DOF før eller etter restruktering?

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
20.11.2022 kl 09:23
Siden denne tråden har utviklet seg til en ren krangletråd med mange og gjentagende brudd på forumreglene er den nå stengt.
Force10
DOF 28.08.2022 kl 10:16 103503

Oppretter en ny tråd for saklige diskusjoner rundt refinansiering av DOF.

DOFs kreditorer og styret har blitt enige om et restruktureringsforslag etter omtrent to års fohandlinger. Forslaget som skal stemmes over på ekstraordinær generalforsamling medfører at dagens aksjonærer vil om det blir godkjent medføre at ca. 5,7 mrd gjeld blir konvertet til egenkapital, og dagens askjonærer vil sitte igjen med 4%.

På forumet er det flere som ser en oppside i DOF dersom restruktureringsforslaget blir nedstemt. Selskapets ledelse utrykte ved presentasjonen av andre kvartals resultat at om ikke restruktureringsforslaget ble godkjent ville det det være høy sannsynlighet for at dagens aksjonærer ville tape sine verdier.
Det ser allikevel ut til at kursen holdes oppe, selv om det fra både selskapet og i media har vært advart mot den kommende utvanningen.
Hva som vil skje dersom restrukteringsforslaget ikke blir godkjent er høyst usikkert.

Offshore sektoren ser ut til å kunne gå inn i en periode med god inntjening, og DOF er et godt drevet selskap med en god flåte. Med en god finansiering på plass vil selskapet kunne gjøre godt fremover.

Det store spørsmålet er: Hvorfor kjøpe DOF aksjer før restrukteringen er avklart?
Redigert 20.11.2022 kl 09:23 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
16.11.2022 kl 22:42 3195

Dette innlegget kan få nakkehårene til å reise seg. Dessverre for deg går det hverken så enkelt eller fort for seg. Hvorfor i alle dager spre sånne usannheter? Det er veldig enkelt å tenke seg til. Skjønner det er mange knokler og ben som skjelver og klirrer før opptelling %%%Eneste du har rett i er at kursen presses opp. Ser 1,3kr før helgen. Og brytes motstanden er det videre til 1,6 også dures det på📈🥂 jeg er med i loddtrekningen og koser meg.

https://langsethadvokat.no/avdeling/konkurs-og-restrukturering/oppbud/hvordan-begjaere-oppbud/
Redigert 16.11.2022 kl 22:44 Du må logge inn for å svare
syvert1
16.11.2022 kl 22:43 3219

Kanskje du bør undersøke hva som er registret i Brønnøysund registeret som sikkert retten velger å forholde seg til. Det står det at DofSubsea er del av et konsern, regner med da morselskapet er Dof asa.
https://w2.brreg.no/enhet/sok/detalj.jsp?orgnr=988263419

Det er vel gjerne flere grunner til at plan B ikke er iverksatt

Viva1
Om du er med på adhoc laget, og Helge Møgster leser dine tanker.
Ja, da tror jeg han fort tilslutter seg 45% gjengen. Å ber kreditorene om reforhandling , basert på endring i forutsetninger,: markedsutvikling.
Men det er mine amatør tanker. Setter pris på at du deler dine tanker Viva1!
Redigert 16.11.2022 kl 22:44 Du må logge inn for å svare
viva1
16.11.2022 kl 22:50 3209

Jeg snakker om kursen på obligasjonene som har steget med 5% poeng hittil denne uka.

Forklar meg gjerne hva som skjer dersom kreditorene den 1 desember erklærer mislighold og krever sine +20 mrd nok tilbakebetalt med umiddelbar forfall?
viva1
16.11.2022 kl 22:54 3294

Jøss, var ikke klar over at Dof Subsea AS var en del av Dof ASA.

