mer STRØMKRISE (og flyktningkrise med liten skrift)

Hugoil
KRISE 09.09.2022 kl 13:26 3279

> Had the pipeline gone through, Europe would not have an energy crisis! < Hvilken pipeline?

Ever since COVID, we have witnessed a rising trend of civil unrest. Politicians have been working hard to create war with Russia deliberately, all cloaked in their real objective of controlling the planet.

When the energy crisis is unavoidable for the average person and the standard of living declines, the politicians will point to Russia and China. The decline began long before Russia lined the border of Ukraine, and China is demonized for simply existing. They would never blame their fiscal mismanagement or detrimental policies for the undoable damage they have created. If Germany falls, all of Europe will follow. Hvem er they?
Redigert 12.09.2022 kl 11:11 Du må logge inn for å svare
Hugoil
11.09.2022 kl 13:57 3200

Politikerene har handlet for mye etter det de internasjonalt rikestes (uformell makt) ønsker.

Konkurransen om å være Europas dummeste regjering hardner til. I et innlegg i den tyske Bundestag sa den venstreorienterte politikeren Sahra Wagenknecht at den tyske regjeringa må være Europas dummeste regjering:

Håper ikke applausen skyldes at hun går i miniskjørt, såpass pol. korrechte er vel tyskerene: https://youtu.be/oRYkODSC-WU


En sosial og økonomisk katastrofe truer i Tyskland. Millioner av mennesker er redde for fremtiden, for eksploderende levekostnader, forferdelige regninger og, i økende grad, for jobbene sine.

Selv om det ennå ikke er kommet meldinger til Økonomidepartementet: «I sentrale bransjer vil bedrifter stenge i hopetall», skriver «Handelsblatt».

De høye energiprisene, mye høyere enn i mange andre europeiske land, falt ikke bare fra himmelen; de er et resultat av politikk. På den ene siden er de et resultat av din fullstendige mangel på ryggrad i forholdet til spekulantene og de som tjente på krisen.

Mineraloljeselskapene i Tyskland vil tjene 38 milliarder euro mer i år enn gjennomsnittet de siste årene, og strømprodusentene til og med 50 milliarder euro – penger som tas ut av innbyggernes lommer hver dag.

Andre land har for lengst reagert på denne markedssvikten med pristak eller i det minste med overskuddsskatt. Frankrike har begrenset veksten i strømprisene til 4 prosent; de dro ikke først til Brussel og førte lange forhandlinger.

Vi har virkelig den dummeste regjeringen i Europa hvis du ser på det.

Men ikke bare er du for feig til å gå i klinsj med vinnerne av krisen, det største problemet er din grandiose idé om å starte en økonomisk krig uten sidestykke mot vår viktigste energileverandør. Ja, selvfølgelig, krigen i Ukraina er en forbrytelse.

Men ideen om at vi straffer Putin ved å utarme millioner av familier i Tyskland og ødelegge industrien vår mens Gazprom tjener rekordoverskudd – hvor dumt er det?

Rimelig energi er den viktigste betingelsen for vår industris eksistens.

Kommentar: De har mistet «himmelens mandat»
I Kina sies det om en regjering eller keiser som ikke er i stand til å levere sosial og økonomisk trygghet til befolkninga at de har «mistet himmelens mandat».

Der er Europas regjeringer nå, også i Norge.

Rimelig og sikker energitilførsel er forutsetninga for at et moderne samfunn skal eksistere. Gjennom politikken med «det grønne skiftet» og sanksjonene mot Europas viktigste energileverandør, har de europeiske oppblåste politikerne gått til angrep på sjølve fundamentet til et moderne samfunn.

I Norge har Høyre og Arbeiderpartiet i fellesskap stått for en politikk som raserer det solide, miljøvennlige og bærekraftige energisystemet vi har hatt i hundre år og knyttet oss til den katastrofale kraftpolitikken i Europa.

Også de skylder på Putin, men det var ikke Putin som tvang oss inn i EØS. Det var ikke Putin som tang oss inn i Acer. Det var ikke Putin som innførte markedsliberalisme for strømmen i Norge gjennom Energiloven. Også her er krisa hjemmeavla. Den er skap t av udugelige og dumme politikere som ikke tenker på norske innbyggeres ve og vel, men som bare følger skjemaer og instrukser de har fått fra, himmelen må vite hvor.

