***RØKKE*** STATSBUDSJETTET OG SKATTERANET 2023/24++

*JBJB
12.09.2022 kl 18:39 89530

Hei folkens:))

Og...advarslene har stått i kø etter at Bjørn Dæhli flyttet til Sveits i fjor, men politikerne har vendt det døve øret til, folkens - politikerne på stortinget som selv har utnyttet alle lovlige og ulovlige triks i skatte og pendlerboligsakene reiser seg nå protest mot Røkke - selv har skatteakrobatikken til politikerne medført at skatteetaten har ilagt en rekke politikere straffeskatt - nå roper de samme politikerne ukvemsord etter Kjell I. Røkke for at han tar nødvendige, men helt lovlige grep for å sikre sine verdier - hva som skjer med alle hans bedrifter (Aker, Aker Solution, AkerBP+++) og andre underliggende firma vil bare fremtiden vise - zånn går no dagan...ZnageZz....

Kjell Inge Røkke sto foran et umulig dilemma. I 15 år har han levd uten inntekt, men betalt formuesskatt av beskattede midler. Den tiden er over. Nå ventet 250 millioner i utbytteskatt for å betale formuesskatten på 360 millioner.
https://www.finansavisen.no/nyheter/finans/2022/09/12/7928222/rokke-matte-ta-ut-612-millioner-i-utbytte-bare-for-a-betale-skatt

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 21.03.2024 kl 19:50 Du må logge inn for å svare
*JBJB
15.12.2022 kl 14:49 6456

Hei folkens:))

Og...nok en gang har komiske Ali vært ute og bløffet vanlige folk igjen, folkens - finansministeren har økt de totale bensinavgiftene med 53 øre på et år, men sender ut pressemeldinger om lavere bensinavgifter - her har H C Andersen mye å lære - skrekk og gru...ZnageZz....

NTB har bedt finansdepartementet om en kommentar og avklaring på hva den reelle drivstoffavgiften blir neste år.
– De harde fakta for de om lag 900.000 bilistene som kjører bensinbil, er at de totale bensinavgiftene vil ha økt med 53 øre siden Vedum ble finansminister i oktober 2021. Alle disse har god grunn til å føle seg lurt av Vedums retoriske krumspring i dag, sier Steffensen.
Norges Automobil-Forbund (Naf) kaller det en dieselbløff.
– Regjeringen gir med den ene hånden og tar med den andre. Å selge dette som et stort kutt er en diesel-bløff fra Vedum, sier Ingunn Handagard, pressesjef i Naf.
https://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/2022/12/15/195890932/vedum-anklages-for-dieselbloff-og-villeding

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
*JBJB
16.12.2022 kl 10:03 6434

Hei folkens:))

WARNING - WARNING - WARNING

Og...skattekortene for 2023 er nå tilgjengelig på skatteetaten.no, folkens - tallene som skatteetaten har lagt til grunn for beregningene har store hull og er tidvis direkte feil - det er viktig å korrigere manuelt ved å logge seg inn og forandre tallene kolonne for kolonne til riktige størrelser - ikke bare er skjerpelsene økt som tidligere redegjort for i tråden, men etaten legger blant annet prognosene for renteinntekter på over 7% av innestående beløp noe som er mye høyere enn hva bankene tilbyr av rentesatser (få banker tilbyr rente over 4%) - utbytte på arbeidende kapital (aksjer) er alt for positive og anslagene for aksjeverdiene ved neste årsskifte like så - verdiene av eiendom er også estimert for høyt - flyttebyråene får mange nye kunder i 2023 - read our lips - skrekk og gru...ZnageZz..

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 16.12.2022 kl 16:44 Du må logge inn for å svare
*JBJB
19.12.2022 kl 16:10 6245

Hei folkens:))

Og..da har skatteutvalget med stor påvirkning av Ulstein Moe i MDGml lagt frem sine skjerpelser, folkens - i kortversjon ligger forslagene vedlagt og minner om Venezuelanske tilstander i light form - dødsskatten skal fases inn og tax fri ordningen ut - boligbeskatningen økes ut over den kommunale eiendomsskatten og grunnrenteskatten innføres - det blir trangt mellom flyttebilene til Sveits+++ - read our lips - skrekk og gru...ZnageZz....


– Utvalget anbefaler at det innføres skatt på fordel ved bruk av egen bolig, som fases inn over noe tid, slik at det gis tid til tilpasning. I tillegg foreslår utvalget et system for gevinstbeskatning av egen bolig med mindre omgåelsesmuligheter enn dagens regler, heter det i meldingen om utredningen.
Utvalget foreslår også at skattefritaket for fritidsboliger oppheves. Utvalget mener at en slik omlegging skaper rom for å fjerne eller redusere dokumentavgiften.
Utvalg foreslår redusert formuesskatt, men ny skatt på arv
Skatteutvalget foreslår å gi lettelser i skatten på lønns-, trygde- og næringsinntekter på om lag 40 milliarder kroner,
Utvalget foreslår å redusere skattesatsen med én prosentenhet for alle inntektsnivåer, og innføre et nytt fradrag i arbeidsinntekt. Dette gir lettelser på 40 milliarder kroner, som særlig kommer lavtlønte til gode.
Utvalget foreslår at arbeidsfradraget i lønns- og næringsinntekt trappes opp med inntekt opptil et maksimalt fradrag på 55.000 kroner, som reduserer skatten på arbeids­inntekter med inntil om lag 12.000 kroner. Fradraget trappes ned med 5 prosent av arbeidsinntekt over 300.000 kroner.
Utvalget anbefaler blant annet grunnrenteskatter på havbruk, vindkraft og fiskeri.
Skatteutvalget vil øke skatten på middels og høye pensjoner
Skatteutvalget vil at skatten på middels og høye pensjonsinntekter skal økes, slik at den nærmer seg skatt på lønnsinntekter.
Utrede grunnrenteskatt på fiskeri.
CO2-avgift i ikke-kvotepliktig sektor på minimum 2.000 kroner i 2030.
Tax-free-ordningen bør fjernes.

