RECSI


RECSI er til å bli paranoid av. Akkurat når aksjen er på stigende trend og mange kaster seg på, så shortes aksjen i senk.

Selv om det er mange positive makronyheter fra USA hva gjelder fornybar energi, så kan altså kursutviklingen styres kraftig ved hjelp av shorting. Man bør være forsiktig i denne, og ikke satse mer enn man kan tape.
Redigert 12.09.2022 kl 14:18 Du må logge inn for å svare
SolEnergi
14.08.2022 kl 10:08 11732

Det har over svært lang tid blitt skrevet mye tendensiøst, misvisende og direkte feilaktig tøv av flere av de brukerprofilene som nå (heldigvis) har meldt exit fra dette forumet. For å skape et mer balansert bilde på hva som faktisk er status presens, så var det på mange måter en følelsesmessig befrielse å få et like tendensiøst, misvisende og direkte feilaktig "motsvar" fra selskapet som drifter dette nettstedet.

Til tross for at jeg er tungt eksponert i RECSI, så har jeg ekstremt liten sans for den grenseløse haussingen som denne aksjen har vært gjenstand for gjennom mange år.

Jeg oppfordrer avslutinggsvis alle til å tenke kritisk - og lete aktivt etter risikomomenter som definerer den potensielle nedsiden i aksjen på kort og mellomlang sikt. Den potensielle oppsiden på lengre sikt er vi alle kjent med.
BIF78
14.08.2022 kl 10:29 11718

Langt hovedparten af dem der flyttede til discord var dem, der fandt oplysninger som ingen andre fandt. Som tog kontakt til REC og delte med os andre. Det var dem, der gik ind i tingene og fandt faktuelle oplysninger. Så meget er tabt på REC-trådene efter det. Jeg ser ikke mange af den slags bidrag mere, så jeg synes REC-trådene er blevet kraftig forringet i kvalitet. Men det er jo bare min mening. Jeg synes også, at det er forkert at nedgøre dem, særligt når det kommer fra et par Nicks, som jeg ikke har set bidrage med særligt meget konstruktivt de sidste mange år.

Selvfølgelig skal man være opmærksom på risiko ved selskabet. En risiko er at REC endnu ikke har en kontrakt og endnu ikke har startet ML op. Der må vi så se, om de ikke kan klare den risiko.
kuka
14.08.2022 kl 10:48 11642

For meg personlig er det et tap at mange av de beste bidragsyterne har forlatt HO til fordel for en alternativ tråd! Jeg har en "betydelig" post i Rec som ervervet for et par tre år siden, bl.a som følge av de mange gode analysene her på tråden. Disse har i stor grad medvirket til at jeg har beholdt aksjeposten tross alle de negative kommentarene fra både enkelskribenter og enkelte "medieprofiler". At vi har et forum der både kritiske og positive røster slipper til, vil være en styrke for de som bruker HO som en del av beslutningsprosessen for en satser for fullt. God søndag.
SolEnergi
14.08.2022 kl 11:16 11558

Hjemmeleksa bør alle som kjøper og selger aksjer gjøre selv. ... Å basere kjøp og salg utfra hva som skrives av dem som er ute etter kortsiktig gevinst på et nettfora - er uforsvarlig og dumt, spør du meg.

Når jeg leser hva som ofte uttrykkes på dette forumet, så har jeg ofte inntrykk av at de som driver med ekstrem hausing har en en terapautisk/berolgende effekt på de som har brukt sparepengene på å kjøpe aksjen, men som ikke gidder å gjøre selvstendige vurderinger basert på det som offisielt kommuniseres fra selskapets ledelse gjennom eksempelvis børsmeldinger og kvartalsrapporter. Det er i såfall et alvorlig tankekors. Jeg oppforderer derfor alle til primært å forholde seg til det som kommuniseres av selskapets ledelse - samt sette dette inn i en større kontekst, som eksempelvis nasjonale og geopolitiske prosesser.
Redigert 14.08.2022 kl 11:18 Du må logge inn for å svare

Sier han, som lagde egen tråd om en salgsanbefaling nå nylig... Stengte tråden for andre, slik at vedkommende kunne spre sin negative propaganda daglig. Trolig for å kunne kjøpe billigere aksjer selv..
Sjakalen
14.08.2022 kl 11:42 11588

Vel. Vi er mange som bruker timer daglig for å jakte ferskvarer av nyheter relatert til posisjonene. Helt greit at det ble roligere her inne, selvom en håndfull av medinvestorer har bidratt over snittet med oppsummeringer osv.

