Strongpoint #2 - 22 Ingen vet hvor haren hopper.

tunktee
STRO 18.08.2022 kl 13:34 102946

Etter det for noen uker siden ble tatt ut tiltalte mot 8 influensere i Statene for pump & dump svindel pÄ sosiale medier/debattforum, mÄ man vÊre ytterst forsiktig med sine uttalelser her.
Nylig oppdaterte ogsÄ Shareville sine regler, der de blant annet forbyr kjÞps- og salgsanbefalinger.

Jeg vil derfor unngÄ Ä nevne den svÊrt hÞye takten av bÞrsmeldte ordrer til Strongpoint siste halvÄret, og vil naturligvis ikke fokusere pÄ den voldsomme veksten siste kvartaler, eller hvor hÞy topplinjen trolig var i Q4 og hvor hÞy den vil bli i Q1 og 2.

Det er derfor unÞdvendig Ä komme med en ansvarsfraskrivelse, der jeg pÄpeker at dette ikke er finansiell rÄdgivning og at jeg selv er aksjonÊr i Strongpoint.
Redigert 05.01.2023 kl 21:47 Du mÄ logge inn for Ä svare
Storebetong
23.09.2022 kl 17:27 5996

Jeg hÄper du lykkes i din strategi Otto40. SP ser grunnleggende solid ut ja.

Selv har jeg kun 35.540 aksjer, men de skal kun akkumuleres de neste Ärene. Likviditeten i aksjen er jo ogsÄ sÄpass svak at Ä selge for Ä vÊre rimelig sikker pÄ Ä fÄ kjÞpt aksjene tilbake billigere vil jeg ikke ta sjansen pÄ.
tiger
23.09.2022 kl 18:51 5973

Som sikkert flere andre her, var jeg ogsÄ med den gangen, 1998, og ved flere store fall i den tiden. Asiakrisen... Dotcom-boblen... Det var action gitt. Mye sant du sier her, og ja, evig enig i at den som treffer pÄ spÄdommer fÞrst og fremst har flaks :D Min strategi har alltid vÊrt Ä ha stÞrre tÄlmodighet enn de andre. Med unntak av noen fÄ selskaper som det har gÄtt nedenom og hjem med, sÄ har det vÊrt lÞnnsomt, og noen ganger svÊrt lÞnnsomt. Jeg tror sÄ ogsÄ er tilfellet med Strongpoint, for dette er ikke noen konkurskandidat.
Storebetong
23.09.2022 kl 19:49 5987

Timing pÄ kjÞp og salg er selvsagt viktig i aksjemarkedet, og det er selvsagt en blanding av dyktighet og flaks som gjÞr at noen gjÞr det bedre enn andre.

TĂ„lmodighet i aksjer som man virkelig tror pĂ„ substansen i tror jeg er en meget bra greie. Å leke i luftslott (som jeg til en viss grad gjĂžr selv) mĂ„ hver enkelt investor finne ut av hvordan de eventuelt vil hĂ„ndtere.

NÄ som rentene Þker og Strong som har tilnÊrmet null rentebÊrende gjeld, men derimot har renteinntekter pÄ innskudd og kjÞper tilbake aksjer, sÄ er de i en flott posisjon:)

Som en digresjon snakket jeg for noen mÄneder siden med en banksjef i Kristiansand. Han antydet at boliglÄnsrentene ikke ville stige hÞyere enn 3,5-4,0 prosent. TÞff i trynet som jeg var (og vil fortsette Ä vÊre), sÄ sa jeg at 7-8 prosent er mer realistisk.

EDIT: Hvis jeg husker Øystein Stray Spetalen sitt sitat riktig "det er de som kan regne som vinner i aksjemarkedet", sÄ sitter vi nok fint i Strong:).
Redigert 23.09.2022 kl 19:54 Du mÄ logge inn for Ä svare
tunktee
24.09.2022 kl 00:47 5934

Skriften har vÊrt pÄ veggen i over et Är; jeg er helt uenig med dere.
Har ogsÄ skrevet om det her i vell et Är, selv om jeg spÄdde et krakk i 1. kvartal dette Är.
Les finanshistorikk og om at de samme menneskene klarer Ă„ forutse kriser gjentatte ganger. (Ja, de samme menneskene)
Å mene at det ikke var plenty av rĂžde lamper foran nĂ„tidens krakk blir en mĂ„te Ă„ stikke hodet i sanden for Ă„ beskytte seg selv.
Fordi vi mennesker vil at alt skal gÄ opp velger vi Ä ignorere faresignalene.

