DOF før eller etter restruktering?

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
20.11.2022 kl 09:23
Siden denne tråden har utviklet seg til en ren krangletråd med mange og gjentagende brudd på forumreglene er den nå stengt.

Oppretter en ny tråd for saklige diskusjoner rundt refinansiering av DOF.

DOFs kreditorer og styret har blitt enige om et restruktureringsforslag etter omtrent to års fohandlinger. Forslaget som skal stemmes over på ekstraordinær generalforsamling medfører at dagens aksjonærer vil om det blir godkjent medføre at ca. 5,7 mrd gjeld blir konvertet til egenkapital, og dagens askjonærer vil sitte igjen med 4%.

På forumet er det flere som ser en oppside i DOF dersom restruktureringsforslaget blir nedstemt. Selskapets ledelse utrykte ved presentasjonen av andre kvartals resultat at om ikke restruktureringsforslaget ble godkjent ville det det være høy sannsynlighet for at dagens aksjonærer ville tape sine verdier.
Det ser allikevel ut til at kursen holdes oppe, selv om det fra både selskapet og i media har vært advart mot den kommende utvanningen.
Hva som vil skje dersom restrukteringsforslaget ikke blir godkjent er høyst usikkert.

Offshore sektoren ser ut til å kunne gå inn i en periode med god inntjening, og DOF er et godt drevet selskap med en god flåte. Med en god finansiering på plass vil selskapet kunne gjøre godt fremover.

Det store spørsmålet er: Hvorfor kjøpe DOF aksjer før restrukteringen er avklart?
Redigert 20.11.2022 kl 09:23 Du må logge inn for å svare

DividendYield skrev Innlegget er slettet
joda ser den, kan tilbyd min skulder å gråte på. Nå er jeg faktisk oppriktig for at kreditorene skal få sitt til slutt, jeg er nok mer på deres side enn det kan se ut som her, selv om jeg er DOF aksjonær. Men hvem som sitter bak disse trolle tastaturene 24/7 vet vi lite om. De lader opp med innlegg før børsen åpner for å prøve å presse verdien ned, ikke bare her men også på Nordnet. Pr. av dem er også på Face. (Jeg har ganske god oversikt over dem under radar)
Redigert 13.11.2022 kl 20:04 Du må logge inn for å svare
viva1
13.11.2022 kl 20:06 2875

Alt som forsinker denne prosessen vil normalt føre til noe fall i bondkurser. Fredag etter egf kom det mange opportunistiske lave bud, men ingen takers, og dagen ble avsluttet med firm bud på 69,5. Før fredagen så lå det vel et bud på 73 så forsinkelsen førte til 3ish prosentpoeng lavere bud. Kursen blir nok mer påvirket av det generelle markedet og en generell nedtur i kreditmarkedet i sensommer/høst tok kursen ned fra 78ish til 70-73 range.

Valpolicella skrev Innlegget er slettet
Stemmer. Du har helt rett🤣

Valpolicella skrev Innlegget er slettet
Fyller gruppen på flere stemmesedler i dag ?

Yep fyller på mer her nå før det går til 1kr. Mandag er fin dag å kjøpe på, framtids fundamentet ser bedre ut nå.

Det er vel overveiende sannsynlig at det jobbes på spreng i flere leire nå!! Etter den sensasjonelle EGF avstemmingen.
Helt unormalt at småaksjonærene har stått mot trussel presset.

David knekker Goliat ? (:

Tror ikke det var så fornuftig å sende meldingen der det ble varslet om rekonstruksjon og, eventuelt, senere konkurs, dersom ikke aksjonærene aksepterte forslaget. Det fremstår som en litt arrogant, og det er sjeldent fornuftig. Jeg tror en konkurs er den dårligste løsningen for alle. Selv om kreditorene nok har gjort gode forberedelser, har både aksjonærer og kreditorer mindre kontroll ved konkurs. Min erfaring er at nesten alle konkurser tar lenger tid å behandle, og blir dyrere, enn alle tror når prosessen settes i gang. Særlig verdiødeleggende er det i selskaper som har komplisert virksomhet. Et vanlig rederi, vil nok noen proffe banker kunne overta og drifte på en grei måte, men et selskap med kompliserte prosjekter over hele verden, og etterspurt arbeidskraft, bør ikke gå konkurs. Videre vil også skattefordelen, så langt jeg forstår, forsvinne. Håper kreditor er rasjonell, ikke har latt det gå prestisje i saken og tar en runde med forhandlinger.

Det ble stille....

Er det et godt gammeldags dobbeltsjokk som har truffet kreditorene og andre som trodde det skulle være lettere å rane dof småaksjonærene enn sukkertøyet til små barn?

Nå stuper olja igjen. Ta dere heller et godt lodd i denne og bli med på en skikkelig reise snart : Kjøp Alternus Energy Group. les deg opp : https://www.finansavisen.no/nyheter/energi/2022/10/13/