HEX - analytiker: Lagring av energi kan gå 75 ganger'n


God lørdagskveld.

- Ingen industri i verden er posisjonert til å vokse så mye så raskt, sier analytikeren.

Jeg velger her å ikke si mer her enn at HEXAGON GROUP == HEXAGON COMPOSITES + HEXAGON PURUS == LAGRING OG MELLOMLAGRING AV ENERGI, at BEGGE SELSKAP HAR STERK TILSTEDEVÆRELSE I USA, at HEXAGON COMPOSITES EIER 73.29% AV AKSJENE I HEXAGON PURUS (1 HEXAGON COMPOSITES AKSJE EIER 0.94 HEXAGON PURUS AKSJE), at jeg selv har kjempetro på begge selskapene, som begge er globalt markedsledende innen sine forretningsområder, og at jeg forøvrig viser til det jeg allerede har postet om dem her på forumet under tickerne HEX og HPUR.

Så overlater jeg til enhver selv å vurdere analytikerens betraktninger og sammenholde disse med uttalelsen jeg siterer CEO i Hexagon Composites og styreleder i Hexagon Purus Jon Erik Engeset på. Engeset uttalte dette i forbindelse med presentasjonen av Hexagon Composites' Q2 2022, 11.august.


The U.S. Senate Just Freed Energy Storage Stocks to Soar 75X

To our knowledge, no other industry in the world is positioned to grow this much, this quickly

By Luke Lango, InvestorPlace Senior Investment Analyst Aug 9, 2022, 10:46 am EDT
...
Yep. You read that right. It’s not a typo. Thanks to the Senate’s recent move, a certain group of stocks could soar 75-fold over the next several years. It would turn every $10,000 investment into a $750,000 payday.

It sounds too good to be true. I know. But it’s not. This legislation is truly historic — and it’s about to light a fire under an already red-hot hypergrowth tech industry.

The best stocks in that industry could be your golden tickets. They’re stocks that could make legends out of ordinary investors and fortunes out of small investments.

https://investorplace.com/hypergrowthinvesting/2022/08/the-u-s-senate-just-cleared-the-way-for-energy-storage-stocks-to-soar-75x/


“Looking ahead, we believe that the US Inflation Reduction Act and the European Commission’s REPower EU, as well as similar programs in other major economies, will drive Hexagon’s total addressable market to new levels,” says Engeset.

https://www.globenewswire.com/news-release/2022/08/11/2496331/0/en/Hexagon-Composites-ASA-Second-quarter-2022.html


Edit) Kom ikke frem at det er Engeset som står bak sitatet nederst. Nå er "says Engeset" på plass.
Redigert 30.08.2022 kl 12:00 Du må logge inn for å svare
kelle
21.08.2022 kl 11:31 4157

Ser jo meget lovende ut alt det der. Aksjemarkedet ligger vanligvis 6 - 8 måneder i forkant av hva som er forventet, så tiden burde være inne for en opptur i både HEX Com. og PURUS.
Kan ikke skjønne annet enn disse aksjene bør være over 40 tallet ved årsslutt.
75 gangeren i løpet av noen få år er ikke hver dags kost. Synes ventetiden har vært lang, men det er nok verd å vente litt til.

"Synes ventetiden har vært lang, men det er nok verd å vente litt til."

Ja, veldig lang ventetid. Dog veldig godt fornøyd med utviklingen i selskapsdriften til begge to. Så føles vel verdt å vente litt til ja.
Redigert 21.08.2022 kl 23:20 Du må logge inn for å svare

Mitsui er klart største eier i Hexagon Composites med sin eierandel på 22.73% av de utestående aksjene.

https://hexagongroup.com/investors/share-information/top-20-shareholders


UTENRIKS

Japansk gigant investerer i Norwegian Hydrogen

(MOTOR): Det japanske storkonsernet Mitsui investerer 70 millioner kroner i Norwegian Hydrogen. Gjennom den rettede emisjonen blir Mitsui nest største eier i selskapet med en eierandel på rundt 15%.

