DOF før eller etter restruktering?

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
20.11.2022 kl 09:23
Siden denne tråden har utviklet seg til en ren krangletråd med mange og gjentagende brudd på forumreglene er den nå stengt.
Force10
DOF 28.08.2022 kl 10:16 116460

Oppretter en ny tråd for saklige diskusjoner rundt refinansiering av DOF.

DOFs kreditorer og styret har blitt enige om et restruktureringsforslag etter omtrent to års fohandlinger. Forslaget som skal stemmes over på ekstraordinær generalforsamling medfører at dagens aksjonærer vil om det blir godkjent medføre at ca. 5,7 mrd gjeld blir konvertet til egenkapital, og dagens askjonærer vil sitte igjen med 4%.

På forumet er det flere som ser en oppside i DOF dersom restruktureringsforslaget blir nedstemt. Selskapets ledelse utrykte ved presentasjonen av andre kvartals resultat at om ikke restruktureringsforslaget ble godkjent ville det det være høy sannsynlighet for at dagens aksjonærer ville tape sine verdier.
Det ser allikevel ut til at kursen holdes oppe, selv om det fra både selskapet og i media har vært advart mot den kommende utvanningen.
Hva som vil skje dersom restrukteringsforslaget ikke blir godkjent er høyst usikkert.

Offshore sektoren ser ut til å kunne gå inn i en periode med god inntjening, og DOF er et godt drevet selskap med en god flåte. Med en god finansiering på plass vil selskapet kunne gjøre godt fremover.

Det store spørsmålet er: Hvorfor kjøpe DOF aksjer før restrukteringen er avklart?
Redigert 20.11.2022 kl 09:23 Du må logge inn for å svare
syvert1
02.09.2022 kl 00:30 2809

La oss si det slik.
Det forslaget som foreligger blir nedstemt med god margin og får ikke 2/3 flertall.
Det vil da i. h. t forslaget bli forhandlet om noe som kan få 2/3 flertall og dette viser seg ikke vil være mulig.
Obligasjonseierne ønsker saken løst og de begjærer selskapet konkurs noe dere har full rett til der Dere ber om at obligasjons gjelden inkl. Renter blir betalt.
Bankene velger å fortsette stand still avtalen.
Da er det vel slik at Dof må sende inn oversikt over alle eierdeler og gjeld. Retten vil da utarbeide et forslag slik at fordringen kan bli betalt. Forslaget kan være at 50% anndelen i DofCon selges da det ikke vil påvirke betalingsevnen nevneverdig.
I en slik situasjon kan eg ikke se det skal være noe gyldig grunn til at Bankene skal kunne kreve inntektene fra salget og retten har vedtatt dette skal gjøres for å tilbakebetale fordringen. Skjønner det kan være tilfelle om bankene krever sine lån først dekket, men i et oppadgående marked der betalingsevne er sikret minst 10 år frem i tid har eg vanskelig de ønsker dette så lenge de kan få en ny avtale og dof betaler. De lever tross alt av å låne ut penger.
viva1
02.09.2022 kl 00:47 2798

Obligasjonseiere kan kun begjære DOF Subsea AS konkurs da de kun har krav mot dette selskapet.

Enn så lenge så vil det nok ikke skje at obligasjonseierne vil begjære DOF Subsea AS konkurs, da de nå har fremforhandlet med de andre kreditorene ett alternativ som gir en klar og synlig vei til akseptabel recovery for sine obligasjoner innen rimelig tid. Så lenge ikke aksjemarkedet kollapser fullstendig så er jeg 90% sikker på at dette forslaget vil bli stemt igjennom obligasjonseiermøte med god margin. Obligasjonseiere ønsker ikke åpen konflikt med de garantiforpliktelsen til den sikrede gjelden i datterselskapene i DOF Subsea AS. Selv om det vil gi god dividende etter hvert, så vil dette være en prosess som vil ta lang tid og distress salg av eiendeler gir aldri god pris (DOFCON JV, og de båter med høyest gjeld/markedsverdi ratio i underliggende datterselskap)
hifidude
02.09.2022 kl 09:29 2682

