Olje - Stor HS formasjon utløst ned til usd 77 pr fat?

Frodon
OLJE 05.08.2022 kl 13:32 65775

En stor HS (Hode Skulder) formasjon har blitt dannet i år, med venstre skulder på ca usd 100 fra mars/april 2022, hode på usd 123 den 8.6.2022 og høyre skulder ble lagd i juli 2022. Oljen har allerede brutt ned igjennom bruddpunktet på usd 100 og et sterkt salgssignal er utløst til usd 77 området. Hvis olje prisen etablerer seg over usd 100 igjen med ca 3%, blir salgssignalet nøytralisert.

MACD utløste salgssignal 2.8.2022 og RSI har brutt under de forrige bunnene i år. RSI nærmer seg oversolgt, så vi kan få en reaksjon opp igjen hvis RSI begynner å stige igjen.

Ser vi på fundamentene, er det mer enn nok olje i verden....så hvorfor er prisen så høy?
Drivstoff forbruket har også gått ned hver måned nå, selv midt i USA sin kjøresesong. Er det økningen i rentene som begynner å stoppe forbruket?
Redigert 05.08.2022 kl 13:35 Du må logge inn for å svare
Merlin
04.02.2023 kl 22:11 3614

Chinese Oil Demand Seen Hitting Record on Covid Zero Pivot

Chinese oil consumption is expected to hit a record this year as the world’s biggest importer leaves the straitjacket of Covid Zero behind, bolstering the global demand outlook and aiding prices.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-01-12/covid-pivot-sets-up-china-oil-demand-for-record-high-this-year

Daily demand — which contracted last year — will climb by 800,000 barrels a day in 2023, according to the median estimate of 11 China-focused consultants surveyed by Bloomberg News. That would take consumption to an all-time high of about 16 million barrels a day, the survey showed.

Oil Demand in China Seen at Record in 2023
Consumption to pick up after Covid Zero exit
EvenHigher
04.02.2023 kl 22:23 3667

Interessant. De yngre generasjonene vil også være de første fullverdig kapitalistiske, hvor pensjonen ligger i markedsutviklingen. Rett og rimelig når dessertgenerasjonen trekker stigen opp etter seg. Demografien i seg selv sier at verden står foran store utfordringer innen energi. Befolkningsveksten stiger i de fleste verdensdeler.
StephanDerrick
05.02.2023 kl 11:13 3374

Takk for linken
Man skal alltid være åpen for at man kan få helt ny dynamikk som setter gamle sannheter/tilnærminger til side.

Gigantiske og økende statsgjelder rundt omkring i utviklede økonomier kan absolutt tale for at myndighetene ville ha fordel av økt inflasjon gitt at dette også medfører/samkjøres med at realrenten faller.
danmark1
05.02.2023 kl 11:27 3442

Det er formodentlig sidste chance for at sænke olieprisen, inden efterspørgslen for alvor tager fart. Med sanktionerne mod Rusland vil olieprisen få et løft op. Så samlet set kan olieprisen kun gå en vej - OP i 2023.
Merlin
05.02.2023 kl 12:14 3410

Førstereaksjonen etter pristakinnføringen av russisk raffinert olje virker totalt uforståelig.

EU-landene er enige om et pristak på russiske oljeprodukter, som diesel, på 100 dollar fatet, opplyser diplomater til Reuters.

Hva er egentlig scenariet? Hva er situasjonen, hva er sannheten?

Oljeprisen falt pladask 4 dollar fatet fredag etter børsslutt.

Tror markedet at Europa nå kan kjøpe billig olje fra russerne? Eller er dette shorting av oljeprisen, med den hensikt å kjøpe billige oljeaksjer (US-børsen fredag kveld), og tro på at oljeprisen skal opp? En billig shorting på olje, og billig inngang på oljeaksjer, for deretter et prishopp, der man rast kjøper tilbake den shortede oljen og sitter med en kjempegevinst på oljeaksjene?

Det har vært pristak på russisk råolje. EU og G7-landene har fra innført et pristak på 60 euro per fat med russisk olje.

Sanksjonspakken mot russisk olje er IKKE opphevet.

Putin innførte også forbud mot oljeeksport til pristak-land. Dermed vil ikke russerne offisielt selge olje til Europa!

