$$$PPPGGGSSS$$$ PGS ØKTE INNTEKTER. Kursmål 12 gjentatt

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
11.10.2022 kl 14:55
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)

Dæven noen har fått gjort seg pene kjøp i dag. Har dere lest artikkelen?

https://www.finansavisen.no/nyheter/oljeservice/2022/10/11/7943735/pgs-aksjestup-pa-gode-tall
...

Obxserver

I dag kl 12:21150

Nå er alle kattene ute av sekken selv om de tjener penger (ref Pedersen melder positiv EBIT):

*Kan det bli verre hvis de melder om at transaksjonen er i orden før 26.okt?
*Kan det bli verre hvis de melder om store kontrakter før 26.okt?
*Kan det bli verre når UK vil ha fast track på 898 blokker (ikke sementblokker som mange tror, slik kursen opererer nå)
Redigert 11.10.2022 kl 14:50 Du må logge inn for å svare

Kan bli en hyggelig avslutning på en relativt god uke.Bare å glede seg. Ser vi 8-tallet igjen i morgen?

Dette var en helt ok PGS dag:) Charteret (TA) ser veldig bra ut - og jeg gir ingen garantier for at kursen ikke vil bryte igjennom kr 8.5-9 denne gangen, men slik jeg ser det (TA) og det fundamentale er det bare et spørsmål om tid før vi er på to sifret kurs. Ut fra det jeg har hørt og lest har det knapt vært større aktivitet inn mot seismikk og alt viser at vi er nødt til å lete mye pga lav investeringer siden 2014 (vi er kanskje på vei inn i den største syklusen noen sinne).

Helt enig i din siste vurdering. Og investorene vet at over helgen kommer ledelsen med en oppdatering før Q3. Det som nå skjer innen energisektroren tilsier at det er stor sansynlighet for at investorene vil reagere positivt på den oppdateringen. Da kan det være greit å ha tatt plass i aksjen før oppdateringen treffer markedet.....tikk takk tikk takk

Er det araberdollar vi lukter?

Det strammer seg til nå ja. Ho Peggy e absolutt velkommen Nordover å få forsterka skroget sitt før ho sette baugen videre nordover, he, he får vi tro😄 Ja nu er det flott å sitte ferdig lastet og bare kose seg på bøljan blå ombord i ho Peggy 🛶🛶🦅🦅 Go tur nordover alle Peggy eiere 🤑
Redigert 06.10.2022 kl 21:18 Du må logge inn for å svare

Fin tur nordover så langt denne uken. Ut fra utviklingen innen oljeservice over dammen i kveld, ligger det vel an til at vi trekker enda et stykke nordover før vi fortøyer og tar helg.
Men jeg tror nok at den vil ta seg betydelig lengre norover kommende uke. Og da vil jeg ikke bli overrasket dersom vi ser 9-tallet for første gang dette året.

I startgropa 🛶🛶🦅🦅😉

Preliminært referat av "de viktigste" punktene fra 2023 statsbudsjett forslaget lagt fram i dag:

Olje- og gass:
Uten gasskraft vil strømforbruket i Europa strupes, og bedrifter må legge ned virksomheten. De unormale strømprisene vil holde seg høye lengre enn vinteren 2023, så det beste Norge kan gjøre er å levere så mye gass til Europa som mulig. For dette vil Norge legge til rette for at vi kan være en stabil og langsiktig leverandør av olje- og gass i en krevende tider. Dette medfører at det vil være en aktiv lete politikk og utvikling av funn, og Regjeringen vil føre en politikk som gjør at norsk petroleumsindustri utvikles, ikke avvikles. Jevnlige konsesjonsrunder på norsk sokkel vil gi næringen tilgang på nytt og attraktiv leteareal, og 28 nye blokker i Barentshavet vil bli lagt til i konsesjonsrunden i 2022. Langsiktighet er et sterkt nøkkelord som vil beskrive investeringene på norsk sokkel.

Havvind:
Storstilt utbygging av vindkraft til havs står for døren. I førsteomgang vil 30 mill bli brukt til grunnundersøkelser for havvindområdene. Det arbeides også med første fase av utlysninger av areal for vindkraft til havs som vil etter planen bli utlyst i første kvartal i 2023, og tildelt samme år. Ny tildeling skjer i 2025 som en større runde.

CCS:
Det er økende interesse for CCS blant norske aktører og landene rundt oss, og det vil arbeides for å fremme CCS internasjonalt. Det vil legges til rette for at kommersielle aktører som inkluderer CCS på norsk kontinentalsokkel kan realisere sine planer. En veldig stor mengde med penger blir gitt til Langskip for videre utvikling av kommersiell CCS. Generelt vil Norge satse stort på CCS, men vi er fremdeles i en tidlig fase.

Havbunnsmineraler:
45m vil bli brukt til studier, analyser og geologisk kartlegging av kontinentalsokkelen, herunder petroleumsressurser og mineraler på havbunn.