Og det som gjør at Støre & co kanskje leder med et sauehode i kampen om tittelen som Europas dummeste, er at i Norge, i motsetning til i Tyskland og Sverige, kunne krisa vært løst i morgen. Det skal bare et par politiske vedtak til.

Det urovekkende er at det europeiske politiske aristokratiet tydeligvis er fanatisk oppsatt på å fortsette denne kursen uansett hvor mange mennesker som styrtes ut i bunnløs fattigdom eller regelrett fryser i hjel.

Og fra sin vakre villaer og med sine fete lønninger håner de oss gjennom å be oss lide:


Kjerstin Braathen, DNB, på World Economic Forum, årslønn 15 millioner, villa til 41 millioner: «Det vil gjøre vondt, men det er verdt det.»


degenerert politikk
Redigert 11.09.2022 kl 14:15 Du må logge inn for å svare
pengex
11.09.2022 kl 15:54 3118

Dette er folk som vet hvordan HELT vanlige mennesker har det. Bra de styrer showet.
Ikke Penge Dum
11.09.2022 kl 23:05 2953

Jeg er helt enig.

Jeg river meg i håret over hvor dårlig politikerne forbereder seg på en ikke vinter.

Foreslår en aksjon kalt No Pay November med at vi alle lar være å betale November faktura på strøm. Da setter vi nok mange strømselskaper i en likviditets-skvis og politikerne kan ikke gå vinteren i møte med hendene foran øynene sine.
morgendagen
12.09.2022 kl 00:25 2864

Hva om alle bare fjerner ams måleren så ikke strømselskapene kan spekulere med strømmen lengre?
kaedureddfor
12.09.2022 kl 07:41 2709

Det var da voldsomt til konspiratorisk tråd!
kaedureddfor
12.09.2022 kl 07:47 2696

Det var da voldsomt til konspiratorisk tråd!
Odi.1
12.09.2022 kl 08:03 2646

" Jonas Gahr Støre mener at strømstøtten treffer godt, men hytteeiere får ingenting. De må betale markedspris og det kommer til å koste skjorta når gradestokken synker.

Uten strømstøtte blir hyttekosen en kostbar affære. I verste fall må du punge ut med flere tusenlapper dersom du tilbringer høstferien på fjellet, skriver NRK. Hytteeiere i Sør-Norge må nå forberede seg på en svindyr høst og vinter. Strømprisene når stadig nye høyder, og uten strømstøtte kan regningen for hytteferien bli ekstrem. "

Dette er vel main target for AP-Sosialismen og Støre , dem går vel på valg at de fleste i Norge skal få det mye verre , ikke bare på Strøm , men innen mat-infrastrukturer -skoler -helse og sykehs . Listen er lang.
Karybdis
12.09.2022 kl 08:13 2618

Denne «være seg selv nok» versjonen skriver du om igjen og om igjen på ulike tråder. Strømprisene i Norge og Europa er økt; en realitetssjekk som også kan være nyttig; vi får en god realitetssjekk på hvor kort vi er kommet i det grønne skiftet og hvor avhengig mange europeiske stater, ikke minst Tyskland, har gjort seg av diktaturet i Russland; det nytter ikke lenger; det har en kostnad for Europa som må taes. Denne masingen om Norge er det mindre grunn til; her er det mer penger enn noen sinne; ikke minst i offentlig eie.
Hugoil
12.09.2022 kl 11:03 2504

Ja. Hva vil du si er de 3 viktigste argumentene?

Imens:

Det gvar en paneldiskusjon på Protestfestivalen i Kristiansand 10. sep. Deltakere var jurist og folkerettsekspert Cecilie Hellestveit og general og tidligere forsvarssjef Sverre Diesen. Mediepersonen John Færseth var invitert, men trakk seg av en eller annen grunn, og dermed sto vi igjen med et kompetent og interessant panel. Alt var duket for en spennende samtale, ikke minst på grunn av dyktig møteledelse av den tidligere NRK-mannen Tomm Kristiansen.

Og det ble det.

I omtalene på forhånd ble det stilt spørsmål som: Er Putin gal? Er Putin uforutsigbar? Etter at vi alle tre hadde svart et rungende nei på begge spørsmål, var det tid for å dykke djupere i materien.

Foreløpig ligger videoen fra diskusjonen bare på Facebook her https://www.facebook.com/Protestfestivalen/videos/445264524295472

En fordel med å diskusjon mellom med folk som kan noen ting, er at man lærer noe nytt. Her vil jeg bare nevne en viktig ting som tidligere forsvarssjef Sverre Diesen sa under debatten, fritt sitert etter hukommelsen.