Konkurs i ett holdingselskap betyr ikke at underliggende datterselskaper skal slås konkurs. Dof Subsea AS har jo i positiv EK som i følge dette forumet gjør at de ikke er insolvent og det kan derfor ikke åpnes konkurs i dette selskapet.
viva1
16.11.2022 kl 23:03 3281

Er ikke en del av adhoc gruppen til obligasjonseieren. Men har vært i etterkant av 22 juni forslaget vært i dialog rådgivere og andre bondholders, så jeg har en følelse for stemningen internt i både obligasjonseiere og de andre kreditorene. Kreditorene er overhode ikke interessert i reforhandlinger uansett om Møgster ber om det. Får de ikke aksjonærenes aksept via egf 2 så erklærer de sitt utestående misligholdt. Les meldingen den 13 oktober(?), tviler på de bløffer. Og vis meg gjerne det styre (nytt eller gammelt) som tør å sitte å trenere tilbakebetaling/oppbud begjæring, for å lete etter andre alternativer mens selskapet drivers for kreditors regning. Om bedre alternativer mislykkes så blir det ikke veldig vanskelig for kreditorer vinne frem med et styreansvars søksmål i etterkant.

Viva1
Du har lært meg mye om obligasjoner, er jo for å lære jeg diskuterer her.
Tror du virkelig IKKE at det har betydning for tingretten at det er annonsert EGF , når du antyder 30 nov som en absolutt frist. Husk 50prosent gir styring. Fri avtale rett. Avtaler kan reforhandles!
Møgster vil ta hånd om obligasjonseierne og bankene om han forstår han har vært presset inn på et lag som fratar han styringa fra AUSTVOLL.
Og Møgster er fri mann 30 nov!!

Dagen beste trolle setting "utestående misligholdt" hehe.. kreativt..
syvert1
16.11.2022 kl 23:44 3763

I følge Brønnøysund registeret er Dof asa et almenn aksjeselskap og del av konsern. Vi eier aksjer i mor selskapet og eier dermed alle verdier i samtlige under selskaper.
Når så Kreditorene og sammen med styret i Dof asa velger å starte en prosess som skal fjerne verdiene til aksjonærene = Markedsverdi (8x EBITDA) - Gjeld ved å tømme DOF asa for alle verdier og omdanne dette til et holdings selskap mens verdiene overføres til Newco som da blir det nye mor selskapet da vil vi ta skritt for å forsvare våre interesser om det så innebærer å sende hele Dof til skifteretten og at det blir solgt bit for bit til høystbydende. Regner med gjennomsnittelig rente nå er ca. 7%. Dof vil vel komme ned i NIBD/EBITDA ca. 5,5 i 2023 som vil være betalingsdyktig for de fleste andre selskap i denne kapitalkrevende sektoren. Det blir da 1,4 mrd pr. år i tapte rente inntekter for bankene om selskapet blir solgt helt eller i biter alt etter hva som gir høyest verdi.
Det blir nok ikke lenge før minst halve styret i Dof er skiftet ut og så får vi se hvem som får rett. Som aksjonær håper eg alle får snart betalt når det er penger Dere egentlig vil ha. Ser tydelige tegn nå på at kapital strømmer tilbake til sektoren så det blir sikkert snart mulig for andre kreditorer også å komme seg bort fra Dof om de ikke ønsker noen ny avtale. De kan jo heller investere i fornybar sektoren, der får de vel bedre avkastning.
Redigert 16.11.2022 kl 23:56 Du må logge inn for å svare
nafa
17.11.2022 kl 00:00 3762

Fantastisk bidrag dette Sivert 1.

Ingen bryr seg vel med viva lengre fra nå.
God natt og sov søtt alle DOF-ere 🥹
viva1
17.11.2022 kl 00:47 3711

Hva aksjonærene jobber med er ikke meg bekjent, men ingen egf innkalling om valg av nytt styre er innkalt enda. Men der har du nok mer info enn meg.