Fredagens pristak er sett på som mer komplekst og med større konsekvenser for oljemarkedet enn pristaket på russisk råolje som ble innført i starten av desember.

Enighet om EU-pristak på russiske oljeprodukter: – Vi venter noe disrupsjon (dvs forstyrrelse eller problemer som avbryter en hendelse, aktivitet eller prosess.)
Fredag kveld meldes det om enighet rundt EU-pristak også på russiske oljeprodukter. Samtidig faller oljeprisen markant, men hedgefondforvalter Tor Svelland tror den skal rett opp igjen. Vi venter noe disrupsjon, særlig på svært kort sikt, ettersom EU-markedet fortsetter å rette seg over mot alternative forsyningskjeder. Vi venter også at dette vil gi bidra til å presse prisen oppover på oljeprodukter generelt, sa Matthew Sherwood, analytiker hos tidsskriftet The Economists analyseavdeling. Sherwood la til at de ser for seg at enkelte forsyningskjeder nå legges om, der Russland nå i større grad sender oljeprodukter til Kina, India, Midtøsten og Afrika, mens Europa samtidig i større grad vil importere fra India, Midtøsten og USA.

Det igjen vil i sin tur trekke fraktkostnadene oppover, sa han videre.

– Kan like gjerne snu opp
Oljeprisen steg fredag ettermiddag fra 82 til 84 dollar i kjølvannet av sterke amerikanske jobbtall, men falt senere kraftig tilbake.

Rett før klokken 21.00 norsk tid omsettes brentoljen for litt under 80 dollar i spotmarkedet, tilsvarende en nedgang på rundt fem prosent fra dagens pristopp. Oljeprisen er dermed på sitt laveste på tre uker.

Tor A. Svelland leder det råvarebaserte hedgefondet Svelland Capital, som har levert best avkastning i Norden de siste fem årene. Han ser ingen umiddelbar årsak til at oljeprisen skal falle så mye. Han peker heller på tekniske årsaker.

– Oljen ble trukket oppover tidligere i dag takket være bra etterspørsel, blant annet i Kina der det kjøpes mye mer. For meg blir dette veldig teknisk. Oljeprisen kan like gjerne snu opp igjen, sier Svelland til DN.

Han understreker at det fortsatt er stor usikkerhet knyttet til pristakets effekt på oljemarkedet. Han tror i alle tilfeller at oljeprisen skal mye høyere før sommeren. – En ting er sikkert, og det er at EU provoserer russerne enda mer. Russerne kan gjøre mottrekk. Hva skjer hvis russerne på mandag går ut og sier at de skal eksportere mindre råolje? Da kan oljeprisen gå i 90 dollar med en gang, sier Svelland.

Ikke veldig lett å forstå
Akers sjeføkonom Torbjørn Kjus klør seg også i hodet over prisfallet, men peker på generell uro og lav likviditet i markedet som mulige årsaker.

– Det er ikke veldig lett å forstå. At oljeprisen faller kan bety at markedet tror pristaket er satt så høyt at det ikke gir noen effekt på tilbud av russiske produkter, slik man kanskje trodde på forhånd, sier Kjus til DN. På mellomlang sikt mener Kjus det er en større risiko for høye oljepriser enn lave.

– En ganske skeiv risiko, spør du meg. Gjenåpningen i Kina er den viktigste enkeltfaktoren i 2023, som jeg tror kan gi én million fat ekstra i etterspørsel fra første til fjerde kvartal.

Russland eksporterer stadig olje
Oljeproduktpristaket skal bidra til å minske Russlands inntekter fra salg til tredjeland, og kommer i kjølvannet av at EU og G7-landene innførte pristak på russisk råolje i starten av desember. Også Norge har meldt seg på dette pristaket.

Målet med pristakene er å gjøre det vanskeligere for Russland å omgå vestlige oljesanksjoner ved å selge olje til land som ikke praktiserer det samme sanksjonsregimet.

Selges oljen eller oljeproduktene for mer enn pristakene, forbys tjenester som forsikring, finansiering og teknisk assistanse.

Likevel meldte Reuters for et par uker siden at russiske aktører har inngått avtaler med for eksempel Kina, som ikke praktiserer pristak.

