DOF før eller etter restruktering?

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
20.11.2022 kl 09:23
Siden denne tråden har utviklet seg til en ren krangletråd med mange og gjentagende brudd på forumreglene er den nå stengt.
Force10
DOF 28.08.2022 kl 10:16 115927

Oppretter en ny tråd for saklige diskusjoner rundt refinansiering av DOF.

DOFs kreditorer og styret har blitt enige om et restruktureringsforslag etter omtrent to års fohandlinger. Forslaget som skal stemmes over på ekstraordinær generalforsamling medfører at dagens aksjonærer vil om det blir godkjent medføre at ca. 5,7 mrd gjeld blir konvertet til egenkapital, og dagens askjonærer vil sitte igjen med 4%.

På forumet er det flere som ser en oppside i DOF dersom restruktureringsforslaget blir nedstemt. Selskapets ledelse utrykte ved presentasjonen av andre kvartals resultat at om ikke restruktureringsforslaget ble godkjent ville det det være høy sannsynlighet for at dagens aksjonærer ville tape sine verdier.
Det ser allikevel ut til at kursen holdes oppe, selv om det fra både selskapet og i media har vært advart mot den kommende utvanningen.
Hva som vil skje dersom restrukteringsforslaget ikke blir godkjent er høyst usikkert.

Offshore sektoren ser ut til å kunne gå inn i en periode med god inntjening, og DOF er et godt drevet selskap med en god flåte. Med en god finansiering på plass vil selskapet kunne gjøre godt fremover.

Det store spørsmålet er: Hvorfor kjøpe DOF aksjer før restrukteringen er avklart?
Redigert 20.11.2022 kl 09:23 Du må logge inn for å svare
AlanS
16.09.2022 kl 23:47 3186

Selvfølgelig gjør rasjonelle investorer allsidige vurderinger. Det er verdt å merke at selskapet er lovpålagt til å gi riktige og tilstrekkelige opplysninger for at rasjonale investorer klarer å ta stilling i saker. Dette gjelder både a)beslutningsgrunnlag, b) løsning, og c) utredninger av konsekvenser. a) er ikke overlessende, b) er fremdeles en avtale mellom en mindre gruppe av obligasjonseiere og styret. Saken er ikke på agenda til EGF, c) er ikke dokumentert.
Redigert 16.09.2022 kl 23:51 Du må logge inn for å svare
Force10
17.09.2022 kl 01:04 3145

AlanS, mulig jeg misforstår deg, men om din påstand b) er at (restrukturerings) løsningen kun er en avtale med en mindre gruppe obligasjonseiere er dette ikke riktig. Avtalen er gjort med tilslutning fra alle långivere med sikret gjeld, utenom BNDES, som også har indikert at de støtter restruktureringen.

At de sikrede långiverene går med på å konvertere 3,2mrd gjeld som de får 43% av aksjene i Dof for, når obligasjonseierene får 53% for å konvertere 2,5mrd, forteller vel mye om hvordan de ser på sjansen for å få bedre tilbakebetaling uten restrukturering, og hvordan plasseringen av obligasjonsgjeld i Dof subsea gir obligasjonseierene makt i forhandlingene.
Dersom man antar at aksjene partene mottar har den samme verdi som gjelden som konverteres, mottar altså bankene med sikret gjeld aksjer for ca. 2,5mrd for å konverte 3,2mrd i gjeld, men obligasjonseirene mottar aksjer for ca. 3,1mrd for å konvertere 2,5 mrd i gjeld.
Om man har tro på at verdien av Dof vil være like høy etter restrukturering, hvorfor skulle ikke da de resterende obligasjonseierene gå med på dette forslaget?

