Ukonvensjonelle ledd i hele leveransjekjeden

fjellape
RECSI 26.08.2022 kl 14:19 510

På starten av hundreåret var vellykka vekstbedrifter i Tyskland som fant på smart teknologi innen solenergi, og som kom i gang med produksjon. Etterhvert blei de moderne produksjonslinjene flytta fra Europa til Kina. Kina lyktes med sine intensiver for å binde bransjen til Kina.

Nå er det gått mange år med kinesiskproduksjon, og solpaneler ser tilsynelatende ut som de gjorde for 20 år sida. Antakelig er produksjonskostnadene gått ned mye, men bortsett fra det, så ser det ut som at bransjen har stagnert, og at den er moden for nye smarte løsninger.

Det store potensiale nå, burde være nye ukonvensjonelle ledd i hele leveransekjeden:

Utvinning av silisium fra kvarts:
Mississippi Silicon har ny teknologi for å spare ressruser og miljø: https://www.missilicon.com/process
"Silicon metal produced by Mississippi Silicon would be converted to a high-purity form of silicon by a polysilicon producer." https://www.missilicon.com/product
SM har MOU med Recsi: https://www.globenewswire.com/NewsRoom/ReleaseNg/401343490

Produksjon av polysilicon:
Recsi har en ukonvensjonell teknologi som er brukt i ML: Man kan produsere med låg energibruk og med høy oppetid.

Ignots og wafere:
Her kan man nok hoppe over noen produksjonsledd:
"It is realtively easy for polysilicon producers to forward-integrate into wafer cutting, thus becoming direct competitors to established wafer cutters." http://www.greenrhinoenergy.com/solar/industry/ind_02_wafers.php

Produksjon av wafere:
Nye oppstartsselskaper mener de skal klare produsere wafere med mindre bruk, eller mindre svinn a Silisium. Nexwafe er ett av dem.
Nexwafe mener man kan kutte produksjonskost med 50% og co2-utslipp med 75%: https://www.nexwafe.com/epinex-process
Nexwafe har plan om å øke virkningsgrad gradvis fra 23% til 35% fram mot 2035: https://www.nexwafe.com/technology-roadmap

Tynnfilmteknologi:
Innen tynnfilmteknologi utvikler det seg alternative solerngiløsninger med svært liten materialbruk.

Innkapsling:
Skal man integrere solenergiproduksjon i kommersielle bygningsprodukter som fasadeplater, takplater, takstein, lastebilskap, mm, så trenger vi at solbransjen kommer ut i verdensdelene og når lokale produsener av byggningsmaterialer.

Recsi har noe til felles med oppstartsselskaper, og man kan vurdere samerbeidspartnere i denne klassa, opp mot veletablerte aktører.
Redigert 26.08.2022 kl 14:21 Du må logge inn for å svare