Archer frem mot 2023

Slettet bruker
ARCHER 16.08.2022 kl 16:11 15044

Archer står ovenfor et veiskille, og er godt posisjonert innen den økte aktiviteten innenfor oil service.
Archer guider en moderat økning på inntekt for 2022 vs 2021, og som tilsier at de i siste halvår vil oppnå en omsetning på ca USD 0,5B.
Ebitda blir guidet mellom mUSD 48-50 for andre halvår, som er 35-40% høyere enn første halvår.
Man bør ha all grunn til å anse dette som et konservativt anslag basert på tidligere guidinger fra selskapet, og at forsiktighetsprinsippet er brukt.
For 2023 guider selskapet en signifikant økning i ebitda mot 2022, og jeg tolker det dithen at vi stabiliserer oss på nordsiden av USD 100m i ebitda.

Vil en reprising av selskapet komme før eller etter Q3?
Eller må selskapet først få på plass en refinansiering av den rullerende kredittfasiliteten?

Jeg mener at det vil være for sent å kjøpe seg opp i etterkant av refinansiering, og i så måte bør man vurdere

Archer deler sine virksomheter i 3;
Platform Drilling, Modular Rigs & Engineering
Land Drilling (I hovedsak Sør-Amerika)
Well Services

Well Services forventer jeg en stabil ebitda fremover på 8m i kvartalet (32m per år), som bør gi en valueation på 7x ebitda (225mUSD)
Land Drilling forventes økt aktivitet og bedret marginer, Omsetning på 70, og margin på rundt 7% bør gi en valuation på 140mUSD
Platform Drilling & Engineering (ex modulr rigs) vil ligge på ca12mUSD i kvartalet (ca 50mUSD i året på ebitda, som da gir en valuation på 350mUSD
Modular Rigs vil ved 80% utnyttelse bringe inn ca 15mUSD i året, og ett evnt salg vil gi 50mUsd per unit, så en valuation på 100mUSD

Dette gir en EV på 815mUSD, og trekker vi bort rentebærende gjeld på 500, så vil man enkelt forsvare en verdi per aksje på godt over $2 (20kr).



Redigert 20.09.2022 kl 08:28 Du må logge inn for å svare
Anywhere
23.08.2022 kl 10:07 6458

Gitt at operatører har bekreftelser, og får bekreftelser, på at rørledning med kompresjon går etter schedule, så kan man planlegge øket aktivitet på brønnsiden. Det kan bety en betydelig ramp-up allerede tidlig i 2023 for å være klar med produksjonsbrønner.
Merk at det er en veldig økning på kapasitet planlagt også etter 2023...
Anywhere
23.08.2022 kl 10:53 6471

Det er såpass mye positivt omkring Archers underliggende eiendeler og grunnlag for drift fremover, at man skal ikke bli overrasket om det går et snarlig rally i aksjen.
Jeg tror selger vi har sett har avsluttet salgspress, og det er mer snakk om å forsøke å karre til seg poster nå før aksjen blir priset med lavere sannsynlighet for refi-utfordringer eller negativt fokus på gjeldsstørrelsen i forhold til den underliggende drift. Etter det vi nå ser vil underliggende verdier kunne komme tilbake i ekstremt tempo grunnet den underliggende gearingseffekten. Merk at dersom markedet ser underliggende verdier øke bare i mindre grad, så gir dette allikevel en ekstrem større sannsylighet for ingen endring på aksjeantall og grei håndtering av gjeldsstørrelse. En større økning på underliggende verdier, som sterkt øket aktivitet i Argentina vil kunne gi, vil helt viske bort den frykten, men også da reprise aksjen til nivåer omkring 12-14 etter min vurdering.
Slettet bruker
23.08.2022 kl 11:19 6515

Det er ikke selgeren som er utfordringen, det er mangel på en reel kjøper(e). Volumet har vært langt under 12mnds gjennomsnitt.
Interessen for selskapet kommer, og vet det er flere som har den på radaren. Utfordringen for en kjøper er det samme som for en selger, volumet. Gradvis økning av volum er det som må til, helst på stigende kurs.
Anywhere
23.08.2022 kl 15:21 6444

