VOW inntar Amerika!

Karbon
VOW 01.08.2022 kl 13:17 11532

Som jeg skrev i et innlegg 25. juli så har jeg kommet fram til en veldig interessant aktør, som KAN VÆRE det amerikanske ikke navngitte selskapet som står for den til nå største landbaserte ordren for Vow noensinne. Dersom jeg har kommet fram til korrekt selskap, så vil dette etter min oppfatning være svært oppsiktsvekkende, noe jeg skal redegjøre nærmere for nedenfor. Jeg hadde tenkt å vente med å poste dette innlegget til etter den 25. august, men ved nærmere ettertanke så gjør jeg det nå.

Børsmeldingen fra Vow 16. mai:
https://www.vowasa.com/blog/vow-asa-largest-single-landbased-contract-in-vows-history-marks-breakthrough

“Vow ASA has entered into an agreement with an undisclosed North American renewable energy company to deliver a complete biocarbon production system within the United States valued at USD 27 million.”

Det er altså snakk om et «renewable energy company», uten at det sier oss så veldig mye. Da er et avsnitt lenger ned i børsmeldingen mer interessant i forhold til å peile oss inn på hva slags type selskap det er snakk om:

“The biocarbon produced in the plants will be used in several markets currently under development by an expert team assembled by the new US partner.”

Vi snakker altså om en aktør som skal produsere biokull til bruk for mange forskjellige markeder. Med andre ord snakker vi sannsynligvis om en biokullprodusent som har mange forskjellige kunder, med ulike behov. Da vet vi litt mer om hvilke type selskaper vi skal lete etter. En god nettside for å identifisere slike selskaper er US Biochar Initiative, som har en god oversikt. Her finner jeg fram til en interessant aktør, som passer som «hånd i hanske» i forhold til børsmeldingen fra Vow, og det er National Carbon Technologies:

https://biochar-us.org/national-carbon-technologies

Fra linken ovenfor sakser jeg inn følgende:

“NCT operates the largest advanced biocarbon production facility in North America and has the largest production capacity in the biochar/biocarbon industry. Feedstock partnerships with large public and private suppliers provide feedstock supply chain security and a path for rapid and efficient growth. Over 1 million tons of feedstock are available to NCT annually from six major suppliers within 50 miles of the company’s production facilities. NCT has permitted and is rapidly advancing development of three additional production plants (two in California, one in North Carolina).

Markets we serve: energy; metals production; municipal drinking water; agriculture; turf, nursery & ornamentals; agricultural run-off mitigation; livestock odor mitigation; livestock feed; wastewater/stormwater/algae blooms; asphalt/cement/concrete”

Som vi ser, er NCT leverandør til mange forskjellige markeder, helt i tråd med hva som fremgår av børsmeldingen fra Vow.
Men så viser det seg at nettsiden til NCT ikke er helt hva jeg hadde forventet, og det har trolig sin årsak i at selskapet har skiftet navn eller fusjonert, eller blitt kjøpt opp.

Adressen til NCT er:
3510 Hopkins Place, Oakdale, MN 55128, United States, og CEO er James A Mennel.

Leter vi litt videre, så finner vi fram til selskapet Aymium, som har samme adresse, samme CEO, og samme stiftelsesdato som NCT. Det er altså Aymium vi må forholde oss til, og de har en svært god nettside:
https://aymium.com/

“Headquartered in Minnesota, Aymium currently operates the largest advanced biocarbon facility in the world, located in Michigan. Aymium has been supplying customers globally from its Michigan plant since 2012. To meet growing demand, Aymium is building two additional plants on the West Coast that will employ more than 120 people and be operational in 2023. The projected CO2 reduction from these two plants is the equivalent of removing 312,000 cars from the road each year.”

Se også:
https://aymium.com/products/

Men fortsatt mangler siste brikken i puslespillet mitt. Er det noen hendelse eller pressemelding som kan knyttes til børsmeldingen fra Vow 16. mai? Ja, det er det!

