DOF før eller etter restruktering?

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
20.11.2022 kl 09:23
Siden denne tråden har utviklet seg til en ren krangletråd med mange og gjentagende brudd på forumreglene er den nå stengt.
Force10
DOF 28.08.2022 kl 10:16 116367

Oppretter en ny tråd for saklige diskusjoner rundt refinansiering av DOF.

DOFs kreditorer og styret har blitt enige om et restruktureringsforslag etter omtrent to års fohandlinger. Forslaget som skal stemmes over på ekstraordinær generalforsamling medfører at dagens aksjonærer vil om det blir godkjent medføre at ca. 5,7 mrd gjeld blir konvertet til egenkapital, og dagens askjonærer vil sitte igjen med 4%.

På forumet er det flere som ser en oppside i DOF dersom restruktureringsforslaget blir nedstemt. Selskapets ledelse utrykte ved presentasjonen av andre kvartals resultat at om ikke restruktureringsforslaget ble godkjent ville det det være høy sannsynlighet for at dagens aksjonærer ville tape sine verdier.
Det ser allikevel ut til at kursen holdes oppe, selv om det fra både selskapet og i media har vært advart mot den kommende utvanningen.
Hva som vil skje dersom restrukteringsforslaget ikke blir godkjent er høyst usikkert.

Offshore sektoren ser ut til å kunne gå inn i en periode med god inntjening, og DOF er et godt drevet selskap med en god flåte. Med en god finansiering på plass vil selskapet kunne gjøre godt fremover.

Det store spørsmålet er: Hvorfor kjøpe DOF aksjer før restrukteringen er avklart?
Redigert 20.11.2022 kl 09:23 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
28.10.2022 kl 20:21 6205

Kan si enkelt til denne tråden at det er tydelig at dere har flere med på laget deres ….
Filteret slo inn for å si det veldig enkelt …..
Osvaldsen
28.10.2022 kl 20:46 6162

Det har nok ingenting med kreditorer å gjøre, men hva som er realistisk. Prosessen har sine tre steg om det går så langt, men det er det mange som ikke skjønner virker det som. Med luftige kursmål og god fantasi presenterer de løsninger på utfordringene til tross for at Mons og Hilde har nylig besvart de samme spørsmål på utfordringene på webcast i forbindelse med fremleggelsen av Q3. I beste fall er det å villede andre, eller forsøk på det. Alt fra advokater, revisor, styre og ledelse i Dof blir mistenkt for å svindle minoritetsgruppen. Ja til og med gjelden blir det sådd tvil om. Skjønner at folk blir desperat når investeringen står i fare for å bli nullet ut, for det er bare spørsmål om tid. Ingenting kan forstyrre prosessen Dof nå er inne i, så det kommer bare an på om småsparerne ønsker 4,1 eller 0%

Osvaldsen
Slettet bruker
28.10.2022 kl 21:06 6153

Den største klovnen på forumet kan si hva agendaen hans er med over 2,5 år med positiv omtale av Dof aksjonærer ..

PS: om du ikke vet hvem du er så kan jeg hjelpe til med nicket ditt ….det starter med en H ……
Redigert 29.10.2022 kl 21:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
28.10.2022 kl 22:37 6122

Nydelig skrevet 🔥

Jepp, la oss seile ut på egen sjø 🌊.. kos dikkon og ha en flott helg
Vi ønsker null…


Mvh
Ostepop
Redigert 28.10.2022 kl 22:42 Du må logge inn for å svare
Force10
29.10.2022 kl 07:58 6009

God helg til deg og Sabrefury. Hvorfor du ønsker deg null, er ikke så enkelt å forstå. For mange er det snakk om betydelige tap som vil realiseres dersom Dof går konkurs. Helge Møkster sender neppe julekort til "Minoritetsgruppen". Jeg er hverken kreditor eller aksjonær, men har fulgt med i offshore en stund, og vurderer Dof som et attraktivt selskap, som etter restruktering vil kunne bli investerbart. Jeg lurte en stund på om det kunne være noe jeg ikke så eller forstod, som gjorde at det var en stor oppside i Dof før restruktering. Dvs. ville det kunne være mulig å få til mindre utvanning? Hadde "Minoritetsgruppen" en plan som kunne overraske markedet? Nå er katten ute av sekken. Det var ingen plan, ingen aksjonærer som ville stille opp med frisk kapital, ingen som hadde hatt dialog med alternative långivere. Det har ikke kommet frem noe som helst nytt fra "minoritetsgruppen" siden restruktureringsavtalen ble kjent. På Q3 presentasjonen blir det fortsatt stilt spørsmål som bekrefter at man rett og slett ikke vil forstå realitetene. På den lukkede tråden, er hodet stukket langt ned i sanden, selv om det av og til er noen gullkorn, slik som "hvorfor kan man ikke bare hente inn 1 milliard i en emisjon?". Mange har vel hørt at "det er ingenting som er så dyrt som å være fattig". Nå ser det ut til at Dof aksjonærer skal prøve å finne ut om det kan skrives om til at "det er ingenting som er så dyrt som å være trassig."
xray292
29.10.2022 kl 22:08 5710