DOF virker uttørket på børs, ingen seriøse investorer tar i denne nå, med utvanningen som kommer.
Ikke lenge før endel kaster kortene, og som vanlig kommer de første best ut av det.
Det kan ikke være lenge før innkalling til ekstraordinær generalforsamling kommer, og da begynner klokken for alvor å tikke, tikk takk.
syvert1
02.09.2022 kl 10:28 2667

Den avtalen som føreligger vil nok ikke få 2/3 flertall på EGF, er spent på om den vil få mer en 50% av stemmene.
Håper disse bankene fremover også ser forbedringen i EBITDA og forhåpentligvis økning i E. K som vil komme etterhvert som inflasjonen i USA avtar og renten der settes ned så dollar kursen svekkes mot nok. Ellers håper eg Dof gjør det samme som Soff og begynner med tilbakeskriving av impairment. Ser ivertfall ut som ved å redusere gjelden med 5,7 mrd basert på en EBITDA på 2,7 mrd er bankene villig å gi nytt lån eller endre status på gamle til langsiktig gjeld med ny betalingsplan. Om dette bygger på betalingsevne og E. K /dekningsgrad vil nok et salg av 50% eierdelen i DOFCON JV ha samme effekt og om Nordea Analysen er riktig fra 2019 er nok nå verdien ca. 8 mrd. De vil da ha en restgjeld på ca. 12 mrd og en EBITDA på minst 4 mrd. Det burde være tilstrekkelig for bankene til at dette kan løses uten konvertering og at det kan lages en avtale som vil kunne få 2/3 flertall og bli vedtatt på EGF. Men eg frykter situasjonen vil bli fastlåst inntil en konkurs begjæring blir levert så dette vil nok ta tid. Som aksjonær og eier i dette selskapet håper eg virkelig bankene gir Dof en mulighet til å betale det som er mulig ved bruk av kontant beholdning og cashflow slik at Dere får igjenn pengene Deres. Så får heller fortsettelsen bli en sak mellom bankene, Dof styre og aksjonærene om hvordan dette skal løses. Ved Q2 gjorde dof investeringer, og satte 125 mill i banken. De har vel mindre investeringer i Q3 og EBITDA på minst 1 mrd. Vil være trist om de setter 500 mill i banken i stedenfor å betale ned på fordringen Deres når Dere helst vil ha penger og ikke aksjer. Obligasjonsgjelden har vel over 10% rente mens bank innskuddet har vel mye mindre 2-3%.
Force10
02.09.2022 kl 10:39 2658

Veldig god kommentar. Etableringen av Dof minoritetsgruppe var et interessant tiltak som ga en viss forventning om at man kunne få til en ordning der småaksjonærer kunne få tilgang til nettopp profesjonell ekspertise, og gjerne kunne få organisert seg slik at man kunne ha en reell påvirkning i prosessen. Det viste seg fort at når muligheten til å være representert i Dofs styre kom, var ikke denne organiseringen på plass. Slik det ser ut nå er "toget gått" og man står igjen med håpet om at selskapets ledelse ikke vet hva de snakker om. På den andre side kan man vel si at man har oppnådd det man forlangte, likebehandling av alle aksjonærer.
AlanS
02.09.2022 kl 10:59 2644

Toget er ikke gått for aksjonærer. Om det var så ville du aldri skrevet noe om Dof minoritetsgruppe nå.
Ellers trenger ikke aksjonærer profesjonell bistand for å ta stilling til forslaget. Det er bare aksjonærenes egne vurderinger som teller.
Force10
02.09.2022 kl 11:29 2621