9. mai, altså 7 dager før børsmeldingen fra Vow sendte Aymium ut følgende pressemelding:

“Cleantech Leader Aymium Announces World’s Largest Advanced Biocarbon Contract for its Coal Replacement Product”:

https://3hnwf925rwhxgo7bl266snr1-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2022/05/AYM-Hok-Press-Release-5-6-22.pdf

“Aymium, the leading producer of renewable biocarbon products, announced that it has entered a long-term supply contract for its patented, coal replacement product with Hokuriku Electric Power Company and Nippon Steel Trading. The contract is the largest for advanced biocarbon globally and will support the first large-scale continuous utility use of advanced biocarbon to replace coal in power generation.”

Det kan selvsagt bare være et pussig sammentreff, men at Aymium melder denne ordren, 7 dager før Vow melder om sin ordre til et amerikansk «renewable energy company»…… ja jeg tenker i alle fall mitt.

I og med at Aymium skal produsere biokull til blant annet metallindustrien, så vil det være behov for en litt annen og mer komplisert prosess i pyrolysen enn hva tilfelle er for produksjon av biochar til landbruket (uten at jeg har inngående kjennskap til prosessen). Det er uansett her Vow har sitt store fortrinn i sin patenterte teknologi, hvor man enkelt kan veksle mellom forskjellige temperaturer i pyrolysen, alt etter hvilket sluttprodukt som ønskes av kunden (biokull/biochar/syngass….)

Dersom det viser seg at det er Aymium som er den ikke navngitte aktøren, så er dette etter min oppfatning en fantastisk anerkjennelse av Vows teknologi, og også oppsiktsvekkende, i og med at Aymium allerede har sin egen patenterte teknologi. Kanskje er det nettopp det faktum at Aymium skal produsere biokull til metallindustrien som er avgjørende for at man går for Vow sin teknologi, og at man har behov for en smidig løsning som enkelt kan tilpasses forskjellige kunders behov?

Ellers så kan man av Aymium sin beskrivelse av prosessen for produksjon av biokull til metallindustrien lese at de bruker «thermolyse». I og med at jeg ikke er ingeniør, så skal jeg ikke begi meg ut på å forklare forskjellen på thermolyse og pyrolyse, men det er det sikkert andre her på forumet som kan gjøre:

https://aymium.com/products/metallurgical-carbon/

Kan det være slik at man nå har behov for Vow sin patenterte pyrolyseteknologi, fordi thermolyse i produksjon av biokull til metallindustrien ikke gir det samme sluttresultatet?

Her kan dere lese mer om Vows patenterte biogreen:

https://www.biogreen-energy.com/biogreen-pyrolysis

Biokull til metallindustrien:

https://www.biogreen-energy.com/biocoal

Det kan selvsagt også være så enkelt som at kostnaden med å bygge et eget anlegg vil være minst like stor som å bestille et nøkkelferdig anlegg fra Vow.

Avslutningsvis vil jeg bemerke at det er mulig jeg bommer her, og det er ikke sikkert at jeg har kommet fram til riktig aktør i forhold til børsmeldingen fra Vow, men det meste stemmer i forhold til puslespillet jeg har lagt. Dersom det er korrekt, så vil dette være en fantastisk milepæl for Vow, og et stort skritt i retning av å innta det amerikanske markedet for produksjon av biokull/biochar, for det amerikanske markedet er stort – veldig stort.

Edit:
Etter at Badin i forbindelse med halvårspresentasjonen i august opplyste om at det er snakk om en aktør innen solar og vind, så er det ikke snakk om Aymium. Da tror jeg heller vi snakker om Green Development LLC.
Redigert 19.04.2023 kl 10:57 Du må logge inn for å svare
anca
01.08.2022 kl 13:59 9644

Flott Karbon!Hvis din oppsummering stemmer, blir dette stort!
Asko
01.08.2022 kl 14:42 9555

Uansett om du har rett eller ikke, er du en fantastisk skribent her på forumet!
Det oser seriøsitet og kvalitet av dine innlegg!
Tusen takk for det du bidrar med!
Karbon
01.08.2022 kl 17:36 9386

Takk for rosende ord. Jeg kan legge til at "The North American Biochar Conference 2022" avholdes 8. til 11. august i regi av US Biochar Initiative, som jeg viste til i åpningsinnlegget her:

https://meetinghand.com/e/nbw/


Hammers
01.08.2022 kl 19:36 9710

God research, Karbon.

