Strongpoint #2 - 22 Ingen vet hvor haren hopper.

tunktee
STRO 18.08.2022 kl 13:34 103441

Etter det for noen uker siden ble tatt ut tiltalte mot 8 influensere i Statene for pump & dump svindel på sosiale medier/debattforum, må man være ytterst forsiktig med sine uttalelser her.
Nylig oppdaterte også Shareville sine regler, der de blant annet forbyr kjøps- og salgsanbefalinger.

Jeg vil derfor unngå å nevne den svært høye takten av børsmeldte ordrer til Strongpoint siste halvåret, og vil naturligvis ikke fokusere på den voldsomme veksten siste kvartaler, eller hvor høy topplinjen trolig var i Q4 og hvor høy den vil bli i Q1 og 2.

Det er derfor unødvendig å komme med en ansvarsfraskrivelse, der jeg påpeker at dette ikke er finansiell rådgivning og at jeg selv er aksjonær i Strongpoint.
Redigert 05.01.2023 kl 21:47 Du må logge inn for å svare
tunktee
14.10.2022 kl 20:24 4303

Interessant lesning i dag, og takk for at du er tilbake Ducken!

Jeg mener så mye om så mangt 🙈, men vil først forsøke å runde av med NyttpåForumet, fordi jeg ikke syns at unyanserte og til dels uriktige påstander skal få lov til å fremstå som sannheter for de som ikke kjenner selskapet så godt

Den 17. august skrev NPF blant annet at omsetningen har vært flat de siste årene.
Innlegget hans (eller hennes, derfor heretter kaldt hen :) ble kommentert fra min side, men det var først i åpning av denne tråden at jeg dokumenterte at det hen sa var feil.
Se starten av tråden!

Vil derfor ikke beklage meg for for at jeg var direkte mot deg i går NPF, når jeg sa at du gjentatte ganger har skrevet feile ting her.
Når du legger ut negative innlegg som ikke er korrekt og deretter ber om utdypende kommenterer til det, mener jeg at vi andre må forvente at du faktisk følger med og leser det som blir skrevet på forumet.

Jeg har ikke lett etter flere innlegg, men har en sterk erindring om at august og denne gangen ikke er eneste gangene du og meg har vært innom tilsvarende tema om omsetning og vekst.
Hvis jeg leter tror jeg også at det viser seg at jeg la ut et utfyllende innlegg om hvor veksten kan komme fra etter mitt syn tidligere i sommer.

De som har vært her en stund vet at jeg ikke er blind optimist, og sjeldent hauser Strongpoint (uten eventuelt saklig redgjørelse for synspunkt)
Stiller også kritiske spørsmål fra tid til annen.

Skal jeg lete frem flere gamle innlegg NPF?


StoreB, takk for komplementet i går, og god helg 🤗
tunktee
14.10.2022 kl 21:25 4289

Ett enkelt spørsmål til deg:

Har dagens kurs ingen sammenheng med kursen i går eller øvrige historiske kurser?
I så tilfelle er jeg enig med deg!

Det betyr da at kursen ville vært nøyaktig den samme dersom selskapet ble notert i dag for første gang. (uten noen form for kurshistorikk)
Det betyr videre at alle kvartalsrapporter og andre vesentlige nyheter ville rekalibrert kursen med umiddelbar virkning, og uten omsetning i sjiktet mellom gammel og ny kurs.
(Selvfølgelig under forutsetning av at alle i markedet var informert)

Et mulig alternativ til overstående er at markedsprisen påvirker hver enkelts syn på verdien av et selskap, selv om denne etter historisk fundamentale beregninger er 1000% for høy eller 90% for lav.
I et slikt tenkt senario kunne noen funnet på å mene at en aksje som var 10 ganger for dyr var blitt billig når den halverte seg.
Den er fortsatt svindyr, men trenger den nødvendigvis å være Norwegian Air anno 2020 av den grunn?