Publisert for 8 minutter siden, den
27. august 2022 Av Daniel DeNiazi
...
Synergier

Mitsui er allerede aksjonær i Hexagon Composites ASA og Hexagon Purus ASA, hvor sistnevnte er en av de andre større aksjonærene i Norwegian Hydrogen. Mitsui har blitt kjent med Norwegian Hydrogen gjennom sitt eierskap i Hexagon gruppen. Over tid har det utviklet seg tette bånd direkte mellom Norwegian Hydrogen og Mitsui, noe som har ført til at de nå ønsket å investere direkte i selskapet på et tidlig tidspunkt.

–  Vi er tilfredse med å kunne utvikle vårt eksisterende partnerskap med Norwegian Hydrogen ytterligere. Gjennom investeringen ønsker vi å finne flere synergier mellom Norwegian Hydrogen og Mitsuis eksisterende investeringsportefølje knyttet til hydrogen. Det vil både styrke selskapet og bidra til å etablere et stabilt hydrogenmarked i Europa, uttaler Takafumi Kasai, GM Functional Materials Division i Mitsui.

https://www.extraavisen.no/japansk-gigant-investerer-i-norwegian-hydrogen/


Fascinerende prosjekt med eventyrlige iboende muligheter for skalering!

Blir spennende å se hvem som blir tildelt oppgavene når det gjelder drivstoffsystemet inkludert lagring/tanking av hydrogenet!


INNENRIKS

Stor milepæl for hydrogenferjene til Lofoten

(LOFOTEN): Det verdensledende skipsregisteret Lloyd’s Register godkjenner Torghatten Nords planer for hydrogenferjer over Vestfjorden. Rederiet tar dermed et viktig steg mot å starte byggingen av skipene i et prosjekt som får global oppmerksomhet.

Publisert for 2 dager siden,
den 28. august 2022
Av Daniel deNiazi

– Vi er svært tilfredse med godkjenningen og vi er stolte av å arbeide sammen med de fremste ekspertene på hydrogen som drivstoff på skip. Å utvikle hydrogenferjer på en så lang og værhard strekning er et klimaprosjekt i ypperste verdensklasse med stor betydning for hele maritim sektor og ikke minst Bodø og Lofoten, sier administrerende direktør i Torghatten Nord, Torkild Torkildsen. 

Under et arrangement på Havet i Bodø fredag morgen annonserte Lloyds skipsregister at de planlagte hydrogenfergene har oppnådd en såkalt prinsippgodkjenning – Approval in Principle (AiP). Det verdensledende skipsregisteret er valgt som klasseselskap på grunn av erfaring og kompetanse i prosjekter som bruker hydrogendrevne fartøy og nye drivstoffløsninger

Hydrogenferjene skal etter planen settes i drift fra høsten 2025. Til sammen vil de bidra til å kutte 26.500 tonn Co2 hvert år.     
– Vi er glade for å gi Torghatten Nord en prinsipiell godkjenning basert på en omfattende risikoanalyse av konsept og teknologi. Lloyd’s Register har vært til stede i Norge i 150 år, og vi ser på dette som et svært viktig prosjekt som vil drive frem bruken av hydrogen som et trygt og bærekraftig drivstoff, sier Markus Büsig som er sjef for Lloyds skipsregister i Nord-Europa.

Norwegian Ship Design i Førde er i full gang med design av fartøyene, og legger vekt på at fremtidens hydrogendrevne skip vil se annerledes ut.

– Båtene som skal utvikles, bygges og driftes har ikke sin make andre steder i verden. Vi må tenke nytt og finne helt nye løsninger sammenlignet med det som vi i dag kjenner som vanlige skip. Det er gjort en formidabel jobb fra både Lloyds Register og Torghatten Nords side for å få på plass denne godkjenningen. Vi har evaluert en rekke ulike løsninger for hydrogensystemet ombord. og har kommet frem til et unikt og sikkert konsept som hensyntar hydrogenets egenskaper, sier Gjermund Johannessen, daglig leder i Norwegian Ship Design.

https://www.extraavisen.no/stor-milepael-for-hydrogenferjene-til-lofoten/Redigert 30.08.2022 kl 11:39 Du må logge inn for å svare
Framtia
30.08.2022 kl 13:55 3333

Det er vel i den ideelle verden aksjemarkedet har horisont på 6-8 måneder...Føler mer horisonten er før og etter lunsj...🤔!

