Olje - Stor HS formasjon utløst ned til usd 77 pr fat?

Frodon
OLJE 05.08.2022 kl 13:32 60262

En stor HS (Hode Skulder) formasjon har blitt dannet i år, med venstre skulder på ca usd 100 fra mars/april 2022, hode på usd 123 den 8.6.2022 og høyre skulder ble lagd i juli 2022. Oljen har allerede brutt ned igjennom bruddpunktet på usd 100 og et sterkt salgssignal er utløst til usd 77 området. Hvis olje prisen etablerer seg over usd 100 igjen med ca 3%, blir salgssignalet nøytralisert.

MACD utløste salgssignal 2.8.2022 og RSI har brutt under de forrige bunnene i år. RSI nærmer seg oversolgt, så vi kan få en reaksjon opp igjen hvis RSI begynner å stige igjen.

Ser vi på fundamentene, er det mer enn nok olje i verden....så hvorfor er prisen så høy?
Drivstoff forbruket har også gått ned hver måned nå, selv midt i USA sin kjøresesong. Er det økningen i rentene som begynner å stoppe forbruket?
Redigert 05.08.2022 kl 13:35 Du må logge inn for å svare
undrende
08.08.2022 kl 20:42 3441

Det hadde vært hyggelig Frodon :-)
Plusser man på f.eks Coldplay, som jeg også gjerne ville ha sett på stadion, eller festival så blir det enda bedre.
Oljeprisen tror jeg vil bevege seg ytterligere opp, men samtidig, så er det også noe skjørt over det å investere alt for mye i oljerelatert. Svært lite som skal til for at det tipper andre veien. Motsatt, så tror jeg ukraina konflikten vil vedvare en god stund. Tror ikke det vil involvere nato på slagmarken. Kina tror jeg har sett litt av konsekvensene ved å forsøke å ta kontroll over taiwan. Demonstrasjonen etter Pelosi besøket der virker noe oppkomstruert. I en konvensjonell krig så er jeg foreløpig ikke i tvil om at både russland og kina vil tenke seg meget vel om før de risikerer åpen konflikt mot usa. Tror begge ville ha blitt feid av banen der.
Så er det Opec. Vil ikke de kunne øke produksjonen under gitte forutsetninger. Er det ikke nok olje og gass ellers i verden om det legges til rette for produksjon? Vil EU droppe russisk gass? Vil Putin stenge kranene. Nei, det tror jeg ikke. Vil en atom avtale med Iran før, eller senere komme på plass? Hva med Venezuela?
Men samtidig, så kan ikke vesten fortsette å forsyne seg av de strategiske lagrene i alt for lang tid
Frodon
08.08.2022 kl 21:40 3368

Coldplay har jeg også lyst å se live og det er dessverre ikke krysset av på listen enda 😬

Enig i alt du skriver om oljen, nesten bingo ;) Har du sett sammenligning av USA vs Kina på militær fronten? Sist jeg sjekket, minnes jeg Kina hadde gått forbi USA sitt sjø militære, eller at de holdt på å gå forbi. Litt skremmende at Asia bygger det meste av skip.

Opec kan nok øke produksjonen, men de er selvfølgelig mest tjent med å ha akkurat så høy pris som mulig, som verden kan leve med. Saudi Arabia vil selge seg ut av olje innen x antall år og vil også ha høy pris. Russland og Saudi Arabia er også ganske avhengig av høy pris for å forsvare det høye forbruket de har.

Det er vanvittig mye olje i USA og Afrika, som kan hentes opp. Olje investorer i USA har gått på mange smeller før, de er nok litt mer forsiktige nå. Hvorfor er Afrika så trege? Trodde de trengte penger? Iran og Venezuela olje kommer nok…hvis noen virkelig trenger den. Blir litt som bolig mangel i Norge, hvor det meste av landet er ubebodd 😜
undrende
08.08.2022 kl 21:55 3348

I Afrika er det åpenbart mye å hente for vesten (USA)
Har med selvsyn sett etter to 5 ukers turer på kontinentet, i 12 forskjellige land så langt, kinesernes inntog på jakt etter ressursene, riktignok på samme måte som kolonimaktene forut. Afrika har ressurser på olje og gass b.l.a. Kull forekomster, som Kina shipper ut fra, tror det dreier seg om 13 afrikanske land. Kineserne har i flere år utnyttet afrikanske diktatoriske styresett. Gitt lån som de vet ikke kan tilbakebetales. Bygd et fotball stadion for folket som et billig symbol på goodwill, og tatt beslag i natur ressurser som pant for lån. Benytter egen arbeidskraft for infrastruktur. Setter opp kjøpesentre med juggel fra made in hong kong/china. Anvender lokal arbeidskraft for luse lønninger. Pandemien og energikrisen rammer nå knallhardt har jeg fått vite fra bekjente etter disse turene. Enkle husholdnings artikler som matolje har steget kraftig i pris på kontinentet. Vesten burde kjenne sin besøkelsestid.