Sistnevnte ville i så tilfelle være markedspsykologi, som er det teknisk analyse er basert på.
Elektrikeren
14.10.2022 kl 23:20 4238

Hausta har solgt 19 000 aksjer siste dager. The Northern Trust har solgt 9 900 og BNP Baribas har solgt drøyt 5 000.
I tillegg til Strongpoint som øker med noen tusen hver dag, har Bernhard Næss økt jevnt og trutt nærmest daglig, og har økt med ca. 30 000 siden månedsskiftet.
Som kjent er det vel 3 dagers forsinkelse på disse listene, så Hausta kan ha solgt en del mer.
Redigert 14.10.2022 kl 23:22 Du må logge inn for å svare
Storebetong
15.10.2022 kl 00:09 4223

Topp med oppdatering Elektrikeren🙂.

Jeg er glad for engasjementet vi ser her i dag på tråden.

Hvorvidt det er riktig å ta fram kalkulatoren på egenkapital og forventet inntjening de neste årene, og hvordan forventet inntjening kan sannsynligjøres får hver enkelt investor vurdere sjøl. Ingen vet noe om fremtiden og som nevnt før kjøper jeg gjerne mer på kr 12, selv om alt kan gå galt. Jeg er optimist uten å kunne legge fakta på bordet, for det må selskapet gjøre, men jeg forstår at ting tar tid. Vi som ser på aksjekursen mange ganger om dagen, har kanskje ikke den tålmodigheten som skal til.

Om vi regner på riktig grunnlag er selvsagt usikkert, men de som er flinke til å regne har en tendens til å vinne i aksjemarkedet på sikt.
Storebetong
15.10.2022 kl 00:12 4243

Det er 3 dagers forsinkelse. Hausta solgte 5.000 på mandag og 14.000 på tirsdag som fremgår av børsmeldingene fra TDN Finans.
Storebetong
15.10.2022 kl 00:46 4222

Tilbakekjøpsprogrammet tikker og går, og lav kurs er bra for oss som tror på kursoppgang på sikt. Styret kan både utvide tidsperiode og beløp om de finner det fornuftig

Kommentar om styreleders aksjekjøp over kr 30 anser jeg som utidig. Ingen vet hvor en aksje skal og styreleder akkumulerte også langt under kr 30.

Positiv kontantstrøm fra driften igjen i q3 2022 anser jeg som sannsynlig så de som måtte være skeptisk her får vente til 26.10.
Storebetong
15.10.2022 kl 00:58 4232

Jeg ville lagt toplimit 16,20 på mandag på kjøp og selv ligger jeg som nevnt på 15 90.
HrDuck
15.10.2022 kl 01:04 4231

tror egentlig ikke man må være så flink til å regne heller. I mange mindre selskap er det nesten ingen som regner (kan bare glemme analytikere og de fleste institusjonelle). Men selv om man ikke trenger å være så flink så kreves det at man regner :)

tunktee: jeg har ikke vært borte, bare veldig stille :-D
Storebetong
15.10.2022 kl 01:18 4236

Jeg vet selvsagt hvorfor du har vært stille og både tunktee og deg er flinke til å regne🙂. Jeg ser det som en bra greie å ha god tid med Strong selv om en haug med idioter styrer både Verden og Norge i en retning som blir negativt/usikkert for aksjer generelt.
HrDuck
15.10.2022 kl 02:09 4228

tipper jeg kommer til å eie strong om ti år også om utviklingen fortsetter som den gjør (økt omsetning, marginer kommer etterhvert).
Føler ikke det er så mange idioter i norge, vi må bare reagere på det rus/ukr krigen krever av oss. Om du tenker på budsjett og skatteøkninger for oppdrett/energi så er jeg ikke så kritisk. Det hadde sikkert vært en fordel om grønn energi fikk ordninger der investeringer ga umiddelbar skatteeffekt (og det utelukker jeg ikke ennå). Ellers så tenker jeg at det er greit at alle som får høste av havet må betale litt ekstra for å benytte en felles ressurs.

Generelt hvor mye skatt kan diskuteres, men vi har det godt i norge så da må jeg og andre være med å betale. Det lever jeg greit med. Uansett en annen diskusjon som jeg ikke skal ta videre på denne tråden :)
Redigert 15.10.2022 kl 02:25 Du må logge inn for å svare
tunktee
15.10.2022 kl 03:04 4229

Jeg har selv stemt AP, men det var før partiledelsen ble sjarmert av venstresiden.
Legge ekstra kostnader på næringslivet i starten av en resesjon?