Force10, anbefaler deg heller å forberede deg til obligasjonseiermøte 7 nov. Her er det mye å ta tak i.
SjonkelRolf
30.10.2022 kl 01:36 5563

Dette kunne du selvfølgelig ha spart deg for.
Ingen med vettet i behold som ikke ser igjennom hva din intensjon er. Her blir det rettergang så det synger.
Lykke til
Force10
30.10.2022 kl 14:02 5319

Rettergang? Jeg kan bare gjenta at jeg forstår rett og slett ikke hva som foregår på den lukkede tråden. Min intensjon med denne tråden var å se om noen hadde en rasjonell forklaring på hvorfor man så for seg oppside i Dof før restrukturering, når jeg stilte spørsmålet var vel kursen ca. 1.20 eller der omkring?
Det kommer fortsatt bare frem ideer og teorier om hvor bra
Backlog Dof har, og at underliggende verdier er høyere enn regnskapsført. Men dette er jo bare støy! Dof har ikke betalt renter og avdrag (på mesteparten av gjelden) i flere år, og dersom de ikke får til en avtale med kreditorene, forfaller all gjelden til betaling. Over 20 milliarder kroner! Dette ble tydelig kommunisert på Q3 presentasjonen også. Utfordringen er likviditet og funding. Å protestere på grunnlaget skaffer ikke en eneste krone til å betale gjelden med. Og jeg kunne selfølgelig spart meg for å skrive dette og.. jeg har ingen interesse i at aksjonærene kommer dårlig ut. Jeg tror heller ikke restrukteringen er god butikk for dagens kreditorer, som blir sittende med masse aksjer de skal bli kvitt. Det sitter helt sikkert klart store investorer som har sin strategi for å få sin bit av Dof på billigsalg, og de har neppe tenkt å betale en eneste krone eller dollar mer enn nødvendig.
Offshore OBS
30.10.2022 kl 18:59 5259

Mange her som mener foreliggende forslag om 4% er generøst overfor aksjonærene.
Siden mine beregninger med god margin viser at forslaget blir nedstemt. Trengs ikke mer enn 35-40 millioner aksjer utav 316 millioner.

Men er det noen som kan forklare med hva en rekonstruksjon i praksis går ut på om denne i EGF nr 2 blir vedtatt? (Untatt at aksjeeierne tilbys 1 %)
syvert1
30.10.2022 kl 20:26 5153

" Jeg tror heller ikke restrukteringen er god butikk for dagens kreditorer, som blir sittende med masse aksjer de skal bli kvitt." Dette er det nok flere og flere som mener etterhvert som. EBITDA /betalingsevnen fortsetter å øke.
Nå er det vel først EGF, og det er vel rimelig klart dette forslaget stemmes ned med overveldende margin.
Det neste blir Restrukturering med 1% til eksisterende aksjonærer om retten åpner for en slik prosess. Er overbevist at det som kommer ut av dette vil få under 50% av stemmene på ny EGF i Dof asa. Da regner eg med at de kreditorene som absolutt ville ha denne løsninger sender en konkurs begjæring. Svaret på det blir vel at selskapet inkludert underselskaper slår seg selv konkurs da det ikke er grunnlag for fortsatt drift i. h. t regnskapsloven.
Resten blir da opp til retten, primær interessentene, kreditorene. Driften vil nok fortsette under denne prosessen og vi får håpe det vil komme på bordet alternative løsninger som alle kan leve med og som gjennspeiler Dof sin fremtidige kontant strøm som det nå synes klart etter Q3 på 1 030 mill at ikke er 2 700 mill.
Håper virkelig dette løser seg så. Dof får betalt.
viva1
30.10.2022 kl 22:05 5131