Storfin nyhet fra Tyskland. Verdenspremiere! 14 hydrogentog overlevert og satt i drift. Her er det neppe særlig tvil om at Hexagon Purus er med og at nye ordrer kan forventes fra togprodusenter som Alstom, Stadler og Talgo. Partnerskapet mellom Hexagon Purus og Alstom strekker seg langt tilbake i tid og i Q1 2022 presentasjonen i mai, kunne man lese:

– Alstom and Stadler drive rail growth in
Q1

https://hexagonpurus.com/news/hexagon-purus-asa-results-for-the-first-quarter-2022


NEWS

Germany Introduces World’s First Hydrogen-Powered Trains

Published 2 days ago on
August 28, 2022
By Obafemee80

A fleet of 14 trains powered entirely by hydrogen fuel launched in Germany’s Lower Saxony state on Wednesday.

Replaces diesel-powered trains on a track connecting Cuxhaven, Bremerhaven, Bremervoerde, and Buxtehude.

Unlike the diesel-powered trains it is replacing, the hydrogen-powered trains emits just steam and evaporated water.

Fleet of hydrogen-powered trains were provided by French industrial giant Alstom to the German state of Lower Saxony.
...
“We are very proud to put this technology into operation together with our strong partners as a world premiere,” Alstom CEO, Henri Poupart-Lafarge, said in a statement on Wednesday.

https://autojosh.com/germany-introduces-worlds-first-hydrogen-powered-trains/
Redigert 30.08.2022 kl 17:22 Du må logge inn for å svare

Never before have we seen this amount of money available for alternative fuel projects. The oldest and dirtiest trucks will be replaced by the cleanest and newest.”

— Lynn Lyon, Sustainable Transportation Executive for U.S. Gain


Hydrogen Trucks and Buses Will Deliver Zero-Emissions with Generous Incentives for Vehicles, Infrastructure and More

NEWS PROVIDED BY
Shale Directories
August 30, 2022, 11:30 GMT

PENN VALLEY, PA, US, August 30, 2022 /EINPresswire.com/ -- A new $1 billion clean heavy duty vehicle program managed by the Environmental Protection Agency will cover 100% of the incremental costs for a company owner to buy a zero-emissions hydrogen-powered truck, over and above the cost for the same heavy-duty vehicle powered by traditional diesel fuel.
...
Roughly 350,000 heavy duty trucks are sold in North America annually, with 97% diesel-powered, Lyon said.

But given the momentum government and companies are generating, she predicts within 20 years 50% of heavy-duty trucks will run on alternative fuels including battery electric, fuel cell hydrogen, hybrid electric, renewable natural gas and renewable diesel.

https://www.einnews.com/pr_news/588308727/hydrogen-trucks-and-buses-will-deliver-zero-emissions-with-generous-incentives-for-vehicles-infrastructure-and-more

BMW går for hydrogen

BMW åpnet onsdag fabrikken som skal lage brenselcelle-systemer til hydrogenbiler, og kjører veien konkurrenten ikke vil kjøre.

Publisert 31. aug. 2022 kl. 13.51
Odd Steinar Parr

BMW har startet produksjonen av brenselceller for sin hydrogendrevne SUV iX5, og går dermed videre med det alternative drivstoffet konkurrentene anser som uegnet for personbiler
...
Toyota skal levere selve brenselcellene, mens BMW selv har utviklet noen komponenter – inklusive kompressorer.

https://www.finansavisen.no/nyheter/bil/2022/08/31/7922715/mercedes-og-audi-har-vraket-hydrogen-na-starter-bmw-produksjon?zephr_sso_ott=2Uq4OW


