/is75D6n (brøt ut av 13 års trendkanal ved å rekylere fra bunn i trendkanalen og voops opp og ut av den)

https://imgur.com/wyxdrd3 (2023, slås opportunistisk 3 fluer i en smekk av formell og uformell makt?: flukt over til tillit til det private pga. "not true" i det off. + FED ligger på 40 års høy i skjevhet i sin balanse + nye "stabiliseringstiltak" som over uker og måneder retter opp tekniske divergenser i indekschartene ved bruk av https://www.finansavisen.no/finans/2023/12/21/8074756/dognflueopsjoner-for-aksjeindeksstyring . Mao. det er en større katteknipe ombygd den nevnt i innlegg lenger opp;og som de ser de kan/må håndtere med å ta en Clausewitz i både storpolitikk og finansmarkeder - og spille på lag med/tross alt kunne utnytte bibirkningen av redusert tillit til det offenltlige poppet ut som høye aksjemarkeder, for å omsider kunne klare å rette opp sin egen balanse slik sett hente svinene hjem fra skogen før det blir mørkt. Man kjøper seg tid og påvirker/bestemmer følgelig en god del om når det skal bli mørkt.)


Det sies at aksjemarkedet reagerer 6mnd FØR resesjoner/ut av resesjoner (såfremt de ikke er i den skjeldne schizo-tilstanden),
Massemedia reagerer 1,5-3 år ETTER betydelige endringer. (f.eks. https://www.msn.com/nb-no/nyheter/norge/tilliten-til-zelenskyj-stuper/ar-AA1lOr97?ocid=msedgntp&cvid=647c13ac7f6c493aae608d28f9df043d&ei=11 )
Redigert 22.12.2023 kl 14:38 Du må logge inn for å svare
Hugoil
23.12.2023 kl 11:42 7165

Too good to be true 2: https://www.armstrongeconomics.com/world-news/woke/wikipedias-definition-of-a-woman/

Da har solen snudd og vi går lysere tider i møte på denne halvdelen av jordkulen - for en stund.

Det er en sykel for alt.

Hugoil
26.12.2023 kl 18:55 6774


Hutte-tu!

"
Den islamske politiske og militære bevegelsen som nå kontrollerer mesteparten av Jemen kalles ofte for houthiene. Houthi er egentlig navnet på en stamme i det nordlige Jemen, mens bevegelsens offisielle navn er Ansarullah (eller Ansar Allah, «de som støtter Gud»). M. K. Bhadrakumar bruker her det begrepet som er mest kjent i mediene, altså houthi-bevegelsen.


Det trengs ikke mye oppfinnsomhet for å finne ut at USAs fokus er på utviklingssituasjonen i Rødehavet der en USA-ledet koalisjon av villige sliter med å ta den utfordringen for sjøfarten som de ukuelige houthiene i Yemen utgjør.

Houthiene har en gammel regning å gjøre opp med Israel på grunn av sistnevntes gjentatte skjulte intervensjoner i borgerkrigen i Jemen som dateres tilbake til 1960-tallet på grunn av landets store betydning som israelske strateger ser som Israels utløp til Det indiske hav og Fjernøsten, som i dag er forsterket av houthienes støtte til palestinernes rettigheter og motstand mot å normalisere forholdet til Israel.

I april 2018 okkuperte De forente arabiske emirater, ved å utnytte ustabiliteten og mangelen på en sentral regjering i Jemen, ganske enkelt det landets Socotra-øy, støttet av stridsvogner, pansrede kjøretøy og artilleri. De forente arabiske emirater har siden annektert Socotra-øya og prøver i et felles prosjekt med Israel å bygge en militærbase der som skal være vertskap for israelske soldater, offiserer og andre militære eksperter og personell i et prosjekt for å utøve militær kontroll over maritime ruter og etterretningsoperasjoner mot Iran.

Usikre forhold som påvirker sjøtrafikken til Suez-kanalen vil være av stor betydning for verdensøkonomien på flere måter – internasjonal handel og forsyningskjeder, oljemarkedet og så videre. Men bak propagandaen kan de faktiske amerikanske intensjonene gå langt utover det. Demoniseringen av houthiene gir et røykteppe for å tilsløre det som i virkeligheten er en utrolig kompleks matrise.

Ifølge en analyse i den amerikanske tenketanken Washington Institute for Near East Policy har Israel planer om å utplassere ubåter øst for Suez. Det er klart at militærbasen på Socotra vil være ideell for israelske ubåter for projisere makt i Arabiahavet.


De regionale statene er forsiktige med å assosiere seg med den USA-ledede koalisjonen av de villige. Koalisjonen vil utplassere marinestyrker i Rødehavet for å bevare israelske interesser under dekke av å beskytte «navigasjonsfriheten».


Fra et geopolitisk perspektiv har USA sterke grunner til å dominere Rødehavet der Kina har en marinebase i Djibouti og Washington har fyrt opp under borgerkrigen i Sudan for å opprettholde kaoset og blokkere Russlands planer om å etablere en ubåtbase. En annen kyststat er Eritrea som inntar en sentral strategisk posisjon på vestsiden av Rødehavet og som har sterke økonomiske, diplomatiske og militære bånd med Kina og Russland.

Faktisk mislyktes USAs innsats for å styrte den demokratisk valgte statsministeren Abiy Ahmed i Etiopia, det største landet på Afrikas Horn, som er på linje med Russland. Det er tilstrekkelig å si at USA ikke har en eneste venn eller alliert igjen i dag i hele den vestlige delen av Rødehavet.


Det store spørsmålet er om USAs triks for å dra QUAD – og sammen med det India – inn i Rødehavet vil lykkes. Dette er på noen måter en reprise av historien da Atal Bihari Vajpayee-regjeringen motarbeidet press fra George W. Bush-administrasjonen og nektet å slutte seg til den USA-ledede koalisjonen av villige til å invadere Irak i 2003. I ettertid viste det seg å være en klok avgjørelse. Da som nå er det innflytelsesrike interessegrupper i Delhi som sannsynligvis vil argumentere for indisk deltakelse i den USA-ledede ‘krigen mot terror’ mot houthiene.


Det gjøres virkelig en stor innsats for at Israel skal gi ballast til den USA-ledede koalisjonen i Rødehavet. USA og Israel er desperate etter å taue India inn i deres kommende skjebnesvangre ‘krig mot terror’ mot Jemen, en sivilisasjonsstat, for å gi deres risikable virksomhet en regional tilstedeværelse og navn.
"
https://www.indianpunchline.com/us-war-on-terror-against-houthis-is-smoke-and-mirrors/


(
Den 5. desember ga World Economic Forum (WEF) og dets partnerorganisasjoner ut en rapport hvor de skriver om truslene som ligger i ukontrollert spredningen av «desinformasjon» på nettet.

Gro Harlem Brrrr: https://imgur.com/IXhgBAQ

Bill Kill: https://www.instagram.com/reel/CysnzA1MhT_/

)


Store salgssignal for grønne og media (kan reddes ved overtakelser type Musk) aksjer, samt lange kjøp for karbonbaserte energiaksjer (enhver politisk korrekt nedfalls-fase bør kjøpes):

The media, owned and run by the globalists, continues to promote that we are in a period of a Solar Maximum that allegedly began in 2019. Yet there has been a decrease in sunspot activity since 2018. It is extremely rare for coronal holes to develop during a Maximum event. Furthermore, the scientists who are paid to produce studies that promote the green agenda never look at data beyond 1850.

https://www.armstrongeconomics.com/world-news/climate/dark-hole-opens-in-the-sun-we-are-in-a-solar-minimum/

Skjeldent eller aldri du får se solaktivitetet presentert så sammenfattet, kort og konkret med de riktigste implikasjoner som i linken. Noen med andre alternativer?


Markedet er egentlig nå schizo-råttent og kan komme til å velge 1212 for OSEBX 24. jan. (1171,7 16. feb), 1224 1. mars, 1192 12. juni (1166 16. feb), 1129 31. juli (om ikke litt lavere endel før). Toppene foreløpig utelatt, men ARMSTRONG har jo hatt en prognose for 5-6 år siden om 40.000 for DOW (ditto for 20.000 som alle ble overrasket over i det som ble den mest hatede bull-perioden ever). Ingen var i nærheten av dette på den tid og lenge etter - men der er DOW litt nå og det begynner å haste for 2025 ser dårlig ut.
Hugoil
28.12.2023 kl 11:25 6481

Implikasjonen av TAen i innlegget over...
[+ formert måneds bear harami for OSEBX, ligger inne pt. med formert bear harami, samt avgitt dag bear harami for olja og nært formert bear signal på ukesbasis for olja og litt mindre for OSEBX]
...for vinterens ver er en svak indikasjon for varmere enn normalt i vesten, alt. indikasjon for litt varmere enn normalt (ja du leste riktig). Mao. oljeprisen er nå på vikende front og går mot 78 [skrev dette i forgårs + pleier å ikke ta for hardt i - så etter 3 dager ligger værvarselet godt an] 12. jan+ og derifra trolig ned sammen med aksjemarkedet. (Dette er til en viss grad spuriøse relasjoner, enda mer for aksjemarkedets nedgang som indikator for varmere vinter enn normalt i vesten. Men olja er verdens mest handlede råvare - og påvirker aksjemarkedet ...begge veier.)