Når en forhandler så er en normalt avhengig av to noenlunde likeverdige parter, eller at den ene parten har noe som den andre parten sterkt ønsker. Ellers så dikterer som regel den ene partene vilkårene. Kreditorene forhandlet internt over fordeling av byrde (les konvertering) mot prosenter i det refinansierte selskapet. Obligasjonseiere og sikret gjeld i dårlige deler av DOF strukturen konverterte store deler av sine utlån til nye aksjer, mot at de resterende långiverne innvilget soft terms på sine lån i en 4 års periode slik at selskapets nye aksjer bør med noenlunde mulighet kunne realiseres og dekke konvertert beløp. Dette er en forhandling. Deretter har nok selskapet blitt diktert kreditorenes vilkår for at de skal akseptere å finansiere selskapet videre. Selskapet har ingen forhandlings kraft inn mot sine kreditorer. De har ingenting å tilby kreditorene som de ønsker seg. Det de kan tilby i slike situasjon er at aksjonærene tilfører ny kapital, mot endrede vilkår og forfallsdato på selskapets utestående, slik Borr Drilling har gjort utallige ganger i samme periode som Dof ikke har betjent sine lån. Endringer og restrukturering av inngåtte avtaler har alltid en kostand. Hvorfor tilfører ringreven Tor Olav Trøim til stadighet Borr Drilling mer kapital for å endre avdrags struktur til en profil som passer selskapets betjeningsevne, dersom det bare er å ikke betaler renter og avdrag for deretter å stemme ned alle refinansierings forslag uten konsekvenser for hans fremtidige oppside? Han må virkelig være en tulling. Selskapet har nok fått gjennomslag ved å stille ultimatum om strukturen på hvor gjelden kunne konverters. At obligasjonseiere skal konvertere til aksjer i DOF ASA når de har lånt ut penger til DOF Subsea AS er et stort offer. Her gir de banker som sitter som kreditorer i Dof Rederi, Norskan osv, 3 mrd kortere vei til verdiene/kontantstrømmen som DOF Subsea AS generere. Er vel +75% av EBITDA til hele gruppen, og de får oppgjør i aksjer i DOF ASA som stiller bak all gjelden i DOF Rederi, Norskan (70% ihvertfall)

Hvordan bedrer det selskapets forhandlingssituasjon inn mot kreditorene å endre et styre som kreditorene har samarbeidet med i snart 3 år? Hva kan et nytt styre tilby kreditorene som er bedre enn det det gamle styre har kunne levere? Om det nye styre kommer med forpliktet garantert frisk kapital på en mrd eller 2, enten via eksisterende eller nye investorer, så har det nye styre bedret sin forhandlingsposisjon vesentlig og kreditorene kan være villige til å reforhandle. Om det kommer et krav om at kreditorene pent skal vente på bedre tider, en skal glemme de siste 3 årene, og en fint må stå med lua i hånda og akseptere det som det nye styret er villige til å gi kreditorene så kommer misligholds erklæringen på dagen.

Jeg antyder ikke 30 november som en absolutt frist, jeg spekulerer at siden at selskapet og kreditorene ikke umiddelbart har gått videre med annonserte trinn 2, så er det en eller annen grunn til det. Og når du nå kommer med informasjon om at det skal forsøkes å endre styre så antar jeg at dette er grunnen. Dersom det blir søkt om rekonstruksjon så får selskapet beskyttelse for misligholds erklæringer i denne perioden, og kreditorene ønsker nok ikke at de skal gi fra seg denne rettigheten dersom de i denne perioden kan bli innført et styre hvis uttalte mål er å reforhandle inngåtte avtaler uten å ha noe å tilby kreditorene. Da gidder nok ikke kreditorene å kaste bort den ekstra tiden og kostanden en runde med rekonstruksjon vil medføre, og heller går rett til erklæring av mislighold av selskapets utestående ved første mulighet. Så får styret ta innover seg hva misligholdt gjeld på +20 mrd forplikter de å gjøre, og hva tingretten ønsker å gjøre med et mislighold av en slik størrelse.

Tingretten skal kun vurdere om det er grunnlag for en oppbudsbegjæring fra styret, eller en konkursbegjæring fra en kreditor. Om selskapet muligens skal endre styre etter at et mislighold av 20 mrd nok har inntruffet er for tingretten fullstendig irrelevant.

Redigert 17.11.2022 kl 02:10 Du må logge inn for å svare

oppbudsbegjæring og konkursbegjæring er det samme. Så mye tekst så liten kunnskap.. Du misligholder deg selv.
viva1
17.11.2022 kl 01:09 3831

Les deg opp hva styret gjorde i Atlantic Offshore AS. Der ble alle eiendeler som nye eiere/kreditorer ønsket med videre solgt ut av selskapet til et newco dager etter at usikret gjeld erklærte mislighold. Eneste boet etter Atlantic Offshore AS forsøkte å omgjøre var et søksmål mot at transaksjonen var ulovlig pga det ble solgt til nærstående. Boet tapte dette søksmålet, med det resultat at de usikrede kreditorene satt igjen med få % i dividende.