Toget er gått for å få representasjon i styret før restruktureringsforslaget ble avtalt med kreditorer.
At ikke aksjonærer trenger profesjonell bistand for å ta stilling til forslaget er din påstand.
Mitt inntrykk er at Dof har mange aksjonærer som ikke er profesjonelle investorer, og at det ikke nødvendigvis er slik at alle aksjonærer har de samme forutsetninger til å gjøre sine vurderinger.
Jeg vil også påstå at mange aksjonærer vil være tilbøyelige til å la sine vurderinger være påvirket av sin avkastning, det er dessverre slik at mennesker ikke alltid er rasjonelle, og det viser seg gang på gang at å realisere tap i aksjemarkedet for mange sitter langt inne, og at man klamrer seg til et håp om at lykken skal snu..
syvert1
02.09.2022 kl 11:52 2663

Nå kan det hende verden ikke er slik Du mener den skal være, blant annet har du kanskje nå forstått at obligasjonseierne faktisk heller ønsker pengene betalt tilbake en aksjer i Dof. Det bør legges stor vekt på også i en fremtidig løsning som skal ha mulighet for å få 2/3 flertall og bli vedtatt på EGF.
Redigert 02.09.2022 kl 11:54 Du må logge inn for å svare
AlanS
02.09.2022 kl 11:55 2706

Det var ingen mening å ta toget som går i feil retning, beklager.
Mener du at DOF aksjonærer ikke er i stand til å vurdere hva de driver med?
hifidude
02.09.2022 kl 12:05 2696

For de som motsetter seg refinansieringen må svaret på ditt spørsmål bli ja.

Dessuten tror jeg medlemsmassen vil synke dramatisk frem mot EGF.
ted46
02.09.2022 kl 12:12 2694

Verden er full av folk som kan alt i sin egen verden.Tror adhoc gjengen får litt å svare på når forslaget blir ned stemt. Her vil alle få pengene sine pluss renter ,å renter på renter. Men gribber blir aldri fornöyd.Tiden er på vei til å gå i fra gribbene ,å det er de klar over derfor dårlig tid.Banker lever av renter år etter år.Gribbene er få,å godt er det. Når dette blir nedstemt, vill de fleste sette seg ned å gå igjenom dette med nye öyne.Da kommer det til å bli en bra lösning for alle, hvor alle får det de har rett på. Dof har også et rykte å ta vare på..Hifi du lever i din egen verden,de 50 störste öker,de små öker.Dine vurderinger bör du holde for deg selv,for du er så langt unna hva som er realiteten.
Redigert 02.09.2022 kl 12:15 Du må logge inn for å svare
hifidude
02.09.2022 kl 12:24 2670

Har ikke sett noen dokumentasjon på at top50 øker.
Og hvor mange er i realiteten lojale mot denne "gruppen" ?

Ingen vet svaret før en avstemning er gjennomført.

Det som er sikkert er at uansett vil alle aksjonærer tape stort.
xray292
02.09.2022 kl 12:35 2653

Du virker sikker i din sak. Har du dokumentasjon på at aksjonærene vil tape stort?
ted46
02.09.2022 kl 12:55 2632

Hva har skjedd, har selv du forstått at ingenting er avgjort før etter egf. Nå står ikke jorda til påske. Tidligere i uken skrev du at Bjarte solgte, sannheten er at økte. Sens øker blandt topp 20.Pluss at dmg er veldig godt sammensatt ,så hvis du ikke vet så ikke vis det.
hifidude
02.09.2022 kl 13:01 2629

Det ene alternativet er dokumentert i forslaget om refinansiering, de blir sittende tilbake med 4%.

Ved ett nei sier ledelsen at utfallet blir katastrofalt.

Bare å velge.

Og ja, jeg fester mer tillit til ledelsen, som har årtier med erfaring, enn en anonym gruppe uforpliktede aksjonærer.