Vi ser disse overskriftene oftere og oftere, dog noen er gjengangere; me nhva er den egentlgie grunnen til det de ikke tør å ordlegge - SPADEN? Se den fulle forkalringen bakover på REPO og DØDSE tråden, samt innlegg og tråder om corona og ukraina som har blit slettet (, både innlegg og hele tråder - de ble for politisk ukorrekt - og deri ligger den samføttede grunnen, tråkket sammen på vinpresseriet World Economic Forum):
https://www.finansavisen.no/finans/2023/12/26/8075379/kari-elisabeth-kaski-og-marie-sneve-martinussen-utfordrer-skatteflyktning-jens-rugseth

--

m i s m a n a g e m e n t - Biden jobbet 60% stilling dette året

Biden set the record for the least number of days on the job back in August when he missed his 367th day to take a vacation or one year completely out of office. The president works a maximum of 30 hours per week, which makes him a part-time employee. He has only held four events before 10 AM and around a dozen past 6 PM. His former Press Secretary, Jen Psaki, once said that he does nothing prior to 9 AM, but it is closer to 10 AM if you look at any of his public schedules.

I believe the issue is not Biden’s work ethic but his mental and physical health – he is not fit to hold office.

There is no one at the helm. Biden is a part-time Carpe Diem president. If anyone in the establishment cared about the people, they would let that man retire and seek the care he clearly needs. There is no way that this man can last another four years in office.

https://www.armstrongeconomics.com/international-news/politics/the-part-time-president/

k o r o n a f u r o r a + k r i g


“The meetings are intended to discuss messaging on his age and his accomplishments. There has been concern among his inner circle that the messaging has not been strong or consistent enough to break through with the public,” the anonymous source told the Hill. The majority of Democrats even do not want Biden in office, but the establishment will ensure he remains in power so that they can pull the strings.

Se video-kompileringen i linken, ja les også.

https://www.armstrongeconomics.com/armstrongeconomics101/economics/white-house-insists-media-praises-bidenomics/

>Horfor alt dette?
Fordi det er bra for formell og uformell makt, ikke for folket. (for mer utførlig forklaring, lese bakover på trådene)

På tide å kalle en s p a d e for det det er.

(pga. faren for at wen spade ikke vil bli kalt for en spade, så er det viktig å minne på at all mismanagmenten ovenfor og eller på trådene for å ivareta formell og uformell makt - blir støttet av media, med f.eks. sletting, sensurering, blokkering og tuning av dette ift. redaksjonelt innhold som endres alt etter ver og vind for å unngå å framstå for fordreid. Likevel er det fordreid. Til tider alt for mye, til tider mindre ugunstig. Dette må alle ha et bevisst forhold til - selv om en redaksjon skulle komme til å mene at jammen dette har jo ikke noe med aksjer elelr aksjemarkedet å gjøre for så å slette det. Hvilket er så feil som det kan bli. Se selv!)
Redigert 28.12.2023 kl 11:38 Du må logge inn for å svare
Hugoil
31.12.2023 kl 12:14 6290

Det er forskjell på politisk korrekt analyse og analyse. Her har vi igjen analyse fra de politisk ukorrekte analytikerene som mistet jobbene sin fordi de gjorde analyse under koronafurora:
--

Forwarded this email? Subscribe here for more
Steno Signals #80 - Stealth QE arriving IN SIZE in Q1
Happy New Year! Powell and Yellen will deliver a sizable “stealth QE” New Years gift to all of us, but mostly to banks. The liquidity addition will likely be one of the fastest on record! Here is why
ANDREASSTENOLARSEN
DEC 31Welcome to this short and sweet New Year's edition of our flagship editorial Steno Signals!

Before we get to the “Stealth QE” arriving in Q1-2024, I'd like to take a brief victory lap on some of the results that I am most proud of during the first year of business at Steno Research.

We have probably been the most accurate inflation forecaster on earth over the past 3-4 months as we have slowly but surely launched our state of the art nowcasting methods for the big countries. We will continue to expand on our nowcasting capabilities into next year and invest in further quant-ressources to be ahead of the curve on inflation, growth, liquidity and other key macro variables!

And yes, we are very confident that Euro-zone inflation prints 0.2%-points below consensus next week (We had Spanish CPI almost smack dab af forecast on Friday as well).

Chart 1: Our inflation accuracy has been tremendous over the past 3-4 months


While we are celebrating our inflation-progress, Powell and Yellen intend on handing out Stealth QE gifts to the banking system in Q1-2024.

USD liquidity is likely going to increase massively in Q1 due to a series of technicalities surrounding the BTFP, ON RRP and TGA facilities, which makes us set for a material rally (or a blow off top) in Q1.

These three liquidity adding mechanisms will more than outweigh the QT program (running at a little less than $95bn a month on average), leaving a very benign liquidity picture ahead for Q1-2024.

By our estimates, liquidity will increase with $8-900bn until end-March, which almost resembles a QE-light / stealth QE scenario, and the Fed has seemingly lost control of these mechanisms.

This will in case be one of the fastest liquidity additions on record, only outpaced during the early innings of the pandemic!

Learn more about WHY below!

Chart 2: USD markets will be flooded with Q1 liquidity

--

Mao, det kan komme (trolig etter litt rugling de første ukene på nyåret) noen måneder med god anledning for å selge store poster - i det som muligens blir en bull trap.

Imidlertid ser vi mainstream analysene (fra meglerhusene) bli mer avanserte/bedre, idet sannheten stadig presser seg fram med økt bevissthet blant folket, bla. muliggjort med teknologi - selv om både FDA og f.eks. OSEBX og Nærings og Fiskeridepartementet/aksjonærlister har lagt mer skjul på data siste årene for å opprettholde systemdeltagerenes honningkrukker for seg selv - på bekostning av folk flest."Særlig tungt for det har politikerne. De har i 25 år pøst penger inn i verdens beste og dyreste skole. De har slavisk fulgt siste skrik i den pedagogiske vitenskap, der motene, diagnosene og de uprøvde metoder yngler som kaniner i Australia. Det må være vondt å vende. Undervisningsminister Kristin Clemet prøver utvilsomt, men hun må trosse Bøygen. Den kompakte minoritet av dilettanter, ideologer og pedagoger har hittil hatt Stortinget i sin hule hånd, til stor skade for perspektivet."
https://steigan.no/2023/12/den-kompakte-minoritet/?utm_source=substack&utm_medium=email

Redigert 31.12.2023 kl 12:37 Du må logge inn for å svare
Hugoil
01.01.2024 kl 17:08 6105

Les nøye: https://www.armstrongeconomics.com/international-news/ukraine/the-ukrainian-financial-panic/


(
Mer hutte-tu, (har dette vært i norsk media?), trolig også mer terror på vestlig jord - for å skape behov for staten:
https://steigan.no/2024/01/us-navy-drepte-10-ansarullah-krigere-jemen-mobiliserer-til-krig-mot-usa/?utm_source=substack&utm_medium=email
)

(Jahvelig: Se link i linken rett før bots og bededag:
https://news.antiwar.com/2023/12/28/israels-security-agency-ignored-warning-from-gaza-source-about-october-7-attack/

Jødene har noe gående med den store scapegoat for bots og bededag ,sjekk ut Jon Christopher Bjerknes.)


(Jahvlene utnytter og forleder (bla. på børsen) oss: https://www.msn.com/nb-no/nyheter/other/usa-allierte-skeptiske-til-r%C3%B8dehavet-styrke/ar-AA1mivTY?ocid=msedgdhp&pc=U531&cvid=c395c5d2312a467c9b0313ba34ebf4fe&ei=13 )
Redigert 01.01.2024 kl 19:00 Du må logge inn for å svare
Hugoil
01.01.2024 kl 21:00 5890

Støhres nyttårstale - den mest internasjonale noensinne.
Burde han ikke endre fra fedrelandet til landet?
Nesten første halvdel omhandlet utlandet, deretter Norge i forhold til utlandet.
Talen startet med Norge og det han gjorde best (og mer enn nødvendig) i Norge i 2023 - flomkatastrofen Hans.
Talen sluttet etter klimaendringene (trønderbedriften han nevnte er italiensk heleid og verdensomspennende mapei.com) med å takke de som har arbeidet i julen. Går våre tanker til brøytemannskapene?