https://finansavisen.no/nyheter/politikk/2022/08/08/7910654/usa-lanserer-ny-afrika-strategi
Redigert 08.08.2022 kl 21:56 Du må logge inn for å svare
undrende
08.08.2022 kl 22:00 3341

Tror bestemt at vel utprøvd amerikansk våpen teknologi vil overgå kinesernes ;-)
Frodon
08.08.2022 kl 22:29 3292

Et lite utdrag fra dagens nye makro rapport fra Sparebank 1 Markets. Anbefaler at alle leser hele analysen selv, bare 167 sider.

"Stronger growth in employment than expected, a surprising 0.1 pp decline in the unemployment rate (it has not been lower since 1969) and 0.3 pp higher wage inflation than expected"

"Businesses in the US are increasing their prices by 8% and unit labour costs are growing even faster (thus, profits are under pressure already), and something MUST give the coming months & quarters. Raw material prices/energy will very likely help bringing headline inflation down, but that would probably increase the need for a monetary policy tightening, as spending power will recover. Suddenly, the market Friday afternoon recognised that the Fed probably would have to do more in order to slow the economy sufficiently to bring domestic generated inflation down"

"the first GDP data revealed a more than 8% growth in labour cost per unit produced. That’s the real inflation problem, and has (almost) nothing to do with energy or food prices"
Frodon
08.08.2022 kl 22:38 3270

Hehe, vært på skikkelig tur du ;) Dette tema har jeg faktisk skrevet en del om på HO for mange år siden ;) Minnes det var lite interesse for slikt....kanskje det endrer seg nå, som det sannsynligvis nesten er for seint? Hvorfor får ikke Kina igang olje produksjonen i Afrika? Akkurat nå har de kanskje nok tilgang på billig olje fra Putin, men de kunne sikkert fått avtaler for lenge siden....hvis de ville
Frodon
08.08.2022 kl 22:48 3251

Står det ikke "Made in China" på det meste fra USA? ;)

Ser ut som Kina gikk forbi USA på militær flåten i ca 2017. Husk at USA har veldig mange gamle skip. Hva om Kina klarer å senke hangarskipene til USA? Da har Kina kort vei til Taiwan og det er langt for USA. Må si jeg vet lite om Kina sitt militære, men historisk har de vært veldig gode på strategi

"China has built the world's largest navy. Now what's Beijing going to do with it?"

https://edition.cnn.com/2021/03/05/china/china-world-biggest-navy-intl-hnk-ml-dst/index.html

Jeg tror Kina angriper Taiwan rundt 2027 et sted....også er jeg usikker på hva alle andre burde gjøre. Sykt at det fortsatt kriges i verden. Tenk om vi kunne brukt all verdens militær penger og heller fått bebodd Mars eller no, loool. Da øker i hvert fall sannsynligheten drastisk for at menneskeheten overlever....
undrende
08.08.2022 kl 23:05 3223

Planen er å ta en ny runde i februar 23, da i 6-7 nye land. Det vil da, i såfall være nesten tre år siden jeg kom hjem fra kontinentet forrige gang, 2 mars 2020. Vi får se.
Har selv tenkt tanken en rekke ganger, hvorfor Kina tilsynelatende ikke har gjort mere for å slå kloa i olje og gass ressursene på afrika kontinentet, men shippet kull i store mengder. Spørsmålet er vel mer om Kina har hatt tilstrekkelig evner og kunnskap innenfor olje og gass utvinning, hmmm
På meg virker det som olje og gass utvinning i afrika er veldig krevende. Trakk/solgte ikke Aker og Røkke seg ut derfra ganske nylig også.....
Ellers har vi jo flere oljeselskap på børsen, som opererer i afrika, men som har hatt treg kursutvikling.
undrende
08.08.2022 kl 23:10 3206

Det stod vel made in china i trump sin caps også, hehehe
Helt enig i at krig i 2022 er hinsides all fornuft. det bringer meg på en måte uhyggelig langt tilbake i tid. Altså vi hadde to verdenskriger i forrige århundre, den siste med en despot, men jeg tenkte med på de utallige europeiske krigene for to-tre århundrer tilbake. At ikke de tidene er forbi...
omans
09.08.2022 kl 12:40 3070