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla

*JBJB
19.12.2022 kl 19:42 6202

Hei folkens:))

Og...det er lett å pålegge og applaudere skatter og avgiftsøkninger som ikke rammer en selv, folkens - sosialistene og mediehusene i Akersgata hadde store forventinger til skatteutvalget og la de store krigstypene klar for publisering "de rike skal tas" - men da det gikk opp for komiske Ali, bøndene og redaktørene at forslaget om 25% Mva ville ramme dem selv fikk pipa en annen lyd - "forslaget må skytes ned asap" var mantraet fra den kanten og formuleringen om 25% MVA rund baut på alle varer og tjenester (også aviser) må legges død - redaktørene fikk panikk og hamret løs på tastaturet om farene for mediemangfoldet, lokalaviser og masseoppsigelser - som tidligere postulert er det lett å skjære tykke skiver av annen manns rygg - skrekk og gru...ZnageZz....

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
*JBJB
19.12.2022 kl 22:05 6128

Hei folkens:))

Og...hvorfor nedsettes det ikke et utvalg som skal se på mulige besparelser, effektivisering og sløseri i offentlig sektor (sløseriutvalget), folkens - vi kan starte med klimasløseriet og ta det videre derfra - skatteutvalget med overvekt av sosialiserte akademikere langt ut på venstre fløy har derimot klekket ut hytteskatten på toppen av de andre skjerpelsene - du skal fordelbeskattes for bruk og eie egen hytte, gevinst ved salg beskattes fullt ut og høyere verdivurderinger vil øke formueskatten - overfører du hytta til neste generasjon slår dødsskatten inn på ny og høy verdivurdering - flyttebilene til Sveits går gode tider i møte - read our lips - skrekk og gru...ZnageZz....

Skatteutvalget mener at du bør fordelsbeskattes for å eie og bruke egen hytte, og at gevinst ved salg av fritidsbolig skal beskattes. På toppen av det vil nye formuestakster gi økt formuesskatt og arveskatt.
https://www.finansavisen.no/nyheter/personlig-okonomi/2022/12/19/7970493/skatteutvalget-onsker-skattesjokk-pa-hytter

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 20.12.2022 kl 08:58 Du må logge inn for å svare
*JBJB
20.12.2022 kl 11:39 6001

Hei folkens:))

Og...da er årets julegave fra folket overbrakt til finansminister komiske Ali og AP med følge, folkens - siste meningsmåling dømmer som forventet og postulert tidligere i tråden skatteskjerpelsespartiene nord og ned - sosialistisk Senterparti og komiske Ali blir radert vekk fra det politiske landskap og faller under sperregrensen med 3,8% og AP med vingle Støre bak spakene får 14,6% - at Rødt som har væpnet revolosjon og plan økonomi i sitt partiprogram går frem bunner i folks uvitenhet og er kun midlertidig - SV surfer fortsatt på mizzunelsesbølgen enn så lenge - bunnen for skatteskjerpelsepartiene er fortsatt langt unna - finansminister komiske Ali med svart belte i bløff i prime time TV topper foreløpig "storlyger kåringen" blant regjeringsmedlemmene - read our lips - skrekk og gru - God JUL - ZnageZz....

Ap faller med 0,8 prosentpoeng til 14,6. Dersom dette var valgresultat, ville det ha vært det dårligste i et fritt valg i Arbeiderpartiets historie. Partiet fikk i 1903 en oppslutning på 9,7 prosent. Da var Norge i union med Sverige og det var ikke direktevalg til Stortinget.
Støres regjeringspartner Senterpartiet faller med hele 1,2 prosentpoeng til 3,8. Rødt og Fremskrittspartiet har derimot økt med henholdsvis 1,4 og 1,5 prosentpoeng.
https://www.finansavisen.no/nyheter/politikk/2022/12/20/7970822/nytt-bunniva-for-store-vedum-under-sperregrensen

https://www.finansavisen.no/nyheter/finans/2022/12/20/7970853/rederitopp-flytter-til-sveits

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 09.02.2023 kl 21:09 Du må logge inn for å svare
*JBJB
21.12.2022 kl 09:33 5826

Hei folkens:))

Og...da er sannheten om skattekortene for 2023 ute i åpent lende, folkens - dere ble advart mot feil og mangler allerede samme dag som skattekortene var gjort tilgjengelig og rådet til å sjekke alle kolonner som skatteetaten har estimert - skatteskjerpelsene som finansminister komiske Ali har pålagt store deler av befolkningen er det lite å gjøre noe med - en stor del av befolkningen har for eksempel investert i aksjefond, aksjer og har andre verdier i eiendom++ som er oppjustert i 2023 som tidligere redegjort for - det er derfor viktig å sjekke skattekortet ut over den estimerte inntektsskatten for 2023 - de som fulgt våre råd om å inngå fastprisavtale (strømpristråden se link) med sin strømleverandør på 3-5 år i fjor høst kan i dag le hele veien til banken - men det er jo derfor vi driver økonomisk rådgivning - read our lips - ZnageZz...

Hun måtte justere ned beregnet skatt med nesten 100.000 kroner.
Skatteetaten hadde beregnet at Kumano-Ensby hadde 70 prosent rente på bankinnskudd og under to prosent på lånet.
– Det er veldig vanskelig å skjønne hvor tallet kommer fra. Årsaken kan ikke være at de har brukt et gammelt regnestykke, men heller at det er en datafeil som står bak, mener hun.
Hun sier feilopplysningene kunne fått store konsekvenser, men tenker mest på andre som ikke har oppdaget en potensiell feil på skattekortet.
https://www.tv2.no/nyheter/innenriks/feilopplysninger-pa-skattekortet-ma-vaere-en-datafeil/15373225/

https://www.finansavisen.no/forum/thread/143306/view

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 21.12.2022 kl 10:01 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
21.12.2022 kl 11:39 5811

Skatteutvalget anbefaler at man innfører 5% skatt på både utbytte og gevinst under fritaksmetoden. Noen som vet om det betyr at man også skal kunne trekke ifra tap under fritaksmetoden?
*JBJB
24.12.2022 kl 12:18 5643

Hei folkens:))

Og...da er dødsskatten i spill som tidligere predikert i tråden, folkens - skatteutvalget la som kjent frem sine mange skjerpelser denne uken og nå griper sosialistene begjærlig alle muligheter for å pålegge vanlige folk høyrer skatter og avgifter - ikke uventet har AP funnet det betimelig å snu 180 grader og mumler nå om å innføre arveavgiften på nytt - ekstremsosialistene er i ferd med å ødelegge landet med skatter og avgifter som vil avindustrialisere Norge når tre nye år med skjerpelser er gjennomført - read our lips - skrekk og gru...ZnageZz...