Han nevnte tillit 4 ganger, hvilket er relativt mye statsitisk sett. Erna utelot ordet i sin siste tale, forståelig nok.
Han brukte ordet maktesløs 3-4 ganger.
Så det sentrale temaet han ønsker å knytte for oss er å ha tillit og ikke tro vi er maktesløse, særlig ikke når vi kan knytte oss opp med utlandet og utlendinger. Skal det komme til å gjelde Rødehavet også? Vi truer vel ingen? Ihvertfall sa Støhre det. Se tills vem ni går tillsammens med, som det står i den kristne Bibelen (en potpurri).
https://www.msn.com/nb-no/nyheter/other/regjeringen-tillater-direktesalg-av-forsvarsmateriell-fra-norske-bedrifter-til-ukraina/ar-AA1mjsnw?ocid=msedgdhp&pc=U531&cvid=add38d85bab346d0b7f2b8e910a031ac&ei=34

Sukk, en gang var det typisk norsk å være god. Hva er godt forresten?
Redigert 01.01.2024 kl 21:14 Du må logge inn for å svare
Hugoil
02.01.2024 kl 22:43 5535

Jeg mistet dessverre et par avsnitts godt innlegg her pga snøkrisa vi har her nede. Det hadde nemlig regnet godt før snøen etter nyttårsrakettene, så PCen min var allerede blitt ganske fuktig ned gjennom ventilene. Det er rett og slett krise, snøføyke og vi bør holde oss hjemme. Se korona-tråden.

Men ok, det gjaldt etterdønninger fra forrige innlegg med en pinnocchio vi må stole på:
https://www.youtube.com/watch?v=DwdgimM4BDA

(i Jemen, hutte-tu: https://www.youtube.com/watch?v=M_mldPcPGXE )
(Dette kunne jo gått an som en nyttårstale - men så er det jo det med å stå for det man sier: https://www.youtube.com/watch?v=UOx_QtYWCHM )


Bonner argues in his latest book that mob and mass delusions are part of the human condition[citation needed]

Bonner warned in 2015 that the credit system, which has been the essential basis of the US economy since the 1950s, will inevitably fail, leading to catastrophic failure of the banking system.[7][8]Klarsynte/seere som Usatan ikke selv bruker i sin etteretning og forskning, skal selvfølgelig wokes:
--
The Truth about Russia
By
MH
June 9, 2017
42 comments
5722
SHARE
We must focus on the spiritual teaching, the key to our future survival, as the time fulfills

The recent James Comey hearing in Washington, D.C., has clarified a few things. Among them is the fact that, as usual, the whole issue about Russian influence in the US presidential election, and collusion between Trump and Russia, etc., was indeed fake news. The real collusion was and is between most of the Demonrats, Ripupliclowns and the MSM, with the Deep State warmongers underneath it all.

The warnings about the extremely dire consequences of the European and American provocation of, and aggression towards, Russia are spelled out in the prophetic (and predictive) information in the Billy Meier material, such as in Sfath’s 1948 letter:

132. As a result, the period will come when, as a consequence of the provocation by the dictatorship union in Europe and America against Russia, the danger of a further world-encompassing war will again grow, if the restrained and peace-striving Russia, under some circumstances, lets itself be forced into an armed engagement, which is not yet fathomed in the future, and corresponds to a prophecy, whereby it cannot be said yet whether a catastrophic activity will or will not occur in this period.

While Sfath was still uncertain about the outcome, a year later young Eduard Albert Meier expressed an unambiguous outcome in his warning to America, in poetic form, in the last part of his “Open Letter of Saturday, 7th of July 1949, to Governments and Public Media in Europe”:*

America and the Europaland will tremble, when freedom comes from the East with a hard hand, which is oppressed from America and Europe, which, however, will be punished by a hard teaching, for the world domination they wickedly cherish, and thus put countries and peoples in dictatorships.

The great bear will come who will bring freedom, Russian land, which will wrest down all the unfreedom, that many in America and Europe have heard, as in many other countries around the world, but the bear from the East will destroy it and settle the whole thing into peace and freedom.

But it will take a long time until then, with lamentations, which will be carried out into the world with tears, because evil terrorism, dictatorship, hatred and war deny peace and freedom victory.

Might and the greed for world domination are tearing the world apart, and in many countries many a death cry rings out, as America and Europe carry out unfreedom and beat the human beings with war, misery and distress.

The peacemakers, whose actions are based on might, are taught by the bear and told that world power claims that claims to world power breed evil strife, leading humanity to death and ruin.

Therefore, the bear will tear apart all the evil of America, and it will also promise the same to Europe.

When violent wars come from the world-striking America wars destroy everything in the world, criss-cross, when the dictatorship of Europe echoes the same, and cries of murder resound from evil terrorism, then the bear will start to bite the discord, and this will rend the evil doings of the Western powers.
--
(Hillary fikk forøvrig 200.000 $ i bot i denne saken, uten MEDIEdekning AV DET I norge FORSTÅSS.)


Se dette ifm. bla. rett ovneforstående SAMT STØRES NYTTÅRSTALE:
--
les nøye: https://www.armstrongeconomics.com/international-news/great-reset/biden-says-us-troops-will-fight-russian-if-ukraine-loses/

Les nøye 2: https://www.armstrongeconomics.com/world-news/war/ukraine-cannot-pay-govt-in-2024-without-billions-from-the-west/
Congress blocked Joe Biden’s most recent attempt to send Ukraine over $60 billion. In return, Biden threatened to send American troops to the frontlines to die. The European Union, and the unelected officials at the top, attempted to send Ukraine an additional €50 billion but Hun - JENS & JONAS going down -
Redigert 02.01.2024 kl 22:49 Du må logge inn for å svare
Hugoil
03.01.2024 kl 16:42 5311

God morgen https://www.finansavisen.no/energi/2024/01/03/8078085/oppsiktsvekkende-at-prisen-faller-tilbake

Krigen er på vikende front for vesten, oljeprisen svekkes av det samt noe tillitssvekkelse-smitte trolig også for hutti-tutti, syklikalitet, fallende CO2 kvotepriser, gravitasjon i tekniske formasjoner og mye snø som etterhvert skal smelte. Men temperaturvarselet for januar er kaldere enn normalt for januar (muligens også det gjengitt som tillitssvekkelse i oljeprisen (slik påvirkning må regnes som midlertidig, siden aktiva/olja er en hedge mot redusert tillit til det offentlige - men nå er vinteren rimelig oversiktbar etter ettermiddagens oppdaterte januarvarsel)

https://www.finansavisen.no/energi/2024/01/01/8075438/herbjorn-hansson-spar-oljepriskollaps-i-2024


https://www.armstrongeconomics.com/world-news/war/its-the-lusitania-ploy-all-over-again/
The Neocons are playing with the lives of people desperate to create World War III and to entice Putin to PLEASE attack anyone in NATO. In 1915, Germany took out advertisements in the New York newspapers warning people not to travel on the passenger ship the RMS Lusitania for it was illegally using civilians as cover to provide arms to Britain. Of course, the US denied that they were using civilians just as Hamas in Palestine. The death toll was 1201 civilians died to get the USA to enter World War I.

>Hva tror dere dette hadde gjort med KRIGSSTØTTEN både da og nå - om folk enten fikk eller ville VITE?


This is one of the oldest tricks in the book. The West instructed the interim Ukraine government in 2014, which they hand-picked, to start the civil war and attack the Donbas. Merkel negotiated the Minsk Agreement in BAD FAITH only to buy time for Ukraine to build an army. When it comes to war, as I have said many times, the first casualty is always the truth.

> Ja det hang de opp plakater om på folkebiblioteket med ukrainsk flaggbakgrunn - som en støtte fra det norske intellektuelle folk til det nesten mest korrupte samfunnet med lavest levealder i ...det nye, CIA-redefinerte Europa (se kildene på Wikipedia om det siste).


However, the missiles used by Ukraine were provided by the U.K. Ministry of Defense, but they also provided Kyiv with satellite surveillance and target guidance. This is becoming common knowledge, and they, too, are praying at the foot of their bed every night that Putin will yield to the demands that he extracts a price from the British for as they are screaming, this is not a war against Ukraine; this is against the USA, Britain, and NATO. Even the Russian political scientist Yuri Baranchik now calls for Putin to attack the British warship HMS Diamond. Barinchik wrote on Telegram:

“This is a blow from Britain/the United States and a desire to interrupt the positive background from the capture of Marinka, as well as the recent successes of the Russian Armed Forces at the front.”