Uansett, det man bør spørre seg om: finnes det ett bra risk/reward i aksjen?
Jeg mener svaret er ett rungende nei.
xray292
02.09.2022 kl 13:31 2604

Tror du må lese igjen hva som står. Det står ingen ting om katastrofale følger dersom forslaget blir stemt ned.
hifidude
02.09.2022 kl 13:34 2597

Da har du ikke hørt Q2 presentasjonen, eventuelt ikke forstått den.
Og som aksjonær bør du lytte nøye.
xray292
02.09.2022 kl 13:43 2592

Ja da kan du i det minste bevise at de nevner katastrofale følger? Eller har du bare hatt en våt drøm? Eller kanskje du forveksler DOF med SAS?
Kom frem med bevis, og jeg vil med glede ta imot...
Redigert 02.09.2022 kl 13:45 Du må logge inn for å svare
Osvaldsen
02.09.2022 kl 13:53 2575

hifidude har nok rett i at de sier det. Blir ikke enkelt å bevise det skriftlig når de sier det muntlig. Hør webcasten du så får du det med deg. Det er på engelsk da, men du kjenner sikkert noen som kan oversette om det blir for vanskelig :)

Osvaldsen
hifidude
02.09.2022 kl 13:53 2575

Hvis du ikke gidder å høre på presentasjonen hjelper det lite å hyle etter bevis.
Der sies det klart og tydelig at hvis forslaget stemmes ned vil konsekvensene bli katastrofale for selskapet.

xray292
02.09.2022 kl 13:56 2562

Har både lest, sett og hørt på presentasjonen. Ingen ting nevnes om katastrofale følger dersom forslaget blir nedstemt.

Da vet alle her som følge med på tråden at hifidue ikke klarer å bevise dette.

Greit å vite.
Force10
02.09.2022 kl 13:57 2561

Link til webcast ligger på DOF sin nettside. Lytt nøye til det som blir sagt fra ca. 45 min og utover, mener det er ca 50min ut i webcasten at CFO Hilde sier no slikt som detrimental to the value of the existing shareholders. Men om detrimental betyr det samme som katastrofe får man vurdere selv.
ted46
02.09.2022 kl 14:06 2543

Hilde er vel forpliktet til å stille seg bak et refinansiering forslag,hvis ikke kan hun risikerer mye. Så hva hun sier er ganske uinteressant.
hifidude
02.09.2022 kl 14:10 2538

Ja, selvfølgelig, ikke hør på Hilde, hun har ikke peiling ;-)
Milde moses.

Men når kursen stuper, da kanskje du hører?
syvert1
02.09.2022 kl 14:27 2522

Vi kan nok trygt regne med at alt som blir sagt skrevet innenfor lovens frie skjønn er både veiledet og kontrollert for å passe kreditorenes ønsker, strategi ellers vil de erklære selskapet konkurs med bakgrunn i den kortsiktige gjelden og neg. E. K. Vi får heller legge mest vekt på hva konkurentene skriver...
Redigert 02.09.2022 kl 15:37 Du må logge inn for å svare
ted46
02.09.2022 kl 15:32 2463

Ditt problem er at du skrek selg på 60 øre å. Dagens pris har tatt høyde for utvanning 1til 25. Den eneste som ikke har fått med seg det er HiFi.
hifidude
02.09.2022 kl 15:37 2459

Der gikk du tom for saklighet ja
Ja, jeg solgte, og har brukt pengene godt ;-)

Slettet bruker
02.09.2022 kl 15:52 2458

Du brukte de godt, hvorfor henger du her da? Etter dine påstand og meninger er det lite å hente her, så hvorfor henger du deg så på DOF selskapet? Høssen gjeng det men dine 20-50øring funnet? Skjekka under teppe i stua? :)
hifidude
02.09.2022 kl 15:54 2452

God helg til deg og ;-)
Slettet bruker
02.09.2022 kl 15:57 2441

🤣🤣✌️… go helg hifi ❤️
ted46
02.09.2022 kl 16:00 2463

Hvor var det tomt,mange av oss har kjöpt hele veien men du har ropt selg. Vi har hatt en bra reise til nå.Så her er det ikke tomt,men en bra avkastning.
Slettet bruker
02.09.2022 kl 17:09 2437