Arbeiderpartiet avviser ikke å innføre en ny arveskatt, slik som regjeringens skatteutvalg foreslo da de la fram sin rapport tidligere denne uken.
https://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/2022/12/24/195892628/arbeiderpartiet-avviser-ikke-ny-arveavgift

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Kajtek
24.12.2022 kl 12:46 5634

Gud jul til dere. Ikke sikkert at det blir god jul neste år.
Torine
27.12.2022 kl 21:01 5412

Våre enfoldige politikere tror Norge har sin egen atmosfære og «kaster milliarder ut av vinduet».
https://www.finansavisen.no/samfunn/2022/12/27/7970860/norsk-klimapolitikk-har-spilt-fallitt
Pacino
27.12.2022 kl 23:03 5370

Elektrifisering av sokkelen er et tiltak med en svært høy pris for samfunnet, gir økt strømpris og øker presset på kraftnettet betydelig, og fungerer ikke som noe klimatiltak. Det vil kun være en svært dyr symbolpolitikk som er ufornuftig bruk av skattebetalernes penger.

Et tiltak som dette vil koste mange titalls milliarder kroner. Bare Equinor anslår at selskapet skal bruke 50 milliarder kroner bare for egen del, elektrifisering har heller ingen synlig klimaeffekt.

Selv om det regner mye på Vestlandet er ikke vannkraft en utømmelig kilde, og blir det høyere etterspørsel vil også prisene stige. Dette er enkel matematikk. Elektrifisering vil bety økte strømpriser som vil ramme folk og næringsliv hardt.

Med den strømkrisen vi har nå, bør de fleste forstå at å starte med nye elektrifiseringsprosjekt som innebærer å tappe fastlandet for store mengder strøm, så kan situasjonen for norske husholdninger bli langt tøffere enn den er i dag. I denne saken må sunt folkevett vinne fram.

I 2005, da Bondevik-regjeringen vedtok ilandføring av gass fra Ormen Lange-feltet på Aukra utenfor Molde, og elektrifisering ble besluttet uten konsekvensutredning for forsyningssikkerheten.

Utbyggingen medførte et økt kraftforbruk i Midt-Norge på knapt 10 prosent, med den effekten at forsyningssikkerheten i regionen ble satt under ekstremt press. Midt-Norge fikk meget høye kraftpriser, en merkostnad innbyggerne i regionen har betalt for i 15 år.

Forsyningssikkerheten ble så dårlig at et reserve-gasskraftverk ble utplassert, og det var en reell risiko for rasjonering av strømforbruket i regionen. Først ti år senere ble sentralnettet forsterket (det tar så lang tid). Først 15 år senere ble det bygd ny produksjonskapasitet i regionen.

Det hele burde vært snudd tvert om, det burde heller vært sokkelen som gav strøm til land. Det må da være mulig å finne andre ting å bruke fellesskapets penger på enn å starte enda et milliardprosjekt med 0 og nada miljøgevinst, hvis det i tillegg er staten og politikere som skal stå bak oppdraget vil kostnaden mest sannsynlig overskrides både to og fem ganger.
*JBJB
28.12.2022 kl 18:06 5277

Hei folkens:))

Og...som tidligere påpekt og advart mot gikk finansminister komiske Ali rett i sin egen skatte og velgerfelle da han i samrøre med AP og ekstremiztene i Sv innførte skatteskjerpelsene for 2023, folkens - de som har minst vil få enda mindre og de naive sjelene nederst ved bordet som trodde på bedre tider fikk seg en overraskelse da skattekortene for neste år dumpet ned i innboksen, det hjelper lite med noen hundrede kroner mindre i inntektsskatt når mange er minstepensjoner med egen bolig som skattlegges hardere - i tillegg gjør inflasjonen pengeverdien mindre - strømprisene har som påpekt i strømtråden nådd nye høyder som følge av grønne og ulønnsomme luftslott - skattebetalerne skal nå også finansiere sine egne strømøkninger gjennom statlig finansierte elektrifiseringer av gass/oljeproduksjon og vindmølleparker som aldri blir lønnsomme - skatteutvalget la nylig fem sin plan for skjerpelser på eiendom som vil få store konsekvenser for bolig og hyttemarkedene - fordelsbeskatning ved å bruke egen eiendom kan best sammenliknes med å skattlegge fordelen av å kunne lage sin egen mat i følge tidligere sentralbanksjef i Norges bank Øystein Olsen - flyttebilene går gode tider i møte - read our lips - skrekk og gru...ZnageZz...

Jeg mener økonomenes argumentasjon i favør av «fordelsbeskatning» av bolig er selektiv.
Det samme argumentet kan brukes når det gjelder fordelen med å lage egen mat, eller passe egne barn. Det er en skattemessig fordel knyttet til å gjøre ting selv, fremfor å leie hjelp til de samme tjenestene.
https://www.dn.no/okonomi/skatt/bolig/okonomi/fantasilost-om-boligbeskatning/2-1-1379191

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 28.12.2022 kl 18:15 Du må logge inn for å svare
Mr Karma
28.12.2022 kl 18:27 5258

Disse skatteforlagene (som også enkelte hjernevaska økonomer faller for) er ikke annet enn flere steg i retning mot slaveri. Det frie mennesket skal utraderes.

Hva blir det neste? Fordel av ????(fyll inn), avgift på ????(fyll inn), skatte av ?????(fyll inn), bøter for ????(fyll inn), justering av ?????(fyll inn), økning av ?????(fyll inn) ......................
Torine
31.12.2022 kl 01:35 5055

Norge har før varslede skatteskjerpelser et høyt skattenivå. Vi kan i motsetning til andre saldere budsjettet ved å hente penger fra oljefondet. Politikerene har mistet ansvarlig økonomisk styringsevne. Iløpet av få år har vi nå et statsbudsjett betydelig større enn Sverige som har dobbelt innbyggertall . Norges andel offentlig virksomhet av BNP er på topp i Europa. 1 av 3 yrkesaktive er offentlig ansatt. Dagen offentlige organisering med stat-kommune-fylke har skapt et enormt og unødvendig byråkrati.. Inge Hansen, bl.a. tidligere leder av Statoil, styreformann Gjensidige uttalte for kort tid siden at Norges utfordring er offentlig virksomhet, antall ansatte bør reduseres med 25%. Hvis politikerene fremover ikke setter igang en virkelig effektiviseringsprosess av offentlig virksomhet, vil skattepresset bare øke fremover med de uheldige konsekvenser det vil få for folk flest og næringslivet.