Dermed lastes for eksempel olje fra havner vest i Russland på kinesiske supertankere registrert i Panama, som siden frakter oljen til Kina. – Konsekvensene av sanksjonene mot eksport av russisk råolje ser etter to måneder ikke ut til å ha vært like ødeleggende som ventet, kommenterte Stephen Bannock, senioranalytiker hos PVM Oil Associates London i et notat publisert kort tid etter at Reuters for halvannen uke også meldte at Russland økte oljeeksporten i januar kontra desember.

Bannock er klar på at det samme ikke nødvendigvis vil skje hva gjelder raffinerte oljeprodukter, som det altså innføres pristak på nå.

– Kina og India har vært en livline for Russlands eksport av råolje gitt de to landenes store raffineringskapasitet. Det betyr videre at de vil fortsette å kjøpe billig, russisk råolje og raffinere den selv, heller enn å importere ferdig raffinerte oljeprodukter, sa Bannock
Redigert 05.02.2023 kl 12:21 Du må logge inn for å svare
Merlin
05.02.2023 kl 12:31 3433

Hva er egentlig scenariet? Hva er situasjonen, hva er sannheten?

Oljeprisen falt pladask 4 dollar fatet fredag etter børsslutt.

Det var antagelig forventning om at pristakinnføringen ville gi et lavere tilbud fra Russland, Dermed gjorde forventningen at oljeprisen lå høyt (84$) . Selv om pristakgrensene var annonsert på forhånd, og alt kjent på forhånd, kom det en kraftig reaksjon umiddelbart.

Betyr det at meningen om virkningen av pristaket plutselig snudde? Neppe. Alt var kjent på forhånd, og analysene var gitt. Oljeprisen ville øke. Russerne ville jo ikke eksportere til dem med pristak og har lagt egenbegrensning.

EUs sanksjoner har ingen innvirkning på eksporten fra Russland til Kina og India. Tilleggspristaket på raffinert russisk olje kan medføre at russerne satte ned råoljeprisene på eksporten til Kina og India, men det er lite trolig.

Konsekvenser av det nye pristaket er dermed nærmest 0. Og fallet i oljeprisen blir nærmest uforståelig, slik de beste norske analytikerne skriver.

De mener at det er større sjanser for at oljeprisen skal stige. Ikke minst i lys av gjenåpningen i Kina.

Så antagelig går oljeprisen rett opp igjen på mandag. Kjøp av oljeaksjer mandag morgen kan gi en fantastisk inngang.


Frodon
05.02.2023 kl 13:01 3351

Innlegget ditt minner mye om oppsummering av det jeg skrev her høsten 2022 😉
Frodon
05.02.2023 kl 13:11 3456

Ja, det fallet der overrasket meg også. Arbeidstallene i USA tilsier høyere olje pris. Pristak i Russland påvirker ikke produksjon vs forbruk. USA har tømt sine strategiske olje lager mye og de må fylles opp. Om Kina også trekker fra sine lager nå, vil bare si at de også må fylle opp igjen. Opec+ vil ha høy oljepris for at det skal bygges ut mer produksjon + de trenger usd 80 for at budsjettene til Saudi Arabia går i boks. Spent på utviklingen til uken ja, og fredag var et blaff. Resesjon har historisk ikke påvirket oljeprisen mye, da folk fortsatt skal på jobb, spise mat osv. Fly reiser er kanskje den største påvirkningen på olje pris under resesjon, da færre reiser. Samtidig havner ikke Kina i resesjon og de forbruker mye på transport
Merlin
05.02.2023 kl 13:41 6463

Bra innlegg Frodon med gode poenger. IMF venter svakere oljeetterspørsel. Resonnementet er at pga. renteøkningen, vil folk etterspørre mindre varer. Dermed skal produksjonen ned, og industrien vil etterspørre mindre olje. Men IMF? Har de hatt rett noen gang? Har de glemt ettereffekten av Covid-19? Har de glemt at Kina gjenåpner, og at Covid-19 i Kina er i ferd med å gi seg? Kinesisk etterspørsel vil dermed øke kraftig, fra et nullpunkt. Også flytrafikken i resten av verden øker kraftig. Folk skal ut og reise igjen! For første gang siden begynnelsen av koronapandemien skal det dessuten selges flere biler globalt i 2023 enn året før. Spesielt Kina er en kommende stor bilnasjon på El-biler.

