Vow samarbeid med Volta Greentech?

Ekollon
VOW 14.08.2022 kl 20:28 1073

Det er flere som undrer på hvem som eventuelt kjøper den store tørkeren/ ovnen som blir produsert av C. H. Evensen (Vow-datter). Leste en artikkel i di.se, la to og to sammen, og tenkte at dette kan være en mulighet for at det er Volta Greentech som trenger nettopp en slik kjempeovn for sin tørkeprosess av alger, som skal blandes inn i for til kyr, for å redusere metangassutslipp.

«Nu är Volta Greentech inne i en ny kapitalrunda för att ta nästa steg med en ny fabrik under 2023 som ska ha en kapacitet på 50 ton årligen. Exakt var är inte klart, men det blir i Sverige. Men för att mata hela världen behövs mer än så.

”Vi behöver 10 miljoner ton alger per år om vi ska mata alla kor på planeten. Vi har riktat in oss mycket på odlingstekniken så att vi sedan kan börja samarbeta med andra stora foderföretag för att bygga upp storskaliga fabriker på flera platser i hela världen”, säger Fredrik Åkerman.»

Har ikke registrert at andre har sett denne muligheten, beklager om andre tidligere har foreslått dette.
Hammers
14.08.2022 kl 22:08 940

CHE produserer i dette tilfellet IKKE en "tørker" eller en "ovn"!
Ta deg heller en tur på Elkjøp hvis du er ute etter slikt.

CHE produserer verdens hittil største pyrolysereaktor.
Årlig prod kapasitet; opp til 10.000 tonn biokarbon + 100 GWh syngass. Prosessen fjerner årlig 25-30.000 tonn biokarbon fra kretsløpet.
Herligheten er 22 m langt og har en diameter på ca 2 meter. Reaktoren er basert på allerede kjente løsninger og skal stå ferdig i Q4.

Ved å sette flere slike i serie, kanskje kombinert m/mindre anlegg fra ETIA, kan man skape et hittil ukjent MONSTER av et anlegg.
Det blir mye biokarbon og syngass av slikt når man er i gang.

Europa skriker etter biokarbon (erstatter fossilt kull) pga de høye utslippsprisen for industrien.
Europa skriker også etter syngass - som kan erstatte den fossile russiske.

ETIA startet i februar en pilot m/franske GRTgaz for teknisk sett å få til prosessen med syngass inn i det europeiske nettverket (grid).
Et halvt år er gått og rapportene sier at flere milepeler allerede er oppnådd.
Redigert 15.08.2022 kl 10:58 Du må logge inn for å svare
Ekollon
14.08.2022 kl 22:22 907

Ikke bli så hårsår, Hammers.
Hvis Volta Greentech er den potensielle kunden til å kjøpe pyrolysereaktoren, så er det fantastisk for Vow, da VG vil nok trenge flere av disse i fremtiden. En MONSTERMULIGHET for Vow