CFO informerte greit om en evt konkursprosess i q3 presentasjonen. Kun holdingselskap som skal gå igjennom konkursprosess, ingen datterselskaper, handelskreditorer eller kunder som blir påvirket av dette. Holdingsselskapets primærfunksjon er å eie aksjer i datterselskapene samt at ledelse muligens er ansatt der, og rotet rund Skandi Iceman og garantiene ligger i Dof ASA.
FinnMcCool
30.10.2022 kl 22:37 5092

Well Nothing is as it seems, it's all like smoke and mirrors !! So DOF has approximately 22b debt and a good part of that is interest % and so it begs the question of whether anyone is fool enough to kill the goose that lays the golden egg ? of course not, and that is were the smoke and mirrors comes in by using deception to paint a very dark picture in order to achieve their goal of complete control over DOF which means getting rid of the small shareholders and I think the sudden rise in oil price upset their goal to do this in an easier way and so they have to revert to a plan B by indicating that DOF are insolvent and near bankrupt and that is where they also use smoke and mirrors in their Q2 & Q3 reports and I think they will use whatever means they can to stop us before we get to Q4 because I believe that report will without a doubt show that DOF are solvent and their plan turns to dust ! I just hope that the Minioritetsgroup are prepared for their dirty tricks ??
FinnMcCool
30.10.2022 kl 22:42 5130

Well Nothing is as it seems, it's all like smoke and mirrors !! So DOF has approximately 22b debt and a good part of that is interest % and so it begs the question of whether anyone is fool enough to kill the goose that lays the golden egg ? of course not, and that is were the smoke and mirrors comes in by using deception to paint a very dark picture in order to achieve their goal of complete control over DOF which means getting rid of the small shareholders and I think the sudden rise in oil price upset their goal to do this in an easier way and so they have to revert to a plan B by indicating that DOF are insolvent and near bankrupt and that is where they also use smoke and mirrors in their Q2 & Q3 reports and I think they will use whatever means they can to stop us before we get to Q4 because I believe that report will without a doubt show that DOF are solvent and their plan turns to dust ! I just hope that the Minioritetsgroup are prepared for their dirty tricks ??
FinnMcCool
30.10.2022 kl 22:48 5134

You are right SjonkelRolfm Force10 is part of what I write here !!
Well Nothing is as it seems, it's all like smoke and mirrors !! So DOF has approximately 22b debt and a good part of that is interest % and so it begs the question of whether anyone is fool enough to kill the goose that lays the golden egg ? of course not, and that is were the smoke and mirrors comes in by using deception to paint a very dark picture in order to achieve their goal of complete control over DOF which means getting rid of the small shareholders and I think the sudden rise in oil price upset their goal to do this in an easier way and so they have to revert to a plan B by indicating that DOF are insolvent and near bankrupt and that is where they also use smoke and mirrors in their Q2 & Q3 reports and I think they will use whatever means they can to stop us before we get to Q4 because I believe that report will without a doubt show that DOF are solvent and their plan turns to dust ! I just hope that the Minioritetsgroup are prepared for their dirty tricks ??
FinnMcCool
30.10.2022 kl 22:58 5157

DividendYield, you are so correct in you with your veiw ! I have the exact same opinion. This thread is full of Troll's.
Well Nothing is as it seems, it's all like smoke and mirrors !! So DOF has approximately 22b debt and a good part of that is interest % and so it begs the question of whether anyone is fool enough to kill the goose that lays the golden egg ? of course not, and that is were the smoke and mirrors comes in by using deception to paint a very dark picture in order to achieve their goal of complete control over DOF which means getting rid of the small shareholders and I think the sudden rise in oil price upset their goal to do this in an easier way and so they have to revert to a plan B by indicating that DOF are insolvent and near bankrupt and that is where they also use smoke and mirrors in their Q2 & Q3 reports and I think they will use whatever means they can to stop us before we get to Q4 because I believe that report will without a doubt show that DOF are solvent and their plan turns to dust ! I just hope that the Minioritetsgroup are prepared for their dirty tricks ??
syvert1
30.10.2022 kl 23:49 5114

Så vidt eg kjenner til er Dof asa et almenn aksjeselskap som er et del av et konsern, dette står også i Brønnøyregisterets selskapsinformasjon. Dof asa opptrer som etmorselskap i et konsern. De har gitt garantier for lån til under selskaper som Dof Rederi. De har også en del tjenester som de yter til sine datter selskaper. Dof er som et korthus, tar du bort noe raser resten sammen. Det som nå er klart er at Standstill opphører i slutten av November, da er i følge både selskapets styre, Ledelse, kreditorer selskapet ikke i stand å betale sine fordringer som er forfalt, det dreier vel seg om ca. 20 mrd. Da har faktisk styre plikt til å melde oppbud da det ikke er grunnlag for fortsatt drift. Resten blir da opp til bostyret og avgjøre.
https://langsethadvokat.no/avdeling/konkurs-og-restrukturering/oppbud/styrets-plikt-til-a-begjaere-oppbud/

" Etter straffeloven er styret forpliktet til å begjære oppbud dersom selskapet er insolvent, og virksomheten klart går med tap og fordringshaverne ikke vil kunne få oppgjør innen rimelig tid. Manglende begjæring av oppbud i slike tilfeller vil kunne medføre straffeansvar."
Tviler på at styret vil ta rissikoen, det kan bli dyrt.
Redigert 31.10.2022 kl 00:01 Du må logge inn for å svare
viva1
31.10.2022 kl 00:13 5160

I stede for å bruke tid på å overbevise meg om at Dof ASA er insolvent (de er veldig uenig i akkurat det inne på den lukkede tråden), bruk heller tiden på torsdagens webcast fra 1:04 utover der CFO og CEO redegjør for hvordan selskapet påvirkes dersom restruktureringen må gjøres via konkursloven. Ett datterselskap går ikke automatisk konkurs bare fordi den som eier det selskapets aksjer gjør det.

Styret har de finansielle kreditorers aksept til å gjennomføre restruktureringen i henhold til den signerte refinansierings avtalen. Styret leder en prosess med kreditors samtykke. Det fritar styret fra fremtidig styre ansvar da dette blir gjort med de finansielle kreditorers tillatelse. Handels kreditorene har blitt løpende betjent i hele standstill perioden.
Redigert 31.10.2022 kl 01:10 Du må logge inn for å svare
Force10
31.10.2022 kl 10:24 4904

I den grad det er noen som bruker "smoke and mirrors" er det nok "minoritetsgruppen" og de aktive predikanter i den lukkede tråden. Igjen trekkes det frem helt irrelevant informasjon, og påstås at 2019 forslaget bør være aktuelt igjen. At ting faktisk kan være akkurat det de ser ut som, er altså for utrolig til å være sant? Det ser ut til at de eneste som gjør en aktiv innsats for å kvitte Dof med småaksjonærene, er småaksjonærene selv.
Bullfight
31.10.2022 kl 10:30 4896

Mine aksjer selges ikke på tørre møkka, enten blir det tidenes opptur eller mye igjen på skatten, vinn vinn he he (:
Redigert 31.10.2022 kl 10:30 Du må logge inn for å svare
Force10
31.10.2022 kl 11:09 4862

Dette er ikke vinn vinn, det er vel heller tap tap. Sannsynligheten for tidenes opptur i DOF før restrukturering er gjennomført er 0. Du har atskillig større sannsynlighet for å dekke inn tapet ditt ved å selge alle dine Dof akjser, og bruke alt sammen på Eurojackpot i morgen. Men du har rett i at skattefradraget ser ut til å bli større etter lenger du venter med å realisere tapet.
Osvaldsen
31.10.2022 kl 11:21 4853

Tidenes opptur?? Hvordan skal det gå til? Nedtellingen har allerede startet 4......1.......0! Det er alternativene, hvordan skal dette kunne bli tidenes opptur? Som de sa på webcast så vil ikke en etterforskning ha noe å si. Det er ikke noe som kan påvirke disse 3 alternativene de har lagt frem.
Du får sikkert litt igjen på skatten om du selger nå også tenker jeg.

Osvaldsen
hypotetic
31.10.2022 kl 11:25 4846

Når man klikker på Force 10 finner man en profil som er opprettet 22/6 og kun har sendt inn hundrevis av innlegg for å argumentere for utvanning 96% i DOF. Vedkommende har ikke interesse for aksjer og vi kan alle se at han ikke kommentert andre aksjer noe sted. Trolig er dette en som jobber hardt i et av meglerhusene for å få gjennomført restruktureringen eller for en av de Norske Oligarkene som har kjøpt Dof Subsea obligasjoner og vil konvertere.
Viva 1 Har heller ikke interesse av å diskutere andre aksjer og har produsert hundrevis av innlegg som argumenterer for at 96% utvanning for dagens aksjonærer er best. Han er kunnskapsrik og får således gehør. Han har tidligere innrømmet at han eier aksjer men prøver å minipulere alle her inne at han selv ikke vil konvertere men at det lønner seg for oss med 96% utvanning.
Pacino
31.10.2022 kl 11:55 4804

Kanskje du skulle se deg selv i speilet, ..hvor mange andre selskap enn DOF kommenterer
du egentlig selv, eller kanskje du mener du og resten av menigheten på lukket avdeling har
et slags monopol på hvem som skal få lov å uttale seg angående DOF ..tåpelig kommentar.
hypotetic
31.10.2022 kl 13:11 4693

Se litt lenger nedover i tråden min så ser du hvor engasjert jeg har vært i PGS og mange andre selskaper da PGS var på 1,4kr og alt var vanskelig. Jeg har hovedfokus på ransforsøk og 96% utvanningsforsøk som pågår i DOF nå. Selv om jeg har aksjer i de andre fortsatt er det er DOF jeg mener det er viktig å ha 100% fokus på nå for å stå imot dette før det er for sent!!!!!
Sjekk fakta der du ser topp 50 øker mye mens småaksjonærer lar seg manipulere av Viva 1 og Face 10 til å selge. Greit for meg som er på topp 50 men jeg synes dette er trist likevel. Du bør spørre deg om det er sannsynlig at Viva 1 og Face 10 prøver å redde oss topp 50 fra tap slik de later som at de gjør. Har dessverre ikke tid til å skrive mer på denne tråden så tenk selv og gjør ditt valg basert på et....
Redigert 31.10.2022 kl 13:18 Du må logge inn for å svare
Force10
31.10.2022 kl 14:01 4617

Du har som vanlig en lettvint omgang med fakta hypotetic. Det er helt riktig at jeg ikke kommenterer andre selskap, men etter det jeg kan se når jeg klikker på profilen min, er at dette er innlegg 87. Du er aldeles på villspor i forhold hvem jeg er og hvorfor jeg har engasjert meg i denne diskusjonen. Les mitt første innlegg fra 22.juni igjen. Jeg tror ikke på dine og andres konspirasjonteorier, og tenker at det som kommer frem på forumet her fra ulike aktører, som også trolig var representert ved spørsmål til Q3 presentasjon, er utrolig respektløst overfor for DOFs ledelse og styre som har arbeidet hardt i flere år for å sikre en best mulig løsning for både arbeidsplasser, selskapet og dets aksjonærer. Men at "utakk er verdens lønn" er jo ikke noe nytt. Hva har aksjonærene bidratt med siden 2020 for å løse gjeldskrisen i DOF?
hypotetic
31.10.2022 kl 15:08 4533

Mange aksjonærer jeg har snakket med har høy kostpris også over 100kr på sine aksjer. Deres bidrag har vært at de har holdt ut med latent tap over 99% de siste år. Greit at de er utakknemlige men hvordan mener du de har forsømt seg ved ikke å bidra når dette er forhandlinger de er utestengt fra å delta i? Jeg forstår nå at du er ansatt i DOF systemet og vil selskapet alt mulig godt. Det har jeg respekt for. Hvilke spørsmål på q3 mener du var respektløse?
Force10
31.10.2022 kl 16:22 4444

Jeg mente ikke at spørsmålene var respektløse, men at aktørene på dette forumet i sine poster har vært respektløse over for Dofs ledelse og styre. Og jeg kan selfølgelig ikke vite om aktørene på forumet er de samme som stiller spørsmål til Q3 presentasjonen, men innholdet var i stor grad samsvarende med tema som har vært diskutert her. Jeg har respekt for at mange har tildels store tap, og mener ikke at aksjonærene har forsømt seg på noen annen måte enn at det har vært deres valg å bli sittende med aksjepostene. Kommunikasjonen fra Dof har vært tydelig på hvilke utfordringer man har hatt med finansieringen.
viva1
31.10.2022 kl 16:28 4431

Hva er det jeg har "innrømt"? Jeg kjøpte 100 aksjer i forrige uke for å kunne overvære generalforsamlingen da er en betydelig kilde til informasjon samt at dette nok blir en betydelig realitetsorientering for mange aksjonærer når de ser at prosessen med restrukturering fortsetter i henhold til selskapets melding 13 oktober. Jeg hadde ikke i min villeste fantasi kjøpt Dof aksjer etter at 2019 restruktureringen falt sammen. Hvem kjøper aksjer i ett selskap med et damoklassverd på ikke mindre enn 20 mrd nok hengende over selskapet hele tiden. Det jeg derimot har gjort er å kjøpt mye obligasjoner i Dof Subsea AS. Her har jeg 4,5% i det ene lånet og +2% i det andre samt noe mindre poster i det siste lånet samt at jeg har kjøpt en god del av de rentekrav som har blitt utstedt, til dyp rabatt(de du påstår er fullgod rentebetaling i følge porteføljeforvalterne du snakker med). Jeg har derfor interesse for den underliggende driften av Dof Subsea AS og har brukt store interne og eksterne ressurser på dette caset.

For meg er det bare å ture på med konspirasjonsteorier og blaming av de "slemme adhoc" kommiteene som representerer de ulike obligasjonslåne (jeg har aldri sittet eller snakket med noen i de komitéene). Om dere klarer å stemme ned forslaget uten å ha noe som helst annet alternativ til styrets refinansieringsplan så vil det med stor sannsynlighet resulterer i at obligasjonseierne får mellom 3 og 4% mer aksjer for den gjelden en konverterer i henhold til meldingen av 13 oktober. De ekstra aksjene tar jeg gjerne imot.

Jeg har prøvd siden 22 juni å formidle at det ikke er risikofritt for aksjonærene å følge den banale "stem nei nei nei strategien", på alt som blir lagt frem fra styre, med begrunnelse av at en mister den fremtidige oppsiden som aksjonærene fortjener fordi de har sittet i aksjen så lenge. Det medfølger en betydelig risiko med denne strategien som selskapets melding den 13 oktober så særdeles tydelig beskriver i detaljer. Aksjonærene har ikke bidratt med finansiering av selskapet siden 2017, det har derimot obligasjonseiere og banker gjort (ikke fått avtalte renter og avdrag siden 2020). Derfor, og kun derfor, mister aksjonærene kontrollen over selskapets fremtid.

Og ja, får jeg tilbud om ett alternativ som gir meg større sjanse til å oppnå 100% recovery så tar jeg det på dagen, men det har ikke kommet noe som helst fra "minoritetsgruppen" som antyder det minste håp for et slikt alternativ kan presenteres for kreditorene. Så derfor stemmer jeg for forslaget som har blitt fremmet for obligasjons møte 7 november.

P.S. Qanon ringte og ville ha tilbake konspirasjonsteorien sin. Obligasjonsseiermøte 7 november blir ikke avlyst basert på preliminært resultat på innleverte stemmer til Dof efg 11 november slik du hevder inne på den lukkede tråden.
hypotetic
31.10.2022 kl 16:51 4397

Da er vi enige. Du har hovedinvesteringen din i Dof Subsea obligasjoner og har brukt veldig mye tid her inne for å få mest mulig ut av det.
viva1
31.10.2022 kl 17:29 4354

Det er meg klinkende likegyldig hva utfallet den 11 november blir. I følge selskapet får jeg x antall aksjer, eller så får jeg x + 3-4% aksjer dersom forslaget blir stemt ned 11 november. Recovery iløpet av 2023 blir nok 100% uansett utfall dersom oljeprisen ikke kollapser de neste 2 årene. I følge din logikk så bruker jeg mye tid på dette forumet for å få x %, og ikke x + 3-4% for konvertering for samme beløp obligasjoner. Det er jo ikke veldig rasjonell oppførsel når jeg etter din påstand bruker mye tid for å få mest mulig ut av min investering.
Offshore OBS
01.11.2022 kl 08:24 4032

Takk for god opplæring viva1 i hvordan obligasjonseiere tenker og handler. Det som kan være det unormale i denne restruktureringen kan være at så stor andel av aksjeeierne er villig til å stå på sitt standpunkt. Det kan gjøre en forskjell i maktkampen.
complicado
02.11.2022 kl 13:56 3424

Takk for dine innspill her Viva1. Hvem er rådgiverne til "gruppen"? De henviser til advokater og andre.

At ledelsen jobber aktivt for at frivillig forslag skal godkjennes er ikke så rart da de sitter i kontorfellesskap med største eier Helge Møgster som foretrekker 4 % fremfor 1 og 0% av ett restrukturert DOF.

Får kjøpe meg en billett til forestillingen 11 november.
Offshore OBS
02.11.2022 kl 14:06 3436

Blir ingen forstilling 11 november .
Blir noen avstemminger. Og trolig blir det snarlig styremøte i DOF, basert på Foreløpig opptellinger hos Thommessen.

Granskings Vedtak må tas for gitt.

Blokkering av restruktureringsforslag kan forventes.

Tør virkelig styret trykke på utpressingsknappen , ved å innkalle til ny EGF med tilbud om 1 % ??
complicado
02.11.2022 kl 14:40 3396

Ja, visst nei og styret ikke følger plan og innkaller til ny EGF med tilbud om 1 % så, har de i prinsippet gitt markedet uriktig informasjon.

Å tro at styret ikke følger plan som er presentert rundt inngåtte avtaler med kreditorer er å lure seg selv. Det er min vurdering
hifidude
02.11.2022 kl 15:14 3356

Styret må bare forholde seg til ett eventuelt nei, og fortsette med planen sin.

At folk tør å bli sittende her, denne går mot en uungåelig massiv utvanning, 4/1% eller rett og slett 0.

Masse folk blir lurt til å være med på denne galskapen.

Tikk takk
Osvaldsen
02.11.2022 kl 15:26 3337

Ja de fortsetter som planlagt. DOF AS er etablert 6.10.22 og DOF Services etablert 19.10.22 Så dette er nok starten på Newco.

Osvaldsen
syvert1
02.11.2022 kl 15:55 3300

Ja, de må gjerne opprette NYE selskaper, det kan alle gjøre, men skal verdier eller en organisasjons struktur endres i et almenn aksjeselskap som er en del av et konsern på en slik måte at det påvirker selskapets verdier i stor grad må nok det besluttes av EGF. Spørsmålet blir om forslaget stemmes ned om styre, Ledelsen i Dof har eiernes tillit til å fortsette å styre selskapet. Det er ikke få milioner som har vært brukt på advokater for å komme frem til en avtale som kan ende med stor sannsynlighet at Dof blir slått konkurs. Slik er det ofte utfallet blir når Ledelsen ikke evner å få på plass en interesent styring slik at ivertfall primær interessentene blir trekt inn i forhandlingene. Det har lenge vert kjent at minioritetsgruppen sitter på over 1/3 av aksjene. Regner med det er begynt å danne seg et bilde på Tomessens kontor hvordan utfallet blir, er selv spent på om nei stemmene blir over 50%. Da er det vel lite sannsynlig plan B vil lykkes heller, da er det vel bare å begjære oppbud og begynne å selge eiendeler. Da vil nok bankene få sitt, obligasjonseierne få sitt og sikkert en del til. Aksjonærene. Desverre må bankene skyte en hvit pil etter rente inntekter
Osvaldsen
02.11.2022 kl 16:14 3319

Minoritetsgruppen ble tilbudt en plass i styret, men da stakk de med halen mellom beina og var plutselig ikke så tøff i trynet lenger. Så muligheten til å få mer innsikt og å påvirke var tilstede. Styreplassen kan så klart ikke tvinges på minoritetsgruppen men muligheten var der.
Eiendeler kommer ikke til å bli solgt ved konkurs da det er DOF ASA som konker og ikke datterselskapene, de blir overtatt av Newco. Planen er lagt og som de sa på webcast så vil ingen gransking forstyrre denne prosessen. I verste fall kan de som starte noe sak ut av det bli erstatningspliktig. Så får vi se hvor smart minoritetsgruppen er, men om jeg skal følge magefølelsen etter å ha lest på den lukkede tråden så blir det nok minst mulig til småaksjonærene, forstå det den som kan.

Osvaldsen
syvert1
02.11.2022 kl 17:05 3427

Ofte ser en at selskaper prøver å tilordne seg, og desverre ofte viser det seg i ettertid at avtalene som ble gjort var på feil side av loven da handlingsrommet for å tilpasse dette ut fra enkeltes interesser ble strekt for langt. Regner med retten vil se på alle avtaler som er ingått mellom selskapet og kreditorene ved en konkurs.
Litt info hvordan dette kan se ut....
https://www.nrk.no/osloogviken/fem-personer-tiltalt-etter-hotellkonkurs-1.16163234