Det er derfor egentlig bedre å se på hva teknisk analyse nå sier om oljeprisutviklingen enn å høre på IMF!

MACD indikerer at en trend kan være i ferd med å snu.

Stochastic indikerer at olje er oversolgt.

Begge indikerer at oljeprisen er i ferd med å bunne.

Langsiktig skulle man solgt olje i mars i fjor, da Brent toppet seg på 138$ nivå 7. mars i fjor. Brentoljen bunnet ut i desember i fjor på 75$ og har siden vist en trendkanal oppover, der den nå ligger helt i bunnen av denne stigende trendkanalen. Første motstandsnivå er på 89$.
Vi kan ut fra TA forvente en oljeprisstigning til 89$ i løpet av kommende måned. Brytes 89$ er neste motstandsnivå 99$.
Kortsiktig tradinganalyse viser at man skulle solgt 23. januar i år på 89$ og startet tilbakekjøp nå. I morgen, mandag 6. februar er sånn sett det perfekte inngangsøyeblikk om man skal stole på TA.



Redigert 05.02.2023 kl 22:03 Du må logge inn for å svare
Stokk Dum
05.02.2023 kl 13:44 6455

Re: "USA har tømt sine strategiske olje lager mye og de må fylles opp."

Hva får deg til påstå dette?
Det at USA har tappet lagrene sine mye er det ingen tvil om, men de fylles opp igjen?

mvh
Redigert 05.02.2023 kl 13:50 Du må logge inn for å svare
Stokk Dum
05.02.2023 kl 13:48 6595

Fint om du kan legge ved en link til artikkelen du limer inn, eller ihvertfall nevne hvor du har teksten fra.
Les gjerne forumreglene en gang til.

mvh
StephanDerrick
05.02.2023 kl 14:37 6499

GIR BILLIG RUSSISK OLJE NEGATIV PRIS-SMITTE?

"Det har vært pristak på russisk råolje. EU og G7-landene har fra innført et pristak på 60 euro per fat med russisk olje.
Sanksjonspakken mot russisk olje er IKKE opphevet.
Putin innførte også forbud mot oljeeksport til pristak-land. Dermed vil ikke russerne offisielt selge olje til Europa!"

####################
Spørsmålet er kanskje: Gir råbillig russisk olje, som tross alt veldig mange land kan importere, pris-smitte også over på Brent, WTI og andre vestlige kvaliteter?

Saudi driver jo stadig å dumper prisen til sine asiatiske kunder:

30 jan 2023: Saudi Arabia may lower crude prices to Asia for 4th straight month
https://www.reuters.com/business/energy/saudi-arabia-may-lower-crude-prices-asia-4th-straight-month-2023-01-30/

Så lenge vestlig embargo mot russisk olje bare medfører tidenes største rokade av hvor land henter oljen sin fra, og har liten effekt på russisk oljeproduksjon/eksport, så er det naturlig at en lav pris på russisk olje har prissmitte over på vestlige kvaliteter.

#####

En annen effekt er kanskje at 1 år ut i krigen mellom Russland/Ukraina/(Vesten) så har man/investorenekommet mer og mer over sjokket og glidd mer og mer over i en tilstand der denne krigen er normaliteten som vi kanskje vil måtte forholde oss til i årevis. En slik mental endring medfører kanskje at risikopremien på olje kommer sakte men sikkert ned.
Redigert 05.02.2023 kl 15:11 Du må logge inn for å svare
danmark1
05.02.2023 kl 15:38 6394

Ruslands produktion og eksport går ikke lige så let, som det har gjort. Rusland har hele tiden solgt billigt til Indien og Kina. Opec+ holder produktionen og efterspørgslen stiger. Det ligner ikke et fald i prisen i 2023.
Merlin
05.02.2023 kl 16:38 6264

