Meltwater Bull (?)


Litt om selskapet:
Meltwater sitter på en patentert kunstig intelligens som gjør at selskapet kan ta ustrukturert informasjon fra aviser, sosiale medier og nettsider, analysere det og gi bedrifter ulike typer av informasjon. Dette gjør det mulig for bedriftene å ta bedre beslutninger, basert på fakta og kunnskap de da kan hente inn eksternt, poengterer selskapet. Bruksområdene kan være alt fra en bedrifts kommunikasjonsarbeid, markedsføring, generering av mulige salg og potensielle nye kunder og oppfølging av kundeforhold.

Q2 (FA):
Meltwaters årlige gjentakende inntekter (ARR) vokste med 13 prosent i andre kvartal 2022 på årsbasis til 464 millioner dollar, går det frem av selskapets kvartalsoppdatering torsdag.

Videre fremgår det av oppdateringen at resultatet i andre kvartal 2022 forventes å bli i den øvre enden av selskapets guiding fra førstekvartalsrapporten, til tross for sterk valutamotvind. Videre opprettholdes guidingen for hele året, både for topplinjen og justert EBITDA (driftsresultat før av- og nedskrivninger).

Premium-kunder utgjør nå 51 prosent av ARR, opp fra 47 prosent i samme kvartal i fjor. Satsingen på storkundesegmentet er en viktig del av selskapets vekststrategi, fremheves det.

----------------------

ABG reduserer sitt estimat for årlig gjentagende inntekter (ARR) i 2023 med 7 prosent og med 12 prosent for 2024. De forventer nå organisk årlig vekst i ARR på 13 prosent frem til 2024, mot selskapets guiding på 20 prosent, ifølge TDN Direkt. Selv om Meltwater har skuffet med et kursfall på nesten 70 prosent så langt i år, har aksjekursen falt mye og ABG anser nå selskapet som ganske billig. Basert på 2023-estimatet handles aksjen til 0,9 ganger omsetning.


Potensiell stor oppside i aksjekursen her, 30.august får vi presentert halvårsrapporten.

Jeg har vurdert lenge å gå inn i Meltwater, og har derfor lest Q2 rapporten som kom nå.

Økningen i salget, i antall kunder og tilsynelatende gode oppkjøp, imponerer.
Men … bunnlinjen er som alltid før negativ. Denne gangen minus 14,2 millioner US doller. Kanskje må man regne med det i en aktiv vekst og oppkjøpsfase.

Likevel er det litt påtakelig at John Box tilsynelatende ikke er opptatt av manglende overskudd i driften. Skryter uhemmet av det gode salget, men stopper med EBITDA, tallene under blir som alltid neglisjert. Nå er hele aksjekapitalen «tapt», det akkumulerte underskuddet er betydelig større enn denne og egenkapitalen er negativ. Minus 61 millioner USD.

Tror jeg avventer min investering.
Redigert 18.08.2022 kl 18:41 Du må logge inn for å svare
Herman*
18.08.2022 kl 18:45 4071

Så du har lest Q2 rapporten et par uker før alle andre? Den kommer den 30.8.

De kom med en tradingupdate i midten av juli, slik at tallen for Q2 stort sett er kjente.

Det som er mest avgjørende (tror jeg) er guidingen for resten av '22, jeg mistenker at man kanskje vil merke at dollar er sterk, samt muligens en del utfordrende prispress på MW sine produkter opp mot konkurrenter.

Men jeg tror faktisk at de klarer å fortsette å levere bra, viktigste er vekst på ARR og grei økning på premium-kundene.

Det blir veldig interessant å følge presentasjonen den 30.8.

Edit: Virker som om Sprout og Sprinklr gjør det greit i dag i hvert fall :-)

Redigert 18.08.2022 kl 19:01 Du må logge inn for å svare

Sorry, det var nok Q1 rapporten jeg leste :)

Synd å si det, for jeg har selv noen (få) aksjer i selskapet, men jeg tror faktisk det eneste som kan berge investeringen er at et større it selskap ser synergier i å kjøpe opp Meltwater. De øker inntektene, men underskuddet øker jo enda mer.

Nja... ikke helt enig, viktigste i mitt hode er at man fortsetter veksten...de kjøpte et par selskap i fjor, som er på vei til å levere revenue i år... dette er et vekstselskap og jeg liker at de er så fremoverlent når det gjelder fortsatt vekst... men som sagt, alt avhenger av hva de guider fremover. p.t. velger jeg å sitte over presentasjonen i det minste.