Husk at alle av oss deler ikke hva vi vet, men man får jo bekreftet hva man vet gjentatte ganger, og det er greit, men også slitsomt.

Som nevnt, skal man forholde seg til offentlig info, gjøre sine utgravninger etter info. Men savner mer av det konkrete produkt utvikling rundt råvarene vi leverer.

20 forskjellige tråder blir for mye, helt passe med et par stk.

Etter mitt syn så er det noe risiko her grunnet muligheten for å bli tatt av børs og frarøves hele oppsiden (den virkelige). Samtidig vil man alltid se nye og bedre produkter og løsninger, også rundt RECSI.

Xfaktor er slik jeg ser det mest sannsynlige utfall av alt som blir repetert i det uendelige.

Mitt beste tips er å unngå ekstrem hausing, MEN, enda verre er baus.. Holder meg fint i midten og sover godt om natta... Langt ute i naturen😎

God søndag til alle deltakere i selskapet👍
SolEnergi
14.08.2022 kl 11:48 11653

Grunnet sabotering i form av mobbing, personsjikane og annet usaklig tøv fra dem som spammer dette forumet med tendensiøst og misvisende hausing, så valgte jeg å stenge en av mine tråder for disse brukerne. Tråden er er imidlertid åpen flor ALLE som ikke saboterer trådene - men har noe saklig å bidra med.

Selv prøver jeg etter beste evne å gi etter for kraften i de bedre argumenter, noe som også framgår av den aktuelle tråden. - Så, hvis alle i større grad kan møte oppfatninger som er motsatt av de man selv har, med saklige motargumenter framfor infantil mobbing og personsjikane, så kanskje dette forumet kan bli en arena for både kunnskap og gjensidig læring - uten mobbing og personsjikane mot de få som har en divergerende oppfatning.

Sagt på en annen måte: Det vil være en stor fordel om folk på dette forumet i større grad tar ballen, fremfor å sparke motspilleren i leggen.
Redigert 14.08.2022 kl 12:04 Du må logge inn for å svare
Stabukk
14.08.2022 kl 20:20 10756

Ang. den «grenseløse haussingen som denne aksjen har vært gjenstand for gjennom mange år», som SolEnergi har «ekstremt liten sans for».
MorganKane sitt langvarige kursmål 42,50 og andre høge kursmål må gjerne bli oppfatta som «grenseløs haussing».
Men kva faktisk info har SolEnergi bidradd med?
Risikomoment skal vi aldri vera blinde for, men akkurat no er eg mest opptatt av oppsida. Difor blir eg sittande.
USA sine to vedtatte «pakker», semiconductor/chip og fornybar (IRA) reknar eg også som triggerar på kort sikt.

I honnør til MorganKane ber eg folk tygga på dette bidraget som han la ut på ein lukka tråd i kveld. Kanskje ikkje god folkeskikk å henta noko frå ein lukka tråd, men eg gjer det likevel. Dette viser blant anna kor undervurdert Butte er, og litt kor svake Rec er når det gjeld å skryta av seg sjølv!

«Significant to Montana is the bill’s support for silane gas production, which is used to produce semiconductors. The world’s largest supplier of the gas, REC Silicon, has a factory on the outskirts of Butte. REC Silicon employs nearly 300 people at the facility and has been recognized by the White House as a potential candidate for domestic expansion of silane gas production»

https://dailyinterlake.com/news/2022/aug/14/what-chips-act-means-montana/

Skal også tipsa norske finansmedia om denne artikkelen.


Lighttrela
14.08.2022 kl 20:26 10771

Denne MÅ leses!!!

Montana Butte.
REC
marked1
14.08.2022 kl 21:34 10502

Helt fantastisk!!!!

«Significant to Montana is the bill’s support for silane gas production, which is used to produce semiconductors. The world’s largest supplier of the gas, REC Silicon, has a factory on the outskirts of Butte. REC Silicon employs nearly 300 people at the facility and has been recognized by the White House as a potential candidate for domestic expansion of silane gas production»

https://dailyinterlake.com/news/2022/aug/14/what-chips-act-means-montana/
Redigert 14.08.2022 kl 21:35 Du må logge inn for å svare

Rubin skrev Innlegget er slettet
😂…🚀🚀

Reprising så det holder,straka vegen til 36 før det butter👍
Stabukk
15.08.2022 kl 00:37 9893