Enig der, TheLegend.
Men vi så det var greit mulig å få snappet en del mindre poster rundt 3,75-3,85 forleden, bare tålmodigheten var tilstede. Skal man ha en del aksjer nå, så er det problematisk pga volum og man må opp. Vi mindre er tilfreds med å plukke 10.000 her og 10.000 der i en akkumulering.
Volumet øker når vi ser kurser midt på 4-tallet, eller høyere, alt etter om det kommer positive drypp eller ikke fra selskapet før noen evner å komme seg inn med volum.
Slettet bruker
23.08.2022 kl 15:39 6483

Fristende å trekke ut alt på under 4, og legge en block der.
Frykten er at jeg kan få for mye da det er mye kortsiktige penger som er kommet inn på 3 tallet, men vi får se:-)
Anywhere
23.08.2022 kl 16:10 6441

Det er bare å forsyne seg. Det er god grunn til å anta at det er et greit tilbakeblikk utover i 2023:)
Anywhere
23.08.2022 kl 17:00 6384

Selv om KLE Energy er en slags kuriositet, så er den dog i Archers segment og gruset til ingenting siste år.
Aksjen reagerer i US opp 7-8% også i dag og ligger opp 100% siste halvannen måned.
Den er en smule interessant fordi den reagerer opp på bakgrunn av de forbedrede utsikter for oil service, og fordi Archer tross alt eier en liten flik av KLX Energy.
Aksjens reaksjon er berettiget gitt markedet, og i den grad den er berettiget for KLX Energy, så er den minst like berettiget for Archer. Archer er hevet 20-isch % i samme periode der KLXE har gått 100%.

I tillegg vil verdiøkning i KLXE representere verdiøkning av bokførte verdier i Archer. Realisering av selv små verdier vil gearingsmessig utgjøre langt større skritt i balansen mot gjeld, så det er utvilsomt positivt. Og det vi ser starten av pt, kan være en alvorlig gjeninnhenting på aksjeprising i flere selskaper. Slik sett kan også KLXE være en interessant aksje å besitte direkte:)
Redigert 23.08.2022 kl 17:00 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
25.08.2022 kl 10:57 5961

Men i går var KLX ned, og det unnlater man å skrive om, og da blir det helt feil.
KLX driver kun i US, og den eneste relasjon som jeg mener er relevant for Archer er at de eier 920k aksjer. På nåværende tidspunkt så er eiendelene så og si ubetydelige for Archer, derfor så er utviklingen i KLXE kursen på denne tråden ikke ønsket.

Ønsket at denne tråden skulle være en ytringplass for mer kvantifiserte og seriøse innlegg rundt Archer. Det finnes nok av tråder hvor skribenter forteller at kursen skal opp, men mangler grunnlag på hvorfor. I tillegg neglisjerer enkelte det faktum at selskapet har en usettvanlig høy risiko gitt gjeldsgraden i selskapet, men som bruker den høye EV verdien til å fortelle om den usettvanlig høye omsetningen gitt Mcap'en på selskapet.






Anywhere
25.08.2022 kl 14:38 5875

Forstår synspunktet, The Legend.
Ikke min intensjon heller a fokusere på KLX Energy, men selskapets markedsoppgang er om ikke annet en anerkjennelse av at det våknes litt rundt oss og at noen ser at service-segmentet har sin livsrett fremover. At Archers eierskap er justert opp i pris tilsvarende nesten 40 millioner siste halvannen måned er ikke det som drar av pølseskinnet, men det er dog et ørlite poeng at i og med den solide gearingen selskapet har pga gjeld, så er også 40 mill NOK i verdiøkning på assets noe som har en betydning. Gearingen som er såpass ekstrem at den setter aksjen litt ut av verdi, får ikke voldsom endring av 40 millioner, men nettopp gearingseffekten gjør at selv lite nedtagelse av netto gjeld får betydning. Økningen av verdi i KLXE er faktisk ikke langt unna 1% av gjelden...alt monner.