Prissmitte. Fredagens pristak har vel lite å si for det og innebærer ikke vesentlige forandringer. Fallet på over 4 dollar fredag kveld ser ut til å være en eneste stor markedsmanipulasjon for å skaffe seg billige oljeaksjer. Vi får se hva som skjer i morgen,
Redigert 05.02.2023 kl 16:39 Du må logge inn for å svare
Merlin
05.02.2023 kl 17:24 6186

Temmelig unødvendig.Det er jo navneferanser som gir de linkene man måtte ønske.
StephanDerrick
05.02.2023 kl 17:48 6116

Fredagens store oljeprisfall henger primært sammen med 2 forhold:

A.- Jobbtallene som sjokkerte og som øker sansynligheten for videre rentehevinger fra FED
B:- Oljetradere som sto på feil fot da A inntraff. Traderne var rigget for oljeprisoppgang. Når makro gir stor og økende frykt for resesjon ja så vil oljeprisen gå motsatt av hva de har posisjonert seg for og kanskje giret mhp. Da får mange av disse panikk og må kaste posisjonene sine. Det gir en selvforsterkende effekt nedover.
Både A og B kan meget vel fortsette til uken.
Stokk Dum
05.02.2023 kl 18:38 6030

Jeg er helt enig i dine vurderinger, men velger også å ta med et tredje alternativ når jeg skal forsøke å forklare fredagens oljeprisfall.
A: Se over
B: Se over
C: Hverken A eller B

mvh
trodlet
05.02.2023 kl 19:11 5963

Jeg har ikke noe å føye til om hvorfor fallet kom fredag kveld, men kanskje det gir en bedre forståelse hvis man tar med i ligningen at også gull og sølv falt kraftig fredag kveld/ettermiddag?
Frodon
05.02.2023 kl 19:13 5945

Minnes å ha lest at de har noen krav til hvor mye olje det skal være på de strategiske lager og at Biden måtte få godkjent (av Kongressen?) å ta ut så mye olje som de har gjort nå. Leste meg opp om dette når de begynte å snakke om å ta mye fra lagrene, så tar dette fra hukommelsen. De måtte også legge inn nye forslag til endring av noen lover, som forhindret dem å kjøpe oljen tilbake på forward priser mange år frem i tid. Fulgte ikke med på utviklingen etterpå om lovene gikk igjennom, men tar det for gitt at de kjørte det igjennom
Merlin
05.02.2023 kl 20:22 5811

Jobbtallene sjokkerte neppe så mye. Det er vanlig med økte jobbtall i januar. Deler av de sterke tallene kommer fra sesongjustering, og at januar tradisjonelt er sterkt. Dette forklarer mye av avviket. Også jobbtallene i senere tid har vist oppgang.

Jeg tror heller den kraftige oljeprisnedgangen fredag kveld er rigging. Bedre jobbtall bør jo medføre økt oljeforbruk. Men det får vi svaret på i morgen.

Legg merke til:

Etter DESEMBERtallene sto dette å lese i avisene:
Bred oppgang på Wall Street etter jobbtall. Det ble skapt 223.000 nye jobber i USA - flere jobber enn ventet i USA i desember, men lønnsveksten roet seg mer enn ventet. De toneangivende børsindeksene steg over 2 prosent.

Mens for JANUAR heter det:
Tall-bombe fra USA fikk børsen til å skjelve. Det ble skapt langt flere jobber i USA enn ventet i januar. Baksiden er faren for flere renteøkninger.

Sjefstrateg Erik Bruce i Nordea Markets sier til Dagens Næringsliv at han har vanskelig for å tro på de oppsiktsvekkende tallene fra USA.

– Dette er et tall det er vanskelig å tro på. 517.000 nye jobber i januar. . . jeg nekter å tro at det er så sterk vekst i sysselsettingen, og at dette faktisk viser trenden, sier Bruce til Dagens Næringsliv.

Senere snudde det til oppgang, men kort før Wall Street stenger er det igjen røde tall.