Putin Under Pressure to Attack British Military - Newsweek

newsweek.com
https://www.newsweek.com › ... › Houthis › Warship
24 hours ago — It has led to some, including Russian political scientist Yuri Baranchik, to encourage Moscow to attack the British warship HMS Diamond.


Jeffrey Sachs er anti-Trumpist, var leder for den topp medisinske journalen The Lancet; men viktigst intelligent, ærlig og sann mot seg selv:
https://steigan.no/2024/01/usas-utenrikspolitikk-er-en-svindel-bygd-pa-korrupsjon/?utm_source=substack&utm_medium=emailDisse trådene burde være intro-kurs for norske politikere, istedenfor sitter de å blar i avisene og er travelt opptatt med å lytte til sine ungdommelige rådgivere.

(Det har ikke vært et eneste reelt intervju eller paneldebatt med jahvlene jens&jonas siste årene.)
Redigert 03.01.2024 kl 17:32 Du må logge inn for å svare
Hugoil
03.01.2024 kl 21:06 5192

Leser dere tilbake på trådene til 2020, så brukes uttrykkene slå flere fluer i en smekk og redningsoperasjon av et skakk-kjørt EU.
Dere hørte Dagsrevyen i kveld om myk landing i børsinnslaget, med demokrat-Bruce i Nordea som ekspertkommentartro?
Det er værre enn som så, det går mot resesjon (og sannsynligheten for bull-trapen ovenfor øker) - for hvor sannsynlig er det at ECB bommer såå mye:
--

Forwarded this email? Subscribe here for more
EUR Inflation - The ECB forecast is OFF by >1.5%-points for Q1
The early evidence from Germany, Spain and Portugal suggests that we will get another (material) dovish surprise from EUR inflation this month. The ECB forecast for Q1 is miles OFF.
ANDREASSTENOLARSEN
JAN 3

***This is a sneak-peak into the renowned institutional coverage from www.stenoresearch.com. Contact sales@stenoresearch.com for a trial***

The smallest German state, Saarland, sneaked out its preliminary December inflation this morning and it was another soft surprise.

Saarland CPI increased a tad less than 0.1% on the month, which is below 0.2% in seasonally adjusted terms. This is if anything a SOFT print relative to consensus expectations and as Saarland CPI explains 78% of the variability in the nationwide German CPI, it leaves a 0.1% MoM inflation print most likely for the German CPI.

That is BELOW consensus (and our best guess as well) but rhymes well with our overall very dovish forecast for European inflation this month.

We see the largest forecast error on RECORD coming up from the ECB in Q1-2024 and we have been undoubtly the most accurate EUR-inflation forecaster over the past quarters.

Find out more below!

Chart 1: Saarland CPI hints of a soft German surprise
--

...surprise - jo den er faktisk ganske høy - nettopp siden de har forsøkt å ....slå flere fluer i en smekk. Les innleggene fra da, og du vil forstå.
(Mao., de driver med tidenes største øk. eksperiment og både veiver og fakter i lufta og roter i grøten og gjørma.)
--

De tok opp ERKJENNELSESFILOSOFI på Dagsrevyen i dag!! Det er noe å hente der......
https://www.nrk.no/kultur/filosofi-nesten-like-populaert-som-medisin-1.16693421
Hugoil
06.01.2024 kl 13:15 4877

Når man ikke får lov til å ERKJENNE sannheten, så må man nøye seg med å erkjenne teorien (les ovenfor).
Les nøye:
SE VIDEOEN:(fra des22):
Zelensky is seeking to draft another 500,000 more people to die for the Neocons people ASAP. I did not want to publish the real death toll, for when I first reported that 100,000 were killed, I got a ton of hate mail claiming I was spreading Russian Propaganda. Ursula von der Leyen, the head of the EU, had released a video and then edited it, deleting that very information I had reported at the request of Zelensky, who was trying to hide the fact that he had already lost 20% of his army by the end of 2022 in the first few months. Zelensky was pretending Ukraine was winning to keep the money flowing.

https://www.armstrongeconomics.com/international-news/ukraine/its-time-for-a-decision-on-ukraine/

I have spent way too much time the past few days on phone conversations concerning the geopolitical Ukrainian mess from different sides and what our computer is showing. There is a growing concern in Washington that this war in Ukraine has run its course. This seems to have risen since Biden threatened if he did................. ........not get the money for Ukraine, US troops would have to go there and fight – totally insane. This seems to be backfiring. Biden just reads the cards handed to him by the Neocons or Climate Change nuts.What seems to be emerging is there are some US policymakers who are starting to connect the dots and have looked at this Minsk Agreement and concluded, off the record, that the only reality of peace is to start with a ceasefire that blends into a peace deal that divides Ukraine allowing Putin to keep the part he has occupied being the Donbas and that includes Crimea.

...SOM ER HVA jeg tørt og rolig skrev høsten 2022 til styggord-skrivende meddebattanter som i YTRINGSFRIHETENS NYE REDEFINERTE INNHOLD forflatet debettaen, men som ikke klarte det mot TØRRE FAKTA og SAKLIGE innlegg uten å bli trigget av styggordenes enkle og overflatiske argumenter - slik forumadminer helst vil se slike debatter, at de ikke blir for saklig riktig, men forflates ned i den nye ytringsfrihetens kloakkhull. Så da tok forumadmin heller og slettet hele tråder. Det virker som de nå har skjønt at det blir for risikabelt for dem med tiden. Likevel, disse trådene bør dere ta kopi av. De kan forsvinne. Det er ikke jeg som vil gjøre det.

Men er dette relevant for olja og børsene???`? Nei sa foruadmin og slettet innlegg og tråder (ligeså for vindmøllenes mineralgehalt og co2 avtrykk). Så feil kan man ta, glem ikke det - for din egen skyld.
Redigert 06.01.2024 kl 13:33 Du må logge inn for å svare
Hugoil
09.01.2024 kl 16:04 4546

Ser og høres ut som bulltrap: https://www.finansavisen.no/makro/2024/01/08/8080037/toppanalytiker-i-goldman-sachs-spar-ny-supersyklus
(Mener han at de vil ha DOW til 40K og så er det game over?)

Veldig tynn artikkel av 2 journalister, særlig ift. overskriften om snakkisen krig i asia: https://www.finansavisen.no/finans/2024/01/09/8080562/stale-kyllingstad-konsekvensene-hadde-vaert-enorme

Krig meg her og krig meg der. Det er bare glasuren på kaka. Trenger vi noe mer å tygge på?

"
USD Liquidity Watch: Trading the end of QT
As Lorie Logan hinted on Friday, the QT policy is running on fumes at the Fed, which leads us to ask the question; “How do we trade the QT taper and the subsequent more benign bank reserve bank case?”
ANDREASSTENOLARSEN
JAN 9

***This is a sneak-peak into the renowned institutional coverage from www.stenoresearch.com. Contact sales@stenoresearch.com for a trial***

Welcome to another edition of our USD Liquidity Watch series. The investment bank consensus is now (finally) converging towards our long-held view that the US Treasury is effectively behind the liquidity steering wheels at the Fed.

Lorie Logan of the FOMC said on Friday that “... given the rapid decline of the ON RRP, I think it’s appropriate to consider the parameters that will guide a decision to slow the runoff of our assets. In my view, we should slow the pace of runoff as ON RRP balances approach a low level.” effectively handing over the responsibility of the timing of the tapering of QT to Janet Yellen and her link at the US Treasury. This makes a QT tapering the base case for the March meeting and/or potentially with strong hints already at the January meeting.

Find the details on the liquidity path ahead and how we intend on trading it below.

Chart 1: The Fed will end QT when the ON RRP is close to depletion
"

Ellers:

Heeey, dont spoil the carrot!:

"
INPs Kjell Erik Eilertsen mener NHO bør bytte ut Almlid: – Grensen er passert for merkelige uttalelser

På mandag gikk NHO-direktør Ole Erik Almlid ut med kraftig kritikk av det han mener er altfor sakte norsk omstilling til «fornybarsamfunnet».


Les mer

Listhaug ut mot NHOs «jakt på subsidier»: – Har beveget seg til venstre i politikken

Listhaug mener vi kan få en situasjon der det er de bedriftene som er flinkest til å karre til seg subsidier er det som overlever.


Les mer
"
Redigert 09.01.2024 kl 16:59 Du må logge inn for å svare
Hugoil
12.01.2024 kl 13:06 4360

Les lenger opp om huthienes/Jordans militære rettmessige grunn til å markere seg mot Israels/USAtans territorielle overgrep.