Begrunnelsen for 5% ekstra arbeidsgiveravgift for lønninger over 750 er ekstraordinært store utgifter i statsbudsjettet, og et virkemiddel for å dempe presset i arbeidsmarkedet.

Først, er det ingen i AP som har lest Handlingsregelen?
Og er det ikke uansett slik at man skal redusere statsbudsjetter for å få ned inflasjon og redusere presset i i arbeidsmarkedet?
Uavhengig av om det er en løsning, så fremstår det for min del som at regjeringen bare har funnet et tilfeldig sted å melke kapital. (og bommet grovt)

Teknologi vil være en viktig næring etter oljen hvis vi skal beholde vår posisjon blant land med best velferd og velstand.
Da kan vi ikke gjøre høytlønnsyrker enda dyrere for arbeidsgiver, og spesielt ikke yrker med internasjonal etterspørsel som lett flytter på seg.

Et annet godt argument mot økning av arbeidsgiveravgift, som jeg leste forleden, er at det kan bidra til inflasjon.
(Grunnet høyere kostnader for bedriftene)

Jeg skulle heller ikke ta den diskusjonen her, og generelt har jeg høy respekt for politikere når ting ikke fremstår som en dårlig hestehandel.
🙄🫣


Håper for min del at jeg for lengst har tatt gevinst i Strongpoint om ti år Duck!
Kan fint bli en konsolidering i bransjen før den tid og.
Livet blir grådig kjedelig når man sitter veldig lenge i noen få aksjer og bare venter….
Storebetong
15.10.2022 kl 10:07 4165

Hr Duck og tunktee: Dere har godt reflekterte tanker som vanlig.

Jeg vil ikke utpeke noen politikere/personer i Norge som idioter. Uansett presenterer de bare budskapet som noen andre har forsøkt å lage gode løsninger på. Jeg er som jeg har sagt før for at folk med bra økonomi skal bidra mest til fellesskapet, men måten det blir gjort på nå tror jeg er feil. La oss bare stoppe denne debatten her, for hva vi tenker og skriver her på tråden har ingen innflytelse på beslutningene.

Utenriks så vil for eksempel det at Putin får en kule i panna antagelig bare gjøre situasjonen verre. Her er det så grove systemproblemer og menneskesyn som bare er utrolig trist. Dette er også en ball jeg vil legge død her.

Det vi skal leke med her er primært Strong. Det er mange av oss som har forskjellig oppfatning og tro på hva selskapet vil levere og det er ok. Hvis russerne ikke ødelegger internett så kan vi nok finne igjen våre tanker her på tråden om 10 års tid og det kan bli gøy å se tilbake på🙂.
Storebetong
15.10.2022 kl 10:49 4137

tunktee: Hvis livet er kjedelig må du gjøre grep. At det kan ta tid for et selskap som Strong å levere, og at aksjekursen ikke er moro å se på i lange perioder vet du godt som profesjonell investor😇.
Redigert 15.10.2022 kl 10:58 Du må logge inn for å svare
tunktee
15.10.2022 kl 13:38 4099

De fleste har kanskje sett denne før, her forklarer Jacob Tveraabak hvor han mener veksten skal komme fra.

https://youtu.be/OVhzpW_EeOk
kössa
15.10.2022 kl 22:49 3982

Mycket intressant och spännande✌🏼!
Storebetong
16.10.2022 kl 13:36 3872

Nå gikk Nasdaq ned 3% fredag, så jeg får fort på 15,90 på mandag. De som er lei får bare dumpe ut aksjer. Det er alltid noen som kjøper når prisen går ned.

Det som er litt rart er at Holmen elegant ble kvitt 4,2 mill aksjer utenfor børs på ca 31,50 i snitt på et snaut halvt år
Den siste tida har det vært null utenfor børs. Verden er selvsagt i ferd med å gå til helvete , men om det er logisk at aksjekursen til Strong må dumpes ytterligere er litt uklart for meg.
Storebetong
16.10.2022 kl 21:56 3749

Det jeg for en tid tilbake omtalte som en form for
Fornuftig korreksjon har nå kommet i større styrke. Dog virker de store aktørene som virkelig styrer aksjekursene litt ute av balanse . Jeg har ikke noe bedre råd å gi en min egen plan om å plukke opp noe billig.
Ols123
17.10.2022 kl 15:54 3532

Massproduktion av Strongpoint/Halodi redan 2023 är ju mkt bra nyheter
HitIT
17.10.2022 kl 16:15 3536

Noen synes iallefall det er helt ok å plukke litt på lav 17 også...
Storebetong
17.10.2022 kl 16:29 3538

Merkelig at noen gidder å betale 17,18 når det er rimelig opplagt at man får aksjer på 16,70. Helt greit for min del..

