REC Silicon og Mississippi Silicon annoncerer i dag et aftalemem

uldiuldi
RECSI 22.08.2022 kl 07:12 23192

Moses Lake, Washington USA 22. august 2022: Vedtagelsen af Inflation Reduction Act, der inkluderer SEMA-lovgivning, vil drive stigninger i den amerikanske produktion af silicium af polysilicium og metallurgisk kvalitet.

REC Silicon og Mississippi Silicon annoncerer i dag et aftalememorandum, der forpligter virksomhederne til at forhandle en aftale om levering af råmaterialer og hjælpe med at etablere en kulstoffattig og fuldt sporbar amerikansk baseret solforsyningskæde.

Nylige investeringer fra Hanwha Group i REC Silicon, i samarbejde med Hanwhas datterselskab Qcells, bevæger REC til at udvide sit forhold til Mississippi Silicon for at understøtte udviklingen af en end-to-end amerikansk solforsyningskæde fra rå silicium til polysilicium og endelig fuldt monterede moduler.

Vedtagelse af senator Jon Ossoffs Solar Energy Manufacturing for America Act som en del af en bred incitamentspakke til ren energi, der er inkluderet i Inflation Reduction Act, gør sådanne planer umiddelbart mulige.

Som en førende producent af elektronik med høj renhed og polysilicium af solkvalitet med aktiver i Moses Lake, Washington og Butte, Montana, er REC positioneret til at hjælpe med at lede USA's overgang til ren energi. Den nylige Hanwha-investering vil muliggøre en genstart af det nuværende tomgang Moses Lake-anlæg i 2023 og stille store mængder omkostningskonkurrencedygtige, høj kvalitet og kulstoffattig solkvalitet polysilicium til rådighed.

James A. May II, administrerende direktør for REC Silicon. "Som tidligere annonceret arbejder REC hårdt på at drive store investeringer for at udvikle en robust solforsyningskæde i USA. I tråd med REC's bestræbelser bifalder vi den indsats og beslutsomhed, der var nødvendig for at realisere vedtagelsen af inflationsreduktionsloven. Vi håber, at med vedtagelsen af Inflation Reduction Act, som omfatter SEMA, vil hele solforsyningskæden i USA være fuldt etableret og placeret i stand til at blomstre.

Mississippi Silicon er det første nye Silicon Metal-anlæg i Nordamerika i fyrre år. Anlægget ligger i det nordøstlige hjørne af Mississippi State og er strategisk placeret for at drage fordel af at udvide den indenlandske kundebase, stabil billig elektricitet og regional forsyningskæde. Denne siliciummetalfacilitet har proces- og miljøkontroller af højeste kvalitet til rådighed, hvilket gør det muligt at drive et af de mest effektive og reneste siliciummelanlæg i verden.

Eddie Boardwine, administrerende direktør for Mississippi Silicon, bemærkede "Mississippi Silicon blev grundlagt for næsten ti år siden for at være en indenlandsk kilde til silicium af høj kvalitet til den amerikanske sol-, elektronik- og kemiske industri. Vi er glade for den voksende anerkendelse af vigtigheden af en stærk end-to-end amerikansk forsyningskæde for disse materialer. Vedtagelsen af SEMA-loven gør det muligt at føre denne forsyningskæde ud i livet. Vi ser frem til at arbejde sammen med REC Silicon for at styrke vores eksisterende forhold og opbygge den vitale forsyningskæde."

For mere information om REC Silicon og Mississippi Silicon, besøg venligst www.recsilicon.com og https://www.missilicon.com/.

For yderligere information, kontakt venligst:
Douglas J. Moore, Chief Financial Officer
Telefon: +1 509 989 0749
E-mail: douglas.moore@recsilicon.com
Null
25.08.2022 kl 16:46 6177

det var joe n voldsom avslutting på dagen da ;)(
opp som en helt ned som en lort
Sofafilosof
25.08.2022 kl 16:43 6159

Ja, det skal være sikkert... Har lagt merke til at det pøses ut aksjer nær/på toppene i sommer, noe som etter mitt syn tyder på videre nedgang imorgen. Det er - også etter mitt syn - noen tegn til at RECSI nå er betydelig overpriset. Det er langt frem til realisering av forventet åpning, og pågående forhandlinger med Hanwha Group kan dra ut i tid. Kanskje til og med surne og dermed skape snublestein for planlagt åpning av ML hvis de ikke får raskt på plass relativt kompliserte rammeavtalen der Hanwha skal binde seg til kjøp av polysil til en pris som skal avspeile markedspris i langsiktig kontrakt (dvs betydelig under dagens spotpriser). Husk at det er planlagt stor økning i produkasjonskapasitet i Kina de nærmeste 2-4 årene, og Hanwha har dermed alternativ-leverandører på dette leddet i verdikjeden. Selv om førsteprioritet er leveranser fra REC, slik det ser ut i øyeblikket.
Redigert 25.08.2022 kl 16:45 Du må logge inn for å svare
Anywhere
25.08.2022 kl 16:31 6120