BMWs hydrogendrevne personbiler må selvfølgelig ha hydrogentanker så minner i den forbindelse om denne meldingen fra Hexagon Purus, datert 3.februar 2022:


Hexagon Purus joins forces with BMW, Bosch and TesTneT on project “FlatHyStor” to research innovative hydrogen storage system solutions for hydrogen-powered vehicles

February 03, 2022 10:35 ET | Source: Hexagon Composites ASA

BMW AG, Robert Bosch GmbH, TesTneT Engineering GmbH and Hexagon Purus are working together in research and advanced development of an innovative hydrogen storage system solution for future fuel cell passenger cars.

https://www.globenewswire.com/news-release/2022/02/03/2378688/0/en/Hexagon-Purus-joins-forces-with-BMW-Bosch-and-TesTneT-on-project-FlatHyStor-to-research-innovative-hydrogen-storage-system-solutions-for-hydrogen-powered-vehicles.html
Redigert 31.08.2022 kl 23:35 Du må logge inn for å svare
kelle
01.09.2022 kl 10:40 2796

Stadig vekk, nye og gode meldinger vedr. Hydrogen. Kan også se ut for at vi har fått en bunn i aksjen og at ventetiden for oppgang snart er over.

En kjempesjanse til forstå (den kommende globale revolusjonen som allerede har startet og er godt i gang i USA) så meld dere på!


Invitation to webcast 14 September 2022 - Navigating the road to zero emissions

September 02, 2022 04:00 ET | Source: Hexagon Composites ASA

In the US, compressed (renewable) natural gas has been the gamechanger in the heavy-duty trucking sector with over 175,000 RNG/CNG vehicles on the road. With a growing European regulatory network, increasing diesel prices and high availability of natural gas, we need to consider the clean fuel alternatives for more compact European heavy-duty vehicles.

On 14 September, 08:00 am CEST, we invite customers, shareholders, analysts, media and other stakeholders for a one-hour presentation and discussion on the options for heavy-duty transport in Europe.

To attend the event, please register here.

Agenda:

Introduction and market view
Harmen Dekker, CEO European Biogas Association

The spectrum of clean fuel alternatives, industry landscape & technology demand
Eric Bippus, SVP Global Sales & Marketing, Hexagon Agility

Regulatory landscape in the EU
Ashley Remillard, VP Legal, Hexagon Agility

Introduction to Cryoshelter's tank technology
Matthias Rebernik, CEO, Cryoshelter

Panel discussion

Audience Q&A

For more information:

Karen Romer, SVP Communications, Hexagon Composites
+47 950 74 950 | karen.romer@hexagongroup.com

About Hexagon Agility

Hexagon Agility, a business of Hexagon Composites, is a leading global provider of clean fuel solutions for commercial vehicles and gas transportation solutions. Its product offerings include natural gas storage and delivery systems, Type 4 composite natural gas cylinders, propane, and natural gas fuel systems. These products transport clean gaseous fuels and enable vehicles to reduce emissions while saving operating costs. Learn more at www.hexagonagility.com and follow @HexagonAgility on Twitter and LinkedIn.


About Hexagon Composites ASA

Hexagon delivers safe and innovative solutions for a cleaner energy future. Our solutions enable storage, transportation and conversion to clean energy in a wide range of mobility, industrial and consumer applications. Learn more at www.hexagongroup.com and follow @HexagonASA on Twitter and LinkedIn

https://www.globenewswire.com/news-release/2022/09/02/2509066/0/en/Invitation-to-webcast-14-September-2022-Navigating-the-road-to-zero-emissions.html
Redigert 02.09.2022 kl 13:25 Du må logge inn for å svare

Today, 10:17 am ‧ Michel Doepke

Exclusive: "The Hexagon Group is our absolute dream partner" - Cryoshelter boss in a DER AKTIONÄR interview

Attentive AKTIONÄR readers know Hexagon Composites, the Norwegian specialist in high-pressure vessels and systems for various gases. This year the group invested in the Austrian tank specialist Cryoshelter. DER AKTIONÄR took this as an opportunity to talk to the company's director, Matthias Rebernik, about the prospects and technology.
...
What scale are you tracking with the Hexagon group?

