Group14


Denne meldingen kom inn idag 9. sept. 2022

Group14 blomstret opp til et en gang-i-en-generasjons selskap som produserer verdens beste silisiumbatteriteknologi. Mens markedsmulighetene foran oss er enorme, kommer vår forpliktelse til våre ansatte, interessenter og kunder først. Vårt fokus, fleksibilitet og innovative ånd har vært avgjørende for å hjelpe oss å vokse, selv om verden rundt oss har vært full av utfordringer. Og likevel fortsetter vi å levere de mest transformative og skalerbare avanserte batteriteknologiene i verden, samtidig som vi alltid spør oss selv: «hjelper vi til med å innlede den globale elektrifiseringen av alt?»

Å komme dit vi er i dag kom selvfølgelig ikke uten hindringer. Mens vi hadde knekt koden for å stabilisere silisium, kom den virkelige utfordringen da vi satset på skalering. Etter komisk lange netter med å teste ut tilnærming etter tilnærming, skisserte vi en plan som traff alle merkene: modulær, kostnadseffektiv og elegant enkel. Dette gjennombruddet (og tiden brukt på prosessinnovasjon) dannet grunnlaget for vår nåværende modulære produksjonstilnærming, et strategisk rammeverk som lar oss bygge kommersiell skala plug-and-play-fabrikker hvor som helst på jorden, og fremskyndet teknologiens validering for ekstrem rask -ladeapplikasjoner og i EV-skala batterier. Som et resultat er Group14 i dag den verdensledende produsenten av avanserte silisiumbatterimaterialer.

Så hva er det neste? Etter vår siste serie C-finansiering ledet av Porsche, skalerer vi nå virksomheten vår for å supplere produksjonskapasiteten til vår første fabrikk for batteriaktive materialer (BAM) i delstaten Washington. Ikke bare forventer vi å lansere enda en BAM-fabrikk som en del av et joint venture med SK Group i Sør-Korea, vi har også siktet oss inn på å øke innenlandsk produksjon i USA med enda en BAM-fabrikk – størrelser større enn noe batteriaktivt materiale fabrikken som for tiden opererer på delstatssiden, for å levere materiale til opptil 600 000 elbiler. Det er bare en dråpe i bøtta på kappløpet vårt om å elektrifisere alt, men vi har sikte på den globale spredningen av høyytende silisiumbatterier.

Herfra og ut er vi på full fart med tre ting: å støtte kundene våre, skalere fabrikker og fortsette å innovere. Mens vi sender tonnevis til kundene våre, vet vi at vi knapt har skrapet i overflaten for hva som er mulig.

Hos Group14 har vårt grunnleggende ønske om å skape positiv endring aldri vaklet. Vårt klare mål - og ansvar - er å transformere batteriindustrien og bidra til å innlede den globale elektrifiseringen av alt.

Administrerende direktør i Group14
Rick Luebbe
Stabukk
10.09.2022 kl 09:24 2582

I konkurranse med andre er det OK, og sikkert nødvendig, å vera frampå og informera om status og ambisjonar. Rec er i posisjon til å bli leverandør av råstoff både til G14 og andre ved restart av anlegget i Moses Lake. Når så Hanwha, største aksjonær, tilbyr å ta heile produksjonen, stiller Rec naturleg nok sterkt overfor dei som vil ha råstoff til batterianodar, som G14. Men inntil vidare er det ingen som har lagt forskudd på bordet for framtidige leveransar. Mest sannsynlig vil vel det skje i 2023, dersom Rec har litt råstoff «til overs», som ikkje inngår i den forventa Hanwha-kontrakten.

Synest Rec si leiing, eventuelt i samråd med styret, kan tenka på å vera like offensive som Luebbe i G14! Rec har ein sterk posisjon, men er ikkje einerådande. Ved Q1 kom endelig meldinga om at ML skulle restartast. Etter nedstenging frå 2019 skulle ein tru at det var mange «glade fjes» i selskapet. Men fekk vi sjå eit skrytebilde eller litt feiring med kake på anlegget som endelig skal opnast igjen? Hadde ei bedrift i Norge eller andre stader, med tidlegare hundrevis av arbeidsplassar, gått ut med denne meldinga, hadde det skjedd med litt meir festivitas. Trur eg. Men CEO May var ikkje i spesielt godt humør ved kunngjeringa, så kursen duppa faktisk ned. Tru det eller ei.