Migranter fra Syria under flyktningkrisa i 2015. Det handlet om Tyskland, krigen i Syria og flyktningkrisa i 2015.
Disen sa at Tyskland hadde blitt utsatt for et press, han sa ikke fra hvem, men vi kan anta USA, for å delta militært i krigen i Syria.

Angela Merkel ville ikke dette, sa Diesen, fordi hun var redd for en direkte militær konflikt med Russland, som da gjennomførte en omfattende krig mot terroristene i Syria.

Det Merkel tilbød som erstatning for militær deltakelse var å ta imot nærmest ubegrenset med flyktninger fra Syria.

Hennes «wir schaffen das» førte til over en million syriske flyktninger i Tyskland på kort tid.

Jeg mener det ble kalt flyktningkrise da Norge skulle ta mot 10.000 syrere. Det skaper nye forbrukere, økt vekst, men mest i offentlig sektor men det er bra for vårt USA da som kan håndtere verden for oss så vi kan dele ut fredsprisene.
Redigert 12.09.2022 kl 11:12 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.09.2022 kl 11:33 2476

USA er et drittland (Biden er minst like gal som Putin) og det samme kan en si om tilbakestående norske politikere som legger oss på offeralteret, selv om vi har noen av de største og beste naturresurssene. Billig strøm henter sverige ut av nord-norge og midt-norge. De selger videre med eventyrlig fortjeneste. Hvordan er slikt mulig ? Tror dere sør norge får nyte godt av dette ? nei strømmen i nord blir dyrere det eneste som skjer. Jeg har fulgt med på nordpool i hele år. Og de to siste månedene har jeg merket meg at Sør for dovre har hatt de dyreste strømprisene i Europa. Nesten helt konstant uten unntak. Nå våkner søta bror og sier at gjengproblemer og innvandring koster skjorta. Dette er bare starten jeg er redd det blir mye fælt fremover. Den vanlige mannen i gata skal virkelig få svi. Jeg er av de bedre stilte til denne stormen, men jeg misliker innstendig våre politikere som selger seg som horer både her og der. Nå begynner konkursene å komme. Jeg driter totalt i Ukraina bare så det er sagt, de kan få ordne opp selv og tiden før krigen viser at de fleste politikere er sinnsyke. De elsker å vise kuklengden og gir seg ikke. Det er ikke krigen som har ført til disse ville prisene, det går opp for flere og flere nå. USA lager dritt nesten uansett hvor de er. Lykke til folkens, dette blir en periode dere vil være sjeleglade om dere kommer dere gjennom uten alt for store konsekvenser. Jeg er for å stanse gasseksport til europa og kutte alle kabler, de oppfører seg som nessekonger. De skal sette pristak på rene kraftkilder som vannkraft og vindmøller. Da kan de sitte der alene for min del. Norge ut av EØS - NÅÅÅÅ!

Endelig en mann som vil si noe som ikke er "stuerent" :

https://www.finansavisen.no/nyheter/debattinnlegg/2022/09/08/7926588/verdens-dummeste-energipolitikk-har-gitt-resultater
Redigert 12.09.2022 kl 11:51 Du må logge inn for å svare
Hugoil
12.09.2022 kl 13:37 2396

Diesens eksempel kan indikere at USA har vært oppsatt på å skjerpe konflikten mellom Tyskland og Russland lenge. Er det noe USA frykter, så er det en allianse Moskva–Berlin. «Det hviler et Rapallo over Europa,» sa Thorolf Rafto flere ganger. Da viste han til Rapalloavtalen, som ble underskrevet 16. april 1922 i Rapallo nær Genova i Italia, mellom Tyskland og Sovjet-Russland (som ble en del av Sovjetunionen senere samme år). Taperne av første verdenskrig søkte sammen for å løse felles problemer. Det ville ikke USA og Storbritannia ha noe av. Det meste av Ukrainas grenser ble også satt ved et par anledninger tidilgi og sent på 1920-tallet.
Redigert 12.09.2022 kl 14:45 Du må logge inn for å svare
-sannheten-
13.09.2022 kl 21:00 2259

https://www.nrk.no/vestland/ny-eu-avgift-aukar-presset-mot-noregs-straumprofitt-1.16102430
Norge har solgt gass til gi bort pris i 30 år. Derfor skal vi nå ikke gi noe etter for noe her.
Hugoil
25.09.2022 kl 10:41 1909

Se gårsdagens 10-siders artikkel i DN om strømkrisefADESEN, minimum ingresser, bildetekster og utdrag - særlig det på side 37.