The Hexagon Group is our absolute dream partner. The Norwegians  are positioned globally and therefore have ideal access to customers. Our pilot production in Austria is expanded to series production. There are quantity scenarios for which we cannot yet provide any information  . We want to start series production in 2024.
...
Why is the Hexagon Group your partner of choice and not the American market leader Chart Industries?

The Hexagon Group covers the entire field of clean drives,  has a global network and is in contact with fleet operators. I think  the cryo and high pressure storage is a good addition. The company can now offer the right storage technology for every need. The company's attitude to how things are done is terrific.

https://www.deraktionaer.de/artikel/mobilitaet-oel-energie/exklusiv-die-hexagon-gruppe-ist-unser-absoluter-wunschpartner-cryoshelter-chef-im-aktionaer-interview-20316770.html


Børsmeldingen om Hexagon Groups sluttføring av investering i Cryoshelter:

Hexagon successfully acquires 40 percent stake in Cryoshelter, unlocking new opportunities for Hexagon Agility and Hexagon Purus

August 01, 2022 15:24 ET | Source: Hexagon Agility

https://www.globenewswire.com/en/news-release/2022/08/01/2489816/0/en/Hexagon-successfully-acquires-40-percent-stake-in-Cryoshelter-unlocking-new-opportunities-for-Hexagon-Agility-and-Hexagon-Purus.html


Cryogenics:

https://en.wikipedia.org/wiki/Cryogenics

Redigert 07.09.2022 kl 12:30 Du må logge inn for å svare

PS) Under webcast-presentasjonen onsdag 14.september blir det rik anledning til å høre mer om Cryoshelters teknologi og løsninger ettersom CEO i Cryoshelter Matthias Rebernik der skal foredra under tittelen "Introduction to Cryoshelter's tank technology".

For mer info om webcast-presentasjonen se innlegg på denne tråden 02.09.2022 kl 11:25.
Redigert 07.09.2022 kl 14:09 Du må logge inn for å svare

Korsiktige bevegelser i aksjekurser er en ting, selskapsdrift noe annet. Styreleder i Purus og CEO i Composites Jon Erik Engeset sa under Compisites' Q2 2022 11.august at han var ekstremt godt fornøyd med utviklingen i Purus' selskapsdrift. Så salg av Purus-aksjer til dagens kurser: Nei takk! Engeset har heldigvis da også uttalt at salg av Purus-aksjer er uaktuelt nå. Og videre at man sikter å få Purus notert på hovedlisten før nyttår.

Til orientering har Topp20 aksjonærene i både Composites og Purus økt beholdningen i det siste.
Redigert 07.09.2022 kl 19:47 Du må logge inn for å svare
kelle
09.09.2022 kl 12:18 1799

Kan HPUR bli tatt opp på hovedlisten med den omsetningen den for tiden har? Eller kreves det en viss omsetning for at sånn kan skje. Er det noen som kan svare på dette?

Til orientering for dere som måtte være interessert, er Hexagon Groups presentasjon i dag tidlig nå tilgjengelig både som video-opptak og i PDF-format.


Navigating the road to zero emissions

September 14, 2022 - Press Release

https://hexagongroup.com/news/webcast-14-september-2022-navigating-the-road-to-zero-emissions

Litt nytt/oppdatering rundt SEA CHANGE hvor Hexagon Purus står for hydrogentankene, og samarbeidet med BMW, Bosch og TesTneT Engineering Gmb om utvikling av en flat hydrogentank for hydrogendrevne personbiler.


September 20, 2022

Ferries, News

Washington State Ferries to outline its hybrid electric journey at FERRIES 2022

Written by Heather Ervin
...
TOUR THE SEA CHANGE

SWITCH Maritime’s landmark Sea Change hydrogen-powered ferry project got a lot of attention at Marine Log’s FERRIES 2021 held last November along the New York Harbor. This year, up to 75 attendees have the chance to ride on it. Guests are encouraged to register soon, as the tour will be on a first-come-first-serve basis.