Edit: rødvinsbasert skriveleif ;-)
Redigert 18.08.2022 kl 20:48 Du må logge inn for å svare

De vokser og vokser og det er også strategien. Selskapet blir helt rått når de oppnår 20% marginer og det er også målet deres. I tillegg til masse cash sitter selskapet på store mengder egne aksjer. Her er kjøpt inn godt med aksjer og de skal jeg sitte med i mange år. Blir utbyttefester om noen år

Venter du utbytte fra dette selskapet tror jeg du må sitte til håret er grått. Meltwater har nå drevet i ca 20 år og har ennå tilgode å tjene penger. De taper istedet en masse hvert kvartal. Egenkapitalen går mot negative 100 mill $ ved utgangen av året, der eiendelene består av goodwill på tildels luftige investeringer opp gjennom årene. Selskapet må mest sannsynlig foreta en emisjon for å dekke underskuddet i egenkapitalen.

Jeg er overrasket over hvor stygt Melt fått kjørt seg siden nyttår vs. konkurrentene:

Melt: -55% (1 år: -70%)
Sprout: -28% (1 år: -37%)
Sprinklr: -25% (1 år: -36%)

Noen god forklaring?

Det er de siste årene skytjenester har økt krafig og produkter MWTR har har blitt mye større behov for.

Selskapet må ha en emisjon? De bader i cash og har i år kjøpt egne aksjer for en halv milliard. Tror du virkelig de da ber sine aksjonærer om mer penger i en emisjon? Så fort selskapet bestemmer seg å gå fra vekst til verdi kommer utbyttene til å hagle. Om du mener 20 år er relevant fir selskapets utvikling når du ser den enorme veksten de har og har hatt de siste åra så er det natta
oboy88
21.08.2022 kl 00:56 3450

Ehh, nei, de bader ikke i cash. De hadde ved utgangen av Q1 snaut 40musd i cash, altså ca 7% av omsetningen. Det er lite, og beholdningen er halvert siden Q1 i 2021. Etter utgangen av Q1 så har de tapt ytterligere penger, og de har kjøpt ytterligere aksjer. De har også leasingforpliktelser som skal betales, og de investerer ytterligere i R&D. De har også omtrent like mye rentebærende gjeld som de hadde cash. Så jeg tror ikke man skal utelukke at de må be sine aksjonærer om mer penger i en emisjon, ettersom de har skutt seg selv i foten ved å kjøpe egne aksjer for en halv milliard til kurser godt over dagens.

Vil også minde på att omtrent alt har steget på Oslo børs dem siste mnd, så man trenger ikke å bli euforisk fordi om denne aksjen beveger seg opp 2-3 kr..
Jeg holder fast ved å avvente kjøp.

Ok så de har ikke tjent noen kroner i Q2. Bare minus? Forresten ikke svar, fasit får vi om få dager

Og i verste fall kan de muligens også selge aksjer, Gud forby
Herman*
21.08.2022 kl 17:40 3198

Jeg eier p.t ingen aksjer i Meltwater, men jeg reagerer når det baisses på tynt grunnlag. Selskapet bruker ikke hundrevis av millioner på kjøp av egne aksjer for så å be aksjonærene om penger i en emisjon. Så hjernedøde er ikke ledelsen. Det eneste negative jeg kan si om selskapet er at de har snakket lenge om å nå en ebidta margin på 20%, men jeg har ikke sett noen klare tegn på at dette er realistisk i løpet av de neste par årene. Både jeg og analytikerne kan dog ta feil, det er jo bare for selskapet å levere varene så endrer folk fort mening og aksjen reprises.

Det som er dem største skuffelsen i caset blant andre caser er at såkalte seriøse norske analysehus som dnb og pareto har klart å ødelegge selskapet med sine useriøse kursmål og analyser. Fortsatt har dnb ca 40 kr men må vel nedgradere i etapper for ikke skjemme seg helt bort. Har selv vært dum og kjøpe på høye kurser. Jeg tror ikke vi ser 50 kr før om 5-7 år

Kan vente i 5-7 år jeg. Da er jeg mangemillionær bare i denne aksjen.

De har snakket lenge om 20% ebidta margin og guider fortsatt på det. Hvor har du sett at 20% skal nås nå? De har guidet på dette i fremtiden. Nå dreier alt seg om vekst vekst vekst. God strategi dette og bedre å oppnå 20% ebidta når omsetningen er doblet og vel så det.
Herman*
21.08.2022 kl 21:08 3039

Jeg har ikke sagt at de guider 20% ebidta i aller nærmeste fremtid, men det er jo ikke noe poeng å guide f eks fem år frem i tid. Før ville markedet ha vekst uansett kostnad, nå har fokuset skiftet over på bunnlinjen.