sveipen
31.12.2022 kl 02:09 5016

SV tar nok ansvar, og om noen år er vi alle på samfunnslønn, eller offentlig ansatt.
Da slipper vi disse brysomme milliardæren som ikke bidrar til fellesskapet som det så flott heter.
Da er også alle medier statseide, og kontrollerte av de supetsmarte politikerne.
Da er vi som den irriterte svensken sa.
Norge, det siste kommunistiske landet i Europa.
Men vi får som fortjent.
I alle fall de som stemte på vår nye super regjering.
*JBJB
31.12.2022 kl 13:50 4889

Hei folkens:))

Og...finansminister komiske Ali rir igjen, folkens - vi har en finansminister som minner mest om H C Andersen og slipper unna med å henvise til skatt på personinntekt når han skal forsvare alle skatteøkningene i 2023 - men skattekortene for samme periode lyver ikke (sjekk selv) og viser skjerpelser over en lav sko - vanlige folk har nemlig bolig, aksjefond, investeringer i arbeidende kapital (aksjer) og formue+++ - det totale skattetrykket går derved betydelig opp og prisøkningene på kommunale tjenester, strøm, drivstoff, matvarer og andre nødvendigheter fører til en stor nedgang i kjøpekraft for vanlige folk i 2023 - selv menigheten i sosialistleiren har gjennomskuet retorikken til finansministeren og Støre - 17/18% totalt på meningsmålingene for de to styrende partiene (AP/SP) viser med all tydelighet at vanlige folk har snudd ryggen til det Venezuelanske eksperimentet - tre nye år med skjerpelser og skatteutvalgets forslag på tegnebrettet hos komiske Ali fører folk inn i flyttebilene og ut av landet - read our lips - skrekk og gru...ZnageZz....

Finansministeren understreker at tre av fire får lavere eller uendret skatt fra 1. januar. For dem som tjener under 1 million kroner, blir inntektsskatten redusert med om lag 4,5 milliarder neste år. De med høyere inntekt enn det, får skatteskjerpelser på 3,6 milliarder.
https://www.finansavisen.no/politikk/2022/12/31/7973204/vedum-slar-tilbake-mot-skattekritikk-sier-de-rike-ma-ta-regningen

-TaKK-

Lykke til

Hilzern
Tille Lulla
Redigert 31.12.2022 kl 16:49 Du må logge inn for å svare
Kajtek
31.12.2022 kl 15:22 4854

Det går jo mot kommunismen. Regjeringen går i mot privatisering , i stedenfor skal staten eie mest mulig selv. De som har levd i slike land før, vet at det kommer ikke noe godt av det. Det er ingen, ingen som kan drive et selskap på bedre måte, satse mye , effektivisere og øke fortjenesten enn privat eier, som har satset mye, som jobber døgnet rundt for å få bedriften opp og stå. Man snakker om å skifte partileder i AP. Det hjelper ikke. Det er dens trioens politikk som er helt feil. Det ikke bare person , det er politikken deres som gjør at de mister velgerne. Jeg synes også at det er helt forferdelig at regjeringen ignorerer det og ikke vil samarbeide med andre for å få til en riktig skattepolitikk. Jeg er lei av å se det flire fra Vedum og utvalgslederen Ragnar Torvik hvor fornøyde de er med sine forslag. Helt utrolig at i 2022 går det an å tenke så innsnevret. Men Ok man trodde ikke at det skulle bli krig i Europa i 2022 heller, så…… man kan ikke stole på noen ting lenger.
*JBJB
02.01.2023 kl 13:39 4683

Hei folkens:))

Og...da får Røkke ny nabo i Lugano, folkens - som kjent har sosialistene innført skatteskjerpelser fra 1 Januar 2023 over hele fjøla (inntektsskatt under kr. 700000 noen kroner ned) med Venezuela som rollemodell - problemet for finansminister komiske Ali med følge er at "de rike" flytter ut og derved går de totale skatteinntektene ned selv om skattesatsene på formue, utbytteskatt, verdifastsettelser på arbeidende kapital og eiendom+++ økes kraftig - hensikten med å øke skatteinntekten for å intensivere sløsingen på grønne ulønnsomme luftslott, integrering og innvandring, selvskadende utenlands kabler, høyere overføringer til bondestanden++++ er derved nullet ut - flyttebilene går gode tider i møte - read our lips - skrekk og gru...ZnageZz...

Barnehagemillionæren flytter inn i samme resort som Kjell Inge Røkke i Lugano. Også Kenneth Bern flytter til Sveits melder E24.
Eystein Sævareid Aase hadde i 2021 en ligningsformue på 335 millioner kroner. Han er sønn av Sigurd Steen Aase og Eli Sævareid, som grunnla barnehagekonsernet Trygge Barnehager.
https://www.finansavisen.no/personlig-okonomi/2023/01/02/7973300/rokke-far-ny-nabo-i-sveits

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 02.01.2023 kl 17:03 Du må logge inn for å svare
*JBJB
03.01.2023 kl 15:18 4503

Hei folkens:))

Og...som tidligere postulert er makkverket/forslagene til skatteutvalget og alle skjerpelsene fra radissen Torvik et gufs fra en svunnen tid da palestinaskjerf og ideene til Che Guevara preget utdannelsesinstitusjonene, folkens - men i hornet på veggen hos finansminister komiske Ali og Støre henger SV, MDG og Rødt som også applauderer alt som minner om planøkonomi og teoriene til Marx/Lenin - på bakgrunn av dette kan alt skje de neste tre årene - flyttebyråene blir en næring i vekst - read our lips - skrekk og gru...ZnageZz...