Les her om en av argumentene for terriotirielle overgrep fra USAtan: https://e24.no/boers-og-finans/i/veL2EX/jemen-angrepene-loefter-shippingaksjer-stort-sett-alltid-positivt Det er rett og slett bare lønnsomt. Og det må vi jo støtte, selv om vi kunne ha oppnådd trygg skipsfart på fredelig/skikkelig måte:


>Det kan vi selvsagt alle banne på at det ikke vil bli sikrere , det er ikke det som er hensikten:
"Rederiforbundets leder håper nattens angrep i Jemen vil gjøre situasjonen tryggere for skipsfarten i Rødehavet."
https://e24.no/internasjonal-oekonomi/i/RGW7O8/rederiforbundet-om-jemen-angrepene-avgjoerende-at-sikkerhetssituasjonen-bringes-under-kontroll
>Det er så greit når man ikke er/blir informert om sakens 2 sider (se innlegg lenger opp):
"Han påpeker videre at verdenssamfunnets fordømmelse av Houthienes uakseptable angrep så langt ikke har ført til en endring i militsgruppens atferd."

>Det vanlige PISSPREIKET som tilrettelegger for norske topp-politkere og PINNOCHIO Støre:
"– Vi registrerer at Norge ikke har støttet angrepet som sådan med en begrunnelse om at norske myndigheter er bekymret for en opptrapping av konflikten og at Norge ønsker å spille en diplomatisk rolle i regionen, sier Solberg.

Rederiforbundet legger til grunn at alle diplomatiske midler tas i bruk og at eventuell kontakt med Houthiene benyttes til å formidle tydelige krav om at de uakseptable angrepene i Rødehavet umiddelbart må opphøre."
Ligner Harald litt på Erna? Nå skal han Harald (med bla. 1,5 år som sjef ved Slottet) bli sjefen til Ernas mann i Norsk Industri:
Harald Solberg blir ny leder i Norsk Industri

E24
https://e24.no › naeringsliv › harald-solberg-blir-ny-lede...
Harald Solberg fra e24.no
4. jan. 2024 — Harald Solberg blir ny leder i Norsk Industri. Lederen i Norsk Rederiforbund går til NHOs største og mektigste forening.

En langsiktig løsning høres bra ut:
"– Vi håper derfor nattens angrep fra blant annet USA og Storbritannia har redusert gruppens evne til å fortsette angrepene på sivil skipsfart, sier han.

– Det er avgjørende at sikkerhetssituasjonen nå bringes under kontroll, og at det skapes en langsiktig løsning som sikrer fri og trygg ferdsel til havs i dette området, fortsetter Solberg."


Så bra!: https://www.finansavisen.no/shipping/2024/01/12/8081949/arctic-securities-om-jemen-konflikten-en-tradingmulighet
(bull trap? Dette alene kan da ikke gi noe substansielt for oljeprisen, så kanskje det bare er siste stokking før samstemt nedgang med børsene.
Jahvlene er gode til å sette opp og spille game, men tror ikke de er der ennå til noe for en mer varig oljeopptur. Å bryte 82 ser vanskelig. Trigger-dag er 17./18., )


Analytiekre er ganske flinke til å se det større bildet med sektor-rotasjon, men klarer de ikke se større enn det? (altså, stikkordet er fortsatt sektor-rotasjon, bare større sektorer, les bakover til 2020 på trådene for å se omrisset av disse og hvorfor man egentlig nå ønsker øhyere renter og tar imot resesjonen bebudet av Steno Signals i noen innlegg lenger opp. Hvem er det som må svi - jo BEFOLKNINGEN, som bla. ennå ikke skjønner at de store nyhetskortene bare knipses ut på bordet av jahvlene, som om de bare oppstår ved ...virkeligheten/disse tider/det er så mye skjer nå for tiden og annen sukking over tilværelsens gang.):
https://www.finansavisen.no/makro/2024/01/12/8081976/jemen-gir-hoyere-priser-pa-kort-og-lang-siktEn liten hilsen til STØRES NYTTÅRSTALE (se innlegg 1. jan):
"Utenriksminister Espen Barth Eide mener det er stadig mer grunn til bekymring for storkrig i Midtøsten-regionen etter nattens angrep mot houthi-militsen.
– Samtidig er det jo ikke akseptabelt at det er jevnlige angrep på skipstrafikken gjennom Rødehavet, som er en nødvendig korridor for å komme gjennom Suezkanalen. Der går veldig mye av verdens skipstrafikken. Det har FNs sikkerhetsråd faktisk vært veldig tydelig på, at dette må houthiene slutte med, sier han videre.

– Dét er utgangspunktet for dette angrepet. Men jeg tror amerikanerne, mer enn noen, ønsker å unngå at dette blir en stor regional konflikt som de blir en del av.

USA og Storbritannia angrep houthi-militsen i Jemen natt til fredag som svar på deres angrep mot skip i Rødehavet. Iran har kalt det vestlige angrepet et brudd på folkeretten. Irak mener Vesten gjør konflikten større. Russland har bedt om sikkerhetsrådsmøte etter angrepet.

(©NTB)
"
Det er "jo" ikke det, "faktisk".
Utrolig naiv kneipp-brød-tygging av staffasje-figur springende rundt som seriøs, bekymret storpolitiker i media:
https://www.finansavisen.no/politikk/2024/01/12/8081863/eide-bekymring-for-storkrig-i-midtosten


https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/kE57wj/ut-mot-erna-solbergs-valgloefte-hun-lurte-velgerne


....om du ser på alt dette som en aksjeinvestering; ville du kjøpt eeller solgt dette som stigende elelr fallende TILLIT til det offentlige?
Redigert 12.01.2024 kl 13:26 Du må logge inn for å svare
Hugoil
12.01.2024 kl 16:02 4260

Mediedekning nå i januar er veldig "januar2020", så Støre kan virkelig ha fått klarsignalet forut den jahvligste NYTTÅRSTALEN noensinne (se anmeldelse på dødse-tråden 1. januar).

Overskriften "Putin kan få blod på tann" kan like godt leses som "USA har fått Europa til å drite på draget". (USAtan selv sitter sikker på eget kontinent over there.):
https://www.msn.com/nb-no/nyheter/verden/norsk-ekspert-advarer-sannsynlig-med-storkrig-i-europa-tidligst-om-fem-%C3%A5r/ar-AA1mPw59?ocid=msedgntp&cvid=7d799609515d4072d2f61b6a7296e7f0&ei=29

Ser du siste avsnittet i artikkelen, så ser du klart at det i media nå luftes det som er skrevet på trådene i 2023 om at det er relativt stor sannsynlighet for at det ikke blir US-presidentvalg i år som planlagt - eller at valget ikke blir akseptert av noen parter, slik at staffasjedukken Biden (i det siste beskrevet som en ny type super-oldies, hvor dum går det an å bli?) bukker videre for den uformelle makten - som dermed kan skylde på at krig som grunnen til å avstå fra presidentvalg/ny president. Hvorfor ikke en annen demokratisk presidentkandidat da, kan du spørre om? Det tillates ikke. .....demokrati? USAtan.
(Det er et sjakktrekk å få løst opp USA i forkant av One World Order, som selvfølgelig skal sikre fred og ikke være korrupt, sånn som EU. Obey.)

Oljas triggerdato etter de i forrige innlegg er 25./26. jan. Vi får se an vervarselet og om 3 måneders varslingene fortsatt er sensurert, så får vi friske opp noen gamle verpeik. Ihht 2ukers varselet går det opp mot 0 (4) i Oslo (Berlin) i dagene forut dette innlegget triggerdatoer og 2 ukers varselet om 2 uker blir med mer enn 50% sannsynlig ihht. oljeprisen og børsens fortegn (omvendt korrelert).


(Resesjonen litt over midtveis i forrige innlegg: https://www.finansavisen.no/makro/2024/01/12/8082201/produsentprisene-ga-bratt-rentefall
Nyankommet og fortsatt likviditet skal spille muligheter for trading og derfor en tittentei-ingress og bildetekst i denne artikkelen.)
Redigert 12.01.2024 kl 16:55 Du må logge inn for å svare
Hugoil
13.01.2024 kl 11:26 4116

Slik blir folket primet til krig og tillit til våre folkevalgte som i "høy grad av enighet" kommer til å beslutte til fordel for krig og fastlåsing av krig uten seriøse initiativ til fredsforhandlinger; fordi det er siste politiske virkemiddel som formell og uformell makt trenger for å holde seg flytende - på bekostning av befolkninger:

https://www.msn.com/nb-no/nyheter/other/fascinerende-bilder-fra-andre-verdenskrig/ss-AA1mQSUZ?ocid=msedgntp&cvid=59b12e16228f4a2d8a458f555edc397f&ei=54

Modern World eller One World Government (for mer fred og mindre korrupsjon, mens det egentlig er ensretting av ulike stemmer til en stemme - med fare for demokratiet)?