Men, mitt poeng er vel egentlig at oppvåkningen av investorer omkring KLX Energy er relevant for det samme omkring Archer.

Det vil vel også være slik, at selv om Archer vil performe bra fremover, og man kan kalkulere EV basert på ebitda, så er skyggen som hindrer at markedet whatsoever foreløpig priser på noen som helst multippel av resultat, nettopp at gjeld har en klam hånd. Straks markedet ser at gjelden er enten helt til å leve med som den står eller den reduseres i noen grad (ikke allverden ned man trenger før den er helt levelig), så begynner man å kikke på resultater.
Flere her tror det vil skje. Jeg er en av dem som tror det skjer relativt tidlig, og faktisk at reprisinger av selskap som KLXE kan være mer en indikator for markedet enn en ekstrem balanselettelse for Archer-investorer. Så relevansen er der som parallelt selskap og som en av mange små og store værhaner. Skulle det så være slik at KLXE rykker skikkelig til og befinner seg på 25 dolls, så er det tross alt omkring 4% av gjeldsverdien i Archer og en slik reduksjon er mer enn vesentlig i mine øyne - om man da finner realiseringsmulighet. Som eierskap er KLX Energy dog uinteressant synergisk ellers...foreløpig...

Når det er sagt kan Archer like gjerne stå i 6 kroner som under 4 nå. Man har ikke tatt mer fra det bunnløse området da enn KLXE har gjort fra 4 til 8...
En mer tydelig bevegelse i Archer tror jeg ikke man får før tydelig bekreftelser serveres markedet på en voldsom forsering i Argentina, eller at det blir annet kontraktssnadder. Tidligste signaler om noe slikt kan kanskje såvidt indikeres på Paretos oljekonf i midten av september.

Redigert 25.08.2022 kl 15:04 Du må logge inn for å svare
Anywhere
27.08.2022 kl 11:03 5525

Er det noen som har gjort seg opp tanker omkring rigger under Archers paraply i forhold til ramp-up på geodrilling gjennom Island Drilling Company??
Anywhere
31.08.2022 kl 15:58 5390

Tråden heter Archer frem mot 2023, men Archer driver med kontrakter med varighet til 2028 (opsjon til 2032):

2 milliarders kontrakt i ettermiddag:

Eirik Windegaard, Country Manager Platform Drilling in Archer comments:

"The award of this important service contract is a testament to the high quality of services and innovative solutions offered by our rentals specialists in Norway. We are extremely proud to have been selected for such a large scope and we are fully committed to and aligned with the customers IOx digitalization vision and drive for optimization of equipment and resources. This contract will create synergies with our platform drilling operations and further strengthen our North Sea position."

Kan kanskje regne med at de omsatt 7-800.000 aksjen mot slutt i dag tar ut de siste som har besluttet utgang.
Selskapet bygger ellers en backlogg på sine kjerneoperasjoner nå som har virkelig solid varighet, og med økende resultat-grad så kan jeg ikke nå se annet enn at sannsynlighet for markedsvåkning på en myk refi vil komme, og også skje.
Så kan man selvsagt spekulere i om det er en aktør eller to som finner positive meldinger litt i veien akkurat nå, men tiden er inne for dem som vil handle.

Jeg tror forøvrig aksjen ikke er kjøpbar for de fleste slik de foreliggende desktop-vurderinger er, da de inneholder konklusjoner om at gjeld ikke gjør aksjen kjøpbar. Det bildet tenker jeg har gryende nyanser, og første analytiker som løfter en stein og finner den muligheten blandt mengder av udyr og kryp derunder vil føre til volumøkning i aksjen. Det kan være det må være en analytiker som ikke har noen som helst band til Hemen....enda...:)
Selskapet kan meget vel også vise til samtaler med kreditt-institusjoner der gjeldsrefi på fremskutte muligheter som pr i dag er en mulighet. Ikke umulig at det kan fremkomme på en snarlig oljekonferanse i Oslo i midten av september.