Går dette igjennom er det rimelig bull for seismikk på norsk sokkel! Her er det bare å glede seg;)
Kontur
06.10.2022 kl 23:26 3054

Oljen snart 95$
PGS videre opp i morgen.
Hvem vil stå uten aksjer nå når oppturen virkelig starter
ag-3
07.10.2022 kl 02:24 2754

Støre sa i debatten i kveld at Norges gassleveranse til Europa har økt med 10% siden Putins krig. Det er mye og maks av hva bransjen klarer nå.
Han sa klart at han ville legge ut nye felt og nevnte i den sammenheng CCS som gjør gassen til et grønnt alternativ. Og miljøene i olje/gass var viktige å videreføre også til bruk på grønne alternativ.
Dette er helt klart noe Europa ønsker.
Høyre og Frp blir samarbeidspartner for å få det gjennom. Dette tror jeg presser seg frem og videreføring av skattepakken til oljenæringen er nok et signal om det.
Tror ikke det blir til store protester heller når EU trygler på sine knær.
Blutus
07.10.2022 kl 07:45 2414

Du kan se bort fra havvind, her benyttes ikke seismikk som PGS leverer i noe stor utstrekning. De trenger bare å finne fundament (fjell) for å sette de på..
altin
07.10.2022 kl 08:12 2246

Havvind kan bli stort i samarbeid med deleide datterselskapet ocean floor. Bør vel også skytes seismikk for å utelukke olje/gass forekomster?

https://www.oceanfloorgeophysics.com/windfarm-and-renewables

Hvorfor ser du på oljepris, hvor mange fat produserer Pgs?

Pgs har inn i super syklus siste 3 måneder beveget seg 0,5%, en flau utvikling for et selskap der alle parametre tilsier noe helt annet.
Den elendige utviklingen kan ikke vedvare over tid, mandag kan korken sprette i Pgs, vi har tidligere sett Pgs stige 50% på 1 dag, en dag kommer et tilsvarende hopp, for dagens aksje prising er helt bak mål.
Redigert 07.10.2022 kl 08:21 Du må logge inn for å svare
Hvalross
07.10.2022 kl 08:35 2052

https://oilprice.com/Energy/Natural-Gas/Smart-Money-Sees-Opportunity-In-Natural-Gas-Selloff.html

Smarte penger leter nå med lys og lykte etter muligheter andre steder i verdikjeden for å kapitalisere på årelangt gass-press. Og andre steder, må vi tro inkludere også FØR hele kjeden: som tilretteleggeren for rikdom som hvisker mot klekkelig betaling: "her vil du lete, kamerat" ...

Der de smarte pengene er, kommer de dumme pengene vraltende etter. Og vår venten er snart over; som for krokodillen på Serengeti når vannstedet fylles.

"One investment area funds are latching onto is natural gas infrastructure, including pipelines and storage facilities."
Redigert 07.10.2022 kl 08:43 Du må logge inn for å svare

Enig. Helt bak mål, men såfremt man evner å ta inn over seg hva som skjer innen energisektoren så bør det være innlysende at verden trenger lete etter mer fossil energi. Aktiviteten er allerede på vei opp, oljeselskapene sitter med enmorme pengebinger. Men kapasiteten innen seismikk er betydelig redusert siden 2014. Satsingen på grønn energi har desverre ikke klart å erstatte behovet for fossil energi, på langt nær. Redusert fokus åpå fossil energi kombinert med feilslått satsing på grønn energi har ført verden inn i en energikrise, som ville oppstått selv uten krigen i Ukraina. Men Putin har forsterket krisen kraftig og gjort at mangelen på fossil energi blir langt tydeligere.

Kombinasjonen av et betydelig behov for leteaktivitet med en kraftig redusert letekapasitet må resultere en supersyklus innen seismikk. Noe også ledelsen i PGS har påpekt. Likevel ligger aksjekursen til PGS og surrer nede på dagens nivå! Forstå det den som kan. Men for meg virker det som om store deler av investormiljøet ikke evner å se den stormen som nå er på vei. Og som Longsitinbulk helt korrekt påpeker; allerede førstekommende mandag kan korken sprette i PGS. Og når det skjer kan det være smart å befinne seg på innsiden. Time will show!
Hvalross
07.10.2022 kl 08:50 1913

Mange på fastlønn i pensjonsfond og banker er sløvet ned av lange trege bollespisekonferanser og har noen år nå kun anbefalt de såkalt defensive aksjer; dvs de som er dyre. Etterhvert kun FORDI de er dyre. Og plassert ...

Nå faller disse mer enn de rimelige aksjene innen energi og oljeservice (som tvert om stiger); og tomra/salmar osv kan ikke engang teoretisk gå mangegangeren til neste sommer (slik PGS vil etter gryende konsensus).