A must read: Dette var bakgrunnen for javhlige Jonas sin NYTTÅRSTALE/INTERNASJONALEN:
https://www.armstrongeconomics.com/international-news/ukraine/britain-ready-to-send-troops-to-die-for-ukraine/

Spre alt dette på trådene gjerne videre (inkl. gjerne tomsete stortingspolitikere (som ikke har nok tid eller erfaring, de er nesten 0 ift. 4,5mill nordmenn), for dette påvirker mer enn aksjemarkedet.
Redigert 13.01.2024 kl 11:27 Du må logge inn for å svare
Hugoil
17.01.2024 kl 14:49 3380

En annen katteknipe(, som henger sammen med den lenger opp):

The state estimates it will need 1.2 million charging stations by 2030, but they have a mere 80,000 currently. California does not have the infrastructure to implement this zero-emission ban without toppling the entire power grid. So, electric vehicles alone have the potential to take down California’s power grid.

Clearly, we are amidst a period of global cooling and not warming. This is part of nature’s cycle — we cannot intervene. The globalists have descended their private jets at Davos to discuss climate change and how they can eliminate the least desirable carbon — YOU. They will plot how to limit the public’s usage of essential resources, causing people worldwide to suffer under the belief that they must go without to save the world.

The New Green Deal has become deadly in America and all climate change initiatives threaten civilization at large.

https://www.armstrongeconomics.com/world-news/climate/winter-woes-green-new-deal-turns-deadly/


Oljas candlestickfor andre uke i desember gapèt opp, slik andre ukes i januar gaper ned. Det er en indikasjon på VIDERE nedgaNG. dET SAMMENFALLER GANSKE BRA med beskrivelsen av den detaljerte US værsituasjonen i linken for tiden - som har gjort at oljeprisen har holdt seg noenlunde - og bare venter på at kulden over there skal gå over, slik vinteren er helt klart ferdig med den meste kulden fom. neste uke i Europa (noe annet er indikasjon effekt fra den nesten 4dagers drift i kalenderdrifte, samt på tilstrekkelige endringer i magnetisk N-S akse, som forøvrig er en av forklaringene til værfenomenene, trolig mer enn politikerenes forklaring. Dette er forøvrig skrift som for 1+ år siden ble fjernet av forumadm siden det da var kjettersk mot batterisatsningene og det øvrige PK).
Her i sør har vi nå hatt 2,5 mnd med den kaldeste og mest stabile snørike vinteren siden 80-tallet.
Men husk salmen fra jahvlene, kloden brenner og klokken er 5 på 12.


Teknisk og sesongmessig er det et case for 73 ved utgangen av januar (derettertriggerdag 21./22. feb., nevnte kanskje det blant andre i innlegg lenger opp elelr var det 23. for OSEBX). Da er HSet som utgjør høyre skulder i 3årsHSet avgitt. Dermed kan det ligge an til 56-60 i mars-mai og worst casene 52 i juni-juli og 47 ved Labor Day tidlig sep 2024. 15. januar 2025 ser også ut for å være trigger dag.


Oljas/aktørers UNNVIKELSESMANØVER fra utvikling skissert ovenfor, er å gjøre gjeldende den tilsvarende som i sommer (beskrevet da i samme fase som nå som "prokrastinering"), men ditto dog mindre 3/4 ferdige 3mnd kjøpssignal OHS. Det brudd på motstanden 81,5 månedsskiftet (22./24. feb.) og går da raskt opp til print på 84,5 1./2. feb. (med mulighet for en hyler til 86,77 31. jan; dette intervallet bør være glimrende nivå å selge olje på 3-9mnd sikt - da det vil være for jahvlig at en slik upcoming OHS skulle bli avgitt med videre kursoppgang) før ned for høyre omvendte skulder bunn 14. feb. Et slikt case fordrer gjerne mer krig - da det har sesongen og de oppdaterte lange som kom i dag (og sammenfalt med mine ovenfor).


For jahvlig: https://steigan.no/2024/01/storbritannias-forsvarsminister-varsler-krig-mot-flere-store-nasjoner/?utm_source=substack&utm_medium=email
Den talentfulle jahvelen Tony Blair er på talerstolen i Davos hvor mantraet er REBUILDING TRUST.

Dere har vel ikke tenkt å prøve å profitere på javhlene? Fraråder eder å spekulere på det. Hva skal du gjøre da? (det må du spørre din mer bevisste samvittghet om)
Redigert 17.01.2024 kl 17:39 Du må logge inn for å svare
Hugoil
21.01.2024 kl 14:16 3139

Historier fra 2019 Fra REPOvirus-tråden som har vist seg å skje/være basert på riktig info/analyse framfor politisk korrekt info medie-/yderst temporært meglerhuspjat.:
--

>Her ser dere hvordan markedet allerede 2019 været redusert tillit til det offentlige (som som de nest beste markedsrapportene i dag har begynt å skrive):

Hugoil
07.06.2019 kl 08:51
5269
MArkedene er unaturlig mye opptatt av internasjonal politikk. Grunnen er at det er relativt stor forvirring i seg selv i markedet om hvorvidt det er dyrt, passe eller lavt priset. Og grunnen til forvirringen er at markedet ikke vil gå særlig ned, men stiger opp - noe som skyldtes en trend som faller utenfor analytikeres modeller; den lange sykeldreiningen fra tillit til det offentlige over til tillit til det private, omtalt lenger opp. En slik tillitsforskyvelse medfører at man er redd for å ha pengene eksponert mot det offentlige/land/regjeringer. Noen land og sammenslutninger/EU peker seg først ut. Det gir en vid og omfattende, som i starten er svak nok til å gå under radaren - men som i relativ sterk grad er rettet over mot USA (hvor det private tiltaket står sterkest) med aksjeoppgang som følge. Derfor ser vi noen snakke om DOW i 40.000...

I en slik forvirring i markedet selv, så passer det "perfekt" med et twitter-labit trumf-kort. Ser ikke bort i fra at Trump, i tillegg til å prøve president-embetet, i tillegg prøver samkjøring med den del av storkapitalen han liker best. Storkapitalen spiller opp til det, innynder seg og ber om=rådgir plassering av bets. Det er bla her Trump har vært vanskeligere å "få tak på" og dermed et uønsket risikomoment for storkapital/establishment. Der var Clintons "greie" å ha med å gjøre.

Det ligger an til en god neste uke.
==


> Krig og revolusjon i USA var allerede fanget opp av ARMSTRONGS modell. Merk "underordnet både en vilje og forhold for stigning" slo til pga. red. off. tillit - hvilket implisitt er kritikk til doblingen av koronotiltakene.:

Hugoil
09.10.2019 kl 11:02
4148
Ang. overskriften om at pengene vris over til olje; et sted må de store pengene gå. Edelmetaller er for begrenset, statsobligasjoner annet enn US er for usikkert, obligasjonsmarkedet i EU er ødelagt av ECB - så derfor etterspørsel etter US-obl med denne overdrevne mediaklikkfryktede inverteringen av yieldkurver - med kortere volatilitetsvirkninger stortradere drar nytte av på ferden mot mer varig pålassering i dollar og private aktiva. Derfor også vridning til olje . både selve oljen og junk-bonds med oljeaktivtet som underliggende. Og økende HY rente er indikator for vekst i øk, ikke for resesjon. Utover dette vil aksjer - som er privat - og først og fremst dollarnoterte aksjer siden dollar er "privat" gitt buisness-landet USA, være i med-sykel pga. den lange sykelovergange fra offentlig tillit over til privat tillit. Dette leser du ennå ikke om i avisen, men det er grunnen til at du ser den ene etter den andre klør og river seg i håret i avisen. Selv ledende makroøkonomer er ikke med dette synet, siden de er institusjonelle/"offentlige". Dagens Nordea-analyse er et eksempel på en tradisjonell fundamental-analyse som ikke hensyntar større og lengre perspektiver som påvirker. Pasienten Tyskland/EU-fjas er en av dollardriverene og eksempel på svekket off. tillit.
--
DNO tar støtte i bunn av 2mndKILE-formasjon - hvor bunnlinjen sammenfaller med bunnlinjen i 1,5mnd stigende trendkanal.
Kombinert med dette har DNO også en spekulativ 3,5mnd kjøpssignal OHS.