Som subjekt har det helt klart relevanse for investorer og fortjener noen linjer på en slide:)
Redigert 31.08.2022 kl 16:21 Du må logge inn for å svare
Anywhere
31.08.2022 kl 18:32 5302

Selv om det har begrenset Archer-virkning, så er det noe små promille eierinteresser for alle som eier Archer hva KLX Energy sier om det de ser fremover. Og det interessante er da vinklinger på markedet. KLX Energy møter investorer på to gatherings i september og legger presentasjonsmaterialet ut 6. sept her:

https://c212.net/c/link/?t=0&l=en&o=3631390-1&h=948416042&u=https%3A%2F%2Finvestor.klxenergy.com%2Fevents-and-presentations%2Fevents&a=https%3A%2F%2Finvestor.klxenergy.com%2Fevents-and-presentations%2Fevents

Ikke usikkert at det er interessante fokus som er speilbare på Archer derfra også, så man får ta det med i framtidsoppfattelsen.
Redigert 31.08.2022 kl 18:34 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
01.09.2022 kl 14:09 5481

Om gårsdagen kontrakt vil bidra til økt aktivitet utover det som allerede er varslet så anslår jeg at den vil ha en verdi på 10-15mUSD på valuation.
Per aksje utgjør dette i NOK mellom 0,7-1,00.
Antar at dette er en av kontraktene de jobbet med da q2 ble presentert, og er derfor delvis tatt høyde for i den optimistike guidingen.
Nevertheless, en betyndingsfull kontrakt som bekrefter mulighetene som ligger forna oss..
Slettet bruker
14.09.2022 kl 13:00 5179

Pareto presentasjon er nå tilgjengelig:
https://www.archerwell.com/wp-content/uploads/2022/09/Pareto-Conference-2022.pdf
Slettet bruker
14.09.2022 kl 13:16 5152

For de av dere som kan lese mellom linjene, så er side 17 interessant:-)
Slettet bruker
14.09.2022 kl 14:58 5070

Klokken 1630 kommer det oppsummering fra konferanssen på youtube fra dagens event.
Vet ikke om man har lov å dele linken, men søk etter Energy Conference Summary – Day 1
Anywhere
14.09.2022 kl 16:40 4974

Ble litt travelt for en kar som tok alt opp til 3,90 mot slutt...
Tingebri
14.09.2022 kl 16:58 4938

Fant ingen video fra Archer sin presentasjon :(
Tingebri
14.09.2022 kl 18:50 4874

Mye fokus på M&A aktivitet i presentasjonen fra Archer i dag. Kan det komme et oppkjøp av Archer?

https://www.archerwell.com/resources/pareto-conference-2022/
Anywhere
14.09.2022 kl 20:21 4796

Tror vel neppe Fredriksen tillater noe som helst oppkjøpslignende fra dagens kurser. Hemenmiljøet vet selvsagt godt hva som rører seg innen oljeservice og utsiktene der. Det er nok evnt mer aktuelt å splitte litt ut av Archer med et M&A-fokus som kan oppstå og gi merverdier. Evnt JV-fokus.

Det finnes noen scenarier der etterhvert. Hemen vil ha noe mer modning tipper jeg , så kan det svinges med instrumentene og skje mye på kort tid, som får de fleste til å lure på hva som traff og hvordan man kunne unngå å henge seg med. Rart med det hvor vanskelig det er å kjøpe når noe er ekstremt billig med diger oppside, men lettere når 10xgangen er gjort unna og oppsiden har minket til brøkdelen....Tipper vi ser det også med Archer som utgangspunkt. Slik man har sett akermiljøet konsolidere, splitte, merge etc og skape merverdier, slik er det også muligheten nå der Archer er involvert.