Gjennomgangstonen er planøkonomi og statsstyrt proletarisme. «Der staten gir, skal staten ta tilbake.» Lavtlønnsmottakere sikres omfordeling ved lavere skatt på arbeid, slik at de kan jobbe enda mer for å få råd til å betale økt boligskatt, økte miljøavgifter, dyrere strømregninger, og full moms på alt inklusive matvarer og kultur. Det er derfor berettiget å spørre – hvilke politiske dogmer har dette utvalget hentet inspirasjonen sin fra? Det kan se ut som de har valgt en loslitt akademikerkombinasjon av eldgamle økonomiske teser.
https://www.finansavisen.no/politikk/2023/01/03/7973714/torvik-utvalgets-perspektivlose-skatteutredning

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla


Redigert 03.01.2023 kl 17:53 Du må logge inn for å svare
*JBJB
07.01.2023 kl 13:54 4275

Hei folkens:))

Og...skattestuntene og ekstremskjerpelsene som er ført i pennen av finansminister komiske Ali får velgerne til å rømme fra SP og "de rike" til å rømme landet, folkens - siste meningsmåling for Klassekampen og Nationen (bøndenes egen blekke) viser at komiske Ali har ført partiet ned med nye 2,6% til skarve 4,5% som er det laveste nivået Norfakta har målt på 8 år for partiet - de fleste nordmenn vil bli berørt av skatteøkningene, inflasjonen, energikostnadene og renteøkningene - republisering av kjente unnskyldninger går ikke lengre hjem hos velgerne - når første lønnsutbetaling tikker inn på konto i Januar vil de faktiske forhold om kjente skatteskjerpelser som er belyst i tråden åpenbare seg i for de resterende 4,5% av SP menigheten - sperregrensa nærmer seg med stormskritt som beskrevet høyere opp - etter hvert vil de andre partiene som applauderer Venezuelanske tilstander miste fotfeste hos velgerne - å jage grundere og investorer til Sveits+++ vil vise seg å gi dårlig uttelling for ekstremistene - read our lips- skrekk og gru...ZnageZz...

NTB 07.01.23:
Senterpartiet faller 2,6 prosentpoeng og får sin dårligste måling i Nationen og Klassekampen siden 2015. Partiet er igjen nær sperregrensa.
Senterpartiet måles til 4,5 prosent i målingen, som er utført av Norfakta. Det ville ha gitt Trygve Slagsvold Vedum en stortingsgruppe på åtte mandater hvis det var valgresultat.


-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 08.01.2023 kl 11:50 Du må logge inn for å svare
*JBJB
10.01.2023 kl 17:20 4024

Hei folkens:))

Og...hovedpoengene i tråden er sammenfattet i dette innlegget, folkens - sosialistene som applauderer Venezuelanske tilstander kan ta seg en bolle mens de lar realitetene synke inn i sitt hode proppfullt av mizzunnelse - flyttebyråene har gode dager i vente - read our lips - skrekk og gru - stay tuned - ZnageZz...

I perioden 1949 til 1961 flyttet cirka 3,2 millioner østtyskere til Vest-Tyskland – mange høyt utdannet. For å hindre en fortsatt utflytting og økonomisk undergang for staten Øst-Tyskland, bygget regimet en mur rundt Øst-Berlin. Regimet valgte å stenge sine innbyggere inne fremfor å bedre deres levekår.
Den pågående diskusjonen om formuesskatt, utbytteskatt og «utflyttingsskatt» i Norge synes å ha enkelte likhetstrekk med denne historien.
For norske gründere med gode ideer vil ikke nødvendigvis en slik utflyttingsskatt ha noen betydning. De kan fritt flytte og ta med seg sine idéer til utlandet og der bygge sine virksomheter og sine formuer. For norsk næringsutvikling og norske arbeidsplasser er det et skremmende scenario.
https://www.finansavisen.no/politikk/2023/01/10/7975632/formuesskatt-og-berlinmur?internal_source=sistenytt

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 10.01.2023 kl 19:49 Du må logge inn for å svare
*JBJB
13.01.2023 kl 12:28 3883

Hei folkens:))

Og...som tidligere nevnt i tråden vil Bjørn Rune Gjelsten følge Røkke til Sveits, folkens - nå bekrefter Gjelsten ryktene og sier at det er uforsvarlig å betale 600000 i privat skatt pr. dag - at sosialistene jager de beste hodene ut av landet bekymrer ikke finansminister komiske Ali - utfordringen er at vanlige folk vil sitte igjen med skatteregningen og få enda høyere skattetrykk for at det totale skattenivået skal opprettholdes - utgiftene til alle mulige uproduktive formål når det gjelder utenlandske prosjekter, innvandring/integrering og grønne luftslott skal nemlig finansieres over skatteseddelen til vanlige folk - sosialistene vil etter hvert møte seg selv i døren og lurer på hva som traff dem - flyttebyråene vil gå enda bedre tider i møte - read our lips - skrekk og gru - stay tuned - ZnageZz...

Flykter til Sveits:
– Jeg har betalt 600.000 kroner dagen i privat skatt. Det er uforsvarlig. Jeg er tvunget til å ta ansvar, sier Bjørn Rune Gjelsten.
https://www.finansavisen.no/finans/2023/01/13/7976754/bjorn-rune-gjelsten-flykter-til-sveits

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 13.01.2023 kl 12:29 Du må logge inn for å svare
Møyfrid
13.01.2023 kl 12:40 3908

Tja, kutter man bistanden til Sør-Sudan med 1/3 er vel regnskapet i balanse.
*JBJB
13.01.2023 kl 13:08 3870

Hei folkens:))

Og...her følger en åpen og usminket begrunnelse fra Gjelsten, folkens - sosialistene med Støre, finansminister komiske Ali, SV, Rødt og MDGml vet ikke hva de holder på med, de minner mest om Kristoffer Columbus "da han dro viste han ikke hvor han skulle, da han kom frem viste han ikke hvor han var og da han kom hjem viste han ikke hvor han hadde vært" -som foreskrevet siden starten av September 2022 det blir trangt mellom flyttebilene til vennligsinnede land - read our lips - skrekk og gru - stay tuned...ZnageZz...

Bjørn Rune Gjelsten sier valget ble tatt som en direkte konsekvens av de økte skattene i Norge.
– I 2021 betalte jeg 205 millioner i privat skatt, nærmere 600.000 pr. dag, eller 25.000 pr. time, 24 timer i døgnet, 365 dager i året. Dette er uforsvarlig over tid, sier Bjørn Rune Gjelsten til avisen.
Bjørn Rune Gjelsten sto oppført med 2,2 milliarder kroner i ligningsformue i 2021. Ligningsinntekten var på nesten 600 millioner kroner.
https://www.dn.no/marked/gjelsten-holding/bjorn-rune-gjelsten/bjorn-rune-gjelsten-flytter-milliardverdier-til-datteren-i-sveits/2-1-1387679

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 13.01.2023 kl 17:02 Du må logge inn for å svare
Bennyfyfasan
15.01.2023 kl 13:07 3697

Jeg stjeler ett innlegg fra Mathilde Tybring-Gjedde på facebook hvor hun kommenterer strategiendringen til AP. De vil ha bort vanlige folks tur, og nå igjen fri til næringslivet. De skjønner de har dummet seg ut, siden det er vanlig at "vanlige folk" skattes under AP....men denne gangen er det gjennomskuet.
------------------------------------------------------

https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/y68EGa/slik-forklarer-stoere-den-omtalte-facebook-posten-vi-maatte-slaa-tilbake?fbclid=IwAR104kLq_WW0xbmTeAn1wzkBc5kz3CPpEml5YwPtAhH0u95E6gBQZ5s42wI

God fredag! 😊
I dag anbefaler jeg et oppklarende intervju med Jonas Gahr Støre i Aftenposten: https://www.aftenposten.no/.../slik-forklarer-stoere-den...
Etter to dager på en strategikonferanse etter nyttår, har ikke regjeringen bare blitt enige om et splitternytt budskap om at bedriftseiere egentlig er bra. De har attpåtil funnet ut at de må oppklare noen åpenbare misforståelser.