Ettersom det stadig vekk oppfordres til å dokumentere sine påstander, tar jeg med et utklipp fra Dofs børsmelding 22.juni om restruktureringsavtalen, der står det at "The Restructuring Agreement has been entered into with a majority of the Group's
key stakeholders, including all of the Group's secured finance providers (except
for BNDES (Banco Nacional de Desenvolvimento Ecônomico e Social, which has
separately indicated that it supports the Restructuring) (collectively, the
"Senior Finance Parties") and an ad hoc group of bondholders in DOF Subsea's
three bond issues controlling in aggregate approx. 40 per cent. of the total
outstanding principal amount of the bonds (the "Ad Hoc Group")."
Redigert 17.09.2022 kl 03:07 Du må logge inn for å svare
Fevang
17.09.2022 kl 01:40 3126

Om noen mnd feirer man 3-års-jubileum for denne fadesen. Må jo om ikke annet være verdensrekord i langdryghet. Når de en eller annen gang blir ferdige så skal jeg vurdere å kjøpe aksjer i selskapet - ikke før.
AlanS
17.09.2022 kl 10:37 3016

For å si det på annen måte: forslaget er ikke klar for behandling på EGF. Du trenger ikke å sitere meldingen som er offentlig tilgjengelig.
Har du noen kommentarer til a) og c)?
syvert1
17.09.2022 kl 11:37 2979

Slik Du legger dette frem er det vel da full enighet i både Dof Styre ( om de har noe innflytelse på denne avtalen) og kreditorene. Hvorfor kommer det da ikke en innkalling til EGF i posten slik at vi aksjonærer/eiere kan få vist hva vi synst om dette forslaget? Ser virkelig frem til den dagen en som aksjonær i Dof kan avgi min stemme og gi min vurdering som. Aksjonær på denne avtalen. Må si eg ble litt skuffet når eg såg meldingen at de trenger mer tid selv om det står alle interessentene vil tjene på det. Lurer på hvor mange andre en Møgster av aksjonærene som stiller seg bak denne avtalen?
Force10
17.09.2022 kl 12:38 2931

Hvamener du med at forslaget ikke er klar for behandling på EGF? Tror du det jobbes med å forandre på lock-up og evt. få på plass avtaler om blokk salg av aksjer før inkallingen til EGF? Jeg klarer nok heller ikke helt å henge med på hva du vil frem til med a) og c). Om du med a) mener at selskapet har brukt for pessimistiske tall, tenker jeg at det nødvendigvis må være tall som kreditorene er enige i at kan brukes som grunnlag, skal man kunne få til en avtale. Uansett hvilke tall man bruker, er det vel hvor stor andel av selskapet eksisterende aksjonærer beholder som betyr noe?
c) vet ikke helt hva man skal forvente av mer informasjon, Hilde sa vel tydelig i fra om at dersom man ikke ville ha dette forslaget kunne det gå kraftig utover aksjonærenes verdier.
Slettet bruker
17.09.2022 kl 13:15 2912

Nå skal jo grunnlaget stemmes over på nytt og DOF er nå tilbake på stand still avtale slik før 22 juni. Det blir nok ingen EGF før det. Er bare å lese børsmeldingene til DOF så finner man ut av det. Greit å lese børsmeldingene selv om er så sikker på egen spåkule. Bedre å ta utgangspunkt i hva som er nedskrevet enn hva Mons og Hilde sier på webcast med veldig dårlig Engelsk.
Redigert 17.09.2022 kl 13:49 Du må logge inn for å svare
Force10
17.09.2022 kl 16:24 2886

Børsmeldingene synest jeg det er ganske greit å forstå hva som står i, og engelsken til Mons og Hilde har jeg heller ikke hatt noen problemer med å forstå. Hva du prøver å formidle her er jeg derimot ikke i stand til å finne ut av. Hvem er det som skal stemme over hvilket grunnlag for hva, og når skal denne avstemningen finne sted? Hva mener du med at Dof er "tilbake på stand still"? Dof har hatt standstill avtale med sine kreditorer siden 15 mai 2020. Obligasjoseierne vedtok i møtet 29.04 22 å gi adhoc gruppen fullmakt til å kunne forlenge standstill avtalen frem til 30 september. Det er nå kalt inn til nytt obligasjonseier møte for å be om å ytterligere forlenge standstill avtalen, noe som også er nødvendig for å kunne gjennomføre restruktureringsavtalen. Jeg har lest børsmeldingene, og vil anbefale deg å gjøre det samme.
AlanS
17.09.2022 kl 16:26 2963

a) aksjonærer vil ta stilling til grunnlaget for forslaget om det blir fremmet til behandling på EGF. Dette betyr at forslaget kan bli stemt ned bare fordi forslaget baseres på et grunnlag som ikke gjenspeiler selskapets reelle situasjon. Viktig å forstå at "pessimistiske" forutsetninger gir en "urimelig fordel" til kreditorer på bekostning av dagens aksjonærer.
b) aksjonærer vil ta stilling til saker som blir tatt opp til behandling på GF/EGF.
c) det skal lages en ordentlig dokumentasjon av både grunnlaget og konsekvenser. Dokumentasjonen danner grunnlag for vurdering og, eventuelt, søksmål om ugyldige beslutninger.
Slettet bruker
17.09.2022 kl 16:58 3062