Mulig det, du bare skriver at det eneste negative er at de har snakket om 20% lenge. Hvorfor er det negativt at de har "snakket" om dette lenge. Dette er målet deres og når dette skal nås er en annen sak, men at dette vil skje i løpet av de neste 5 åra det tror jeg på og da er kursen himmelhøyt over der vi er nå
Herman*
21.08.2022 kl 21:31 3006

Der er jeg enig. Hvis og når de når 20% vekst kombinert med 20% ebidta, vil kursen være vesentlig høyere.
oboy88
21.08.2022 kl 21:44 2985

Du er klar over at når et selskap foretar en emisjon så selger de aksjer?

Ikke egne aksjer de akkurat har kjøpt eller? I en emisjon trykkes det flere nye aksjer. Du vet det eller? Makan
oboy88
21.08.2022 kl 23:26 2865

Effekten er nøyaktig den samme.

Her går det nedover gitt, under 10 i dag eller senere denne uken? Hva tror dere?

Under kr 10 tror jeg ikke. At kursen er under kr 15 når Q2 legges frem neste uke tror jeg heller ikke på. Hva tror du frosken? Under kr 10 i dag eller i løpet av uken? Skikkelig spennende å høre hva du tror

Ok så om Meltwater selger sine egne aksjer og fyller opp kassa med cash så er det samme som å trykke opp flere aksjer å selge disse i en emisjon? Å herregud
oboy88
22.08.2022 kl 13:42 2520

Det stemmer. De har endel egne aksjer kjøpt til kurser i snitt 60-70% mer enn hva de er verdt i dag. Disse kan de bruke som avlønning til ledende ansatte, eller de kan bruke dem til oppkjøp. (Eventuelt kan de stryke dem, og dermed redusere antall aksjer i selskapet). Eventuelt kan de utstede nye aksjer som avlønning til ledende ansatte (noe de har gjort lenge og hyppig) eller de kan utstede nye aksjer til bruk ved oppkjøp (noe de gjorde i fjor). I hvilken grad de faktisk har lov til å selge aksjer i markedet som de kjøpe tidligere i år vet jeg faktisk ikke, men om de gjør det for å skaffe cash så må de trykke nye aksjer ifm. avlønningsprogrammet deres og dersom det skulle dukke opp noe å kjøpe. "You can´t have the cake and it it too".

Som sagt - effekten blir den samme. Uansett hvor mye du roper på Vår Herre for å få han til å hjelpe deg med aksjen du sitter stuck i.

Hvorfor blir det spennende for deg som ikke har aksjer i Meltwater?
LazyEye
30.08.2022 kl 20:38 1665

Hehe, nå må du begynne å oppføre deg YNWA250505.

Jeg har fulgt Meltwater siden 7. januar 2021 da jeg kjøpte min første aksje i selskapet, og jeg sitter p.t. i et brutalt verditap med over 11.000 aksjer. Jeg har fulgt utviklingen i selskapet nøye, og jeg skal påstå jeg har ganske god kontroll på hva de holder på med og hvordan det går.

Det poppet vi hadde opp til 16,- (+40 %) i månedsskiftet mai/juni? Det var DNB Markets som lastet opp over 5.6 mill. aksjer som de kvittet seg med 3-4 uker etterpå med en småpen gevinst på +/- 20 mill.

Det jeg IKKE gjør, er å ha en euforisk holdning til hva som kommer til å skje med Meltwater og aksjekursen det neste året (eller 2) - og å verbalt gå etter de på forumet som ikke er enig i dette. Og ja, jeg tenker på deg.

Det kommer til å bli en lang og seig kurs oppover før tilbake før vi er i pluss, men jeg håper vi kommer dit etter hvert. Men det vil ta år.

Er Meltwater et bra selskap. Ja, de har bygget stein-på-stein, og forretningen er god. Har de (for) store utgifter? Ja, i største grad. De kommer ikke til å stige i aksjekurs før de får redusert utgiftene sine, siden de "hele tiden" øker ARR men klarer ikke å genere større overskudd.

For hvis de IKKE gjør det, så kommer investorene til å bli utålmodige og cashe inn hvis et akseptabelt bud kommer inn (+40,-)

Se f.eks på Ørn Software. Egne ansatte fikk kjøpe aksjer for 3.20,- før notering. Gikk på børs for 10.50,- og solgte seg ut for 6.50,- (når kursen var truffet 3,-.) Ring a bell?

Alt. Kan. Skje. Med. Meltwater. Og vi er bare passasjerer.