Svaret på om det stemmer får vi trolig nå i høst. Selv er jeg ikke så opptatt av om det er den ene eller den andre kunden.
Vi vet at det kommer, og det er i grunnen godt nok for min del.

ET PS til Biokonferansen du nevner.
Blar man litt nedover på lista finner man diverse deltakere. VOW er nevnt som "Silver Exhibitor".
Redigert 01.08.2022 kl 19:38 Du må logge inn for å svare

Tenker vi oppgraderer til Gold her 😉

Takk til Karbon for spennende research!
Redigert 01.08.2022 kl 20:12 Du må logge inn for å svare
Hammers
01.08.2022 kl 20:29 9633

Ja, søren du har rett.
Det er selskapet "under" VOW som er Silver.
royroy
01.08.2022 kl 22:27 9465

Takk for innlegget, Karbon!
Det blir uansett veldig stort dersom dette stemmer.
Litt lenger frem har jeg en annen upopulær tanke, ikke mening, om "infrastruktur" rundt feedstocks kan ha vist seg å være mer utfordrende/(tids)krevende å etablere enn håpet
Hammers
01.08.2022 kl 23:18 9362

Vi har vel alle våre bekymringer.

I en nylig presentasjon fortalte Henrik Badin at VOW nå hadde STORE kunder som hadde tilgang til store mengder "feedstock".
Kunder som ønsket å nyttiggjøre seg denne ressursen og henvendte seg til VOW for å få til en grønn løsning på eget energiforbruk.

Når man f.eks tenker på planterester og trær;
Det er ikke stammene som går til pyrolysen, men det avfallet som ligger tilbake når stammene fjernes.
Stammen benyttes gjerne til "plank" eller tilsvarende.

Vi snakker typ; Greiner, trekroner og rotsystem som går inn i prosessen.
Altså slikt som tidligere kun ble betraktet som avfall - og som barkebillene mesket seg med når det lå igjen på hugstfeltene.

I enkelte tilfeller snakker vi også om rivningsmateriale, hageavfall, tilsv.......
ALT kan gå i den store kverna.

Nei, dette er ikke noe å få grått hår av!
Redigert 01.08.2022 kl 23:20 Du må logge inn for å svare
Karbon
03.08.2022 kl 00:03 9031

US Biochar Initiative har en artikkel/intervju med salgssjef for Vow i Nord-Amerika, Geoff Lindsay:

https://biochar-us.org/meet-geoff-lindsay-vow-technical-sales-manager-north-america
Hammers
03.08.2022 kl 00:48 9032

Fin artikkel på en ellers stille dag.
Personlig likte jeg best svaret på hva som var VOW's største utfordring i tiden framover.
HER via translater (+ litt redigering av meg for å renvaske oversettelsen) - slik at alle skjønner hva vi snakker om;
___________________________________
Den største utfordringen er å bygge skalerbare pyrolyseløsninger for raskt å matche de store volumene av biokarbon som etterspørres.
Det er en enorm etterspørsel etter industrielle karbongjenvinningsanlegg for å konvertere avfallsstrømmer til verdifulle karbonnøytrale stoffer.
I 2021 etablerte vi Vow Green Metals (VGM) for å møte metallurgisk industris krav til biokarbon og CO2-nøytral energi.

VGM bygger nå Europas største produksjonsanlegg, som skal erstatte fossil koks i jern- og ikke-jernmetallproduksjon m/10.000 tonn biokarbon årlig.
Dette anlegget vil likevel KUN produsere ca 1/35 av biokarbonet som EN metallprodusent i Norge (Elkem) trenger.
Det er et enormt marked å tilfredsstille.
____________________________________
Spesielt uttalelsen om at Follum Trinn 1 kun vil levere 1/35 til 1 kundes behov bør være en svært god indikasjon på hvilke volumer vi egentlig snakker om de kommende år. Godt mulig at Badins "løpssko" er på, men så langt har ingen løpt så mye som liten 60-meter på denne maraton'en.