For du trodde kanskje det splittende og polariserende slagordet «nå er det vanlige folks tur» var Arbeiderpartiets slagord i valgkampen 2021?
Du trodde kanskje det var Arbeiderpartiet som utdefinerte folk fra fellesskapet?

Kanskje ble du lurt av de tusenvis av valgkampplakatene og brosjyrene fra Lindnesnes til Nordkapp med «Nå er det vanlige folks tur» i stor skrift?
Kanskje du ble lurt av Jonas Gahr Støres landsmøte-tale, der han sa at «I vårt nye partiprogram er det vanlige folks tur,» og avsluttet med «Etter åtte år med høyrepolitikk må det nå bli vanlige folks tur.»

Kanskje ble du lurt av Arbeiderpartiets nestleder Bjørnar Skjæran som droppet å dra på NHO-fest med lokale bedrifter i valgkampen fordi han heller ville grille pølser i utkanten av Bodø sentrum og «treffe folk med helt vanlige inntekter, som har sine ting å streve med i livet.»

Kanskje ble du lurt på pressekonferansen da Gahr Støre erklærte at Ap og SP var enige om å danne regjering, og at de var «enige om at det nå er vanlige folks tur.»

Kanskje ble du lurt av regjeringsplattformen der overskriften på første side er «En regjering for vanlige folk,» og der de skriver at regjeringen skal «flytte makt til vanlige folk på alle områder i samfunnet.»

Kanskje ble du lurt av at Arbeiderpartiets alternative budsjett i 2021 het «nå er det vanlige folks tur.»

Kanskje ble du lurt av hundrevis av tillitsvalgte og toppkandidater fra Arbeiderpartiet som skrev avisinnlegg med dette slagordet som overskrift i valgkampen?
Ta det helt med ro!

I dag kan Gahr Støre nemlig oppklare misforståelsen. I følge ham har dette «aldri vært et slagord for Arbeiderpartiet.»
Det er faktisk heller ikke det slagordet han er mest fan av. Hans «favorittslagord» er heller «Skape og dele» og «Alle skal med.»
Og dersom du er en av de som har trodd at Arbeiderpartiet har brukt slik splittende retorikk, og attpåtil fremstilt mange i privat næringsliv og bedrifterseiere som «profitører» de siste årene, så har du nok en gang blitt lurt av noen.

I følge Gahr Støre, så er det nemlig «våre motstandere som prøver å skape et bilde av at vi ikke er opptatt av næringsliv…»
Og selv om han er en tålmodig mann, så har han «kort nok lunte til å ikke la usannheter sirkulere.»

Hva med den faktiske næringsfiendtlige politikken tenker du kanskje nå?

Hva med den kraftige økningen i formuesskatt, utbytteskatt og økt arbeidsgiveravgift for ansatte som tjener over 750 000 kr?

Hva med medlemsundesøkelsen til NHO, Virke, Finans Norge og Norges rederiforbund som viser at 83 % mener at regjeringen fører en politikk som i svært liten eller liten grad tar hensyn til bedriftenes behov?

Hva med de kraftige innstramningene på innleie fra bemanningsbransjen, som rammer bedrifter i alt fra byggebransjen til reiseliv?

Hva med fjerning av fritt behandlingsvalg som hindrer at pasienter selv kan velge et privat alternativ på det offentliges regjering.

Hva med nullprofittutvalget, som regjeringen har nedsatt, som skal utrede hvordan man kan fase ut private aktører fra velferdssektoren?

Hva med den store usikkerheten privat barnehager opplever nå mens de venter på at regjeringen utreder hvordan kommuner kan kutte i tilskuddet deres og antall plasser?

Her har foreløpig Gahr Støre ingen oppklaring.
Men kanskje de rekker en ny strategikonferanse før påske?

Foto: Arbeiderpartiet på Facebook.
Redigert 15.01.2023 kl 13:08 Du må logge inn for å svare
Kajtek
15.01.2023 kl 15:10 3637

Jeg begriper ikke at folk som statsminister og finansminister ikke forstår konsekvenser med det de holder på med. Når det gjelder bemanningsbyråer, tror jeg at en del bedrifter vil slite med å ikke kunne bruke dem. De vil forby byggebransjen med å leie inn folk når det er topper men Vedum har sørget for at bøndene får bruke sesong innleide folk. Og miss Peggy som vil ha helst bare fast ansatte og helst på fulltid. Så er det de som lever under fattig-grensen som har fått 330,- kr. i måneden som Støre er så fornøyd med og skryter av. Vet ikke om man skal le eller grine? Det er jo rene hån.
De ødelegger alt de tar i.
*JBJB
17.01.2023 kl 20:00 3506

Hei folkens:))

Og...det var mange som ristet på hodet og kom med hånlige kommentarer da vi i fjor høst advarte mot konsekvensene av sosialistenes og rabulistenes skattestunt med masseutflytting av de rike om resultat, folkens - nå er det mer stille i fjøset og flere kommentatorer/politikere ser skriften på veggen - regjeringen med SV, Rødt og MDGml som støttehjul kan fortsette selvskadingen av landet i tre nye budsjettår - den finansielle tyngdekraften vil nemlig medføre at de samlede skatteinntektene som er beskrevet i Hurdalsplattformen må skjerpes ytterligere for vanlige folk som sitter fast i klisteret når de som innbetaler mest og har best skatteevne ikke lengre er tilgjengelig for skattlegging - Venezuela har gjort forsøket tidligere og alle kjenner resultatet - sosialistene og kommunistene applauderte stuntet hvor "de rike skal tas" men etter den søte kløe kommer den sure svie - de siste dager har flere drypp vist hvilken vei det bærer og nå skal helsesektoren under sparekniven med uante følger for vanlige folk - helseforetakene skal selv prioritere hvem skal til høyre og hvem som skal til venstre - helseministere Kjerkol (AP) tør ikke svare på hvilke pasientgrupper som skal nedprioriteres og toer sine hender - signalene lover ikke godt for de neste tre år - flyttebyråene går derimot gode tider i møte - read our lips - skrekk og gru - stay tuned - ZnageZz...