Med andre ord du har ikke lest børsmeldingen godt nok. Du får lese min post på den lukkende siden der finner du info. Alle Obligasjonseirende skal stemme på nytt, da blir det så klart ingen EGF før dette er godkjent. Tidligere avstemming ga 40% fra obligasjonseierne (antar digitalt møte) nå kan dette endres og det kan bli en lenger stand stil avtale til 30. november slik det står. Det er nytt i prosessen for å få ny avstemming og forlengelse enn det som ble vedtatt sist.
Redigert 17.09.2022 kl 19:35 Du må logge inn for å svare
Force10
17.09.2022 kl 21:06 2975

Kalkylen, beklager men her tror jeg det er du som må lese børsmeldingen en gang til. Når det står "proposal" i børsmeldingen, refererer det kun til forslaget om å forlenge standstill, slik det er beskrevet i punkt 2.1 og 2.2. Det er ikke omtalt noen avstemning om innholdet i restrukteringsavtalen i innkallingen til obligasjonseiermøte. Det har heller ikke vært noen avstemninger som har gitt 40% fra obligasjonseiere, da hadde jo heller ikke standstill blitt godkjent. Det er ad hoc gruppen som har representert obligasjonseierene, som eier 40% av de utrstående obligasjonene, det har ikke noe med noen avstemning å gjøre. Jeg velger å tro at du ikke prøver å trolle, men faktisk har misforstått dette.
Slettet bruker
17.09.2022 kl 21:22 2973

Uff da dette må være direkte tragisk for deg, har ikke lest punk 4 da? Hva står det der?
Sitering "The Bondholders must independently evaluate whether the Proposal is acceptable and vote
accordingly. "
Redigert 17.09.2022 kl 21:31 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
17.09.2022 kl 21:33 2998

"In addition each of the members of the Ad-Hoc Group, holding in aggregate approximately 40% of the
total outstanding principal amount of the Bonds, have signed the Restructuring Agreement and
committed to procure that all of its bonds under the Bond Issues will be ****voted*** in support of the
Restructuring and any extension of the existing bondholder standstill insofar as required to complete the
Restructuring"
Force10
17.09.2022 kl 21:38 2987

Ok, så du vil faktisk trolle. Som nevnt tidligere, jeg har lest børsmeldingen. Jeg hadde inntrykk av at du også hadde lest den, men misforstått, men dersom du ikke bryr deg om å lese den (hvorfor spør du om hva som står der, dersom du har lest den?) I punkt 4 står det blant annet at utsteder mener forslaget (altså å forlenge standstill), er det beste alternativet for obligasjonseierne gitt omstendighetene. Obligasjonseierene oppfordres til selv å vurdere om forslaget er passende, og stemme deretter.
Jeg prøver i det lengste å være saklig og holde meg til å kommentere det som gjelder Dof, men tenker at det kan gjøres et unntak i dette tilfellet. Må innrømme at det er en smule morsomt at du kritiserer Mons og Hilde for dårlig engelsk (uttale?), samtidig som du ikke klarer å forstå børsmeldinger på engelsk.
Slettet bruker
17.09.2022 kl 21:46 2983

Er du som troller som påstår møte ikke handler om avstemming for obligasjonseierne, denne omvendte psykologien din feiler hver gang og du graver deg selv bare dypere ned. Du skrev.. "Det er ikke omtalt noen avstemning om innholdet "... Direkte bevis på at det er du som lyver og troller her og ikke har lest innholdet..
Slettet bruker
17.09.2022 kl 21:59 3002

"“Senior Standstill Agreement” shall mean either:
(a) the principal and interest suspension agreement for the Issuer and, inter alia, certain of
its subsidiaries that was entered into on 15 May 2020 and any extension of same; or
(b) another agreement, *** including a restructuring agreement *** (howsoever described), between
the obligors in the Group and, among others, the Majority Existing Lenders which, inter