No er kursen omsider over det Hanwha betalte for sine aksjar. Også Rec har ambisjonar, blant anna gjennom «Project Riser». Kor tid har selskapet tenkt å slå litt meir på stortromma og informera markedet meir offensivt? Som CEO Luebbe i Group14 gjer frå tid til anna. Kanskje ved Q3 i november?

Kvike11
29.09.2022 kl 11:25 1984

Tror der kommer en aftale med Group14, inden længe, flere ønsker fabrikker i nærheden af RECSI
Stabukk
29.09.2022 kl 11:53 1893

Tro hörer mest hjemme i bedehus og kirke! Men håper ny toppsjef i Rec vil lande noen avtaler i löpet av hösten. Så har det vel vist seg at det först kan komme en annen melding enn den "alle" håper på. Og at vi ikke alltid får det löft i kursen vi håper på etter en melding.

I dag hadde nok mange håpet på en rekyl i kursen, men det ser det ut for at vi må vente på. Og vi har vel heller ingen god forklaring på hvorfor kursen stupte med 17% i går. Men som för må vi bare gå ut fra at tålmodighet vil betale seg.

RECSI er på slaktebenken
Stabukk
29.09.2022 kl 12:42 1746

Blir slaktinga gjennomfört i höst eller til våren, trur du?
Og vil det bety at Hanwha går ut med eit bud på 20 kr for heile selskapet, eller vil selja delar av det?

Igår var den på 21kr, i dag er den verdt 17kr, hva har forandret seg så mye...ny sjef men kan det være alt, isåfall en leder med meget dårlig rykte !
Stabukk
29.09.2022 kl 14:09 1534

Vil sei at lite har forandra seg, og har meir tru på ny CEO i Rec, med lang erfaring. Og det er erfaring innan "sales, marketing, and key commercial planning", som eg trur selskapet vil ha veldig god nytte av i den fasen og situasjonen vi er i.

Men nye-sjefen held vel til i Moses Lake, og hovedkontoret er framleis i Oslo, og styreformannen frå Sör-Korea har vel sin arbeidsplass i Seoul. Det höyest ikkje så praktisk ut, sjölv om det i dag er enkelt med videomöte via nett. Trur det blir endringar, på ein eller annan måte.

Trur og kursen vil krypa oppover litt etter litt. Fallet i går har ingen god forklaring.

Ingen aksjer som klarer å stå i mot når veksten skal ned med høyere rente…

https://e24.no/boers-og-finans/i/y64R0E/wall-street-falt-kraftig
Nsxnsx
30.09.2022 kl 08:35 870

Ekstraordinær generalforsamling og nye folk inn i styret.....nye CEO.

Er dette starten på det vi har ventet på ?
Nsxnsx
30.09.2022 kl 09:03 727

Vi er nå 2,5 kroner under det HS kjøpte for....merkelig :) men fint for dem som har mer cash :)

Blir vel luftsuppe og venteboller ihvertfall over exkra genfors 20.okt... zzzzzh
Stabukk
30.09.2022 kl 09:07 688

Nye folk i styret og ny styreleiar kombinert med at ny CEO endelig er på plass er lovande. Er vel eit klart signal om at det Hanwha-dominerte styret tar sikte på snarlig avklaring av både kontraktar og mulig satsing på wafer/ingot i Moses Lake. Framfor alt har ny CEO William Levens lang erfaring i Rec, innan det området selskapet treng no: Salg/markedsføring og «commercial planning». Det trur eg vi får oppleva ganskje kjapt, blant anna på Q3.

Midt oppe i høgare renter/frykt for resesjon er det lett å gløyma at situasjonen i amerikanske økonomi kan vera hakket bedre om eit år når ML startar opp. Også lett å gløyma Hanwha sitt tilbud om å ta heile ML sin produksjon og USA sine kraftfulle skatte-incentiv for å få opp ein fullstendig innanlands solarkjede og bryta Kina sin dominans.
Disse
30.09.2022 kl 09:20 640

Jeg tror egentlig at Hanwha gir f i hva kursen er i NOK.
Tror de er mer opptatt av hva kursen er i won (KRW) eller dollar (USD).

Hallal slakt kan det virke som, seigpine oss .. men de får tvangs innløse ..selger ikke ..etter mye unødig styr, så er jeg greit fornøyd med snitt igjen under 18.. blir det ingen slakt, så kan hauserbandene bare bestille caps med silangass og vindusviskere!