Når en tar i betraktning at norske lover omtrent utelukkende prioritere kreditorers rettigheter idet øyeblikket et selskap passerer en grense der det er risiko for at selskapets kreditorer kan bli påført et tap på sitt utstående, og ser hvordan dårligere sikret gjeld ble behandlet i Atlantic Offshore ASA prosessen, så ser for deg hvor sterkt aksjonærene stiller mot kreditorer i en tilsvarende prosess. Retten aksepterte at usikret gjeld på 500 mnok ble "fraranet" verdier fra kreditorer med bedre sikkerhet, på omtrent akkurat samme måte som det du beskriver som ran. Og kreditorer og aksjonærer har himmelvid forskjellig beskyttelse i lovverket i slike prosesser.
Redigert 17.11.2022 kl 01:28 Du må logge inn for å svare

Mer kunnskapsløse løgner. Veldig kreativt og underholdene. For det første tar ikke dommer og tingretten side eller beskytter kreditorer, det har de ikke lov til. Det skal også være en utenforstående revisor som vurdere om et selskap er insolvent eller ikke, alt annet i loverket kommer etter denne avgjørelsen. Er det rot i regnskapet fra DOF eller kreditorene blir bæringen avvist uansett om den kommer fra kreditor eller fra DOF. Styre i Atlantic Offshore og syre i DOF er ikke samme. Igjen du misligholder deg selv. Kreditorene her null makt uten rettslig dom. Men nå tenker jeg standstil blir videreført til neste år. Det har ikke vært noe problem for kreditorene å utvide dette tidligere. De vil jo ha penger, renter er fortjeneste når de vet de kan betale for seg neste år. Det senarioet du skaper og dikter opp finnes ikke, du påstår du kjenner og prater med alle og har "inside" info. Bare 100% ren bullshit.
Redigert 17.11.2022 kl 02:11 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
17.11.2022 kl 04:24 3805

Hvor vil du hen med alt skriveriet?
Ønsker du småsparere selger aksjene sine fordi du er bekymret for andres økonomi?
Bare å tviholde på aksjene! Desto dyrere for gribbene med agenda
Redigert 17.11.2022 kl 04:33 Du må logge inn for å svare
hifidude
17.11.2022 kl 08:07 3777

Takk til Viva1 som leverer topp informasjon som vanlig.
Jeg tror faktisk dette er godt ment inn mot dagens askjonærer.
Nå rr det jo slik at noen må sitte på aksjene den dagen det smeller, men når man nå er godt informert om hva som kommer til å skje, ja da har man bare seg selv å takke.

At noen fikk seg til å betale 1,07 pr aksje i går, når rett verdi nå bør være 0,10-0,15,- er jo trist for de som nå kjøper dyrt.

Men det er ennå tid til å redde verdiene sine.

Sikker lurt å følge med hva Tingretten tar inn til behandling.
Slettet bruker
17.11.2022 kl 08:26 3721

Veldig generøst å ta på seg hele kvelden og utover natten for å forklare folk de må selge. Så intenst før nye stemmer skal telles…kan ha noe med saken å gjøre.

regne valgkampen

Da kan vi si takk til Hifidude / Vivi1 som er samme person og som prater bullshit. Godt at vi kan få litt solid børsmelding som forteller om den virkelig ferden videre.
Redigert 17.11.2022 kl 10:59 Du må logge inn for å svare

Du har nok helt rett, nå kjøres selskapet rett i tingretten for rekonstruksjon. Dagens Brevet fra Wikborg Rein var ikke å ta feil av. De som tolker noe annet er ikke med sine fulle 5. Les vedlegget om kom deg ut før den dumper ned minst 50 % https://newsweb.oslobors.no/message/575993

Feil i børsmeldingen står det nå at det når blir EGF før 4. desember 2022. Når det blir avstemt nei kan kreditorene prøve seg på tingretten om de tror DOF er insolvent. Uten at det er noen som helst garantier på gjennomslag der. Det nye styre kan sette seg imot begjæringen (eller trekke begjæringen tilbake) om di kommer fram i deres innsyn at det er penger til å betale gjeld og at skips verdiene + ordre til sammen er større enn gjelden på 23 milliarder
Redigert 17.11.2022 kl 12:15 Du må logge inn for å svare

Du må slutte å lure folk inn i dette papiret / spillet. Kreditorene kommer til å kjøre hardt og har et lass med advokater med seg. Finn noe bedre å investere i.