Rubin skrev Innlegget er slettet
Vi må redusera fokuset på FA si vinkling. Tips med omtale av «Chip Bill» sin betydning for Butte og Montana er sendt både FA, dn og e24. Er litt usikker på om det fører til omtale, men Rec sjølv bør omtala dette eller svara på eit spørsmål under Q2 onsdag. CEO May kan neppe vera negativ. Med denne pakken og sist også IRA Bill, bør jo smilet hjå både May og styret gå heilt rundt! Med økonomisk støtte frå to gigantiske «pakker» må vel Q2 bli ekstra positiv? Og i sin tur visa igjen i mediadekningen. Så kan vi etter kvart sjå fram til meldingar om kontrakter, kanskje ikkje i august, men i september og utover. Ein lys høst i Recsi, er mitt tips!
Null
15.08.2022 kl 09:16 8928

Det kan se ut som om vi snart er på tur opp mot toppp fra våren 2021, påp litt over 24 kr
sterk videre oppgang i dag etter en flott fredag.
Håper det kan kan komme en melding nå i forbindele med Q2
Spent ;;))

23,5 er status så langt u dag og ca 50 mill i omsettning


NULL
SolEnergi
15.08.2022 kl 09:51 8701

Bevares! ... Dette bør da være godt kjent for de fleste av oss - inkludert Finansavisens dyktige skribenter. Selv kommenterte jeg dette den 28 juli - altså for mer enn 2 uker siden, altså dagen etter at avstemningen fant sted. Dette var også en sterk medvirkende grunn til hvorfor jeg kansellerte min salgsanbefaling for kortsiktige tradere. Kommentaren min ble lagt inn som tilleggsmoment på den lukka tråden «Selg RECSI (salgsanbefaling kansellert). Se under.

-----------------------------------

SALGSANBEFALING KANSELLERT 28 JULI 2022:

Med bakgrunn i gårsdagens politiske avtaler i USA, hvor man er blitt enig om betydelige støttepakker til både fornybar energi og halvlederindustien, så anser jeg nedsiden i RECSI som betydelig svekket på både kort og mellomlang sikt. Jeg kansellerer derfor min salgsanbefaling for kortsiktige tradere - da det nå foreligger positive forhold relatert til sektoren generelt og RECSI spesielt som kan trumfe det makroøkonomiske bildet.

Vdr. Moses Lake;
Det synes nå å være enighet mellom Biden-administrasjonen og Joe Manchin med hensyn til blant annet klimapakken. Pakken innebærer at det i løpet av de 10 neste årene skal investeres 369,75 milliarder dollar i ulike programmer for energisikkerhet og klimaendringer. Det antas at avtalen vil bidra til å redusere USAs utslipp med omtrent 40 prosent innen 2030. Den reviderte lovteksten vil bli behandlet av Senatet neste uke, og Senatets finanskomiteleder (Ron Wyden) forventer at pakken vil bli godkjent. Pakken er betydelig mindre enn det Biden administrasjonen opprinnelig hadde sett for seg.

Vdr. Butte:
I går kom også nyheten om at 17 republikanere hadde sluttet seg til demokratene og stemte for å vedta et lovforslag om å bruke 280 milliarder dollar for å hjelpe den innenlandske halvlederindustrien og finansiere National Science Foundation – for derigjennom å kunne møte konkurransen/utfordringene fra særlig Kina. Denne nyheten har stor betydning for RECs produksjonsanlegg nær Butte - som er verdens største leverandør av silangass og andre spesialgasser som brukes i halvlederproduksjon.


https://finansavisen.no/forum/thread/151828/view


Tanjiro
15.08.2022 kl 10:30 8536

Kommer nok til å stige fint mot Q2 som følge av forventninger. Samtidig må man ikke være for optimistisk, slik at man ikke blir skuffer. Blir uansett spennende å se hva selskapet tenker angående de to pakkene. Her er det duket for nye kursmål og en avtale veldig veldig snart. Hold på aksjene deres. Reprisingen starter nå
Null
15.08.2022 kl 11:01 8351

første smak av 24 kom nå så dette er en fin dag..... for OSS

kanskje må FA skrive iltt om dette, nei det må vi være forsiktige med siden de bare vil at oss av børs ;)
ser at vi smakte på 24,2 også nå mens jeg skrev dette og over 160 mill i omsetting ;)
HA EN DIN DAG VIDERE
SolEnergi
15.08.2022 kl 11:12 8269

.... Jeg er forøvrig helt enig med deg når det gjelder din omtale av Morgan Kane. ... Han er en av svært få som faktisk har noe konstruktivt å bidra med på dette forumet i forhold til caset RECSI. I tillegg til å finne relevant info - så evner han i motsetning til de fleste å analysere - og derigjennom sette enkelthendelser inn i større kontekst. Så kodus til Morgan!
Tanjiro
15.08.2022 kl 11:16 8246

Det går alltid fort når de store haiene skal handle. Kan tenkes at det er mange fond og investeringsselskaper som har hatt RECSI på radaren, men som har ventet pga usikkerhet. Mye av dette er fjernet og en del begynner å vekte seg inn nå.