Allerede i 2030 er det strenge selvpålagte kuttkrav som slår inn i en rekke STORE private selskaper og ikke minst innen EU.
Kun 7-8 år igjen, og det er UTROLIG mye som må gjøres på denne korte tiden for å nå målene.

Til tross for at "60-meteren" fortsatt ikke er fullført er TROLIG den LANDLIGE delen VOW's største når Q2 legges fram om ca 3 ukers tid.
Det etter å ha vært fullt operativ i kun et drøyt år (når man trekker fra den første famlende innkjøringsfasen da ETIA ble inkludert).
Redigert 03.08.2022 kl 01:23 Du må logge inn for å svare
Asko
03.08.2022 kl 14:32 8705

Henrik Badin sier at han skal delta på Biochar-konferansen 8. aug.
CapitaL
05.08.2022 kl 09:19 8330

Uansett hvilken aktør det her er snakk om, så er det uansett Vows store gjennombrudd i USA og selskapets største kontrakt innen landbasert noensinne!

For meg som gjerne leter etter underprisede aksjer, kan jeg iallfall konstatere at markedet har "belønnet" Vow med en ti-prosents kursnedgang etter at omtalte kontrakt ble meldt. Det har også kommet en rekke kjøpssignaler i aksjen som har rent ut i sanden.. Som jeg har skrevet om på oppsidetråden, så tror jeg at markedet nå venter på at alle avtalene skal begynne å gjenspeiles i tallene. 25 august vil nok gi oss en pekepinn på det og på kursutviklingen videre.
CapitaL
27.08.2022 kl 20:06 7787

Da ble vi litt klokere ad denne aktøren på presentasjonen på torsdag..

Et selskap innen Sol og vind som nå satser på gass og biokarbon i tillegg..
Gøy om det hadde vært Tesla;)

De 15 største her, men ikke alle driver med sol og vind:

https://greenesa.com/blog/top-15-renewable-energy-companies-in-usa
Karbon
27.08.2022 kl 20:32 7745

Stemmer det Capital. Så da kan vi slå fast at det IKKE er Aymium, som jeg foreslo i åpningsinnlegget i denne tråden. Jeg har vært, og er fortsatt opptatt med litt av hvert om dagen, og har ikke hatt anledning til å kommentere halvårspresentasjonen enda. Har nettopp sett presentasjonen i opptak, og kommer med mine betraktninger tidlig i neste uke.
Hammers
27.08.2022 kl 21:32 7657

Karbon.
Jeg foreslår at du i samtidig ser presentasjonen til VGM (på deres hjemmeside).
Noe før midten viser CEO en relativt detaljert plansje med 9 ulike aktører som VGM nå jobber med.

Alle har dukket opp som de reneste "troll i eske" - for dette er aktører ingen som følger med har ant noe som helst om.
De fører til bestillinger som potensielt kommer i tillegg til de store aktørene VOW selv jobber mot.

I følge VGM's CEO dreier forespørslene seg totalt om ca 400.000 tonn biokarbon årlig.
Noen prosjekter er langt framme i løypa - andre om et år eller tre?

De 3 som ligger fremst i løypa er også de største. Alle ligger i Norden.
- 2 stk innen metallproduksjon som hver planlegger utstyr som kan produsere 50' tonn biokarbon årlig som erstatning for fossilt karbon.
- Den 3. er innen Pulp & Paper og har 500.000 tonn feedstock. Hvor mye biokarbon dette blir vet ikke jeg, men store mengder er det.

Når jeg sier fremst i løypa; VGM leverte hhv konseptstudie/feasibility studie til de 2 i Q2 i år.
Den 3. fikk sin konseptstudie levert fra VGM i august i år.