SĂ„ skal de sies at mange store formuer har blitt skapt av nedgangstider.
Men da mÄ man ha tÞrt krutt nÄr de tidene er et faktum og man er nÊr bunnen av verdsettinger, vÊre seg om man skal kjÞpe driftsmidler eller aksjeselskap.

Å trĂžste hverandre nĂ„r man taper penger hjelper pĂ„ intet annet enn vissheten om at andre er i samme bĂ„t.

Brett opp ermene!
Selg selskaper som alt taper penger og/eller har stor gjeld og ikke vil overleve en resesjon uten vesentlige restruktureringer eller emisjoner .
Plasser penger i verdiselskaper nÄr tiden er inne, og i Þkende grad i vekstselskaper mot slutten av resesjonen om et Är eller to.
Selg all eiendom man ikke har behov for, men det er kanskje allerede, eller straks, for sent.


Edit;
Trist at Otto har forlatt Strongpoint.
Jeg vet ikke om du gikk ut i pluss eller minus, men jeg vet at mange ofte sitter mye lengre enn de burde og til slutt mÄ knipe sammen Þynene og ta et ubehagelig valg med tilhÞrende tap.

Det virker opplagt at det utelukkende er bĂžrsklimaet som trekker SP ned.
Veksten i omsetning, samt betydelig meldte ordrer burde ellers styrket verdien.

Jeg vet naturligvis ikke om kursen har mye mer nedside, og som de fleste (forhÄpentligvis alle som ikke er registrerte innsidere) vet jeg ingenting om Q3 eller fremtiden.
Antagelsene mine er at Q3 blir godt pÄ topp, og bedre pÄ bunn enn siste 2 kvartaler.

Hvis disse antagelsene er en bom kan nedsiden i SP kanskje vĂŠre betydelig i dagens marked.
Redigert 24.09.2022 kl 01:18 Du mÄ logge inn for Ä svare
Storebetong
24.09.2022 kl 11:14 5895

tunktee:
Du har hatt rett i dine spÄdommer og det er bra for deg og de som har lest (og kanskje agert ut i fra) hva du skriver, men det vi ser nÄ er ikke noe jeg vil kalle et krakk. Kun fornuftige korreksjoner etter min mening. For meg fremstÄr det som litt merkelig med langsomme korreksjoner for aksjemarkedet har vÊrt mye mer brutalt tidligere.

Om verden skal gÄ fullstendig til helvete fordi det er for mange idioter som fÄr styre er uklart, i hvert fall for meg.

Enig med deg i "Brett opp ermene" feltet ditt. Jeg tenker mange Är fram i tid og mÄ nesten ha troen pÄ at verden/aksjemarkedet faktisk ikke gÄr helt til helvete.

Om Otto40 treffer sÄ er jeg glad pÄ hans vegne, selv om jeg har en helt annen strategi i Strong.

Q3 for Strong har vi ganske lik oppfatning om. Jeg gleder meg til Ä ta pÄ meg "Petter Smart-hetta" og forsÞke Ä regne pÄ dette like fÞr tallene kommer.