Januarjobbøkningen er misvisende. Misvisende tall all den tid total sysselsetting fremdeles er lavere enn før pandemien, og hvor man må stille seg spørsmål om hvor mange som faller utenfor ledighetsstatistikken.
Stokk Dum
05.02.2023 kl 20:29 5771

Du husker nok mye korrekt.
Så en video med Anas Alhajji for en tid tilbake og mener han hevdet at USA ikke hadde krav på seg til å holde SPR iom at de hadde netto eksport av oljeprodukter.
(Kanskje jeg forenkler vel mye her nå og er helt på jordet, men det var slik jeg tolket det den gangen.)

mvh
Merlin
05.02.2023 kl 20:31 5743

Mange mener vi har et bear market rally, og at det derfor snart kommer et kraftig dropp i aksjekursene. Men jobbtallene tyder tvert i mot på et langsiktig recovery etter pandemien! Det kan bety en kraftig stimulans i oljeetterspørselen, slik vi nå ser det i Kina.

Stock Market Rally Signals It's No Bear Run; What To Do Now

ED CARSON01:22 PM ET 02/05/2023
The stock market rally had another big week, with the Nasdaq running higher amid major news from the latest Fed outlook to the jobs report to massive earnings from Apple (AAPL), Meta Platforms (META) and more. Dow Jones futures will open on Sunday evening, along with S&P 500 futures and Nasdaq futures.

Don't be surprised to see a market pullback after the big gains in recent weeks, with Tesla (TSLA) and Apple stock up strongly yet again. Friday may have been the start of a pullback, with Amazon.com (AMZN) plunging on its weak earnings and outlook. But with the uptrend showing more signs that it's more than a bear market rally, investors can continue to gradually add exposure over time.

https://finance.yahoo.com/m/fa12408a-3d68-36ba-949b-6bd6593df525/stock-market-rally-signals.html
Redigert 05.02.2023 kl 20:32 Du må logge inn for å svare
Merlin
05.02.2023 kl 20:36 5699

Futuretallene er nå kommet. Eqnr. viser så langt en mindre oppgang i USA.

Fra DN kommentarfeltet: Det er en positiv rapport, men samtidig blir den direkte misvisende, særlig påstander som at det er de sterkeste tallene siden 1969, eller 50-tallet som nevnes i denne artikkelen <- fundamentalt feil!

Hvor mange faller utenfor de misvisende arbeidsledighetstallene?

Sysselsetningen stiger til 62,4%, men er fremdeles lavere enn før pandemien stengte ned samfunnet, 63,4%. Langtidsledige og folk som gir opp å finne jobb teller ikke med i ledighetsstatistikken. Man har en annen type ledighetsstatistikk som tar for seg disse (U6), og da har USA en ledighet på 7,4%. U6 er mye mer representativt for hvordan man telte arbeidsledighet før i tiden. U3 med sine 3,4% er ikke representativt for hvordan man telte arbeidsledighet på 50- og 60-tallet.

Også jobbtallene kan være misvisende hvor en måte å telle viser over 517k nye jobber (establishment survey) mens en annen kun viser 84k (household survey). Mange av disse 517k jobbene er deltid med dårlige konkurransebetingelser. Kjøpekraften pr arbeidstaker har stupt. Kredittgjelden vokser raskt, og stadig flere arbeidstakere har flere jobber, gjerne deltid, grunnet redusert kjøpekraft. Det er en markant økning i antallet mennesker i USA som tapper sin pensjonskonto.

I et sterkt arbeidsmarked så får arbeidstakerne forbedret kjøpekraft. I dette markedet så får arbeiderne redusert kjøpekraft. Det er mange faktorer som like gjerne peker mot et generelt svakt fremfor sterkt arbeidsmarked.

Med andre ord, sysselsetningen har fremdeles gått ned i USA igjennom pandemien, og dagens arbeidsledighetstall er svakere enn de var på 50 og 60-tallet.
Redigert 05.02.2023 kl 20:45 Du må logge inn for å svare
Leotwin
05.02.2023 kl 21:27 5493

Godt oppsummert. Hvis man faktisk leser jobbrapporten, er det tydelig at arbeidsmarkedet ikke er så sterkt som headlinerne indikerer.

https://www.bls.gov/news.release/pdf/empsit.pdf
Frodon
05.02.2023 kl 21:57 5400

Hvis de skal fylle opp lagrene på forward kontrakter, dvs at de kjøper mye av olje produksjonen om eks 2 år, sitter det dessverre mange «snille» folk i maktposisjoner som kan finne på å lage noen sorte svaner samtidig for å skape kaos. Men vi kan jo håpe alt går fair for seg 😜
Frodon
05.02.2023 kl 22:08 5348

Vi er nok ganske enige 😉 Ser du på tidligere resesjoner har de ikke påvirket olje så mye (utenom ved pandemien). Og noen vil sikkert mene at resesjonen i 2008 påvirket olje, da den falt fra ca 130 til 50. Men olje prisen er fortsatt høy ved usd 50-60. Ja, rentene går opp, folk bruker mindre penger på luksusting (ny bil, ferie, nytt hus, ny klokke osv), men folk slutter ikke å leve.