For uinvidde;
Konseptet til VGM er kort fortalt at alt pyrolyseutstyr bestilles fra moderselskapet VOW.
VGM vil deretter bygge, eie og drifte anleggene som kundene forespør.
royroy
27.08.2022 kl 22:06 7599

Nå tar jeg en snarvei siden jeg ikke har sjekket VGMs presentasjon selv - men kom det noen oppdatering ang. Follum og forsinkelsen der?
Hammers
27.08.2022 kl 23:39 7489

Det vil komme en oppdatering ang ny lokasjon i området Follum senere i år.
Dette har uansett ikke noe med VOW å gjøre. VOW har mottatt sin utstyrsbestilling og er godt i gang med leveringen.

I mellomtiden har flere nye aktører ankommet Treklyngen på Follum.
Som et resultat av dette + de skyhøye energiprisene, har man besluttet å øke produksjonskapasiteten fra 10 til 20' tonn biokarbon.

En av verdens største innen emballasje; BillerudKorsnäs - er et slikt eksempel.
Dette selskapet har også aktivitet i Nord-Amerike. Et område som har fått en del blest på kontraktsiden den siste tiden. En sammenheng?
https://www-billerudkorsnas-se.translate.goog/?_x_tr_sl=sv&_x_tr_tl=no&_x_tr_hl=no&_x_tr_pto=sc

De første 10.000 førte til bestilling på 215 mill fra VOW.
Da kommer det vel en ny bestilling rundt den samme summen når man nå trenger utstyr for å produsere 20.000 tonn.
Redigert 27.08.2022 kl 23:43 Du må logge inn for å svare
Record
29.08.2022 kl 08:39 7001

Det hadde blitt noe , her er han i hvertfall på vei til Norge :

STAVANGER (E24/VG) Teknologiikonet og massemilliardær, Elon Musk, er på vei til Stavanger. Der venter kronprins Haakon og statsminister Jonas Gahr Støre.

Søndag kveld hersket det stor usikkerhet i ledelsen av den store oljemessen ONS-22 i Stavanger om det store trekkplasteret, Elon Musk, kommer til messen.

Han er en av verdens mest omtalte personer og har sogar folk som har gjort det til en jobb å følge hans privatjet hele tiden.

Frem til søndag kveld var flyet parkert i Los Angeles. Det rørte seg overhodet ikke.

Musk har tradisjon for å bruke tid på festivalen Burning Man i Nevada, som i Norge er mest kjent for at Stein Erik Hagen kjøpte sitt elektriske tre der.

Musk bygger ofte en stor campus på festivalen og det ble spekulert i om han prioriterte den festivalen, som ble åpnet søndag, fremfor å komme til oljemessen i Stavanger, som han også besøkte i 2014.

Men plutselig begynte flyet å bevege seg. Nå litt før klokken 0800 passerte det Reykjavik.

Musk skal etter planen delta på åpningen av konferansen klokken 1100, sammen med blant andre Kronprins Haakon Magnus, statsminister Jonas Gahr Støre og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, sistnevnte via videolink.

Hvor ble det av Hammers nå som sperrer alle som skriver et ord om at kursen kan bli bear? Stol på dere selv folkens og ingen andre :).
anca
29.08.2022 kl 10:06 6855

Hammers er en utmerket trader, og forsvant vel ut på +\- 27.
Slettet bruker
29.08.2022 kl 10:28 6803

Så hammers gikk ut på 27 og etter det glemte han å lage ny graf som var bear? og heiagjengen kanskje fortsatte å kjøpe på 26 og 25 fordi de trodde på han?
Redigert 29.08.2022 kl 10:30 Du må logge inn for å svare
CapitaL
29.08.2022 kl 10:37 6780

Det hadde vært flott om dere som er så sterkt plaget av skribenten Hammers, lager en egen tråd på det.. fortrinnsvis en låst tråd.. gå inn der og lås døra fra innsiden!

Makan.
Hammers
10.09.2022 kl 20:41 6150

Her er link 1 via oversettelse;
https://www-repsol-com.translate.goog/en/press-room/press-releases/2022/repsol-boosts-multi-energy-transformation-partnering-with-eig-in-upstream-unit-for-4.8-billion/index.cshtml?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=no&_x_tr_hl=no&_x_tr_pto=sc

I det VELDIG korte bildet vil dette neppe ha noen stor effekt for VOW, men det står mye bra i teksten.