Si fra hvis du ønsker det oversatt.
Force10
17.09.2022 kl 22:05 3000

Ok, rolig nå. Har på ingen måte prøvd å formidle annet enn den informasjonen Dof selv har gitt. I avsnittet om bakgrunnen for inkallingen til obligasjonseiermøte, som du siterte fra, står det at ad hoc gruppen har forpliktet seg til å stemme for restrukteringsforslaget. Denne avstemningen har ikke funnet sted enda, jeg vil tro det kalles inn til obligasjonseiermøte om den saken, på samme måte som det må kalles inn til EGF der aksjonærene vil bli bedt om å godkjenne restruktureringsavtalen. Jeg var kanskje ikke presis nok, denne innkallingen er for å stemme over forslaget om
å forlenge standstill, ikke for å stemme over restrukteringavtalen. Legg merke til at Dof konsekvent refererer til Restructuring Agreement, dersom vi prøver å forholde oss til å bruke samme terminologi på forumet, blir det kanskje færre misforståelser om hva som er forslag og hva som er avtaler.
Slettet bruker
17.09.2022 kl 22:20 3001

Dette er et obligasjonseiermøte organisert i ad-hoc gruppe ikke noe annet. 30. september kl 13.00 Oslo . Alternative forslag må også inkludere restrukturingen, det henger sammen. Og ja det skal stemmes over.. Det kan ikke prates om forlengelse av standstil avtalen uten å inkludere restruktureringen, selv om det ikke er selve restruktureingen som er hovedtema på dette møte. Husk at implementeringen av restruktureingen ikke er avgjort . Dette er bare en del av prosessen, dette kan ta lang tid / år.
Redigert 17.09.2022 kl 22:28 Du må logge inn for å svare
Force10
18.09.2022 kl 10:21 2866

God dag mann økseskaft. Hva er "alternative forslag", og hva har det med inkallingen til obligasjonseiermøte å gjøre? Det er ingen restriksjoner på hvem som kan få bidra på denne tråden, men jeg vil for ordens skyld gjøre oppmerksom på at det eksisterer en egen tråd der det er mindre sjanse for å bli motsagt når man bidrar med "alternative fakta". Denne diskusjonen om hva som står i børsmeldingen fra 16.sept., foreslår jeg at vi legger død, jeg kan godt enes om å være uenige. Som nevnt tidligere har jeg vanskelig for å se hva som skal være oppside i Dof før restruktering er på plass, og dine bidrag Kalkylen har ikke bidratt til å forstå det bedre. Det er også flere andre debattanter som har sterke meninger, men ikke ser ut til å være villig til å diskutere sakens kjerne, men i stedet konsentrerer seg om å diskutere hypotetiske og urealistiske løsninger.
Slettet bruker
18.09.2022 kl 13:26 2880

Du tar av litt nå. Selvfølgelig finnes det alternativer. Skal du fortelle hva som skal bli sakt på ad-hoc møte? Alternative forslag kan leges fram, dette står det på hoved dokumentet i restruktureringen. Nei det er ingen restriksjoner på hvem som kan bidra på denne tråden (trolling er tydeligvis okey her), men det er litt merkelig at du bruker så mye tid og ikke har noe generelt positivt å bidra til tråden om DOF. Du fornekter fakta som blir linket og kilde til uten at du kommer med noen motkilde argument.. 90% av alt du skriver her er direkte urealistisk om dagens situasjon. Du nekter å forholde deg til fakta som er nedskrevet. Du nektet for at det skulle bli noen avstemming på møte, noe du ble faktasjekket direkte på. Dine argumenter faller alltid i fisk. Det kan ta et helt år før restruktureringen er på plass, imens har DOF er del backlog som blir utført. Markedet er under endring i positiv vind for DOF. Du må gjerne kritisere meg, mulig jeg legger fram fakta ikke klart nok for deg, du har en tendens til å fornekte ting. Så hva er sakens kjerne for deg? At spåkulen din mener kursen skal ligge på 50 øre? Skjer nok ikke
Redigert 18.09.2022 kl 13:41 Du må logge inn for å svare
Force10
18.09.2022 kl 13:49 2904