Har ikke hørt han er ute av AkerBp. Mange forstår vel nå at Spet er som en vanlig trader/investor, ingen warrenbuffet, bare en som har litt mer penger enn gjennomsnittet.
Men nå handler visst tema her at olje skulle til 77 iflg en observasjon av volatiliteten på prisen. Det virker tvilsomt, kan hende bunnen er bak allerrde, men gjenstår å se. Ser ingen grunn til fall under 90 fundamentalt, det som sendte den opp er i hovedsak ikke endret så mye.
Frodon
09.08.2022 kl 15:05 2991

Ble du sittende "fast" når pandemien brøyt ut? Kina starter fortsatt opp masse nye kull utvinninger og hadde planlagt en del av dem til 2030. Vet ikke om det er endret nå, men minnes de hadde en avtale om å reduserer fra 2030....da er det jo best å få startet opp masse før det ;) Hvis Kina mangler kunnskap om olje utvinning, kan de ikke bare sende ut hacker teamet? Eller be sin venn i Russland om hjelp? Tviler på at de har spurt og fått nei av Putin? Røkke har Aker Energy. Det prosjektet gikk jo bra, så gikk det dårlig....også var det på track igjen. Men ikke hørt noe på en stund nå. Virker som det er mye kokker i Afrika
Frodon
09.08.2022 kl 15:08 2986

Hehe, sikkert det billigste ;) Ja, dessverre kommer det stadig vekk folk i makt posisjoner, som har en trigger finger. Vi får håpe det blir slutt på krig raskest mulig
undrende
09.08.2022 kl 15:17 2965

Neida, kom hjem 2 mars 2020, rakk å jobbe 1 1/2 uke før jeg fikk 2 dager karantene av Erna ;-)
Kineserne er rå på å shippe ut kull fra Afrika. Leste et sted i fjor at de hentet kull fra 13 afrikanske land, og hjemme startet de opp nedlagte kullkraftverk, eller bygde/bygger nye. Hørte at de trakk seg fra miljø samarbeid med USA nå etter Pelosi turen.
Parisavtalen fritok Kina fra Co2 reduksjon frem til 2030, mens de selv ymtet frempå i fjor at de håpet å være CO2 nøytrale i 2050
Jeg sitter med en sterk følelse at Kina bare bløffer. Selvfølgelig vil de over på fornybar energi, men de gir nok ikke slipp på kull, olje og gass før alternativ fornybar energi er konkurranse dyktig. Men det er altså et mysterium at de ennå ikke synes å ha tatt grep om afrikas olje og gass ressurser
Frodon
09.08.2022 kl 16:43 2897

Hva Kina sier, tar jeg alltid med en klype salt ;) Det ble bygget en fornybar by i USA. Der var det ikke nok vind, regn eller sol i en periode, slik at befolkningen gikk uten strøm og ca 100 stk døde. Lagring av produsert energi må være nøkkelen, slik at vi ikke bare får brukt strøm når det blåser, regner eller er sol....Kjernekraftverk produserer døgnet rundt og lager billig strøm. Synes synd på de selskapene som skal holde på med flytende havvind, utrolig dyrt å bygge, høy kostpris på produksjonen og de får kun lagd strøm når det blåser. Er det ikke bedre at Norge bygger verdens sikreste kjernekraftverk, når de popper opp rundt oss uansett?
Slettet bruker
09.08.2022 kl 16:46 2909

:-)))
Stokk Dum
09.08.2022 kl 17:24 2850

Innhold slettet pga uinteressant innhold.

mvh
Redigert 09.08.2022 kl 17:30 Du må logge inn for å svare
Frodon
09.08.2022 kl 22:06 2747

Idag har olje prisen vært oppe å testet brudd punktet i HS formasjonen og falt tilbake igjen....som bekrefter bruddet ned så langt

Hvorfor blir en så sterk salgs formasjon etablert og utløst....hvis det er mangel på olje? Kanskje markedet ikke har fått med seg de sterke fundamentene? ;)
Salbei
09.08.2022 kl 22:39 2819

TA på oljen....😅 Jaja nå har jeg sett det også.
tuja
09.08.2022 kl 22:46 2800

Energy Insights
@EnergyAndOil
#API
Crude: +2.156M
Cushing: +0.910M
Gasoline: -0.627M
Distillates: +1.376M
omans
10.08.2022 kl 00:22 2748

I mine øyne er han det, hva han er i egne eller for andre er ikke av interesse. Det virker som du tror en skriver alt man skulle ha av tanker og kunnskap ut på dette tivoli.
Husker tråder du har startet med liknende budskap som her, straks det skulle gå litt feil forduftet du som dugg for sol, uten å erkjenne at det gikk dritt.
Regner med du sitter bear fortsatt jfr annen tråd, og venter på at en resesjon blir tatt ut.