Stikkord;
- Oppstrømsvirksomheten har satt det strategiske målet om å redusere karbonintensiteten med 75 % innen 2025 (om 3 år!!!).
- Dvs en kraftig forsering av aktiviteten mot målet om 0-utslipp i 2050.

Tror det var etter framleggelsen av H1/22 Badin sammenlignet Repsols videre planer med hva han opplevde da cruisenæringen i sin tid begynte å interessere seg for rensesystemer om bord i skipene. "Man står ved begynnelsen av en helt ny æra" - eller noe tilsvarende ble sagt.

- VOW er Repsols utvalgte teknologileverandør innen CO2-rensing.
- Den første piloten er 9 mnd på vei etter signeringen i desember i fjor.
- I første omgang 10' tonn husholdningsavfall ÅRLIG og som raskt skal øke til 100' tonn.

- VOW er også EU's valgte teknologileverandør til prosjektet "Horizon Europa".
- Prosjektet har allerede fått de første midlene (NOK ca 340 MILL) og VOW står for teknologien!

For dem som ikke helt skjønner hva dette har med VOW å gjøre;
- Teknologi koster. Den lille opprinnelige piloten på Follum (NOK 215 mill) var for 10' tonn årlig produksjon av biokarbon.
- Follum har allerede besluttet å oppskalere til 20' tonn årlig i takt med etterspørselen.
- Altså; Ny ca tilsv kontrakt ligger allerede i pipeline.
- Når Repsol/EU/A Mittal og andre begynner å rulle ut sine prosjekter kan det trolig forventes en aldri så lite/flodbølge av bestillinger.

Altså;
- De bemidlede plukker normalt sine varer fra øverste hylle, mens almuen med "bøyd nakke" plukker på nederste.
- Slik er det nok også i dette tilfellet! De bemidlede vet hva de vil ha - og de velger det beste/mest driftssikre som kan oppdrives.
Redigert 10.09.2022 kl 21:17 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
10.09.2022 kl 21:05 6132

Rapport fra miljødirektoratet. Les punkt 3.3 i rapporten :)

https://www.miljodirektoratet.no/publikasjoner/2022/september/gronn-omstilling-klimatiltaksanalyse/
Hammers
10.09.2022 kl 23:41 6009

Jeg vet ikke hva du vil fram til, men VOW har og har alltid hatt sin virksomhet utenom landets grenser.
Dvs; unntaket er VGM's oppsett av fabrikk for ELK på Follum.

Fossilt kull byttes der ut med biokarbon - utvinnet av skogsavfall og rivningstrevirke.

Hva miljøverndirektoratets rapport pkt 3.3 har med Repsols virksomhet å gjøre, med Arcelor Mittals eller EU's prosjekt har ikke jeg noen formening om.
CapitaL
11.09.2022 kl 07:46 5911

Fra 3.3.5 i rapporten:

Bruk av biomasse og bioenergi
De fossile utslippene kan reduseres ved å erstatte kull og koks med bærekraftig produsert
biokarbon. En høy andel biokarbon vil innebære å etablere dedikerte produksjonsanlegg for
metallurgisk trekull som er optimalisert for bruk i smelteverksindustrien. Flere
forskningsprosjekter har vært gjennomført for å berede grunnen for slike anlegg, og Elkem har
et demonstrasjonsanlegg under bygging i Canada som skal bruke sidestrømmer fra tremekanisk
industri som råstoff. Flere av forskningsprosjektene har sett på forskjellige råstofftyper. Trekull
produsert spesielt til dette formålet vil ha også en høyere kvalitet enn kullet som brukes i dag, og
det vil gjøre prosessen noe mer effektiv.
Økt bruk av biokarbon kan kombineres med CCS for negative utslipp eller CCU for produksjon av
syntetiske kjemikalier.
Potensial
Deler av dette tiltaket vil trolig utløses av eksisterende virkemiddelbruk, og noe av potensialet er
derfor inkludert i kategori 1. Elkem har kommunisert et mål om 50 prosent biokarbon innen
2031, og Wacker Chemicals har et mål om 100 prosent innen 2030.