Edit: Kanskje er det lurt å bare sikre seg aksjer på nivåer man liker og ikke bry seg om noen prosenter. Markedet i USA og på andre toneangivende børser er som jeg har nevnt før i ubalanse og nå skal visst alt opp igjen. At det er for mye penger i verden er helt åpenbart, men plutselig er det angst som overstyrer grådigheten.
Redigert 17.10.2022 kl 16:57 Du må logge inn for å svare
fjellmannen
17.10.2022 kl 17:02 3503

Ikke så godt å si når dumpingen som skjer nå er ferdig, og en 50 øring til og fra betyr ikke så mye når kursen er der den bør være
Storebetong
17.10.2022 kl 17:28 3486

Godt poeng fjellmannen. Men det er et helt klart delte meninger om Strong er en billig eller dyr aksje. Av hva jeg kan forstå er den billig og det er flott at selskapet kjøper tilbake aksjer. Det er mulig det hadde vært smartest om jeg burde kjørt HrDuck-stil og ikke sagt noe i det hele tatt i tilbakekjøpsperioden, men det er ikke helt meg. Uansett skal vi jo snart leke oss med q3-estimater. tunktee og JosMag sine tall er selvsagt på plass i excelarket mitt. Jeg setter dog stor pris på om tipsene kommer de siste dagene før resultatene kommer og nå blir fristen på tips selvsagt tirsdag 25.10 kl 22.00🙂.
HitIT
18.10.2022 kl 16:37 3144

Drøye uka til q3 tall....fint med økende volum nå slik at Strongpoint får lastet bra opp med egne aksjer før tallslipp.
Kan jo ikke sitte å håpe på annet en supertall som sender kursen rett up:p
JosMag
18.10.2022 kl 16:53 3125

Skuffende kursutvikling siste måned, spesielt med tanke på at de handler egne aksjer i samme periode. - 11,45 % og stusselige 763 millioner i børsverdi !!
Pricer som leverte minus 3,5 millioner i resultat i 2. Kvartal har steget med 15,5 % i samme periode og verdsettes til 2.2 milliarder.
Begge gir omtrent samme utbytte.
På tide med en skikkelig rekyl oppover igjen nå👍
kössa
18.10.2022 kl 17:24 3091

Det kommer nog inte förrän det är färdighandlat. Men det är nog kanonläge för köp nu.
HitIT
19.10.2022 kl 09:26 2884

"...Valuation: ‘23e adj. P/E of ~10.4x
StrongPoint is trading at a ‘22e EV/EBITDA of 11.2x and an adj. P/E of
19.8x, which drop to 6.1x and 10.4x for ‘23e. If StrongPoint reaches its
2025 targets (NOK 350m in EBITDA at the mid-point), the EPS could
increase to NOK 5.4, and the P/E would drop to ~3x. Lastly, our DCF
points to a price range of NOK 33-92.."
https://cr.abgsc.com/foretag/StrongPoint/Equity-research/2022/10/strongpoint---q3-good-growth-better-margins/
kössa
20.10.2022 kl 14:25 2345

Proffsig presentation av Tobias Kern, Strongpoint
Kring E-handelslösningar!
https://lnkd.in/dRXKJZDe
HitIT
20.10.2022 kl 21:23 2162

C&C nr 3 på plass for spanske MAS....
https://www.facebook.com/SupermercadosMAS/videos/796327871644297/
(Strongpoint logo i skap displayet)

swansea
21.10.2022 kl 08:51 2022

Ny analyse fra Norne idag. Senker kursmålet, men de mener fremdeles at Strong er en av de mest robuste selskapene. ;)
Aksjekjøp programmet har nok ødelagt for oss i høst.