Jeg kjÞper gjerne mer Strong pÄ kr 12 om det vil bli mulig...:)
iTrader
24.09.2022 kl 12:22 5910

Alle mÄ velge en investeringsfilosofi som passer en egens personlighet. Jeg har prÞvd Ä time markedet tidligere, men det har som regel ikke blitt noe bedre enn Ä kjÞpe kvalitetetsselskaper og sitte over tid er min personlige erfaring. SÄ da fÄr jeg brukt energien min pÄ Ä vurdere selskaper og selskapenes fremtid fremfor Ä tenke pÄ om et billig selskap kan bli enda billigere pÄ grunn av generell markedssituasjon. Jeg har fortsatt tro pÄ at digitalisering av samfunnet blir en viktig driver av samfunnet fremover, derfor er SP et av selskapene i min portefÞlje jeg har tro pÄ. I tillegg liker jeg at selskapets gjeld er lav sÄ man kan komme gjennom en tÞff periode uten Ä bli totalt utvannet av emisjoner, i tilfelle man bommer pÄ selskapets utvikling.

Jeg lever veldig godt med at verdien pÄ min portefÞlje svinger, er faktisk fint Ä fÄ redusert papirverdiene litt i en periode hvor de rÞdgrÞnne skal ta alle med litt formue. Men nÄr det er sagt, sÄ har jeg full respekt for alle som klarer Ä time markedet og selge nÊr toppen og kjÞpe nÊr bunnen. Skulle Þnske jeg hadde talent for det, men siden jeg ikke har det, sÄ blir det Ä fylle pÄ med litt SP aksjer sÄ lenge jeg fÞler at aksjekursen ikke gjenspeiler selskapets utvliking.

Stay strong i disse turbulente tider, uansett hvilken investeringsfilosofi dere fĂžlger :)
Otto40
24.09.2022 kl 14:40 5896

Mange gode innspill og som tidligere sagt. Jeg har tro pÄ SP og det de driver med. Dette handler mer om den generelle markedsuroen som beveger seg om dagen.

MÄ erkjenne til tunkte at jeg trolig er for hardt eksponert mot eiendom i disse dager, men det er ikke gjort i en hÄndsvending Ä kvitte seg med dette og derfor blir jeg sittende. Mulig jeg brenner fingrene, vi fÄr se
tunktee
25.09.2022 kl 18:43 5728

Storebetong;

Jeg vet ikke hva en fornuftig korreksjon betyr.
Man kan gjerne ikke kalle nÄtiders bÞrsfall for krakk, fordi et krakk ifÞlge Store Norske Leksikon er stort og plutselig prisfall i aksjene som omsettes pÄ en bÞrs, vanligvis forstÄtt som mer enn ti prosent.

Men man mÄ ogsÄ strekke strikken langt for Ä kalle dette en korreksjon, som noen forstÄr som opptil 10-12%
Mange av verdens viktigste indekser har falt lang mer enn dette i Ă„r, Dow -18,57%, NASDAQ -30,53, DAX -22,67%. Noen har falt under 10 prosent, som FTSE og Nikkei.
Euro Stoxx 50, som representerer de 50 stĂžrste selskapene i eurosonen, har fĂžr Ăžvrig falt 22,70% i Ă„r.
(Å se pĂ„ Oslo BĂžrs i denne sammenheng gir ikke mening ettersom Equinor utgjĂžr over 40% av hovedindeksen, og oljerelaterte aksjer utgjĂžr over halvparten av hovedindeksen)

Det mest interessante spÞrsmÄlet er kanskje hvor langt ned det kan vÊre til bunnen?
Ser man vekk fra nedgangen fra 1929 til 1932, der Dow Jones falt med 89%, er de fleste fall i moderne tid (det som gjerne kalles krakk) i stĂžrrelse 40 til overkant av 50%. Kan nevne Ă„rene 1987. 1998, 2001 og 2008, og fallet avhenger av verdensdel og indeks.
(Interessant fakta er at man mÄtte vente til 1954 for Ä fÄ pengene tilbake hvis man gikk i indeks rett fÞr krakket i 1929 i USA. I mellomtiden hadde inflasjonen slaktet verdien av disse pengene.)

Hvis man bruker historiske data kan man si at det er pÄ tide med et stÞrre bÞrsfall ettersom det er 14 Är siden forrige gang, dersom man ser vekk fra det korte (men brutale) fallet vÄren 2020 som fÞlge av Covid.