Men ja – det blir spennende om vi kommer under 10,- for da kan alt skje. Da må man bare laste opp og håpe på at man får til en GAV under evt. oppkjøpsverdi.

** Sceneskifte **

I dagens presentasjon (Fikk ikke sett den. Var på babysvømming med barna) fra regnskapet under "Operating income (loss)", så står det på posten "Stock based compensation" med USD 19.7 mill. for første halvdel av 2022 (H1-22).

Internett forklarer: "How does stock based compensation affect balance sheet? When stock options are exercised, the company must issue additional shares to compensate the employees or investors who have exercised them. Due to this, the total number of outstanding shares. It is shown as a part of the owner's equity in the liability side of the company's balance sheet."

Aksjepris pr. 01.01.22 var 25,80,- og 01.07.22 på 10,50,-.

I perioden 01.01.22 til 31.06.22 juni så økte aksjene i MWTR med 5 853 347 stk. Når man setter dette opp mot «kostnaden» for disse aksjene som er utdelt til ansatte, så får man en kostnad pr. aksje på USD 3.36. (som utgjør CIRKA 33,-).

Spm.: Har jeg skjønt dette riktig? Hva er det jeg ikke får med meg her, som gjør at denne prisen pr. aksje er skyhøy?

Kjør debatt.

Takk for saklig innlegg. Som aksjonær stiller jeg spørsmål om hvor lenge selskapet kan drive med betydelig negativ egenkapital, samtidig som de taper store penger hvert kvartal. Mye av eiendelene består forøvrig av luftige poster som goodwill, FOU mv. Her ligger det nok en snarlig emisjon i luften, slik at ledelsen kan fortsette å bruke penger s. f. s. Det er nok bare å håpe på snarlig oppkjøp så tapet kan begrenses.

Ja flott og saklig å si kursen er skyhøy på kr 10. Men for all del du kan jo ha rett. Spennende å se om kursen raser i morgen etter at selskapet igjen leverer voldsom vekst. Uansett så sitter jeg godt lastet og kjøper gjerne mer på kr 5

Hvorfor i alle dager skulle det bli en snarlig emisjon. Det er masse cash i selskapet og de melder om cash positiv i løpet av 2022 og meldte om bedre marginer. Og skulle det komme en emisjon er dette kun for større oppkjøp og ikke for å holde hodet over vannet. Du skriver du som aksjonær stiller spørsmål, men i stedet for å gjøre dette her på forumet hvor du 100% sikkert aldri vil få korrekt svar kunne du deltatt på dagens presentasjon og stilt spørsmål direkte til ledelsen. Men det gadd du ikke da du sikkert sitter på 100 aksjer og bryr deg filla. Presentasjonen ligger ute så bare å sette seg ned å se om du kan få noen svar.
LazyEye
30.08.2022 kl 23:25 1408

Ser det ble et langt innlegg fra meg ovenfor, og informasjonen jeg kom med kunne forveksles – så tar den på min kappe.

Prøver derfor å forklare bedre her:

Når jeg sa «skyhøy», så mente jeg prisen som Meltwater legger til grunn pr. aksje for sine 5.7 mill. nyetableringer (Stock Based Compensation/New Share Capital registred?) gjennom H1-22, hvor de har satt opp denne til et tap (loss) på USD 19,7 mill.

Da blir prisen pr. aksje 33,- under «Operating income (Loss)» hvis man legger til grunn antallet aksjer som har økt. For når kursen på Oslo Børs har startet H1-22 med kr. 25,- og endt opp på kr. 10,- 6 mnd senere. Da synes jeg kr. 33,- blir skyhøyt.

Og igjen spør jeg, er dette riktig – eller er det noe jeg ikke får med meg?

Og ja YNWA250505, jeg kommer til å gjøre akkurat som deg. Dukker den ned på 9-tallet så kjøper jeg der. Akkurat som jeg gjorde da den var på 39, 29 og 19.

God natt. Spennende dag i morgen.

Og da sier jeg igjen, spør selskapet

De melder til stadighet om at alt skal bli bedre der fremme. Vi kan håpe de får rett. Inget selskap kan imidlertid drive over lengre tid med negativ egenkapital, særlig når de hvert bidige kvartal går med underskudd. Vi får se hva som skjer, men tviler sterkt på at q2 var noen høydere for aksjekursen.
Herman*
31.08.2022 kl 04:06 1302

"The strong development in positive cash flow from operations provides the flexibility to invest in future growth". De har 34 millioner USD i cash og de kan trekke ytterligere 100 mill dollar på eksisterende lånefasilitet som f eks kan benyttes til fremtidige oppkjøp. Høres ikke akkurat ut som de trenger en emisjon...