StrongPoint will report its 3Q22 earnings next Wednesday. Revenues
are expected to come rather solid, while pressure on EBITDA is likely
to remain primarily given the company’s continued deliberate
investments into e-commerce. We reduce our TP to 33/sh (38) due to
the higher risk-free rate used in our model however remain positive
on the case. We view StrongPoint as a resilient company in those
uncertain times and note attractive pricing with EV/EBITDA of ~5x for
2023e.
Healthy revenues expected in 3Q, but EBITDA margin to remain weak
StrongPoint is set to report its 3Q figures on October 26th. We forecast
revenue at NOK 324m, which excluding the numbers from ALS (the first
time to be consolidated for the full quarter), would imply a revenue
growth of close to 30% YoY. Note that revenues in 3Q last year were
particularly weak due to significant delays in CashGuard installations. On
the costs side, we estimate the gross margin at 39% vs. 46% in 3Q as we
expect a lower revenue share of proprietary solutions. EBITDA is
anticipated at NOK 16m under an EBITDA margin of 4.8% (4.1% in 3Q21
and 3.7% in 2Q22) as we expect substantial investments into e-commerce
to continue.
Storebetong
21.10.2022 kl 16:34 1801

Det er supert med linker til ABG og Norne sine analyser HitIT, bernes og swansea🙂. Jeg skal sjekke Sparebank 1 selv. I Q2 traff konsensus på tråden brukbart på omsetning, men Norne enda litt bedre. ABG var litt for pessimistiske og Sparebank 1 var altfor pessimistiske.

Litt volum å se på 16,60 og 17,00 i sluttauksjonen i dag som sikkert er der igjen på mandag.

God helg folkens🙂
HrDuck
22.10.2022 kl 02:14 1676

Som kunde er det frustrerende at dette ikke brer om seg i Norge (ennå). Nå blir det meste digitalt, men vi må fortsatt vente på at norske kjeder forstår hva vi ønsker (i tillegg er det pinlig å ligge så langt etter Sverige...). Men det kommer nok etter hvert.

God helg folkens :)
Ols123
22.10.2022 kl 07:26 1648

O Alimerka fortsätter utrusta alla nya butiker med våra lösningar
tenketanken
23.10.2022 kl 13:33 1506

Med Q3 på døra, ser vi litt på faktisk tall fra YTD-22 nå oppsatt som Årsprognose.
Revenue blir da 1,243.056.000 kr, som er 26,67% over -21 oms. (981 Mil)
Dette viser at omsetningen er intakt, og er ikke bedriftens hovedproblem.

Årsprognosen for netto overskudd viser derimot 18.202.000 Mil som er 89,38% mindre overskudd enn i -21 (171 Mill)
Dette viser at bedriften har et STORT kostnadsproblem.
Denne svakheten ser vi gjennom en høy P/E 40 som peker på kurs 7 kr ved Fair Value
Vi ser det også på EV/EBITDA som er 26,5 som igjen og viser at verdien
gjennom MCap er for høy og peker kursen ned. Vi ser det også tydelig gjennom
EBITDA som bare er 3,43% av Revenue. Gjelden i Balansen har øket 68 Mil, mens
Egenkapitalen er nærmest uberørt. Equity Ratio er 54,4 % som gir gjeldsgrad på 0,84

Svakheten på KOSTNADSIDEN vil jeg vise fra halvårsresultatet på følgende måte:
Salgsutgifter 380.918.000 er 61,29 % reduseres NÅ ned til 360.00.000 57,92%
Lønnsutgifter 143.383.000 er 23,07 reduseres NÅ ned til 133.383.000 21,46%
Aksje kompensasjons 2.105.000 og Andre kostnader 73.803.000 er uendret
Dette gir nå EBITDA på 52.237.000 (8,4%) som på samme øvrige tall ville ha gitt et
Netto Overskudd inkl 25 % skatt på 31.794.250 (5,12%) Det gir nå P/E 12 på Kurs 32 kr ved Fair Value
Jeg kunne ha vist hvor mye de måtte øke salget, for å komme i balanse, uten å
spare kostnader. Det er nesten teknisk umulig med en EBITDA på bare 3,43%

Jeg håper og tror på, sparte kostnader og så litt opp på oms. Da blir dette bra!

Redigert 23.10.2022 kl 14:26 Du må logge inn for å svare