På TA utløste olje prisen nettopp mange salgssignal, men hvis den snur opp igjen snart, kan RSI og olje prisen fortsatt ha stigende trender på kort sikt. Vi må ha olje over usd 90 for å få brutt den lange synkende trenden.

Det er fullt mulig at Kina allerede nå bruker mye olje, men at vi ikke får noen sikre tall på dette pga Russland-Kina samarbeidet
Merlin
05.02.2023 kl 22:11 5319

Nettopp! Er oljeprisfallet et trick for å få fylt opp US-oljelagrene til lav pris?
Frodon
05.02.2023 kl 23:00 5189

USA gjør alt de kan for å få opp olje produksjonen i Venezuela igjen. Det klarer de sikkert, men det tar tid (kanskje et par år?) før produksjonen der er høy igjen? Iran er et alternativ, men den sitter tydeligvis langt inne, siden det ikke er noen avtale der enda? Jeg tror ikke det er noen triks. Ser du tilbake på denne tråden, var jeg ca den eneste som ventet lavere olje pris. Alle mente den skulle opp. Hvis veldig mange tradere kjøpte olje produkter i håp om oppgang, som ikke kom, kan det være at fler og fler kaster kortene og realiserer tapene. Det kom en overreaksjon på oppsiden når oljen steg, og nå ser vi nok en overreaksjon ned. Jeg er super happy hvis oljen holder seg over usd 60 i snitt det neste 10 året, alt annet er et kjempe pluss. Se på kostprisen til AkerBP, Vår Energi osv. De håver inn cash og kan kanskje bruke noe av disse overskuddene til å bli med i det grønne skiftet? Tenk alle grønt selskaper som må ta dyre lån for å bygge seg opp. De vil ikke ha en sjanse mot olje kjempene (tror jeg)
Leotwin
05.02.2023 kl 23:14 5114


Oil will rise back above $100 a barrel this year and may face a serious supply problem in 2024 as spare production capacity runs out, according to Goldman Sachs Group Inc.

With sanctions likely to cause Russian oil exports to drop and Chinese demand expected to recover as the country ends its Covid Zero policy, prices will rise above $100 from their current level of around $80, according to Goldman.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-02-05/oil-market-faces-production-issue-in-2024-goldman-s-currie-says?srnd=premium-europe#xj4y7vzkg
Frodon
06.02.2023 kl 08:10 4712

Det de sier på Dnb sin utbytte podcast, er at Russland produserer mer olje enn markedet ventet. De venter også at olje prisen skal opp
Redigert 06.02.2023 kl 08:11 Du må logge inn for å svare
citius
06.02.2023 kl 08:10 4703


En av verdens beste, fra Keppler, mener at det borres alt for få brønner de siste årene,
det vil alle måtte svi for med mye høyere oljepriser de neste årene

område 100 - 120 er ventet
Frodon
06.02.2023 kl 08:13 4667

Det er jo hva alle venter. Olje service har hatt mange dårlige år og nå som de kan få en oppsving, vil de satse på nedbetaling av gjeld, utbytter osv. Dvs de vil bruke minimalt på utbygging av ny kapasitet og da får ikke olje selskapene bygget ut veldig mye ekstra på kort tid. Det ligger an til olje mangel på et tidspunkt
Redigert 06.02.2023 kl 08:14 Du må logge inn for å svare
bluesky2023
06.02.2023 kl 08:13 4663

Det vil bli laget store formuer i olje de kommende årene, skyhøye aksjekurser og utbytter
Merlin
07.02.2023 kl 00:06 4251

Oljeprisen oppover i kveld 81,31. Og EQNR nå på 301,8 NOK i USA: 29,19 etterbørskurs x10,34 USD/NOK
Merlin
07.02.2023 kl 11:40 3845

Ser ut til at TA er "vinneren" i dag.