Slettet bruker
08.10.2022 kl 22:16 5331

Tiden er trolig moden for å innta en passende posisjon. Selskapet hadde en tid 8-/aksje.
Så hvis bare litt av den optimismen kommer tilbare bllir det hyggelig
Sammenligning av Green Metals og Vow asa er klart i førstnevntes favør. Selv om Vow også har falt veldig mye
Redigert 08.10.2022 kl 22:17 Du må logge inn for å svare
nolast
10.10.2022 kl 16:57 4883

Mulig mange er redd for crusie sektoren. Men verden skal ikke til helvete nå heller. Lite utdrag her:
Aftersales vil garantert nå nye toppnivåer i vinter. Med dagens kurs så blir det bra med kroner på bunnlinja!
Norwegian Cruise Line Holdings (NCLH) vil generere rekord EBITDA og netto avkastning i 2023, ifølge en svært optimistisk og selvsikker Frank Del Rio, administrerende direktør og president, som talte på en to-timers presentasjon ombord på Norwegian Prima i New York City torsdag. morgen.

Del Rio sa at bestillinger for 2023 var opp fra 2019, inkludert en kapasitetsøkning på 16 prosent, og til betydelig høyere priser.

https://www.cruiseindustrynews.com/cruise-news/28435-frank-del-rio-forecasting-record-2023-for-norwegian-cruise-line-holdings.html
May-Liss
10.10.2022 kl 17:53 4805

Cruise er ikke det hotteste om dagen; både RCL og NCL er vel nærmest kurshalvert iår.
Markedet tror ikke på «eventyrresultater» for 2023.
NCL er «tvunget» til høyere priser for å dekke betydelige økte kostnader.
Nsxnsx
11.10.2022 kl 08:54 4548

Foreløpig ser det vel ut som om det koster mer enn det smaker. Fra 57,- til 17,- er jo ikke akkurat tillitsvekkende.

Når det er sagt så MÅ jo 17,- være en fin inngang :) så jeg kjøper litt mer.
Nsxnsx
11.10.2022 kl 09:05 4523

Børspause......uten noe effekt ??
Nsxnsx
11.10.2022 kl 09:06 4518

He he en til....hva er på gang ?
Record
11.10.2022 kl 14:46 4326

Sikkert en bra ingang ,selv om den kjøres hardt :-)
Ser på denne at det kan komme gledelige nyheter allerede denne mnd fra Frankrike :
https://www.grtgaz.com/en/our-actions/renewable-gas-circular-economy
Karbon
06.12.2022 kl 17:50 3618

Tilsetning av biochar i kompostprosessen reduserer metanutslippene med opptil 84 %, ifølge en studie fra University of California, Merced:

https://uk.news.yahoo.com/ancient-carbon-trick-could-reduce-dairy-emissions-161447956.html
Slettet bruker
06.12.2022 kl 20:52 3351

Så skummel graf av vow! Får frysninger
Redigert 06.12.2022 kl 20:53 Du må logge inn for å svare
FAZIT
07.12.2022 kl 08:42 3057

Du har solgt, og får frysninger ved tanke på at det kan komme nyheter som vil løfte aksjekursen betydelig.


;-)

Mye stort og fint skal være på gang i selskapet, men det mangler flagging av noen konkrete ordresluttninger. Markedet er klar over stor ordrebok og tidligere ordrer, men måned etter måned og kvartal uten konkrete ny-ordre, og bare taushet fra ledelsen gir frykt i markedet. Omtale på forumet an messedeltagelse ol, er ikke nok i dagens børsklima. Det må kunne gis noe mer enn taushet fra ledelsen i lange tider. Status om bygging av bestillinger og fremgang forøvrig bør kunne gis. Vow kan trenge tillit i investormarkedet før eller siden og da bør det bygges tillit i forkant.