I heidrane, det må være en av de mer spektakulære sluttauksjoner som har vært.
200 mill kroner omsatt i RECSI og mer enn halvparten av dagens aksjer altså utvekslet på sekunder i sluttoppgjøret!!!
Det er ekstremt.
Stabukk
25.08.2022 kl 15:49 6161

Godt poeng. Blei sjølv for utålmodig og realiserte gevinst, men er inne igjen med ein mindre post! Ser lovande ut for dei som blir sittande. Nyhetar om bruk av tilbakekjøps-tomt og Hanwha-avtale kan komma seinare i høst.
Null
25.08.2022 kl 15:39 6131

God stigning i dag
Trist at de fleste skribentene er borrte fra Fa og Hegnar....

Håper dere som er igjen har en fin dag og at vi i morgen freddag får en flott oppsving igjen ;)

Null
PHOinvestor
25.08.2022 kl 09:32 6625

blir litt komist dette her , alle som er igjen på dette forumet skriver mye negativt om rec, samtidig stiger den over tid.
Sitter nå med 100 % opp , på 2 år
Redigert 25.08.2022 kl 09:33 Du må logge inn for å svare
Rule
25.08.2022 kl 00:42 7084

Overskud kommer før, men det her er big business og heavy process industry så det gør ikke så meget. USA vil have egen forsyningskæde er hvad som tæller og hvad som giver en langvarig og sikker fremtid for REC. Jeg sidder med den ene nervøsitet om de ny får sig lavet en god nok kontrakt med Hanwha. Hvad bliver prisaftalen..? P.t. er spot priserne jo så gode at de kan tjene penge som græs, men det er jo ikke realistisk for en long term aftale....
Stabukk
24.08.2022 kl 10:13 7895

stockwalker skrev Innlegget er slettet
Tørte ikkje vera ute av Rec før tomteavklaring i slutten av august. Inne på kostpris 22,65.
Avklaringa går på tomt som Rec solgte då selskapet var i pengenød. No kan området muligens bli brukt til wafer.
Andre kan gjene gi meir konkret info om kva lokale myndighetar treng godkjenna.
Vurderer sjølv å gå over på Discord.
Redigert 24.08.2022 kl 17:15 Du må logge inn for å svare
Stabukk
24.08.2022 kl 00:21 8332

Badgirl skrev Innlegget er slettet
Blir litt forvirra av debatten mellom polion og Badgirl, men synest diskusjonen er sunn nok. Har kort sagt tatt gevinst sjølv:
Solgte ca 10% på kurs 23,75. Hadde tenkt å bli sittande vidare, men irritasjon over nedgangen mandag tok overhånd.
Solgte ut resten i dag tirsdag, litt på kurs 22 til 22,20 og litt meir på 22,20 til 22,40. Samla gevinst er litt over ein halv million på vel 96k aksjar.
Skal vera ærleg og sei at frykt for ein ny periode med kurs under 20 var medvirkande. Forholdsvis høg alder har og spelt litt inn!
Er mykje enig med Badgirl at framtidsutsiktene er bedre enn på lenge, men litt meir usikker på om «himmelferden» startar no!
Kjem truleg til å angra på at eg solgte meg ut, men kjem neppe til å løpa etter for å kjøpa meg inn igjen.
Men ser dermed ikkje helt bort frå at det blir ny inngang.
Badgirl
22.08.2022 kl 22:29 9639

polion skrev Innlegget er slettet
Nå må du slutte med flisespikking og hersketeknikk. Bactradere blir ofte sinte når de blir tatt med buksa nede. Du tok grundig feil men skjønner at det er vondt å ta innover seg.