https://www.dn.no/marked/dnb/hakon-hansen/sveits/dnb-toppen-som-hjelper-de-rikeste-flere-hundre-til-kan-vare-pa-vei-ut-av-landet/2-1-1388606

https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/JQl4G4/sykehusene-maa-stramme-inn-paa-pengebruken-sa-helseministeren-naa-reagerer-opposisjonen

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 18.01.2023 kl 19:59 Du må logge inn for å svare
*JBJB
23.01.2023 kl 14:06 3279

Hei folkens:))

Og...nå begynner Venezuela politikken etter oppskriften til Hugo Chaves og satt ut i praktisk politikk i Norge av finansminister komiske Ali, Støre og kommunistene å utspille seg i åpent lende, folkens - høyere verdifastsetting av eiendommer, høyere utbytteskatt, økt formueskatt, mer eiendomsskatt, økt arbeidsgiveravgift på lønninger++++ får nå vanlige folk til å vurdere Sveits etc. som naturlig valg for opphold - uforutsigbarheten i skattestuntpolitikken og den totale skattebyrden for vanlige folk er som beskrevet tidligere noe som komiske Ali og medløperne får slite med når budsjettene må beskjæres og velferden for de nederst ved bordet kuttes - flyttebyråene får rikelig å gjøre fremover - skrekk og gru - read our lips - - stay tuned...ZnageZz...

Det folk trenger akkurat nå, er politikere som tar hensyn til situasjonen vi faktisk befinner oss i. Vi trenger god politikk som gjør folks liv enklere. Ikke dyrere. Å finne enda en måte å øke skattene på i en periode der folk sliter med å betale strømregninger, er ikke veien å gå.
Jonas, du skyter seg selv i beinet, og kulen din treffer samtidig 60.000 husholdninger i byen vår. Husholdninger som kommer til å få det enda vanskeligere med å betale regningene sine.
https://www.finansavisen.no/politikk/2023/01/23/7979204/ma-vanlige-folk-vurdere-sveits-de-ogsa?internal_source=sistenytt

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 23.01.2023 kl 19:36 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
23.01.2023 kl 23:16 3138

Peggy ute og rir igjen

« LO-sjefen refser rikingene for sutring - og ber om høyere skatter

LO-leder Peggy Hessen Følsvik mener Norges rikeste bør betale enda mer i skatt enn det Støre-regjeringen så langt har innført og anklager norske bedriftseiere som protesterer mot skattenivået for å sutre.

Vet du hva, jeg oppfatter at dette er litt sutring fra arbeidsgivernes og de rikes side. Det er ikke så synd på dem som de skal ha det til, sier Følsvik til TV 2.

Hun snakker om kritikken mot Arbeiderparti/Senterparti-regjeringens skatteøkninger: En ny skatt for oppdretts- og kraftnæringen, økt formuesskatt og jakten på å stoppe rikinger fra å flytte formuene sine fra Norge til Sveits for å slippe unna norsk skattenivå.«

https://www.tv2.no/nyheter/innenriks/lo-sjefen-refser-rikingene-for-sutring-og-ber-om-hoyere-skatter/15440108/
*JBJB
28.01.2023 kl 23:03 2983

Hei folkens:))

Og...da er regnskapets time for skattestuntene til finansminister komiske Ali, Støre og Venezuelapolitikken klar, folkens - 700 millioner skattekroner og likningsverdier for 36 milliarder er forduftet ut av landet siden regjeringen startet jakten på "de rike" - dette som en direkte følge av økt utbytteskatt, økt formuesskatt, økt likningsverdi på arbeidende kapital (aksjer) og eiendom+++++ - i tillegg kommer selvsagt tapt entreprenørskap og hjerneflukt - det totale skattetrykket, jakten på "de rike", uforutsigbarheten og mizzunnelsespolitikken som sosialistene fører er en farlig cocktail for vanlige folk og investorene på Oslo børs på sikt - som tidligere advart mot vil landet om tre år stort sett leve av Nav klienter, integrering og innvandring og grønne luftslott - flyttebyråene går fortsatt tre gode år i møte - read our lips - skrekk og gru - stay tuned - ZnageZz....

NB! Navnelisten over utflyttede "rikinger" siste år ligger vedlagt!

Ligningsformuer på til sammen over 36 milliarder kroner har forsvunnet ut av Norge – det samme med over 700 millioner i skattekroner.
https://www.dn.no/marked/sveits/formuesskatt/eiendom/eiendomsarving-har-flyttet-til-sveits-ma-finnes-frem-til-andre-skattelosninger-som-er-mindre-skadelige-for-norge-og-norsk-eierskap

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 29.01.2023 kl 12:43 Du må logge inn for å svare
Kajtek
29.01.2023 kl 14:21 2777

Hvor skal de hente de pengene nå, fra oss ? Er det Støre , Vedum og Lysbakken mente når de sa at det er « vanlige folks tur nå « ?
Redigert 29.01.2023 kl 14:23 Du må logge inn for å svare
*JBJB
01.02.2023 kl 18:05 2496

Hei folkens:))

Og...som kjent kommer den sure svie etter den søte kløe, folkens - kommunistene og medløperne som jublet etter "de rike skal jages ut av landet stuntet" får den dårligste oppslutningen på Opinions målinger siden 2013 - vanlige folk begynner å skjønne tegninga etter at 39 milliarder i likningsformue og 700 millioner skattekroner er forduftet ut av landet i første hele skatteår med Venezuelapolitikk - de nærmeste tre år vil bli brutale for vanlige folk som sitter igjen i klisteret med stadig nye skattestunt når de totale skatteinntektene skal opprettholdes og de med best skatteevne er jaget ut av landet - helsevesenet er i knestående etter at landet har hatt en befolkningsøkning på ca. 1 mill. mennesker med store behov for helsetjenester siden år 2000 (4,5 mill. mennesker i landet - ca. 5,5 mill. i dag), uten at ressursene har holdt tritt med utviklingen, men blitt omprioritert - de som har bygget landet skyves foran i ressurskampen mens elefanten i rommet ikke nevnes - det ene grønne skattesponsede luftslott etter det andre slår sprekker og vanlige folk blir svarteper - det grønne skiftet vil kreve uhorvelige midler av skattebetalerne for å kunne gjennomføres - det totale skattetrykket vil dermed bli brutalt for de som applauderte, men sitter igjen og klipper hverandre - flyttebilene vil fortsatt gå fort i svingene ut av landet - read our lips - skrekk og gru - stay tuned - ZnageZz....