Sakens kjerne er om det kan være penger å tjene på å kjøpe Dof aksjer før restrukteringen er på plass.
Det burde være interessant både for de som ikke har aksjer fra før, og for de som allerede eier aksjer. Jeg har ikke spådd noe tall for kursen i Dof, men med informasjonen som er delt av selskapet, ser jeg det som mer sannsynlig at den vil bli lavere fremover, enn at den skal stige. Jeg tror ikke det vil ta et år før restruktering er på plass, det har riktignok tatt veldig lang tid, men nå som en avtale er på plass, vil jeg tro det er liten interesse for å bruke mer tid på forhandlinger.
Slettet bruker
18.09.2022 kl 14:03 2891

Ohh, er det du argumenterer for nå. Vel kan du dokumentere at DOF kursen står stille 1 helt år? Folk tjener jo penger på aksjer hver dag. DOF er underpriset med 96% og har en solid backlog. DOF ligger på bunn og ikke beynt sinn oppside enda. Så oppside potensialet er stort både før og etter restrukturering. Du har så klart lov å være uenig det. Jeg bare begrunner de faktiske tallene som ligger til grunn. Tiden har jo alt blitt strekket ut, blir nok mer, det er bra for DOF.
Redigert 18.09.2022 kl 14:04 Du må logge inn for å svare
Osvaldsen
18.09.2022 kl 15:00 2897

Så gøy det kan være med dokumentering. Om vi tar utgangspunkt i sluttkurs fredag så var den 1,06kr. Du mener kursen burde vært 2,07kr som er opp 96%. Hvorfor det? Dokumenter i vei ;)

Osvaldsen
Slettet bruker
18.09.2022 kl 15:18 2893

Du svarer på Force sitt innlegg. Antar du er samme person da. Men okey. er ikke Kursen som er underpriset med 96% men markedsveriden. Ja jeg kan dokumentere som vanlig = https://simplywall.st/stocks/no/energy/ob-dof/dof-shares (se punkt 1.5)
Osvaldsen
18.09.2022 kl 15:36 2890

Nei, jeg svarte på ditt innlegg til Force. Men det du viser til er ikke dokumentasjon. Jeg svarte deg siden du er så ivrig å få dokumentert ting, mens du ikke kan dokumentere dine egne påstander. Det der er en "analyse" som ikke tar høyde for at DOF ikke klarte betjene gjelden, de er under restrukturering. Da kan man likså godt bruke diverse kursmål fra diverse meglere som dokumentasjon, den "dokumentasjonen" er null verdt.
Før du bruker vanskelige ord som dokumentasjon er det greit å vite hva det egentlig betyr.

Osvaldsen
Slettet bruker
18.09.2022 kl 16:28 2854

Jo det dokumentasjon. Jeg kan også vise deg dokumentasjon på at DOF tidligere lå på 9kr før covid krisen kom. Fakta er null verdt for deg, det har jeg skjønt.
Osvaldsen
18.09.2022 kl 17:13 2836

Helt riktig! Du kan dokumentere at DOF har tidligere lagt på 9kr :) Men at kursen skal 96% opp kan du ikke dokumentere. Du kan dokumentere været som var i går eller på dagen i dag for 100 år siden, men du kan ikke dokumentere været på onsdag som kommer selv om det foreligger i et langtidsvarsel. Det kan endre seg flere ganger og det som er riktig i dag er ikke nødvendigvis riktig på tirsdag eller onsdag :)

Jeg sitter med inntrykket av at det ikke er dine med debbatanter du forsøker om å overbevise om at dette blir gull og grønne skoger, men du forsøker å overbevise deg selv?