Du må slutte å lyve og lure folk vekk fra DOF, du har jo ikke engang børsmeldingen korrekt. Hjelper ikke hvor bra advokater du har, en dommer hører ikke på advokater i denne saken, dommeren vil bare vurdere hva utenforstående revisor kommer fram til. Vi vet at flåten til DOF er verdt mer enn 20 milliarder samt inngående fordringer er på vei inn til å betale på gjeld. Hvis du vil prate om andre Ticker selskaper kan du gjøre det et annet sted ikke her, her snakker vi om DOF og DOF only..
Redigert 17.11.2022 kl 12:36 Du må logge inn for å svare

Da har det blitt 130K nye aksjer på meg i dag som skal meldes inn.

Smart :) der var du heldig, jeg kjøpte i går da det var litt dyere hadde ikke trodde den skulle gå ned i dag faktisk. Folk må ha feil vurdert FA sinn artikkel.

Jeg regner met at vi får inn nytt styre slik at truslene som fremkom i dagens melding forsvinner og at man jobber seriøst med å snu selskapet.
Vi må regne med at Møgster har kjøpt obligasjoner slik at han blir en storeier hvis vi ikke klarer å få sparket styret. Takker dugnadsgruppen for
godt arbeid så langt, dette går vår vei.

I wonder who's tricking who here ? Is you have no shares in the DOF which I can only assume you do not ! then why are you here ? what is your motive ? Let me guess, your very much concerned for our bank account balance you feel compelled to help us silly people from ourselves LOL

Les hva han skriver!! Oppbudsbegjæring er om selvskapet selv melder i fra til tingretten og det kalles konkursbegjæring om det er kreditorene som gjør det. Er omtrent det han skriver men du velger å misforstå med vilje. Hva med å lære å lese og skrive før du denger løs på tastaturet?

Jeg leste hva han skrev og det er bullshit. Fortell meg mr. CasterNova . Hvordan behandles dette i domstolen? Tror du Dommeren vurdere insolvens forskjellig? Det står faktisk svart på hvit i loven at det er det samme. Skal jeg hente loven til deg? Du bare dummer deg ut.. Hadde vært bedre om du ikke sa no.(for din egen del)
unikum
17.11.2022 kl 17:47 4083

Mulig Dof går inn i historie bøkene som det eneste selskapet (hvis det går konkurs,meldes oppbud) der bobestyrer klarer å få inn mer penger enn gjeld ? De fleste konkurser blir solgt langt under såkalte bokførte verdier og i hvert fall ingen bobestyrer som skriver opp verdier i en konkurs. Tror det er lurt å snu før det er for seint. Da vil Doffen overleve. Så får man håpe at aksje verdiene øker med årenes løp og mange får igjen sine investeringer.
syvert1
17.11.2022 kl 19:50 3727

Bokført verdi skal aldri være lavere en markedsverdi det er det bådecRegnskapsloven og IFRS sier i praksis. Da er spørsmålet, du driver et offshore selskap og ønsker å investere i ny tonnasje. Nytt er blitt veldig dyrt og i tillegg stiller det høgre krav til E. K nå en i 2014. Du velger derfor å kjøpe brukt som mangen andre. Du er ikke alene i markedet. Du velger å legge inn bud på en PSV. Båtene har lik størrelse/utstyr. Du legger inn bud hos Dof, Solstad, og et annet selskap. Begge selskapene unntatt Dof har tilbakeskrevet 30% av skipets verdi, dof har skrevet ned 50%. Forventer Du å få kjøpe Dof sin PSV med 50% rabatt, eller vil en annen aktør overby deg og prisen blir tilnærmet lik det du har måtte gi for skipet hos en konkurent? Eg tror nok i et oppadgående marked med få slike skip til salgs, dyre nybygg, høye rater og utnyttelsesgrad i mange år fremover må du nok køare deg uten skip. Om du tror du får dette til bokført verdi. Inkl. 10 mrd i impairment.