Jeg syns det mest interessant er om alle kattene er ute av sekken nÄ, og derfor priset inn i markedet.
Eller har vi masse elendighet kommende det neste Ă„ret som ikke er priset inn, som f.eks hĂžy arbeidsledighet, vedvarende inflasjon, stupende eiendomspriser med tilhĂžrende tap og konkurser?

Fremtiden kan avhenge av om man igjen ser proteksjonisme blant stater, slik som har skjedd gjentatte ganger tidligere nÄr verdensÞkonomien faller.

Jeg tror ikke vi har nÄdd bunnen ennÄ.


Otto;

Jeg dro litt hardt i forrige innlegg om eiendom.
Jeg har aldri vÊrt flink til Ä spÄ det markedet, og det er knapt noen som mener at vi skal fÄ en kraftig nedgang i boligmarkedet pÄ mer enn 10%.

Kom meg ut av nĂŠringseiendom for et Ă„r siden, og det viste seg i ettertid Ă„ vĂŠre god timing.
Siden da har det vÊrt en negativ trend pÄ prisingen og kravet til yield er fortsatt stigene, og flere antar at den skal videre opp.
Det er nÊrmest en selvfÞlge at yielden fÞlger renten, og det er vel ingen som vet hvor renten topper ut, eller pÄ hvilket tidspunkt, og til hvor, den faller nÄr denne perioden er over.

NĂŠringseiendom har etter mitt syn vĂŠrt svĂŠrt hĂžyt priset i nyere tid med yielder helt ned mot 3-tallet (i bare-lease), trolig som fĂžlge av at kapitalen har hatt manglende steder Ă„ bo.
Just_Nilsen
26.09.2022 kl 13:32 5596

Jeg rakk lit streker i dag. Ikke i SP, De er solide og vil leve gkjennom denne nedgangen, mnen som T. Skriver lenger opp her. At vi har har ventet at tiong mÄ ned har vi viosst lenge, bare ikkke nÄr.!

Hva sier mine imaginÊre str4ker og amatÞrTA meg. Jeg tror OB snur pÄ 900+ litt. Vii mÄ fÄ fred i verden fÞrst, og troen pÄ fellesskap og velstand fÞr det skyter til 1500.en gang der om ikkealt for lenge, hÄper jeg.
HitIT
28.09.2022 kl 11:33 5255

Under 17kr gitt...
Jaja, det kunne vĂŠrt verre. Strong driver iallefall ikke med sjĂžmat.
Undre meg pÄ om vi har hatt en verre regjering noen gang,,,?
Det burde hete anti-nĂŠringsminister og ikke nĂŠringsminister...

Ols123
28.09.2022 kl 21:19 4956

Strongpoint direktavkastning 5%
tunktee
28.09.2022 kl 22:37 4916

Vi fÄr se da!

Selskapet leverte mer i utbytte enn ordinÊrt resultat etter skatt for 2021, og tallene sÄ langt i Är innbyder ikke til verken tilsvarende eller Þkende utbytte.

Har hatt troen pÄ at selskapet ville Þke med minst 5 Þre per Är, til tross for eventuelt manglende tilsvarende resultat.
(Siden de har plenty av finansiell styrke til Ă„ gjĂžre det i en begrenset periode.)

Men!
NÄ er konsensus at «alle» selskap vil levere redusert resultatet og skal vÊre forsiktige.
Det vil derfor vĂŠre legitimt av styret Ă„ vedta et lavere utbytte og vise forsiktighet.

For egen del tror jeg pÄ gode tall for Q3 og Q4, men er usikker pÄ hvilke konsekvenser stupet i Britiske pund vil fÄ, og ikke minst den meget svake kronen.
Flere ganger siste ti-talls kvartaler har vi sett relativt store svinginger i regnskapet som fĂžlge av valuta-tap eller gevinst.
(Som regel det fÞrste sÄ vidt jeg erindrer, muligens som fÞlge av hedging som har vert uheldig satt.)

Jeg har ikke blitt helt klok pÄ detaljene rundt det, og har ikke fÄtt svar nÄr jeg har spurt her.
Noen som vet og kan forklare hvordan forskjellige valuta pÄvirker SP sine resultater, og i hvilken retning?