Archer scorer ganske høyt på målbare fokus fra operatører og er slik sett en høyt ønsket og prioritert partner, så det er ikke mulig en slik goodwill kan telle vesentlig etterhvert i evnt konsolideringer...
Redigert 14.09.2022 kl 20:24 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
14.09.2022 kl 20:23 4792

Enig, og det var det jeg mente med side 17.
Han brukte greit med tid å snakke om konsolidering og m&a,
Dette kan bli spennende, plutselig sitter vi med et lass av Schlumberger aksjer🤑🤑🤑
Tingebri
14.09.2022 kl 20:48 4758

Regner med det er konsolidering de mener med dette: Archer has identified multiple bolt-on opportunities within it’s strategic direction
with synergies

Multiple bolt-on? Hva menes her?
Anywhere
14.09.2022 kl 21:06 4729

Med bolt-on må han mene at det er identifisert muliple muligheter for å legge til tjenester på sine allerede eksisterende tjenester over kundene - ofte komplementære- som da er selvsagt merverdiskapende utover det man betjener kunder med i dag. Det er nok også fordekte M&A eller JV i den betegnelsen...

Grunn til å anta at man ikke nøyer seg med å identifisere særlig lenge. Hesten vil nok sales så snart man kan, og det betyr at vi vil se et Archer med økende virksomhet fremover.
Redigert 14.09.2022 kl 21:08 Du må logge inn for å svare
Anywhere
14.09.2022 kl 22:27 4633

"Bolt-on" har jeg jo mest opplevd brukt i mekaniske sammenhenger, typisk om reservedeler til f.eks bil. Kjøper et bolt-on- sett, det innebærer at det er bare å skru rett på, passer som hånd i hanske.
Slettet bruker
15.09.2022 kl 12:00 4439

Jeg forstår det som tilleggstjenester eller leveranser som enkelt kan implemteres i eksiterende leveranser/tjenester. Selskapet på Island blir i så måte en "Bolt-on".

"Bolt-on isadded to a main product, service, or plan as a smaller, extra part or feature, especially in business"
Slettet bruker
15.09.2022 kl 12:45 4392

NB NB
Kom over en artikkel som viser at YPF kjører full pupp på kontrakten med Archer DLS.
YPF er nå det selskapet med mest aktivitet i Vaca Muerta med 15 borerigger, og 5 kommer fra DLS. I løpet av 2 kvartal 2022 har YPF boret 38 nye horisontale brønner. (https://mase.lmneuquen.com/equipos/con-15-equipos-perforacion-ypf-lidera-la-actividad-vaca-muerta-n944419).

Det vil da bety at de har utøvd opsjonen på de 2 riggene.

Kontrakten som ble inngått i 2019 på 5 år skulle inkludere 3 borerigger, med opsjon på 2. (Under the contract, DLS will upgrade three drillings rigs to the required technical specifications for YPF’s extended well design in the Vaca Muerta region of Argentina.In addition, the contract includes options for two more rigs).



Anywhere
15.09.2022 kl 13:44 4343

En bidragsyter til at Archer predikerte et solid 2H-2022:)
Slettet bruker
16.09.2022 kl 10:44 4201

Ryker 3,60 ser det skummelt ut rent teknisk, og da hjelper det heller ikke med spådommer at markedet skal videre ned....
Nytter ikke med lovnad om inntekshopp dersom markedet krasjer, da kan archer bli enda billigere (desverre).
Tingebri
17.09.2022 kl 18:41 4060

Hentet fra en stillingsannonse hos Archer. Spennende!!

Prosjektleder Light Well Intervention

Er du klar til å ta del i et av de mest spennende ‘eventyr’ på norsk sokkel? Archer, sammen med sine samarbeidspartnere Welltec og IKM opplever at lett brønnintervensjon fra fartøy har fått en ny sterk dimensjon med introduksjon av AKOFS Seafarer i 2020. Det har vist seg å være et ekstremt effektivt fartøy året rundt, takket være dens unike fleksible oppsett og størrelse.
ullebusten
18.09.2022 kl 09:13 3902

Noen som har innsyn / kunnskap om nåværende avtaler i Argentina mtp valuta?