Mens smarte penger allerede er på vei inn, og retail er hvorhen momentet er; vil jo disse førstnevnte - som bruker så mye av arbeidsdagen på å henge ved vannkjøleren og der pludre om airfryer etc, også måtte omrokkere seg, da når aksjen er en hel del dyrere
Redigert 07.10.2022 kl 09:06 Du må logge inn for å svare
portion
07.10.2022 kl 08:57 1854

Nå er det vel stort sett Petter Stordalen som jubler på mandag! jeg venter til tirsdag! ;)

Q3 2022 revenue update Oct 11, 2022 (TIRSDAG)

https://www.pgs.com/investor-relations/financial-calendar/
Redigert 07.10.2022 kl 08:58 Du må logge inn for å svare
Hvalross
07.10.2022 kl 09:06 1787

PGS - the place to be
Hvalross
07.10.2022 kl 09:12 1769

Festsalen ryddes. Over helgen skal Kong Pedersen besynges. Helgrillede fasaner vil sprettes og gullforgyldt spurv flyve opp.
https://youtu.be/e8aQm3SoyI4

Så langt er det vel svært få som jubler, men om noe tid , vil alle juble, bortsett fra de som shorter og står på perrongen.

Blir trangt inn døra snart!

UK launched its 33rd licensing round today, offering 898 blocks. E&P companies have until 12 January 2023 to submit bids with awards expected in Q2/23. We view launch to be positive for UK exposed oilservices. Within seismic we would highlight PGS, but this is in general for all (TGS and CGG) and for drillers like Transocean.

UK launches latest North Sea licensing round
Nation looks to North Sea oil and gas to strengthen energy security, with nearly 900 blocks on offer

7 October 2022 0:01 GMT UPDATED 7 October 2022 0:01 GMT
By Rob Watts in London
The UK is launching its latest North Sea offshore licensing round on Friday as the nation looks to bolster its energy security in the wake of Russia’s invasion of Ukraine.

The North Sea Transition Authority (NSTA), the industry regulator, is inviting applications for licences to explore and potentially develop 898 blocks and part-blocks.

Widely trailed by the Conservative government since Liz Truss became prime minister at the start of September, ministers believe the round — the 33rd since UK licensing began — could lead to the award of more than 100 permits.

https://www.upstreamonline.com/production/uk-launches-latest-north-sea-licensing-round/2-1-1329562

Jeg gjentar....898 felter....dratilhelvetePutinåttehundrenittiåttefelter.

Let’s do the Peggydance🥳

Husker en mann som kjøpte PGS da alle sa selskapet skulle gå konkurs og at de hadde alt for mye gjeld.
3 år senere var han søkke rik
Er så gode marginer i denne industrien i gode tider at en kan bli slått ut.

Men tolmodighet har sin pris, mange blir møkk lei og gir opp underveis.
Aksjen er uendret siste 3 måneder, markedet tror altså ikke noe på at Pgs genererer penger i q3 eller at de skal gjøre det i q4 som allerede er godt i gang.
fasiten skal vi snart få, noen vil bli svært overasket.
Redigert 07.10.2022 kl 10:16 Du må logge inn for å svare
07.10.2022 kl 10:17 1417

Brudd opp teknisk forventes før Lunch i følge PU🚀..

Og dette er trolig bare begynnelsen på økende global leteaktivitet. Det vil bli kamp om de få seismikkapasitetene som er tilgjengelig. Og det vil ta tid før ny kapasitet kan tilføres markedet. Man kan jo bare fantasere om hva denne kampen vil gjøre med oljeselskapene sin betalingsvilje og hvilke ratenivå vi vil gå mot…….
oppturen
07.10.2022 kl 10:26 1445

Jeg vedder 1 kvikk lunsj på at all PGS sine 3 skip i opplag er tilbake i arbeid iløpet av 2023 !

Betalingsviljen er stor når betalingsevnen er på plass, aldri har olje selskapene opplevd større inntjening og pengesekken renner over, i den andre enden har en en seismikk kapasitet som aldri vært lavere.
En herlig coctail.


Redigert 07.10.2022 kl 10:32 Du må logge inn for å svare

Her vil lønne seg å bruke tolmodigheten til minst 2024.

2020: Forrige gang britiske myndigheter tildelte lisenser for leting var i september 2020.
Da ble det delt ut 113 lisenser til 65 selskaper.

2023: 898 blokker "Ønsker rask produksjon".
Hørte jeg fast track? Spørs om det er nok båter å få tak i, raskest mulig....AMEN

https://e24.no/olje-og-energi/i/onWQxR/britene-aapner-for-olje-og-gassleting-i-naer-900-blokker
oppturen
07.10.2022 kl 10:46 1489

Det skal gå raskt!
Hvilke båter kan gjøre jobben raskest ?
Er det de med 24 streamere eller de med 18 ?