Generelt er det tid Ä kjÞpe nÄr blodet flyter i gatene!
Om vi bare er sÄret eller nesten slakte vil vel bare tiden vise
..
Markedet er bare hardt sÄret sÄ langt ;)


HĂ„per ingen har tenkt seg til statene med det fĂžrste, det kunne blitt en kostbar afĂŠre!
Ols123
30.09.2022 kl 15:22 4526

Enligt mig ett av Norges intressantaste aktie just nu
Storebetong
30.09.2022 kl 20:35 4411

God helg folkens🙂.
JosMag
30.09.2022 kl 23:10 4338

Bla bla bla og bla bla bla og ytterligere bla bla bla😂😂
God helg Tunktee👍
Storebetong
01.10.2022 kl 12:33 4228

Jeg liker meget godt og setter stor pris pĂ„ tunktee sine kommentarer🙂.
tunktee
05.10.2022 kl 11:55 3331

Mange gutter drĂžmmer om Ă„ eie en bar.
Det skifter visst mot at lykken er Ä eie et flyselskap nÄr man bli eldre....

Fun fact:
Siden stiftelsen for 2 Ă„r siden er det tapt mer aksjeverdier i Flyr enn hele bĂžrsverdien av Strongpoint.
Norwegian er ned over 99,9% fra toppen.
Norse Atlantic er ned 78% siden notering i fjor.
SAS er en evig lang farse som kan skrives et kapittel om, men da blir JosMag trĂžtt i Ăžynene ;)
JosMag
05.10.2022 kl 20:57 3206

đŸ€—đŸ€—
Storebetong
05.10.2022 kl 22:38 3173

De fleste gutter er nok happy med Ă„ kose seg i en bar nĂ„r det passer dem🙂.

Jeg har tatt noen smÄ tap i flybransjen fÞr, men heldigvis holdt fingrene av tapsfatet i mange Är.

Ingen grunn til Ă„ slite ut JosMag her...

Edit: Jeg henger nok ikke alltid med pĂ„ humoren men det er ikke noe nytt for min del😉
Redigert 05.10.2022 kl 22:53 Du mÄ logge inn for Ä svare
Storebetong
05.10.2022 kl 23:47 3146

Litt morsommere er det nok at om selskapet pĂ„ veien, i fĂžrste omgang via q3 2022, kan sannsynliggjĂžre sine mĂ„l for 2025. Kommer tilbake med regnestykker som jeg til en viss grad har presentert fĂžr🙂.
HitIT
06.10.2022 kl 00:01 3120

Regner med at StÞre og co kommer med noe styggedom i morgen, bÄde nÄr der gjelder utbytte, gevinst og formueskatt.
Sikkert like greit Ă„ vente noen Ă„r med Ă„ selge.
tunktee
06.10.2022 kl 10:28 3022

Ja
 hva skal man si. Jeg pleide Ă„ like AP.

Vedum vil Ăžke utbytteskatten fra og med i dag, men hvordan skal dette fungere i praksis?
Vedtak om utbytte skal ikke meldes inn fÞr i regnskapet til neste sommer, og utbyttet kan i prinsippet stÄ som gjeld til aksjonÊrer i evig tid.
Redigert 06.10.2022 kl 10:32 Du mÄ logge inn for Ä svare
Storebetong
06.10.2022 kl 11:28 2966

Utbytteskatten er foreslÄtt Þkt fra 35,2% til 37,8%. Til sammenligning var den kun 31,68% I 2021. Vedtaksdato pÄ generalforsamling er avgjÞrende for beskatning enten utbytte blir utbetalt eller ikke/stÄ som gjeld til eier. Vi sÄ mye utbytte i 2021 pga. Varslet Þkt utbytteskatt i 2022. Vedtak om utbytte meldes inn rundt nyttÄr pÄ aksjonÊrregisteroppgavene i ikke-bÞrsnoterte selskaper med frist 31.01. Fra 2021 kom det nye regler slik at utbytte kan vedtas pÄ grunnlag av avstemt mellom balanse. Ergo kan avstemt mellombalanse pr 30.11 meldes til BrÞnnÞysund, men det mÄ skje fÞr nyttÄr.
HitIT
06.10.2022 kl 11:44 2974

Dette er helt hÄplÞst, sÄ nÊringsfiendtlig som det gÄr an.
Blir kroken pÄ for mange bedriftseiere i firma som allerede sliter med hÞye kostander.
Tilslutt orker man ikke Ä stÄ pÄ dÞgnet rundt for Ä holde hode over vannet. Blir bra lang kÞ pÄ NAV ut over vinteren.