Launched in August 2021 at All American Marine, the Sea Change is a 70-foot catamaran ferry designed by Incat Crowther, equipped with a hydrogen fuel cell system from Zero Emissions Industries (ZEI), which includes 360 kW of fuel cells from Cummins and 242 kg of hydrogen storage tanks from Hexagon Purus, and a 600 kW electric propulsion system from BAE Systems that includes 100 kWh of lithium-ion battery storage from XALT. The Hornblower Group led the construction management.

The 75-passenger ferry receives gaseous hydrogen into its 242 kg tanks on the upper deck. It uses that hydrogen in fuel cells producing electricity to power electric motors for distances up to 300 nautical miles, and speeds up to 20 knots—similar capabilities to diesel-powered vessels—with the added benefits of zero exhaust smoke or other emissions and very little vibration and noise.

The Sea Change project is managed and financed by SWITCH Maritime, an impact investment firm building the first fleet of exclusively zero-carbon maritime vessels for adoption by existing ship owners and operators. Sea Change was the first vessel in the larger zero-carbon ferry fleet that SWITCH planned to construct in 2022, in partnership with municipalities and shipowners aiming to transition to carbon-free vessels. In making the transition, they were able to leverage government grant funds related to transportation decarbonization activities targeted by the landmark U.S. infrastructure bill.

https://www.marinelog.com/passenger/ferries/washington-state-ferries-to-outline-its-hybrid-electric-journey-at-ferries-2022/


Could This Be the Next Hyundai NEXO?

20 Sep 2022, 18:34 UTC · 
by Gustavo Henrique Ruffo
...
BMW is trying to develop a flat hydrogen tank with TesTneT Engineering GmbH and Hexagon Purus. If they pull it off, such a hydrogen tank could fit where electric vehicles have their battery packs. In other words, automakers could easily replace some battery modules with a hydrogen tank or even the entire battery pack. If Hyundai has anything similar to offer on the next-generation NEXO, it may use the E-GMP or even the IMA on the NEXO instead of developing a platform exclusively for its FCEVs. Whatever prevails in the long run, the Korean automaker will be prepared for it.

https://www.autoevolution.com/news/could-this-be-the-next-hyundai-nexo-199121.html

Liso
22.09.2022 kl 11:34 737

NY KJØPSANBEFALING:
Etter at aksjen er ned 30 prosent på en drøy måned ble fristelsen for stor for ABG-analytiker Haakon Amundsen. Han bare måtte analysere aksjen, og anbefale den til kundene. (kilde = Finansavisen)

Når man følger nøye med på dette, blir man ganske forundret over hvor liten interesse det er for Hexagon Group og alt som foregår i selskapene. Her hjemme vel og merke.

Det bekymrer egentlig ikke så veldig når man sitter langsiktig i Purus og Composites aksjene, for da er man mer opptatt av fremtidsutsiktene innen selskapenes eksplosivt voksende forretningsområder, og interessen fra selskapene Hexagon Group, som globalt markedsledende, har på partner-/kundelistene sine. Deutsche Bahn, Bosch og Linde som er nevnt i denne artikkelen, og en mengde andre globale 'storfisker'.

- Etterspørselen er enorm, er budskapet her fra CEO i 100% Hexagon Purus eide Wystrach, Wolfgang Wolter.

Og som man også kan lese, er da også kraftig ekspansjon nå underveis, i form av stor utvidelse av Wystrachs produksjonskapasitet.


Ambitious plans at Wystrach : Weeze gets a hydrogen filling station

September 21, 2022 at 5:45 p.m. 3 minutes

Weeze near Wystrach will soon be built and delivered almost 20 petrol stations with the new technology annually. Managing Director Wolfgang Wolter speaks of "huge demand". You can also refuel on site.