Da er denne diskusjonen over for min del så får du rase fra deg skulle tror du var i trassalderen.
Rule
22.08.2022 kl 20:51 9547

Uha - hvis vi kigger på de stigende bunde, så skal vi ned og runde 16-17 NOK. Vi havde 14 NOK ultimo februar. 4 måneder senere små 16 NOK. Dvs. 0,50 NOK pr måned. Det giver en ny bund i små 17 NOK ultimo August. Glup.
Jeg tror alle er blevet mindet om at ting tager tid med den nye børsmelding og at der ikke er en firm kontrakt med Hanwha. Glup.
Hvem sagde at det først kommer Q3/Q4...? Hvordan ved vi det...?
bålfreak
22.08.2022 kl 17:33 10296

Jepp, idag gikk det med gitt. Merkelige greier. Lurt å ta gevinst når man kan. Rec er ingen god investering. Det finnes massevis av andre selskaper. Usikkerheten og risikoen i Rec er altfor høy. Risk/ reward er katastrofalt svak.
Rec skal kanskje tjene penger dvs gå med overskudd om en 3-4 år.
Silisium kan alle produsere. ML er en dyr fabrikk å bygge eller tilsvarende fabrikkanlegg. Men hvem vil ha en slik fabrikk når man ikke kan drive den lønnsomt. Da er det bare skrapjern.
Slettet bruker
22.08.2022 kl 17:19 10383

MS skal levere "lokale" råvarer til REC. Nå har REC avtale med to stk amerikanske råvareleverandører:
https://www.solarpowerworldonline.com/2022/08/rec-silicon-signs-second-supply-agreement-for-u-s-metal-grade-silicon/
Redigert 22.08.2022 kl 17:20 Du må logge inn for å svare
Orgle
22.08.2022 kl 14:38 10870

Betyr dette at Mississippi Silicon blir konkurrent til Rec på levering av samme vare , eller skal de levere silisium metall for videre bearbeidelse av Rec til eks polysilicium .
Mulig dumt spørsmål , men greit å få det avklart.
Anyone ?
polion
22.08.2022 kl 14:35 10895

En av de som over lang tid skrev nokså unyansert, var Uchi. Han skrev dog allikevel rimelig velformulert og ble regnet som «kongen» blant resten av storhausserne. Han kom nærmest med garantier om himmelferdsenarioer, og «tålmodighet» var ofte det store stikkordet. Når man snakker om såpass langt frem i tid som det er i REC sitt tilfelle, så vet alle som har vært i aksjemarkedet at mye kan skje (marked/pris/verdenssituasjonen/andre produksjons-/produktvarianter/osv.). I tillegg har aksjen vist seg å være supervolatil.

En som derimot virkelig hadde kunnskap, samt også nyanserte klokkegodt, var grey (hvis nicket huskes riktig). Uchi nådde ikke vedkommende til knærne hva angikk seriøsitet. Jeg konstaterte allikevel at Uchi i et av sine innlegg faktisk berømmet grey for alle de forskjellige vinklingene han tok i forhold til REC og alle mulige fremtidige risikoer. Gir kanskje Uchi en smule honnør for akkurat den.

Vi hadde nylig en bra REC-kurs der jeg solgte meg 50% ut, men jeg ser slett ikke bort fra at jeg blir sittende med restansen enda en god stund til - kven kveit?

Investor1_
22.08.2022 kl 14:06 11050

RECSI (Neutral tp NOK24): The right direction but still a way to go to argue
favorable risk/reward
We reiterate our Neutral recommendation and increase our target price to NOK24 from NOK20 following the Inflation Reduction Act.
and Q2 results. RECSI delivered a neutral Q2 report with capex marginally lower than our expectations, while the offtake contracts are
not yet finalized (expected finalized at the end of Q3/Q4). We see several triggers for the share in the next 12 months but argue that the
risk/reward still appears unattractive with a stretched valuation that >12m before the first production in ML already incorporate
earnings potentials higher or in line with our steady state expectations and a fully functioning US solar supply chain.
Stabukk
22.08.2022 kl 13:42 11208

Enkelte har fabulert om kurs på «flere hundre», men vil ikkje påstå at det er «mange». Meglarhusa som dekkar Recsi har vel kursmål på 26-36. Det er ikkje så urealistisk med politiske støttepakker i boks og dei grep vi ser at selskapet sjølv gjer. Skulle gjerne hatt SB1Markets sin siste analyse dersom nokon har tilgang til den.
Null
22.08.2022 kl 13:37 11246

Homper å går i dag også
Ned omtrent 8% det blir penger av slikt
fikk en fin tur opp forrige uke er det slik at vi skal ned å smake på 18 igjen ???
eller er det ny trading range 20 - 24 som gjelder nå?
Anywhere
22.08.2022 kl 13:20 11372

SteveP, sjelden dine tips slår til, vær forsiktig med å lure folk inn i RECSI enda...