Ditto har vi også for NANO og sikkert flere aksjer også. Dette reflekterer markedsforholdene, som har vært volatile og litt vanskelige å spå. Men dette kombinerte mønsteret, som gjenfinnes i flere aksjer, utrykker en viss tvil underordnet både en vilje og forhold for stigning. Markedene venter bare på en ellere en gradvis avklaring Jeg tror også det avpseiler at markedene gradvis blir mer og mer klar over overdreven frykt for handelskrig og resesjon. I den forbindelse kan man spørre hvor god IMF-analysen offentliggjort i går er. Jeg har ikke lest den... Har noen? Lagarde ligger jo an til å spasere over til ECB sentralbanksjef, så kanskje er det et visst "legitimt" oppvarmingsopplegg for hennes politikk der.
--

Et annet viktig forhold som er sterkt underkommunisert pga. mainstream + establishments ønsle om take-down av Trump, er at månedsvise (eller var det kvartalsvise?) donasjoner til pressidentkandidatene ble offentliggjort i forrige uke. Trump fikk nesten 5 ganger så mye som nestemann Bernie og deretter Warren og lige etter dådyr-kandidaten fra Baine Capital som jeg ikke husker navnet på og som demokratene faktisk ligger an til å ville pushe fram fordi de ikke har en god kandidat som er samlende for partiet. Så pt ser det ut for en relativt easy match for Trump - gitt at impeachement-tilretteleggingen er for designet og Trump selv kan vri om handelskonflikten.

..mainstream+establishment er mer forbundet med det offentlige (lignet med venstre, lefties) enn det private (lignet med høyre, populisme), ref sykelsvingningen, så de kjemper mot sitt sykliske forfall. Når den andrederiverte nærmerseg og ligger rundt null har vi vanskelige markeder som siden i våres, og i starten av + kommer det til å rugle i obligasjonsmarkedene med uro som påvirker direkte enkeltaksjer (spes bank) og skaper gode kjøpsanledninger, deretter tar aksjemarkedene av. Det er da vi ser den massive floden av overskuddslikviditet (inkl. skrotpenger fra obligasjoner), som det har vært snakket om siden 2013, viiirkelig løfter aksjemarkedene... OSEBX i 1500 i 2022-23? ..om det ikke blir krig, eller revolusjon i USA før.
==


Hot-pot:

Hugoil
25.09.2019 kl 13:06
4658
Det er tynne grunner som brukes for å bevege markedet nå. Trumps ønske om at Ukraina skal gjenoppta etterforskningen av Bidens sønn i Ukraina høres for tynt til å føre fram. Hvem vet, det kan jo være demokratene med dette får fram mer om sønnen og dermed riser sin egen bak.

==

"
Slovakias statsminister Robert Fico mener at nabolandet Ukraina ikke er en suveren nasjon, men under absolutt kontroll av USA.

– Ukraina er ikke et uavhengig og suverent land. Ukraina er under total innflytelse og kontroll av USA, sa Fico på TV-kanalen RTVS lørdag.

Han gjentok også sin motstand mot Ukrainas forsøk på å bli med i NATO.

Slovakia er medlem av både NATO og EU.

Fico som er imot militær hjelp til Ukraina og motsetter seg sanksjoner mot Russland, skal onsdag møte sin ukrainske kollega Denys Shmyhal i byen Uzhhorod, vest i Ukraina, på grensen til Slovakia.

– Jeg vil fortelle ham at jeg er imot medlemskapet av Ukraina i NATO og at jeg vil nedlegge veto mot det, sa Fico.

– Dette vil kun legge grunnlaget for en potensiell tredje verdenskrig, ingenting annet. Jeg kan bekrefte at han ikke vil motta noen våpen fra den slovakiske hæren og statlige forsyninger, la han til.

Fico anklaget også Ukraina for å være «en av de mest korrupte nasjonene i verden», og la til: «Bare Gud vet hvor mye av hjelpen som sendes til dere, forsvinner et sted.»

Den slovakiske statsministeren mener at det ikke finnes noen militær løsning på den nåværende konflikten, som startet nesten to år siden da Russland invaderte.

– Ukraina må gi fra seg noe av sitt territorium, sa han

– Det må være en slags kompromiss, som vil være svært smertefullt for begge parter, la han til. «Og hva venter de på? At russerne skal trekke seg tilbake…? Det er urealistisk.»

Til tross for Ficos kritikk av Ukraina, var det kun Ungarn som nedla veto mot de 50 milliarder euroene i bistand som andre medlemmer av Den europeiske union hadde stemt for å gi til Kyiv i desember i fjor.
"
Hugoil
25.01.2024 kl 14:03 2779

Har en nesten 3/4s ferdig HodeSkulder med temmelig skråstilt fallende halslinje for OSEBX - hvor halslinja er 1249 21. februar.
Herfra kan vi enten få utløst HSet og få et 6mnd DobbelTopp/stigendeREKTANGEL (sistnevnte avgis v brudd 1266 9. feb.) med express-case 1170 15. feb. eller
1140 (1108) 10. juni - som vil bygge en 7-8 mnd HS som allerede eller vil - om utløst, gi brudd gjennom det som ellers kan vise seg å bli bunnlinja i stigende trendkanal fra mars 2021 (med fare for så å bygge en større venstre skulder i et 4 års HS med halslinje 1129 (1132) den 310725 (031025) - om ikke det hele trunkeres til tidligere; f.eks. med 1079 070624 og så opp for en h.skulder gjeldende for disse 2 største HSene - da med 945 (som burde testes og et best case for wc, wc for wc er 761 (847 - da har OSEBX tom. korrigert for "idiot-rallyet" ref. Hermanrud 250319))) 031025.

po po porteføljeforvaltere...
...dog er tilliten dårlig og fortsatt lenge fallende,
men kanskje er et skrell den eneste måten å få ned "inflasjonen" på (ihvertfall om det skulle la seg gjøre å tjene på det, s skjønte du ikke helt den - volatilitet altså. omdsiponeringer, grab, degenerert politikk, crash and fall som det heter, flause, fades, fiasko, fugl fønix)

(For et evt. oppgangscase: 1390 150424 og 1412 210824. Slår ikke fortegnet/oppgangen til, så er dette datoer relevant også for nedsiden, men mindre enn de ovenfornevnte.)

Olja når 81,5 en dag etter skjemaet for en ukes siden.

Se forøvrig meget intertessant innlegg på ARMSTRONG-tråden.


Ellers i dag (fler og fler ser det som NATOs krig):
https://www.msn.com/nb-no/nyheter/verden/estland-general-martin-herem-nato-undervurderte-russlands-kapasitet/ar-BB1heYJB
Undervurderte og undervurderte, folk må forstå at en krig må selges inn - det må framstå som både mulig og tvingende nødvendig, for lønnsomhets skyld. Man har da saktens "trent og utstyrt 10.000vis av ukrainske soldater over de siste 8 år" før krigen, jfr. jahvel-Jens mars 2022 et par mnd etter krigsutbruddet. Litt må man da få igjen for bryderiet:
https://www.voltairenet.org/article187508.html
Anglo-American Money Owners Organized World War II
by Valentin Katasonov
7. May 2015
basert på deklassifiserte UK-dokumenter etter 85 år.

(Sannheten er det første offeret i krig stod det oppslag om på ukrainske flagg på folkebiblioteket, og det er jo ikke bare russerene som skyter.
Nå altialt 1,2 mill døde i denne svært lønnsomme krigen.
Tusen takk for at du lar deg utpule, Jens, litt slik som da Røkke fikk deg klappende opp på scena for å hylle han og Aker ...før i vart forbainna april 2008.)


- du kan være rimelig sikker på at hadde man tapt penger på at de dreper hverandre, så ville de aldri drept hverandre -
Redigert 25.01.2024 kl 15:48 Du må logge inn for å svare
Hugoil
28.01.2024 kl 16:27 2614

Om bakgrunnen, samt både historiske og fremtidige prediksjoner:
https://www.armstrongeconomics.com/future-forecasts/new-video-on-models/
--

Man kan si at 30-40% (forsiktig anslått, særlig om man hensyntar økningen i pengemengden) av verdistigningen etter koronafurore-bunnen er inflasjon.

Og det er derfor de har ønsket renta opp, for å justere inflasjonen - der inflasjonen virkelig ligger (reelt sett i aktivapriser, ikke etterspørselsdrevet - hvis man ser bort fra hivingen av penger på bål som batteri og flytende havvind med nogo attåt), men ved ønskede forstyrrelser på tilbudssiden).