The network of those interested in hydrogen is growing in the district of Kleve, clearly. This was also shown by the meeting in Weeze near Wystrach, recently part of Hexagon Purus. The business development agency Kleve, who has repeatedly invited to events of this kind in the past few months, had asked Wystrach Managing Director Wolfgang Wolter to present a hydrogen petrol station. A technological eye-catcher, of which the market leader Wystrach delivered eight pieces this year. The capacities here too: From 2024, almost 20 a year should be launched, in addition to the other hydrogen systems and vehicles from Weeze. "The inquiries are immensely," says Managing Director Wolter in front of the approximately 30 guests, all of whom can be described as important multipliers. They looked at two facilities that will soon be prepared for the trip to Poland. Wystrach made 38 million euros in sales last year, 56 million it should be 22 by the end of the year. The number of employees is still over 220. A further 50 are likely to be added promptly, according to the managing director.

Today part of Norwegian company History

The story of Wystrach started on a garden fence. Joachim Wystrach started talking to his neighbor in 1988, who worked in the gas industry. So the first order in this industry came about. After that, the company specialized as an expert in hydrogen. Wystrach is a system supplier and innovation leader for saving for hydrogen and other gases. Takeover The family business Wystrach with its 200 employees is now part of Hexagon Purus, a listed Norwegian company.

In the next few weeks, he says, he will experience a further laying of the foundation stone in a central point of the Weez industrial area. It's about a large expansion. For this purpose, a 20,000 square meter property is to be used directly on the B 9, which belongs to the company. Wystrach wants to build further production and office buildings here. Another building as an office and training center, two production and assembly halls, a parking deck for the employees and a hydrogen filling station are currently planned for operational development. This petrol station should also be used publicly. A statement to which the first applause present donated. And all of which should have been pleased, who are looking for their own fleets for the future of mobility. According to the experts, you see 300 kilometers of range as feasible for a coach. The trucks are likely to reach up to 600 kilometers of radius due to higher supply loading options.

The Deutsche Bahn, Bosch and Linde company, like many others, are among the large companies that are interested in the hydrogen segment. They belong to the Technology-oriented customer base of the Weezer. Those present from the regional hydrogen network should have once again become clear at this event: something is moving in Weeze that the world of technology should look at with interest. (RP/Zel)

https://rp-online.de/nrw/staedte/kevelaer/in-weeze-bei-wystrach-wasserstoff-tanken_aid-77110961
Redigert 22.09.2022 kl 12:45 Du må logge inn for å svare

Hexagon Purus forsyner disse to med hydrogentanker med tilhørende teknologi så hyggelig å registrere at de to kundene av/partnerne til Hexagon Purus, togprodusentene Stadler og Alstom, har inngått ferske intensjonsavtaler.


Stadler closing in on second US deal for hydrogen trains

Published on 22-09-2022 at 06:00

https://www.railtech.com/rolling-stock/2022/09/22/stadler-closing-in-on-second-us-deal-for-hydrogen-trains/


Alstom and the Saudi Railway Company explore hydrogen solutions for Saudi Arabia

Published on 21-09-2022 at 16:18

https://www.railtech.com/rolling-stock/2022/09/21/alstom-and-the-saudi-railway-company-explore-hydrogen-solutions-for-saudi-arabia/

I Hexagon Group er man globalt markedsledende innen alt man driver med.

Klart produkt- og miljøsertifisering som dette er et meget viktig konkurransefortrinn i vår tid med stadig økende fokus på bærekraft og miljø.

Ledelsen i Hexagon Group omtaler titt og ofte Hexagon Ragasco som 'our cash cow' . Dette lukter av mer og mer cash fra denne selskapsdivisjonen.


Hexagon Ragasco, the world’s leading manufacturer of composite LPG cylinders, awarded new Environmental Product Declaration

September 27, 2022 03:00 ET | Source: Hexagon Composites ASA

Hexagon Ragasco, a Hexagon company and world leading manufacturer of LPG composite cylinders – was awarded a new Environmental Product Declaration (EPD) from EPD-Norway covering the entire lifetime of their cylinders from cradle to grave.

Hexagon Ragasco’s cylinders are produced at the company’s fully automated manufacturing plant in Raufoss, Norway. During the past 22 years, Hexagon Ragasco has sold over 20 million cylinders to close to 100 countries.

