DOF før eller etter restruktering?

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
20.11.2022 kl 09:23
Siden denne tråden har utviklet seg til en ren krangletråd med mange og gjentagende brudd på forumreglene er den nå stengt.
Force10
DOF 28.08.2022 kl 10:16 115933

Oppretter en ny tråd for saklige diskusjoner rundt refinansiering av DOF.

DOFs kreditorer og styret har blitt enige om et restruktureringsforslag etter omtrent to års fohandlinger. Forslaget som skal stemmes over på ekstraordinær generalforsamling medfører at dagens aksjonærer vil om det blir godkjent medføre at ca. 5,7 mrd gjeld blir konvertet til egenkapital, og dagens askjonærer vil sitte igjen med 4%.

På forumet er det flere som ser en oppside i DOF dersom restruktureringsforslaget blir nedstemt. Selskapets ledelse utrykte ved presentasjonen av andre kvartals resultat at om ikke restruktureringsforslaget ble godkjent ville det det være høy sannsynlighet for at dagens aksjonærer ville tape sine verdier.
Det ser allikevel ut til at kursen holdes oppe, selv om det fra både selskapet og i media har vært advart mot den kommende utvanningen.
Hva som vil skje dersom restrukteringsforslaget ikke blir godkjent er høyst usikkert.

Offshore sektoren ser ut til å kunne gå inn i en periode med god inntjening, og DOF er et godt drevet selskap med en god flåte. Med en god finansiering på plass vil selskapet kunne gjøre godt fremover.

Det store spørsmålet er: Hvorfor kjøpe DOF aksjer før restrukteringen er avklart?
Redigert 20.11.2022 kl 09:23 Du må logge inn for å svare
FinnMcCool
05.11.2022 kl 13:05 2020

And I have the exact same question for you seven1 that I put to force10 !
I'm really curious seven1, are you actually holding a sizable amount of shares in DOF at the moment ??? and if NOT, then I can only assume you are a Bond holder ??? and if NOT then I'm extra curious as to WHY you are actually on here apart from sprouting doom and gloom and trying to make the proposal look like flowers when in fact it is pure shit !! So please enlighten all on here what your motivation is here ??? Maybe, you are super concerned for the small shareholders well being like advice from a father to his children !! So, please seven1 can you try and be honest one time in your life? or are you just going to continue with this nonsense???
Also, my heart bleeds for the banks making sooo little money on interest hahaha
viva1
05.11.2022 kl 12:51 2036

Selskapet har ved nei på egf 11 november 20 mrd i gjeld som blir misligholdt og forfaller til umiddelbar betaling den 1 desember 2022. Dette på grunn av at selskapet i omtrent tre år fra perioden fra 2020 til nå ikke har betjent disse lånene i henhold til avtale. Tror du en reversering av avskrivninger og en teoretisk fallende usd kurs (onsdag/tordag denne uka var usdnok +10,60) betaler disse regningene. Aksjelovens §3-4 stiller krav om at selskapet skal ha en forsvarlig egenkapital OG likviditet. Har selskapet den 1 desember 20 mrd tilgjengelig til å kvittere ned disse misligholdte lånene? En standstill avtale er en avtale som innvilges av kreditor etter forespørsel fra selskap når selskapet ikke er i stand til å betjene sine avtalte forpliktelser, standstill avtalen skal benyttes til å se om det er mulig å finne frem en løsning som bedrer kreditors kontra en umiddelbar konkurs. IKKE en friperiode som fritar selskapet fra sine forpliktelser frem til markedet blir bedre slik at aksjonærene kan dra fordel av forbedrede marked uten å behøve å bidra med noe som helst frem til dette muligens inntreffer.

Dette forstår de aller aller fleste, og det viser både kursutvikling og hvilke type aksjonærer som er å finne i dagens DOF etter at standstill avtalene ble inngått. Det finnes ingen profesjonelle forvaltere igjen på topp20 listen av aksjonærer, ingen bjellesauer som en finner blant topp20 aksjonærer i Sioff, eller også Soff. (Det siste eksempelet trigger nok følgende respons fra den lukkede gruppen "DOF har bedre nøkkeltall enn SOFF", ja de har DOF, men den enorme forskjellen er at Soff har en avtale med sine kreditorer og har ikke gjeldsforfall før i 2024 så enkelte gambler/kalkulerer at selskapets har tilstrekkelig tid til å skaffe alternativ refinansiering på forfall innen 2024).

Det skrives også endel om at kreditorene ikke vil risikere en konkurs prosess da det fremførbare underskuddet vil bortfalle. Det er kun fremførbart underskudd som har oppstått i Dof ASA som vil falle bort, alt fremførbart underskudd som har oppstått i datterselskaper vil bli videreført da disse ikke vil bli slått konkurs og blir ovetatt av newco (Dof AS som det nok heter). Tallene vi får presentert er konsernregnskap, og tallene og eiendeler/gjeld som er listet opp ligger ikke i det juridiske Dof ASA, men er konsolidert fra dets datterselskaper. Om fremførbart underskudd hadde blitt flyttet opp til mor, hadde vi sett spor av det i regnskapet form av negative konsernbidrag som hadde blitt synlige i form gjeld/fordrings poster mellom mor/datter selskap i samme konsern. Største delen av de fremførbare underskuddene er nok også valutatap på selskapets gjeld pga styrking av usd, som vil bli reversert om usd svekker seg mot nok i årene som kommer.

Hvordan arbeidet med en konkursprosess har jeg tidligere vært innom. Rettens rolle er å åpne konkurs, utpeke en bostyrer og evt kreditor representanter, som til sammen utgjør bostyre som skal utforme prosessen. Resultatet av bostyrets arbeid blir presentert i en skiftesamling som retten avholder, og kommer det ingen innsigelser fra selskapets kreditorer så avsluttes rettens arbeid. Retten trår først inn dersom det oppstår strid mellom kreditorene på en av skiftesamlingene (det kan avholdes flere), dersom konkurs er åpnet. Det er ikke en tingrettsdommer som løper rundt å skaffer løsningsforslag og innhenter verdivurderinger på selskapets eiendeler, denne jobben blir outsourcet til et bostyre. Et bostyre som består av inntil 4 representanter med 1 stemme hver, og inntil 3 av disse er kreditor representanter. Stemmeflertall avgjør veien videre til boet. Do the math.

Konsekvensen for 30 måneders "mislighold" forfaller til betaling i sin helhet rundt den 1 desember 2022 med den nette sum av 20 mrd nok (ref. q3 webcast) om dagens aksjonærer ikke vil godta den fremlagte refinansieringsavtalen. Konsekvensene av å stemme nei har blitt presentert på en særdeles klar måte. Nei på første egf medfører en 75% reduksjon i antall aksjer i OneDof, nei på andre egf medføre 0%. Dersom da en ikke har 20 mrd nok liggende til å gjøre opp selskapets forfalte gjeld etter nei på egf nr 2.
Redigert 05.11.2022 kl 12:57 Du må logge inn for å svare
syvert1
05.11.2022 kl 12:48 2041

Denne gangen kommer Dof og kreditorene til å gå på en kjempesmell om de ikke snur, det er eg overbevist om. Ser en på. Forarbeidet som er gjort i forbindelse med denne refinansieringsavtalen er det å karakterisere som et forslag som er i tråd med hovedeiers og en del av kreditorenes ønsker. Problemet kommer på bordet når retten motsetter seg planen da de mener at minioritetsaksjonærene må ta et uforholdsmessig stort tap. Dere må gjerne mene at Dof asa kan slåes konkurs og på den måten eierne av Dof ikke skulle ha mer å si. Dette er sikkert mulig i U-land hvor klaner styrer og retten bestikkes men i Norge gjelder nok Norsk lov.
Var eg bank sjef og hadde lånt ut 15 mrd til Dof som ville gitt meg 750 mill i rente inntekter over neste 10.år ville eg aldri vært med å slått selskapet konkurs om NIBD/EBITDA er rundt 5.0 - 6.0. Da ville eg heller bidratt til en 2019 løsning der eg kunne fått betalt. Om selskapets EBITDA er 2,7 mrd og gjelden 25 mrd og fremtids utsiktene dårlige blir det noe helt annet. Derfor tror eg en løsning vil komme i tolvte time etter rekonstruksjonsforslaget er stemt ned og konkurs neste. Dette kommer til å ta tid.
FinnMcCool
05.11.2022 kl 12:42 2048

I'm really curious Force10, are you actually holding a sizable amount of shares in DOF at the moment ??? and if NOT, then I can only assume you are a Bond holder ??? and if NOT then I'm extra curious as to WHY you are actually on here apart from sprouting doom and gloom and trying to make the proposal look like flowers when in fact it is pure shit !! So please enlighten all on here what your motivation is on here ??? Maybe, you are super concerned for the small shareholders well being like advise from a father to his children !! So, please Force10 can you try and be honest one time in your life ? or are you just going to continue with this nonsense ???
Force10
05.11.2022 kl 12:27 2062

syvert1, det godt være at du har rett i forhold til impairment, IFRS og EBITDA. Men det jeg og andre gjentatte ganger har prøvd å formidle her på forum, i tillegg til at det er veldig tydelig formidlet fra DOF, er at dette er ikke relevant i forhold til den akutte likviditetskrisen Dof vil være i dersom ikke man får på plass en restrukturering.

Å snakke om å selge verdiene til "markedspris" gir heller ingen mening. Meglervurderinger blir satt med utgangspunkt i "willing seller, willing buyer", å tro at et konkurs bo kan oppnå tilsvarende priser har jeg ingen tro på. Din påstand om at "Ved en konkurs plikter retten å selge verdiene til markedspris" er vel meget upresis? Det som gjelder er: "Innenfor de grenser som næringslovgivningen setter, skal boets eiendeler realiseres på den måte som etter forholdene antas å ville gi størst utbytte." Husk at med dette menes størst utbytte for kreditorene, og at utgangspunktet i en konkurs er at man ikke forventer at det vil være nok verdier til å gi full dekning. Et bostyret må ta hensyn til at å dra ut prosessen for å prøve å få realsiert større verdier kan medføre ytterlige tap for kreditorer. I Dofs tilfelle er dette uansett ingen problemstilling, bostyret vil få presentert et tilbud fra kreditorene, som kreditorene er fornøyde med, og hva mer kan et bostyre ønske seg.

Det ser ut til at endel ikke tar innover seg at i det øyeblikket konkurs er åpnet, finnes ikke Dof ASA lenger, og aksjonærene har da heller ingen rettigheter eller eiendeler lenger, de blir overtatt av konkursboet.

Tiden er dessverre løpt ut. Restruktureningen blir gjennomført i Q4, og om aksjonærene velger å la være å delta i en frivillig løsning, så får de ingen andel av eventuelle overskudd fremover.

syvert1
05.11.2022 kl 11:33 2102

Før oljeprisen begynte å falle i 2015 var Dof sin E. K 6 866 mill jmf årsrapporten 2014. I perioden med krise, covid ble byggeprogrammet ferdig og flere svært kostbare skip ble levert DofCon blant annet. Avskrivingene på dof sine eiendeler har ligget på ca. 1 mrd pr. år.
Når oljeprisen begynte å falle i 2015 begynte Dof og føre impairment som følge av at kontant strømmer fra enkelte skip ble redusert, dette har fortsatt ut 2021 og totalt har Dof skrevet ned over 10 mrd i impairment. IFRS 36 slår fast når grunnen til impairmenten ikke lenger er tilstede skal denne tilbakeskrives. EBITDA er den viktigeste måle indikatoren for kontantstrøm og Q3 viste 1030mill. Dof har aldri tidligere vært i nærheten av å ha et drifts resultat på 1 mrd i et kvartall. Slik markedet utvikler seg stiger markedsverdien for Dof sin flåte hver dag da inntjeningen øker og det blir stadig dyrere og bygge nytt. Ved en konkurs plikter retten å selge verdiene til markedspris og da blir nok det noe helt annet en bokført verdi inkludert 10 mrd impairment fra en krise vi nå har lagt bak oss. CFO sier hun ikke kan skrive opp verdiene så lenge gjeldsforhandlingene pågår, dette er nok kreditorene som styrer men det er også viktig å forholde seg til Norsk lov og på riktig side av streken da det i regneskapsloven står at de bokførte verdiene aldri skal settes lavere en markedsverdien ved et evnt. salg i samme marked dette er nok retten kjent med ved en konkurs begjæring.
Et annet påeng er at siden 30.09 har dollaren svekket seg 5,7% mot nok og dette gjør at dollar gjelden er redusert med 857 mill. E. K pr. nå skulle da være - 1 355 mill. Så kommer evnt. overskudd i Q4 til fradrag. Tror nok den neg. E. K til Dof snart er historie selv uten at impairment tilbakeføres. Da må vel kreditorene overføre makt til selskapets styre, ledelse samt oppheve alle avtaler som var basert på. Insolvens?
Redigert 05.11.2022 kl 11:46 Du må logge inn for å svare
tobben
05.11.2022 kl 10:42 2151

Det kan vel også stilles spørsmål om i hvilken grad EK er negativ ? Har ikke alle skipssalg gitt bokført gevinst ? Hva kan det indikere om verdsettelsen av resten av flåten ? En av gjeldseierne kalte Dof "Homerun" i sommer, er vel en grei oppsummering tenker jeg .
Force10
05.11.2022 kl 10:28 2159

Aksjonærene eier pr i dag 100% av et selskap med negativ egenkapital på godt over 2 milliarder. Etter restruktering kan de eie 4% av et selskap med egenkapital på 4-5mrd?
Å bli fratatt 96% av ingenting er ikke et ran!

Beklager, men jeg forstår ikke hvorfor man skal synes synd på aksjonærer som har muligheten til å få hundrevis av millioner fra kreditorene, når alternativet er å tape alt.

Når man snakker at man går glipp av oppsiden er dette bare tull. Dersom man skulle kunne beholde eierandelene i Dof gjennom en emisjon på et beløp tilsvarende restrukteringen, er jeg helt sikker på at dagens aksjonærer ikke hadde hatt mulighet til å unngå utvanning. For dagens aksjonærer er restrukteringsavtalen et mye bedre utgangspunkt for å få del i den "profitable supersyklusen". Husk at gjelden blir konvetert til aksjer, som skal selges. Selv om mye av det kommer til å bli solgt gjennom strukturerte salg for å ikke å totalt ødelegee markedet, vil det bli nok aksjer til salgs i markedet når rekonstruksjonen er gjennomført. Det verste alternativet er i så måte konkurs i Dof ASA, da tar det nødvendigvis mer tid før Dof er et børsnotert selskap igjen, og det kan godt være at man kan gå glipp av noe av en fremtidig opptur.
tobben
05.11.2022 kl 10:19 2151

Mohn solgte mens det var på det mørkeste er vel en grei oppsummering til det ? Vi er i et marked svært få har sett komme. Tenker shorterne i Subsea7 er et rimelig godt eksempel på det.
HP17
05.11.2022 kl 10:05 2136

God avtale for aksjonærene?

De stakkars aksjonærene ribbes for hele 96% og sitter kun igjen med 4%. Det er ikke null, men det er sannelig ikke langt unna når en går inn i en profitabel supersyklus.
Redigert 05.11.2022 kl 10:05 Du må logge inn for å svare
Gullhaugen
05.11.2022 kl 09:59 2112

Hvorfor tror dere Mohn lempet ut aksjene sine på 0.3-0.4 ??
Force10
05.11.2022 kl 09:10 2171

Ja, syvert1, jeg mener styret har greid å få til en god avtale, som hensyntar selskapet, kreditorene og aksjonærene. I den prioriterings rekkefølgen. Dersom egf ikke godkjenner løsningen, ja då har forsåvidt styret mislykkes i å ta vare på aksjonærenes verdier, for da taper aksjonærene 75% av sine verdier i Dof. Det ser ut til at styret og ledelse har gjort alt i sin makt for å nå frem til aksjonærene med budskapet. Restruktureringen blir jo fortsatt gjennomført, selv også om en påfølgende egf ikke godkjenner avtalen. Om det tredje alternativet, konkurs blir aktuelt, så er det ingenting til aksjonærer. Det er null sannsynlighet for at bostyret skulle finne noen ny kjøper som vil betale mer enn Dofs samlede gjeld (som i praksis er det "Newco" er villig til å betale).

Jeg mener ikke det er en fantastisk avtale for aksjonærene, men ut i fra forutsetningene er den så bra som man kunne forvente. Jeg håpet at man kanskje skulle ha kunne klart et par % mer, men det gjorde man ikke.

Fremstillingen av kreditorene som "gribber" er patetisk. På samme måte som at det vises nærmest null respekt for arbeidsplassene i Dof, ledelsens og styrets arbeid, hopper man elegant over det faktum at kreditorene har lidd, og vil fortsatt kunne lide, store tap på grunn av deres engasjement i Dof. Det er selvsagt kreditorer nå som har kjøpt sin andel av gjelden til langt under pålydende, på samme måte som det er aksjonærer som har kjøpt aksjene sine på veldig lave kurser. Det forandrer ikke det at Dofs kreditorer har vært veldig generøse med Dof, og latt selskapet drives videre gjennom krisen, for kreditors regning.

Når man på den lukkede tråden fremstiller det som en seier dersom restrukteringen ikke blir godkjent av EGF, da er det for meg "Bakvendtland".
viva1
04.11.2022 kl 23:56 2334

Hvorfor er en så opphengt i en betalt analyse fra 2019? Det er snart 4 år siden, og hva som var relevant da finnes ikke relevant lenger. Hint... Selskapet hadde ikke i praksis misligholdt lån på 10-20 mrd over en periode på snart 3 år i 2019 når analysen ble utarbeidet. Er det kanskje ikke en relevant problemstilling å inkludere i datamaterialet 2019 analysen baserte seg på?

Selskapet har forhandlet med sine kreditorer siden andre halvdel av 2019 for en refinansiering fordi enkelte av de bankene som hadde finansiert de tidligere ikke lenger ønsket å ruller balloon installments som de hadde gjort alle årene før, og selskapet hadde en hovedaksjonær som ikke lenger var interessert i å tilføre penger (2020). Selskapet har banker som ikke lenger ønsker å finansiere de som før, en hovedeier som ikke lenger ønsker å bidra.... hva er alternativene? Jo, gå i dialog med selskapet kreditorer for å prøve å finne en løsning som holder selskapet samlet og bevarer dets arbeidsplasser. Det har nå kommet frem til ett slik alternativ. Det er ikke en hyggelig løsning for eksisterende aksjonærer, men om eksisterende aksjonærer ikke er villige til å bidra med tilstrekkelig finansiering så har de lite å bidra med.

Tidspunktet for å komme med kreative løsninger og innspill var i 2020, ikke snart 3 år senere når selskapet i praksis har misligholdt 10-20 mrd NOK i denne perioden. Har dere henvendt dere til selskapet med innspill i denne prosessen i det hele tatt, eller har det kun vært sporadiske innlegg på et anonymt forum? Kommentarer og innspill fra minoritetsgruppen via blogger og mailer er jo ikke engang signert eller det er navngitte personer som står frem for å representerer grupperingen. Den eneste som sto fram med navn via børsmeldinger ble kontaktet av selskapet og tilbudt en styreplass, men da ble det brann i rosenes leir slik at denne muligheten til å få påvirke prosessen ble gikk i vasken.

Om dere tror at kreditorene vil hensynta anonyme forumsdeltakere som kommer på banene i slutten av andre ekstraomgang, og kaste 3 års arbeid på havet for å starte med blanke ark med en gruppering som ikke engang signerer sine offentlige utspill så er det som å tro på julenissen. Selskapet og kreditorer har via flaggemeldinger fått med seg opprøret som var i emning. Og samtlige kreditorer og selskapet har kommitert seg til bindende avtaler som automatisk vil bli trigget av ulike resultater på 1 eller 2 kommende generalforsamlinger, avtaler som faktisk bidrar til å redde selskapet selv om aksjonærene nekter. Ja det er faktisk det de gjør. Redder selskapet. Holder selskapet samlet, holder hovedkontoret i Norge, bevarer mellom 3 og 4 000 arbeidsplasser. Inne på den lukkede tråden skrikes det at som aksjonærer vil få mye bedre betalt dersom selskapet blir slått konkurs, partert og solgt bit for bit. Hvordan vil det påvirke Dof sine ansatte tror du om skip selges ett for ett til ulike eiere? Er vist helt greit å kalle kreditorer grådige gribbe investorer, men hvor gribbetet og egoisitisk tilnærming har ikke de aksjonærer som promoterer ideen om å kreve en konkurs for å realisere selskapets verdier bit for bit i håp om at det skal resultere i mer dividende på aksjonærene?

Opprøret som startet som et krav om likebehandling av aksjonærer, men gradvis gled over til en motstand mot en "uhensiktsmessig" refinansiering for aksjonærene. Eller oversatt til klart språk : "Vi motsetter oss alle alternativer som tar fra oss oppsiden, vi vil heller ikke bidra med noe som helst, fordi vi har vært så flinke til å hjelpe selskapet ved å kjøpe aksjer via børs og skrive innlegg på anonyme forum. Vi har ventet så lenge på dette og en god del av har til og med tapt penger på dette, så det er så urettferdig at en liten detalj som ikke betjening av 10-20 mrd NOK skal ta fra oss det. Kreditorene må bare vente til markedet en gang muligens blir godt nok til at de får tilbake pengene som de har lånt selskapet."

Dere kan gjerne med stort patos hevde at dere har det moralske "highground" og kreditorene er de egoistiske gribbeinvestorene, men for normalt tenkende og observerende parter som tar seg bryet med å se forbi slagordene og skrikingen, så er kanskje ikke glorien til minoritetsgruppen så mye renere, eller mer moralsk høyverdig, enn enn styret og "gribbe investorene". Kanskje heller tvert imot.
Redigert 05.11.2022 kl 12:00 Du må logge inn for å svare
syvert1
04.11.2022 kl 22:49 2380

Mener du Force 10 at styret har lykkes i å finne en god finansieringsløsning, de har vel brukt 100 mill på dette arbeidet hittil. Dersom ikke Dof når målet og heller ikke får 50% godkjenning på EGF for en rekonstruksjons løsning mener eg bestemt de har mislyktes. Den viktigeste årsaken til det er at de ikke evnet å ta med alle primær interessentene og ta inspillene seriøst. Det er kommet frem at de trudde at minioritets gruppen satt på. 10% av aksjene, mulig det er grunnen at de ikke evnet å lese landskapet. Foruten dette er tallmaterialet som er lagt frem med h. t Dof betalingsevne direkte feil. Skal aksjonærer ha tillit til en løsning må det som legges frem være troværdig. Når Q3 EBITDA ble over 1 mrd og Q4 enda bedre etterhvert som de nye kontraktene til. Norskan i Brasil slår inn vet alle at Dof vetalingsevne EBITDA i 2023 og fremover vil være 4-5 mrd. Da må de oppdatere regnstykket hvor mye gjeld Dof kan betjene.
Fra forslaget la Dof til grunn EBITDA på. 2,7 mrd og rest gjeld etter konvertering på 13 mrd. Dette gir NIBD/EBITDA= 4,81.
Legges EBITDA på 4,2 mrd til grunn kan Dof betjene 20,2 mrd i gjeld. 4,2 er lavt og Dof burde klare 5,0-5,5 utfra det blant anna Nordea har uttalt i sin 2019 rapport. Da begynner vi og nærme oss 2019 løsningen uten konvertering. Nå får vi se hvilken tall Dof ender opp med i Q4, de blir nok bedre en Q3.
Redigert 04.11.2022 kl 23:07 Du må logge inn for å svare
Offshore OBS
04.11.2022 kl 21:55 2455

4 % i SIOFF også, i et annerledes marked enn nå, ca 18 mnd siden
Force10
04.11.2022 kl 21:32 2456

Det er nok en utakknemlig jobb å sitte i Dofs styre. Men så veldig synd i de er det nok ikke, de får nokså greit betalt for jobben. Da synes jeg mer synd i de aksjonærene som kan tenke seg å beholde muligheten til å delta i den fremtidige oppsiden i Dof, når det er andre store aksjonærer som gjør alt de kan for utradere sine verdier..

Dagens styre og ledelse greide å dra i land en avtale der aksjonærene kan sitte igjen med 4%. I restrukteringen av Soff var det vel 0,4%?

Om det som foregår i minoritetsgruppen og den lukkede tråden klarer jeg neppe å skrive det bedre enn Prøysen:

I Bakvendtland der øst er vest og fem og to er ni...
Ja i Bakvendtland der kan alt gå an
Der er de like tøysete og rare alle mann.
syvert1
04.11.2022 kl 19:26 2592

Å gjør en bedre jobb en det som dagens styre og Ledelse legger for dagen for å sikre eiernes verdier skal ikke så mye til.
Slettet bruker
04.11.2022 kl 19:02 2635

😂 moro å se høs mye dritt dere dritt ut og kaster på en allerede stinkende fjell av møkk. Heile Austervoll stinker på tide å lufte litt snart? 😁

Hadde alle vært fint ærlig hadde vi alle kommet fin ut av dette, istedenfor til å tvinge et flott selskap til grus i historisk brennheit sektor så mobber vi hverandre pga ikke alle står på samme side, fullstendig idiotisk ifra begge kanter. Mer kan gjøres istedenfor å sitte limt på enne siden og drit i den andre. Dette vet dere selv også :-) hadde forslaget vært noe i den realistiske verden, hadde vi nok vært med på :-D siden den hører til på en bar dass så hører den der gutta. Om dette ikke glir ikke nøl å flush helt ned.
Redigert 04.11.2022 kl 19:35 Du må logge inn for å svare
JanOrge
04.11.2022 kl 18:53 2646

Det blir gøy å se når minoritetsgruppen kaster styret og skal styre butikken selv. Halvparten hadde store problemer med å fylle ut fullmaktsskjemaet til EGF, så å drifte et rederi er nok null stress.
hifidude
04.11.2022 kl 15:41 2783

Men det mest meningsløse må jo være å eie/kjøpe dof i denne situasjonen.
DividendYield
04.11.2022 kl 15:36 2796

Her er jeg ganske enig. Lage så mye styr og så blir gjeldsreduksjonen såpass begrenset. Det ligner situasjonen i Solstad 2019. Gjelden er nesten like stor der i dag. Mye av grunnen til at dette virker meningsløst i dof
Gullhaugen
04.11.2022 kl 15:32 2807

Det er nesten ikke til å ta seriøst. Aksjen handles til 0.6 enda alle vet at den kan bli null i neste uke....folk er ikke riktig klok. God helg nå er det snart fredagskos:)
Redigert 04.11.2022 kl 15:32 Du må logge inn for å svare
DividendYield
04.11.2022 kl 15:13 2819

Her er jeg ganske enig. Lage så mye styr og så blir gjeldsreduksjonen såpass begrenset. Det ligner situasjonen i Solstad 2019. Gjelden er nesten like stor der i dag. Mye av grunnen til at dette virker meningsløst i dof
hifidude
04.11.2022 kl 14:32 2875

Når dagens aksjonærer er mer eller mindre utradert, alt etter eget ønske, så kan man jo se for seg en børsnotering av Dof Subsea, kanskje i kombi ned en rettet emisjon til noen utvalgte investorer, sannsynligvis i motsatt rekkefølge da.

Vil frigjøre/skaffe masse ny kapital.

Men enig, 6,2 synes i snaueste laget.
Ikke så lenge gjelden var på samme nivå som vi nå havner, er vel ubetalte renter og økt dollar som står for økningen



.
Redigert 10.11.2022 kl 11:34 Du må logge inn for å svare
Gullhaugen
04.11.2022 kl 14:23 2900

Hvorfor i granskauen konverterer de bare 6.2 av totalt 23.5 milliarder i gjeld?? da må de fortsatt dra på 17.3 milliarder i gjeld?? Hvorfor ønsker de en ny runde om 3 år ?? Er de for feige nå? Er det ikke bedre å rydde en gang for alle?? For meg er dette en leke løsning...herre jesus. Jeg tror på konkurs, brannsalg og fuglen føniks. ..det eneste rette.
Redigert 04.11.2022 kl 14:24 Du må logge inn for å svare
Fezzy
04.11.2022 kl 14:10 2917

Doulf har nok ikne fått med seg at SOFF har vært igjennom en restrukturering allerede hvor gamle aksjonærer ble vasket ut. Der kjøpte jeg gjeld til 4-5% som jeg fikk 4x på😉
hifidude
04.11.2022 kl 11:07 3054

Dofulf klager på avkastningen på DOF opp mot SOFF.

Har han ikke lest tonnevis med advarsler?
Får ta det opp med AlanS, han har jo hausset DOF i lang tid.
hifidude
04.11.2022 kl 09:40 3148

Hvorfor skulle noen ønske det?
Kreditorene får jo mer jo dummere dagens aksjonærer er.
De kan lene seg tilbake og cashe inn når AlanS & Co har stemt refinans ned.

Dette har blitt ett parti Svarteper.
oiler
04.11.2022 kl 09:27 3188

Enkelt for de store fiskene å kjøpe opp nei stemmer her.
hifidude
04.11.2022 kl 09:07 2203

Re-prisingen av DOF fortsetter, snart ryker 0,60.
Vil tro at det skal tynnes kraftig i minoritetsgruppens stemmeantall innen EGF.
FinnMcCool
03.11.2022 kl 22:10 2567

Beware everyone, Force10 holds NO shares in DOF !! so then ask yourself what is his real motive for being on here ??? I can tell you for sure it's got nothing to do with your best interest ! but it very much has to do with the opposit, People like Force10 are like "con artists" they only give the allusion of speaking truth but in reality is only laced with lies,
FinnMcCool
03.11.2022 kl 21:37 2635

Well answered Ted46 !! And please everyone, Hissidude holds NO shares in DOF !! so then ask yourself what is his real motive for being on here ??? I can tell you for sure it's got nothing to do with your best interest ! but it very much has to do with the opposit, People like Hissidude are like "con artists" they only give the allusion of speaking truth but in reality is only laced with lies,
DividendYield
03.11.2022 kl 21:25 2657

Synes de ansiktsløse kreditorene opptrer ganske desperate på denne tråden også. Innlegg etterinnlegg. Om det er vinn-vinn for dem, hvorfor gidde å engasjere seg?
ted46
03.11.2022 kl 21:25 2646

Selskapet ledere og styreleder er ikke verdt en dritt, der lukter det kjöpt og betalt.Men det beste er at de er så ubrukelig at de ikke får det til.Å disse menneskene har du satt din lit til.DE forholder seg til 2019 men vi har kommet til 2022,å ting har skjedd til info.Når du ikke pröver å få til en lösning så skjer det ikke noe,å det er det ledelse å styre har gjort.Ingenting bortsett i fra å pröve å berike sine venner.
Force10
03.11.2022 kl 20:52 2712

Til sist er det aksjonærene i Dof som avgjør om de vil bevare sine verdier og muligheten til å ta del i fremtidig oppside. Det er det aksjonærene må forholde seg til. Jeg forstår fortsatt ikke hva som gjør at man nekter å tro på det selskapet (og nå også kreditorene) har fortalt gjentatte ganger.
syvert1
03.11.2022 kl 20:42 2742

Her får Du det til å fremstille det som kreditorene og Dof styret er likestilt med retten og det er selvfølgelig feil. Det er ALLTID retten som håndhever Norske lover og dermed styrer og bestemmer i konkurs behandlinger, prosessene rundt disse. Dof styre, Kreditorer må gjerne komme med ønsker ovenfor retten.
ted46
03.11.2022 kl 20:14 2772

Er det derfor ledelsen er så desperate som de er nå .For ikke å snakke om Thommessen som bruker alle triks i boka. Deres styreleder kan jo bli erstatnings pliktig ,med ett historisk krav. Men det er vel norsk lov som avgjör til sist, ikke hegnar forum.Å den må selv kreditorer forholde seg til.
Redigert 03.11.2022 kl 20:18 Du må logge inn for å svare
Force10
03.11.2022 kl 20:03 2779

Om det skulle bli konkurs i Dof ASA, får bobestyrer en meget enkel oppgave. Det er allerede kommunisert i børsmeldingene hvordan dette vil foregå. Et selskap eid av kreditorene vil ta over alle datterselskapene/eiendelene, det blir slett ikke noe loppemarked. Og hvorfor skulle bostyret bruke tid på dette når kreditorene allerede har et forslag til avtale de er fornøyde med? Det er i utgangspunktet vanskelig å forstå at det som skrives på denne og den lukkede tråden av "minoritetsgruppe" aksjonærer og sympatisører er ment alvorlig, men dagens børsmelding bekrefter nok at det er en god del aksjonærer som rett og slett vil kaste bort det de har av verdier i Dof. Enhver anstrengelse fra Dofs ledelse for å prøve å bevare det de kan av aksjonærene verdier, blir sett på som et forsøk på å lure aksjonærene! Uansett hvor mye og lenge man drømmer om granskinger, Ebitda og backlog. Hva er det man prøver å oppnå? Dersom Dof Asa går konkurs har aksjonærene ingenting. Null, nada, niks.
Redigert 03.11.2022 kl 20:04 Du må logge inn for å svare