Energilov, lov og lov, vår suverentitet avgir vi "bit for bit" til EU. Se egen DN-artikkel om dette for omlag 1 år siden.
Hugoil
29.09.2022 kl 10:18 1691

Ikke et knyst i norsk media om stor demonstrajon i Praha og Brno i går med titusenvis av demonstranter, slik det også var i starten av desember:

https://steigan.no/2022/09/titusener-demonstrerte-i-praha-for-fred-noytralitet-og-gassimport-fra-russland/

Hva demonstrerer de mot?? Ja, si det....

vanlige folks tur - det er fali det
Redigert 29.09.2022 kl 10:19 Du må logge inn for å svare
Hugoil
29.09.2022 kl 11:00 1657

Det er faktisk rapporter om at to grupper amerikanske krigsskip nylig ble observert innenfor 30 km fra stedet for hendelsen der Nord Stream ble angrepet.

Ifølge Sikorski innsnevret skaden på Nord Stream Russlands handlingsrom, siden Moskva nå må snakke med landene som kontrollerer gassrørledningene Druzhba og Yamal – henholdsvis Ukraina og Polen – for å gjenoppta gassforsyningen til Europa.

De tyske sikkerhetstjenestene er av den oppfatning at bare en statlig aktør kunne ha skadet den undersjøiske rørledningen, noe som antyder at «dykkere eller en miniubåt» kunne ha installert miner eller eksplosiver på rørledningen. Da han ble bedt om å kommentere, var USAs utenriksminister Antony Blinken uforpliktende og sa «dette er første rapporter (om sabotasje) og vi har ikke bekreftet dem ennå. Men hvis det blir bekreftet, er det tydeligvis ikke i noens interesse.»

Fra USAs perspektiv, som Blinken sa det , mens det er «klare utfordringer i månedene fremover» når det gjelder Europas energiforsyning, «er det også en svært betydelig mulighet til å gjøre to ting.» Den første er å «endelig få slutt på Europas avhengighet av russisk energi» og den andre er å «akselerere overgangen til fornybar energi» slik at Vesten kan møte «klimautfordringen».

Det er klart at for Washington, fremover, er prioritet å innføre et pristak på russisk oljeeksport og «øke» forsyninger av LNG til Europa på et tidspunkt da USA ble verdens største LNG-eksportør i år, delvis på grunn av embargoen mot Russland påtvunget av Vesten. Og beslutningen om pristak trenger EU-godkjenning.

De geopolitiske konsekvensene er selvsagte. Angrepet på Nord Stream fant sted selv da folkeavstemningen startet mandag i Donbass, Zaporozhye og Kherson om disse regionenes tiltredelse til Russland. Søndag ga Biden en sterk uttalelse der han sa at USA aldri vil anerkjenne ukrainsk territorium som noe annet enn en del av Ukraina, og at «Russlands folkeavstemninger er en svindel».

Poenget er, som Sikorski påpekte, med Nord Stream dødelig skadet, hvis Russland skulle gjenoppta gassforsyningen til Tyskland i en tenkelig fremtid, kan det bare være gjennom sovjettidens rørledninger som går gjennom Polen og Ukraina. Men Warszawa og Kiev vil ikke være i humør til å samarbeide under de rådende omstendighetene.

I hovedsak mister Russland den innflytelsen de har over tysk politikk på et tidspunkt når en alvorlig økonomisk krise truer og det er økende etterspørsel etter å revidere Berlins beslutning mot idriftsettelse av Nord Stream 2. I forrige uke fant det sted store demonstrasjoner i Tyskland som ba om at idriftsettelse av Nord Stream 2 for å løse energimangel.

Når det gjelder den tyske ledelsen, har den heller ikke lenger en mulighet til å bite i det sure eplet og søke gjenopptakelse av russiske gassforsyninger (bortsett fra ved å tigge Polen og Ukraina om å samarbeide om gjenåpningen av Yamal- og Druzhba-rørledningene.) På den annen side, kansler Scholz’ tur til Gulf-regionen (Saudi-Arabia, UAE og Qatar) forrige helg for å søke etter flere oljeforsyninger ga ikke de resultatene han hadde håpet på.