Leser at mange setter pris på bidragene mine. Takk for det. Det setter jeg pris på. Blir svært spennende på onsdag. Den eneste potensielle negative nyheten som kan komme er oppstartproblemer og forsinkelser i ML. Men, dette er det ingenting som tyder på at er tilfelle (ref rec silicon sin LinkedIn side hvor det takkes for en nyhetssaksartikkel som sier at ML oppstart holder skjemaet nå tidligere i august). Jeg blir derfor bare sittende over. Det blir garantert svingninger fremover, men umulig å slå de store gutta der. Det tryggeste er å bare sitte. Alt under 30 er penger på bakken.
Redigert 15.08.2022 kl 13:59 Du må logge inn for å svare

What the CHIPS Act means for Montana – Butte’s REC Silicon

https://matr.net/job/montana-washington-career-opportunities-derivatives-development-engineer-electrical-technician-standards-engineer-rec-silicon/

Det her er større en børsen forstår!

Chip act sender Butte til nye høyder
IRA gir ML fantastiske fremtidsutsikter

RECsi prises til 10 milliarder.
Med alt som har skjedd seneste uke, bør prisen tredobles. Minst.

Kvartalsrapport på onsdag / da vil jeg tro markedet våkner opp, så reprisingen kan starte.
Stabukk
15.08.2022 kl 14:31 7592

Takkar for både ris og ros! Vi er nok ikkje heilt enige i definisjonen av «grenseløs haussing» over fleire år. Ein del kursmål har vore i overkant, men til dømes kurs på vel 40 gir ein børsverdi på ca 20 mrd kr. Då er Rec framleis prisa vesentlig under Nel. Begge selskapa satsar på å tena gode pengar «om nokre år». Eg trur Rec ligg best an. Difor blir eg sittande inntil vidare, men får sannsynligvis litt høydeskrekk om vi passerer 30 i løpet av dette året. Det kjem an på kva Rec melder av kontraktar.
va_le
15.08.2022 kl 15:34 7179

Kan vi nå 24,5 i dag i siste timen?
Det kan da umulig være mye short igjen nå når vi kommende uke kan bikke 30kr.
Anywhere
15.08.2022 kl 15:38 7148

Voleon dekket i alle fall 2 mill aksjer fredag, satt med 3,7 tilbake.

Short dekket inn 2 millioner aksjer til i dag (egentlig fredag). De har skikkelig dårlig tid. Hold på aksjene.
halvpris
15.08.2022 kl 15:41 7225

Der har First Solar dobblet seg på få måneder. Opp 3% i dag
Tanjiro
15.08.2022 kl 16:30 6848

Typisk sluttauksjon i REC, ned fra 6,22% til 4,82%, overrasker meg ikke lenger. MEN kan ikke klage på nesten 5% oppgang! Og ja, Voleon svetter definitivt når de dekker inn 2 mill. De går i Blackrock sine fotspor.

https://ssr.finanstilsynet.no/Home/Details/NO0010112675
Anywhere
15.08.2022 kl 16:40 6804

Samtidig har de ikke mer hast enn det vi ser...Det er omsetning om dagen til at de kunne dekket alt de har igjen i en sluttauksjon, eller lett gjennom dagen.
Kan være de vurderer en kursreaksjon/konsolidering i aksjen før de tar resten. Jeg forventer også en liten runde med korrektiv reaksjon.
Kommende resultat er ingen stor driver, det vet vi, men guiding og konkrete saker på avtaler og fremtidig inntjening vil selvsagt avklare mye. Nå er riktignok investorer veldig sene på avtrekkeren, så "riktig" pris på aksjen kan ta tid. I mellomtiden, med et par uker infotørk, så er det naturlig med volumavtaking og korreksjon et par kroner nedover.
Anywhere
15.08.2022 kl 16:41 6897

Ver så god, den står klar i kjøleskapet her:)
økon
15.08.2022 kl 16:44 7026

Slett ikke sikkert de tapte så mye, tenkt eksempel: Kjøp 5,4 mill. til snitt 22,83, solgt 3,4 mill. til 23,83, da har gjenkjøpet av 2 mill. kostet i snitt 21,13.