Undere meg pÄ om det er bedre for oss langsiktig i Stongpoint om en slutter Ä dele ut utbytte og heller kjÞper egne aksjer som slettes...?
Pleier uansett Ă„ bruke 80-90% av utbytte til Ă„ kjĂžpe nye Strong aksjer.
Redigert 06.10.2022 kl 11:52 Du mÄ logge inn for Ä svare
Storebetong
06.10.2022 kl 12:09 2942

Det var merkelig lite brÄk rundt Þkningen til 35,2% utbytteskatt, men nÄ forventer jeg mye brÄk sÄ vi fÄr se. Om Strong lar vÊre Ä gi utbytte/reduserer dette og velger Ä bruke pengene pÄ Ä kjÞpe tilbake aksjer i stedet sÄ medfÞrer det i praksis en tidsforskyvning i beskatningen for oss aksjonÊrer inntil vi realiserer aksjene. Sikkert bra for en del av oss som ikke trenger likviditet i form av utbytte.
HrDuck
06.10.2022 kl 13:23 2890

Har man aksjene innen ASK sÄ blir det vel ikke skatt pÄ utbytte fÞr man velger Ä ta pengene ut av ask?
Storebetong
06.10.2022 kl 13:28 2889

Har du aksjene innen ASK blir det ingen skatt Ä betale fÞr du tar midler ut fra ASK utover innskutt kapital i ASK. Jeg er ikke spesialist pÄ ASK, men vil uansett vÊre rimelig sikker pÄ at at det er skattesats i vedtaksÄr som vil gjelde i beregningen av skatten.
Storebetong
06.10.2022 kl 13:42 2890

I 2018 var beskatningen pÄ utbytte/gevinster pÄ aksjer 30,59%. I 2019-2021 31,68%. Litt skjerming kan trekkes fra. Grovt sett synes jeg det er ok at ca 30% av vellykkede aksjeinvesteringer kommer fellesskapet tilgode og tilsvarende fradrag nÄr det gÄr dÄrlig. Forslaget om 37,84% for 2023 blir for drÞyt etter min mening. Mulig regjeringen har en plan om Ä bevege seg opp pÄ 40-tallet pÄ sikt. Dette bli for dumt etter min mening. Med Þkte renter som vi ser nÄ sÄ vil nok endel investorer heller ha penga i banken, i og med at oppside begrenses.
Storebetong
06.10.2022 kl 16:39 2808

Mye surrehandel i aksjen om dagen pÄ smÄ
Volumer og selvsagt usikkert totalmarked. Jeg holder pĂ„ topplimit pĂ„ kjĂžp 17,50 fĂžr q3 kommer 26.10. God helg til alle Strongere🙂.

Edit: Litt tidlig med helg, men hvorfor ikke🙂.

Edit2: Jeg er mer opptatt av at vi kan fÄ fred og harmoni i verden enn utviklingen pÄ mine aksjer. Det ser dessverre ikke bra ut nÄ men jeg vil selvsagt ikke ha noen diskusjon rundt dette her.
Redigert 06.10.2022 kl 18:02 Du mÄ logge inn for Ä svare
tunktee
06.10.2022 kl 23:14 2690

👍
Du har selvfĂžlgelig rett StoreB om at det skal meldes i aksjonĂŠregisteroppgaven!
Jeg kjenner ikke til det om avstemt balansen.
Min erfaring er at det meste kan tilbakedateres.

Har sÄ mye Ä si, sÄ mye, om statsbudsjettet.
Men siden jeg er ute Ä feirer det mÄ det bli en annen dag.