Gjentar flg. som forsterker seg nå:

Det er derfor egentlig bedre å se på hva teknisk analyse nå sier om oljeprisutviklingen enn å høre på IMF!

MACD indikerer at en trend kan være i ferd med å snu.

Stochastic indikerer at olje er oversolgt.

Begge indikerer at oljeprisen er i ferd med å bunne.

Vi kan ut fra TA forvente en oljeprisstigning til 89$ i løpet av kommende måned. Brytes 89$ er neste motstandsnivå 99$.
Kortsiktig tradinganalyse viser at man skulle solgt 23. januar i år på 89$ og startet tilbakekjøp nå. I morgen, mandag 6. februar er sånn sett det perfekte inngangsøyeblikk om man skal stole på TA.
Slettet bruker
07.02.2023 kl 11:50 3814

Har ventet på at olja skal opp.
Takk for ditt innlegg Merlin👍
Merlin
07.02.2023 kl 12:34 3708

Ingen årsak. Fra under 80 i går til over 82 USD nå følger så langt TA"skjema" og det var riktig å kjøpe oljeaksjer i går. Eqnr og AkerBP ligger begge lavt og er begge fortsatt oversolgt.

Så spørs det hvordan russisk oljesalg slår ut og hvor mye kineserne og indere kjøper fra andre enn russerne, til full markedspris. Snart vedlikeholdsstengning av raffinerier i USA, kan det ha betydning? Russerne ser ut til å selge for full kapasitet, uten at det reduserer gapet til markedsprisen ellers. Hva gjør OPEC nå? Det er mange variabler. Det beste vi vet om oljeprisen er at den alltid er volatil.
Frodon
08.02.2023 kl 09:34 3385

Når det blir fred i Ukraine, er det ventet at olje prisen vil falle 10-20%. Tror du ikke Opec går ut etter det og kutter i produksjonen, for å støtte olje prisen?
tuja
08.02.2023 kl 16:50 3184

EIA (wk ending 3 Feb)
Crude: 2.423M
Cushing: 1.043M
Gasoline: +5.008M
Distillates: +2.932M
Winter is Here
03.03.2023 kl 15:51 2623

Tja, hva er dine tanker om dette, Frodon ? Mulig det er vanskelig å mene noe nå da man ikke kjenner betingelsene, men kan det bli det mer volalitet i oljeprisen ? Oslo Børs tåler dårlig sånne ting da det er lite som fungerer uten høy eventuelt mer eller mindre stabil Oljepris.

"De forente arabiske emirater diskuterer å forlate Opec"

https://www.finansavisen.no/energi/2023/03/03/7990798/wsj-de-forente-arabiske-emirater-diskuterer-a-forlate-opec
Redigert 03.03.2023 kl 15:52 Du må logge inn for å svare
Frodon
15.03.2023 kl 18:23 2274

Sykt at «alle» ventet skyhøy oljepris. Når kommer nedjusteringer på estimatene for 2023?
Slettet bruker
15.03.2023 kl 18:56 2166

71.64 Var bunnen for denne gang. Nu går allt meget bedre fremover. 👍
Redigert 15.03.2023 kl 19:07 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
15.03.2023 kl 20:38 1990

Feilpost.
Redigert 15.03.2023 kl 20:46 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
15.03.2023 kl 20:44 1949

Opp over 3 dollar fatet siden bunnen og opp over 2 dollar i forhold til da OSe stengte. Da får vi vel oppgang i morgen. Usa har hentet seg bra inn også. Så bør bli sterk oppgang, mer enn halve fallet i dag bør hentes inn. Så får vi se om oljen kan komme seg sakte oppover igjen. Det er vel stigende oljepriser i vente på grunn av etterpørsel, men nedgang nå er på grunn av "et sykt marked". Renteoppgangen dreper ikke bare de som har boliglån.
Redigert 15.03.2023 kl 20:45 Du må logge inn for å svare
ibyx
20.03.2023 kl 09:39 1563

Ser ut som "Biden" får billig påfyll på lagrene sine gitt!
Artig!