PS. Siden denne trådens start har jeg gjort en trade i oljeselskap og tatt 35% avkastning på 3 dager, pga litt gearing. Kjøpt fredag og solgt idag. (Kunne fått ennå mer detsom sittet ut hele dagen, men forstatt long kun aksjen, Dno) Grei gevinst det. DS.
Redigert 10.08.2022 kl 00:35 Du må logge inn for å svare
Frodon
10.08.2022 kl 13:07 2568

Har du ikke sett det før? De største hedgefond i verden har brukt det i over 20 år. Spetalen bruker det, Fredly osv. Er du ny på børs?
Redigert 10.08.2022 kl 13:08 Du må logge inn for å svare
Salbei
10.08.2022 kl 13:24 2563

Aldri sett noen bruke TA på olje nei😅 Og er ikke ny på børs, takk som spør! TA kan brukes til så mangt...men IKKE olje
omans
10.08.2022 kl 13:28 2568

Buffet bruker ikke TA på olje. Dessuten er d ikke HS i mer langsiktig chart, kun et lite pullback fra spiketopp.

https://www.dallasnews.com/business/energy/2022/08/09/warren-buffett-is-betting-big-on-fossil-fuels-future/
Stokk Dum
10.08.2022 kl 13:29 2583

TA kan puttes i sekken å ha med fjellet, TA kan brukes til å vaske huset med, hvorfor kan ikke TA brukes på olje?

mvh
Salbei
10.08.2022 kl 13:31 2570

Enig..så mye gjetting og svada på denne tråden. Var vel en grunn til at Frodon var på min blokkeringsliste😂
Frodon
10.08.2022 kl 16:23 2519

Best du setter på blokkeringen igjen, ser ikke ut som du har det?

Skulle gjerne fått motbevist hva jeg har skrevet som er svada, men det er jo vanskelig fra folk som har blokkert meg…. Eller, har han det? Ser ikke slik ut

Ikke kan han bruke stop loss og ikke visste han at eks HegnarTV har teknisk analyse på hver sending 😅😅 Trygves sirkus på sitt beste

«Salbei
I dag kl 13:26
Stop loss hvis aksjen stiger?😅 Er du ny på børs»
undrende
10.08.2022 kl 17:06 2543

Ja, jeg tror nok Ringholm gjorde det 😊
Dette har jo vi sett i mange år 😊
Slettet bruker
10.08.2022 kl 19:55 2447

Badgirl skrev Innlegget er slettet
Dollar tester støtte, det er grunnen til at olja stiger for at olja skal gå bull må den opp på nivået som Frodon har nevnt tidligere i tråden. Olja er egentlig bear i momentum og trend så pass på!
undrende
10.08.2022 kl 20:03 2436

Åpenbart at det foregår et spill i kulissene med olja. Det har det vel gjort helt siden russland konflikten startet, og sikkert før det.
Hva vil oljeprisen dette ned på om det hadde blitt en Iran avtale? Kunne de på litt sikt levere drøyt 1 million fat?
Salbei
10.08.2022 kl 21:23 2367

Badgirl skrev Innlegget er slettet
Enig med deg. Han synser om mye rart. Aldri hørt om at man kan bruke TA på oljen...den er så tilbud og etterspørselsavhengig som man får det. Hjelper ikke med noen tullestreker da😂 Men jeg ser jo i det minste, at i det siste er den manipulert ned, så det kan jo være noe. Hint: mellomvalg i US. Egentlig skal brent ligge mellom 105 og 110 nå. Bare å holde denne. Skal ikke selge mine før tidligst 2040
Salbei
10.08.2022 kl 21:25 2383

Ja oljen var på god vei mot 100 allerede før Russland angrep Ukraina. Det sier litt om hvor dårlig det står til med oljetilbudet. Og oljen vil bare øke i pris i årene som kommer. Klar for en fin tiårs-syklus nå👍
Salbei
10.08.2022 kl 21:27 2384

Badgirl skrev Innlegget er slettet
Bra sagt😂👍 Det er 50/50. Noen gjemmer seg etter de tar feil og hyller seg selv om de får rett. Blir for dumt. TA er i mine øyne bare amatører som bruker.
omans
10.08.2022 kl 21:59 2335

TA er ok til sitt bruk. En bør ha det tekniske litt på sin side om en vil ha bedre timing. Sjekket litt rundt DNB analyser, og hva som gjaldt vedr fundamentalanalyse og kjøpsanbefaling. Kurs hadde falt endel etter at fundamentalanalysen ble sluppet, det er ikke gunstig å kjøpe noe i nedtrend, selv om det fundamentalt tilsier at verdier og en fundamentalanalyse tilsier en høyere prising.

Vedr TA på olja nå, så sjekket jeg litt nærmere nå, for å se om det er noe å se. Fant ut at det er en liten HS der men at potensialet virker å være tatt ut med fall ned til 92-93 etter brudd ned av halslinje ved 108-109.