Saudi-Arabia, som er på linje med Russland for å regulere oljeproduksjonen, opprettholder en tvetydig posisjon på den globale scenen når Vesten konfronterer Russland om total energiuavhengighet. I UAE oppnådde Scholz noe bedre resultater ved å signere en avtale om energisikkerhet, som sørger for levering av LNG før utgangen av 2022.

Fra et annet perspektiv har Nord Stream-rørledningene blitt deaktivert i et avgjørende øyeblikk i Ukraina-konflikten når det forventes en pause gjennom høsten fram til desember. Tenkelig gir dette et lite mulighetsvindu for dialog med Moskva. Det går rykter om at Scholz sin Gulf-turné også hadde som mål å søke hjelp fra Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman som har utmerkede forhold til Russlands president Vladimir Putin. (Prins Salman fikk nylig arrangert fangeutvekslingen nylig mellom Moskva og Kiev, hvor den russiske oligarken og politikeren Roman Abramovich ifølge en rapport i Wall Street Journal 23. september fungerte som mellommann.)

Poenget er at i enhver arkitektur for dialog mellom Europa og Russland, vil gjenopptakelse av russiske energiforsyninger for å lette den økonomiske krisen i Europa være et ledemotiv. Derfor hadde den som slo til mot Nord Stream en perfekt følelse for timing. Denne skammelige handlingen er statsstøttet, og den framhever bare at det er mektige krefter i Vesten som ønsker at konflikten skal forlenges og vil gå hele distansen, uansett hva som skal til, for å kvele enhver begynnende bevegelse som streber etter våpenhvile og dialog.

En slik «bevisst sabotasjehandling» trengte mye forhåndsplanlegging. Ikke overraskende sier Kreml at de er «ekstremt bekymret for hendelsen». Det som har skjedd er en del av den anglo-amerikanske sabotasjen av Istanbul-avtalen mellom Kiev og Moskva i slutten av mars, som forlenget krigen foreløpig med fem måneder.

I dette tilfellet har krigslobbyen fjernet pongtongbrua og sørget for at europeiske land ikke har noen midler til å gå tilbake nå for å skaffe seg russisk gass og redde økonomiene sine. Som den ungarske statsministeren Viktor Orbán bemerket sarkastisk, har de amerikanske oljeselskapene blitt «krigsprofitører». USA erstattet ikke bare den russiske energileverandøren, men tvinger europeerne til å betale 8-10 ganger kontraktsprisen med Gazprom.
Hugoil
23.10.2022 kl 16:28 1284

Langt her oppe i nord under polarsirkelen, NoRiksKringkasting.

https://twitter.com/RadioGenova/status/1582779406124449792?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1582779406124449792%7Ctwgr%5E4c766c2a392192b0d2acf7df0dd39e32fbb4b18c%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fsteigan.no%2F2022%2F10%2Fnew-york-times-inflasjonen-ryster-europa-lederne-vakler%2F&utm_source=substack&utm_medium=email

https://twitter.com/WeAreProtestors/status/1582582664619773952?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1582582664619773952%7Ctwgr%5E4c766c2a392192b0d2acf7df0dd39e32fbb4b18c%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fsteigan.no%2F2022%2F10%2Fnew-york-times-inflasjonen-ryster-europa-lederne-vakler%2F&utm_source=substack&utm_medium=email

https://twitter.com/RadioGenova/status/1583059786181922817?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1583059786181922817%7Ctwgr%5E4c766c2a392192b0d2acf7df0dd39e32fbb4b18c%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fsteigan.no%2F2022%2F10%2Fnew-york-times-inflasjonen-ryster-europa-lederne-vakler%2F&utm_source=substack&utm_medium=email


Det er jo så vanlig, hvorfor dekke det?? Skyting og knivstikkingrundtomkring i Norge også.

Men innslaget hvor ukrainske soldater skyter med håndvåpen på bombedroner i Kyiv viste NRK 2 forskjellige dager.
Er det lureste å la dem fly - for hvor faller de ned om de ikke eksploderer i lufta..


det går en del i blindsona (bla. takket være nesten en hel, fjollete valgkamp fokusert på klimaendringer i fjor)
Nei, la oss nå vente og se hva EU bestemmer seg for. (ganske ordrett etter konsensusmannen Støre)
Odi.1
25.10.2022 kl 23:33 1103

Nå skal Gatelys slåes av også.

Fra det "Grønne Skiftet" til å Gå inn i det SVARTE!