Value of an Environmental Product Declaration (EPD)

An EPD discloses a product’s life cycle environmental impact and helps users to identify sustainable products. Both the underlying Life-Cycle Assessment (LCA) and the EPD are based upon international standards. Furthermore, it contains quantified information that enables comparison between products from the same product category and declares its environmental footprint towards predetermined environmental factors; one being the product’s carbon footprint.

Hexagon Ragasco’s first EPD covered the product stage, from cradle-to-gate, and is valid for all our markets / customers in their markets.*

The new EPD covers the entire product’s lifetime from cradle-to-grave: product, use and end-of-life stages. The data was gathered in cooperation with Linde Gas AS, Norway’s largest Marketer of bottled LPG. The new EPD has a baseline of two cylinder fillings per year and a 30-year product lifetime.

Setting a new industry standard

“Our focus is on reducing our carbon footprint and on delivering transparent and science-based information that can also help our customers reduce their own carbon footprint.” says Margrethe Skattum, Head of Research & Sustainability, Hexagon Ragasco. “We continue leading the way among composite LPG cylinder manufacturers in terms of transparency in sustainability reporting. Our work with LCA is part of our business strategy and is in line with the EU Taxonomy”.

EPD Certification process

Asplan Viak, a leading Norwegian consultancy company specialized in a.o. environmental impact analysis and sustainability, guided Hexagon Ragasco through this and the previous EPD certification process** for the entire cylinder lifetime which included: Extraction and production of raw materials, transport of raw materials to the manufacturing plant, manufacturing of cylinders and transport of finished cylinders to the port of Oslo, Norway; preparation and distribution of packaging in use, retesting and maintenance of cylinders, end-of-life stage. (See Figure 1 attached)

For more information:

Karen Romer, SVP Communications, Hexagon Composites ASA
Telephone: +47 950 74 950 | karen.romer@hexagongroup.com

Maria-José Pacheco, Head of Marketing and Communications, Hexagon Ragasco
Telephone: + 47 472 69 709 | maria.pacheco@hexagonragasco.com

*) Production and transportation of raw materials to the manufacturing plant in Raufoss, Norway; The production of composite cylinders at Hexagon Ragasco’s manufacturing plant: and transportation of finished composite cylinders from the manufacturing plant to the port of Oslo, Norway.

**) The LCA has been made in accordance with EN 15804:2012 + A2 2019 and ISO 14040. The EPD has been made in accordance with ISO 14025:2010 and verified by Aase Teknikk – a third-party verifying body approved by EPD-Norway. EPD-Norway is the organization which lists the approved EPD’s in Norway. More than 1600 EPDs from over 190 companies are now published and freely available at EPD-Norway.

About Hexagon Ragasco

At Hexagon Ragasco we are committed to quality, safety and innovation. We are the leading manufacturer of composite LPG cylinders with an industry-leading safety record of 22+ years and more than 20 million cylinders sold worldwide. Our products bring unique benefits to both LPG marketers and their customers. ​LPG has a significant role to play as a transitional energy source with the potential to improve air quality and health for billions of people who rely on highly pollutant and toxic fuels as primary energy.  We believe in cleaner air and safer LPG for everyone, everywhere.​
 Learn more at www.hexagonragasco.com and follow @Hexagon_Ragasco on Twitter and LinkedIn.

About Hexagon Composites ASA

Hexagon delivers safe and innovative solutions for a cleaner energy future. Our solutions enable storage, transportation, and conversion to clean energy in a wide range of mobility, industrial and consumer applications. Learn more at www.hexagongroup.com and follow @HexagonASA on Twitter and LinkedIn

https://www.globenewswire.com/news-release/2022/09/27/2522992/0/en/Hexagon-Ragasco-the-world-s-leading-manufacturer-of-composite-LPG-cylinders-awarded-new-Environmental-Product-Declaration.html

Redigert 27.09.2022 kl 10:21 Du må logge inn for å svare