Ap får en oppslutning på 17,4 prosent, en marginal nedgang fra november. Færre Ap-velgere sitter på gjerdet sammenlignet med forrige måling, men velgerlekkasjen til de borgerlige partiene, fortrinnsvis til Høyre, har økt, fra 104.000 til 138.000 velgere.
Regjeringspartner Sp går tilbake til 5,5 prosent. Lojaliteten til Sp har falt fra 37 prosent i januar til 25 prosent i februar.
SV går tilbake til 8,0 prosent etter en meget god januar-måling. Sammenlignet med forrige måneds måling henter SV færre velgere fra Ap, mens velgertapet til Rødt har økt noe.
Summen av venstresiden (Ap, Sp, SV, MDG, Rødt) har ikke vært lavere siden juni 2013 på Opinions målinger.
https://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/2023/02/01/195901122/krf-jubel-etter-ny-maling-vi-kan-hente-velgere-fra-bade-hoyre-og-venstresiden

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 01.02.2023 kl 21:44 Du må logge inn for å svare
*JBJB
08.02.2023 kl 20:56 2227

Hei folkens:))

Og...dagens måling fra Opinion bekrefter tidligere trender om hva folket mener om dagens skattestuntregjering og lurendreieriene/løgnene til finansminister komiske Ali, folkens - Sp med komiske Ali som eventyrforteller faller 2,1 prosentpoeng som er mest av alle partiene på Stortinget og bare vel en prosent (5,1) over sperregrensen - AP får sin dårligste måling på Opinion ever - som tidligere nevnt liker verken vanlige folk, investorer eller skattebetalerne uforutsigbarhet og direkte løgnaktighet i viktige spørsmål som gjelder folkets fremtid - jubelen fra de som ønsker Venezuelanske tilstander og applauderte postulatet om "de rike skal tas" er i ferd med å stilne - men tre nye år med samme medisin vil fortsatt jage grundere, investorer og de med best skatteevne ut av landet, og gi vanlige folk skattesjokk - read our lips - skrekk og gru - stay tuned - ZnageZz...

Hele målingen ser slik ut: Rødt 7,9 (+1,6), SV 8,8 (+1,3), Ap 16,8 (-1,7), Sp 5,1 (-2,1), MDG 3,6 (+1,0), KrF 3,9 (+0,4), Høyre 31,9 (-1,6), Frp 12,8 (+0,4).
Målingen er basert på 992 telefonintervjuer gjort i perioden 31. januar til 6. februar. Feilmarginen er 1–3 prosentpoeng.
https://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/2023/02/08/195902696/ny-elendig-maling-for-arbeiderpartiet

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Mr Karma
08.02.2023 kl 21:23 2195

Jeg må noen ganger smile litt av målingene i disse tider. Jeg er snart 60 år, og det er ikke så veldig mange år siden at disse resultatene ville ingen trodd kunne inntreffe. F.eks. Høyre nesten dobbelt så store som Ap? Ap 16,8%? De må da mene 46,8%?. Er nok bare en trykkfeil. Krf nesten utradert? Sørlandet kan ikke ha blitt spurt.. MDG hva er det? Må være de som svarer Vet ikke. Stadig noe nytt vet du..
*JBJB
09.02.2023 kl 16:51 2052

Hei folkens:))

Og...skattestuntene til komiske Ali med følge er nå under lupen fra mange hold, folkens - de som har fulgt med i timen og fulgt med på tråden kjenner igjen advarslene punkt for punkt as we speak - konsekvensene er lett gjenkjennelig fra live rapporteringen i Venezuela før det økonomiske sammenbruddet og lover ikke godt for land og folk - flyttebransjen vil få nok å gjøre i tre nye år med uforutsigbare skattestunt og vanlige folk blir taperne i jakten på de siste skattekronene - read our lips - skrekk og gru - stay tuned - ZnageZz...

Over tid er utflytting av norske eiermiljøer svært negativt for vår hjemlige evne til å finansiere norsk næringsliv. Tiden går som kjent fort, og mennesker er tilpasningsdyktige. Om noen år er det stor grunn til å frykte at interessen for å investere i norske mellomstore bedrifter fra eiermiljøene i utlandet blir mindre.
Omfanget av denne utflyttingen og effektene på sikt er usikre, men den gir grunn til bekymring.
En annen effekt av de særnorske reglene for beskatning av eierskap gir også et fortrinn for internasjonale eiere, både finansielle og industrielle. Igjen er utviklingen uviss, men at Norge blir mer et «filialland» er ikke utenkelig.
VPFF oppfordrer til at endringene som er foreslått, og de store foreslåtte endringene som kom med Torvik-utvalget, blir gjenstand for nøye avveining.
https://www.finansavisen.no/finans/2023/02/09/7984058/ikke-utenkelig-at-norge-blir-et-filialland?internal_source=sistenytt

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
*JBJB
10.02.2023 kl 13:29 1868

Hei folkens:))

Og...nå tømmes landet i rekordfart av de med best skatteevne slik vi proklamerte da statsbudsjettet for 2023 ble presentert av finansminister komiske Ali i oktober 2022, folkens - uforutsigbarhet, Venezuelapoletikken og det totale skattetrykket (se detaljer i tråden) +++ jager de rike ut av landet og velter skattebyrden over på de som sitter igjen å klipper hverandre - skrekk og gru - stay tuned - ZnageZz...

Henrik Bergesen (40), en av arvingene til investor og tidligere skipsreder, Morten Sigval Bergesen, har flyttet til Sveits, skriver DN.
Det var ifølge avisen på tampen av fjoråret at Henrik Bergesen, som i 2021 hadde en skattelignet formue på 700 millioner kroner, tok med seg formuen til Sveits.
Flyttedatoen var ifølge Folkeregisteret 19. desember 2022.
https://www.finansavisen.no/finans/2023/02/10/7984616/bergesen-arving-har-flyttet-til-sveits?internal_source=sistenytt

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla