DOF før eller etter restruktering?

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
20.11.2022 kl 09:23
Siden denne tråden har utviklet seg til en ren krangletråd med mange og gjentagende brudd på forumreglene er den nå stengt.
Force10
DOF 28.08.2022 kl 10:16 115943

Oppretter en ny tråd for saklige diskusjoner rundt refinansiering av DOF.

DOFs kreditorer og styret har blitt enige om et restruktureringsforslag etter omtrent to års fohandlinger. Forslaget som skal stemmes over på ekstraordinær generalforsamling medfører at dagens aksjonærer vil om det blir godkjent medføre at ca. 5,7 mrd gjeld blir konvertet til egenkapital, og dagens askjonærer vil sitte igjen med 4%.

På forumet er det flere som ser en oppside i DOF dersom restruktureringsforslaget blir nedstemt. Selskapets ledelse utrykte ved presentasjonen av andre kvartals resultat at om ikke restruktureringsforslaget ble godkjent ville det det være høy sannsynlighet for at dagens aksjonærer ville tape sine verdier.
Det ser allikevel ut til at kursen holdes oppe, selv om det fra både selskapet og i media har vært advart mot den kommende utvanningen.
Hva som vil skje dersom restrukteringsforslaget ikke blir godkjent er høyst usikkert.

Offshore sektoren ser ut til å kunne gå inn i en periode med god inntjening, og DOF er et godt drevet selskap med en god flåte. Med en god finansiering på plass vil selskapet kunne gjøre godt fremover.

Det store spørsmålet er: Hvorfor kjøpe DOF aksjer før restrukteringen er avklart?
Redigert 20.11.2022 kl 09:23 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
10.11.2022 kl 21:39 1397

Det kalles forføring ikke real handling. Er bare DOF styre som tjener på utvanning, det gjør ting enkelt for dem å slippe å styre med regnskap og rydding opp i utgifter og strukturering internt. 80% utgifter joda kjempa bra styring. La oss gå for 90% og kan vi utvanne aksjer når vi lurer nye aksjonærer å kjøpe.. Hvis du virkelig tror folk er så dumme tror jeg du må vokne opp. kanskje du vokner opp i morgen om forslaget blir helt nullet ut..
Redigert 10.11.2022 kl 21:46 Du må logge inn for å svare
Osvaldsen
10.11.2022 kl 21:45 1379

Nei, jeg tolker ut i fra det som minoritetsgruppen selv legger ut at ledelsen i Dof blir kontaktet på en ufin måte, gjerne også blir det påstått at det er fra minoritetsgruppen. Da skjønner de at folk ikke vet hva det går i og vil forklare nærmere slik at folk får beholde mest mulig av verdien på investeringen sin. De har gjentatt på webcast og pr børsmelding at det er ingenting som stopper denne prosessen og at valget er ditt/deres.
Jeg har ingenting å våkne opp fra, jeg vurderer inngang når dere andre har vert så snill mot kreditorene å gitt alt til de. Da kommer jeg inn billigst mulig å får ta del i hele oppgangen som dere nå sier fra dere.

Osvaldsen
viva1
10.11.2022 kl 21:48 1366

Eneste som blir spennende i morgen er om hvor mange aksjer som stemmer ned forslaget. Er det rett over 33% så går selskapet videre med søknad om rekonstruksjon. Antar at søknad blir sendt i morgen og innvilget senest tidlig neste uke. Papirene ligger klare. Om antall nei stemmer er så stor at det ikke er sannsynlig at det går igjennom på egf 2, så blir jeg ikke overrasket om kreditorer dropper videre utsettelser (rekonstruksjon tar 4-8 uker i følge cfo på q3 presentasjon) og melder mislighold ved første anledning (1 desember dersom standstill avtaler ikke inneholder spesial klausuler om tidligere mulige datoer ved gitte hendelser) og dermed lede til at styret melder oppbud i Dof ASA. Ikke noe poeng å drive på med rekonstruksjons prosesser som både tar tid og koster, dersom det ikke er mulig å få det gjennomført.

I morga vil nok utfallet bli feiret som en historisk seier, men det vil etter hvert gradvis gå opp for de enkelte at de bidratt med å kaste bort størsteparten av sin egen og andres aksjonærverdier i Dof ASA.

Det som er forsøk på realitetsorientering og advarsler i den virkelige verden, oppfattes som trusler og krenkelser inne på det lukkede forum. 20 mrd i forfalt gjeld kan fikses med enkle grep som ikke er forankret i virkeligheten, og det kreves at kreditorer som har 20 MILLIARDER NORSKE KRONER til gode hos selskapet skal fint finne seg i å pent vente på sine penger til ett eller annet tidspunkt der muligens kan starte å delvis betale ned dette ufattelig store beløpet.

Min antagelse for de neste månedene til refinansieringsprosessen er følgende: Refinansierings forslaget blir stemt ned i morgen, men ikke med så tilstrekkelige at kreditorer hopper over rekonstruksjon. Rekonstruksjons perioden starter i neste uke. I rekonstruksjons perioden vil kravet om granskning bli fremmet for tingretten, men tingretten vil ikke finne at saklighets kravet som er terskel krav er tilsted for at granskning av selskapet kan starte. Når da aksjonærene ser at de har kastet bort 3/4 av sine verdier basert på antagelsen om at granskning av selskapet mirakuløst skal trylle frem skjulte verdier, og at retten på dette grunnlag skal instruerer at kreditorene med 20 mrd til gode ikke får pengene sine fordi en først og fremst må beskytte minoritets aksjonærenes sin mulige fremtidige oppside, så tenker de skitt au. Nå er det bare å prøve å stemme ned egf 2 også fordi der vil i hvert fall tingretten ikke akseptere at selskapet er insolvent, og sende det tilbake til styret med instruksjoner om å be kreditorene akseptere en dårligere avtale slik at aksjonærene skal få hele oppsiden uten å bidra med noe utover sin stemme på gf. Og om tingretten mot formodning skulle akseptere at et selskap med 20 mrd i misligholdt gjeld er insolvent, så vil en bostyrer med 1 stemme i et bostyre bestående av bostyrer og 3 kreditor medlemmer med 1 stemme hver, helt klart ikke velge den planene som selskapet og kreditorene har brukt 3 år å fremforhandle, men heller selge selskapet bit for bit i mot kreditorenes vilje, og risikere tusenvis av arbeidsplasser, for at selskapets aksjonærer muligens skal få en høyere dividende som er høyere enn de 4% de er tilbudt i dag. Om ett par uker eller måneder så sitter dagens aksjonærer igjen med maksimalt 1%, eller også muligens 0%.

Strategien som er utformet for å hindre denne refinansierings prosessene må være en av de mest banalt naive noen gang, ingen alternativer løsninger har blitt presentert. Det er selskapet sitt ansvar å utforme en løsning som aksjonærene er fornøyd med, vi skal ikke bidra utover med våre stemmer på en generalforsamling. Møgster "solgte" sin tilslutning til denne prosessen i bytte mot høyere % andel til de eksisterende DOF aksjonærene, hadde DOF minoritetsgruppe hatt noe som helst vett/sunn fornuft/erfaring så hadde de brukt sin +30% oppslutning til å forhandle med selskapet og dets kreditorer i perioden rett etter 22 juni om å selge sine stemmer i bytte mot ekstra prosenter til dagens aksjonærer. Det ligger alltid inne marginer i slike avtaler som kan brukes til å sikre at avtalen oppnår støtte fra alle parter. Men den muligheten rotet de håpløst vekk. Enten grunnet ingen kontakt, eller fantastisk urealistiske krav om dette var tilfelle. Nå har kreditorene sluttet rekkene og det er ikke lenger rom for almisser.

Dette kommer til å starte med endeløs jubel, og slutte med tårer, snørr og beskyldinger om overgrep mot minorites aksjonærer når de innser at den virkelige verden faktisk tar misligholdt låne i ti milliarders klassen mye mye mer alvorlig enn en aksjonærs mulige fremtidige oppside, og de har rotet bort mellom 75 og 100% av sin investering.
Slettet bruker
10.11.2022 kl 21:57 1342

Jeg tolker ting utfra mine egne analyser og fra folk som har solid analytiske bakgrunn og erfaring. Ikke journalister eller hva Mons og Hilde sier eller minioritesgruppen.

Selvfølgelig er det ting som kan stoppe denne prosessen, det skal jo stemmes over i morgen, hallo i luken? Går det til tingretten kan en dommer når som helst avise begjæringen, bare på grunn av f.eks dokument mangel eller ukorrekthet.. Aksjonærer har full dokument innsynsrett. En dommer krever alt på bordet, så dette lureri showet er snart over. også for din del, hvor mye du kjøper før og etter 12 i morgen vet jeg ikke noe, du virker ikke til å ha de riktig vurderings evnene på plass.

FinnMcCool
10.11.2022 kl 22:02 1323

You are daft as a brush if you ask me ! you are honestly saying the creditors will be happy with a part of the cake and rather all of it which they have right now ???
Your logic baffles me !! It's half time in football so please reply quickly !
Slettet bruker
10.11.2022 kl 22:03 1321

Ære være deg for at du gidder...

Men jeg er redd for at du skriver til aksjonærer med hvit stokk, førerhund og grønn stær. Det å gå i mørke klær, midt i veien på en motorvei en regnfull høstkveld uten refleks i håp om å vinne Euro Jack pott samme kveld er omtrent det samme som å stemme mot i morgen. Jeg har gamblet på at over 67% av aksjonærene ikke er "fult så dumme". Men man vet jo aldri, he he
hifidude
10.11.2022 kl 22:05 1310

Ulven leverer ;-)

På plass med en LOL?
Slettet bruker
10.11.2022 kl 22:06 1311

Har du vært å besøkt spåkulen din? Så koselig. Så i framtiden kan kreditorer melde mislighold? Men du har jo sagt det har vært mislighold hele veien.. okey akkurat.. logisk.. Her snubler du i dine egne ord. Kreditor er vel selv oppnevnt dommer i saken er de ikke? Akkurat.. dette kan du.. Den virkelighet du prøver å "simulere" er det som du tror bor i spåkulen din. Blir restruktureringen med 1/3 nedstemt kan du glemme utvannings drømmen din. Da er bare 2 muligheter som står igjen. Jeg håper det blir mer enn 50% så vi får kastet ut styre i første og beste søplebøtte. Mons er nok bedre på kjøpesenter business, tror det er bedre han forsett sitt arve prosjekt. Leste at mange er misfornøyd med kjøpesenteret sitt, kanskje litt intern opprydning trengs der også, han kan ringe meg å få gratis 1 time fornettings rådgiving som ikke inkluderer 80-90% driftsutgifter. Business for dummys har jeg også liggende et sted som han kan få. Om arbeidere mister arbeidsplasser er det bare styre selv om har ansvar for at arbeidsplasser skulle gå tapt ikke oss aksjonærer vi har ingen ansvar for dette eller økonomisk ansvar for DOF generelt sett. Vi leggers våres tiltro at selskapet gjør ting riktig ikke noe annet. Tror du skal vente med jubelen ikke stirre for lenge inn i smaragd kulde din til i morgen.
Redigert 10.11.2022 kl 22:19 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
10.11.2022 kl 22:07 1296

Ble ikke du kast ut av Soff forumet for trolling? Er ikke samme person?
FinnMcCool
10.11.2022 kl 22:08 1307

OMG !!! I think Osvalden is really Mons in disguise.......Watch out people, he is going to tell us next that Mons is really a misunderstood wonderful guy :)
Slettet bruker
10.11.2022 kl 22:14 1283

Hvorfor skal jeg bruke google translate, jeg skriver til deg på Norsk.
Osvaldsen
10.11.2022 kl 22:15 1285

Hehe, egne analyser? Okeeei, ja da skulle vel de fleste aksjonærene ha gode odds....
Skal en dommer avvise så må det være grunnlag for det, det er det jo ikke :)

Osvaldsen
Osvaldsen
10.11.2022 kl 22:16 1277

Feil tasting, var ikke til deg :) Eller det er jo sikkert til deg da, men det var til han "vennen" din som skriver på "engelsk"

Osvaldsen
Slettet bruker
10.11.2022 kl 22:20 1272

Nix...

Ta deg en rødvin til. Kanskje du kommer ut av "den berømmelige" "røde tåke", he he
Slettet bruker
10.11.2022 kl 22:20 1278

Pass på at du logger på riktig konto også. Jeg skjønner det kan være forvirrende for deg selv ..Hvor mange folk har du spurt om telefon nummer kode nå?
Redigert 10.11.2022 kl 22:25 Du må logge inn for å svare
HP17
10.11.2022 kl 22:21 1275

At aksjonærene kun evt. får 4% er nok alle enige om er et ran av fremtidige aksjonærverdier.
Slettet bruker
10.11.2022 kl 22:23 1262

Jeg skal kjøpe hele vinmonopolet i morgen. Skal gi deg beskjed, mulig det blir "exit" på Tven i morgen kveld også. DOF kan gjerne rote til sin egen business, men ingen ting slår godt laget italiensk vin. Det er en god reminder på at noe kan gjøres "riktig og bra" i business verden.
Redigert 10.11.2022 kl 22:26 Du må logge inn for å svare
Offshore OBS
10.11.2022 kl 22:26 1253

Underlig hvor lite debattantene er opptatt av infoen som er utsendt i dag til EGF deltakerne ( 320 stk) : Om antall fullmakter, antall stemmer som er tilgjengelig.

215 milloner stemmer . Møgster og co må ha 67 % av disse stemmene for å vinne frem. Og gransking unngås heller ikke.

Da blir det intresant å registrere hvem som har lykkes best i sine amerikanske valgkamp:

Minoritetsaksjonærenes felleskap eller DOF management/Pareto innleide lobbyister.

Resultatet vil komme til ettertanke for begge parter.
Og legge veien åpen for hva som skjer de neste dager.
Slettet bruker
10.11.2022 kl 22:28 1241

He he...

Godt vi er enig i noe da. Uansett hva som skjer i morgen...
viva1
10.11.2022 kl 22:36 1389

215 millioner aksjer representert. Da tipper jeg 55/45 for forslaget og dermed nedstemt.
Slettet bruker
10.11.2022 kl 22:55 1391

Jeg er åpen for vennskap.
Slettet bruker
10.11.2022 kl 22:57 1443

Ja, ikke sant 2.7mrd kan da fint håndteres og de andre 2 mrd blir til overs i skuffen og utbytte da :-D sludder og vas. Ikke lenge til vi finner ut av det vel :-) ha en fin kveld viva
Offshore OBS
10.11.2022 kl 23:04 1427

Viva1
Synes ditt tips virker sannsynlig.
Hva tror du om resultat av avstemming på neste EGF?
Redigert 10.11.2022 kl 23:04 Du må logge inn for å svare
FinnMcCool
10.11.2022 kl 23:16 1410

Yes Valpolicello, but Osvaldsen thinks you are a Chinese diguised as a Norwegian !! Come on Valpolicella, dont dissapoint him ! admit your a China man ;)
ted46
10.11.2022 kl 23:17 1451

Er dette livböya de. Velkommen til en realitet.Hun er vel del av de usikrede. Siste som får noe ,å en del av spillet.
ted46
10.11.2022 kl 23:19 1456

Er dette livböya de. Velkommen til en realitet.Hun er vel del av de usikrede. Siste som får noe ,å en del av spillet.Fint da må alle verdier takseres på nytt,å spillet starter på nytt.
Slettet bruker
10.11.2022 kl 23:20 1487

I can be what ever makes him happy. Ching chong..
Nikko
10.11.2022 kl 23:25 1512

ted46 skrev Innlegget er slettet
Uheldig med timingen var hu ihvertfall.
Tidenes boom i bransjen. Beste børsdag på 2 1/2 år og dollaren ned 7,35 % siden Q3...
Redigert 10.11.2022 kl 23:30 Du må logge inn for å svare
FinnMcCool
10.11.2022 kl 23:25 1471

Me writty in englesh cause me chinaman cousin, eh Valpolicella :) I forgety, is it year of the Dog or the is it theTroll ?
Slettet bruker
10.11.2022 kl 23:27 1516

Går helt riktig vei dette ja ;-) flott :-D faen dette blir GØY

Ikke mangel på adrenalin her nå :-)

Press hardere og bedre enn dette Osvaldsen, pyse trekk som vanlig.
Redigert 10.11.2022 kl 23:32 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
10.11.2022 kl 23:30 1571

XD i wish i had your English writing skills, who knows we might be related inn Chinese bloodline. It's innfact year of the Tiger, in China they call this year "The year of the punishment" . But the year is soon over, only good things to come. Much better to believe in Chinese astrology than fortune crystals ..
Redigert 10.11.2022 kl 23:31 Du må logge inn for å svare
viva1
10.11.2022 kl 23:31 1689

Ingen av de største som stemmer for i morgen vil endre mening i på egf 2. Så da har en nok +115 m aksjer som stemmer for neste gang også (tipper if stemmer for). Mye kan skje i mellomtiden. Om det skulle bli veldig jevnt i morgen, og kanskje flertall mot forslaget f.eks dersom if ikke stemmer for, så kan det være at kreditorene er drittlei og dropper rekonstruksjon og går rett til misligholds begjæring så fort det praksis er mulig. De kjører bare mellomsteget dersom de har et godt grunnlag til å anta at de får det igjennom på egf 2. Hvis ikke er det bare bortkastet tid og penger. Om det blir rekonstruksjon så vil jeg anta at noen nei stemmer kaster kortene, og disse bør bli plukket opp av eiere som skal stemme nei. Ingen rasjonelle investorer kjøper aksjer for å stemme ja. Summa summarum så tror jeg de som vil dette mest får det som de vil i egf 2. Muligens bruker Møgster eller noen nei aktivister noen millioner for å vippe det over til sin side.
Slettet bruker
10.11.2022 kl 23:33 1694

Bare vent til inflasjonen synker og renten går ned.. nye CPI tall nå er interessante
Slettet bruker
10.11.2022 kl 23:36 1684

Ikke det vi har sagt lenge her? Plutselig usikker, kjør selskapet ditt om du skjønner norsk har dette blitt skrivd 100 ganger før.. sagt det sååå lenge og folk skylder og kaster rus på min side som fullstendig idioti skriving og jævla patetisk. Mange ganger må EG si en ting, hvis forslaget er urealistisk så er det uten form av realitet og eg sier nei så kan selskapet kjøre seg selv i helvete. Kan fint takke idioti ledelse og styre og ranere samtidig. Ferdig snakket
Redigert 10.11.2022 kl 23:49 Du må logge inn for å svare