Jeg registrerer at Skinlo har uttalt at Argentina fortsatt er utfordrende, men klarer ikke å se at dette er rettet til det operasjonelle / aktivitet. Antok at IMF-avtalen hadde hjulpet med å stabilisere valutaen, men det ser ikke ut til å være tilfellet.

https://www.google.com/finance/quote/ARS-USD?sa=X&ved=2ahUKEwjg5bjB4Z36AhXIVPEDHTKYCuUQmY0JegQIAxAa&window=1Y

Tidligere var det en del forsinkelse mtp justeringer for valuta, men mener også å huske at ledelsen for noen år siden uttalte at kontraktene var reforhandlet og hensyntar ARS/USD på en bedre måte fra Archers perspektiv.
Slettet bruker
19.09.2022 kl 08:58 3703

Mener kontraktene som DLS har i Argentina er delt i både Peso og $.
Mesteparten av den direkte kostnaden til DLS er i Peso, slik at dette går i Saldo.
ullebusten
19.09.2022 kl 10:31 3616

Inflasjonen i Argentina var i august nesten 80%, og valutaen har svekket seg dramatisk. Skulle tro det er vanskelig å balansere dette godt fra måned til måned, men situasjonen nå er ikke veldig ulik tidligere år. Også derfor jeg antar at de har gode mekanismer implementert i kontraktene - tidligere var dette bare hodepine for ledelsen.
Slettet bruker
19.09.2022 kl 10:54 3580

Det står noe om dette i årsrapporten under Risk factors fra styret:
The Group’s Argentina operations could be affected by government action.
Land drilling activity in Argentina remains at low levels. Argentina’s default on its sovereign debt combined with capital restrictions have led to a challenging situation for the oil and gas sector in the country, including the oil service industry. How the government of Argentina invests in the energy sector, makes changes to employment and labor legislation, and formulates policy around taxation, currency control and exchange, national debt repayment, and commodity pricing could all have a significant effect on the Group’s business in Argentina.
ullebusten
21.09.2022 kl 12:53 3293

Tok en gjennomgang på boreriggene til DLS, ser de har 8 stk spesifisert som "high spec drilling rig" og 2stk spesifisert som "drilling rig" . Det interessante her er når man setter eiendelene opp mot et allerede begrenset tilbud av slike rigger i regionen. Videre når ledelsen påpeker at erstatningskost for nye tilsvarende rigger ligger på ~200mUSD pr rigg.

Med ny satsning på gass i Argentina, eksportrør fra Vaca Muerta mm., skal det ikke mye fantasi til for å begynne å tillegge verdi på Archer sin Argentina operasjon.

I flere år har ledelsen sagt at Argentina ikke bidrar særlig, og kun står for en liten andel av inntjening og FCF. For noen år tilbake var det litt skriverier om bud på DLS, i størrelsesorden 2-300mUSD. Om man estimerer at riggene kan ha en reell verdi på 25% av replacementcost, så er det verdier her for over 400mUSD.

Ny eier i DLS, Archer får redusert NIBD dramatisk, refinansierer og kan fokusere på plattform boring og brønntjenester i årene som kommer. Om kjøpere av DLS eksisterer vet jeg ikke, men synes uansett at kommentaren fra ledelsen har noe relevans.

Jeg liker ikke restruktureringen, og har liten kontroll på partene ledelsen forhandler med. Archer blir litt "himmel eller helvete" i dagens klima..
Redigert 21.09.2022 kl 12:54 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
10.10.2022 kl 13:04 2786

For dere som har forståelse vedrørende prising innenfor landdrilling så vil jeg anbefale å se denne videoen fra NorAm drilling.
De oppererer kun i USA, men makrobildet gjelder også for DLS i Argentina. Det er ikke bygget landrigger siden 2014, og verdiene av asseten øker i takt med energikrisen.
https://www.youtube.com/watch?v=Tv_-rXWs8ww
Slettet bruker
19.10.2022 kl 14:19 2394

Nå starter rapporteringene fra OSX selskapene i USA, og Baker leverer bedre bunnlinje enn ventet (0,26 vs 0,24). Baker er opp 3% i pre-trade:-)
OSX er opp 15% ytd, men er ned 20% fra toppen i april. Er det dette kvartalet man nå man skal se proof of the pudding innen sektoren (OSX). Mange av analytikere som kjenner sektoren ser klare likhetstrekk med perioden i tidlig 2000 tallet, hvor indeksen gikk fra 70 til 350. Sjekk chartet til PHLX Oil Service Sector på yahoo finance.

OSX -og XOI indeksen har fra 2000-2014 fulgt hverandre, men siden 2014 så er forsjellen vokst til 300% til fordel XOI.
Redigert 19.10.2022 kl 14:52 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
19.10.2022 kl 15:21 2360

Ser man på rate-endringen i usa, og om man tror denne gjenspeiler seg i Argentina så meldte Noram om snittrater i sep på 26k, og ordrereserven for okt ligger på 28k, mens den for resterende ligger på 29,5k. Gleder meg å se kvartallsrapporten fra Land Drilling segmentet....
Anywhere
19.10.2022 kl 15:41 2339

Er det noe jeg husker godt, så er det tiden rundt 2004-2007 da jeg fikk med meg Jinhui fra under 2 kroner, til 20 kroner, ganske parallelt med Fred Olsen fra 8-9 kroner til godt over 200, for ikke å snakke om Sinvest fra ca 7-kroningen til 140-tallet.
Jeg kan godt være med og se det gjenta seg på ny:)
Dengang var det de mest utbombede aksjene som likevel klarte å overleve og dro noe så inn i hakasleppet. Nå er det færre aktører, men det er høyst levelige selskap som likevel har utbombet kurs man kan få en hyggelig reise hos.
Archers gearing og potensialet i forhold til at underliggende assets kan komme inn igjen med verdi fortere enn man tror, gjør denne til en god kandidat for meg.
Slettet bruker
20.10.2022 kl 14:53 2231

Historien har en tendens å gjenta seg, og om det skulle være noe "positvt" å trekke frem vedrørende innvaderingen av Ukrania, så er det at energi i form av hydrokarboner ikke kommer til å pensjonere seg i 2050. Energitilgang er en forutsetning for vekst og velstand i hele verden og er nøkkelen til industriell og økonomisk utvikling. Tror vi kommer til å bruke hydrokarboner i både min, mine barns og deres barn sin levetid.

Omgjør man energi fra olje/gass til kWh så får vi omtrent 1600kWh per fat, og Norge eksporterte 1,2M fat per dag i snitt i 2021 dvs ca 2tWh per dag. I samme år nettoekspoterte vi 0,048tWh per dag i strøm. Når vi snakker om energimangel, så ville det vært rart at bortfallet av (2tWh - 0,048tWh) 1,952 tWh kunne vært forsvarlig dersom man la ned norsk olje og gass?
Når man i tillegg forventer at verden vil vokse fra rett i underkant av 8milliarder mennesker til opp mot 10milliarder mennesker i 2050, og snittet per innbygger ligger på 22-23mWh (snittet i Norge er på 65mWh), så vil det være umulig (slik jeg ser det) å dekke det forventede behovet uten å ty til hydrokarboner.

Når man ser at flaskehalsen til økt produksjon i Vaca Muerta står på borreutstyr, og som Archer DLS er nr 2 i Argentina, bak San Antonio Internacional, og energibehovet, så tror jeg ikke Archer er feil selskap å være investert i om man ønsker høy risiko med desto høy avkastning.
les: https://mase.lmneuquen.com/perforadores/hay-56-perforadores-actividad-la-argentina-n952290

Redigert 20.10.2022 kl 14:55 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
20.10.2022 kl 15:51 2188

Tørr man ta sjansen er det ikke usansynlig at man kan tjene vanvittig på å kjøoe Archer her. Makro støtter ihvertfall hypotesen om at olje og gass blir stående som en av de viktigste energikildene i all overskuelig fremtid.
Redigert 20.10.2022 kl 15:52 Du må logge inn for å svare