Rente er et våpen for å (bla.) motgå svekkelse av ens valuta (som jo er tilliten til papiret=papa=saten)

Det saten ved jahvlene forsøker å tjene på er de ulike deltaer innimellom - for selv jahvlene må kjempe litt for å tjene penger - men de har bedre trening i det. Hovedsyftet med det hele er imidlertid å sikre opprettholdelsen av sin makt - fordelt på formell (politikere) og uformell makt (de største pengene).
Denne redningsoperasjonen beskrevet på trådene tilbake til vinteren 2020) var "nødvendig" da sykelen med tillit til det offentlig VS tillit til det private var - og er nå i sterkere utforbakke.

Forventer noen heftige dager fom. 5.feb tom. 20. feb. Det er litt tidlig om det slår opp eller ned fom. 5.
Børsene har siste uka stresset/tunet litt for å holde en god positur ut januar/January Barometer. Det ble litt viktig siden julerally og første 5 dager av januar ikke slo helt til.

Redigert 28.01.2024 kl 16:44 Du må logge inn for å svare
Hugoil
29.01.2024 kl 18:26 2252

- man burde sende beslutningstagerene ut i en krigsmanesje, og ikke folket - som heller kunne stå og se på -
......det er ikke lønnsomt, men det kan saktens hende at folkene bare hadde stått og sett på, og så gått hjem etterpå.

Jonas tLTE KRIG til folket i NYTTRÅSTALEN, se datoen lenger opp - og her er vi:
https://www.msn.com/nb-no/nyheter/other/nato-general-ber-europa-forberede-seg-p%C3%A5-russiske-rakettangrep-total-krig/ar-BB1hqpLF?ocid=msedgntp&pc=U531&cvid=66d509c156cb4e23a0d5389a96509b94&ei=13

Det var jahvlene som ordnet ww1 og 2. Hvem tror at det var skuddene i SarAJEVO?
Hugoil
30.01.2024 kl 20:25 2017

Flott!: https://www.msn.com/nb-no/nyheter/other/kommunikasjonssjef-i-arbeiderpartiet-g%C3%A5r-av/ar-BB1htgTi
De kan ha vært gnistrende uenig om Støres NyttårsINTERtotalen - som i tillegg til spuriøst innhold var pimpet av filmregissør Erik Poppe fra okt av - jah hvordan fortelle et sånt jahvlig fordreid budskap til hele sitt folk og (fedre?)land ....blir å benytte filmregissører, det. D E G E N E R E R T
keiseren er kliss naken og impotent
"Statsministerens nyttårstale har blitt holdt hvert år siden Einar Gerhardsen (Ap) holdt den første nyttårstalen på radio i 1946. Erik Poppe mener årets tale var viktigere enn på lenge." https://www.nrk.no/kultur/arbeiderpartiet-betalte-stjerneregissor-for-a-forbedre-stores-nyttarstale-1.16721641

– Verden er full av utfordringer, det er mye uro blant folk og det var viktig at talen ble god og samlende, sier regissøren.

Håper Kristoffersen ikke lenger går på akkord med sin samvittighet og går av som forsvarssjef. Stakkars kar, som fikk kongens fortjenestemedalje for bla. en misforståelse. Det må tas som et tydelig signal (begge deler kanskje).

I boken/filmen om Jens, så sier han at pappsen sa til han at uansett følg din samvittighet, og klappet han på skuldra og ut i Europa. Gi den mannen et nytt kompass, eller stopp han på grensa.Lets go Brandon!:

Most importantly, Texas has oil, gas, and refining capacity and would continue to produce and refine fossil fuels. Without Texas, the United States would not be able to wage war, lacking the energy to fuel its tanks. Texas could stand on its own, and to ensure energy, other Red States would join hands against Washington.
https://www.armstrongeconomics.com/world-news/civil-unrest/texas-can-survive-as-the-lone-star-state/
People are talking about separating, even in Florida. When historically a centralized government seeks total control, it collapses like the Soviet Union. Most people do not know that Lenin wanted to copy the United States, whereas each province retained its sovereignty. Stalin poisoned Lenin and his wife and usurped total central control. Biden has endangered the survivability of the United States. Washington cannot override the sovereignty of the states.


Spuriøs førsteartikkel på MarketWatch.com ved åpningen i dag: https://imgur.com/undefined (..nå haster det for jahvlene å få pisket igang flere kriger og kanskje ww3 - eller i det minste "inflasjonsoppjustere" og "risikovekte" eh verdiskapningen av forsvar og sikkerhet pga av han fæle Putin - det er produktivt altså, men å skrive ned verdien på svært lite selvvaløriserende, grønnskoldede investeringer sitter nok langt inne)
ift.
StenoSignalene i innlegg lenger opp
og
https://www.msn.com/nb-no/nyheter/other/tyskland-ved-randen-av-resesjon/ar-BB1htqZq


Skjønner ikke Tangen at krig var og er i emning - eller vil han bare forbeholde seg retten til å være POLTISK KORREKT, særlig i etterkant av DAVOS (se DNB-tråden)?:
" Det mest usikre er det vi ikke vet noe om, det uventede som overrasker oss. Det høres helt idiotisk ut, egentlig, men det er rett og slett det der er: Ting vi ikke forventer oss. Vi forventet ikke finanskrisen som hadde en stor effekt, forventet ikke covid …

Det er de tingene der – de som du ikke har analysert og regnet på. Det som skremmer deg og som gjør at du blir skikkelig redd: Da smeller det i aksjemarkedet, og da går fondet ned.

– Hva tenker du om faren for en storkrig i Midtøsten, Tangen?

– Vi har ikke noe syn på sannsynligheten for en krig. Vi ser at det er geopolitiske spenninger som er uheldige og så vet vi ikke hva konsekvensene blir.
– Fondet går så det suser. Hvor høyt kan det bli?

– Det får vi se på, humrer Tangen - og legger raskt til at de fokuserer på «nedsiden»:

– Vi ser på nedsiden og så tar oppsiden vare på seg selv som regel."
>De er mao. ute etter å rake deltaene - eller danse så lenge musikken spiller, ja krigsmaskineriets også. Den nye JAHVE-TANGOen - med inspirasjon fra oppvektingen innen energi (reformulert fra OLJE noen måneder tidligere for å fordekke upk mens olje fortsat var pk ut, altså de kjøpte olja da oljeselskaper var på det billigste, i likhet med saudi-arbere som kjøpte tungt i oljeselskaper da - Jahve-Tangen ville vel ikke se seg snytt for upk oljegevinst - bare fordekke sdet så det framstod regnskapet framsto pk) i Oljefondets under og etter koronA-FUROREN MASKERT MED halvering av hyppigheten i rapportering.
https://www.msn.com/nb-no/okonomi/nyheter/nicolai-tangen-da-smeller-det/ar-BB1hu6eY

Herlighet, har de ikke skjønt det - dette blir jo omtrent som politikerene som snakker om den flotte tilliten vi har til hverandre i (knivsrikkende) Norge:
--
"– Gir mest lykke
– Hva er de tryggeste investeringene dere kan gjøre?

– Den investeringen som gir deg mest tilfredsstillelse og lykke er å investere i opplevelser med venner og familie, svarer Tangen.

– Så alle som har penger til overs i dyrtid bør bruke pengene sine dere?

– Ja, absolutt!"

........................................folk flest
Redigert 30.01.2024 kl 22:03 Du må logge inn for å svare
tirawen
31.01.2024 kl 00:43 1843

Jeg ser du bruker en konspirasjonsteoretiker som Martin Armstrong, men om olje er det trolig en del bedre å bruke Clive Maund. Selv en main stream kanal som Bloomberg spår nå oljen et stykke over 100 dollar.
Redigert 31.01.2024 kl 00:44 Du må logge inn for å svare
Hugoil
31.01.2024 kl 14:14 1631

Are you from the government and here to help us?
I tilfelle, kan du ikke ta tak i det du mener er den største "konpirasjonsteorien" hans - og helst som jeg itererer på trådene; og forklare helst med rasjonelle og mest mulig faktabaserte argumentasjon (som du kanskje har fått med deg at vi gjør) hvorfor "konspirasjonsteoriene" er konspirasjonsteori?
Hvis ikke, så ser de fleste at du legger ut konspirasjonsteori om "konspirasjonsteori".
Innlegget ditt er forøvrig veldig likt på begge måter som det du postet tidlig på ARMSTRONG-tråden.

Sannsynligheten øker med det lille OHSet at olja går til 79,85 5. februar (79,77 7. feb.) for så å gjre en brå bevegelse. (Pleier ikke å ta for hardt i og datoer er oftere for sent enn for tidlig.)
Redigert 31.01.2024 kl 14:18 Du må logge inn for å svare