Er ikke mening å mobbe noen her på noe vis hifi, det du gjør er at du følger på det andre sier uten din egen tankegang så du hermer etter andre og skriver uten å vite hva du skriver om og det gjør du basert på andre sine innlegg. Ingenting her er over og viva1 er en fyr man kan lære en ting eller 2 av, den mannen er dyktig og kan ekstremt mye det har eg aldri nektet. Forslaget i dag er dessverre der men ingen kan dessverre svelge den til å få en gjennomgang, fins bedre og mere ryddig måte å gjøre dette på, uansett hva styret/ledelsen sier i tvang, andre selskapene var muligens under noe akseptanse siden tiden utløp på covid tidspunkt. Dof er på 1kr i dag, det gir ikke noe mening å ha den der i dag. Den er presset får å presse svakheter ut, kan ikke bli sagt nok her og på andre tråder. Og ingen ber noen å være med, de som er under tvil er under tvil ingen blir tvunget til noen ting. Om forslaget går eller ikke er eg her fortsatt, men oppside stjelingen er får stor, sitter du på dagens kurs er du trygg å sitte på, blir dessverre ikke noe 20øre hifi, Dof er konkurs om du kjøper da så advarsel til deg ikke kjøp på noe 20øre kurs i DOF.. ellers ha en flott helg, du kan dessverre ikke nok etter mange år du hadde å pugge litt, hadde din interesse vært stor nok hadde du fått med deg ting eller 2.
Force10
02.09.2022 kl 18:31 2390

Ser at tråden sporer litt av, så prøver med en oppfrisking av det jeg opprettet den for. For å gjøre det klart, jeg er positivt til Dof som selskap, og tror Dof kan gjøre det bra i sitt marked.

Det har etterhvert blitt mange innlegg om hvorfor man ikke skal kjøpe Dof aksjer nå. Man kan vel oppsummere det som at ledelsen har sagt klart fra om at det ikke går bra om restrukteringsforslaget ikke blir godkjent, og om restrukteringsforslaget blir godkjent, så er det heller begrenset oppside fra dagens kurs. Hvor lenge man evt. bør vente etter en restruktering har det ikke vel ikke vært så mye debatt om.

Det viser seg at det er mer interessant å diskutere om det i det hele tatt blir restruktering, og til min forundrelse er det flere som ser oppside i om restrukteringsforslaget blir nedstemt.

Jeg har tilgode å få noen forklaring på hvordan man ser for seg at denne oppsiden skal oppstå, utover at det i restrukteringsforslaget står at man skal forhandle om alternativ implementering.

Men det er fortsatt fritt frem for de som har gode innspill, til å svare på hvorfor kjøpe før restruktering er avklart. Om Dof som det hevdes skal til 30kr, skal jeg nok leve godt med å ha gått glipp av en eller to kr ved å vente til finansieringen er avklart.
Castornova
02.09.2022 kl 18:53 2531

Den er allerede ned 44% de siste 3 mnd. 9% på en uke. Sååh😆 den må vel helt til bunns før folk tar til vettet
hifidude
05.09.2022 kl 14:54 2134

DOF på full fart mot krona.
hifidude
06.09.2022 kl 12:35 1853

Ganske fantastisk å lese på den lukkede dof tråden at " den lille gjelden dof jar ikke vil være noe problem". Egenkapitalen er tapt, og gjeld betjenes ikke fullt ut, men 20 milliarder i gjeld er ikke ett problem...

Virker som endel mener det er lurt å kjøpe "billige" aksjer for å kunne torpedere redningsplanen for selskapet.
Merkelig motivasjon.
Redigert 06.09.2022 kl 12:35 Du må logge inn for å svare
hifidude
07.09.2022 kl 15:53 1685

Nå ryker 1,- og det blir trangere og trangere i døra, nå skal solidariteten testes innad i gruppa.
Offshore OBS
07.09.2022 kl 16:28 1660

Kan like gjerne bli 5 kr før 50 øre. Eller 15 kr utenom svingen nedenom 50 øre. Hva tror du årsaken er til at Innkallingen ikke kommer for EGF?
Redigert 07.09.2022 kl 16:29 Du må logge inn for å svare