Osvaldsen
Force10
18.09.2022 kl 17:28 2935

Jeg kan garantere deg at kursen på Dof ikke vil stå stille et år, og har vel heller aldri hevdet at den skal stå stille? At Dof er underpriset med 96% er rett og slett tull, om du mener det bør du komme med noe mer saklig argumentasjon enn en link til en nettside som bruker algoritmer til å beregne denne påståtte verdien av Dof. Du påstår at Dof ligger på bunn, men Dof har steget nesten 90% siden nyttår. Bunner og topper er vanskelige å se før man har vært der. Akkurat nå er Dof hverken på topp eller bunn, men jeg tror oppsiden nå er begrenset inntil restruktering er på plass, ettersom det allerede er priset inn en bedre løsning enn den som er avtalt, og som selskapet har sagt at er den eneste løsningen de har.
Slettet bruker
18.09.2022 kl 18:03 2920

Jeg bare forteller deg om de faktiske forhold. Men godt du aksepterer at kursen har vært 9kr tidligere, hvordan du da mener 1kr er korrekt kurs verdi vil jeg gjerne vite med dagens backlog. Jeg hadde en sterk følelse at du ville fornekte dette også. At kursen er underpriset bare forteller om verdiene. Ting er aldri verdt mer enn folk er villig til å betale. Gull er også mindre verdt om dagen, selv om guld i seg selv har høy verdi. Det er ikke snakk om overbevisning her, man kan velge å akseptere fakta eller ignorere dem. Fleste av folka som deg her bruker spåkule og ikke tall, lite troverdig grunnlag. Har ikke sett noen kilder i disse spåkule undergravingene.
Redigert 18.09.2022 kl 19:14 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
18.09.2022 kl 18:19 2834

Nei det er ikke tull at DOF er sterkt underpriset, det er nesten hele oljesektoren som er underpriset. Selv Finanasavisen har gjort teknisk analyse av DOF på 7 kr. Det er ikke algoritmer som kommer fram til disse talene, det er ren matematikk. Du kan ikke si at DOF er på topp nå, det blir helt usaklig. DOF er sterkt underpriset både før og etter restruktuering. Ikke forvent å kjøpe ting billig i en butikk etter oppussing.
Redigert 18.09.2022 kl 18:49 Du må logge inn for å svare
Osvaldsen
18.09.2022 kl 18:20 2840

Mener jeg at 1kr er korrekt kurs? Jeg har aldri sagt noe om hva som er riktig kurs :) Men tilbake til saken, du dokumenterer ikke, du spekulerer. Det er 2 vidt forskjellige ting og er akkurat det samme som de fleste her inne gjør. Fakta er at kursen er 1,06 fordi markedet mener det er riktig verdi nå. Så kan man spekulere i om kursen skal opp eller ned. Mitt bet er at den skal ned grunnet restrukturering.

Osvaldsen
Slettet bruker
18.09.2022 kl 18:30 2872

Kalkylen !
Har et råd til deg her :
Dropp denne tråden for din egendel ….

Hadde er inspill til voksen opplæringa her , men ble stoppet av Admin på forumet
Redigert 18.09.2022 kl 19:05 Du må logge inn for å svare
Force10
18.09.2022 kl 20:25 2774

"Det er ikke algoritmer som kommer fram til disse talene, det er ren matematikk."

Takk for dagens oppklaring.
hifidude
18.09.2022 kl 20:42 2766

Ubetalelig ;-)
Slettet bruker
18.09.2022 kl 20:46 2763

Jeg hopper ut av denne tråden for en stund nå, da jeg blir litt opptatt med andre ting framover. Så kan sirkuset her fortsette fritt. Kunnskapen i denne tråden her er skremmende lav på mer enn bare DOF relaterte ting.
Redigert 18.09.2022 kl 21:10 Du må logge inn for å svare
HP17
18.09.2022 kl 21:16 2721

Bare til informasjon. Dere er klar over at DOF er i en restrukturering?
hifidude
19.09.2022 kl 09:46 2642

Gylden kjøpsmulighet, som enkelte ville sagt det.

Eller rett og slett en reprising mot risiko.
syvert1
19.09.2022 kl 11:23 2601

Det er vel ikke så rart dette tar tid når et stort flertall ikke ønsker konvertering men heller vil ha tilbake pengene sine. Samtidig som mer en 1/3 av aksjonærene i Dof aldri kommer til å godta denne avtalen. Tror nok dette vil ta tid, lang tid. Registrerer også minioritets gruppen har økt sin anndel til tross for at kursen kjøres ned og sikkert vil fortsette og falle til noe positivt skjer.
Redigert 19.09.2022 kl 11:24 Du må logge inn for å svare
hifidude
19.09.2022 kl 11:34 2591

De kommer ikke til å klare å stoppe toget.
Sikkert noen som seiler under falsk flagg i gruppa og spenner bein på planen.